Blockchain este o tehnologie emergentă în multe industrii, inclusiv în industria petrolului și a gazelor. Aici, vom analiza mai îndeaproape modul în care blockchain-ul poate perturba industria petrolului și a gazului și îl poate face mai durabil pe termen lung.

Blockchain depășește rapid din eticheta criptografică pentru a deveni un facilitator de contracte automat și inteligent. Nu numai acest lucru, ci și blockchain-ul este considerat și zidul de cărămidă care este aproape imposibil de străpuns.

Dincolo de eliminarea intermediarului sau a intermediarilor, blockchain-ul lucrează acum la o sursă de încredere, unde promovează o intimitate maximă. Dar ce zici de implicațiile sale în industria petrolului și a gazului. În realitate, această industrie este afectată de o multitudine de probleme și are nevoie de o schimbare. Dar blockchain-ul poate fi salvatorul acestei industrii?

Poate fi cu adevărat de folos aici? Vom diseca și vom ajuta novicii să înțeleagă efectele blockchain-ului în această nișă. Deci, aici, puteți afla rapid despre utilizarea blockchain-ului în industria petrolului și a gazului și puteți utiliza această bază de cunoștințe în avantajul dvs..

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Contents

Blockchain în petrol și gaze: există probleme?

Există o mulțime de probleme în această industrie. Și blockchain-ul din sectorul petrolului și gazului poate ajuta cu adevărat în acest sens. Să verificăm posibilele probleme ale acestei industrii chiar acum!

cazuri de utilizare blockchain în industria petrolului și gazului

Agravarea termenilor fiscali

Problemele sunt că administrațiile fiscale nu au o stabilitate adecvată. Prin urmare, industria petrolului și gazului se confruntă cu probleme majore, deoarece trebuie să se ocupe tot timpul de schimbarea reglementărilor. Mai mult, fiecare națiune are diferite tipuri de reglementări. Ținerea pasului cu toate acestea este practic destul de provocatoare.

Liderii din industrie din acest sector consideră că este evident doar că această problemă îi va copleși pe termen lung dacă administrația fiscală nu are stabilitate. Mai mult decât atât, doar instabilitatea a costat industriei mai mult de 2,3 miliarde de dolari în venituri scăzute. Astfel, acest lucru are nevoie de o schimbare chiar dacă acest sector poate înflori corect.

Resurse neconvenționale dăunătoare

Resursele neconvenționale sunt destul de greu accesibile. De asemenea, anterior nu erau la fel de populare ca în prezent. Prin utilizarea tehnologiei avansate, companiile pot folosi acum aceste resurse. În realitate, acestea includ în principal gazul de șist, nisipurile petroliere și metanul cu cărbune. Deși aceste resurse deschid noi oportunități pentru această industrie, implicațiile utilizării lor pot provoca mai multe daune pe termen lung.

Mulți experți sunt destul de îngrijorați de fracturarea hidraulică pentru a avea acces la aceste resurse. Poate otrăvi resursele de apă sau chiar cauza mediului să fie mai instabil. Deci, este, de asemenea, o problemă masivă pe care nu o puteți trece cu vederea în acest moment.

Creșterea cererii consumatorilor

Cererile consumatorilor cresc în ritm rapid. Deși multe companii fac deja investiții pentru a-și crește creșterea, tot nu este suficient să mențineți un flux constant de petrol și gaze pentru a satisface toate cererile.

De asemenea, trebuie să abordăm faptul că aceste resurse nu sunt nelimitate. Mai mult, procesul de accesare și rafinare este, de asemenea, foarte costisitor. Prin urmare, întreprinderile în acest sens au dificultăți în a satisface cererea în orice moment.

De asemenea, prețurile pentru acestea pot scădea într-un ritm rapid în cazul unui dezastru ecologic sau chiar pot crește atunci când cererea este mare, dar oferta este scăzută.

