Cum poate blockchain-ul din industria alimentară să ajute la îmbunătățirea tuturor ineficiențelor? Să aruncăm o privire mai atentă asupra scenariului actual al industriei alimentare și asupra modului în care blockchain se încadrează în ecosistem.

Când blockchain-ul a început să apară, experții au crezut doar că se limitează la industriile financiare. Dar, de-a lungul timpului, blockchain-ul a început să promoveze adoptarea în diferite industrii din afara finanțelor. În acest moment, industria alimentară pare să fie una dintre cele mai incluzive destinații pentru tehnologia blockchain. În ultimii câțiva ani, diverși jucători din industria alimentară își anunță propria inițiativă blockchain.

Nu numai atât, dar în 2019, blockchain-ul a început să perturbe industria într-un ritm rapid. Conform cercetărilor, mai mult de 20% dintre companiile globale de top vor folosi blockchain până în anul 2025. Deci, acest lucru înseamnă că aplicarea tehnologiei blockchain în industria alimentară va crește în următorii ani.

Ce face această tehnologie atât de atrăgătoare încât giganții din industria alimentară își pun în aplicare propriile soluții? În acest ghid, vom discuta cât de important este blockchain-ul pentru industria alimentară și cum poate remodela viitorul alimentelor.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Blockchain în industria alimentară: Probleme cheie ale industriei alimentare

Există anumite probleme legate de industria alimentară. Deși această industrie este masivă, totuși, dacă problemele nu sunt rezolvate eficient, poate prăbuși ecosistemul. Deci, să vedem de ce această industrie are nevoie de tehnologie blockchain.

blockchain în industria alimentară

Lipsa trasabilității produsului

Ei bine, urmărirea produselor este o problemă uriașă, deoarece majoritatea companiilor par reticente în acest caz. Cu o urmărire adecvată, consumatorii nu au nicio idee despre modul sau felul în care au fost procesate alimentele. În realitate, niciun consumator nu este interesat mai mult ca niciodată de elemente organizate și sănătoase. Deci, sunt excesiv de sceptici cu privire la fiecare element pe care îl mănâncă.

Dar dacă compania alimentară nu urmărește produsele sau procesul, cum vor menține calitatea? Problema este că urmărirea alimentelor sau a procesului de la furnizori la consumator are nevoie de investiții suplimentare. Prin urmare, multe companii nu sunt atât de dornice să cheltuiască mai mulți bani decât au nevoie pentru asta.

Modificarea regulamentelor

În realitate, spațiul pentru alimente și băuturi intră sub incidența reglementărilor guvernamentale. Deci, multe organizații precum EPA, FDA, FTC și OSHA lucrează cu diligență pentru a menține anumite norme referitoare la etichetele alimentelor, produsele sănătoase și igiena..

În majoritatea cazurilor, companiile respectă toate regulile din toată inima; cu toate acestea, în anumite greșeli de comunicare, industria se termină cu o calitate proastă a alimentelor, excedent de materie primă și risipă de alimente. Datorită naturii modificării regulilor, multe companii trebuie să-și amintească noile produse, deoarece noile reguli nu erau sincronizate cu produsele lor. Deci, în cele din urmă, se termină cu pierderea de bani și timp prețios.

Complicații ale managementului inventarului

Gestionarea stocurilor în industria alimentară este un pic complicată, deoarece alimentele au date de expirare. Deci, întreținerea acestor produse este mai severă decât în ​​alte industrii. Mai mult, pentru a menține igiena, aceștia trebuie să monitorizeze constant condițiile unităților de depozitare. Cu toate acestea, monitorizarea manuală necesită mult timp.

Mai mult decât atât, companiile nu sunt echipate corespunzător pentru a gestiona gestionarea în perioadele de cereri sezoniere. Deci, industria ajunge la un inventar gestionat greșit, ceea ce duce la risipa de alimente și pierderi de bani. Deci, de multe ori, expedierile ajung târziu sau pot trimite produse greșite cu o perioadă de valabilitate mai scurtă.

Cereri generaționale

Ei bine, cererea de alimente variază de la generație la generație. Nu fiecare generație are un gust similar în alimente sau băuturi. Prin urmare, devine destul de greu să ții pasul cu toate problemele în același timp. În realitate, companiile trebuie să satisfacă șase generații majore, începând de la bebeluși până la vârstnici. Da, pot genera date pe baza preferințelor consumatorilor, dar nu există multe instrumente care să le rezolve eficient.

