Sunteți nou în criptomonedă? Tocmai ați început să citiți despre criptomonedă și despre modul în care au apărut diferite criptomonede? Dacă da, există un nume greu de ignorat – Vitalik Buterin. Deci cine este Vitalik Buterin?

Cei mai mulți dintre noi îl cunosc ca fiind fondatorul Ethereum și cofondatorul revistei Bitcoin. Din aspectul său și din realizările sale de până acum, el este un milenar supradotat, excelent la matematică, care a învățat mandarin în câteva săptămâni, a renunțat la universitate și a devenit o influență semnificativă în industria criptografică în cel mai scurt timp..

Pare un geniu, corect?

Cine este Vitalik Buterin?

Vitalik Buterin este un programator ruso-canadian care a conceput și a fondat Ethereum. S-a născut pe 31 ianuarie 1994 în Kolomna, Rusia. Când avea doar șase ani, părinții săi au imigrat în Canada.

Iată un fapt interesat din copilăria sa, când tocmai era în clasa a treia – a fost plasat într-o clasă pentru copiii supradotați din școala sa elementară. Ei bine, puteți spune că Vitalik Buterin a fost destinat încă de la început pentru ceva mare.

Se pricepea la matematică și putea adăuga numere de trei cifre în cap mai repede decât un om obișnuit. De asemenea, a fost interesat de programarea computerelor de la o vârstă fragedă. Tatăl său, Dmitry Buterin, era el însuși informatician.

Când avea 17 ani, a jucat World of Warcraft, la fel ca orice alt vârstă de 17 ani. Cu toate acestea, s-a interesat și de altceva – Bitcoin.

Credite imagine: Techcrunch

Inițial, el nu a fost prea mult investit în ideea de criptomonedă, dar tatăl său a fost. Într-o perioadă scurtă, această nouă tehnologie a crescut asupra lui. Rețineți că la momentul respectiv nici cei mai experimentați experți financiari nu știau ce este Bitcoin și ce va deveni.

A urmat școala Abelard din Toronto și a continuat să se înscrie la Universitatea din Waterloo. Atunci s-a implicat și mai mult în Bitcoin.

A început să scrie postări pe forum despre criptomonede la o rată de 5 Bitcoins. În această perioadă, copilul slab și tocilar a decis să urmeze acest domeniu cu normă întreagă. A devenit atât de interesat de criptomonedă, încât chiar a părăsit universitatea pentru a-și investi tot timpul pentru pasiunea sa recent găsită.

Co-fondator al revistei Bitcoin

În timpul universității sale, postările sale despre Bitcoin au luat avânt și opiniile sale despre această tehnologie începătoare au fost considerate perspicace. Deoarece a fost văzut ca autoritatea pe această temă, așa că pentru a profita din plin de faima lui recent descoperită, a cofondat revista Bitcoin împreună cu un alt entuziast Bitcoin, Mihai Alisie în 2012.

Revista Bitcoin a fost fondată când era încă la universitate. A fost o perioadă agitată pentru el, urmând cursuri la universitate și servind în același timp ca șef al revistei. Revista Bitcoin poate fi privită ca primul succes al lui Buterin, întrucât revista sa dovedit a fi un mare factor de influență pentru Bitcoin.

Un pic mai mult despre revista Bitcoin

BTC Media din Nashville, Tennessee, a achiziționat Bitcoin Magazine în 2015. BTC Media publică, de asemenea, Distributed, yBitcoin și Let’s Talk Bitcoin. La momentul în care Bitcoin Magazine a început, acesta a fost tipărit și distribuit la Barnes & Nobil. Abonații au primit și ediții tipărite. Cu toate acestea, acum este disponibil doar online.

Revista Bitcoin a fost cu siguranță un punct de plecare pentru Vitalik Buterin, dar Ethereum a fost cel care l-a stabilit ca o forță de care trebuie să se țină cont în lumea criptomonedelor..

Deci, cineva vă întreabă, cine este Vitalik Buterin, puteți începe cu el, este co-fondatorul uneia dintre cele mai populare reviste de criptomonede – Revista Bitcoin.

Fondator Ethereum

Când căutați „Cine este Vitalik Buterin”, răspunsul este de cele mai multe ori fondatorul Ethereum. Ethereum a făcut-o pe Vitalik Buterin ceea ce este el astăzi. Partea amuzantă este că, atunci când a scris hârtia albă Ethereum, nu a anticipat că va merge atât de bine.

