În lumea modernă, totul se mișcă rapid, pe măsură ce tehnologia din jurul nostru avansează într-un ritm rapid. Un exemplu perfect al tehnologiei moderne și al impactului acesteia este Bitcoin. A revoluționat conceptul de valute pentru întreaga lume. Dar știi cine sunt oamenii din spatele acestui concept revoluționar? Știi cine este Hal Finney? El este unul dintre bărbații care au schimbat lumea pentru noi toți.

Să aruncăm o privire asupra vieții și contribuției sale la industria criptomonedelor în acest articol detaliat.

Cine este Hal Finney?

Numele său complet este Harold Thomas Finney II. Deci cine este? Este considerat a fi pionierul și dezvoltatorul monedei Bitcoin.

De fapt, povestea Bitcoins ar fi incompletă fără a menționa Hal Finney și contribuția sa extraordinară la dezvoltarea sa, recunoașterea și acceptarea la nivel mondial.

Se crede chiar că el însuși este Satoshi Nakamoto, care introduce tranzacții Bitcoin care ar putea avea loc doar între două persoane. Oamenii credeau că se ascundea în spatele numelui inventat. Poate că este îngrijorat de reacția negativă a unității. Acest lucru se datorează faptului că conceptul a reprezentat o provocare pentru dolarul SUA.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta acest articol despre Satoshi Nakamoto aici.

Luptele lui Finney

Cu toate acestea, în viața lui Hal Finney există mult mai mult decât recunoașterea sa instantanee ca pionier al Bitcoin. În special, lupta sa eroică cu boala sa. Curajul său în fața bolii și menținerea concentrării pe munca în mână este o inspirație pentru mulți dintre noi.

Această singură faptă singulară, de a rămâne concentrat și susținut în fața handicapului târâtor și a morții sigure nu este ceea ce întâlnim în viața de zi cu zi. Pentru a arunca o privire asupra modului în care gândurile sale se transformă literalmente în cuvinte, trebuie să citiți ultimul său ‘post‘. Postarea în sine este o sursă de inspirație pentru mulți.

Sincer să fiu, dacă cineva mă întreabă cine este Hal Finney? Mai presus de toate contribuțiile sale la criptomonede, el este omul care a luptat cu o boală mortală cu curaj și și-a continuat munca la pasiune până în ultima zi.

Tinerețe & Carieră

Născut în Coalinga, Ca. în 1956, Hal Finney și-a dobândit educația profesională de la ‘California Institute of Technology. El și-a finalizat B.S. în Inginerie în 1979 de la Universitate. Pentru mai multe detalii despre educația sa timpurie, vă rog verifica aici.

Cu un an înainte de absolvire, Hal a fost angajat de „APh Technology Consultants” (angajat de „Mattel”). El a fost inițial încredințat să lucreze la software-ul caselor de marcat.

cine este Hal Finney

Credite de imagine: Wikipedia

Hal Finney a lucrat apoi la efectele sonore ale jocurilor video dezvoltate de companie. A făcut-o cu succes și chiar a reușit să vină cu efecte noi. În curând, el a dezvoltat jocuri video independent. În afară de jocuri, el a dezvoltat și o serie de alte programe.

În special, el a proiectat & a dezvoltat un spectrometru pentru Bausch & Lomb. De asemenea, a dezvoltat câteva software-uri inovatoare de control al camerei pentru o casă de efecte speciale de la Hollywood. Hal a continuat să lucreze pentru APh până în 1986.

Datorită intuiției sale pentru criptare, Hal a început să lucreze împreună cu Phil Zimmermann la dezvoltarea PGP (Pretty Good Privacy). Ulterior, când Phil a înființat PGP Corporation în 1996, i s-a alăturat imediat. A rămas în această organizație până la pensionarea sa în 2011.

Dezvoltare profesională

Dacă vă uitați în jur, veți găsi doar câțiva profesioniști care își dezvoltă pasiunea pentru expertiza lor. Revenind astfel la întrebarea cine este Hal Finney, el a fost unul dintre astfel de indivizi. În timp ce la PGP Corporation, el a continuat să-și perfecționeze abilitățile de criptare a software-ului și a experimentat idei inovatoare, indiferent cine le-a inițiat.

Așa s-a familiarizat cu Cypherpunks și chiar a dezvoltat primul așa-numit „remailer anonim” (un remailer bazat pe criptografie) pe care l-a condus de ceva timp. De asemenea, el a creat dovezi refolosibile de lucru RPOW în 2004.

De asemenea, a devenit imediat interesat când Satoshi a prezentat conceptul de criptomonedă în 2008. Citiți mai multe despre ce este criptomoneda și cum poate fi utilizată în postarea noastră anterioară pe blog.

Hal Finney a devenit prima persoană care a achiziționat prima versiune de software pentru criptomonede. El a devenit, de asemenea, primul destinatar al Bitcoins. De atunci, el a devenit atât de implicat în dezvoltarea și răspândirea Bitcoins-ului, încât mulți oameni încă mai cred că el însuși și nu Satoshi Nakamoto a fost în spatele ei.

