Provocările în creștere din sectorul agricol fac imposibilă menținerea durabilității. Cu toate acestea, potrivit experților, utilizarea blockchain-ului în agricultură poate schimba definitiv acest scenariu. Să înțelegem de ce blockchain-ul este esențial pentru această industrie?

Industria agricolă contribuie cu aproape 1 trilion de dolari la PIB-ul Statelor Unite. Deci, este unul dintre cele mai vitale sectoare din lume. Mai mult, peste 21,4 milioane au locuri de muncă în industria agricolă, astfel încât miza este relativ mare pentru acest sector.

Deși acest sector este extrem de vast, multe provocări încă afectează durabilitatea industriei. De la munca inumană la o piață competitivă, fiecare problemă ar trebui abordată în timp util. Sau altfel, întregul ecosistem se poate destrăma. Putem vedea deja că unele dintre infrastructurile din zonele rurale se destramă deja. Acest lucru se datorează neglijenței acestui sector.

Prin urmare, blockchain-ul poate ajuta acest sector să facă față amenințărilor consistente și să mențină accesibilitatea pe întregul ecosistem. Orice novice poate folosi acest articol ca un ghid pentru utilizarea blockchain-ului pentru industriile agricole.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Blockchain în agricultură: modul în care sectorul agricol rămâne în urmă?

Industria agricolă se dezlănțuia chiar și cu un deceniu în urmă, dar în timp, multe probleme se acumulează din cauza complexității crescute a procesului. Din cauza lipsei unei atenții adecvate, acestea încetinesc acum lanțul de aprovizionare agricolă. Deci, blockchain-ul este necesar în acest sector mai mult ca oricând. Să vedem care sunt aceste probleme – tehnologie blockchain în agricultură

Schimbarea tendințelor consumatorilor

Una dintre cele mai importante probleme este tendințele consumatorilor care se schimbă continuu. Prin urmare, cererea pentru anumite materiale variază, de asemenea. Aceasta devine o problemă pentru fermier, deoarece majoritatea fermierului tinde să lucreze sau să-și câștige existența pe baza unui singur produs. În rare ocazii, se aleg pentru mai multe tipuri de produse. Cu toate acestea, datorită fluctuațiilor cererii, acestea pot avea uneori o plată mare sau un randament foarte mic din investiția lor. În ansamblu, experiența este destul de stresantă și mulți fermieri trebuie să se ocupe de trecerea în continuare dacă se confruntă cu pierderi. Deoarece nu există nicio modalitate de a prezice schimbarea tendințelor, aceștia cad victime ale problemei.

Competitivitatea mărfurilor

Ei bine, produsele noastre de zi cu zi pot proveni din diverse surse. Deoarece acestea sunt cele mai solicitate bunuri, miza este întotdeauna prea mare. Prin urmare, micilor fermieri le este mai greu să concureze pe piețe variate în care giganții corporativi joacă monopol. Acest lucru creează un decalaj uriaș între giganți și micii fermieri, deoarece aceștia nu au nicio opțiune de a intra în ecosistem fără a prelua sarcina eșecului, chiar dacă produsele lor oferă o calitate mai bună decât companiile de top. De asemenea, ca în multe cazuri, acești fermieri sau companii mici nu au resursele pentru a-și comercializa produsele, ceea ce îi face să rămână în urmă.

Management slab al inventarului

Gestionarea stocurilor este o problemă masivă în acest sector, deoarece majoritatea produselor de aici sunt materii prime. Prin urmare, nu trece prin nicio procedură pentru a le mări durata de valabilitate. Începând de la culturi până la carne, totul este perisabil. Deci, trebuie să-și mențină inventarul corect înainte de a efectua vânzarea. Cu toate acestea, multe companii agricole nu sunt echipate să utilizeze tehnologii avansate pentru a-și gestiona stocurile. Acest lucru poate duce la irosirea produselor și a resurselor. Ca să nu mai vorbim de pierderile pe care fermierii trebuie să le suporte pentru aceasta. În realitate, ei muncesc din greu pentru a produce articolele, dar toată munca lor este zadarnică pentru gestionarea greșită a inventarului.

