Pe măsură ce tehnologia blockchain a apărut ca una dintre cele mai rapide dezvoltări și schimbări de jocuri din industria tehnologică, mulți giganți tehnologici au venit cu propriile soluții blockchain pentru clienții lor în ultimele luni. BaaS (blockchain-as-a-service) capătă din ce în ce mai multă atenție.

Acești giganți tehnologici includ:

 • Amazon sau AWS (Amazon Web Service)
 • Microsoft AZURE
 • Oracol

În ultimul an, aproape toți giganții tehnologici majori menționați mai sus împreună cu IBM, HP, SAP și chinezii Huawei și-au anunțat propriile soluții blockchain unul după altul sau aproape în același timp. De asemenea, Google a investit mult și se așteaptă să vină cu propria soluție în lunile următoare.  

Ce inseamna asta?

Acest lucru reflectă faptul că giganții tehnologiei concurează între ei, investesc puternic în tehnologia blockchain și sunt convinși că blockchain-ul este calea de urmat. De asemenea, arată urgența marilor jucători de a alerga înainte în joc.

Interesul se datorează în principal faptului că se așteaptă ca piața blockchain să crească cu 61,5% pe an în următorii trei ani. Aproape toate companiile majore doresc să valorifice cererea în creștere.

Într-o articol recent, s-a dezvăluit că aproape toți giganții tehnologici majori care includ IBM, Google, Oracle, Microsoft și Amazon investesc puternic în companii blockchain și soluții blockchain.

În acest articol, vom analiza detaliile ofertei AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution, cu o comparație detaliată între cele trei.

Azure vs. Oferirea soluției AWS vs Oracle Blockchain:

Soluție AWS Blockchain

Să începem cu AWS, cunoscut și sub numele de Amazon Web Services. Ei și-au anunțat Șabloane Blockchain ca ofertă BaaS (blockchain ca serviciu) în aprilie 2018. Lansarea a urmat anunțurilor similare ale Microsoft Azure, Oracle și IBM. Face din Microsoft Azure ultimul care își prezintă soluția blockchain în comparație cu Oracle și Azure.

Deci, ce oferă BaaS dezvoltatorilor și companiilor?

Cel mai popular produs al lor este șabloanele AWS Blockchain, care le permite utilizatorilor AWZ care lucrează la aplicațiile blockchain să configureze rețelele Hyperledger Fabric sau Ethereum într-un mod mai rapid..

AWS oferă, de asemenea, utilizatorilor săi acces la resurse accesibile, care îi pot ajuta să implementeze rapid rețele blockchain.

Caracteristici importante

Iată câteva dintre caracteristicile importante ale soluției AWS Blockchain.

 • Ofera Securitate companiilor, deoarece utilizatorii pot adăuga permisiuni pentru a controla accesul la resursele AWS. De asemenea, companiile pot accesa activitatea resurselor în orice moment, care este conectat în AWS CloudTrail.
 • Serviciul este oferit ca plătiți pe măsură ce mergeți serviciul, deci plătiți doar pentru serviciile pe care le utilizați și perioada de timp pe care le-ați folosit. Acest lucru face ca resursele AWS să fie accesibile. De asemenea, nu trebuie să plătiți taxe de reziliere sau taxe inițiale, deoarece nu există un contract pe termen lung între AWS și utilizator.
 • AWS vă oferă, de asemenea, un o gamă largă de opțiuni când vine vorba de cadrele blockchain. Puteți alege dintre Corda, Hyperledger Fabric și Ethereum, precum și soluții partenere pentru industria dvs..
 • Cu Șabloane AWS Blockchain, utilizatorii pot implementa rapid rețele blockchain sigure.

Produse

AWS oferă două opțiuni diferite în cadrul soluțiilor lor blockchain, care includ șabloane AWS Blockchain și AWS Partner Solutions, care sunt disponibile pe piața lor.

Șabloane AWS Blockchain

Șablonul AWS Blockchain este produsul lor principal care permite utilizatorilor să aleagă între cadrele open source Hyperledger Fabric sau Ethereum pentru a implementa rețele securizate blockchain într-un mod rapid.

