Blockchain se ridică la vârf mai repede decât orice altă tehnologie în prezent. Standardele noastre tipice de piață se vor întrerupe în curând și vor fi înlocuite cu modele descentralizate. În realitate, multe întreprinderi caută acum o modalitate de a-și asigura locul pe piață. Astfel, căutarea abilităților blockchain prevalează în continuare.

Problema este că, deși există o cerere mare în abilitățile blockchain, nu există încă o cantitate adecvată de oameni cu abilitățile necesare. Cu toate acestea, pentru o adoptare în masă a blockchain-ului, industriile trebuie să angajeze echipa potrivită chiar acum, fără a pierde mai mult timp.

Astfel, poate fi o mare oportunitate pentru dvs. să vă ridicați cu această ocazie și să vă asigurați o carieră de lux în aceste întreprinderi. Deci, dacă sunteți încă nou pe această scenă, consultați cu siguranță acest ghid. Astăzi vă voi lăsa abilitățile și obiceiurile de blockchain de care aveți nevoie pentru a deveni un talent blockchain.

CERERE PENTRU ABILITĂȚI DE BLOCKCHIN

abilități blockchain

Asadar, hai sa incepem!

Ce abilități Blockchain trebuie să dezvolți?

Cererea de abilități blockchain crește într-un ritm rapid. De aceea, ar trebui să consultați lista noastră de competențe în tehnologia blockchain de top pentru a afla de ce au nevoie întreprinderile chiar acum. Să vedem ce sunt –

 • Poseda Acumen de afaceri si tehnologie

Să începem cu una dintre cele mai căutate abilități de tehnologie blockchain chiar acum. În realitate, abilitățile de bază se concentrează în principal pe arhitectura tehnologiei blockchain mai mult decât pe perspectiva afacerii. Cu toate acestea, întreprinderile trebuie să aibă și o arhitectură condusă de afaceri. Trebuie să înțelegeți cum ar fi rezultatul afacerii atunci când vă aflați într-un mediu blockchain de întreprindere.

Mai mult decât atât, ar trebui să știți cum să construiți conexiuni și să explorați diferite fluxuri de date în cadrul partenerilor comerciali sau al clienților și produselor. Prin urmare, raționalizarea arhitecturii afacerii care se află în centrul ecosistemului sau al lanțului valoric ar trebui să fie prima dvs. prioritate.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să descoperiți echilibrul perfect între tehnologie și rezultatele afacerii. În plus, ar trebui să utilizați tehnologia în anumite părți numai atunci când are sens, nu doar pentru că alte companii o fac.

Ca profesionist, trebuie să știți și despre diferența dintre protocoale, rețele, tehnologii, API-uri și multe altele.

În realitate, vă va informa cum ar trebui să proiectați soluțiile blockchain și cum ar avea impact și asupra întreprinderilor. Prin urmare, multe companii doresc acum dezvoltatori de blockchain cu abilități de cunoaștere a afacerilor.

 • Aveți cunoștințe tehnice privind interoperabilitatea

Interoperabilitatea va fi următorul lucru important în lumea blockchain-ului. În prezent, tehnologia blockchain este încă în creștere, dar îi lipsește o anumită lovitură – nu există interoperabilitate viabilă. Fără o interoperabilitate adecvată, multe platforme nu pot comunica între ele și devin mai mult o soluție silențioasă.

De exemplu, o companie de asigurări care oferă o soluție bazată pe anumite standarde blockchain nu poate accesa direct sau nu poate lucra cu un alt mediu blockchain care utilizează un alt set de standarde. Deci, atunci când încercați să interconectați aceste platforme diferite, acestea lasă lacune de securitate.

De aceea, aceasta este una dintre abilitățile blockchain la cerere.

Astfel, trebuie să aveți cunoștințe tehnice de interoperabilitate. Aceasta este una dintre abilitățile blockchain care cu siguranță vă vor ajuta să obțineți o carieră solidă în această nișă.

Mai mult decât atât, păstrați-vă mintea în platformele open source, deoarece acestea utilizează în principal standarde comune. În afară de aceasta, întreprinderile trebuie să reducă problemele de latență și vor începe să conducă mai multe afaceri odată ce le vor face. Așadar, încercați să intrați în centrul interoperabilității și să vă puneți în funcțiune abilitățile de tehnologie blockchain.

