Trăim într-o lume în care noile tehnologii evoluează continuu, în încercarea de a ține pasul cu nevoile și cerințele în schimbare. Discuțiile despre alternativele la tehnologia Blockchain câștigă deja avânt pe măsură ce unii oameni încearcă să soluționeze deficiențele care i-au paralizat adoptarea..

Amenințare intensivă în Blockchain

Tehnologia blockchain a fost criticată de multe ori din cauza cantității enorme de energie pe care o consumă. Apariția marilor ferme miniere care funcționează continuu pentru a menține rețelele diferitelor rețele blockchain a făcut cumva imposibil ca micii mineri să se angajeze în activitatea minieră.

Alternativă de consum de energie blockchain

Consumul intensiv de energie rămâne cel mai semnificativ vânt frontal care a declanșat apeluri pentru alternative mai bune la tehnologia blockchain. Blockchain-ul Bitcoin, de exemplu, consumă energie mult mai mare decât cea consumată de 159 de țări.

Tehnologia blockchain se bazează pe un protocol intensiv de putere numit Dovadă a muncii pentru consens în rețea. Cu acest mecanism, minerii rezolvă puzzle-uri matematice complexe pentru o recompensă. Pentru a rezolva puzzle-uri este necesară multă putere a computerului, ceea ce duce la un consum ridicat de energie.

Când a apărut pentru prima dată tehnologia blockchain în 2008, nimeni nu a prevăzut dezastruul consumului de energie ridicat. Tehnologia blockchain nu este durabilă luând în considerare consumul ridicat de energie.

Din acest motiv, IOTA a apărut ca o alternativă la blockchain.

Ce este IOTA? Este o alternativă la Blockchain?

Alternativă IOTA la tehnologia blockchain

Credite imagine: IOTA

IOTA fiind o alternativă la tehnologia blockchain încearcă să rezolve problema consumului ridicat de energie cu o tehnologie nouă și inovatoare numită Tangle. Spre deosebire de tehnologia blockchain, Tangle nu se bazează pe mineri pentru a menține securitatea rețelei.

Încurcătura IOTA impune fiecărui participant la un blockchain să participe la procesul de validare a tranzacțiilor. Se ajunge la consens fără a fi nevoie să se bazeze pe un grup select de mineri.

În lanțul IOTA, înainte ca oricui să i se permită să efectueze o tranzacție, el sau ea trebuie să confirme două tranzacții aleatorii anterioare în rețea. În plus, validarea nu necesită calcule grele, ceea ce permite rețeaua să fie întreținută de dispozitive relativ mici, cu consum redus de energie.

IOTA nu este doar o alternativă la tehnologia blockchain, dar dezvoltatorii săi intenționează, de asemenea, să-l facă util în internetul emergent al lucrurilor. Cu toate acestea, tehnologia se confruntă cu o sarcină ascendentă pentru a prelua tehnologia Blockchain, care rămâne o tehnologie preferată pentru mulți. În plus, mulți mari investitori din spatele Bitcoin, care este alimentat de blockchain, ar putea face orice în puterea lor pentru a se asigura că IOTA nu va reuși.

Tehnologie Ledger distribuită

Un registru distribuit este o bază de date partajată și sincronizată într-o rețea și permite tranzacțiilor să aibă un martor public. Participantul la fiecare nod al unei rețele poate accesa înregistrările partajate și poate deține o copie identică.

Blockchain este un caz de utilizare cotidian al Digital Ledger. Cu toate acestea, alte produse DLT apar ca alternative valide la blockchain atunci când vine vorba de partajare și stocare a datelor.

Corda este un exemplu al registrului digital care utilizează registrul Corda păstrând scalabilitatea. Cu Corda, tranzacțiile nu sunt niciodată plasate într-un bloc unde toți ceilalți le pot accesa. În schimb, fiecare tranzacție este individuală și unică în felul său.

Părțile implicate într-o tranzacție, în acest caz, au controlul dacă terții pot accesa tranzacții pentru validare și înregistrare.

Diferențe între Blockchain și Ledger distribuit

Registrul distribuit Blockchain
Se concentrează pe partajarea bazei de date între participanții la o rețea Se concentrează pe modul în care datele sunt astfel stocate și legate în mod cronologic într-un blockchain
Nu necesită un lanț Constă dintr-o succesiune de blocuri
Algoritmul de consens nu este necesar Algoritmul de consens este o necesitate
Are numeroase opțiuni de scalare Înăbușit de probleme de scalabilitate

* Aflați mai multe despre diferențele dintre Blockchain și DLT.

Hashgraph este un alt tip de tehnologie de registru distribuit care poate fi utilizată ca alternativă la tehnologia blockchain, deoarece este mult mai rapidă și nu are probleme de scalabilitate.

Verdict

Dacă nu se găsește o soluție pentru a aborda amenințarea consumului de energie, tehnologia blockchain se confruntă cu riscul de a-și pierde mantra și marginea odată cu apariția tehnologiei IOTA care se dovedește a fi eficientă și scalabilă..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me