Prin urmare, companiile pot contura cerințele de bază ale consumatorilor lor, dar există mult spațiu pentru creștere. Uneori, din cauza lipsei de măsuri eficiente, pot calcula greșit și pot crește producția unui produs cu cerere redusă.

Citește și:Tehnologia blockchain explicată: un ecosistem descentralizat

Lipsa transparenței în etichetare

Ei bine, aceasta este una dintre problemele majore ale industriei alimentare care afectează în mod direct consumatorii. Deși, în unele cazuri, companiile tind să fie sincere cu privire la ingredientele pe care le-au folosit în producție. Dar, în majoritatea cazurilor, acestea induc în eroare prin informațiile din etichetă. De exemplu, acum oamenii sunt mai atrași de alimentele vegetariene sau vegane.

Dar în multe feluri de mâncare pe bază de legume folosiți ingrediente care provin din produse pe bază de carne. De asemenea, tind să le clasifice ca elemente chimice, astfel încât oamenii de rând să nu poată face diferența între ceea ce folosesc. Din nou, unele companii pot folosi substanțe chimice dăunătoare și nici măcar nu le menționează pe etichetă. Acesta nu este cu siguranță un mijloc acceptabil de a face afaceri.

Produse alimentare contrafăcute

O altă problemă uriașă este creșterea numărului de produse contrafăcute. Se pare că mai mult sau mai puțin fiecare industrie trebuie să se ocupe de probleme de falsificare. Dar în industria alimentară, poate merge prost oricând. Evident, dacă oamenii încep să mănânce produse contrafăcute, se pot îmbolnăvi grav și poate duce chiar la moarte. De asemenea, pe măsură ce timpul trece, tot mai multe companii umbrite introduc produse contrafăcute cu unul autentic. Deci, devine destul de greu să diferențiem între ele.

Dar compania-mamă are opțiuni foarte limitate pentru a rezolva problema. Dacă această problemă nu este rezolvată la timp, aceasta va afecta atât compania, cât și consumatorul.

Cicluri lente de inovare a produselor

Venirea cu produse noi este un apel greu în această industrie. În realitate, companiile trebuie să analizeze pe larg baza consumatorilor și ce fel de alimente se bucură. De asemenea, popularitatea oricărui produs nou este un pariu sensibil la timp. Uneori, popularitatea produsului poate dura câteva decenii și, uneori, doar câteva luni. Deci, compania trebuie să acorde o atenție suplimentară creării lor, ceea ce necesită mult timp.

Deci, pentru a contracara problema, ei vor ajuta din tehnologia care poate prognoza și chiar îi poate ajuta să analizeze mai bine cererile consumatorilor. Sau altfel, compania nu poate ține pasul cu concurența și va rămâne în curând în urmă.

Siguranță alimentară slabă

Ei bine, aceasta este una dintre cele mai presante probleme ale industriei alimentare. În realitate, chiar și o ușoară conduită necorespunzătoare sau o manipulare greșită a elementelor alimentare poate duce la contaminare. Și nu trebuie să vă spunem consecințele acestui lucru. Din păcate, industria alimentară nu este încă potrivită pentru a depista adevărata sursă a contaminării. În majoritatea cazurilor, poate rămâne nedetectat până când este prea târziu.

Este o chestiune de sănătate publică și este o infracțiune gravă. Doar pentru o problemă minoră, compania își poate pierde toată reputația, poate plăti amenzi grele și chiar închide. De asemenea, în zilele noastre, consumatorii sunt sceptici cu privire la majoritatea lucrurilor pe care le cumpără. Deci, o contaminare minoră se poate sfârși rău pentru dvs. și compania dvs..

Inscrie-te acum:Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Cum funcționează Blockchain în industria alimentară

Blockchain poate funcționa în diferite moduri în industria alimentară. Iată câteva dintre cazurile de utilizare profitabile pe care le veți vedea în blockchain.

Îmbunătățirea trasabilității alimentelor

După cum știți deja, trasabilitatea alimentelor este foarte necesară în această industrie. Urmărirea produselor este o problemă uriașă, deoarece majoritatea companiilor par reticente în acest caz. Cu o urmărire adecvată, consumatorii nu au nicio idee despre cum sau în ce mod au fost procesate alimentele. Deci, industria are nevoie de o mână de ajutor în acest moment.

