Ce au în comun vechea literatură spirituală indiană, Parthenonul antic al Greciei și minunile tehnologice occidentale moderne? Creativitatea umană curge dezinhibată atunci când ființele umane experimentează un grad rezonabil de libertate, sentiment de comunitate și încredere. Acesta este firul comun. În acest articol, voi descrie cum blockchain-ul și omul arzător promovează creativitatea prin libertate, comunitate și încredere.

Ce este tehnologia blockchain?

Tehnologia blockchain implementează o rețea descentralizată peer-to-peer (P2P) unde oricine se poate alătura. Fiecare nod, adică un computer din rețea, menține toate informațiile din baza de date distribuită și poate vizualiza întregul istoric al tranzacțiilor.

Fiecare nod are autoritate egală, ceea ce duce la o comunitate în loc de o structură de comandă și control de sus în jos. Nu există un singur administrator central într-un blockchain public fără permisiuni publice.

Criptarea puternică a datelor protejează tranzacțiile utilizatorilor din blockchain. Citiți mai multe despre acest lucru în „Ghid pentru începători: utilizarea criptografiei în criptomonede“.

Înregistrările tranzacțiilor sunt grupate împreună în blocuri, care sunt stivuite deasupra altor blocuri unul câte unul. Algoritmi de consens solizi protejează sfințenia datelor.

Descentralizarea încurajează spiritul comunității, în timp ce o rețea transparentă și sigură ajută la îmbunătățirea încrederii. Nu este de mirare atunci că tehnologia blockchain transformă lumea, fie în sectorul sănătății, fie în stocarea în cloud.

Citiți mai multe despre tehnologia blockchain în „The Ultimate Blockchain Technology Guide: A Revolution to Change the World“.

Ce este festivalul „Burning Man”?

Larry Harvey și John Law, ambii cetățeni americani, fondaseră festivalul „Burning Man” în 1986. Construiseră o statuie de lemn de 8 picioare a unui om și o arseră ritual într-o plajă din San Francisco în ziua solstițiului de vară din acel an. Evenimentul aranjat spontan a atras imediat câțiva entuziaști.

De-a lungul timpului, evenimentul a crescut și, din cauza restricțiilor aplicate legii privind arderea unei statui pe o plajă din California, festivalul s-a mutat în deșertul Black Rock din statul Nevada. De la o mână de spectatori în 1986, festivalul de o săptămână atrage acum aproape 70.000 de oameni din medii diverse în deșertul pustiu în fiecare an.

Voluntarii festivalului construiesc un oraș în deșert în întregime pe cont propriu, organizează multe expoziții de artă și alte evenimente culturale. Ei construiesc o statuie mare cu un templu, găzduiesc mii de oameni și, după o săptămână, doar arde statuia și templul.

Participanții, numiți „Arzătoare”, consideră ritualul arzător un simbol al distrugerii ciclice și al secvenței de creație și, prin urmare, sacru. Comunitatea arzătoare demonstrează un sentiment uimitor de sentiment comunitar, deschidere, cooperare și creativitate. După festival, toată lumea curăță întregul loc, din nou pentru a se aduna anul viitor și pentru a-și construi „Black Rock City” în acel deșert pustiu.

Comunitatea a evoluat de-a lungul deceniilor și a construit un set de 10 reguli pe care se angajează să le trăiască, fără aplicarea lor. Iată câteva exemple de reguli:

 1. Deschidere;
 2. Respect reciproc și acțiune comunitară bazată pe consens:
 3. Efort voluntar;
 4. Rezistență la comercializarea festivalului lor;
 5. Încrederea în sine;
 6. Expresia de sine;
 7. Responsabilitatea civică.

Citiți mai multe despre festivalul Burning Man pe site-ul lor web.

Blockchain și Burning Man: similarități din belșug!

Blockchain și Burning Man au o mulțime de asemănări. Voi explica câteva dintre acestea, care sunt după cum urmează:

 1. Un scop nobil;
 2. Impulsul asupra construirii comunității;
 3. Deschidere;
 4. Stresul asupra efortului voluntar;
 5. Accent pe un „nucleu fără schimbări”.

Blockchain și Burning Man au ambele un scop nobil

Cel care are de ce să trăiască poate suporta aproape orice fel.

Acestea sunt cuvintele regretatului filosof german Friedrich Nietzsche. Regretatul Viktor Emil Frankl, fondatorul „Logoterapiei” și supraviețuitor al Holocaustului, a imortalizat aceste cuvinte în cartea sa „Man’s Search for Meaning”. Citiți cartea și modul în care aceste cuvinte comunică importanța unui scop nobil Aici.

Pasionații de blockchain vor să schimbe lumea în bine, cu descentralizarea și înregistrările imuabile pe care le promite tehnologia. Citiți despre aceste proiecte interesante în „Cazuri de utilizare din lumea reală blockchain – 46 aplicații blockchain“.

