Căutați cele mai frecvente întrebări de interviu pentru dezvoltatorii blockchain? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit!

Blockchain este de departe una dintre cele mai revoluționare tehnologii ale secolului 21. Mai mult, este adesea declarat ca a doua venire a internetului și se prevede că va perturba și remodela modul în care ne desfășurăm activitatea la nivel mondial.

84% din companii încearcă să încorporeze tehnologia blockchain în operațiunile lor. Ca atare, vă puteți imagina cererea tot mai mare de dezvoltatori de blockchain. 

De fapt, conform unui raport din 2019, cererea globală pentru bdezvoltatorii de blocare a lanțului sunt cu 517% mai mulți decât cea din 2018. Analiștii au prezis că se așteaptă să crească piața blockchain 1,2 miliarde USD în 2018 până la 23,3 miliarde USD până în 2023.

Luând în considerare toate acestea, astăzi este momentul perfect pentru a-ți realiza munca de vis ca dezvoltator de blockchain. Și pentru a vă ajuta să vă pregătiți, am realizat o listă de întrebări de interviu pentru dezvoltatori blockchain.

Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă perfecționați cunoștințele și să spargeți acel interviu cu dezvoltatorii blockchain. Dar mai întâi, vă recomandăm să treceți în revistă unele dintre aceste materiale de studiu:

 • Blockchain pentru începători: Ghid introductiv
 • Cum să devii un Blockchain Professional
 • Cursuri despre blockchain: începeți transformarea!

Contents

Pregătirea pentru un interviu pentru dezvoltatori Blockchain

De asemenea, iată câteva sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le adăugați la pregătirea interviului pentru dezvoltatorii blockchain pentru a vă asigura că sunteți selectat pentru postare.

Cercetează compania:

Aproape fiecare companie caută candidați care să se potrivească mediului lor de lucru și să împărtășească obiectivele și viziunile companiei. Ca atare, trebuie să faceți unele cercetări pentru a înțelege compania la care aplicați. Aceasta include informații despre:

 • Data lansării companiei.
 • Călătoria companiei.
 • Dimensiunea companiei.
 • Rapoarte de presă recente referitoare la companie, inclusiv informații referitoare la asocierile în participație, lansări de produse, noi măsuri publicitare etc..
 • Cultura companiei.

Concentrați-vă pe abilitățile relevante importante pentru postare:

S-ar putea să aveți ani de experiență și tone de seturi de abilități unice. Cu toate acestea, deoarece solicitați un interviu blockchain, asigurați-vă că reprezentați abilități importante. 

Mai mult, dacă trebuie să vă prezentați celelalte realizări care nu au legătură, atunci fie creați o coloană separată în CV, fie așteptați ca intervievatorul să vă întrebe în mod special.

 

Pregătiți-vă pentru întrebările generice ale interviului:

Toate interviurile vin cu câteva întrebări de bază pe care le-am așteptat cu toții de la resurse umane. Ca atare, asigurați-vă că aveți câteva răspunsuri bune la aceste întrebări:

 • Spune-mi despre tine.
 • Unde te vezi peste cinci ani?
 • De ce ai ales o carieră în blockchain?
 • care sunt punctele tale forte?
 • Care sunt slăbiciunile tale?
 • De ce ai ales această companie?
 • Care este sursa motivației tale?
 • Spune-mi despre planurile tale de carieră pe termen lung.

 

Prezentați-vă cel mai bun sine:

Știm cu toții zicala – „prima impresie este ultima impresie”. Ca atare, asigurați-vă că vă îndreptați în acea sală de interviu, fiind cea mai bună versiune a dvs..

 • Îmbracă-te bine, mai degrabă îmbracă-te profesional.
 • Ai grijă de limbajul corpului tău. Stai drept cu mâinile vizibile pentru intervievator.
 • Gândește-te puțin la întrebări și apoi dă-ți răspunsurile.
 • Nu emana negativitate. Nu vorbiți negativ și nu criticați angajatorii anteriori

Acum, că sunteți gata pentru interviul cu dezvoltatorii blockchain, haideți să verificăm cele peste 30 de întrebări ale interviului blockchain.

30+ Cele mai frecvente întrebări de interviu pentru dezvoltatorii Blockchain

Iată o listă cu cele mai frecvente și câteva întrebări dificile de interviu pentru o poziție de dezvoltator blockchain. În plus, vă recomandăm să nu le memorați direct, ci să vă acordați timp pentru a le înțelege, pentru a vă asigura că aveți o înțelegere clară și aprofundată a conceptelor.