Lipsa utilizării automatizării și a tehnologiei

O altă problemă a acestui sector este lipsa automatizării și a utilizării tehnologiei. În realitate, majoritatea fermierilor nu au bugetul pentru a cumpăra utilaje sau utilaje agricole la prețuri ridicate. De asemenea, întrucât lumea se schimbă rapid și tehnologia este în plină expansiune, multe tehnologii agricole sunt în vigoare pentru a ajuta fermierii. Dar lipsa de cunoștințe despre această tehnologie sau despre fondul care să permită aceste rezultate determină fermierii care rămân în urmă în competiție. În realitate, marile companii agricole au tendința de a utiliza toată tehnologia modernă pentru a-și spori eficiența. Dar companiile mici sau mijlocii nu pot urma calea.

Citeste mai mult:Blockchain în producție: un ghid pentru abilitarea industrială

Reglementări guvernamentale coercitive

Reglementările guvernamentale sunt aici pentru a menține echilibrul în fiecare parte a lumii. Dar natura reglementărilor guvernamentale ar trebui să împiedice producția de agricultură într-o țară. În multe cazuri, natura coercitivă a anumitor legi guvernamentale și creșterea impozitării în fiecare etapă obligă multe companii să falimenteze. Mai mult, în multe cazuri, prea multă reglementare împiedică procesul de extindere a industriei agricole. Nu vrem să spunem că guvernul nu ar trebui să impună nicio reglementare acestui sector. Dar exagerarea acestuia nu va face decât să distrugă potențialul unui sector proeminent.

Prețuri ridicate ale terenurilor pentru extindere

Prețul terenului în scopuri agricole se schimbă întotdeauna. În multe cazuri, prețurile par să varieze foarte mult, deoarece lichiditatea terenurilor este într-adevăr scăzută. Prin urmare, extinderea în multe cazuri nu este posibilă din cauza punctelor de preț extrem de ridicate ale terenurilor. Nu numai asta, dar și disponibilitatea terenului este destul de redusă în multe cazuri. Mai mult decât atât, impozitarea suplimentară care vine odată cu achiziționarea unui teren amplu poate deveni o povară pentru multe companii și fermieri. Deci, chiar dacă un fermier sau o companie se descurcă foarte bine atunci când crește cererea, le este greu să se extindă și nu pot ține pasul cu cerințele consumatorilor.

Creșterea prăbușirii infrastructurii

Din multe motive, infrastructura agricolă din mediul rural se prăbușește încet. Poate fi din cauza dezastrelor naturale, a terenurilor care își pierd fertilitatea sau a urbanizărilor în masă. Prin urmare, este greu să menții sustenabilitatea atunci când celelalte elemente nu sunt sincronizate cu infrastructura. De asemenea, lipsa unei modernizări adecvate a acestui sector are ca rezultat pierderi, ceea ce determină și prăbușirea infrastructurii. Chiar și în companiile mari, acestea se pot confrunta cu probleme similare, deoarece sistemul de asistență nu este implementat. Fiecare companie are nevoie de elemente precum drumuri, împrumuturi, terenuri și așa mai departe pentru a se asigura că sistemul funcționează în continuare. Dar lipsa acestor elemente le poate împiedica în mod masiv afacerile.

Securitate și siguranță în ferme

Securitatea este o problemă masivă în ferme. În fiecare fermă există animale, echipamente sau vehicule valoroase pentru a vă transporta produsele. Dar, în multe cazuri, dacă hoții pot avea acces la pământul tău, atunci pot avea acces și la animalele sau echipamentele tale. Acesta este un eveniment obișnuit în agricultură și o durere de cap pentru fermieri, deoarece aceștia nu au resursele necesare pentru a face față acestui tip de furt. Deci, chiar dacă reușesc să investească în echipamente scumpe, menținerea lor în siguranță necesită mai multe investiții în acest proces. Și în acest moment, nu există multe tehnologii care să ofere o siguranță adecvată fermelor.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Avantajele blockchain-ului în agricultură

Agricultura este, de asemenea, un alt sector excelent care poate utiliza caracteristicile blockchain-ului și poate beneficia foarte mult de acesta. Să verificăm care sunt principalele beneficii pentru acest sector.