Buterin aproape credea că va fi aruncat la gunoi de către analiștii cripto și va fi dezmembrat destul de devreme. Spre surprinderea lui, în loc să se prăjească, ideea sa a primit recunoaștere și laude. Acesta a fost punctul în care a început totul și Buterin a devenit cu atât mai sigur că acesta este calea de urmat.

La urma urmei, el și-a dedicat viața criptomonedelor și era firesc să-și facă eforturile cu un pas înainte.

Ce este Ethereum?

Ethereum este o platformă informatică publică open-source, bazată pe lanțuri de blocuri, care are funcționalitate de scriptare. Ethereum generează blockchain-ul pentru Ether, criptomoneda platformei Ethereum.

Ethereum a fost creat pentru a depăși o limitare a protocolului Bitcoin. Fondatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a schimbat modul în care au funcționat tranzacțiile globale și a eliminat terța parte din proces. A dat naștere unui sistem care înregistra tranzacții într-un registru public distribuit care funcționează sub algoritmul consens-dovadă. Puteți afla mai multe despre acest lucru și despre blockchain în general aici.

Tehnologia blockchain utilizată de Nakamoto pentru Bitcoin și-a avut limitările. În scopuri de securitate, protocolul scris pentru Bitcoin a fost conceput în mod deliberat pentru a gestiona numai operațiuni non-complexe. Prin urmare, tranzacțiile complexe între un plătitor și beneficiarul plății nu au putut fi executate în temeiul acestui protocol, chiar dacă ideea unui astfel de blockchain a funcționat de ceva timp.

Ethereum – o versiune actualizată a Bitcoin?

Buterin a realizat această problemă și a decis să scrie o programare completă Turing pentru a crea o astfel de tehnologie blockchain, capabilă să creeze tot felul de aplicații și contracte inteligente. Buterin și-a exprimat opiniile despre această problemă într-unul dintre interviurile sale:

În cartea albă Ethereum a explicat mai departe,

Ethereum a născut o nouă industrie, una în care toate tipurile de proiecte criptografice ar putea fi create cu propriile jetoane.

Vitalic Buterin Puncte de vedere politice

Suficient cu viața sa timpurie, cu interesul său pentru bitcoin și ce îl determină să-și creeze propria criptomonedă, ce zici de opiniile sale politice? Cine este Vitalic Buterin când vine vorba de politică?

Este sigur să presupunem că Vitalik Buterin este un libertarian și un susținător al piețelor libere. Dovada acestui lucru rezidă în interesul său pentru opera lui Friedman, Mises, Sowell și Hayek. Puteți găsi indicii despre acest lucru și pe blogul Vitalik Buterin. El nu s-a sfiit să-și exprime opiniile libertare în tweet-uri, postări și interviuri.

Opinia lui Buterin asupra piețelor libere este puțin diferită de cea a majorității oamenilor. Când vorbim despre piața liberă și capitalism, următorul gând este despre profituri. Nu este atât de preocupat de profituri când vorbește pe această temă. Opinia sa despre piața liberă este aceea de a da antreprenorilor terenul pentru a fi liberi și creativi.

De nenumărate ori, el a insinuat ideea că un astfel de sistem nu ar trebui să aibă legătură cu banii, ci să lase inovația și creativitatea să facă ceva valoros pentru societate. Contul Twitter Vitalic Buterin are multe tweet-uri care dezvăluie opiniile sale despre capitalism.

Mâner Twitter Vitalic Buterin: @VitalikButerin

El pare foarte conștient de modul în care sistemele precum criptocurrency pot fi transformate într-o schemă de adunare de milioane. De aceea îi avertizează pe oamenii din această afacere să calce cu precauție.

Opiniile sale sunt destul de pline de speranță, iar cei din criptomonedă ar trebui să țină cont de cuvintele sale și de alții ca el. Privind la călătoria sa, se poate vedea clar că inovația îl conduce și nu banii. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu este bogat.

Pur și simplu, dacă sunteți în criptomonedă, este recomandat să îl urmăriți pe twitter și pe alte platforme de socializare.

Vitalik Buterin Net Worth

Dacă vă întrebați că el trebuie să fi făcut avere din creația sa, nu vă înșelați în totalitate. Limita de piață a Ethereum este evaluată peste 50 de miliarde de dolari și este șeful celei de-a doua criptomonede cu cel mai mare succes din lume.

Bogăția și bunurile sale nu sunt ascunse, iar transparența lui este ceea ce îl face și mai legitim. În februarie 2016, el a dezvăluit cât de mult din propria sa criptomonedă are ETH. La acea vreme, deținea 630.000 ETH. După câteva luni, a lichidat o pătrime din acestea. Chiar și după acea mișcare, îi mai rămâne o mulțime de ETH.