 • Înțelegeți registrele descentralizate și distribuite

Fiind una dintre abilitățile de tehnologie blockchain, expertiza contabilă distribuită este o necesitate dacă sunteți dezvoltator. Există multe cadre blockchain acolo care oferă rezultate diferite. A fi expert în cel puțin cele mai populare ți-ar face cu siguranță o carieră în întreprinderi.

Mai mult, multe întreprinderi sunt deja în căutarea dezvoltatorilor care au cunoștințe extinse despre cum să dezvolte un registru distribuit. În multe cazuri, poate fi necesar să vă creați singur propriul cadru blockchain.

Deci, începeți să aflați mai multe despre API-urile de bază, protocoalele, sistemul de rețea din sistem. Mai mult, aflați cum să dezvoltați contracte inteligente sau să adăugați mai multe funcții fără lacune de securitate.

Odată ce deveniți expert, ar trebui să vă așteptați la o sumă frumoasă de salariu atunci când lucrați în întreprinderi.

 • Dezvoltă abilități transversale transversale

În zilele noastre, multe dintre companiile blockchain caută o persoană cu abilități transversale largi. Deci, dacă credeți că aveți doar cunoștințele despre cum să dezvoltați blockchain este tot ce aveți nevoie, atunci gândiți-vă din nou.

În realitate, este întotdeauna apreciat faptul că un practicant blockchain ar trebui să aibă alte abilități, cum ar fi gândirea critică, DevOps, a fi agil, gândirea de proiectare, autogestionarea, adaptabilitatea, abilitățile de analiză și multe altele.

În plus, aceste abilități, împreună cu abilitățile de tehnologie blockchain, vă vor ajuta să vă lărgiți punctul de vedere și să vedeți soluția formând un unghi diferit.

Adică, așa încep inovațiile în primul rând. Numai să ai experiență în tehnologie sau în afaceri nu mai este suficient. Cererea de abilități blockchain mai mult decât acestea este, de asemenea, în creștere. Astfel, experiența unui ciclu de viață cap la cap pentru dezvoltarea, proiectarea, testarea sau implementarea va veni, de asemenea, cu meritele sale.

De aceea, ar trebui să lucrați cu siguranță și la abilitățile dvs. de consiliere transversală, împreună cu abilitățile blockchain.

 • Înțelegeți profund diferitele platforme Blockchain

Când întreprinderile încep să lucreze la proiectele lor blockchain, trebuie să selecteze platforma blockchain perfectă pentru soluția lor. S-ar putea să nu pară prea mult, dar este o provocare uriașă pentru întreprindere să facă soluția un succes.

În realitate, multitudinea de cadre diferite face acest proces destul de complicat. O înțelegere profundă a modului în care funcționează diferitele platforme, cum ar fi Ethereum, Hyperledger, Corda, Ripple, Quorum etc., poate fi un mare avantaj pentru dvs..

Astfel, puteți selecta ce platformă ar fi cea mai bună pentru soluția companiei dvs. și cum puteți utiliza acea platformă în beneficiul dvs..

De asemenea, trebuie să identificați diferențele critice între toate aceste platforme. Un alt lucru grozav ar fi să alegi platformele în funcție de tipurile lor. În mod clar, o platformă privată într-o soluție publică nu ar fi cea mai bună alegere.

De asemenea, deoarece majoritatea acestor întreprinderi merg adesea pentru cele private sau federate, ar fi mai bine să aveți abilități de blockchain în aceste două tipuri de blockchain.

 • Fiți competenți cu procesele de afaceri ale întreprinderilor

Dacă doriți să lucrați într-un mediu de întreprindere, trebuie să aflați despre diferitele lor procese de afaceri. Este un factor masiv, deoarece aceste abilități vă vor ajuta să dezvoltați sau să strategizați modul în care compania poate integra blockchain și beneficiază de acesta.

Fără o cunoaștere adecvată a proceselor de afaceri, ar fi greu să venim cu un caz de afaceri atrăgător.

Cererea de abilități blockchain în această nișă este destul de mare, iar întreprinderile sunt dispuse să plătească o sumă mare de salariu pentru aceasta.

Deci, poate fi o oportunitate semnificativă de a străluci. De aceea, trebuie să înțelegeți mai bine achizițiile, logistica, distribuția, operațiunile de trezorerie etc. În realitate, aceste abilități vă vor ajuta să „vorbiți aceeași limbă” a practicienilor de afaceri..