Cu aceste șabloane, nu trebuie să petreceți timp în configurarea manuală a rețelei dvs. blockchain, deoarece puteți pur și simplu să implementați șabloanele AWS CloudFormation și să vă concentrați doar asupra construirii aplicației dvs. blockchain.

Aceste șabloane implementează cadrul blockchain la alegere pe ECS, cunoscut și sub numele de Amazon Elastic Container Service. Cel mai bun lucru este că nu trebuie să plătiți nimic în plus pentru aceste șabloane. De fapt, trebuie să plătiți doar pentru resursele pe care le utilizați pentru a rula rețeaua blockchain.

 • Beneficii

În afară de funcția pay-as-you-go, șabloanele AWS Blockchain oferă, de asemenea, implementarea rapidă a rețelei blockchain pe serverele virtuale Amazon EC2 și Amazon EC3, pe lângă serviciul de containere ECS. De asemenea, aveți posibilitatea de a alege între Hyperledger Fabric sau Ethereum framework, care sunt în prezent cele mai populare și utilizate în mod obișnuit cadrele blockchain de acolo.

Indiferent de cadrul pe care îl alegeți, aveți acces la funcții cum ar fi funcționalitatea contractului inteligent, algoritmi de consens distribuiți, controlul accesului și alte caracteristici principale ale blockchain-ului.   

Șabloanele vin, de asemenea, cu instrumente de gestionare proprii, care vă permit să monitorizați, să navigați și să vă gestionați blockchain-urile.

Ce cadru Blockchain să alegeți: Ethereum sau Hyperledger Fabric

Iată o comparație rapidă care vă va ajuta să alegeți între cele două în funcție de nevoile dvs..

Ethereum
Tesatura Hyperledger
Ethereum este în prezent cel mai popular cadru blockchain dezvoltat de Ethereum Foundation. Este preferat pentru cei care doresc să construiască o nouă rețea publică, intenționează să utilizeze limbajul contractului inteligent Ethereum Solidity sau doresc să tranzacționeze cu colegii din rețeaua publică Ethereum. Linux Foundation a dezvoltat Hyperledger Fabric. Este recomandat celor care doresc mai multe caracteristici de securitate, doresc să limiteze tranzacțiile pe care utilizatorii le pot vedea sau doresc să creeze o rețea privată blockchain.

Puteți afla mai multe despre Ethereum sau Hyperledger Fabric în postările noastre anterioare detaliate de pe blog. De asemenea, puteți citi Hyperledger vs Corda R3 vs Ethereum: The Ultimate Guide.

După ce ați decis despre cadrul cu care doriți să lucrați, pur și simplu construiți-vă rețeaua blockchain peste acesta și implementați aplicații descentralizate.

Alegeți cadrulConfigurați software-ul BlockchainImplementați dApp-uri

Simplu și rentabil, nu-i așa??

Soluții pentru parteneri AWS

În afară de utilizarea șabloanelor AWS Blockchain, AWS le permite utilizatorilor să aleagă dintr-o gamă largă de soluții partenere AWS pentru implementarea blockchain. Acest lucru permite utilizatorilor să aleagă unul care se potrivește nevoilor lor, deoarece mulți dintre partenerii enumerați mai jos oferă soluții blockchain specializate pentru anumite industrii.

De exemplu, Corda R3 este conceput pentru piața financiară, în timp ce GuildOne este conceput pentru sectoare din afara pieței financiare.

Parteneri

Pentru a oferi cele mai bune servicii blockchain clienților săi, AWS lucrează cu mai mulți parteneri care sunt enumerați mai jos.

 • Kaleido

AWS a anunțat parteneriatul său cu ConsenSys, compania mamă a Kaledio, înapoi la mijlocul lunii mai. Este un Blockchain Business Cloud care acționează ca o platformă SaaS pentru întreprinderi all-in-one pentru companii. Kaleido a fost conceput pentru a facilita organizarea de către lanțuri a lanțurilor private sigure.

