Tehnologia blockchain poate rezolva aproape fiecare problemă. În prezent este utilizat de bănci, finanțe și chiar asistență medicală.

Asistența medicală este o industrie mare, cu o mulțime de probleme care trebuie încă rezolvate. Blockchain, pe de altă parte, a împins granița suficient pentru a-și rezolva problemele. În articolul de astăzi, vom discuta despre câteva cazuri bune de utilizare a tehnologiei blockchain în industria asistenței medicale. Pentru a înțelege cazul său de utilizare, mai întâi trebuie să știm cum este evaluat acum.

În prezent, cheltuielile pe an doar în SUA sunt de 3,55 trilioane de dolari. Până în 2025, va crește la 5,5 dolari. Totuși, acest număr constă din bogăția deșeurilor, conform Institutul de Medicină, aproape 20-30% din cheltuieli sunt o risipă.

Sursa principală a cheltuielilor în exces provine din taxele medicale supraevaluate, fraudele medicale, taxele administrative ridicate, pentru a numi doar câteva. De asemenea, este greu să comunici rapoarte dintr-un loc în altul. Comunicarea slabă, bugetarea deficitară, lipsa datelor, face ca asistența medicală să fie costisitoare și să nu fie optimă pentru populație.

Tehnologia Blockchain poate schimba asistența medicală?

Raspunsul este da. Poate schimba modul în care funcționează asistența medicală și poate elimina fraudele din sistem. De asemenea, poate reduce costurile operaționale, poate optimiza modul de stocare a datelor și, de asemenea, poate elimina activitatea duplicată. Încă un lucru pe care blockchain îl poate ajuta este îmbunătățirea transparenței. Toate acestea sunt posibile doar pentru că modul în care tehnologia blockchain permite oricui să valideze datele și să le păstreze pentru utilizarea altor persoane.

Deci, pentru a înțelege acum impactul tehnologiei blockchain asupra asistenței medicale, haideți să explorăm câteva cazuri bune de utilizare mai jos.

5 cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain în domeniul sănătății

Există mai multe cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain în sănătate. Să le enumerăm mai jos.

  1. Gestionarea facturării și a daunelor.
  2. Schimb de date clinice și interoperabilitate
  3. Cibersecuritate și Sănătate IoT.
  4. Proveniența și integritatea lanțului de aprovizionare cu droguri
  5. Cercetări privind sănătatea populației și studii clinice farmaceutice.

Multe startup-uri au început deja să lucreze la cazurile de utilizare. Acesta este motivul pentru care vom folosi câteva exemple atunci când vom discuta despre cazurile de utilizare de mai jos.

1. Lanțul de aprovizionare cu medicamente

Lanțul de aprovizionare este întotdeauna o mare provocare pentru orice industrie. Același lucru este valabil și pentru asistența medicală. Cu blockchain, întreaga problemă a lanțului de aprovizionare cu medicamente poate fi îmbunătățită. Un astfel de startup, Farmatrust lucrează la o soluție pentru lanțul de aprovizionare cu droguri. Scopul proiectului este de a elimina abuzul de droguri și, prin urmare, de a salva vieți. De asemenea, va controla medicamentele contrafăcute distribuite pe piață. Nu numai că vă va asigura că eliminați medicamentele irosite. Nu în ultimul rând, acestea vor oferi, de asemenea, transparență pentru lanțul de aprovizionare cu droguri. Pentru a realiza toate acestea, un ID unic va fi combinat cu lanțul de aprovizionare digital al unei companii.

2. Schimb de date clinice și interoperabilitate

O altă utilizare critică a blockchain-ului se referă la schimbul de date clinice. Medicalchain este un startup care lucrează pentru a oferi o platformă descentralizată. Platforma va rezolva problema schimbului de date privind sănătatea. Acesta va crea o rețea de date unde oricine, inclusiv laboratoare, spitale, medici, asistenți medicali etc., poate accesa înregistrările. Desigur, va fi necesar accesul la permisiune pentru a face acest lucru. De asemenea, va aborda problemele de confidențialitate.

3. Facturarea și gestionarea daunelor

Rezolvare.Îngrijire este o idee unică care își propune să rezolve problemele administrative pentru asistența medicală. Aceasta înseamnă că va rezolva problemele de procesare, precum și gestionarea facturării și a daunelor. Este posibil doar datorită transparenței și integrității pe care o oferă blockchain-ul. De asemenea, va procesa plățile și se va asigura că facturarea suplimentară de către entități poate fi eradicată.

cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain în sănătate

Credite pentru imagine: rezolvați îngrijirea

4. Securitatea cibernetică și IoT Heathcare

Asistența medicală este, de asemenea, o țintă pentru infractorii cibernetici, mai ales atunci când pot bloca întreaga bază de date în schimbul banilor. Furtul de date este, de asemenea, o problemă severă în care infractorii cibernetici fură datele și le vând pe piață. Cu toate acestea, o astfel de pornire, Pacient, este pe cale să construiască un schimb de informații de sănătate (HIE) alimentat de blockchain, care să respecte HIPPA. Aceasta înseamnă că se vor utiliza protocoale de securitate cibernetică îmbunătățite și interoperabilitate EMR pentru a securiza datele importante.

Tehnologia blockchain în domeniul sănătății

Credite de imagine: Pacient

5. Cercetări privind sănătatea populației și studii clinice farmaceutice

Ultimul caz de utilizare pe care îl vom discuta este cercetarea sănătății populației și trăsăturile clinice farmaceutice. Principalul obiectiv al acestui lucru este îmbunătățirea studiilor clinice. Inițiativa blockchain va ajuta persoanele clinice să colaboreze la nivel mondial și să facă cercetări în domeniul sănătății populației. Se va spune să integreze date noi și, de asemenea, să păstreze datele vechi. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la utilizarea aprobărilor mai bune și mai rapide și a respectării reglementărilor. În acest moment, nicio pornire activă nu lucrează la acest caz de utilizare.

Concluzie

Acest lucru ne aduce la sfârșitul articolului. Credeți că am enumerat cazuri bune de utilizare a blockchain-ului pentru asistență medicală? Dacă da, comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me