Așadar, lucrați la acestea deoarece cererea de abilități blockchain vă va asigura cu siguranță o slujbă bună.

 • Know-how pentru a simplifica

Chiar dacă blockchain scapă de complexitatea rețelelor vechi, totuși este destul de complex. Ei bine, cu siguranță nu este un sistem ERP sau un instrument de înlocuire, dar îl puteți folosi pentru a vă simplifica afacerile.

Cu toate acestea, trebuie să știți cum să simplificați utilizarea acestei tehnologii. În realitate, numeroasele caracteristici vă pot complica cu ușurință soluția. Dar, conform uneia dintre regulile dovezii conceptului, simplificarea este cheia. În loc să adăugați doar caracteristici noi în soluție, ar trebui să optați pentru o metodologie de proiectare simplistă, care vă poate ajuta și să inovați.

Având experiență anterioară în alte blockchain-uri de întreprindere sau blockchain ca furnizor de servicii, vă puteți spori candidatura pe piața de întreprinderi.

Multe companii oferă acum sesiuni de instruire speciale pentru a vă ajuta să dezvoltați aceste abilități blockchain la cerere. Deci, vă puteți înscrie la unul dintre acestea și vă puteți îmbogăți CV-ul.

 • Fiți capabil să disecați modele de arhitectură blockchain

Disecarea arhitecturilor blockchain înainte de a proiecta o soluție este o abilitate masivă pentru început. În realitate, fără un studiu de caz adecvat, nu poți doar să-ți compui propria soluție blockchain.

În plus, întreprinderile doresc talente care nu numai că pot dezvolta sau proiecta soluția, ci pot diseca și tehnologia de bază a oricărui tip de arhitectură.

Ar trebui să spun că, pentru aceasta, ar trebui să studiați energic arhitecturile blockchain deja existente. Există multe tehnologii open-source pe piață chiar acum și puteți obține cu siguranță codul sursă de la GitHub cu ușurință.

De asemenea, odată ce știți cum fiecare companie oferă soluția lor, o puteți compara și pe cea pe care ați proiectat-o ​​pentru a o face mai rentabilă și mai eficientă.

În realitate, nu există mulți dezvoltatori sau ingineri blockchain care să vină cu această abilitate. Astfel, cererea de abilități blockchain continuă să crească pe piață.

 • Cunoștințe tehnice despre ecosistemul și standardele Blockchain

Este o necesitate atunci când vine vorba de abilitățile blockchain. În realitate, ar trebui să aveți cunoștințe tehnice despre diferite ecosisteme și standarde blockchain. Pentru a îmbunătăți această abilitate, puteți participa la multe grupuri de lucru care se concentrează pe concepte și dezvoltă standarde.

Puteți să vă asociați cu consorții blockchain și chiar să vă înscrieți în instituții academice care vă ajută să aflați mai bine despre ecosistem.

Mai mult, blockchain nu este doar o bază de date, veți avea nevoie de mult mai multă profunzime atunci când vă dezvoltați abilitățile. De asemenea, pentru a avea succes, ar trebui să înțelegeți cum funcționează principiile blockchain în diferite medii și cum le puteți aplica și în mediul companiei dvs..

 • Știți cum să comunicați valoarea

Acest lucru ar putea părea puțin cam înșelător. Dar multe companii își doresc aceste abilități blockchain atunci când recrutează angajați. În realitate, dacă sunteți întreprinderi din domeniul dezvoltării blockchain-ului, trebuie să știți cum să comunicați valoare.

În acest caz, comunicarea se referă la abilitatea de a rezolva o problemă și de a vă ajuta colegii să aprecieze ceea ce propuneți. Când lucrează într-un mediu colaborativ, clienții pot prezenta o problemă. Prin urmare, ar trebui să aveți abilitatea de a gândi din cutie și de a vă ocoli problema atunci când apare problema.

Ceea ce face este că vă oferă posibilitatea de a rezolva probleme într-un timp scurt.

Cu toate acestea, trebuie să adaug că este o completare relativ nouă la cererea întreprinderilor pentru lista de abilități blockchain. Mai mult decât atât, locuri de muncă profitabile, cum ar fi dezvoltator blockchain, inginer, proiectant, consultanță juridică, vin cu o parte echitabilă a abilităților, dar tuturor le lipsește abilitatea de a ajuta clienții să aprecieze beneficiile pe care le propune.

