Tehnologia blockchain este o forță perturbatoare care modifică încet modul în care funcționează diferitele modele de afaceri în zilele noastre. Cred că ați văzut deja multe schimbări până acum în diverse industrii, cum ar fi asistența medicală, lanțul de aprovizionare, guvernul, finanțarea comerțului, sectorul bancar etc. Cu toate acestea, mai sunt încă multe modalități de parcurs..

Pentru a eficientiza afacerea în întreprinderi, multe companii folosesc sisteme ERP. Aceste sisteme cresc deja eficacitatea. Cu toate acestea, unii dintre voi ar putea fi sceptici cu privire la faptul că blockchain-ul ar trebui să înlocuiască aceste sisteme sau nu.

Contents

BLOCKCHAIN ​​ȘI ERP- TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

Blockchain și ERP

Deci, va înlocui tehnologia sistemele ERP? Sau blockchain și ERP vor funcționa împreună pentru a crea un nou model? În acest ghid, mă voi concentra asupra problemei principale a sistemelor ERP și asupra modului în care blockchain-ul poate deveni piesa puzzle lipsă.

Asadar, hai sa incepem!

Ce este ERP?

Ei bine, dacă nu aveți o idee clară despre ce este acest sistem, atunci vă voi clarifica. Planificarea resurselor intreprinderii este de fapt un software pe care întreprinderile îl utilizează pentru a-și gestiona rezultatele zilnice, cum ar fi achizițiile, contabilitatea, gestionarea riscurilor, gestionarea proiectelor, operațiunile din lanțul de aprovizionare, conformitățile și multe altele.

Cea mai bună parte a acestui software este că uneori vin ca o suită, în acest caz, pot include și analize de performanță, predicții, bugetare, planificare sau rapoarte despre evenimentele zilnice. În realitate, sistemele ERP pot spori într-adevăr performanțele unei companii.

Și pentru că primiți un flux de rapoarte și puteți vedea ce se întâmplă exact în compania dvs., schimbarea planurilor sau a strategiilor devine mai ușoară.

Cu toate acestea, trebuie să spun că sistemul este complet centralizat. Deci, vine cu un set propriu de probleme care pot provoca mai mult rău decât să vă avantajeze. Și aici intră sistemele blockchain și ERP. Cu toate acestea, voi intra în asta mai târziu. În primul rând, voi sublinia problemele semnificative din sistemele ERP.

Așadar, să trecem la următorul segment din acest ghid blockchain și ERP.

Care sunt problemele legate de ERP?

 • Nu există o definiție clară a proceselor de producție

În primul rând, mulți dintre voi pot folosi sisteme ERP, dar când încercați să îl implementați pentru prima dată, uneori puteți uita să definiți în totalitate procesul de producție. Mai mult decât atât, dacă compania dvs. are departamente diferite care concurează între ele, atunci aflarea carei departamente poate beneficia cel mai mult devine o problemă.

De asemenea, este posibil ca unele dintre procesele dvs. existente să nu aibă nevoie nici măcar de sistem, dar integrarea acestuia ar reduce eficiența. De asemenea, dacă nu identificați operațiunile, în mod clar, sistemul ERP nu poate rezolva corect procesul. În realitate, are nevoie de mult timp pentru a se perfecționa și grăbirea nu va ajuta.

Aceasta este una dintre problemele semnificative ale oricărui sistem ERP pe care este nevoie de mult timp pentru a-l configura. De asemenea, de multe ori, nu reușește să ofere un proces eficient pentru compania dvs..

Oricum, să trecem la următoarea ediție din acest ghid de sisteme blockchain și ERP.

 • Sistemele ERP nu sunt suficient de flexibile

O altă problemă majoră a acestui software este că nu este destul de flexibilă. Deci, atunci când ar trebui să se adapteze proceselor dvs., în schimb, va trebui să vă adaptați la structura sa de modelare. Dacă nu, este posibil să nu funcționeze așa cum ați dori.

Practic, sistemele ERP vin cu funcționalități predefinite. De asemenea, nu sunt modulare, astfel încât să puteți adăuga funcția de care aveți nevoie. Astfel, dacă compania dvs. are nevoie de o caracteristică specifică, sistemul ERP nu o poate oferi de fiecare dată. Mai mult decât atât, v-ați pierde timpul și resursele și acest lucru vă poate împiedica serios și marca.

Oricum, să trecem la următoarea ediție din acest ghid de sisteme blockchain și ERP.