Responsabilitatea socială și de mediu

Aceasta este o problemă majoră în acest moment. Aici, companiile trebuie să se ocupe de diverse probleme sociale, cum ar fi părțile interesate, problemele de siguranță și problemele de sănătate ale angajaților. De asemenea, relațiile de ansamblu cu comunitatea pot avea un efect negativ. Mai mult, industria petrolului și gazelor trebuie să facă față corupției și daunelor aduse mediului, deoarece procesul de extragere a acestor resurse este dăunător pământului însuși.

O altă problemă majoră este impactul de mediu al fracking-ului. În realitate, fracking-ul este considerat ilegal în multe națiuni, deoarece poate otrăvi pământurile din jur împreună cu sursa lor de apă. Deci, oamenii care trăiesc în aceste țări se vor confrunta cu probleme majore. Pe termen lung, aceste meleaguri devin pustii și nelivrabile, ceea ce reprezintă și o preocupare majoră.

Citește și:Tehnologia blockchain explicată: un ecosistem descentralizat

Cereri crescute de combustibili regenerabili

Această problemă apare din cauza presiunii mediului. În realitate, mulți consumatori sunt îngrijorați de implicațiile asupra mediului și cer o soluție regenerabilă mai bună la această problemă. De asemenea, cantitatea tot mai mare de poluare trebuie oprită. Cu toate acestea, companiilor le este greu să ofere o soluție complet regenerabilă.

Aici vor avea nevoie de ajutor suplimentar în găsirea și coordonarea întregului sistem de afaceri, fără o soluție adecvată în această nișă. Dacă nu abordează imediat această problemă, se pot confrunta cu probleme majore pe termen lung.

Creșterea costurilor pentru întreținere

Întreținerea acestor plante este, de asemenea, o altă problemă în acest sector. În realitate, toate instalațiile trebuie să obțină controale regulate cu privire la modul în care acestea funcționează. Mai mult decât atât, industria trebuie să se concentreze și asupra avansării utilităților ecologice. Deci, pentru a se asigura că funcționează perfect, trebuie să facă controale periodice.

Dar toate aceste procese cresc costurile pentru întreținere. Ca rezultat, eficiența generală a companiei are o lovitură și scade. Prin urmare, este foarte important să echilibrați acești doi termeni și să asigurați o întreținere mai bună cu costuri reduse.

Scăderea performanței

Pe măsură ce viața se maturizează pe un sit de plantație, performanța generală a acelei plante scade. Cu toate acestea, a merge pentru o plantație complet nouă este un proces foarte costisitor. Prin urmare, este acum o cerință de a menține eficiența, chiar dacă plantația îmbătrânește cu timpul. Deci, industria petrolului și gazelor trebuie să garanteze că aceste centrale sunt fiabile, va ține pasul cu cerințele.

Începând de astăzi, nu există nicio soluție solidă la această problemă. De aceea, devine, de asemenea, o problemă uriașă atât pentru investitori, cât și pentru compania însăși.

Citeste mai mult: Blockchain în agricultură: cazuri de utilizare și exemple

Lanț de aprovizionare ineficient

O altă problemă uriașă în acest sector este lipsa unui management adecvat al lanțului de aprovizionare. În realitate, fiecare centrală de petrol sau gaze are dimensiuni uriașe și are nevoie de multe resurse umane pentru a se coordona între toate cazurile sau elementele.

Dar menținerea sau păstrarea unei legături între aceste elemente este o sarcină complexă și provocatoare. Fără o gestionare adecvată a lanțului de aprovizionare, nu există nicio modalitate de a face față tuturor elementelor simultan. Mai mult, nu există nici o opțiune de urmărire a procesului în timp real. Tehnologia pe care o folosesc în acest moment nu este la înălțime și rulează pe sistemul vechi, care este predispus la erori.

Lipsa transparenței

O altă problemă uriașă este lipsa transparenței în această industrie. Una dintre problemele principale este corupția în creștere care afectează industria din interior. În realitate, sunt prea mulți oameni care își folosesc greșit poziția și beneficiază de la companii fără ca nimeni să observe. Aceasta este o povară uriașă cu care industria trebuie să facă față și nu este capabilă să oprească toată corupția.