Așadar, încercați să dezvoltați și această abilitate.

 • Cunoștințe solide despre instrumentele de dezvoltare

Există multe instrumente de dezvoltare pe piață acum doar pentru blockchain. Când lucrați într-un mediu de întreprindere, trebuie să fiți un specialist în orice domeniu lucrați. Să presupunem că sunteți dezvoltator sau inginer. Ei bine, în acest caz, cu siguranță ați fi un membru activ al echipei în timp ce lucrați la o nouă soluție.

În acest caz, ar trebui să știți cum să utilizați aceste instrumente pentru a vă crea proiectul într-un timp scurt și mai eficient în această privință.

Cum își dezvoltă întreprinderile baza de talente Blockchain?

Potrivit unui sondaj recent din 2019, la 1386 de participanți, întreprinderile folosesc diferite metode pentru a-și dezvolta echipa de blockchain intern. Să vedem ce metode folosesc aceste întreprinderi. Cu toate acestea, trebuie să adaug că numerele reale pot varia, deoarece nu toți participanții au răspuns.

Programe

Procentul de întreprinderi care utilizează această metodă

Cursuri interne

54%

Recrutare

52%

Sesiuni de instruire online

51%

Sesiuni de instruire externă

49%

Achiziţie

39%

Mentorat

34%

Laborator

20%

Alte

3%

Deci, vedeți, întreprinderile oferă, de asemenea, multe programe în care vă puteți dezvolta abilitățile de inginer blockchain. Deci, dacă aveți un talent viabil, îl puteți perfecționa obținând un loc de muncă în aceste întreprinderi care oferă aceste programe.

Care sunt locurile de muncă populare acum pe piață?

Există câteva locuri de muncă populare pe piață pe care le puteți obține cu abilitățile dvs. de job blockchain. Să vedem ce sunt acestea –

 • Dezvoltator Blockchain

Dezvoltatorul blockchain pare să fie în prezent cele mai dorite locuri de muncă pe nișa blockchain. Puteți obține cu ușurință o carieră ca dezvoltator full-stack în blockchain. Dacă aveți abilități de inginer blockchain, cum ar fi programarea de pe server cu aspecte analitice, atunci jobul poate fi al dvs..

Cu toate acestea, pentru această carieră, va trebui să înțelegeți mai bine modul în care funcționează sistemele cap la cap. Mai mult decât atât, procesele de tranzacție, configurarea nodurilor sau declanșarea contractelor inteligente ar fi responsabilitățile dvs. de serviciu.

Mai mult, ai avea nevoie și de abilități în JQuery, servere SQL, AJAX, MVC, .NET, SDL, C ++, C, JavaScript, REST, XCOD, XML, FTP, SOAP și multe altele.

În realitate, aceasta poate fi o oportunitate excelentă, deoarece puteți lucra în orice tip de industrie.

 • Inginer Blockchain

Abilitățile inginerului de blockchain se află în prezent pe locul al doilea cel mai solicitat job blockchain. Cu aceasta, vă puteți asigura cu siguranță o plată bună cu multă muncă. Oricum, responsabilitățile dvs. de serviciu ar include implementarea blockchain-ului și dezvoltarea de soluții pentru întreprinderile care utilizează blockchain.

Deci, pentru asta, ar trebui să studiați abilitățile de inginer blockchain pe care compania dvs. le caută și să dezvolte aplicații așa cum doresc. În plus, va trebui să lucrați și la acceleratoare sau active și să configurați infrastructura întreprinderii pe baza modelelor de registre distribuite.

Mai mult, abilitățile în Python, Oracle, Java, Ripple, Ethereum, Hyperledger etc. te-ar ajuta cu siguranță.

 • Consilier Blockchain

Multe întreprinderi care se mută în nișa blockchain au acum nevoie de experți care să își poată evalua obiectivele și să descrie aplicabilitatea blockchain-urilor.

Dacă sunteți în căutarea unei cariere ca consilier blockchain, ar trebui să știți cum să analizați profilul companiei și să veniți cu strategii perfecte care să le ajute să crească. Practic, ar trebui să definiți modul în care întreprinderea poate utiliza blockchain pentru a adăuga valoare și pentru a crea un caz de afaceri în jurul său.