Aceasta este cu atât mai mult cu cât adevărata identitate a lui Satoshi a intrat în uitare, ridicându-se astfel problema cine este Hal Finney?

În următorii câțiva ani, odată ce s-a asigurat că dezvoltarea, precum și răspândirea, a Bitcoins a început & alergând, s-a concentrat mai mult spre actualizarea software-ului său care, se pare, nu ar putea uneori să țină pasul cu nevoile sale insaciabile de a lucra până în viitor. El a îmbunătățit semnificativ software-ul Bitcoin și a funcționat, de asemenea, ca unul dintre primii mineri ai rețelei Bitcoins.

Apoi, în anul 2010, când Bitcoins devenise deja un cuvânt cheie în presă și mass-media, el a dezvoltat un sistem de portofele „off-line” pentru a stoca Bitcoins. Și acest concept a câștigat aprecieri instantanee.

Probleme de sănătate personală

Până la începutul anilor cincizeci, Hal Finney a rămas foarte în formă fizic. A alergat chiar și la maratoane și a intenționat să întreprindă alergări mai lungi progresiv.

Dar, brusc, a fost diagnosticat cu sindromul SLA (scleroza laterală amiotrofică). Puterea i-a cedat treptat, mișcările musculare au devenit tremurate și chiar vocea i-a încetinit. În acel moment definitoriu, Hal a decis să facă față tuturor cu îndrăzneală și să se adapteze la constrângerile sale fizice care se deteriorează.

El a continuat să lucreze neîncetat, adaptându-se la starea sa fizică în continuă deteriorare și totuși rămânând vesel. Facultățile sale mentale funcționau în continuare, la fel și creierul său mereu curios, care continua să exploreze și să experimenteze idei noi.

În ciuda faptului că se afla pe un scaun cu rotile electric și că se hrănea și respira prin tuburi, Hal și-a continuat activitatea. El a dezvoltat chiar și un mijloc de a-și regla scaunul cu rotile doar folosind mișcările ochilor, interfațându-se cu un arduino în acest scop. El a folosit în mod similar un sistem comercial de urmărire a ochilor pentru a-și opera computerul.

Nimic nu i-ar putea împiedica rezistența remarcabilă și dorința de a continua să lucreze la ceea ce a fost pasiunea vieții sale. Până la ultimul său, a continuat să programeze și să scrie coduri și să-și îndeplinească obiectivele auto-alocate.

Necrolog

Hal Finney și-a dat ultima suflare pe 28 august 2014. În conformitate cu dorința sa & planuri, corpul său a fost înghețat crionic și conservat într-o instalație specială administrată de Fundația Alcor Life Extension. Click aici pentru mai multe detalii.

Acest lucru este în concordanță cu propriile sale tendințe și perspective futuriste, care au fost semnul distinctiv al eforturilor sale pe tot parcursul vieții.

Cu un an înainte de moarte, el și-a scris autobiografia cu titlul „Bitcoin și eu”. Acest simplu pager pare mai concentrat asupra muncii sale și entuziasmului de a face mai mult, decât propriile sale probleme grave de sănătate care i-au umbrit facultățile fizice, dar nu hotărârea și voința sa puternică..

Dacă ar fi făcut-o, el și-a menționat doar sănătatea, ca și cum ar fi trecut, nedorind niciodată să se îndepărteze de narațiunea sa pasională a muncii în mână. Autobiografia care părea să-i „curgă chiar din inimă” a fost citită de sute și mii de ori cu un număr incredibil de mare de comentarii și meritate merite de la nenumărații săi fani de pe tot globul.

Încă de la moartea sa, Hal Kenney este amintit în mod corespunzător de „comunitatea Bitcoin” în continuă creștere, care îi amintește și îi aduc un omagiu în fiecare an la aniversare anuală de Bitcoins.

ELOGIU

Hal Finney avea o personalitate unică. Și pentru aceasta, el a rămas mulțumit, recunoscător și optimist chiar până la moartea sa. Chiar și în starea sa de boală, unde putea discerne sfârșitul său care se apropia cu pași repezi, el a rămas vesel și adaptabil la starea sa fizică deteriorată.

Puțini în locul său ar fi fost la fel de curajoși, realiști și ar fi putut rămâne concentrați spre „munca lor în mână”, așa cum a făcut Hal. Singura altă persoană care îmi vine în minte ca având o voință la fel de puternică și o statură remarcabil de similară este Stephan Hawkins. Viața și realizările sale vor rămâne o sursă de inspirație pentru generațiile următoare.

Hal Finney & Bitcoins

Conceptul și chiar cuvântul „Bitcoin” vor rămâne întotdeauna sinonime cu numele lui Hal. De fapt, ori de câte ori citiți despre Bitcoins, ați putea dori, de asemenea, să știți cine este Hal Finney? Pentru a fi sincer, el este cea mai misterioasă personalitate din lumea criptomonedelor.