O mai bună gestionare a inventarului fermei

În realitate, multe companii agricole nu sunt echipate să utilizeze tehnologii avansate pentru a-și gestiona stocurile. Acest lucru poate duce la irosirea produselor și a resurselor. Ca să nu mai vorbim de pierderile pe care fermierii trebuie să le suporte pentru aceasta. Deci, aceasta este o povară imensă pentru fermieri, deoarece aceștia nu dispun de instrumentele necesare pentru a rezolva problema. Dar cu tehnologia blockchain în agricultură, ei pot schimba definitiv acest scenariu. Blockchain este perfect potrivit pentru gestionarea stocurilor. Deci, poate ajuta cu adevărat fermierii pentru a-și menține inventarele perfect, fără probleme. Adevărul este că blockchain-ul poate ține evidența mediului de stocare și vă poate anunța când expiră produsele. Deci, puteți lua măsuri adecvate pentru asta.

Sporirea eficienței lanțului de aprovizionare agricolă

Un alt mare caz de utilizare a tehnologiei blockchain în agricultură este eficiența crescută în întreaga industrie. Din cauza lipsei automatizării și a utilizării tehnologiei, eficiența acestei industrii nu este la înălțime. În realitate, este mai important ca fermierii mici și mijlocii să nu aibă acces la tehnologii la prețuri ridicate pentru a spori eficiența generală a producției. Prin urmare, blockchain-ul poate ajuta cu siguranță aici. Folosind un sistem de registru imuabil blockchain, acesta poate aborda rapid toate elementele și reduce costurile proceselor agricole și poate crește eficiența generală a producției.

Modernizarea software-ului de gestionare a fermei (FMS)

Un alt avantaj al blockchain-ului în agricultură este procesul de modernizare a software-ului de gestionare a fermelor. În realitate, software-ul de gestionare a fermelor va deveni popular în curând. Cu toate acestea, acest software folosește în continuare modelul tipic client-server pentru a funcționa. Prin urmare, ei încă nu sunt capabili să-și ofere rezultatul maxim, așa cum ar putea cu blockchain-ul. Așadar, folosirea blockchain-ului, în acest caz, poate ajuta FMS la un nivel complet nou. Mai mult, acest software va avea securitatea de care au nevoie cu protecția blockchains. Deci, fermierii nu vor mai trebui să se îngrijoreze de hackerii cibernetici.

Securitate pentru optimizarea IoT în agricultură

Industria agricolă are nevoie de dispozitive IoT pentru a ține evidența produselor lor. Mai mult decât atât, aceste dispozitive pot oferi chiar și securitate echipamentelor lor. Folosind mașinile, acestea pot înregistra starea vremii și a terenului și o pot regla corespunzător. Mai mult, unele dispozitive pot prevedea chiar și calamități naturale dinainte. Dar aceste dispozitive sunt destul de vulnerabile în acest moment. În multe cazuri, serviciile cloud pe care le folosesc pentru a stoca informațiile sunt slabe pentru atacurile cibernetice. Deci, securitatea variază foarte mult. Dar blockchain-ul poate oferi ajutor aici. Beneficiile blockchain-ului în agricultură vor fi protejarea acestor dispozitive IoT și oferirea unui sistem de rețea mai bun cu care să lucreze.

Blockchain poate oferi o mulțime de avantaje și pentru alte sectoare. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Oferirea de prețuri corecte

Da, multe companii agricole nu primesc prețurile corecte pe care le merită pentru produsele lor. Deși lucrează pentru a produce recolte și animale, mulți angrosiști ​​încă nu oferă valoarea pe care o merită pentru toată munca. În realitate, mulți fermieri obțin minimul necesar pentru a supraviețui. Deci, folosind blockchain-ul pe piața agricolă, scenariul se poate schimba. Folosind o piață bazată pe blockchain, aceștia își pot vinde produsele cumpărătorilor echitabili și pot ajunge chiar la mai mulți cumpărători decât puteau înainte. Acest lucru îi va ajuta să negocieze prețurile mai corect. Deci, fermierii pot obține ceea ce merită cu adevărat.

Transparența subvențiilor agricole

Ei bine, noi suntem cei care plătim efectiv subvențiile pentru agricultură. Deși guvernul îl plătește, totuși bugetul pentru bani provine din impozitele noastre. Dar transparența care se învârte în jurul subvențiilor este inexistentă. De asemenea, în multe cazuri, putem vedea favoritism, deoarece grupurile mai mari obțin mai mult decât au nevoie, iar fermele mai mici nu obțin suficient. Prin urmare, blockchain-ul de pe piața agricolă poate contribui la creșterea transparenței pentru această problemă majoră. Guvernul poate folosi un blockchain public pentru a tranzacționa subvențiile către fermele de drept, iar publicul poate verifica dacă banii merg acolo unde ar trebui sau nu.