În plus, nu există transparență în fiecare etapă a companiei. Deci, aceasta este ocazia perfectă pentru jucătorul rău de a modifica documentația cu ușurință. Astfel, această problemă are nevoie de ajutor extern pentru a scăpa pe deplin de corupție pentru o dată pentru totdeauna.

Lipsa unor audituri și întrețineri adecvate

Industria petrolului și a gazelor nu are implementate scheme adecvate de întreținere și audit. Prin urmare, este firesc să te confrunți cu dificultăți tehnice tot timpul. Datorită acestor dificultăți, industria pierde o mare parte din venituri în fiecare an. Ca să nu mai vorbim de numărul tot mai mare de riscuri din plantație. Imaginați-vă dacă se produc daune tehnice la conductă și nu sunt remediate imediat, pot exploda în orice moment.

Fără un proces de audit zilnic și o întreținere rapidă a acestor probleme, situația se va înrăutăți. Dar procesul de audit și coordonare a acestor întrețineri este, de asemenea, un proces costisitor, iar companiile sunt oarecum reticente să le facă uneori.

Management slab al deșeurilor

Groaza gestionării deșeurilor în această industrie este alarmantă. Majoritatea marilor companii nu dispun de protocoale adecvate de gestionare a deșeurilor. Cu toate acestea, toate aceste companii produc o cantitate mare de deșeuri care trebuie întreținute corespunzător. În realitate, aceste deșeuri sunt periculoase pentru mediul și oamenii.

Dar veți vedea că unele companii își pot arunca deșeurile oriunde doresc, provocând un mediu mai greu. În realitate, guvernele au reglementări stricte pentru a prezenta un rezultat nepotrivit, dar doar o mână respectă protocolul de siguranță.

Inscrie-te acum:Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Avantajele utilizării blockchain-ului în industria petrolului și gazului

Există anumite beneficii care vin împreună cu utilizarea blockchain-ului în această industrie. În realitate, blockchain-ul oferă câteva caracteristici foarte bune care pot ajuta de fapt această industrie să strălucească mai mult. De exemplu, puteți utiliza contracte inteligente pentru automatizarea achizițiilor de petrol și gaze.

Mai mult decât atât, puteți utiliza acest lucru pentru a facilita orice contracte cu care se ocupă compania. Acest lucru nu numai că va economisi timp, dar va fi, de asemenea, rentabil.

O altă caracteristică majoră este transparența. Da, blockchain oferă un sistem de registru de transparență complet, care este deschis pentru toată lumea.

Prin urmare, este o mare oportunitate de a reveni în cele din urmă la corupția care distruge această industrie din interior spre exterior. Când jurnalele sunt deschise pentru ca toată lumea să le poată vedea, puteți detecta orice discrepanțe în orice moment.

Cu toate acestea, cea mai importantă parte este faptul că nu va avea nevoie de niciun fel de detectare, deoarece toate înregistrările acestui registru sunt imuabile. Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă că nimeni nu îl poate modifica sau șterge vreodată când o înregistrare se află pe contabil. Deci, nu există nicio modalitate pentru ca un jucător rău să nu mai modifice documentațiile.

Nu în ultimul rând, blockchain-ul poate face ca această industrie să fie distribuită și descentralizată. Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă că această industrie nu va mai avea o autoritate centrală care să guverneze.

În realitate, aceasta va promova corectitudinea și încrederea între părțile care vor lucra împreună o afacere. De aceea, acesta este unul dintre cazurile de utilizare a petrolului și gazului blockchain.

Blockchain vine cu o mulțime de beneficii pentru diverse industrii. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Cazuri de utilizare blockchain în industria petrolului și gazului

Există atât de multe cazuri de utilizare a blockchain-ului în această industrie. Cu toate acestea, ne vom concentra pe unele dintre cele esențiale de astăzi. Să vedem care sunt acestea acum.

Digitalizarea tranzacțiilor cu țiței

Unul dintre cele mai importante cazuri de utilizare a petrolului și a gazelor blockchain este procesul de digitalizare a tranzacțiilor cu țiței. În realitate, țițeiul este o piață de mărfuri economică matură în acest moment. Cu toate acestea, doar un număr mic de companii tind să producă țiței pentru comercializare. Mai mult, acestea s-au întâmplat în locații îndepărtate care necesită transport. Aproape 80% din tranzacțiile mondiale de țiței se desfășoară pe cale navigabilă.