 • Aceste sisteme sunt rezistente la orice modificare

Majoritatea sistemelor ERP eșuează pentru că se tem de schimbare. Practic, acestea sunt tehnologii vechi care nu sunt atât de interesate de revoluțiile noilor tehnologii. În plus, locurile de muncă și scenariile de afaceri continuă să se schimbe. Dar majoritatea companiilor nu circulă cu această schimbare și mai degrabă rămân cu vechea infrastructură.

În multe cazuri, aceste sisteme nu vin cu actualizări frecvente și devin în curând învechite în scenariul pieței în schimbare.

Evident, schimbarea sistemului intern ar însemna întârzieri și consum de timp, totuși, a fi rezistent l-ar afecta mai rău pe termen lung. Mai mult, de multe ori, trebuie să scăpați de integrarea software-ului în sine și să treceți la cele noi. Și asta ar putea însemna multe investiții din nou.

Să verificăm următoarea ediție din acest ghid de sisteme blockchain și ERP.

 • Funcționalitate complicată sau restricționată

Majoritatea sistemelor ERP din zilele noastre sunt excesiv de complicate. Mai mult decât atât, acestea vin cu design-uri UI complexe și funcționalități ciudate care pot deveni copleșitoare. Mai mult, aceste sisteme sunt, de asemenea, destul de limitate atunci când vine vorba de caracteristici.

În multe cazuri, companiile sunt influențate de un agent de marketing și apoi integrează un sistem ERP prost. Cu siguranță împiedică valoarea companiei și a mărcii companiei. De aceea, trebuie să știți ce sistem ERP poate fi benefic pentru dvs. și dacă acel software este actualizat sau nu.

Oricum, să trecem la următoarea ediție din acest ghid de sisteme blockchain și ERP.

 • Cost de întreținere ridicat

Este inutil să spunem că implementarea unui sistem ERP te-ar costa destul de mult. Chiar dacă implementarea inițială este destul de costisitoare și poate dura mult timp, totuși întreținerea devine, de asemenea, o problemă. Toate sistemele ERP trebuie să fie întreținute în mod regulat și acest lucru ar veni și cu costuri asociate.

Unele dintre sistemele ERP pot fi ieftine la început, dar costul general de întreținere se poate rezuma la o sumă mare. De aceea este o decizie destul de mare și neplăcută atunci când căutați un sistem ERP pentru compania dvs..

Să vedem următoarea ediție din acest ghid blockchain și ERP.

 • Nu utilizați caracteristici cheie sau nu înțelegeți sistemul

De asemenea, consumatorii dvs. trebuie să înțeleagă cum le-ar aduce beneficii sistemul ERP. Dacă oferiți o caracteristică utilizând software-ul, trebuie să vă educați și consumatorii. În majoritatea cazurilor, multe sisteme ERP au o interfață de utilizare complexă, pe care un utilizator este dificil de controlat.

De asemenea, sistemele ERP nu împuternicesc utilizatorii și acest lucru ar putea avea un impact negativ și asupra companiei dvs. Mai mult, întrucât sistemul nu este pe deplin transparent, pot exista și multe probleme de încredere.

Oricum, să trecem la ultimul număr din acest ghid blockchain și ERP.

 • Întreținerea slabă a datelor, ceea ce duce la scăderea calității

Întreținerea datelor în sistemul ERP nu este la înălțime acum. Mulți trec adesea cu vederea transformarea datelor de calitate în timp ce implementează sistemul. În realitate, aceasta poate deveni o povară imensă atunci când compania dvs. depinde pe deplin de calitatea acestor date.

De asemenea, deoarece sistemul ERP este centralizat, mulți profită de acest lucru și introduc date false în sistem. Când alte părți folosesc aceste date pentru a-și implementa sau strategiza proiectele, acestea se confruntă cu probleme majore.

De asemenea, de multe ori, există o mulțime de erori provocate de om, care pot scădea și calitatea datelor. Deci, vedeți, nu ar trebui să subestimați niciodată calitatea datelor, întrucât întreaga dvs. marcă va depinde de aceasta.

Destul despre problemele deocamdată. Să verificăm modul în care blockchain-ul și ERP-ul pot să se unească și să beneficieze foarte mult întreprinderile.

Cum poate Blockchain să îmbunătățească sistemele ERP?

 • Vizibilitatea supremă în fiecare etapă a aprovizionării îmbunătățește transparența

Blockchain pentru sistemele ERP vă poate oferi cel mai înalt nivel de vizibilitate în fiecare parte a procesului. De obicei, lanțul de aprovizionare tinde să fie un proces lung, dar segmentat. Mai mult, urmărirea tuturor proceselor sau a modului în care este produsul în fiecare etapă devine relativ dificilă.