Furnizarea de microcredite pentru fermierii mici și mijlocii

O altă aplicație tehnologică blockchain excelentă în agricultură este opțiunea de a obține microcredite. În realitate, fermele mici și mijlocii au nevoie de împrumuturi din când în când pentru a-și conduce afacerea. Cu toate acestea, politica de împrumut în bănci are politici de dobândă mai mari. Deci, companiile se află într-o situație stresantă, deoarece ratele dobânzilor le pot împovăra cu mai multe împrumuturi. Prin urmare, utilizarea tehnologiei blockchain aici poate rezolva definitiv problema. Blockchain îi poate ajuta să obțină microcredite în rețea de la creditori din întreaga lume. Cu o sumă mică de împrumut, aceștia pot prelua povara ratelor mici ale dobânzii, ajutându-i să conducă afacerea pentru o lungă perioadă de timp.

Citește și:Tehnologia blockchain explicată: un ecosistem descentralizat

Plată bonus de la consumator la fermieri

Un alt caz de utilizare excelent al blockchain-ului este opțiunea de a le da direct fermierilor. Întrucât blockchain-ul poate oferi proveniență și istoria unui produs prelucrat sau a produsului, consumatorii pot vedea cine a fost responsabil pentru produs în primul rând. Dacă consumatorii sunt mulțumiți de produs, se pot conecta la platforma blockchain pentru a le oferi direct fermierilor. Aici, portofelele fermierilor vor rămâne conectate la sistem pentru a obține sfaturile clienților. Există deja multe aplicații de tehnologie blockchain în agricultură care lucrează la acest tip de caracteristică.

Incentivarea practicilor durabile

Multe dintre practicile din industria agricolă nu sunt durabile, dar există în continuare. În realitate, problema este utilizarea excesivă a pesticidelor care contaminează în cele din urmă apa pentru scăldat, băut și gătit. Aceasta este o problemă serioasă, deoarece poate dăuna oamenilor în diferite moduri. Deci, fără a încuraja practicile durabile, acest tip de practici proaste va continua să existe. Prin urmare, blockchain-ul de pe piața agricolă poate ajuta la oferirea de stimulente fermierilor care sunt dispuși să folosească metode durabile, mai degrabă decât să utilizeze substanțe chimice care dăunează consumatorilor și mediului. De obicei, în țările sărace, această caracteristică de stimulare îi poate încuraja să utilizeze mai puține substanțe chimice și să se concentreze pe produse mai organice.

O mai bună responsabilitate pentru întreprinderi

Ei bine, companiile multinaționale tind să folosească o mulțime de metode inumane pentru a-și spori eficiența, începând de la munca ilegală până la utilizarea substanțelor chimice dăunătoare pentru conservarea produselor. În multe cazuri, marile corporații pot gestiona și animalele într-un mod foarte inuman, ceea ce este destul de șocant. Deoarece nu există nicio modalitate prin care consumatorul să știe modul în care companiile gestionează produsele, își pierd încrederea în ele. Prin urmare, aplicațiile tehnologiei blockchain în agricultură pot contribui la creșterea transparenței legate de companiile multinaționale. Consumatorul poate vedea modul în care întreprinderile gestionează produsele și dacă procesul este acceptabil.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Diferite companii care folosesc tehnologia blockchain în agricultură

Yara International

Yara International folosește blockchain pentru a urmări cafeaua de la fermierii lor. De asemenea, îi ajută pe consumatori să vadă calitatea și originea cafelei și permit chiar să sprijine fermierii oferind sfaturi direct. În prezent, lansează aplicația „Mulțumesc fermierului meu”, care va permite clienților să ajute fermierii.

CNH Industrial NV

CNH Industrial NV folosește blockchain în lanțul de aprovizionare agricolă pentru a crește gestionarea stocurilor. Această companie produce, proiectează și vinde echipamente agricole și dorește să furnizeze servicii mai mari fermierilor gestionând inventarul acestora. În prezent, lucrează cu IBM pentru a lucra la soluție.