Cu blockchain, acest proces poate obține în cele din urmă tranzacția de care are nevoie. De exemplu, cu blockchain, această tranzacție va obține mai multă siguranță și eficiență. De asemenea, deoarece transparența se va îmbunătăți, puteți urmări cu ușurință procesul de pe platformă.

Petrol și gaz cu sprijin criptografic

Blockchain poate deschide atâtea noi posibilități pentru această industrie. Pentru început, acesta poate oferi consumatorilor criptomonede susținute de petrol și gaze. În realitate, aceasta poate fi o oportunitate cu adevărat mare de a simboliza acest sector și mai multe opțiuni pentru investitori. Piețele investitorilor sunt destul de lucide în acest moment, astfel încât adăugarea mai multor opțiuni va aduce beneficii numai ambelor industrii.

Mai mult, poate deveni o sursă excelentă de investiții și o sursă bună de venit pentru o mulțime de oameni. De asemenea, diferite părți ar putea folosi acest simbol pentru a transfera valoare în interiorul lor fără a avea nevoie vreodată de bănci ca intermediar. Prin urmare, este o abordare foarte bună să ai o criptomonedă susținută de petrol și gaze.

O mai bună gestionare a reglementărilor

După cum știți deja, industria petrolului și gazului se confruntă cu probleme majore, deoarece trebuie să se ocupe tot timpul de schimbarea reglementărilor. Mai mult, fiecare națiune are diferite tipuri de reglementări. Ținerea pasului cu toate acestea este practic destul de provocatoare.

Cu atât mai mult, cu cât guvernele continuă să schimbe regulamentul și valoarea impozitului, companiilor le este greu să-și dea seama cum să rămână în conformitate cu reglementările și să mențină afacerile în mișcare.

Prin urmare, utilizarea contractelor inteligente pentru industria petrolului și gazului poate ajuta de fapt în acest sens. Autoritățile de reglementare pot utiliza acest contract pentru a automatiza procesul de plată a impozitelor. De asemenea, deoarece contractele trebuie să rămână mereu actualizate și să se mențină, puteți ține pasul cu orice modificare destul de ușor.

Management îmbunătățit al înregistrărilor funciare

Unul dintre cazurile majore de utilizare a blockchain-ului în industria petrolului și a gazelor este îmbunătățirea gestionării înregistrărilor funciare. În realitate, companiile trebuie să gestioneze toate înregistrările lor funciare, deoarece sunt produsul a milioane de dolari de investiții.

Cu toate acestea, modalitatea tradițională sau pe hârtie de a menține o scară atât de mare de înregistrări este greoaie. Ca să nu mai vorbim că poate cădea în mâna greșită, care îl poate exploata apoi.

Dar cu blockchain-ul, această problemă este complet gestionabilă. Deoarece aveți deja acces la un registru imuabil, companiile pot încărca informațiile împreună cu documentația registrelor funciare. Deci, puteți securiza pe deplin documentele, deoarece nimeni nu le poate modifica sau șterge vreodată din sistem.

Citeste mai mult:Blockchain în producție: un ghid pentru abilitarea industrială

Stocare securizată a datelor pentru Internetul obiectelor

Un alt caz de utilizare blockchain în industria petrolului și a gazelor este stocarea datelor dispozitivelor IoT. În realitate, odată cu evoluția tehnologiei, companiile folosesc acum o mulțime de dispozitive IoT pentru a-și monitoriza diferitele operațiuni.

Cu toate acestea, securitatea datelor colectate de dispozitivele IoT este aproape inexistentă. În general, dispozitivele IoT nu au nicio structură descentralizată, deci sunt predispuse la atac și foarte vulnerabile la hackerii cibernetici.

Dar dacă companiile încep să folosească blockchain-ul ca stocare principală pentru date, pot proteja toate informațiile din mâinile greșite. De fapt, poate oferi un strat securizat cu criptografie pentru a cripta toate datele și a le face proprietate privată.