# 1. Ce este blockchain-ul?

Blockchain este o tehnologie de registru digital descentralizată imuabilă care poate fi programată pentru a deține înregistrări tranzacționale cu accent pe transparență, precum și pe securitate.

Înregistrările tranzacționale sunt denumite „blocuri” care sunt legate sau „înlănțuite” împreună folosind criptografie.

# 2. Care este diferența dintre blockchain-ul Bitcoin și blockchain-ul Ethereum?

Bitcoin este practic o monedă digitală descentralizată pe care o puteți folosi ca mijloc de schimb pentru tranzacțiile financiare. Este ca un dolar digital.

Ethereum, pe de altă parte, este o tehnologie de registru care permite utilizatorilor să creeze programe noi. Cu toate acestea, vine și cu valoarea sa de monedă cunoscută sub numele de Ether, care este comparabilă cu Bitcoin și poate fi utilizată pentru facilitarea tranzacțiilor financiare.

# 3. Care sunt diferitele tipuri de blockchains?

În linii mari, există patru tipuri diferite de blockchains.

Blockchain public: Blockchain-urile publice sunt open-source și permit oricui să participe ca dezvoltatori, mineri și utilizatori. În plus, acestea sunt pe deplin transparente, permițând oricui să examineze toate informațiile tranzacționale înregistrate. 

Blockchain privat sau permis: După cum sugerează și numele, blockchain-urile permise impun anumite reguli de confidențialitate. De exemplu, utilizatorii au nevoie de consimțământ înainte de a participa la o rețea. În plus, toate tranzacțiile rămân private în exterior și sunt disponibile doar pentru persoanele din ecosistem. 

Consorțiul Blockchain: Consortium Blockchain poate fi considerat o subcategorie a blockchainului privat. Mai mult, vine cu aceleași merite ale unui blockchain privat, dar cu clauza adăugată că acestea sunt guvernate de un grup, mai degrabă decât de o singură entitate..

Blockchain hibrid: Blockchain-urile hibride oferă amestecul perfect între confidențialitate și transparență, utilizând aspecte ale blockchain-ului privat și public. Mai mult, acest lucru este cel mai popular în rândul companiilor, deoarece acestea pot controla ce date doresc să facă publice și ce date vor să păstreze private.

Notă: Aceasta este una dintre întrebările frecvente ale interviului dezvoltatorului blockchain.

# 4. Care este principiul pe care se bazează tehnologia blockchain?

La bază, principiul principal este descentralizarea. În afară de aceasta, acesta își propune, de asemenea, să ofere șanse egale tuturor celor din rețea. Bitcoin a reușit să facă acest lucru. Cu toate acestea, celelalte tipuri de tehnologie blockchain pot diferi în ceea ce privește abordarea lor.

# 5. Ce este tehnologia registrului distribuit?

Un registru distribuit sau tehnologie de registru distribuit este practic o bază de date care există simultan în mai multe locații. În plus, toate datele sunt distribuite, reproduse și sincronizate între aceste locații. Îi lipsește un organism centralizat de stocare a datelor sau un administrator.

# 6. Care este diferența dintre tehnologia contabilității distribuite și blockchain?

Blockchain este în esență un tip de tehnologie DLT sau de registru digital. Adică, toate blockchain-urile sunt DLT-uri, dar nu toate DLT-urile sunt blockchain.

Blockchain adaugă practic un set suplimentar de caracteristici DLT-urilor. În plus, cu blockchain-ul, toate datele sunt partajate între toți participanții și sunt securizate folosind o semnătură criptografică, numită hash. Acest lucru face ca informațiile stocate în blockchain să fie imuabile, sporind astfel securitatea și integritatea.

# 7. Cum blockchain-ul poate duce la mai multă încredere?

Blockchain este conceput astfel încât niciuna dintre informațiile sau înregistrările stocate să nu poată fi manipulată sau chiar distrusă. Mai mult, blockchain facilitează transparența și elimină un singur organism de reglementare. 

Acest lucru oferă utilizatorilor acces egal la informații, dar fără să vă faceți griji cu privire la încălcările securității, deoarece totul poate fi examinat de oricine.

Notă: Aceasta este una dintre întrebările frecvente ale interviului dezvoltatorului blockchain.

# 8. Ce tip de înregistrări sunt prezente în baza de date blockchain?

Există două tipuri de înregistrări care pot fi stocate într-o bază de date blockchain:

 • Înregistrări tranzacționale.
 • Blocați înregistrările.

