Tot auzim despre blockchain-uri și arborele de decizie blockchain tot timpul. Antreprenorii sau industriile obțin milioane din ea și se transformă într-o industrie de afaceri la scară largă. Abordările inovatoare masive, cum ar fi Ripple sau Binance, au arătat un mare succes.

Nu cu mult timp în urmă, Ripple a început doar ca o investiție de 10.000 USD, acum uitați-vă la el. Se îndreaptă spre capitalul de miliarde de dolari în cel mai scurt timp. Care este secretul din spatele ei? Blockchain-ul este singurul ingredient „Secret”?

Există atât de multe proiecte similare ca aceasta care alimentează inimile visătoare ale multor start-up-uri și întreprinderi.

Deci, este complet practic dacă vă gândiți să implementați aplicația blockchain în afacerea dvs. sau să începeți cu totul ceva nou. Dar ai nevoie de fapt de arborele de decizie blockchain pentru a-ți alimenta afacerea? Cum speculați dacă poate fi „factorul wow” și pentru dvs.?

Am pus la punct acest arbore de decizie ușor blockchain pentru a vă ajuta să aflați răspunsul. Urcați în această plimbare și vedeți când utilizați blockchain.

Contents

Ai nevoie de un blockchain?

Ai nevoie de un Blockchain

Cuprins

Capitolul 1: Primul segment: active digitale și părți multiple
Capitolul 2: Al doilea segment: o abordare tehnică
Capitolul 3: Al treilea segment: configurația rețelei
Capitolul 4: Segmentul următor: Factori decisivi finali
Capitolul 5: Notă finală

Capitolul 1: Primul segment: active digitale și părți multiple

Ai nevoie sau vrei un om de mijloc?

Aceasta este una dintre primele întrebări pe care trebuie să le puneți pentru arborele de decizie blockchain. Aparent, în blockchain, atracția principală este ocolirea intermediarului sau a rețelei. Cu toate acestea, este crucial să știți dacă doriți sau nu. Nu vă faceți griji; Calea decizională Blockchain vă va ajuta cu siguranță să răspundeți la această întrebare.

Pentru a înțelege mai bine întrebarea, trebuie să analizăm în continuare modul în care funcționează un intermediar. În prezent, intermediarul nu este un termen pe care îl folosim doar pentru terți „umani”, ci este folosit și pentru terți mai concreti. Ai putea crede că o bancă este un intermediar. Prin intermediul băncilor, putem tranzacționa bani dintr-un loc în altul și, de asemenea, stoca banii noștri.

Pe de altă parte, în timpul unei tranzacții, banca are nevoie de mult timp pentru a verifica și tranzacționa suma. Aceasta, desigur, implică costuri suplimentare. Deci, cum ați ști când să utilizați arborele de decizie blockchain?

Dar dacă utilizați un blockchain, nu veți mai avea nevoie de acest tip de suport. Un sistem de registru din rețea este deschis pentru ca toți să înregistreze datele tranzacțiilor și să le valideze fără nicio problemă.

Registrul se actualizează automat astfel încât să obțineți cele mai recente informații tot timpul. Cea mai bună parte aici este despre securitate. Știm cum sistemul nostru bancar eșuează uneori din cauza hacks-ului sau a manipulării interne. Cu toate acestea, dacă puneți o întrebare de genul „aveți nevoie de un blockchain aici?” pur și simplu vom răspunde da.

Fără un om de mijloc, este mai sigur

Rețeaua Blockchain se ocupă mai mult de acest tip de situație. Are un nivel mai ridicat de securitate și poate oferi o cantitate semnificativă de siguranță decât sistemul bancar tradițional.

Nu se limitează doar la activități bancare. Orice sistem care poate necesita un nivel considerabil de încredere pentru a funcționa corect poate funcționa cu acest nou sistem.

Acesta este unul dintre chestionarele critice blockchain pe care ți le-ai putea întreba înainte de a lua decizia.

Blockchain poate înlocui acum sistemul administrativ central și poate face totul echitabil fără a avea încredere în „intermediar”. S-ar putea să vă gândiți la atâtea persoane care vă văd înregistrările, nu vor putea să le schimbe?

Ei bine, nu! Odată ce un bloc de tranzacții este adăugat la sistemul de registru, nimeni nu îl poate modifica. De aceea, fiecare nod din rețea verifică îndeaproape tranzacția și, după ce se potrivește cu orice altă interacțiune cu nodurile, se adaugă la listă. Ușor ca asta!

