Vă pregătiți pentru interviul Corda? Aici vă aducem ghidul de experți care va acoperi întrebările de top ale interviului arhitectului blockchain pentru pregătirea dvs.!

A existat o cerere imensă pentru locuri de muncă legate de blockchain. Acest lucru înseamnă indirect că tehnologiile blockchain precum Corda vor fi, de asemenea, solicitate. Articolul se adresează cursanților blockchain care încearcă să se pregătească pentru interviu. Vom trece printr-o cantitate bună de întrebări de interviu pe Corda.

In curand: Ghid pentru începători la cursul de dezvoltare Corda

Contents

De ce Corda? Înțelegerea cererii sale

Este obișnuit ca întreprinderile să adopte soluții open-source pentru afacerea lor. Acest lucru le oferă posibilitatea de a utiliza soluția în funcție de cerințele lor.

În prezent, ecosistemul Corda blockchain este puternic, cu un număr mare de dezvoltatori care lucrează pentru a-l face mai stabil și standardizat în rândul jucătorilor din industrie. Pe platforma Corda, dezvoltatorii pot crea CorDapps. De asemenea, platforma blockchain este cunoscută pentru abordarea sa orientată spre confidențialitate și, de asemenea, prin reducerea costurilor legate de tranzacții și de evidență. Rezultatul final este operațiuni de afaceri simplificate.

Cum să vă pregătiți pentru interviul Blockchain?

Pregătirea pentru interviu nu este niciodată ușoară! Dar asta nu ar trebui să te descurajeze. Trebuie să vă asigurați că sunteți puternic la elementele fundamentale ale subiectului și că aveți aptitudinile și abilitățile necesare pentru a învăța despre subiecte avansate. Parcurgerea întrebărilor interviului blockchain vă va oferi, de asemenea, un avantaj în timpul interviului.

În acest articol, am acoperit toate lucrurile importante de care va trebui să vă pregătiți pentru un interviu bazat pe blockchain, cum ar fi interviul Corda. Singurul lucru de care trebuie să vă asigurați este să vă modificați învățarea pe baza companiei pe care vizați să o spargă.

Roluri și cerințele lor

Există multe roluri la care poți aplica atunci când mergi la un interviu Corda. Majoritatea companiilor nu caută în mod special un dezvoltator Corda, ci cineva care are un set bun de abilități atunci când vine vorba de blockchain.

De exemplu, ar putea căuta un specialist sau un arhitect blockchain. Ambele au roluri diferite în gestionarea și necesitatea unui set de abilități ușor diferit pentru a reuși.

Inscrie-te acum: Curs de arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

30+ Întrebări și răspunsuri la interviul Corda

Să începem cu întrebările pentru interviu R3 Corda.

Întrebări de bază despre interviul Corda

1. Ce este Corda?

Răspuns: Corda este un popular proiect blockchain destinat afacerilor. Este open-source în care companiile pot dezvolta, construi și întreține o rețea blockchain interoperabilă unde pot gestiona confidențialitate strictă. Corda strălucește când vine vorba de tehnologia sa de contract inteligent. Aduce valoare directă afacerii, deoarece întreprinderile pot face tranzacții directe. Mai mult, companiile sunt dornice de cazurile de utilizare Corda, deoarece acum sunt mai orientate spre industrie.

2. Care sunt obiectivele principale ale Corda?

Răspuns: Corda este diferit și poate fi înțeles de obiectivele de bază ale lui Corda. Sunt construite pentru longevitate și afaceri. Cu peste 300 de participanți la ecosistemul Corda, acesta crește rapid în ecosistemul de afaceri.

3. Este Corda Open Source?

Răspuns: Da, Corda este un proiect open-source blockchain. Aceasta înseamnă că întreprinderile îl pot utiliza și personaliza în funcție de propriile cerințe.

4. Corda este permis?

Răspuns: Spre deosebire de alte platforme populare de pe piață, Corda este un blockchain complet permis și fiecare utilizator din rețea este cunoscut. De aceea, această platformă este mai potrivită pentru cazurile de utilizare a întreprinderii.

5. Spuneți-ne despre istoria R3 pe scurt.

Răspuns: R3 a dezvoltat Corda și a lansat prima sa versiune în aprilie 2016. În acel moment, avea 200 de parteneri din industrie și tehnologie. În timpul lansării sale inițiale, nu era open source. A devenit open source în noiembrie 2016.