JD.com

JD.com este unul dintre giganții chinezi ai comerțului electronic care folosește tehnologia blockchain pentru a-și urmări produsele din carne de vită din străinătate. În prezent, lucrează cu InterAgri din Australia pentru a obține carnea de vită Angus de la firmă. În realitate, ei intenționează să utilizeze tehnologia pentru a gestiona mai bine procesul agricol și a informațiilor de audit referitoare la modul în care animalele au fost manipulate.

Bayer AG

Bayer AG utilizează tehnologia blockchain pentru a monitoriza produsele agricole. În prezent, lucrează cu Ant Financial pentru a finaliza proiectul. În realitate, ei intenționează să utilizeze tehnologia pentru a ajuta la procesul de digitalizare a agriculturii și să ofere produse de înaltă calitate. Cu toate acestea, în prezent, încă nu știm durata procesului proiectului.

Lawson Grains

Lawson Grains folosește tehnologia blockchain pentru a-și crește procesul de cultivare a cerealelor. În prezent, lucrează cu AgriDigital pentru a finaliza proiectul. Mai mult, ei intenționează să utilizeze tehnologia pentru a obține servicii mai bune de recoltare. Din nou, ei folosesc platforma pentru a-și gestiona inventarul și sistemul de livrare. Acesta este un mod excelent de a-și prezenta și îmbunătăți eficiența.

Citeste mai mult: Top 50 de companii care folosesc tehnologia Blockchain

Hortobagy Angus

Hortobagy Angus folosește blockchain în industria agricolă pentru a implementa o soluție de trasabilitate. În prezent, lucrează cu TE-FOOD pentru a finaliza proiectul. Mai mult decât atât, vor să folosească tehnologia pentru a ajuta fermierii să înregistreze rapid informațiile în sistem. În acest fel, consumatorii lor pot scana direct codul QR și pot vedea ei înșiși informațiile.

Unilever

Unilever utilizează blockchain-ul în industria agricolă pentru a oferi fonduri agriculturii mici. În prezent, aceștia lucrează cu multe bănci pentru a procesa politicile de microfinanțare. Mai mult decât atât, au și alți actori din ecosistem, începând de la ONG-uri până la comercianți cu amănuntul. În realitate, este o inițiativă excelentă de a ajuta fermele mici.

Napolina (Princes Group)

Princes Group este de fapt unul dintre cei mai mari furnizori de produse alimentare din Europa. Napolina este una dintre mărcile lor de conserve. În prezent, utilizează blockchain-ul în industria agricolă pentru a aborda problema muncii ilegale în mediul agricol. Folosind tehnologia, ei intenționează să facă întregul proces transparent și să scape de orice probleme de muncă ilicite.

Cap de pod

Bridgehead utilizează blockchain-ul în lanțul de aprovizionare agricolă pentru a spori transparența proceselor sale. Această companie lucrează cu mulți fermieri mici pentru a obține produse organice și dorește să ofere fermierilor servicii mai mari, urmărind cafeaua. Consumatorii lor pot doar scana codul QR și vor afla despre adevăratul proces de cultivare al fiecărei producții.

Ancoră

Anchor folosește blockchain-ul în lanțul de aprovizionare agricolă pentru a reduce emisiile de carbon din procesele lor. În realitate, companiile cu produse lactate măresc numărul de amprente de carbon, ceea ce nu este durabil pentru mediu. Această companie lucrează cu 10.500 de fermieri pentru a obține produse ecologice și dorește să ofere fermierilor servicii mai excelente prin laptele de ancoră.

Blockchain vă poate ajuta să vă stimulați afacerea. Începeți-vă proiectul blockchain folosind strategia noastră de implementare finală blockchain acum!

Concluzie

Blockchain în agricultură a arătat cum tehnologia poate modifica procesele existente care au loc de generații. Mai mult decât atât, blockchain-ul poate crea piața fermierilor pentru a obține o parte echitabilă din valoarea pe care o merită. Cu toate acestea, menținerea în frunte a proceselor agricole este o sarcină complexă, dar totuși, este extrem de necesară pentru întreaga industrie. Având în vedere creșterea rapidă a tehnologiei, ar trebui să fiți, de asemenea, informați cu privire la evoluția recentă pentru a rămâne înainte în competiție. Vă recomandăm să verificați cursul nostru gratuit Blockchain, deoarece vă poate oferi o mai bună realizare a spectrului blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me