De aceea, utilizarea blockchain-ului pentru tehnologia întreprinderii pentru a urmări procesele în timp real poate rezolva cu adevărat problemele lanțului de aprovizionare. În plus, puteți obține rapoarte în timp real despre locul în care se află produsul în acest moment și care este temperatura sau calitatea produsului.

Astfel, vă poate ajuta să vă stocați produsele și într-un mediu ideal.

 • Promovează încrederi între toți participanții la lanțul de aprovizionare

Cu cazurile de utilizare ERP blockchain, puteți promova încrederea în toți participanții la lanțul de aprovizionare. Cum? Ei bine, întrucât totul din sistem este vizibil pentru toată lumea, se asigură că nu există nicio captură subiacentă sau corupție.

În realitate, ar fi util dacă lucrați cu o nouă companie care se ridică pe piață. Oricum, sistemele ERP sunt grozave, dar depind în mare măsură de oameni, nu de sistemul în sine. Dar în blockchain, în loc să aibă încredere în oameni, pentru a fi sinceri, întreprinderile pot avea încredere în sistem, deoarece nimeni nu poate face activități ilegale în rețea.

 • Autentificarea și verificarea personajelor înainte de a oferi acces participanților

Un alt caz de utilizare ERP blockchain este procesul de autentificare de la început. În integrarea blockchain și ERP, puteți configura un proces de autentificare cu mai mulți factori pentru a filtra orice prezență externă în rețea.

Cu atât mai mult, cu blockchain, puteți obține și autentificări bio-metrice. În realitate, puteți beneficia foarte mult de această abordare, deoarece vă puteți autentifica angajații în funcție de locația lor. În plus, clienții care încearcă să ajungă la un agent de vânzări își pot dovedi identitatea de pe această platformă.

Deci, este o completare excelentă pentru întreprindere.

 • Implementarea unui contract inteligent pentru automatizarea proceselor și plăților

Blockchain pentru ERP vă poate oferi ceea ce niciun sistem ERP nu poate oferi – implementarea unui contract inteligent. Cu contractele inteligente, puteți verifica cu ușurință tranzacția cu furnizorii dvs. De asemenea, pe măsură ce procesul este automatizat, odată îndeplinite regulile predefinite, contractul se va iniția automat și va procesa tranzacțiile.

De exemplu, tranzacționați cu o altă companie din străinătate. Deci, după inițierea unui contract inteligent cu acea companie, puteți solicita consumabilele dvs. În realitate, puteți urmări procesul de tranzacționare și, odată ce obțineți produsul, contractul inteligent va elibera automat fondurile.

Deci, poate fi o caracteristică excelentă pe care o puteți obține numai cu blockchain.

 • Reduce factorii de risc în tranzacțiile digitale

Un alt caz de utilizare ERP blockchain este riscul redus în tranzacțiile digitale. În realitate, sistemele ERP pot oferi și tranzacții; cu toate acestea, nu sunt atât de securizate de acum. În plus, vulnerabilitățile de securitate permit hackerilor să vizeze servere centralizate și să pirateze o tranzacție.

Cu toate acestea, blockchain-ul cu sistemele ERP poate schimba cu adevărat scenariul aici. În realitate, blockchain oferă procesare peer-to-peer a tranzacțiilor, care este destul de eficientă și rapidă. De asemenea, protocoalele de securitate din fiecare blockchain sau tehnologie de întreprindere sunt destul de ridicate. Astfel, hackerii nu pot obține cu ușurință accesul la aceste platforme.

Mai mult, deoarece au un mediu descentralizat, este destul de imposibil ca un hacker să urmărească și să pirateze contul unui utilizator. Astfel, tehnologia cuplată poate oferi cu ușurință o securitate ridicată pentru tranzacțiile digitale.

 • Oferă un nivel ridicat de securitate și confidențialitate a datelor în timp real

Un alt mare avantaj al blockchain-ului cu sistemele ERP este că împreună oferă cel mai înalt nivel de securitate. Integrarea tehnologiei blockchain întreprinderii va preveni orice scurgere de date, va detecta orice amenințare la securitate sau lacune și va detecta activități neautorizate în timp real.

Cea mai bună parte este că nu numai că poate detecta, dar poate preveni și aceste tipuri de probleme de securitate. În realitate, blockchain-ul pentru afaceri poate oferi acces autentificat și poate scăpa de orice terță parte nedorită. De asemenea, poate oferi confidențialitate deplină informațiilor care nu sunt destinate publicului.

