Te pregătești pentru interviul tău cu Hyperledger? Ei bine, nu ești singur. Hyperledger a crescut în cererea sa din ultimii doi ani. Cererea sa este cuplată cu cererea de talent pentru blockchain.

Companiile mari, inclusiv Facebook, Twitter, Microsoft și altele, știu importanța talentului și când vine vorba de noi tehnologii, cum ar fi Blockchain.

În acest moment, unul dintre cele mai mari obstacole pentru industrii este de a lucra la un standard pentru blockchain.

Hyperledger, un proiect umbrelă condus de The Linux Foundation își propune să facă exact acest lucru. Este o tehnologie open-source blockchain care are ca scop avansarea adoptării blockchain-ului prin colaborare globală.

A fost adoptat în multe proiecte din lumea reală și există beneficii pentru organizații să adere la un ecosistem care evoluează într-un ritm rapid. În prezent, există sute de membri care fac parte în prezent din ecosistemul Hyperledger, inclusiv IBM, AirBus, Accenture și altele..

INTERVIU HIPEREDIGLANT

Contents

Cum să vă pregătiți pentru interviul Blockchain

Înainte de a trece prin întrebări, trebuie să învățăm cum să ne pregătim pentru interviu. Ca student, trebuie să începeți întotdeauna de la elementele fundamentale și să deveniți puternici în acest sens. Procedând astfel, vă deschideți către concepte mai avansate.

În afară de aceasta, ar trebui să obțineți abilități transversale largi, o înțelegere de bază a diferitelor platforme blockchain, capacitatea de a gestiona afacerea cu tehnologie, înțelegerea procesului de afaceri al întreprinderii și multe altele!

Am acoperit toate punctele din subiectul nostru Cum să ne pregătim pentru un interviu Blockchain. Aceste puncte se aplică și dvs. pentru Hyperledger Interview, deoarece se bazează pe blockchain. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți punctele conform unei companii care încearcă să vă angajeze pentru Hyperledger. Oricum, interviul ar trebui să ajute și de aceea ar trebui să-i citiți înainte de a continua mai jos.

Căutați întrebări de interviu pentru blockchain? Apoi, Top 50 Întrebări și răspunsuri la interviu pentru Blockchain 2019 este ceea ce ar trebui să verificați!

Cerere Blockchain și Hyperledger

Nu există nicio îndoială că blockchain-ul este solicitat. La urma urmei, schimbă modul în care funcționează și funcționează industriile noastre. Abilitatea de a rezolva probleme despre care se credea că este imposibil mai devreme este ceea ce o face atât de uimitoare!

Mai mult, veți găsi o mulțime de programe de certificare în jurul blockchain-ului.

101 Blockchains înțelege cererea pieței și oferă, de asemenea, propria pletora de cursuri legate de blockchain. Consultați academia 101 Blockchains pentru a afla mai multe!

Hyperledger-ul Linux’s Foundation este o încercare excelentă de a oferi instrumente pentru a utiliza blockchain în mod eficient. De fapt, multe școli de top, inclusiv MIT și Berkey, își angajează deja studenții, oferind cursuri de criptocurrency și blockchain.

În general, putem observa o cerere imensă atât în ​​blockchain, cât și în Hyperledger în spațiul general. CNBC relatează, de asemenea că blockchain-ul este abilitățile de muncă cele mai solicitate conform Linkedin în 2020

În general, este ușor de spus că ați ales calea corectă dacă încercați să intrați în industrie.

Abilitati cerute

După cum puteți vedea, există o mulțime de cereri pentru blockchain și Hyperledger. Este ușor de spus că veți obține un loc de muncă dacă aveți abilitățile și aptitudinile necesare pentru a șterge interviul. De cele mai multe ori, este incapacitatea candidatului de a cunoaște cerințele postului înainte de a încerca să îl obțină.

În afară de obținerea unui loc de muncă Hyperledger printr-un interviu Hyperledger, vrem să parcurgem abilitățile necesare pentru a deveni un specialist în blockchain și arhitect blockchain.

Specialist Blockchain: Un specialist în blockchain este singurul tip care dorește să aibă abilitățile de a dezvolta soluții bazate pe blockchain. Are abilități precum conștiința tehnică, expert în limbaje de programare, proiectează și dezvoltă soluții blockchain, configurează infrastructura blockchain și așa mai departe!