În cele din urmă, veți obține un mod mai eficient de a efectua tranzacții fără a pierde timp suplimentar. În plus, costurile generale pentru crearea unui bloc sunt mult mai ieftine decât în ​​sistemul bancar tradițional.

Cu toate acestea, dacă nu poți avea încredere într-o nouă tehnologie care să îți îndeplinească fapta, acesta este un aspect complet suplimentar.

Dar aceasta este una dintre întrebările despre blockchain pe care cu siguranță le-ați găsi necesare pentru a continua.

Răspunsul –

DA: Dacă doriți un intermediar, atunci blockchain-ul nu este pentru dvs. Blockchain va conecta întotdeauna doi colegi simultan și, cu rețeaua, vor putea comunica fără un mediu. Deci, dacă doriți o rețea centralizată, trebuie să scăpați de nevoia dvs. de intermediar.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, este posibil să fiți benefic pentru dvs. să utilizați aplicația blockchain. Să trecem pe următorul segment al arborelui de decizie blockchain pentru a-l evalua mai bine.

Doriți să lucrați cu active digitale?

Aceasta este a doua întrebare pe care o avem despre acest arbore de decizie blockchain. Este, de asemenea, unul dintre chestionarele critice blockchain. În trecut, afacerile noastre de tranzacționare erau puțin diferite. Totul era școală veche fără intervenția tehnologiei.

Fiecare comerciant cu amănuntul avea propriul magazin sau locul în care își vindea toate bunurile și trebuia să mergem acolo personal pentru a le cumpăra de la ei. A fost un sistem bun în care exista încredere reciprocă și am putut vedea ce am cumpărat.

Cu toate acestea, pentru a atrage clienții cu amănuntul, comercianții au trebuit să se prezinte diferit. Toată lumea a avut propria strategie și a folosit diferite mecanisme pentru a crește vânzarea.

Aceste zile au dispărut de mult acum. Acum ne aplecăm mai mult către tehnologie în acest caz. Fermierii nu au acum doar o piață sau, în unele cazuri, nu au. Ei au prezența lor online de unde ne putem comanda lucrurile fără să vedem asta personal.

Acest sistem de comerț electronic domină piața acum. Deci, este normal să aveți un fundal puternic pentru a vă crește vânzarea.

De ce întreprinderile mici nu pot străluci aici?

Marile industrii nu au o problemă cu acest lucru, dar prezențele mai mici sunt ușor ignorate, chiar dacă oferă materiale de calitate. Evident, veți avea șansa să vă vindeți produsele prin intermediul unor platforme mai mari de comerț electronic, cum ar fi Amazon sau eBay. Dar lucrurile nu sunt la fel ca înainte.

Acum, de cele mai multe ori veți primi doar câteva opțiuni pentru a vă îmbunătăți prezența, iar Amazon va decide restul. Nu veți avea libertatea de a adăuga nicio funcție atractivă specială pe pagina dvs. Amazon va avea autoritate asupra produselor dvs. și va trebui să le plătiți o sumă mare.

Nu numai asta, ce se întâmplă atunci când clienții dvs. vor vedea produsele concursurilor dvs. pe aceeași pagină chiar sub produsul dvs. ca o sugestie? Este o strategie bună pentru vânzarea dvs.?

Cu siguranta nu!

Cu toate acestea, acest tip de sistem haotic nu ar fi pe platforma blockchain. Cu aceasta, veți putea să vă conectați cu clienții dvs. fără a fi nevoie de nicio terță parte.

Blockchain tinde să pună lumina pe întreprinderile mai mici decât să facă marile industrii mai mari. Vă va oferi un loc pentru a crește mai bine și mai bine cu toate activele dvs. digitale.

Deci, dacă aveți de-a face cu active digitale, Blockchain ar putea fi alegerea corectă.

Diferite jetoane: un nou tip de active digitale

Diferite tipuri de jetoane

Nu orice activ digital este un produs. Există multe companii în care puteți utiliza jetoane ca active digitale și le puteți utiliza pentru a face treaba. Acestea sunt în principal patru tipuri de jetoane acum pe piață.

