Căutați întrebări de interviu Ethereum? Dacă o faci, atunci nu ești singur. Există o creștere imensă a cererii pentru dezvoltatorii Ethereum. În calitate de cursant de blockchain, nu ar trebui să renunțați la oportunitatea de a vă avansa cariera.

În acest articol, vom trece prin primele întrebări ale interviului Ethereum. Veți găsi, de asemenea, multe întrebări despre interviul Solidity, deoarece ambele sunt legate între ele.

Contents

De ce Ethereum? Înțelegerea cererii sale

Ethereum a fost cea mai populară tehnologie de registru descentralizat de acolo. Este parțial din cauza criptomonedei Ethereum și a capacității de a crea aplicații descentralizate prin intermediul soluției Ethereum blockchain.

Ethereum este o soluție publică blockchain. Există, de asemenea, o implementare a companiei Ethereum, care permite companiilor să implementeze o rețea Ethereum permisă.

Ecosistemul Ethereum îl face o alegere excelentă pentru dezvoltatori. Are una dintre cele mai implementate aplicații descentralizate în rețelele blockchain. Ușurința sa de utilizare și capacitatea de a utiliza Solidity pentru a programa contracte inteligente și dApp-uri deschid o mulțime de oportunități pentru organizațiile de acolo.

Nu există nicio îndoială că 2020 este anul în care blockchain-ul este foarte solicitat. Acest lucru face, de asemenea, una dintre tehnologiile de vârf pentru care companiile caută talent.

INTERVIU ETEREU

Pregătirea pentru Interviul Blockchain

Înainte să mergem și să listăm întrebările de top ale Ethereum blockchain, este important să învățăm cum să ne pregătim pentru un interviu, în special pentru un interviu blockchain. Vestea bună este că am acoperit deja subiectul și îl puteți verifica aici: Cum să vă pregătiți pentru un interviu Blockchain.

Ar trebui să consultați, de asemenea, Top 50 Întrebări și răspunsuri la interviul Blockchain 2019, deoarece vă va ajuta să răspundeți la întrebări mai generale legate de blockchain în interviul Ethereum.

De asemenea, vă încurajăm să consultați Blockchain Specialist și Blockchain Architect, deoarece vă vor ajuta să înțelegeți ce caută companiile în prezent.

Dacă sunteți un novice total, atunci ar trebui să consultați 101 Blockchains Academy, unde puteți obține atât cursuri pentru începători, cât și cursuri avansate legate de blockchain..

30+ Întrebări și răspunsuri la interviul Ethereum

Să începem cu întrebările pentru interviul dezvoltatorului Ethereum.

Î: Ce este rețeaua Ethereum? Explicați pe scurt

R: Ethereum este o tehnologie de contabilitate distribuită a doua generație care se bazează pe rețeaua bitcoin. A fost lansat pentru prima dată în 2015 și a continuat să crească de acolo. Este o tehnologie de registru public distribuită open-source. Din punct de vedere tehnic, este, de asemenea, un sistem de operare cu caracteristici cheie, cum ar fi contracte inteligente, tranziții de stare bazate pe tranzacții și mașini virtuale.

Î: Cine este fondatorul Ethereum?

R: Există doi autori originali ai Ethereum, inclusiv Vitalik Buterin și Gavin Wood.

Î: Ce este EVM?

R: EVM înseamnă Ethereum Virtual Machine. Este o mașină virtuală descentralizată capabilă să gestioneze scripturi folosind rețeaua de noduri publice. De asemenea, Turing este complet și folosește gazul ca mecanism intern de stabilire a prețurilor.

Î: Care sunt cazurile de utilizare reale ale Ethereum?

R: Există multe cazuri de utilizare a Ethereum. Unele dintre ele sunt ca mai jos.