Întreprinderile se ocupă de o mulțime de informații sensibile, iar accesul la confidențialitatea bazată poate ajuta la menținerea reglementărilor în cadrul companiei. În plus, poate scăpa de orice vulnerabilități datorate interacțiunilor angajaților.

 • Respectarea GDPR și a instalației de stocare securizată pentru informații sensibile

Atunci când se ocupă de consumatori și de informațiile sensibile ale acestora, întreprinderile trebuie să respecte GDPR. Mai mult, trebuie să vă asigurați că toate informațiile clienților dvs. rămân private și că nicio companie terță nu poate extrage aceste date pentru analiza pieței.

Luați ca exemplu scandalul Facebook. Cu siguranță nu vrei să treci uneori așa. Dacă nu respectați regulile GDPR, vă puteți confrunta cu probleme juridice grave și cu amenzi. Ca să nu mai vorbim că valoarea mărcii dvs. ar avea un succes masiv, împreună cu asta.

Aici intră în joc cazurile de utilizare ERP blockchain. Cu ajutorul blockchain-ului, puteți stoca în siguranță toate informațiile consumatorilor fără probleme. Mai mult decât atât, puteți fi, de asemenea, pe deplin conform cu GDPR și puteți oferi transparență deplină în cazul gestionării clienților.

 • Reduce drastic costul

Știm cu toții cât de mici greșeli din mediul de afaceri pot duce la penalități costisitoare. Deci, când vine vorba de strategii, trebuie să fii inteligent cu toate finanțele și să eviți cu totul orice fel de erori. Dar numai în funcție de sistemul ERP nu este suficient.

Blockchain pentru ERP este soluția perfectă în acest sens, deoarece poate automatiza procesele, vă poate oferi date în timp real, urmări produse, tranzacții și multe altele. În realitate, cu ajutorul acestor sisteme, producătorii pot preveni întreruperile, gestiona operațiunile, pot diviza informații și multe altele. Și astfel, blockchain-ul și ERP pot fi cel mai inteligent mod de urmat dacă doriți să reduceți costurile.

 • Oferă un avantaj competitiv și ajută să fie în fruntea concurenților

Unul dintre cele mai mari cazuri de utilizare ERP blockchain este avantajul competitiv pe care îl obțineți pe piață. În realitate, lumea afacerilor este extrem de rapidă și, dacă nu urmezi exemplul, atunci poți rămâne în urmă. Deci, atunci când încep să apară noi inovații, trebuie să o puteți accepta mai degrabă decât să o recentați.

Și aici intervine blockchain-ul. Blockchain va fi tehnologia viitorului și va crea un dolar de 3,1 trilioane de dolari piata de desfacere. Siguranța locului pe piața respectivă ar oferi cu siguranță un avantaj competitiv.

De asemenea, blockchain oferă o mulțime de caracteristici care vă pot crește valoarea mărcii și veniturile într-un ritm rapid. Deci, atunci când cuplați sistemele blockchain și ERP, veți ajunge la o tehnologie mult mai superioară care vă poate duce afacerea la vârf.

 • Oferă rapoarte de prognoză exacte ale pieței în timp real

Pentru o întreprindere, prognoza exactă a pieței este un proces relativ necesar. Deci, multe companii tind să obțină sisteme ERP pentru asta. În realitate, sistemele ERP sunt grozave, dar, deoarece au probleme de calitate scăzută a datelor, uneori nu este posibilă prognozarea corectă a datelor.

Astfel, blockchain-ul pentru ERP poate schimba acest scenariu și poate ajuta sistemele ERP să prognozeze și mai bine piețele. Mai mult, există o mulțime de tehnologii blockchain pe piață dedicate prognozelor pieței. Cu siguranță le puteți folosi împreună cu sistemele ERP.

Cu tehnologia puternică de prognoză din cuplarea blockchain-ului cu sistemele ERP, puteți obține rapoarte mai precise ale pieței, chiar și în timp real! Astfel, întreprinderile se pot îndrepta spre obiective mai realiste și mai eficiente.

 • Oferă informații integrate imuabile care măresc calitatea datelor

Integrarea Blockchain și ERP vă va oferi un sistem imuabil pe care nimeni nu îl poate modifica sau șterge după cum dorește. În realitate, sistemul centralizat al ERP este destul de vulnerabil și defect. În acest model, utilizatorii pot modifica sau modifica datele după ce unul introduce în sistem. Deci, dacă un angajat dorește, el / ea poate manipula cu ușurință datele și poate beneficia de acestea.