 • Jetoane valutare: Folosit ca monedă în rețea, cum ar fi Bitcoin, Nano etc..
 • Jetoane de active: Acestea reprezintă produse fizice sau particulare ca active precum DGX (DigixDAO Gold).
 • Jetoane utilitare: Folosit pentru efectuarea oricărui tip de activitate în rețea, cum ar fi ETH (Ethereum).
 • Jetoane de capitaluri proprii: Aceste jetoane oferă drepturi de vot sau o parte din rețea, cum ar fi LSK (Lisk).

Jetoanele sunt unul dintre prețurile vitale ale aplicației blockchain în zilele noastre. Există multe aplicații de comerț electronic alimentate de blockchain-uri care au avut propriul jeton de care să se ocupe pe canal. Este o inițiativă bună și, dacă doriți să utilizați această caracteristică, o puteți face fără probleme.

Acestea fiind spuse, nici jetoanele nu sunt esențiale pentru un blockchain. Deci, cum ați ști când să utilizați blockchain?

Deci, dacă puneți o întrebare de genul „aveți nevoie de un blockchain pentru asta?” Atunci ar trebui să spunem; depinde de nevoia ta, nu ceva ce putem spune cu siguranță. Va depinde în mare măsură de tipul de afacere și de ce tip de cazuri de utilizare sunteți dispus să adăugați.

Vom discuta mai departe despre acest lucru în următoarele întrebări despre blockchain.

Răspunsul –

DA: Dacă doriți să lucrați cu active digitale, atunci blockchain-ul poate fi o modalitate bună de urmat. Acestea sunt în mod evident alte modalități de a vă îmbunătăți afacerea fără blockchain. Dar, deoarece blockchain-ul vă va oferi libertatea de a inova, este un apel bun.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci ați putea beneficia mai mult fără un blockchain. Va trebui să faceți față activelor digitale din rețea într-un fel sau altul, deci nu este necesar să mergeți la blockchain. Să trecem pe următorul segment al arborelui de decizie blockchain pentru a avea o imagine mai bună.

Ești capabil să dezvolți o soluție permanentă pentru activele digitale?

Acesta este un alt aspect critic al arborelui decizional blockchain. De ce? Deoarece o soluție permanentă ar putea să nu fie întotdeauna o stare dorită pentru dvs. Deci, nu doriți un intermediar și doriți să lucrați cu active digitale. Calea decizională Blockchain vă va ajuta cu siguranță să răspundeți la această întrebare.

Dar poți dezvolta un canal permanent pentru ei? Cum ar fi să le faci un disc permanent? Deoarece dezvoltatorul blockchain are o sursă majoră de încredere, este rezonabil doar ca oamenii să presupună că blockchain-urile pot rezolva totul.

Răspunsul constă în caracteristicile afacerii dvs. Dacă afacerea dvs. implică o mulțime de părți de încredere, atunci nu puteți dezvolta o soluție permanentă pentru ei. Deoarece înainte de a putea face un bloc stabil pentru activ, toate părțile dvs. ar trebui să fie de acord cu condițiile și apoi să gestioneze starea generală a activului. Calea decizională Blockchain vă va ajuta cu siguranță să răspundeți la această întrebare.

În linia de afaceri, este practic imposibil de făcut. Mai mult, vrei chiar un bloc permanent? Poate că afacerea dvs. se ocupă de o linie de produse care necesită o schimbare constantă a registrului. O companie ca aceasta care lucrează aici cu dezvoltatorul blockchain ar fi contraproductivă. Practic, în situații în care ar trebui să schimbați informațiile.

Deci, de ce ați folosi blockchain aici, nu va fi bun și cu siguranță nu va avea niciun sens.

Cu toate acestea, aveți nevoie de un blockchain pentru acest tip de caracteristică?

Soluție și jetoane: efectul asupra prețurilor

Spuneți că puteți dezvolta o soluție permanentă pentru aceasta. Prin urmare, ar trebui să vedeți și alte aspecte care pot influența prețul. Aceasta provine din secțiunea anterioară despre jetoane.

ce afectează prețul jetonului

Utilizarea jetoanelor ca activ digital are propriul set de avantaje și limitări. De ce valorile se schimbă în primul rând?