# 9. Care sunt caracteristicile blockchain-ului?

Principalele caracteristici pe care blockchain le aduce la masă includ:

 • Un sistem descentralizat.
 • Registrul distribuit.
 • Ecosistem sigur și sigur.
 • Minting.

# 10. Ce este criptarea și care este rolul său în blockchain?

În realitate, criptarea este procesul de codificare a informațiilor, în care informațiile originale sunt modificate, astfel încât alte părți să nu le poată înțelege. Proprietarul poate accesa în continuare informațiile decriptând-o folosind o cheie dată.

În cazul blockchain-ului, toată lumea are acces la toate datele și informațiile. Aici puteți utiliza criptarea pentru a vă asigura că ceilalți nu pot vedea datele personale ale unei persoane, sporind astfel securitatea sistemului.

# 11. La ce se referă „bloc” în blockchain?

Un bloc este o bucată de înregistrare tranzacțională sau date care sunt stocate în baza de date blockchain. Aceste blocuri sunt apoi legate între ele, astfel numele – blockchain.

# 12. Datele sunt scrise într-un blockchain imuabil?

Da, datele scrise în blockchain sunt practic imuabile.

După cum știți, datele stocate în blockchain sunt cunoscute sub numele de blocuri. Fiecare bloc este asociat cu o valoare hash. Acum fiecare bloc conține nu numai o valoare hash pentru sine, ci și valoarea hash a blocului precedent. Dacă se face o modificare a blocului, atunci acesta va modifica valoarea hash.

Prin urmare, dacă doriți să modificați datele pe un singur bloc, atunci va trebui să schimbați întregul blockchain, ceea ce este practic imposibil.

Notă: Aceasta este una dintre întrebările frecvente ale interviului dezvoltatorului blockchain.

# 13. Care este diferența dintre „dovada mizei” și „dovada muncii”?

 • Dovada muncii: Dovada muncii este procesul în care minerii concurează pentru a rezolva puzzle-uri criptografice complexe, investind o putere de calcul masivă folosind hardware de ultimă generație și o cantitate ridicolă de consum de energie. 

În schimb, minerul care rezolvă problema este recompensat cu un jeton.

 • Dovada mizei: Dovada mizei este o alternativă la Dovada muncii, unde nu există o concurență directă între mineri și cineva este ales aleatoriu pentru a „valida” un bloc. Probabilitatea de a deveni validator crește în funcție de câtă miză aveți în blockchain, adică câte jetoane ale blockchainului dețineți.

Acest lucru ajută la minimizarea utilizării resurselor costisitoare și, prin urmare, este o opțiune mult mai ecologică.

# 14. Ce sunt identificatorii de bloc?

Un bloc dintr-un blockchain poate fi identificat folosind hash-ul antetului blocului și înălțimea blocului.

# 15. Cum arborii Merkle joacă un rol important în blockchain?

Un arbore Merkle este o structură de date similară unui arbore binar și este utilizat pentru a conține hashurile criptografice ale fiecărui bloc într-un blockchain. Aici nodul frunzei prezintă un hash al unui bloc de date tranzacționale, în timp ce nodul non-frunză reprezintă un hash al nodului frunzei care conține. 

Avantajul utilizării structurii Merkle Tree permite utilizatorilor să descarce pur și simplu lanțul de anteturi de blocuri, în loc să descarce fiecare tranzacție și bloc. Ca atare, acest lucru face ca verificarea existenței unui anumit bloc în interiorul unui blockchain să fie extrem de ușoară și convenabilă.

# 16. Care sunt tipurile comune de Ledger care pot fi utilizate în Blockchain?

Cele mai frecvente tipuri de registre care pot fi utilizate în blockchain includ:

 • Rețele centralizate.
 • Rețele descentralizate.
 • Rețele distribuite.

# 17. Ce este o funcție trapdoor în dezvoltarea blockchain și care este utilizarea sa?

În realitate, o funcție trapdoor este o funcție ușor de calculat într-o direcție, dar dificil de calculat în direcția opusă, cu excepția cazului în care utilizatorul are acces la informații speciale.

Funcția trapdoor este crucială atunci când dezvolți criptări cu cheie publică și o poți folosi în blockchains pentru a crea adrese și chei private pentru utilizatori. 