Puteți afla mai multe despre ceea ce Kaleido oferă dezvoltatorilor Aici.

 • BlockApps

AWS a colaborat cu BlockApps pentru a oferi clienților lor soluții de dezvoltare blockchain Ethereum. BlockApps oferă una dintre cele mai rapide modalități de implementare a rețelei Ethereum blockchain scalabile și de a crea aplicații blockchain.

 • Tehnologia colectorului

Noul parteneriat cu tehnologia Manifold permite utilizatorilor AWS să aibă acces la o rețea blockchain rentabilă, scalabilă și foarte ușor de integrat.

 • CISCO

Cisco Blockchain permite utilizatorilor AWS să construiască aplicații blockchain la nivel de întreprindere. Soluția blockchain de la Cisco este scalabilă, sigură și simplă.

 • Corda R3

Corda R3 este un nume bine cunoscut în industria blockchain, deoarece a fost prima companie care a construit cel mai mare grup de colaborare de pe piața financiară cu peste 100 de instituții financiare.

Este platforma blockchain specializată concepută pentru piața financiară. Pur și simplu, este un registru de calitate financiară care îndeplinește cele mai înalte standarde practicate în industria financiară. Oferă coduri și API-uri pentru a crea aplicații blockchain pentru a aduce mai multă eficiență tranzacțiilor comerciale.

 • GuildOne

De zeci de ani, GuildOne oferă servicii de baze de date și tehnologie specializate industriei petrolului și gazelor, iar acum conduce tehnologia blockchain concepută pentru companii din afara industriei criptomonede și financiare..  

Alți parteneri tehnologici includ Intel, în timp ce partenerii de consultanță AWS includ Accenture, Blockskye, Luxoft, PWC, și Trek10.

Clienți

Potrivit AWS, mai mulți clienți majori își folosesc serviciul pentru a construi soluții blockchain. Aceasta include clienți precum T Mobile și Guidewire.

Rezumat: Soluție AWS Blockchain

Chiar dacă AWS a intrat în cursă puțin târziu, dar produsele lor reflectă faptul că și-au făcut temele corect. Cel mai popular produs al lor, șabloanele AWS Blockchain, facilitează întreprinderile să înceapă rapid lucrurile, deoarece acestea pot implementa șabloanele și pot începe să lucreze fără întârziere la aplicațiile lor descentralizate…

De fapt, șabloanele AWS Blockchain sunt o caracteristică care le face diferite de alți furnizori BaaS.

În plus, utilizatorii pot alege și dintre soluțiile partenerilor lor. Prețul este, de asemenea, accesibil, deoarece utilizatorii AWS pot plăti în funcție de utilizare, în loc să se angajeze într-un contract anual. Plătiți doar pentru funcțiile pe care le utilizați pentru timpul pe care îl utilizați. De fapt, plătiți de fapt pentru serverul și instrumentele pe care le utilizați, nu pentru serviciul blockchain.

Soluțiile furnizate pot fi utilizate într-o gamă largă de industrii care includ piața financiară și comerțul (tranzacții financiare), lanțul de aprovizionare, asigurări, asistență medicală și Identitate și conformitate.

Singurul dezavantaj este că nu oferă niciun banc de lucru dedicat blockchain ca cel oferit de Azure. Pentru gestionarea și dezvoltarea aplicațiilor blockchain, trebuie să vă bazați pe servicii AWS convenționale sau pe echilibratoare de sarcină.

Microsoft Azure

Microsoft Azure a fost prima companie tehnologică majoră care a anunțat funcționalitatea BaaS companiilor și dezvoltatorilor. De asemenea, a făcut primul efort pentru a păstra în siguranță identitățile digitale pe un blockchain în parteneriat cu Fundația pentru identitate descentralizată.

Deci, când vine vorba de cronologie, Azure este pionierul în industria BaaS. Microsoft Azure are, de asemenea, cel mai mare portofoliu de conformitate din industrie. Compania susține că oferă o soluție blockchain cu risc scăzut, cost redus, rapid și sigur, ca BaaS (Blockchain-as-a-service). Găzduiește blockchain pe serverele Linux.