O mai bună reciclare și gestionarea deșeurilor

Aceasta este o oportunitate imensă pentru ca aplicația bazată pe blockchain să strălucească în acest sector. După cum știți, majoritatea marilor companii nu dispun de protocoale adecvate de gestionare a deșeurilor. Cu toate acestea, toate aceste companii produc o cantitate mare de deșeuri care trebuie întreținute corespunzător.

În realitate, aceste deșeuri sunt periculoase pentru mediul și oamenii. Pe de altă parte, majoritatea companiilor tind să comande materii prime în cantități mari și să nu reutilizeze aceste produse atunci când pot.

Acest lucru crește, de asemenea, o mulțime de deșeuri. Dar cu blockchain-ul în amestec, companiile pot scăpa rapid de problemă. În realitate, blockchain-ul poate oferi o modalitate de urmărire a acestor produse și a deșeurilor produse în plantații.

Urmărirea amprentei de carbon

O altă utilizare populară a blockchain-ului în sectorul petrolului și gazelor este urmărirea emisiilor de carbon. Pe termen lung, toată plantația acestei industrii produce multă poluare și emite mult carbon în mediu. Prin urmare, este practic doar să introducem un model de afaceri mai durabil, care să reducă definitiv amprentele de carbon.

Aici intră în joc blockchain. În realitate, blockchain-ul poate urmări singur toate emisiile de carbon și poate oferi sisteme de management mai bune pentru această industrie. Deci, folosind această tehnologie, industria poate în cele din urmă depista și reduce amprentele de carbon.

Inspecție îmbunătățită a conductelor

În realitate, inspecția conductelor va avea nevoie de o bună coordonare din partea companiilor regionale pentru a finaliza lucrările în mod eficient. Ca în multe cazuri, companiile trebuie să afișeze informațiile de inspecție sau să obțină o certificare bazată pe date pentru a menține afacerea în funcțiune.

Cu toate acestea, coordonarea între companii regionale nu este o sarcină ușoară. În multe cazuri, nu reușesc să coordoneze și uneori chiar falsifică datele pentru a obține certificarea.

Pentru a opri acest lucru, blockchain își poate introduce platforma pentru a gestiona inspecțiile de grămadă. Mai mult, companiile de inspecție pot încărca datele de la verificare pe canal și se vor întâmpla și în timp real. Orice tip de companie poate vedea datele inspecției în timp real.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

O mai bună gestionare a lanțului de aprovizionare

După cum știți deja, fiecare centrală de petrol sau gaze are o dimensiune imensă și are nevoie de multe resurse umane pentru a se coordona între toate cazurile sau elementele.

Dar menținerea sau păstrarea unei legături între aceste elemente este o sarcină complexă și provocatoare. Fără o gestionare adecvată a lanțului de aprovizionare, nu există nicio modalitate de a face față tuturor elementelor simultan.

Prin urmare, utilizarea blockchain-ului în sectorul petrolului și gazului poate contribui la îmbunătățirea gestionării lanțului de aprovizionare. În realitate, blockchain-ul poate ajuta la monitorizarea sistemului 24/7/365. Deci, orice problemă sau orice problemă este ușor de urmărit prin intermediul platformei.

Reducere erori

O altă problemă majoră cu resursele umane este numărul de erori pe care le comit în timpul colectării datelor. Ei bine, acest lucru este ceva de care nici măcar antrenamentul nu poate scăpa. În realitate, oamenii sunt predispuși să comită o eroare și chiar și o singură eroare în acest sens poate duce la pierderi masive. Cu toate acestea, întrucât nu există nicio modalitate pentru ca această industrie să scape de toate resursele umane, are nevoie de mai mult ajutor tehnologic pe măsură ce poate obține.

Deci, utilizarea blockchain-ului aici îi va ajuta cu siguranță să reducă definitiv erorile provocate de om. În multe cazuri, companiile pot automatiza colectarea datelor de întreținere, bilete de teren și așa mai departe. Acest lucru va reduce semnificativ șansa de erori.