 • Finanțe descentralizate: unul dintre cele mai mari cazuri de utilizare este finanțarea descentralizată (De-Fi). Îmbunătățește modul în care funcționează sectorul financiar și îmbunătățește împrumuturile folosind contracte inteligente.
 • Identitate digitală: Identitatea digitală este un alt caz de utilizare în care identitatea unei persoane este digitalizată, oferind o utilizare mai bună persoanelor, deoarece nu trebuie să transporte documente și pot fi verificate instantaneu printr-o rețea conectată.
 • Aplicații de sănătate: Sistemele de sănătate pot utiliza soluții bazate pe Etereum pentru a implementa o rețea descentralizată și a îmbunătăți lucruri precum urmărirea medicamentelor, o mai bună gestionare a pacienților etc..
 • Tokenizare: Ethereum este foarte util în crearea tokenizării activelor din lumea reală. Acest lucru facilitează tranzacționarea articolelor pe blockchain.
 • Plăți: îmbunătățește, de asemenea, plățile, în special tranzacțiile transfrontaliere.

Î: Povestiți-ne despre Enterprise Ethereum Alliance (EEA)?

R: Enterprise Ethereum Alliance (EEA) a fost creată în martie 2017 de companiile Fortune 500, grupuri de cercetare și startup-uri blockchain. Are mai mult de 100 de organizații non-profit ca membri. Accentul este de a crea un standard bazat pe membri, care poate dezvolta o specificație deschisă blockchain pentru interoperabilitate și armonizare. De asemenea, facilitează implementarea permisă a rețelei Ethereum reglată fin conform cerințelor întreprinderii.

Î: Care este simbolul valoric pentru Ethereum?

A: Valoarea simbolică a Ethereum este eter (ETH).

Citiți mai multe aici: Cum funcționează împreună soluțiile de gestionare a contractelor și blockchain-ul

Î: Ce este nodul Ethereum?

R: Nodurile Ethereum vorbesc între ele folosind protocolul Ethereum. Ei interacționează cu lumea exterioară folosind interfața JSON-RPC.

Î: Ce este Eter?

R: Eterul este cel mai bine definit ca un criptocombustibil (token) care alimentează rețeaua Ethereum. Acesta alimentează contractele inteligente și oferă nodurilor un stimulent pentru validarea blocurilor blockchain Ethereum. Odată validat un bloc, 5 Ether este eliberat către nodurile care au participat la proces.

Î: Ce este Wei? Cum diferă de Ether?

R: Wei este cea mai mică unitate din criptomoneda Ether care este utilizată în rețeaua Ethereum.

1 eter = 1018 Wei. Este important să descompuneți eterul, deoarece poate ajuta nodurile să mențină cantitatea de eter necesară pentru anumite acțiuni. De asemenea, ajută piața criptomonedelor, deoarece oamenii pot cumpăra sau vinde o fracțiune din eter.

Î: Ce este Blockchain?

Blockchain este o tehnologie de registru distribuit în care colegii sunt capabili să comunice și să tranzacționeze fără a fi nevoie de o autoritate centralizată. Conceptul de blockchain a fost inventat odată cu lansarea hârtiei Bitcoin în 2009. Pentru a gestiona rețeaua independent, fără a fi nevoie de o autorizare centralizată, se utilizează algoritmi de consens. Bitcoin a folosit algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW). În acest moment, blockchain-ul evoluează într-un ritm rapid, cu noi modalități de gestionare a tehnologiilor de registre distribuite.

Citiți mai multe despre Blockcahin aici:

Î: Care este algoritmul de consens?

R: Algoritmul de consens este cel mai bine definit ca modalitatea de validare a tranzacțiilor într-o tehnologie de registru distribuit. Este o modalitate de a ajunge la un acord sau un consens între colegi cu privire la starea DLT. Această metodă este foarte importantă, deoarece fără ea, filosofia de bază a registrelor distribuite nu ar fi valabilă. Există mulți algoritmi de consens populari, inclusiv Proof-of-Work (PoW), Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT), Proof-of-Stake (PoS), Proof-of-Burn (PoB) și așa mai departe.

Î: Explicați cum funcționează Proof-of-Work (PoW)?

R: Dovada muncii este un algoritm de consens care necesită muncă de la mineri pentru validarea tranzacțiilor. Lucrarea este generată prin rezolvarea unor probleme de calcul complexe folosind hardware. Nu este ecologic, deoarece necesită multă energie electrică pentru a rula hardware-ul, ceea ce la rândul său rezolvă acele probleme complexe de calcul.