Cu toate acestea, nu numai că vor beneficia singuri, dar pot și corupe datele, ceea ce ar duce la scăderea calității datelor. Și astfel, cu blockchain în mix, odată ce datele intră în registru, nimeni nu poate schimba aceste date în curând.

Deci, acum aveți date complet exacte, unice și de înaltă calitate, care pot fi verificate oricând. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune avantaje ale blockchain-ului.

 • Creează un model de sistem flexibil, configurabil și totuși robust

Ei bine, integrarea blockchain și ERP creează un model configurabil, flexibil și robust. Există multe tehnologii blockchain care oferă personalizări extinse. Multe platforme blockchain pentru întreprinderi, cum ar fi Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance, R3 Corda, Quorum, Ripple și etc. oferă o arhitectură pe care o puteți modela în funcție de cerințele dvs..

De asemenea, aceste sisteme se pot adapta rapid la scenariile comerciale în schimbare și se asigură că nu veți ajunge la un sistem învechit. Cu toate acestea, faceți rue pentru a afla ce tehnologie blockchain alegeți în timp ce o integrați cu sistemele dvs. ERP.

Blockchain și sistemul ERP trebuie să fie pe deplin compatibile între ele pentru a-l face să funcționeze. În realitate, blockchain-ul poate fi scutul pentru sistemele ERP, deoarece acestea au servere centralizate vulnerabile care pot fi ușor piratate.

Deci, într-un fel, ambele pot da naștere unui mediu robust, dar flexibil.

 • Crește eficiența și eficientizează procesele în fiecare departament

Pe măsură ce trece timpul, în producție, procesul devine din ce în ce mai complicat. Prin urmare, multe întreprinderi se confruntă cu erori care determină rezultate costisitoare. Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului cu ERP, aceștia își pot automatiza cu ușurință procesele de afaceri.

Mai mult, pot întreține operațiuni transversale, informații în timp real și soluții, eliminând erorile umane și multe altele. Prin utilizarea acestei noi tehnologii, întreprinderile combinate pot scăpa de munca manuală și își pot crește eficiența într-un ritm rapid.

De asemenea, blockchain-ul poate ajuta cu adevărat să scape de procesele complexe și de datele false, împreună cu îmbunătățirea livrărilor.

De asemenea, puteți economisi o cantitate extraordinară de timp și vă puteți crește nivelul de productivitate. În realitate, procesul de automatizare a blockchain-ului poate compensa pierderile care au loc în alte departamente. De asemenea, angajații nu trebuie să-și facă griji cu privire la toate detaliile mici, iar tehnologia poate decola cu ușurință.

În plus, angajații se pot bucura, de asemenea, de ușurința de utilizare și de sarcina minimă. Deci, pe termen lung, întreprinderile își pot crește cu adevărat valoarea mărcii.

Gânduri finale: Blockchain și ERP vor interacționa deocamdată

Blockchain-ul cu sistem ERP este o piatră de temelie imensă pentru întreprinderi. Sistemele ERP sunt absolut eficiente, chiar dacă vin cu unele probleme. Cu toate acestea, aceste probleme nu sunt suficient de proeminente pentru ca blockchain să înlocuiască ERP-urile cu totul. Deci, deocamdată, cred că blockchain-ul ar funcționa ca un aditiv pentru sistemele ERP.

Mai mult, nu cred că blockchain-ul poate scăpa pe deplin de ERP-uri. Mai degrabă blockchain și integrarea ERP pot consolida automatizarea și integritatea lanțului de aprovizionare.

În ceea ce privește performanța, blockchain-ul vine și cu partea sa echitabilă de capabilități. Și împreună, blockchain cu ERP, tehnologia poate schimba cu ușurință industriile lanțului de aprovizionare pentru totdeauna.

Dar nu putem uita faptul că sistemele ERP sunt destul de scumpe, iar companiile care investesc în ele nu pot renunța la aceste sisteme oricând doresc. De aceea, companiile ERP pot continua să dezvolte mai multe programe pe termen lung.

Cu toate acestea, și potențialul care arată potențialul blockchain devine popular. Iar adoptarea în masă va crește doar beneficiile sale. Deci, blockchain-ul pentru sistemele ERP poate deveni mai eminent în viitorul apropiat. Oricum, pe linie, cred că integrarea blockchain și ERP poate fi cea mai bună opțiune pentru întreprinderi în acest moment.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me