Am tratat deja subiectul în detaliu legat de Blockchain Specialist. Citiți mai multe despre aceasta aici: Cum să deveniți un specialist în blockchain. Acest lucru vă va ajuta cu siguranță în interviul dvs. Hyperledger

Arhitect Blockchain: Un arhitect blockchain are un rol diferit de jucat cu totul. El este persoana care proiectează soluția blockchain pentru o întreprindere sau o organizație. Lucrează îndeaproape cu R&D echipe pentru a face acest lucru! Competențele cheie pe care ar trebui să le aibă un arhitect blockchain includ elementele fundamentale ale blockchain-ului, abilități de conducere, cunoștințe privind structura datelor, competente în criptomonede și așa mai departe.!

Am acoperit deja articolul arhitectului blockchain. Dacă doriți să învățați, verificați-l aici: Cum să deveniți un arhitect Blockchain. Înțelegerea diferenței vă poate ajuta să vă prezentați abilitățile în mod corespunzător și să le ajustați în interviul Hyperledger.

35+ Întrebări despre interviul Hyperledger despre care ar trebui să știți

Î: Ce este Hyperledger?

R: Hyperledger este un proiect umbrelă de colaborare open source gestionat de The Linux Foundation. Oferă un ecosistem Hyperledger Greenhouse, care constă din mai multe proiecte, de la instrumente, cadre și biblioteci.

Deoarece este open-source, este dezvoltat activ și sute de dezvoltatori din întreaga lume lucrează împreună pentru a-l îmbunătăți. A fost introdus în februarie 2016 în frumosul oraș San Francisco, California. În acel moment, are 30 de membri fondatori, inclusiv IBM, VMWare, SWIFT, R3 și alții.

Citiți mai multe mai jos.

 • Tutorial Hyperledger: Ghidul final

Î: Care sunt obiectivele principale ale Hyperledger?

R: Obiectivele principale ale Hyperledger sunt cele de mai jos.

 • Creați baze de coduri și cadre de registre distribuite, care sunt de tip enterprise și open source. Acestea ar trebui să sprijine tranzacțiile comerciale.
 • Construiți comunități tehnice, astfel încât acestea să poată lucra la construirea și dezvoltarea POC-urilor de registru partajate, blockchain, teste de teren și multe altele!
 • Educați publicul despre oportunitatea pieței tehnologiei blockchain.
 • Alegeți o arhitectură bazată pe comunitate, deschisă și neutră. Ar trebui să fie susținută de guvernanță tehnică și de afaceri.
 • În cele din urmă, vor să promoveze comunitatea, astfel încât să poată ajunge la cât mai multe cadre și platforme.

Î: Ce este Hyperledger Fabric?

R: Hyperledger Fabric este un proiect popular Hyperledger. Este utilizat pentru dezvoltarea de soluții și aplicații cu o arhitectură modulară. Unele dintre caracteristicile sale cheie includ apartenența plug-and-play, consensul și alte caracteristici. Acest lucru oferă industriei o mulțime de opțiuni pentru a lucra cu tehnologia blockchain și poate fi utilizat într-o multitudine de cazuri de utilizare a industriei. De asemenea, obiectivul său este de a aduce mai multă scalabilitate fără a fi nevoie să sacrificați confidențialitatea.

În prezent, Hyperledger Fabric a văzut o versiune 2.0.

Mai multe resurse de la care să înveți:

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain de generație următoare

Î: Care sunt principalele componente ale modelului de țesături Hyperledger? Descrie-le în scurt timp.

R: În esență, Hyperledger Fabric dorește să ofere o soluție de blockchain de întreprindere personalizată, dar puternică și cuprinzătoare. Modelul de țesătură Hyperledger este format din șase caracteristici cheie de proiectare.

 • Active: activele sunt utilizate pentru a defini elemente care oferă valoare și pot fi schimbate prin rețea. Poate fi alimente, medicamente sau criptomonede.
 • Caracteristici Ledger: Ledger oferă o multitudine de caracteristici, inclusiv posibilitatea de a codifica istoricul tranzacțiilor fiecărui canal. De asemenea, este imuabil și împărtășit. Suportă o interogare de tip SQL.
 • Confidențialitate: funcția de confidențialitate asigură atât colecții de date private, cât și de canale.
 • Chaincode: Chaincode este în centrul Fabric. Asigură mai multe aspecte, inclusiv performanță, scalabilitate, între tipuri de noduri, verificare și încredere.
 • Consens: gestionează consensul rețelei cu scalabilitate și securitate.
 • Securitate & Servicii de apartenență: oferă posibilitatea de a crea rețele permise

Notă: Aceasta este o întrebare importantă în interviul Hyperledger.