Ei bine, există mai multe motive pentru asta. Sunt –

 • Cerere și ofertă: Cererea de jetoane alimentează prețul.
 • Utilitate specială: Orice formă de activitate din rețea, care necesită jetoane, ar afecta prețul.
 • Circulaţie: Numerele de jetoane circulante și blocările influențează, de asemenea, prețul.
 • Miza: Posibilitatea de a câștiga jetoane prin miză va afecta prețurile.
 • Minerit: Cât de mult poate fi exploatat sau dacă toate jetoanele sunt deja exploatate îl vor influența.
 • Jetoane de nouă generație: Uneori, noul tip de jetoane poate avea o creștere a prețurilor.
 • Ratele de ardere: Dacă jetoanele se ard după un timp, acesta va afecta prețul.

Răspunsul –

DA: Dacă puteți dezvolta o soluție permanentă pentru activele digitale, atunci alegeți blockchain ar trebui să fie un apel bun. Un bloc permanent pe blockchain vă poate ajuta cu siguranță să vă mențineți schema de afaceri dorită.

De asemenea, amintiți-vă odată ce ați reușit, nu îl puteți schimba. Prin urmare, puteți trece la următoarea întrebare în arborele de decizie blockchain pentru asistent suplimentar.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci puteți beneficia mai mult de părăsirea blockchain-ului. Blockchain nu vă poate ajuta în niciun fel aici.

Aveți nevoie de o bază de date comună partajată?

Acest chestionar blockchain aici ar fi o provocare dacă nu ați înțelege primul context. Doriți o bază de date comună comună? În blockchain, va trebui să partajați un sistem de registru comun cu multe alte părți necunoscute. Așa funcționează blockchain-ul.

Nu veți obține o bază de date privată doar pentru afacerea dvs., deoarece aceasta ar întrerupe scopul principal al acestei rețele. Puteți întreba „Aveți nevoie de un blockchain pentru asta? Nu pot folosi doar o bază de date tradițională? ” Ei bine, există, evident, unele schimbări serioase decât bazele de date tipice.

Blockchain are o bază de date, dar nu este ca cele obișnuite pe care toată lumea le folosește pentru a stoca date. Să vedem care sunt acestea în acest ghid al listei de verificare a Arborelui de decizie Blockchain.

Baza de date tradițională

Acest tip de baze de date va utiliza un model client-server al rețelei. Un client cunoscut va avea posibilitatea de a modifica datele stocate în rețea în orice mod. Controlul general va rămâne cu un nivel mai înalt de autoritate, care poate autentifica pe oricine intră în rețea.

Cumva, dacă autoritatea nu asigură un nivel de securitate, atunci informațiile altor părți se vor pierde. Autoritatea necinstită le poate exploata în orice mod doresc.

Baza de date Blockchain

Pe de altă parte, dezvoltatorul Blockchain a făcut ca registrele să aibă un nou sistem de rețea în care totul este menținut printr-un canal de nod. Există multe gesturi din rețea care privesc informațiile fără niciun contact uman.

Fiecare nod de acolo poate fi administrat și programat pentru a fi verificat înainte de a efectua modificări ale registrului sau de a adăuga date permanente. După adăugarea unui bloc, chiar și nodurilor nu li se permite să schimbe niciun bloc anterior. Este un mecanism bun care oferă un nivel mai ridicat de securitate.

Principala diferență între Blockchain și baza de date

Comparație între Blockchain și baza de date

Registrele blockchain sunt diferite în multe alte aspecte decât aceasta. Să vedem care sunt acestea:

Integritate

Modificarea datelor sau activelor este aproape imposibilă în blockchain, dar datele sau activele pot fi ușor schimbate în bazele de date. Blockchain are, de asemenea, un acord mai semnificativ de transparență, deoarece totul este chiar acolo în aer liber.

Dar bazele de date tipice ascund informațiile de la toată lumea din rețea.

Acces la scriere

Veți obține un singur acces de scriere pentru un singur bloc din blockchain. După adăugarea informațiilor, el / ea nu poate modifica sau modifica niciun fel de informații.

Dar clienții tipici ai bazei de date pot citi, scrie, modifica și șterge oricum doresc.

Costuri

Costul în blockchain este relativ mai ieftin decât bazele de date. Bazele de date acoperă o mulțime de bani. Pe de altă parte, blockchain vă poate oferi aceleași facilități cu un cost mai mic.

Încredere

Dacă organizația dvs. nu dorește să se bazeze pe încredere, atunci blockchain-ul este calea de urmat. Pe de altă parte, o organizație cu încredere reciprocă ar trebui să se țină de bazele de date.