Interesant este că, deoarece Ethereum este un blockchain atât de transparent, oricine poate urmări cât de mult ETH are în orice moment. Pentru a vă simplifica în termeni de monedă obișnuită, el are o sumă de 175 de milioane de dolari.

Transparența sa despre sistem și propriile sale active face Ethereum atât de de încredere. Am văzut destule scheme și scandaluri care se învârt în jurul criptomonedelor pentru a ne rezerva. Cu toate acestea, Buterin a câștigat credibilitate corectă și echitabilă. Nu ar fi greșit să spunem că Vitalik Buterin reprezintă fața adevărată și pozitivă a criptomonedelor.

Vitalik Buterin, influențatorul

Buterin, fără îndoială, are o influență semnificativă asupra entuziaștilor criptomonedelor. Ceea ce spune și scrie are multă greutate. El a fost un influencer cu mult înainte ca Ethereum să intre în existență. Când a început revista Bitcoin, cuvântul său a fost cuvântul.

Cum poate un tânăr de 24 de ani să aibă o influență atât de mare? Faptul că a venit cu o soluție de blockchain atât de strălucită cu Ethereum ar putea fi motivul. Poate că viziunea și transparența sa unice au determinat oamenii să-l asculte sau poate că a fost pur și simplu norocos. El se apropie de un milion de adepți pe Twitter și este foarte activ acolo.

Înșelăciunea morții din iunie 2017 este o demonstrație clară a influenței sale, deși una tristă. Zvonul despre moartea lui Buterin într-un accident de mașină s-a răspândit ca un incendiu. Site-urile și blogurile de știri despre criptomonedă au început să răspândească știrile. Prețul Ethereum a crescut de la 300 $ la 230 $ în urma acestui zvon.

Vitalik a câștigat recunoaștere și premii pentru contribuțiile sale.

  • A câștigat Premiul Thiel Fellowship în 2014
  • Vitalik Buterin a câștigat și un premiu mondial pentru tehnologie în același an
  • El a fost numit unul dintre Fortune 40 Under 40 în 2016
  • În 2018, a ajuns pe lista Forbes a celor 30 de ani sub 30 de ani

Buterin însuși nu se bucură la fel de mult de faima sa. Când a fost întrebat despre faima și influența sa într-un interviu cu Timpuri financiare, el a răspuns:

“Anul trecut a ajuns la punctul în care [faima] a devenit mai enervant decât bine.”

Deci, cine este Vitalik Buterin? Probabil un introvertit, un geniu care vrea să schimbe lumea, un făcător cu obiective mari.

Cine este buterina vitală? Un susținător ferm al descentralizării

Este de la sine înțeles că Buterin susține mișcarea de descentralizare. Este doar în stadiile incipiente și lumea se îndreaptă treptat spre ea. Abia începem să vedem posibilitățile și mai sunt multe. Vitalik este unul dintre creierii din spatele acestui lucru și, în acest sens, este și el un fel de erou.

Economia comună merge mână în mână cu descentralizarea, iar marile corporații pășesc la bord și știți că este mare dacă companii precum Microsoft se uită în ea. Criptomonedele prosperă în principal din cauza descentralizării. Vedeți cum aplicațiile descentralizate ne schimbă lumea.

Opinia sa despre descentralizare și blockchain este că puterea se îndreaptă către tipul mic, adică antreprenorii. El a declarat pentru WIRED în 2016:

Gânduri finale

Deci cine este Vitalik Buterin?

Este antreprenor.

Cu siguranță un geniu al tehnologiei.

El este un cruncher de numere.

De asemenea, un geniu multilingv.

El este fondatorul Ethereum și un creier în spatele succesului celei de-a doua cele mai populare criptomonede din lume.

El este ceea ce lumea are nevoie astăzi în timp ce ne străduim să ne îmbunătățim economiile, să ne protejăm datele și să ne pregătim pentru viitor.

Există mulți care cred că criptocurrency este o farsă, dar adevărul este că oamenii ca Buterin sunt foarte reali și ceea ce produc este departe de a fi o farsă. Chiar și după ce a obținut un astfel de succes, el nu se oprește. Recent a vizitat Rusia și s-a întâlnit cu președintele Putin. Rezultatul? O altă criptomonedă pentru piața rusă este în discuții. Cu ideile sale și cu punctul său de vedere etic, criptocurrency și blockchains par să fie pe mâini bune.

 

Referințe:

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

https://www.wired.com/2014/01/ethereum/

https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/

https://www.forbes.com/profile/vitalik-buterin/

https://vitalik.ca/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me