Î: Ce proiecte sunt listate printre umbrela Hyperledger?

R: În prezent, există 15 proiecte în cadrul Serii Hyperledger. Sunt la fel ca mai jos.

 • Hyperledger Berbec
 • Hyperledger Avalon
 • Hyperledger Besu
 • Hyperledger Burrow
 • Etrier Hyperledger
 • Hyperledger Explorer
 • Tesatura Hyperledger
 • Grila Hyperledger
 • Hyperledger Indy
 • Hyperledger Iroha
 • Cuvertură Hyperledger
 • Hyperledger Sawtooth
 • Hiperlibru Transact
 • Hyperledger Ursa

Aflați mai multe despre ele aici: Hyperledger Project

Notă: În interviul Hyperledger, intervievatorul se așteaptă să cunoașteți toate proiectele. Cu toate acestea, dacă nu puteți răspunde la toate, atunci nu vă faceți griji, deoarece intervievatorul se va concentra și asupra cunoștințelor dvs. tehnice.

Î: Ce este Comitetul tehnic de conducere (TSC)?

R: Comitetul tehnic de conducere este responsabil pentru conducerea valorilor și responsabilității direcției tehnice Hyperledger. Comitetul este format din 11 membri aleși. Au o gamă complexă de responsabilități, care sunt definite în Carta Hyperledger.

Î: Care sunt cele trei etape prin care trece un proiect Hyperledger?

R: Ciclul proiectului Hyperledger poate consta din cinci stări posibile

 • Propunere: Aici, TSC primește propunerile de proiect.
 • Incubare: Proiectul odată aprobat de TSC intră în incubare
 • Activ: orice proiect care a ieșit din incubație este setat la Activ.
 • Prima versiune majoră: atunci când proiectul trece prin prima versiune majoră.
 • Dezaprobat: În această etapă, proiectul nu este dezvoltat activ. Este dezvoltat și întreținut de comunitatea sa timp de șase luni. După aceea, nu se mai fac eliberări oficiale.
 • Sfârșitul vieții: Proiectul nu este nici întreținut, nici dezvoltat.

Notă: Spunerea interviului despre cele cinci stări posibile din Interviul Hyperledger implică faptul că știți cum sunt întreținute proiectele.

Î: Spuneți-ne avantajul Hyperledger Fabric?

R: Există multe avantaje ale Hyperledger Fabric într-un mediu de întreprindere.

 • Rețele permise: Cu Hyperledger Fabric, va fi posibil pentru orice întreprindere sau organizație să creeze rețele complet permise. Aceasta înseamnă că organizațiile pot decide cine și ce oricine poate accesa rețeaua. Identitățile trebuie să facă mai întâi un KYC înainte de a putea accesa orice resurse de rețea. Ajută organizațiile care se bazează foarte mult pe securitatea datelor, inclusiv sectoarele financiare, asistența medicală și serviciile bancare.
 • Scalabilitate și performanță: Hyperledger oferă performanță și scalabilitate cu proiectele sale Hyperledger. Hyperledger Fabric, de exemplu, oferă posibilitatea de a utiliza un design modular, care îmbunătățește scalabilitatea fără a sacrifica confidențialitatea rețelei. Este, de asemenea, un nivel mare de încredere.
 • Interogări bogate: Țesătura Hyperledger oferă tranziții de stare într-un mod secvențiat. Acest lucru oferă platformei posibilitatea de a genera perechi cheie-valoare.
 • Design modular: Fabric oferă un design modular, care, la rândul său, facilitează integrarea întreprinderilor în sistemul lor. De asemenea, deschide o mulțime de cazuri de utilizare în industrie care pot utiliza designul modular.
 • Funcționalitate cod de cod: Un alt avantaj al Hyperledger Fabric include utilizarea aplicațiilor cod de cod, care la rândul lor asigură că tranzacțiile cu transfer de proprietate sunt supuse acelorași cerințe și reguli.

Î: Care sunt componentele Hyperledger Fabric?

R: Are două componente, inclusiv date de stat și jurnal de tranzacții.