Răspunsul –

DA: Dacă răspunsul dvs. este „Da”, atunci aveți nevoie de o implementare blockchain. Deoarece blockchain ar fi capabil să ofere un sistem de registre fără încredere, cu prețuri ieftine, fără probleme de încredere. Este o afacere sigură chiar acolo. Deci, puteți să treceți direct la următorul segment al arborelui de decizie blockchain.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci ar trebui să evitați blockchain-ul și să lucrați cu un blockchain tipic cu mai mulți bani.

Lucrați cu mai multe părți?

Lucrul cu mai multe părți într-o afacere necesită multe încrederi și înțelegere reciprocă. Chiar dacă aveți încredere unul în celălalt, ar putea exista mai multe moduri în care cooperarea dvs. se va încheia. Poate că voi nu aveți aceeași strategie de marketing sau poate o echipă domină mult mai mult decât altele.

Orice blockchain vă poate ajuta să faceți față acestuia. Dacă puteți face ca toate părțile să utilizeze rețeaua blockchain, puteți gestiona totul fără probleme. Totul va fi încărcat pe registru pentru ca toată lumea să îl vadă. Veți obține o viziune diferită despre transparența afacerilor cu aceasta.

Deci, nu va exista niciun punct de neînțelegere. Dar ai nevoie de un blockchain dacă lucrezi cu mai multe petreceri?

Răspunsul –

DA: Răspunsul „Da” pentru această întrebare ar da un vot afirmativ direct pentru utilizarea aplicației blockchain. Lucrul cu diferite părți fără probleme de încredere este întotdeauna un mijloc de afaceri proaste. Deci, blockchain vă poate lega pe toți fără griji.

NU: A răspunde „Nu” aici ar însemna că nu aveți nevoie de blockchain. Cu toate acestea, puteți utiliza blockchain și în alte moduri.

Să trecem pe următorul segment al arborelui de decizie blockchain pentru a-l evalua mai bine.

Capitolul 2: Al doilea segment: o abordare tehnică

Vrei un mediu de încredere?

Încrederea în altă parte este întotdeauna implicată atunci când faceți afaceri, mai ales într-o situație de parteneriat. Trebuie să credem că băncile ne păstrează banii în siguranță, asociații de afaceri să-și păstreze acordul, avocații care ne susțin și multe altele.

Ce se întâmplă atunci când cadrul de încredere se rupe? Din păcate, vedem întotdeauna o încredere mai mare încălcată în fiecare zi și suferă din cauza asta. Acum este o problemă majoră. Multe companii au dificultăți în a supraviețui după aceea.

Deci, cum ați ști când să utilizați blockchain?

Aici apar următoarele întrebări despre arborele de decizie blockchain. Blockchain vă va oferi o platformă care nu are deloc nicio conexiune de încredere. Este un mediu fără încredere în care puteți lucra cu alte părți fără să vă faceți griji prea mult.

Cu multe servicii blockchain diferite de pe piață, este normal să îndeplinești aproape orice tip de nevoie, fără a fi nevoie să ai încredere în primul rând.

Cât face blockchain-ul? Este destul de simplu. Folosește diferiți algoritmi de consens pentru a evalua toate tranzacțiile fără a acorda mai multă atenție niciunei părți specifice. Astfel, creează o platformă corectă.

Mecanismul a început cu Proof-of-Work și apoi a implicat în continuare alți algoritmi de consens în a-l face mai concret.

Deci, chestionarul blockchain este al tău, ai nevoie de un blockchain pentru a lucra într-un mediu de încredere sau nu?

Răspunsul –

DA: Dacă doriți un mediu de încredere, atunci ar trebui să mergeți pentru platforma blockchain. Blockchain vă va oferi un mijloc echitabil într-o afacere și o platformă în care puteți lucra cu mai multe părți fără griji. Puteți trece la următoarea întrebare a acestui arbore de decizie blockchain și apoi să știți mai bine dacă aveți nevoie sau nu de acesta.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci este mai bine să evitați blockchain-ul și să folosiți vechile moduri tradiționale.

Aveți nevoie de performanțe ridicate?

Am ajuns la un punct în care vom vorbi despre limitările blockchain-ului în această listă de verificare a arborelui de decizie blockchain. Dacă sunteți în căutarea unei platforme cu performanțe ridicate, atunci blockchain-ul ar putea să nu fie cel care face asta.