Î: Ce algoritm de consens folosește Ethereum?

R: În prezent, Ethereum folosește dovada de lucru ca algoritm de consens. Rețeaua Ethereum se află în proces de a-și schimba algoritmul de consens într-o metodă de consens mai ecologică Proof-of-Stake (PoS).

Î: Care este diferența dintre Bitcoin și Ethereum blockchain?

R: Principala diferență între blockchain-ul Bitcoin și Ethereum este modul în care funcționează și caracteristicile lor. Bitcoin este o tehnologie blockchain de prima generație care oferă fundamentul registrului descentralizat. Ethereum, pe de altă parte, se bazează pe ceea ce Bitcoin are de oferit oferind o soluție blockchain mai scalabilă și mai programabilă. Ethereum acceptă contracte inteligente și capacitatea de a proiecta și implementa aplicații distribuite (dApps).

Î: Ce sunt contractele inteligente?

R: Contractele inteligente sunt ca documentele legale în cod. Este un protocol computerizat care poate fi utilizat ca proces de verificare digitală sau pentru a impune negocierile între părți. Contractele inteligente sunt, de asemenea, transparente și automatizate. Pe scurt, oferă o abordare fără conflicte a tranzacțiilor, acordurilor și disputelor.

Î: Care sunt pașii principali ai dezvoltării Smart Contract din perspectiva afacerii?

R: Sunt necesari mulți pași cheie atunci când se realizează dezvoltarea contractelor inteligente. Pașii sunt ca mai jos.

 • Reconfirmați că afacerea dvs. are nevoie într-adevăr de dezvoltare inteligentă a contractelor.
 • Înțelegeți limitele contractelor inteligente
 • Planificați modul de realizare a dezvoltării
 • Angajați un dezvoltator de contracte inteligente
 • Efectuați teste adecvate înainte de a implementa contractul inteligent

Î: Ce este dApps?

R: dApps înseamnă aplicații descentralizate. Aceste aplicații sunt create pentru a profita de tehnologiile blockchain. dApp-urile oferă multe avantaje, inclusiv fiind descentralizate și open source. De asemenea, urmărește protocoalele și stimulează nodurile care participă la funcționarea dApp.

Ethereum este o rețea populară blockchain pentru dApp-uri, deoarece oferă ecosistemul potrivit dezvoltatorilor pentru a crea dApp-uri din lumea reală. Alte rețele blockchain care acceptă crearea dApp includ TRON și EOS.

Î: Unde sunt înregistrate tranzacțiile?

R: Tranzacțiile sunt înregistrate într-un registru public în cazul Ethereum. Cu toate acestea, dacă este utilizată o rețea permisă, atunci înregistrările sunt stocate într-un registru privat cu anumite informații disponibile publicului.

Î: Care este limbajul de programare folosit pentru a scrie contracte inteligente și dApp-uri?

R: Soliditatea este principalul limbaj de programare utilizat pentru a crea atât aplicații dApp cât și contracte inteligente. Cu toate acestea, contractele inteligente din Ethereum pot fi, de asemenea, scrise folosind oricare dintre limbile Smart-Contract (SCL). Unele dintre exemplele SCL includ Vyper, Bamboo, Șarpe, cod bytec Ethereum, Piramida, L4 și altele.

Î: Ce este trufa?

R: Trufa este un mediu popular de testare și dezvoltare pentru Ethereum. De asemenea, oferă o conductă de active, ceea ce îl face să gestioneze proiecte bazate pe Ethereum. Cu acesta, un dezvoltator poate crea contracte inteligente, dApp-uri, poate face teste automate, poate configura și construi conducte și așa mai departe. Este un cadru perfect pentru dezvoltatorii care folosesc Ethereum.

Î: Ce este timpul de blocare și dimensiunea medie a blocului în Ethereum?

R: Timpul de blocare este de 2 KB, în timp ce dimensiunea medie a blocului este de 14 secunde.

Î: Spuneți-ne despre tipul de rețele Ethereum care există.

R: Există trei tipuri:

 • Rețea privată
 • Rețea de testare, de exemplu, Rinkeby și Ropsten
 • Rețeaua live, adică rețeaua principală

Î: Poate fi ascunsă o tranzacție?