Comunitatea Burning Man dorește, de asemenea, să îmbunătățească lumea în care trăim, prin efort comunitar și o legătură profundă între ființe umane. Să dorim succes celor două comunități!

Importanța comunității

Festivalul Burning Man se referă la comunitate. Festivalul și pregătirea pe tot parcursul anului se concentrează pe construirea de legături între străini complet. Toată lumea ajută alte „Arzătoare”, mai ales dacă „Arzătorul” este nou.

Comunitățile conduc în întregime proiectele publice blockchain precum Bitcoin sau Ethereum. Ei dezbat diferite propuneri de îmbunătățire și decid asupra actualizărilor viitoare într-un mod transparent. Atunci când comunitatea Bitcoin a implementat „Martor segregat” (SegWit), au folosit o abordare comunitară și au obținut consens.

Rețea deschisă și primitoare

Blockchain-urile publice și Burning Man permit oricui să se alăture. Oricine poate rula un nod Bitcoin complet. În mod similar, festivalul Burning Man este deschis tuturor, fără nicio discriminare.

Blockchain-urile publice permit utilizatorilor să își folosească pseudonimele. Burning Man permite, de asemenea, acest lucru „arzătoarelor” lor.

Eforturile voluntare determină schimbările

În festivalul Burning Man, nu cheltuiți bani odată ce vă cumpărați biletele de intrare și veniți cu echipamentele de camping etc. Doar o singură unitate centrală acceptă bani pentru bunurile sau serviciile pe care le vând, și asta pentru un scop foarte specific. Comunitatea apreciază conceptul de dar și eforturi voluntare.

Dezvoltatorii trimit voluntar toate propunerile de îmbunătățire în blockchain-urile publice. De asemenea, ei fac programarea necesară pentru aceste propuneri de îmbunătățire în mod voluntar. De ex. în blockchain-ul Ethereum, standardul de jeton ERC 20 are o eroare, care arde jetoane în unele cazuri. Un dezvoltator Ethereum a propus în mod voluntar o rezoluție prin ERC 223. Citiți mai multe despre aceasta în „ERC 20 vs ERC 223 vs ERC 777: O comparație între standardele token Ethereum“.

Principiile de bază nu sunt negociabile

Oamenii nu pot trăi cu schimbarea dacă nu există un nucleu neschimbător în interiorul lor.

Acestea sunt cuvintele regretatului expert în conducere american și celebrul autor Stephen R Covey. Citiți cât de multă importanță a acordat unui set de principii de bază non-negociabile Aici. Organizațiile, comunitățile și oamenii de succes dețin întotdeauna un set de principii fundamentale sacre, în timp ce sunt deschise evoluției despre orice altceva.

Omul arzător este un festival spiritual, bazat pe conceptul de legătură necondiționată între o ființă umană și alta. Deși sunt deschiși cu privire la cine participă, nu fac niciodată compromisuri cu privire la regulile lor de bază, de ex. efort voluntar asupra veniturilor din publicitate.

Comunitatea blockchain este extrem de protectoare cu privire la ceea ce consideră miezul tehnologiei, adică descentralizarea și imuabilitatea datelor. Ei examinează toate propunerile de îmbunătățire și se opun oricărei propuneri care încearcă să dilueze acest nucleu.

Blockchain și Burning man: nevoia de vigilență

Atât Blockchain, cât și Burning Man promit mult, totuși, după cum observase regretatul istoric american Will Durant, civilizația este fragilă. Este nevoie de mult timp pentru a construi o mare civilizație, dar numai o generație de neglijență o poate distruge. Citiți mai multe despre observația lui Durant în această pagină web a Fundației Will Durant.

După cum a constatat comunitatea cripto, jucătorii fără scrupule rulează înșelătorie „Oferte inițiale de monede” (ICO) și înșeală investitorii cripto. Mă bucur să văd că comunitatea are în vedere îmbunătățiri precum DAICO pentru a preveni înșelăciunea ICO-urilor. Citiți mai multe despre aceasta în „Ghid pentru începători: Ce este un DAICO? ICO îmbunătățit! ”. Trebuie să rămână vigilenți.

Comunitatea Burning Man trebuie să analizeze presupusele cazuri de abuz de substanțe în timpul festivalului. De asemenea, în festivalul din 2017, un participant a depășit voluntarii și a sărit în foc. A murit a doua zi din cauza arsurilor severe și a stopului cardiac pe care l-a provocat. Festivalul creează emoții puternice, iar comunitatea trebuie să sprijine participanții cu turbulențe emoționale pentru a preveni o astfel de regretabilă pierdere de vieți.

Ambele inițiative merită sprijinul nostru sincer și sper că vor rămâne veșnic vigilenți în călătoria lor pentru a face lumea un loc mai bun.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me