Chiar dacă el nu a fost adevăratul inițiator și autor al acestei monede futuriste (niciodată nu a susținut de fapt acest lucru), totuși Bitcoins nu s-ar fi transformat niciodată în realitate practică dacă nu ar fi fost abordarea rapidă și proactivă a lui Hal Finney.

Ideile sale revoluționare au asigurat literalmente decolarea Bitcoins și acceptarea lor universală ca atare. Citatele sale despre eficacitatea criptomonedelor au fost esențiale în infuzarea credibilității Bitcoins. Veți dori în mod special să citiți aici comentariile sale pertinente.

Hal a făcut prima tranzacție Bitcoin, transmițându-și astfel convingerea cu privire la utilizarea practică și valoarea pe termen real a acestei criptomonede unice. El s-a asigurat astfel să-l transforme în realitate. Scepticismul inițial s-a diminuat rapid când el însuși a devenit primul cumpărător de Bitcoins. De asemenea, a lucrat la software-ul său pentru a asigura autenticitatea și acceptabilitatea acestuia.

Rularea bitcoin

– halfin (@halfin) 11 ianuarie 2009

Chiar și în 2009, Hal a crezut în ideea că în cele din urmă fiecare Bitcoin va atinge valoarea de 10 milioane USD.

Aceasta a fost cel puțin cinci ani înainte ca moneda cibernetică menționată să se ridice la niveluri de neimaginat. Pentru detalii despre aceasta, faceți clic pe Aici. Restul este istorie și trăim prin ea.

Viaţă & Realizări

Mi se pare că viața lui Hal Finney este una dintre consecvență, pasiune extremă și accent unic pe inovație și abordare futuristă. Se pare că, de când și-a părăsit Universitatea, nu s-a mai întors în viața lui.

Încă de la începutul carierei sale profesionale, Hal lucra la proiecte de programare și dezvoltă programe pentru diverse jocuri video. Poate că a avut norocul (sau poate a fost invers!) Că a luat curând legătura cu Phil Zimmermann. Din fericire, ambii au împărtășit interesele similare, formând astfel o echipă grozavă.

Alăturarea sa la PGP Corporation a lui Phil a fost o progresie logică și culminare a unor idei identice care au asigurat, de asemenea, succesul răsunător al PGP Corporation în sine. Însăși faptul că a obținut satisfacție profesională deplină lucrând pentru PGP se manifestă cu desăvârșire în decizia sa de a continua cu această organizație până la pensionarea pe care a luat-o din cauza sănătății sale fizice (pe atunci) deteriorate.

Cu toate acestea, aruncând o privire asupra carierei relativ scurte, dar remarcabile a lui Hal, descoperim că inima lui era locul în care se afla pasiunea sa. Astfel, chiar și în timp ce la PGP Corporation, el și-a continuat activitățile de inovare pentru viitor.

Din cauza acestei dorințe, Hal s-a implicat în „cypherpunks” – dezvoltatori oarecum independenți. Ei și-au recunoscut în mod liber sprijinul și încurajarea neîncetată pe care le-au obținut în acel moment definitoriu al vieții lor timpurii; mulți dintre ei s-au transformat ulterior în experți „prin excelență” în domeniile lor respective de dezvoltare software.

Simplitate & Concentrați-vă

Câteva dintre interviurile lui Hal – acordate înainte și în perioada bolii sale, dezvăluie natura sa simplă, admiterea sinceră a eșecurilor, împreună cu succesele, angajamentul său ferm față de viitor, precum și dorința sa de a privi și a vorbi dincolo de a lui fizic stare paralizantă și probleme.

S-ar putea să treci prin cel al lui interviu pentru cunoștințe suplimentare pe această temă. Iată a lui ultima postare încă o dată pentru a vă arăta ce inspirație remarcabilă a fost.

Viață de familie

Nu în ultimul rând, cine este Hal Finney pentru familia sa? În ciuda pasiunii sale practic muncitoare pentru setea sa nesfârșită de dezvoltare, personalizare, inovație, adaptabilitate și abordare orientată spre rezultate, Hal Finney a fost un simplu om de familie.

Și-a hrănit copiii, un fiu și o fiică pentru a deveni, de asemenea, pricepuți în tehnologie, nu prin constrângere, ci prin alegere. Soția lui iubitoare a rămas lângă el până a suflat ultima. A murit într-o moarte pașnică, pe deplin mulțumit și confortabil cu moștenirea sa.

Cine este Hal Finney? Cuvintele finale

Hal Finney era cunoscut de colegii săi pentru căldura și generozitatea. Este considerat un geniu care a contribuit la criptomonedă în timp ce lupta cu o boală mortală.

Când Satoshi este încă o figură misterioasă, mulți cred că Hal Finney a fost de fapt Satoshi.

Dacă este adevărat, atunci răspunsul la întrebarea Cine este Hal Finney este – el este fondatorul Bitcoin.

Dar, pentru a fi sincer, o mulțime de lucruri despre el sunt încă un mister. Este într-adevăr Satoshi? El este omul din spatele Bitcoin? Se pare că va rămâne un mister dacă Satoshi nu se prezintă sau soția lui Hal își rupe tăcerea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me