Prin urmare, blockchain-ul în trasabilitatea alimentelor poate modifica scenariul aici pentru toată lumea. Blockchain este complet echipat pentru a gestiona urmărirea alimentelor de la furnizori până la consumatorul care le cumpără. Astfel, companiile pot valorifica această putere pentru a-și spori vizibilitatea pe linia de producție și pentru a oferi o calitate mai bună a alimentelor pe piață.

Asigurarea siguranței alimentare

Un alt mare beneficiu al blockchain-ului este că îl puteți folosi pentru siguranța alimentelor. Blockchain-ul în materie de siguranță alimentară îi poate ajuta pe consumatori să se simtă în largul lor și să își cumpere toate produsele fără a se îngrijora de contaminare sau de orice altă problemă. Deoarece industria alimentară nu este încă potrivită pentru a depista adevărata sursă a contaminării. În majoritatea cazurilor, poate rămâne nedetectat până când este prea târziu. Deci, folosind blockchain-ul, companiile își pot monitoriza manipularea elementelor brute și a produselor finite. Cu atât mai mult, ei chiar își pot manipula subprodusele cu mai multă atenție pentru a menține calitatea și standardul alimentelor lor fără probleme.

Selecția furnizorilor din industria alimentară

Un alt lucru pe care blockchain-ul îl poate ajuta este selectarea furnizorului. În industria alimentară, companiile sunt destul de competitive și își doresc întotdeauna să fie pe prima poziție pe piață. Dar alegerea furnizorului pentru materiile prime trebuie să fie gândită în plus, deoarece materiile prime de calitate scăzută vor avea ca rezultat doar produse finite de calitate scăzută..

Prin urmare, utilizând blockchain în lanțul de aprovizionare din industria alimentară, aceștia se pot conecta cu furnizori mai buni, unde furnizorii trebuie să ofere proveniența calității lor. Deci, blockchain-ul poate crea o piață în care furnizorii se pot conecta cu cumpărătorii și pot licita pentru anumite proiecte pe baza calității acestora.

Satisfacerea cererilor operaționale

Întâlnirea cu cerințele operaționale zilnice este și o sarcină grea. În realitate, companiilor le este greu să țină pasul cu cererile în creștere și să le producă într-un timp scurt. Deoarece industria nu are întotdeauna canale adecvate pentru a depăși povara imensă a cererilor operaționale.

Prin urmare, devine destul de greu să ții pasul cu toate cerințele variate ale generației în același timp. Dar folosind blockchain-ul în lanțul de aprovizionare cu industria alimentară, companiile se pot ocupa în cele din urmă de problema. Folosind tehnologia, ei pot urmări toate elementele liniei de producție și pot satisface cerințele operațiunii zilnice.

Blockchain vine cu o mulțime de beneficii pentru diverse industrii. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Management îmbunătățit al inventarului

Există un termen în lanțul de aprovizionare numit „Lead time”. Acesta este timpul care trece de la începutul unui proces până la sfârșitul procesului. Deci, cu cât este mai scurt acest timp, cu atât compania își poate gestiona mai bine inventarele. Cu toate acestea, scăderea timpului de plumb este dificilă folosind metode tipice și doar un număr mic de giganți tehnologici îl pot scoate uneori.

Cu toate acestea, cu blockchain-ul din lanțul de aprovizionare al industriei alimentare, poate automatiza procesul de producție a alimentelor și poate scăpa de discrepanțele din cadrul liniei de producție. Prin urmare, poate reduce semnificativ termenul de livrare și poate îmbunătăți în mod evident gestionarea stocurilor.

Previne constrângerea la preț

Prețurile din industria alimentară variază foarte mult. Prin urmare, este considerată una dintre industriile volatile în acest moment. Din multe motive – companiile sociale sau de mediu își pot schimba prețurile. Dar această schimbare de preț afectează negativ consumatorii, deoarece aceștia au, de asemenea, o sumă limitată de bani pentru a investi în produse alimentare.

Prin urmare, blockchain-ul poate ajuta la reducerea costurilor de fabricare a produselor. De asemenea, poate reduce toate taxele intermediarilor, reducând în cele din urmă prețurile finale pentru consumatori. În realitate, anumite aplicații de tehnologie blockchain din industria alimentară pot oferi această caracteristică fără probleme.