Următoarea etapă importantă este lansarea Corda 2 în noiembrie 2017. Cea mai recentă versiune disponibilă în acest moment este Corda 4 în februarie 2014. În prezent, are peste 1800 de comitere.

6. Spuneți-ne despre foaia de parcurs Corda

Răspuns: Corda vrea să capteze feedback-ul comunității și să lucreze la acesta pentru a îmbunătăți proiectul open-source. În acest moment, au lansat Corda 4 și comunică cu membrii pentru a aduce actualizări importante versiunii live.

7. Ce este CorDapps?

Răspuns: CorDapps este cunoscut sub numele de Corda Distribution Applications. Ei rulează pe platforma Corda. Scopul lor este să funcționeze în conformitate cu acordul stabilit între noduri, astfel încât registrul să poată fi actualizat.

8. Care sunt componentele CorDapp?

Răspuns: Componentele CorDapp includ fluxuri, stări, contracte, servicii și serializare.

9. Care sunt caracteristicile Corda Blockchain? Ce o face atât de diferită?

Răspuns: Corda vine cu o mulțime de funcții blockchain. De exemplu, este open-source, care este o caracteristică importantă în sine. Alte caracteristici cheie includ următoarele.

 • Confidențialitate: Permite companiilor să creeze rețele permise orientate spre confidențialitate care îmbunătățesc confidențialitatea.
 • Interoperabilitate: Oferă interoperabilitate în rețeaua Corda, ceea ce înseamnă că oricine poate interacționa între ei în ciuda versiunii sale. Ei pot face tranzacțiile în siguranță și fără probleme.
 • Flexibil și agil: Corda sprijină dezvoltarea agilă, care îndeplinește cerințele de afaceri. Companiile pot începe rapid și le pot personaliza în funcție de cerințele lor.
 • Design deschis: Permite un mediu de colaborare care are ca rezultat îmbunătățirea platformei și îmbunătățirea integrării tehnologiei blockchain în companii.
 • Dezvoltare deschisă: Oferă o comunitate robustă care lucrează către tehnologia avansată blockchain prin Corda.

10. Explicați oracolele

Răspuns: Oracle este prezent pe platforma Corda pentru a se asigura că tranzacțiile sunt semnate numai dacă faptele din cadrul acesteia sunt adevărate.

Vrei să devii expert Corda? Iată un ghid pentru certificarea R3 Corda care vă va ghida în procesul de certificare.

Întrebări de interviu Corda: dificultate medie

11. Explicați cum funcționează Corda?

Răspuns: Corda este diferit în comparație cu soluțiile tradiționale blockchain de întreprindere. Nu încearcă să verifice o tranzacție conectându-se cu orice alt partener și apoi finalizând tranzacția. Acesta este motivul pentru care Corda este denumită o tehnologie de registru distribuit. Este mai degrabă un grafic decât un bloc peer. Datele tranzacției sunt partajate în principal între părți, cu opțiunea soluțiilor terțe pentru a verifica datele sau tranzacția atunci când este necesar. Deschide o mulțime de probleme de scalabilitate.

12. Ce este modelul economic al rețelei Corda?

Răspuns: Modelul economic al rețelei Corda depinde de participanții la rețea, inclusiv de proiectanți, guvernanțe, utilizatori care au legătură cu rețelele de afaceri. Furnizorii de infrastructură și serviciile Oracle participă, de asemenea, la rețea și sunt cei care fie trebuie să plătească, fie să fie plătiți. Rețeaua acceptă, de asemenea, reprezentarea digitală a banilor fiduciari. Acest lucru oferă oricui acces la blockchain-ul Corda cu bani fiduciari – dar organele de conducere îl reglementează. Pentru a depăși acest lucru, Corda trebuie să susțină un activ nativ al platformei care poate fi mai bine reglementat și acceptat de către organismele de reglementare.

13. Cum diferă Corda în comparație cu blockchain-urile publice? 

Răspuns: Blockchain-urile publice sunt rețele mari în care fiecare partener are un rol de jucat. Dacă luați în considerare Ethereum și Bitcoin, atunci veți observa că, dacă are loc o tranzacție, un număr mare de noduri trebuie să participe la aceasta pentru finalizarea acesteia..

Chiar dacă este revoluționar, suferă de dezavantaje, inclusiv scalabilitate, intimitate și eficiență. Aici intră Corda și oferă o tehnologie de registru distribuit, care nu se bazează pe informarea fiecărui coleg să efectueze o tranzacție.