# 18. De ce un blockchain are nevoie de jetoane pentru a funcționa?

Puteți utiliza monede sau jetoane în blockchain pentru a implementa modificări între state. Oricum, fiecare tranzacție dintr-un blockchain se referă la o schimbare de stare pe care o puteți reprezenta mutând o monedă de la o adresă la altă adresă.

În afară de aceasta, monedele și jetoanele facilitează, de asemenea, tranzacțiile în blockchain. Fiecare tranzacție înseamnă că există o schimbare de stare care este reprezentată de o modificare a datelor. Acum jetoanele și monedele sunt în prezent singura modalitate de a schimba starea unui bloc într-un blockchain imuabil.

# 19. Cum funcționează descoperirea de la egal la egal într-o rețea P2P?

Când un nod nou pornește, acesta nu are informații despre rețea, deoarece blockchain-ului nu are un server central. Ca atare, dezvoltatorul trebuie să furnizeze o listă de noduri de încredere scrise direct în codul nodului, pe care să le poată utiliza apoi pentru descoperirea inițială de la egal la egal..

# 20. Ce este scriptPubKey? 

Un scriptPubKey este un script de blocare care este plasat pe ieșirea unei tranzacții. Conține anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru ca tranzacția să fie îndeplinită.

# 21. Ce este RSA?

RSA, prescurtare pentru Rivest-Shamir-Adelman, este un algoritm pentru semnarea datelor și criptare. Mai mult, îl puteți utiliza pentru securizarea datelor prin implementarea unui algoritm criptografic asimetric care funcționează pe două chei diferite – și anume o cheie publică și o cheie privată.

Cheia publică poate fi partajată cu oricine, în timp ce cheia privată trebuie păstrată secretă.

Notă: Aceasta este una dintre întrebările frecvente ale interviului dezvoltatorului blockchain.

# 22. Ce este SHA-256?

SHA-256 face parte din SHA-2 (Secure Hash Algorithm Version 2), care este un nume colectiv pentru diferite versiuni de funcții hash, inclusiv SHA-224, SHA-384 și SHA-512. 

Prin urmare, este practic o funcție hash criptografică unidirecțională care convertește un text de orice lungime într-un șir unic care conține 256 de biți sau 32 de octeți.

# 23. Ce este mineritul?

Minarea este un proces prin care validitatea unei tranzacții se face într-o rețea blockchain. Mai mult, procesul îndeplinește în esență două funcții:

În primul rând, mineritul creează monede noi într-un bloc generat.

În al doilea rând, oferă dovada funcționării rețelei blockchain care validează o tranzacție în registrul distribuit.

# 24. Ce este cheltuirea dublă? Cum o oprești?

Cheltuielile duble se referă la condiția în care un singur simbol digital este cheltuit de mai multe ori. Deoarece jetoanele sunt în esență active digitale care constau din fișiere digitale, îl puteți clona cu ușurință. Prin urmare, acest lucru poate duce la o mulțime de probleme pentru sistem, inclusiv inflația.

După cum vă puteți imagina, este o problemă foarte mare pentru infrastructura blockchain, dar care poate fi evitată în mod inteligent. Cu toate acestea, blockchain-ul folosește mai multe părți pentru a confirma o tranzacție înainte de a o scrie în registru. Acest lucru face ca cheltuielile duble să nu fie practice.

# 25. Care sunt câteva platforme populare pentru dezvoltarea aplicațiilor blockchain?

Unele dintre platformele populare pentru dezvoltarea aplicațiilor blockchain includ:

 • Ethereum.
 • Hyperledger.
 • Qtum.
 • EOS.
 • IOTĂ.

# 26. Ce limbaj este utilizat pentru crearea contractelor inteligente?

În realitate, contractele inteligente pe care le creați în Ethereum sunt dezvoltate folosind Soliditate. Este un limbaj de programare de nivel înalt orientat obiect, cu sintaxă similară cu JavaScript. Mai mult, poate fi folosit pentru a scrie atât programe simple cât și complexe.

# 27. Ce este un atac de 51%?

Un atac de 51% asupra unui blockchain se întâmplă atunci când un grup sau o persoană ajunge să controleze peste jumătate (sau > 51%) din rata hash minieră sau puterea de calcul. În acest caz, ei pot controla sistemul prin respingerea și aprobarea tranzacțiilor și chiar pot efectua cheltuieli duble.

# 28. Ce este partajarea secretă?

Este unul dintre principalele moduri în care se gestionează securitatea datelor în blockchain. În plus, îl puteți utiliza pentru a separa informațiile personale (sau orice informații secrete) în mai multe unități. După aceea, le puteți trimite utilizatorului.