Î: Ce este Hyperledger Explorer?

Hyperledger Explorer face parte din proiectele Hyperledger Umbrella. Permite dezvoltatorilor să creeze o aplicație web pentru a vizualiza / interoga blocuri, date asociate și tranzacții în Hyperledger. De asemenea, vă permite să verificați familiile de tranzacții și orice alte informații disponibile în registru.

Î: Ce este Hyperledger Berbec?

R: Hyperledger Aries facilitează un set de instrumente interoperabil, reutilizabil și partajat care vizează acreditările digitale. Acesta permite proiectarea soluțiilor și inițiativelor de transmitere, creare și stocare a acredităților digitale verificabile. Este o bibliotecă și funcționează împreună cu suportul criptografic al Hyperledger Ursa.

Este cel mai potrivit pentru interacțiunile de la egal la egal într-un mediu blockchain.

Î: Ce este Hyperledger Avalon?

Hyperledger Avalon este un instrument care este o implementare de registru independent, utilizând specificațiile de calcul Trusted. Enterprise Ethereum Alliance îl publică. Cu aceasta, procesarea blockchain-ului poate fi mutată în siguranță la resursele de calcul dedicate din lanțul principal.

Î. Ce este Hyperledger Besu?

R: Hyperledger Besu este un client Ethereum pregătit pentru întreprindere. Poate fi atât privat, cât și autorizat public. Acesta vine cu o mulțime de suport algoritm consens, inclusiv PoA, PoW și altele.

Î: Ce este Hyperleder Burrow?

R: Hyperledger Burrow este un software de registru distribuit care se concentrează pe viteză, ergonomia dezvoltatorului și simplitatea. Poate fi, de asemenea, definit ca o distribuție blockchain monobinară completă. Acesta vine cu suport atât pentru contractele inteligente bazate pe WASM, cât și EVM. De asemenea, are permisiuni și guvernanță încorporate și poate face, de asemenea, tranzacții de propuneri în lanț.

Î: Ce este Hyperledger Caliper?

Hyperledger Caliper este un instrument din ecosistemul Hyperledger. Cu acesta, puteți analiza blockchain-ul, performanța acestuia folosind cazurile de utilizare predefinite. Acesta generează rapoarte și oferă, de asemenea, utilizatorilor referințe la alte soluții blockchain, inclusiv Hyperledger Sawtooth, Ethereum, Hyperledger Besu, Hyperledger Burrow, FISCO BCOS, Hyperledger Fabric și Hyperledger Iroha.

Î. Ce este Hyperledger Cello?

R: Este un alt instrument din sera Hyperledger. Oferă un tablou de bord operațional blockchain. Îmbunătățește gestionarea, crearea și utilizarea blockchain-urilor. De asemenea, permite companiei să creeze Blockchain ca serviciu. În cele din urmă, poate fi folosit ca o consolă operațională, permițându-vă să gestionați eficient blockchain-ul. Poate rula pe diferite infrastructuri, inclusiv mașini virtuale, bare metal și alte platforme de containere.

Î: Ce este Hyperledger Grid?

Î: Hyperledger Grid este o soluție de implementare de referință centrată pe lanțul de aprovizionare. Este specific domeniului și, prin urmare, va funcționa cu o afacere bazată pe lanțul de aprovizionare. Cu acesta, companiile pot face referire la implementarea modelelor de date, tipurilor de date, contractelor inteligente și așa mai departe! De asemenea, respectă standardele deschise și cele mai bune practici din industrie.

Î: Ce este Hyperledger Sawtooth?

R: Sawtooth este un software de registru distribuit care oferă o arhitectură modulară și flexibilă, la fel ca Fabric. Permite întreprinderilor să distingă sistemul de bază de domeniul aplicației sale. Aceasta înseamnă că contractele inteligente pot fi configurate fără a fi nevoie să cunoașteți proiectarea de bază a sistemului. De asemenea, acceptă diferiți algoritmi de consens, inclusiv Dovada timpului scurs (PoET) și Toleranța practică a defecțiunilor bizantine (PBFT).

Î: Ce este Hyperledger Indy?

R: Indy este un software de registru distribuit care oferă componente, instrumente și biblioteci reutilizabile pentru identități digitale pe registre mari și blockchains. De asemenea, este interoperabil și funcționează cu diferite blockchain-uri.

Î. Ce este Hyperledger Iroha?