Caracteristici importante

Iată câteva dintre caracteristicile importante ale soluției Azure Blockchain.

 • Azure reduce timpul de dezvoltare oferind utilizatorilor rețele și infrastructură preconfigurate. Acest lucru permite utilizatorilor să înceapă instantaneu cu dezvoltarea aplicațiilor descentralizate.
 • Cu ajutorul Conexiuni încorporate la instrumentele Azure, utilizatorii pot valida și itera evoluțiile blockchain mai rapid și mai ușor.
 • Cu ajutorul unei platforme cloud disponibile la nivel global, vă puteți păstra datele sigur. Soluțiile sunt, de asemenea scalabil care vă permite să vă extindeți oricând doriți.

Produse

La fel ca AWS, Azure oferă, de asemenea, diferite soluții bazate pe cadrul cu care doriți să lucrați. În plus, oferă și soluții de parteneriat mai personalizate, pe care le vom discuta în detaliu mai jos.

Soluții Azure Marketplace

Puteți alege din mai multe produse, precum și cadre în Azure. Iată lista completă.

 • Ethereum pe Azure

Azure vă permite să lucrați pe cea mai frecvent utilizată rețea blockchain. Cu toate acestea, cu varietatea topologiilor de rețea preconfigurate pe care le oferă, puteți implementa rețeaua în câteva minute. Soluția oferă, de asemenea, avantaje unice, cum ar fi seturi ușoare de scări VM, capacitatea de a gestiona noduri cu implementări trans-regiune și instrumente de monitorizare.

 • Tesatura Hyperledger

Următorul cadru popular de la Linux Foundation este disponibil și pe Azure. Acesta este cel mai bun pentru cei care doresc să implementeze servicii pentru validarea colegilor și pentru comenzi memebershop. Din nou, implementarea este ușoară și rapidă.

 • Corda

Pentru cei care doresc să lucreze la aplicații descentralizate în sectoarele financiare, Azure oferă platforma contabilă distribuită Corda. Permite utilizatorilor să implementeze cu ușurință rețea multi-rețea și multi-participant. Utilizatorii pot lucra, de asemenea, cu notarii, colegii și cu o hartă de rețea.

Dacă doriți să aflați mai multe despre care dintre tehnologiile de contabilitate distribuite mai sus este cea mai bună pentru nevoile dvs., puteți citi aici comparația noastră detaliată a tehnologiilor de mai sus.

 • Azure Blockchain Workbench

Aceasta este o soluție completă Workbench pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor blockchain. Azure Blockchain Workbench este o interfață web ușor de utilizat, care o face și mai ușor de utilizat în comparație cu AWS.  

 • Laboratoare DevTest pentru Blockchain ca serviciu

Cu acest serviciu, puteți crea un laborator pentru ca o echipă să conțină toate politicile și șabloanele de echipă.

Parteneri

De asemenea, puteți alege dintre 23 de soluții pe piață de la diferiți parteneri. Iată câteva soluții importante oferite de partenerii lor.

 • BlockApps

BlockApps permite atât platformei private blockchain Ethereum cu un singur nod cât și cu mai multe noduri atât pentru dezvoltatori, cât și pentru întreprinderi. Platforma Ethereum vine cu API RESTful și alte instrumente pentru dezvoltatori, cum ar fi analiza, căutarea și exploratorul. În total, puteți alege dintre cele trei soluții de la BlockApps.

 • GoChain

Pentru cei care doresc să se concentreze pe tranzacții rapide în sectorul financiar, GoChain oferă un singur nod compatibil Ethereum blockchain ca ediție pentru dezvoltatori.

Alți parteneri cu soluțiile lor disponibile pe piața Azure includ Guildkraft, Trade Finance, Accredible, Chain Core Developer Edition, RekoChain, Quorum Demo, RSK Notary Solution și multe altele.