Blockchain are o mulțime de beneficii, dar una dintre limitările sale este decalajul de performanță. Deși mulți alți blockchain-uri încep încet să-l prindă, totuși aceștia au nevoie de multă muncă.

Să vedem la ce vă puteți aștepta.

Rețea complexă

Chiar dacă pare un capitol nou, pentru început, totuși are propria sa parte din complexitate. Întregul sistem este relativ nou și poate fi nevoie de mult mai mult efort pentru a construi unul. Fără un context, ar fi multă dificultate să menținem rețeaua.

Marimea

Blockchain va deveni mai eficient cu mai multe noduri în rețea. Cu cât are mai multe noduri, cu atât va fi mai puternic și mai bun. Deci, ai avea nevoie de o mare varietate de noduri răspândite pe tot globul.

Pentru dimensiuni mai mici, nu vă veți putea bucura de toate caracteristicile sale fructuoase.

Viteza

Viteza tranzacției variază de la o rețea la alta. Cel mai primar Bitcoin durează aproximativ 10 minute pentru a procesa un bloc. Dar există o captură!

Cu cât devine mai populat, cu atât durează mai mult validarea unui bloc. Deci, ar putea dura zile chiar să procesăm acest lucru.

Problemele legate de viteză sunt tratate și există deja multe protocoale care sunt foarte rapide în comparație cu aceasta. Cu toate acestea, acest lucru încă se ascunde în lista cu performanțe slabe, fără îndoială.

Alți factori sunt protocoalele de securitate și problemele politice. Deci, vedeți că blockchain-ul s-ar putea să nu vă poată oferi standarde ultra-rapide, dar poate oferi în continuare o copie de rezervă bună.

Răspunsul –

DA: Dacă doriți o performanță de mare viteză, este mai bine să nu lucrați cu blockchain pentru moment. Există unele rețele care vă pot oferi backupul dorit, dar vor exista și unele limitări. Nu există o rețea fără nicio limită, iar blockchain-ul nu face excepție.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci veți putea utiliza blockchain-ul. Să trecem pe următorul segment al arborelui de decizie blockchain pentru a-l evalua mai bine.

Cerința dvs. include unități mari de stocare?

Fiecare afacere este diferită și vine cu partea sa corectă de cerințe. Una dintre cerințele de bază este o unitate de stocare. Acum, totul fiind stocat digital, este normal să vă așteptați la o încărcătură mare de spațiu de stocare dedicat numai dvs..

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie totul însorit pe zi în rețeaua blockchain. Blockchain funcționează cu mulți indivizi în același timp. Furnizarea unei unități mari de stocare este una dintre problemele cu care se confruntă acum. Unitățile mari de stocare cu toate canalele de securitate suplimentare vor fi costisitoare pe termen lung.

Dacă vă gândiți la o investiție pe viață, atunci ar trebui să plătiți minimum 100 USD pe GB. Sunt mulți bani pentru o cantitate mică de spațiu.

Fiecare GB poate găzdui până la 500.000 de tranzacții. Deci, dacă vă gândiți la un sistem masiv la nivel de industrie care să lucreze cu milioane de utilizatori, atunci nu putem evalua cu adevărat cât de costisitor poate deveni blockchain-ul.

De asemenea, dacă vă aflați în alte proiecte bazate pe blockchain, nu va trebui să cheltuiți banii, dar va trebui să vă împărtășiți baza de date cu alte mari petreceri. În cele din urmă, este încă unul dintre defectele Blockchain.

Au existat câteva concepte la nivel de întreprindere în această privință, iar dezvoltatorul blockchain încearcă să depășească această problemă. Dar aveți nevoie de un blockchain dacă aveți nevoie de unități de stocare mari?

Răspunsul –

DA: Răspunzând „Da” în acest chestionar blockchain, este posibil ca blockchain să nu vă poată beneficia aici. Este mai bine să treceți la alte soluții pentru aceasta.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci ar trebui să vă uitați în blockchain. Vă poate îndeplini cerințele la scară mică, fără încălcări ale securității. Acum, să trecem la următoarea secțiune a ghidului nostru de arborele de decizie blockchain.

Căutați soluții contractuale?

În mod tradițional, relațiile contractuale sau contractele pot deveni o situație problematică pentru ambele părți. Prelucrarea tuturor drepturilor legale sau plata unei sume egale, uneori este ratată complet.