R: În cazul rețelei publice Ethereum, nicio tranzacție nu poate fi păstrată ascunsă. Toate tranzacțiile sunt publice.

Î: Care sunt avantajele unei rețele private?

R: Rețelele private sunt foarte utile atunci când vine vorba de confidențialitatea datelor. De asemenea, este util pentru testarea și controlul permisiunilor.

Î: Care sunt cheile private?

R: Cheile private sunt folosite pentru a securiza o adresă. Ar trebui să fie păstrat în siguranță de către proprietar, întrucât oricine o are, îi conferă dreptul de proprietate celui care o deține. În schimb, cheia publică este disponibilă online.

Î: Cum să exploatezi Ethers?

R: Pentru eterii mei, trebuie să aveți un portofel și instrumente precum Geth CLI. Cu aceasta, trebuie să participați la rețea și să ajutați la adăugarea de tranzacții la blocuri.

Î: Cheia privată a utilizatorului este utilizată pentru a semna tranzacții?

R: Da.

Î: Cum recuperați un cont Ethereum fără cheie privată?

R: Acesta poate fi recuperat doar într-un singur mod: 12 mnemonice de lucru care au fost setate în timpul procesului de creare a contului.

Î: Ce este Geth?

R: Geth este o interfață de linie de comandă utilizată atunci când rulează un nod Ethereum complet.

Î: Cum vă puteți conecta la un nod?

R: Vă puteți conecta la un nod folosind trei moduri: WS-RPC, JSON-RPC și IPC-RPC.

Î: Care este sincronizarea rapidă a lui Geth?

R: Sincronizarea rapidă a lui Geth funcționează cu sincronizarea tranzacției de descărcare

Î: Care este funcționalitatea testnet?

R: Testnet este utilizat pentru a vă conecta la rețeaua Ropsten.

Î: Spuneți-ne despre cazurile de utilizare Smart Contract?

R: Există multe cazuri de utilizare pentru contractele inteligente. De exemplu, poate fi utilizat în imobiliare în care un vânzător poate stabili un contract inteligent pentru a vinde corect. Proprietatea poate fi transferată cumpărătorului odată ce acesta transferă suma proprietății.

Î: Ce este MetaMask?

R: MetaMask este un popular portofel Ethereum bazat pe browser care poate fi folosit pentru a interacționa cu dApp-urile din rețeaua Ethereum.

Î: Trebuie să utilizați Ether real pentru a testa dApp-uri și contracte inteligente?

R: Nu, nu este necesar. În rețelele de testare, puteți utiliza Ether gratuit.

Î: Cum funcționează cheltuielile în contracte inteligente?

R: Dacă există o cerere care nu modifică contractul inteligent și este utilizată pentru a returna valori, atunci nu există costuri asociate cu sarcina. Cu toate acestea, orice acțiune care poate fi utilizată pentru a modifica testul contractului inteligent va costa bani, adică Gaz.

Î: Ce este Remix?

R: Remix este un instrument online util care poate fi utilizat pentru a implementa, testa și dezvolta contracte inteligente. Prin utilizarea acestuia, dezvoltatorii își pot testa rapid contractele inteligente.

Î: Cum diferă Bitcoin și Ethereum atunci când vine vorba de verificarea celei mai recente stări.

R: Ethereum verifică cea mai recentă stare pentru soldul contului. Bitcoin, pe de altă parte, verifică rezultatele tranzacției necheltuite (UTXO).

Î: Ce se întâmplă atunci când gazul se epuizează fără ca tranzacția să fie finalizată?

R: În acest caz, toate modificările de stare sunt inversate. Gazul folosit este dat minerului.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul celor mai bune întrebări ale interviului Ethereum. Ethereum este imens și, prin urmare, necesită un studiu atent. Dacă intenționați serios să spargeți interviul Ethereum, atunci ar trebui să aveți o bună cunoaștere aprofundată a acestuia. Pur și simplu să te bazezi pe întrebările interviului nu te va duce departe.

Deci, ce părere aveți despre întrebările și răspunsurile la interviul de angajare Ethereum? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me