Mai mult decât atât, abilități bune de comunicare sau abilități transversale largi te-ar ajuta în acest tip de job. În plus, o cunoaștere aprofundată a modului în care funcționează cu adevărat blockchain-ul sau a impactului acestuia asupra diferitelor industrii vă poate ajuta să străluciți în acest loc de muncă.

 • Specialist în marketing

Multe întreprinderi care au aplicații blockchain caută acum un specialist în marketing care să se ocupe de strategiile lor de marketing. S-ar putea să nu pară mare lucru la început. Chiar dacă blockchain-ul este o tehnologie profitabilă și se vinde pe sine, majoritatea consumatorilor nu prea au o idee despre ceea ce este blockchain.

Responsabilitatea specialiștilor în marketing ar include cercetarea consumatorilor, diferitele produse, comercializarea lor eficientă și învățarea consumatorilor ce este blockchain-ul. Fără o expunere adecvată, oricât de profitabilă ar fi o soluție, aceasta nu se va vinde.

Astfel, specialiștii în marketing cu o bază de cunoștințe blockchain pot obține un loc de muncă cu plată excelentă în aceste întreprinderi.

 • Manager de proiect

Știți deja prin titlu ce poate face de fapt managerul de proiect într-o întreprindere. Un manager de proiect blockchain are multe de realizat atunci când vine vorba de gestionarea unei soluții blockchain cu ciclu complet. Cel mai important, aceste persoane funcționează ca o legătură între o persoană de afaceri și dezvoltatorii de blockchain și, de asemenea, prezintă cea mai bună strategie folosind resurse minime..

Mentalitatea unui hacker ar fi utilă în acest tip de rol profesional. Ca abilități profesionale blockchain, ar trebui să jucați un rol managerial puternic și să fiți o punte de legătură între perspectivele tehnice și de afaceri.

 • Inginer de calitate Blockchain

Practic, pe măsură ce abilitățile de inginer blockchain, ingineria de calitate se încadrează în subcategoria acestuia. În realitate, acești ingineri lucrează ca inginer blockchain sau completează munca lor. În fiecare caz, înainte de lansarea unui proiect, acesta trebuie testat cu atenție.

Și aici, unde intră în joc abilitățile de job blockchain. Dacă sunteți în căutarea unei cariere ca inginer de calitate, ar trebui să testați diferitele cadre înainte de ao utiliza în organizație. Mai mult, după ce se dezvoltă un produs complet, vă veți asigura că produsul respectă standardele.

În realitate, puteți utiliza multe instrumente de dezvoltare pentru a testa cadrele blockchain. Deci, cunoașterea instrumentelor de dezvoltare, precum și abilitățile de muncă blockchain, ar ajuta și aici.

 • Consultant juridic Blockchain

O altă dintre abilitățile blockchain solicitate vă va oferi un loc de muncă ca consultant juridic. În realitate, blockchain-ul este pe punctul de a se dezvolta încă nu este perfect. Datorită structurii descentralizate, multe companii se confruntă cu probleme juridice. Mai mult, criptomonedele au obținut o parte echitabilă a rezultatelor negative.

Astfel, mulți nu găsesc soluția blockchain 100% legală. În principal, în cazul ICO-urilor. Astfel, consultantul juridic blockchain ar trebui să se asigure că soluțiile lor nu intră direct în conflict cu legile existente.

În prezent, aceste abilități blockchain la cerere sunt deasupra acoperișului. Dar pentru a vă califica, trebuie să aveți un fundal juridic, precum și o înțelegere profundă a tehnologiei blockchain în sine.

În cele din urmă

În cele din urmă, trebuie să știți că o carieră în blockchain este una lucrativă, pentru început. Veți putea învăța de la cei mai buni dintre cei mai buni profesioniști și veți lucra într-un tip complet nou de tehnologie. În realitate, plata pentru aceste abilități profesionale blockchain este, de asemenea, principala atracție.

Mai mult, multe dintre locurile de muncă oferă chiar și 140k USD ca salariu lunar, ceea ce ar trebui să căutați cu siguranță. Oricum, am subliniat abilitățile de job blockchain de care ai avea nevoie pentru a-ți asigura cariera pe această piață.

Deci, puteți urmări lista și puteți lucra la abilitățile dvs. de blockchain la cerere pentru a vă urmări visele și pentru a obține o carieră a vieții.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me