Odată cu noua introducere a contractelor inteligente, viața ta poate deveni mult mai confortabilă decât înainte. Cu contractele inteligente, veți putea configura un set specific de reguli și, după ce va fi îndeplinit, va elibera automat fondurile sau va distribui orice mijloc de plată.

Procesul elimină de fapt o mulțime de probleme pe parcursul drumului lung. Companiile de asigurări pot beneficia cel mai mult de ele. Ori de câte ori un client nou stabilește o poliță de asigurare, asigurătorul poate stabili un contract pe baza regulilor din rețea și, atunci când anumite evenimente sunt îndeplinite, fondurile vor fi eliberate automat.

Este un truc simplu. Nimeni nu trebuie să sufere acum pentru semnarea tuturor contractelor sau pentru prinderea sistemului. Este o metodă care funcționează. La fel se poate face și cu proiectele. Veți obține o afacere echitabilă fără ca nimeni să obțină vreo parțialitate.

Deci, aveți nevoie de un arbore de decizie blockchain pentru acest tip de caracteristică?

Răspunsul –

DA: Dacă răspunsul dvs. este „Da”, atunci ar trebui să utilizați cu siguranță blockchain pentru soluții contractuale. Cu contractele inteligente, veți putea să eficientizați proiectele fără a aduce atingere tuturor documentelor.

NU: Răspunsul „Nu” aici ar stabili faptul că nu aveți nevoie de blockchain. Deci, este mai bine să treceți la alte soluții. Să trecem pe următorul segment al arborelui de decizie blockchain pentru a-l evalua mai bine.

Capitolul 3: Al treilea segment: configurația rețelei

Nu solicitați nicio modificare sau o mică modificare a regulilor sistemului?

Acesta este un alt punct crucial în ghidul nostru privind arborele decizional Blockchain. Toată lumea conceptualizează blockchain-ul ca un sistem imuabil. De ce? Acest lucru se datorează faptului că nu veți putea schimba nicio regulă a sistemului pentru a-l face mai favorabil. Sistemul nu permite acest lucru, iar în acest fel blockchain-ul asigură un echilibru între proiecte.

Deoarece este descentralizată, acest tip de caracteristici sunt dorite, deoarece dacă cineva ar putea avea o putere administrativă, cum ar exista un comerț echitabil?

De aceea nu veți avea niciun control sau foarte puțin control asupra regulilor principale ale sistemului. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie atât de imuabil așa cum se spune. Există șansa unui atac de 51% care poate perturba modurile tradiționale ale sistemului.

Dacă un grup de mineri preia controlul asupra a peste 50% din rețea, ei pot controla în mod explicit sistemul. Pot opri tranzacțiile altor persoane și chiar cheltui dublu suma de bani. Procedând astfel, ei pot modifica modalitățile regulilor tradiționale și pot face noi reglementări pe cont propriu, ceea ce nu este de așteptat.

Cu toate acestea, riscul unui atac de 51% este mai important pentru dovada muncii, dar alte mecanisme de consens au asigurat deja un mediu mai sigur. Deci, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la asta.

Răspunsul –

DA: Dacă sunteți în regulă fără modificări ale regulilor de conținut, atunci ar trebui să încercați cu siguranță. Este un proiect minunat care poate funcționa cu ușurință cu tipul dvs. de afacere. Puteți trece la următorul capitol al acestei liste de verificare a arborelui de decizie blockchain chiar de aici.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci este mai bine să mergeți cu un sistem care vă oferă mai multă libertate de a lucra. Chiar dacă blockchain-ul nu vă oferă libertatea, dar toate regulile sistemului sunt stabilite pentru a menține aspectul descentralizării.

Aveți nevoie de acces la scriere partajat?

Nu treceți niciodată peste acest punct în ghidul arborelui nostru de decizie Blockchain.

Veți obține acces la scriere în fiecare tip de blockchain, dar nu îl veți putea modifica. Veți avea acces numai în citire la registru și veți putea adăuga conținut, dar nu veți primi drepturi de editare a acestora în viitor. Bitcoin este unul dintre numeroasele nume ale acestui tip de sistem public.

Există, de asemenea, un alt tip de blockchain care oferă permisiuni speciale pentru a scrie, accesa sau citi informațiile. Acest tip de mecanism are control asupra tranzacțiilor și, de asemenea, poate contura rolurile lor în rețea.