Puteți prelua informațiile originale numai atunci când un participant care are o parte din secret este de acord să le combine cu restul grupului. Acest lucru oferă o mulțime de beneficii de securitate tehnologiei blockchain. 

# 29. Ce este contabilitatea executivă?

Contabilitatea executivă este un tip special de contabilitate special conceput pentru companiile care oferă servicii clienților sau bazei de clienți. În plus, acesta vine fără limită superioară pentru servicii, permițând companiilor să creeze și să gestioneze orice număr de servicii necesare.

# 30. Ce este o furcă tare și o furcă moale?

 • Hard Fork: un hard fork implementează modificări ale protocolului blockchain ceea ce îl face incompatibil cu versiunea anterioară. Aceasta înseamnă că nodurile neactualizate nu vor putea împinge blocuri noi în blockchain.

Puteți utiliza furculițe dure pentru a îmbunătăți un blockchain vechi existent sau pentru a crea un blockchain nou cu totul. 

 • Furcă moale: o furcă soft este o modificare a protocolului blockchain care este compatibilă cu versiunile anterioare. Aceasta înseamnă că nodurile neactualizate sunt în continuare capabile să proceseze tranzacțiile și să împingă blocuri noi în blockchain, atâta timp cât nu încalcă noile protocoale.

Cu toate acestea, utilizatorii realizează, în general, că vechiul sistem este depășit și se actualizează rapid la cea mai recentă versiune.

# 31. Denumiți cei mai utilizați algoritmi criptografici.

Unii dintre cei mai utilizați algoritmi criptografici includ:

 • RSA.
 • Triple DES.
 • Blowfish.
 • Twofish.
 • AES.

Notă: Aceasta este una dintre întrebările frecvente ale interviului dezvoltatorului blockchain.

# 32. Cum veți gestiona gestionarea riscurilor legate de securizarea înregistrărilor tranzacțiilor?

În realitate, există o serie de modalități de gestionare a gestionării riscurilor legate de securizarea înregistrărilor tranzacțiilor. Aceasta include:

 • Identificarea amenințărilor și vulnerabilităților asociate cu evidențele financiare ale unei organizații și apoi luarea măsurilor adecvate pentru a atenua acest risc.
 • Investiți într-un plan de rezervă.
 • Utilizarea unui software dedicat de gestionare a riscurilor.

# 33. Ce este BIP?

BIP este prescurtarea pentru Bitcoin Improvement Protocol.

 

# 34. Ce este un algoritm consens? Care sunt diferitele tipuri de algoritmi de consens?

Un algoritm consens este practic o metodă pentru a se asigura că toți colegii din rețeaua blockchain se află pe aceeași pagină cu privire la starea actuală a registrului distribuit. Mai mult decât atât, algoritmul ajută la stabilirea fiabilității și a încrederii între doi colegi necunoscuți din mediul de calcul distribuit.

Iată câteva exemple de algoritmi de consens populari:

 • Dovada muncii (PoW)
 • Dovada capacității (PoC)
 • Dovada activității (PoA)
 • Dovadă de miză delegată (DPoS)
 • Dovada mizei (PoS)
 • Dovada autorității
 • Dovada arderii 
 • Dovada greutății 
 • Dovada timpului scurs

Cum să intervievezi un dezvoltator Blockchain?

Dacă sunteți un profesionist în resurse umane sau o persoană care a primit responsabilitatea de a intervieva dezvoltatorul blockchain, atunci puteți profita, de asemenea, de chestionarul de interviu și de răspunsurile discutate aici.

În afară de conținut, ar trebui să căutați și alte calități ale candidatului, cum ar fi abilitățile de conducere, abilitatea de a se gestiona și dorința de a învăța lucruri noi..

În realitate, a face un interviu cu dezvoltatorii blockchain nu este ușor și ar trebui să vă luați timp și să vă pregătiți în prealabil!

 

Concluzie

Sperăm că ați găsit utilă această listă cuprinzătoare cu cele mai frecvente întrebări de interviu. În realitate, acest lucru ar trebui să vă ajute să vă pregătiți pentru interviul cu dezvoltatorii blockchain. Cu toate acestea, vă recomandăm totuși să analizați elementele fundamentale, deoarece o înțelegere clară a conceptelor de bază vă va oferi întotdeauna un avantaj față de concurenții dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me