Eliminarea produselor contrafăcute

Blockchain poate ajuta la eradicarea numărului crescut de produse contrafăcute. Dacă oamenii încep să mănânce produse contrafăcute, se pot îmbolnăvi grav și poate duce chiar la moarte. Dar compania-mamă are opțiuni foarte limitate pentru a rezolva problema. Dacă această problemă nu este rezolvată la timp, aceasta va afecta atât compania, cât și consumatorul.

Dar, blockchain-ul în trasabilitatea alimentelor poate rezolva problema instantaneu. Deoarece blockchain poate urmări toate produsele de la linia de producție până la consumator, poate asigura dacă produsul este autentic sau nu. Mai mult, poate reduce și domeniul de aplicare al produselor contrafăcute care intră pe piață identificând sursa problemei.

Citiți subiect similar: Importanța blockchain-ului în industria asigurărilor

Reducerea deșeurilor alimentare

Utilizarea blockchain-ului în trasabilitatea alimentelor poate ajuta la reducerea risipei de alimente. Există multe cauze ale irosirii alimentelor, începând de la gestionarea defectuoasă a inventarului până la livrarea întârziată a produselor. În fiecare caz, industria trebuie să facă față pierderilor masive, ceea ce, la rândul său, își mărește presiunea de a produce mai multe produse într-un timp scurt pentru a satisface cerințele existente.

Dar cu blockchain-ul, companiile pot începe să urmărească alimentele pentru a menține codurile de sănătate și să respecte toate liniile directoare și să-și îmbunătățească sistemul de gestionare. Deoarece pot urmări totul online, este ușor să îmbunătățiți eficiența și să reduceți risipa de alimente la minimum, chiar și în timp real.

Furnizați proveniența lanțului de aprovizionare cu alimente

Un alt obstacol major este proveniența inexistentă a produselor alimentare. Deci, ați cumpărat un produs și acesta poate face publicitate într-un anumit mod, dar oferă cu adevărat ceea ce face publicitate. În majoritatea cazurilor, nu. În prezent, consumatorii nu au încredere orbește în produsul pe care îl cumpără din magazin în zilele noastre. Au nevoie de proveniență pentru a ști exact cum și când au fost preparate mâncarea lor.

În realitate, blockchain-ul este perfect pentru asta; puteți utiliza blockchain în siguranța alimentelor pentru a menține proveniența, începând de la fermieri până la magazinul cu amănuntul. Doar scanând codul QR al produsului, un client poate vedea istoricul din spatele acelui produs alimentar și poate fi sigur că acesta este ceea ce susțin că este.

Dovada revendicărilor de etichetă

După cum știți, companiile tind să fie un pic înșelătoare când vine vorba de etichete. În multe cazuri, pot folosi chiar substanțe chimice dăunătoare, dar fac să pară că folosesc toate elementele organice. Acest lucru poate duce la moartea oamenilor din cauza consumului de substanțe chimice dăunătoare în alimentele procesate. Deci, puteți utiliza blockchain-ul în inițiativele de siguranță alimentară pentru a combate problemele.

Întrucât blockchain va înregistra fiecare element pe care l-ați utilizat în procesul de fabricare a unui produs, puteți face ca înregistrarea respectivă să fie publică consumatorilor pentru a dovedi revendicările etichetei dvs. Dacă nu aveți nimic de ascuns, atunci de ce să nu folosiți blockchain-ul pentru a demonstra ideea?

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Diferite companii care folosesc blockchain în industria alimentară

Walmart

Walmart folosește blockchain în lanțul alimentar pentru a urmări pachetele de mango feliate. Anterior, le durau aproximativ șase zile pentru a urmări întregul proces al mâncării. Cu toate acestea, acum durează doar câteva secunde! Vă puteți imagina cât timp economisesc? Mai mult decât atât, această urmărire a avut loc până în Mexic până la magazinul lor. Deci, pachetele au trecut prin multe etape, iar blockchain-ul a putut detecta starea în fiecare dintre ele.

Carrefour

Carrefour este unul dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul din Europa care folosește blockchain pentru a-și urmări puii de crescătorie. Mai mult, permit cumpărătorilor să urmărească procesul în fiecare etapă, știind doar de unde și cum a fost disponibil puiul în magazin. Prin urmare, cu succes, compania dorește să utilizeze blockchain în produse alimentare și băuturi, inclusiv lapte, somon, roșii, ouă, miere și așa mai departe.