14. Cum diferă Corda de Bitcoin?

Răspuns: Corda este similar cu Bitcoin în multe feluri. De exemplu, ambele oferă stări imuabile care sunt create și consumate de tranzacții. Mai mult, ambele au și ieșirile și intrările lor tranzacționale. În cazul Bitcoin, este utilizat setul UTXO, care reprezintă un set de ieșire a tranzacției necheltuite. În Corda, lucrurile sunt mai generalizate, dar acceptă modele de date complexe.

O mare diferență este modul în care datele stocate în tranzacții bitcoin unice. Urmează un format de date rigid. În schimb, statele Corda acceptă date tipizate arbitrar, care sunt mai flexibile în comparație cu alte formate.

15. Evidențiați diferențele dintre Corda și Ethereum.

Răspuns: Când vine vorba de Enterprise Ethereum, există multe asemănări, inclusiv posibilitatea de a rula codul CorDapp într-o mașină virtuală puternică. Mai mult, în ambele DLT-uri, limbajele de programare neasamblate pot fi utilizate pentru a scrie contracte inteligente.

Cea mai mare diferență este modul în care contractele sunt implementate atât în ​​Ethereum, cât și în Corda. În Ethereum, contractele sunt practic o instanță a programului care este menținută și reprodusă de nodul participant. Acest lucru este foarte asemănător cu programarea orientată pe obiecte. În schimb, Corda tratează contractele inteligente ca pe un set de funcții. Obiectivul principal este de a păstra pur și simplu sistemul sincronizat utilizând funcția de verificare – funcție apatridă și pură.

16. Comparați Corda cu Blockchain-urile populare pentru întreprinderi.

Răspuns: Există multe blockchain-uri de întreprindere diferite, care sunt populare, inclusiv Hyperledger Fabric și Enterprise Ethereum. Fiecare dintre aceste soluții bazate pe întreprindere este excelentă și oferă întreprinderilor o modalitate validă de a utiliza tehnologiile de registre distribuite. Cu toate acestea, abordarea sau viziunea lor este foarte limitată. Acestea sunt cele mai bune pentru construirea unei rețele independente sau independente care nu va funcționa cu alte tehnologii de registre distribuite. De exemplu, activele care sunt câștigate în rețea nu vor fi utilizate pe cealaltă.

Sunteți curios despre diferențele dintre platformele de întreprindere? Iată un ghid pentru o comparație între Hyperledger și Corda vs Ethereum.

17. Ce este rețeaua Corda?

Răspuns: Rețeaua este o colecție de noduri în care fiecare nod este capabil să ruleze instanța Corda împreună cu CorDapps. Într-o rețea Corda, comunicarea în interiorul nodului se face ca punct-la-punct. Aceasta înseamnă că nu există o transmisie globală într-o rețea Corda. Pentru cartografierea nodurilor, Corda utilizează un certificat care mapează cu ușurință nodurile și verifică identitatea rețelei acestora.

18. Cum diferă Corda Ledger?

Răspuns: Ledger-ul din Corda funcționează diferit. Aici, registrul depinde de perspectiva colegului. De exemplu, dacă doi colegi comunică între ei, vor vedea versiunea exactă a registrului sau faptul că împărtășesc între ei. Acest lucru se face pentru a se asigura că rețeaua este flexibilă și scalabilă. Practic, registrul nu este un singur magazin central de date.

19. Ce sunt contractele în cadrul Corda?

Răspuns: Contractele sunt coduri legale care sunt definite în conformitate cu cerințele părților. Contractele inteligente din Corda sunt scrise folosind Kotlin și Java. De asemenea, contractele sunt executate într-un mod determinist, astfel încât să nu se poată face cheltuieli duble.

20. Ce sunt tranzacțiile în cadrul Corda?

Răspuns: O tranzacție în cadrul rețelei Corda are loc atunci când numerar sau alte informații sunt trimise între colegi. Corda, la fel ca Bitcoin, utilizează un UTXO, adică ieșire de tranzacție necheltuită. Practic, procesul de actualizare a unui registru se face prin propunere.

Întrebări de interviu Corda: nivel expert

21. Care sunt cele două tipuri de consens în Corda?

Răspuns: Cele două tipuri de algoritmi de consens din Corda includ următoarele.