Clienți

Azure are utilizatori din diferite industrii care folosesc soluția Azure Blockchain pentru a realiza lucruri complet diferite. De exemplu, Insurwave a dezvoltat recent o soluție blockchain de asigurare. Alți clienți includ Xbox, 3M, Asociația Băncilor din Singapore și webjet.com.au.

Rezumat: Soluție Azure Blockchain

Soluția Azure Blockchain vine cu multiple avantaje față de concurenții săi. În primul rând, pentru că aveți o opțiune de a alege dintr-o gamă largă de opțiuni de platformă blockchain care includ Ethereum, Lanț, Corda, Fabric Hyperledger, Quorum și multe altele.

Toate aceste cadre blockchain sunt disponibile în topologii cu un singur nod, cu mai multe noduri și cu mai mulți membri. Cea mai puternică dintre aceste opțiuni este topologia cu mai mulți membri, care permite utilizatorilor să creeze o rețea mare, incluzând mai multe organizații, în timp ce fiecare organizație își păstrează și controlul administrativ.

Pe piață, puteți găsi soluții de la 23 de parteneri care vă permit să alegeți o soluție mai personalizată pentru nevoile dvs. unice.

Soluție Oracle Blockchain

Oracle a urmat urmele Microsoft și a lansat modelul său de soluție blockchain B2B în septembrie 2017. Planul este cunoscut sub numele de Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service, deoarece este orientat către întreprinderi și companii. Serviciul oferă clienților de întreprindere o abordare complet gestionată, care dorește să se implice în blockchain.

Potrivit vicepreședintelui senior, Zavery, Oracle a introdus acest serviciu, astfel încât companiile să poată lucra la proiectul blockchain open source și să îl personalizeze în funcție de nevoile lor, adăugând permisiuni confidențiale, securitate și API-uri.

Serviciul blockchain este construit pe open source Hyperledger Fabric Project numai, spre deosebire de AWS și Azure, care vă permite să alegeți dintre mai multe cadre blockchain.

Caracteristici importante

Iată lista cu câteva caracteristici principale oferite de Oracle Autonomous Blockchain Cloud Service.

 • Oracle blockchain este, de asemenea, rapid și rapid de implementat, deoarece oferă pe deplin gestionat și preasamblat serviciu blockchain.
 • Vă permite să dezvoltați rețea și aplicații blockchain pe sursa deschisa Cadrul Hyperledger Fabric.
 • Poți să folosești Oracle Integration Cloud pentru a integra rapid aplicații locale, Oracle SaaS și aplicații terțe.
 • Soluție Enterprise Blockchain Grade este conceput pentru a oferi caracteristici la nivel de întreprindere precum backup integrat, securitate îmbunătățită, gestionarea identității bazată pe roluri și gestionarea revocării certificatelor.
 • Oferă un autonom soluție care este auto-conducere, auto-securizare și auto-reparare.  

Produse

Oracle oferă soluția sa blockchain sub denumirea de soluție Autonom Blockchain, care este disponibilă la prețul de 0,75 USD pe bază de plată. Soluția blockchain permite 500 de tranzacții blockchain pe oră.  

Soluția blockchain vă permite să creați aplicații descentralizate blockchain pe soluția Hyperledger Fabric. Vă puteți automatiza cu ușurință tranzacțiile cu contracte inteligente, cunoscute și sub numele de coduri de cod.

Este, de asemenea, o opțiune bună pentru a construi rețele de afaceri de încredere. Soluția blockchain vă permite, de asemenea, să creați rețele hibride, ceea ce înseamnă că vă puteți alătura cu partenerii din afara Oracle Cloud, cu condiția ca aceștia să folosească și platforma Hyperledger Fabric.   

Instrumente

Soluția blockchain vă oferă opțiuni complete de administrare și monitorizare. Aveți acces la o consolă de administrare intuitivă, care este un tablou de bord ușor de utilizat. Puteți naviga cu ușurință prin rețele, canale, noduri și coduri de cod din cauza acestuia. De asemenea, vă permite să gestionați cu ușurință rețeaua și să vizualizați componentele blockchain.