Nestlé

Nestlé folosește blockchain-ul în lanțul alimentar pentru a-și urmări laptele de la ferme și casa de producție până la fabrici. În prezent, lucrează cu OpenSc la proiectul pilot. Cu toate acestea, este o modalitate excelentă de a-și prezenta avantajele pe piață, deoarece aleg să rămână transparente în acțiunile lor. Mai mult, intenționează să includă și alte produse în acest proiect mai târziu.

Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev este unul dintre cei mai mari producători de bere din lume în acest moment. În prezent, utilizează blockchain în nișa pentru alimente și băuturi și încearcă să-și îmbunătățească trasabilitatea lanțului de aprovizionare cu băuturi. În realitate, ei vor să îmbunătățească starea de viață a oamenilor din Africa, deoarece tind să obțină materiile prime de acolo.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

JBS

JBS folosește managementul blockchain-ului în industria alimentară pentru a crește procesul de verificare încrucișată a datelor privind transportul animalelor de la furnizorii lor. În realitate, utilizarea tehnologiei va ajuta compania să garanteze securitatea, confidențialitatea și trasabilitatea.

Tyson Foods

Tyson Foods folosește managementul blockchain-ului în industria alimentară pentru a-și urmări lanțul de aprovizionare de la ferme și casa de producție până la fabrici. În prezent, lucrează cu FoodLogiQ la proiectul pilot și alte companii din industrie. Mai mult, intenționează să includă și alte produse în acest proiect mai târziu. Potrivit acestora, proiectul are un succes imens în acest moment.

Kraft Heinz

Kraft Heinz este un alt jucător în domeniul blockchain-ului. În realitate, ei folosesc blockchain-ul în industria alimentară pentru a spori măsurile de siguranță pentru alimentele copiilor. Mai mult decât atât, vor să se asigure că alimentele pentru copii sunt întotdeauna de cea mai înaltă calitate, așa că intenționează să implementeze o caracteristică de trasabilitate cu tehnologia.

Albert Heijn

Albert Heijn folosește blockchain pentru a-și urmări sucul de portocale de la ferme la fabrici. În prezent, lucrează cu Refresco la proiectul pilot. Mai mult, intenționează să includă și alte produse în acest proiect mai târziu. În realitate, obiectivul lor principal este creșterea transparenței și menținerea proceselor durabile ale lanțului de aprovizionare.

Plantaze

Plantaze folosește blockchain în alimente și băuturi pentru a urmări cele 15.000 de sticle de vin unice pe care le produc din struguri de înaltă calitate. În prezent, lucrează cu OriginTrail și TagItSmart la proiect. Mai mult decât atât, ei intenționează, de asemenea, să se ocupe de problemele vinului fals, care sunt atât de persistente pe piață. În realitate, obiectivul lor principal este creșterea transparenței și asigurarea consumatorilor că au produsul autentic al companiei.

Bumble Bee Foods

Bumble Bee Foods folosește managementul blockchain-ului în industria alimentară pentru a urmări tonul cu aripioare galbene pe care pescarii îl prind de pe mare. În prezent, lucrează cu SAP la proiectul pilot. Oricum, este o modalitate excelentă de a-și prezenta avantajele pe piață, deoarece aleg să rămână transparente în acțiunile lor. Obiectivul lor principal este de a elimina etichetarea greșită și de a ajuta consumatorii să urmărească întregul proces al comerțului.

Multe companii din întreaga lume sunt interesate de tehnologia blockchain. Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Gânduri finale

După cum știți deja, blockchain-ul poate oferi o mulțime de beneficii în industria alimentară. Industria alimentară este plină de probleme și, fără a găsi o soluție adecvată, consumatorii sunt expuși riscului. Prin urmare, utilizarea blockchain-ului în industrie poate ajuta la eliminarea majorității problemelor persistente și la asigurarea unei comunități mai bune și mai sănătoase în viitor.

Dacă sunteți doar un începător și doriți să utilizați blockchain în compania dvs., vă recomandăm să consultați cursul nostru gratuit blockchain! Acesta poate fi punctul de plecare al călătoriei dvs. blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me