 • Consens de validitate → În acest consens, semnatarul solicitat verifică validitatea datelor sau tranzacțiilor înainte de semnarea tranzacției.
 • Consensul unicității: consensul unicității este realizat de serviciul notarial.

22. Explicați notarii

Răspuns: Notarii din rețeaua Corda sunt prezenți pentru a oferi consensul unic. Este un serviciu de rețea care are puține responsabilități cheie, inclusiv prevenirea „cheltuielilor duble”. Pentru ao face funcțională, grupurile notariale conțin autorități de marcare a timpului care definesc perioada în care tranzacția ar trebui notarizată..

23. Ce știi despre Vault?

Răspuns: Un seif este un spațiu de stocare în care sunt stocate datele proprietarului nodului important. Poate conține stări neconsumate și stări consumate. Starea neconsumată este cea mai recentă stare a seifului, în timp ce statele consumatoare sunt de natură istorică și au fost deja consumate în timpul unei tranzacții.

24. Ce sunt fluxurile în Corda?

Răspuns: Fluxurile sunt utilizate în Corda pentru automatizarea procesului de actualizare a registrului de acord. Deci, dacă două noduri comunică între ele, o vor face prin flux. De asemenea, dacă fluxurile sunt încorporate, acestea vor fi utilizate pentru automatizarea sarcinilor comune.

25. Explicați JVM determinist?

Răspuns: JVM determinist este o mașină virtuală Java cu caracter determinist. Aici se efectuează tranzacțiile.

Doriți să aflați mai multe despre JVM? Iată un tutorial complet Corda pe care îl puteți folosi pentru a afla cum să dezvoltați Corda în modul corect.

26. Ce înseamnă statele în Corda?

Răspuns: În Corda, statele sunt faptele care se află în registru. Statele reprezintă faptele stocate pe un registru la un moment dat. Dacă se schimbă orice informație, atunci se va schimba și statul, reprezentând noile informații. Aceasta înseamnă că stările sunt evoluate pe baza schimbărilor. De asemenea, statele mai vechi nu au caracter istoric. Pentru a stoca toate stările istorice, fiecare nod are propriul seif unde stochează acele stări.

27. Care sunt condițiile pentru finalizarea unei tranzacții?

Răspuns: O tranzacție este angajată dacă:

 • Tranzacția este valabilă contractual
 • Părțile solicitate semnează tranzacția
 • Tranzacția nu cheltuiește dublu

28. Care este formatul CorDapp?

Răspuns: Formatul CorDapp este JAR semi-gras. Conține toate dependențele CorDapp.

29. Care sunt avantajele utilizării Corda în setările Enterprise?

Răspuns: Există multe avantaje ale utilizării Corda într-un cadru de întreprindere. Principalele avantaje ale soluțiilor tehnologice blockchain bazate pe Corda includ următoarele:

 • Performanță dovedită: Rețeaua Corda poate gestiona 600 TPS (tranzacții pe secundă).
 • Foarte scalabil: Este foarte scalabil și poate funcționa în orice ecosistem.
 • Integrarea întreprinderii: Poate funcționa frumos cu misiuni critice pentru misiune și tehnologii de baze de date.
 • Sigur și privat: Corda poate fi configurat să funcționeze într-un mod sigur și privat. De exemplu, informațiile sunt partajate numai atunci când este nevoie să știți. De asemenea, nodurile pot fi găzduite în spatele firewall-ului cu opțiunea de integrare HSM.
 • Gata pentru cloud: Întreprinderea Corda poate fi făcută să funcționeze cu soluții cloud. De exemplu, Docker poate fi utilizat pentru a configura noi noduri.
 • Interoperabilitate: Este interoperabil și 100% compatibil cu alte versiuni ale Corda, inclusiv versiunea sa open-source.

30. Care sunt condițiile preliminare ale rulării Corda?

Răspuns: Pentru a porni Corda și pentru a lucra într-un mediu de dezvoltare, dezvoltatorul trebuie să aibă următoarea condiție prealabilă.

 • Java 8 JVK
 • Git

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul întrebărilor și răspunsurilor noastre la Corda Interview. Corda este o tehnologie blockchain de întreprindere de top. Pe măsură ce Corda câștigă din ce în ce mai mult din zi în zi, cererea de experți Corda crește rapid. Prin urmare, este doar o chestiune de timp, când concurența devine mai dură ca niciodată. Prin urmare, ar trebui să vă pricepeți cu siguranță la cursul nostru de dezvoltare Corda pentru a vă asigura interviul acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me