De asemenea, puteți configura canalele de rețea și seta politici în timp real. În plus, Oracle oferă și resurse aprofundate dezvoltatorilor care pot ajuta pe oricine cu crearea de contracte inteligente.

Rezumat: Soluție Oracle Blockchain

Dacă este comparat cu AWS și Azure, Oracle este în mod clar în urmă, dar încearcă din greu să atragă mai mulți utilizatori la soluția sa blockchain. În primul rând, vă limitează la utilizarea platformei Hyperledger Fabric, fără Ethereum sau orice altă opțiune cadru.

În al doilea rând, produsul este doar o soluție Enterprise Grade, fără alte soluții disponibile de la parteneri, cum ar fi AWS sau Azure. Prețul este similar cu Azure și AWS, care este plata pe măsură ce mergeți.

Cu toate acestea, pentru întreprinderile care caută o soluție blockchain sigură și autonomă, cu posibilitatea de a copia automat toate tranzacțiile, Oracle este o opțiune bună.

Aplicațiile sunt, de asemenea, vaste, deoarece soluția blockchain poate fi utilizată în sectorul financiar, sănătate, și alte câteva industrii.  

AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution Offering: Tabel de comparație

Iată un tabel rapid de comparație bazat pe cercetarea noastră detaliată și caracteristicile menționate mai sus. Aflați mai multe despre soluția AWS vs Azure vs Oracle Blockchain în tabel.

Categorii
AWS
Azur
Oracol
Cadru Ethereum, Hyperledger Fabric, Corda și Quorum Ethereum, Tesatura Hyperledger, Quorum, Lanț și Corda Tesatura Hyperledger
Preț Plătiți în funcție de utilizare Variază în conformitate cu planul, plătiți în funcție de utilizare. 0,75 USD Plătește pe măsură ce mergi
Parteneri majori Cisco, BlockApps, GuildOne, Intel, Kaleido, Tehnologie Manifold, Corda R3 cu alți câțiva parteneri de consultanță. Corda, BlockApps, GoChain, cu un total de 23 de soluții partenere disponibile.
Clienți majori T Mobile și Guidewire Xbox, 3M și Insurwave

 

Cuvinte finale

Este mai mult decât evident acum că piața blockchain va crește exponențial în următorii câțiva ani. Acest lucru este, de asemenea, vizibil din cursa printre companiile majore de tehnologie care concurează pentru a oferi clienților lor cea mai bună soluție BaaS (blockchain-as-a-service).

Adoptarea în masă în creștere a tehnologiei blockchain ca serviciu îl face, de asemenea, cea mai recentă revoluție din industria fintech de acum. Cu toate acestea, cu atâtea opțiuni bune disponibile, poate doriți să aflați care este cea mai bună pentru dvs. Acesta este motivul pentru care v-am furnizat o soluție detaliată AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution, care vă poate ajuta să alegeți între cel mai bun serviciu pentru nevoile dvs. unice.

Referințe:

https://aws.amazon.com/blogs/apn/how-aws-blockchain-partners-are-enabled-new-ways-of-doing-business/

https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/how-some-of-the-largest-tech-companies-are-investing-in-blockchain-201804162009

https://techcrunch.com/2018/04/22/amazons-new-blockchain-service-competes-w–similar-products-from-oracle-and-ibm/

https://techcrunch.com/2017/10/02/oracle-climbs-on-blockchain-bandwagon-with-new-cloud-service/

https://aws.amazon.com/partners/blockchain/solutions/

https://www.computerworld.com/article/3278088/blockchain/amazon-joins-list-of-blockchain-as-a-service-providers.html

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-consensys-partnership-to-offer-kaleido-blockchain-platform

https://www.crn.com/news/cloud/300103791/partners-ready-to-take-deeper-dive-into-blockchain-with-aws.htm

https://www.businessinsider.com/ibm-azure-aws-blockchain-service-2017-10

https://www.ledgerinsights.com/how-to-blockchain-as-a-service-baas/

https://developer.oracle.com/blockchain

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me