Există, de asemenea, o chestiune de asigurare a gestionării identității. Acest tip de concept este cunoscut sub numele de blockchains federați. Private Blockchain are, de asemenea, trăsături similare. Ripple este un blockchain permis exemplu de sistem aici.

Acest tip de natură nu este văzut în cele publice. Deci, cum ați ști când să utilizați blockchain?

Răspunsul –

DA: Dacă răspundeți la un „Da” și aici, vom stabili că trebuie să vă uitați în blockchain. Cu toate acestea, după cum știți că există diferite tipuri de blockchain, vom pune alte două întrebări pentru a decide care dintre ele vi se potrivește cel mai bine. Deci, să mergem mai departe și să vedem ce avem în următoarele două întrebări din acest ghid al arborelui de decizie blockchain.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, atunci nu veți avea nevoie de soluții blockchain pentru a vă stimula jocul. Puteți încerca altă soluție disponibilă pentru adăugarea unei noi funcții la proiect. Din păcate, călătoria noastră se termină aici.

Capitolul 4: Segmentul următor: Factori decisivi finali

Aveți nevoie de control asupra funcționalităților?

După cum am spus, controlul anterior este un termen relativ în aplicația blockchain. În blockchainul privat, va trebui să treceți printr-un protocol verificat pentru a accesa rețeaua. Principala diferență între blockchain public și privat este controlul asupra participanților.

Consensul va decide cine va participa la sistemul sau drepturile de vot și va menține registrul. Proprietarul va avea opțiunea de a șterge, edita sau înlocui intrările după cum este necesar.

Deci, într-un anumit sens, un sistem privat nu este descentralizat, ci mai degrabă un concept distribuit. Aici veți opera pe o bază de date închisă și este posibil ca uneori să nu puteți valida sau autentifica tranzacțiile sau să modificați regulile.

Răspunsul –

DA: A dori controlul asupra funcționalităților este normal. Arborele de decizie Blockchain vă poate permite să aveți un control limitat cu sistemul lor privat sau federat. Deci, dacă răspunsul este „Da”, ar trebui să alegeți o platformă Private Blockchain.

NU: Dacă răspunsul dvs. este „Nu”, vom trece la următoarele întrebări despre ghidul arborelui de decizie blockchain pentru a efectua ultimul apel pentru dvs..

Vrei tranzacții publice?

Această întrebare este crucială dacă nu puteți decide ce parte alegeți. Calea decizională Blockchain vă va ajuta cu siguranță să răspundeți la această întrebare. Blockchain-urile publice sunt deschise și oricine poate accesa și descărca protocolul oricând dorește. Este destul de distribuit și veți avea cea mai bună senzație de mediu descentralizată în acest tip.

Cu toate acestea, fiecare tranzacție pe care o faceți va fi înregistrată pe o bază de date publică. Înseamnă că vei putea vedea și alte tranzacții, iar oamenii o vor vedea și pe a ta.

Acest lucru poate fi uneori un factor nedorit în afaceri, deci dacă sunteți 100% sigur că doriți tranzacții publice, veți beneficia mai mult de tranzacțiile publice. Veți obține, de asemenea, o încărcătură mare de securitate în aceasta, în comparație cu canalele private.

Răspunsul –

DA: Unii oameni doresc transparență totală în sistemul lor de registru, alții vor mai mult control asupra accesului. În blockchain-urile private, ați avea nevoie de autentificare pentru a accesa registrul. Dar în public, nu aveți nicio cerință. Deci, dacă doriți tranzacții publice, atunci cel mai bine este să alegeți un blockchain public.

NU: Pe de altă parte, dacă răspunsul dvs. este nu, ar trebui să treceți la blockchain privat, deoarece veți beneficia mai mult pentru afacerea dvs..

Și toate întrebările despre arborele decizional blockchain se termină aici.

Capitolul 5: Notă finală

Deci, practic, toate aceste întrebări din modelul nostru de arbore de decizie blockchain vă vor ajuta să vă dați seama dacă este sau nu un factor necesar. Poate că este bine să investești într-un blockchain; poate nu este. Veți decide în cele din urmă acest lucru.

Astfel, ce vei face? Vei îmbrățișa „blockchain-ul” care are toate capacitățile de a schimba sistemele noastre tradiționale? Sau vrei să-l ajuți pe acesta și să-i lași pe alții să joace în joc? Alegerea este a ta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me