R: Hyperledger Iroha este încă un alt software de registru distribuit care funcționează bine cu IoT și proiecte de infrastructură. Poate fi ușor integrat cu acestea și este, de asemenea, simplu de utilizat. Caracteristicile sale cheie includ construcție modulară, simplă, proiectare C ++ și alți algoritmi de consens toleranți la erori.

Î: Ce este Hyperledger Quilt?

R: Hyperledger Quilt este implementarea Java a protocolului Interledger. Permite plăți crypto și fiat în orice rețea de plată.

Î: Ce este Hyperledger Transact?

R: Hyperledger Transact este o bibliotecă care reduce dezvoltarea de scriere software de contabilitate distribuită. Oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea o interfață standard care să permită executarea contractelor inteligente.

Î: Spuneți-ne diferența dintre Ethereum și Hyperledger?

R: Există multe diferențe între Ethereum și Hyperledger. În esență, Hyperledger și Ethereum au scopuri diferite. De exemplu, Hyperledger este pentru o afacere B2B, în timp ce Ethereum este pentru aplicații generalizate și companii B2C. Atât Hyperledger, cât și Ethereum oferă rețele private și autorizate. Cu toate acestea, Ethereum oferă opțiunea de a crea și rețele publice blockchain.

Ethereum utilizează consensul algoritmului PoW, care necesită minerit, în timp ce Hyperledger oferă un consens conectabil în cazul în care mineritul nu este necesar. Ultima diferență este că folosește limbajul de programare Golang, în timp ce Ethereum folosește Solidity.

Citiți mai multe despre: Ethereum vs Hyperledger: Care este ideal pentru contracte inteligente și confidențialitate?

Î. Ce este un fișier YAML?

R: Fișierul YAML este un limbaj care poate fi citit de om pentru serializarea datelor. Este utilizat în proiectul Hyperledger. Este folosit pentru a configura diferite aspecte ale proiectului.

Î: În ce limbă este scris Chaincode?

A: Chaincode este scris în mai multe limbi, inclusiv Java și GO.

Î: Ce este Golang?

R: Golang este un limbaj de programare care este utilizat în proiectul Hyperledger Fabric. Este folosit pentru a scrie contracte inteligente și, de asemenea, codul lanțului este scris folosindu-l.

Î. Ce este blocul Genesis?

R: Blocul Genesis este primul bloc generat pe o platformă blockchain. Este, de asemenea, primul blockchain generat în registrul blockchain distribuit de Hyperledger. Tranzacțiile care sunt generate ulterior sunt adăugate la blocurile ulterioare cu verificarea corespunzătoare.

Î: Care sunt nodurile din Hyperledger Fabric?

R: Intrările de comunicare din Hyperledger sunt cunoscute sub numele de noduri.

Î. Ce este un canal în Hyperledger Fabric?

R: Subrețeaua unei rețele Hyperledger este cunoscută sub numele de canal. În rețeaua blockchain pot exista cât mai multe canale posibil.

Î. Spuneți-ne despre diferitele tipuri de noduri din țesătura Hyperledger?

R: Există trei tipuri de noduri în Hyperledger Fabric.

 • Nod egal
 • Nod client
 • Nod de comandă

Fiecare nod are funcționalitatea sa. De exemplu, partenerul trebuie să angajeze tranzacția inițiată de nodul client. Garanția finalizării tranzacției este asigurată de nodul comenzii.

Î. Sunt contracte inteligente și coduri de lanț similare?

R: Ele sunt aceleași în realitate.

Î: Care este mecanismul de consens?

R: Mecanismul de consens este utilizat pentru a verifica tranzacțiile și alte activități din rețeaua blockchain. Există multe mecanisme populare de consens, inclusiv Dovada de lucru (PoW) și Dovada de miză (PoS). Hyperledger folosește modelul PBFT (Toleranță practică bizantină la defecțiuni).

Î. Ce înseamnă BaaS?

R: BaaS reprezintă Blockchain as a Service – care este furnizat de companii de top, inclusiv Microsoft, Google etc., pentru a oferi Blockchain ca serviciu complet. În acest fel, întreprinderea nu trebuie să își construiască propria soluție blockchain și își poate găzdui aplicația blockchain pe Blockchain care poate fi reparat.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul interviului și întrebărilor Hyperledger. Deci, ce părere aveți despre întrebările interviului pentru Hyperledger? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me