Îmbunătățirea întreținerii

În realitate, întreținerea în cadrul plantației este o sarcină costisitoare. Dar toate aceste procese cresc costurile pentru întreținere. Ca rezultat, eficiența generală a companiei are o lovitură și scade.

Prin urmare, este foarte important să echilibrați ambii termeni și să asigurați o întreținere mai bună cu costuri reduse.

Prin urmare, utilizarea blockchain-ului în petrol și gaze în această industrie poate ajuta la îmbunătățirea procesului de întreținere. Va fi regulat, iar siguranța se va menține pe parcursul tuturor proceselor.

În realitate, aceste baze de date sunt ușor de automatizat, iar întreținerea acestor baze de date este redusă. Deci, pe scurt, va economisi bani și va oferi un rezultat mai bun pe termen lung.

Reconcilierea financiară

Procesul din amonte al industriei este destul de complex. Prin urmare, multe companii pot ajunge să lucreze la același proiect în același timp. Astfel, păstrarea tuturor acestora în evidență și menținerea lor corectă este un apel greu de acum. De aceea, multe companii se pot ciocni la ceea ce lucrează.

Prin urmare, utilizarea contractelor inteligente pentru automatizarea tuturor proiectelor din industria petrolului și gazului poate rezolva de fapt problemele. Deci, facilitarea tuturor părților dintr-un singur contract va ajuta, de fapt, pe termen lung, să amuze toate problemele simultan.

Blockchain vă poate ajuta să vă stimulați afacerea. Începeți-vă proiectul blockchain folosind strategia noastră de implementare finală blockchain acum!

Ce companii implementează tehnologia blockchain în industria petrolului și a gazului?

Compania Națională de Petrol Abu Dhabi

Compania Națională de Petrol Abu Dhabi implementează tehnologia blockchain în industria petrolului și a gazelor pentru a crește transparența în cadrul companiilor. Mai mult, intenționează să extindă această tehnologie și la managementul lanțului de aprovizionare.

Coajă

Shell este o altă companie care implementează tehnologia blockchain în industria petrolului și a gazelor pentru comercializarea sa de țiței. Mai mult decât atât, ei îl au și pe Macquarie ca bancă de investiții în proiect. Plănuiesc să investească în proiectul Sinochem.

PetroChina

PetroChina folosește blockchain în petrol și gaze pentru procesele din aval. În prezent, lucrează la un proiect care îi va ajuta să comercializeze petrol într-un mod mai eficient. Compania a strâns deja 15 milioane de dolari pentru proiect.

Saudi Aramco

Saudi Aramco folosește, de asemenea, blockchain în industria petrolului și gazelor pentru procesele din aval. În prezent, lucrează cu VAKT pentru tranzacționare. În realitate, această platformă este mai potrivită pentru procesarea post-tranzacționare.

BP

BP folosește, de asemenea, blockchain în sectorul petrolului și gazului. Mai mult decât atât, ei lucrează la o platformă pentru comerțul cu mărfuri energetice, iar industria petrolului și a gazelor se încadrează direct în ea. De asemenea, lucrează cu VAKT.

ExxonMobil

ExxonMobil este un alt jucător din nișa blockchain. În prezent, utilizează blockchain în petrol și gaze pentru procesele din aval. Recent, au finalizat un proces pentru autorizarea cheltuielilor bazată pe blockchain (AFE).

Chevron Corporation

Chevron Corporation este unul dintre marii giganți ai acestei industrii. În acest moment, ei sunt, de asemenea, interesați să utilizeze această tehnologie în scopul comercializării petrolului. Mai mult decât atât, s-au alăturat unui consorțiu cu alți jucători de top de pe piață.

Total SE

Total SE folosește blockchain în câmpul de petrol și gaze pentru creșterea eficienței capacităților lor de tranzacționare a petrolului. Ei așteaptă rezultate excelente de la această tehnologie și vor să o valorifice cât mai mult posibil.

Lukoil

Lukoil folosește această tehnologie într-un mod diferit. În realitate, aceștia acceptă Bitcoin ca modalitate oficială de plată în benzinăriile lor. Stațiile lor din Estonia, Lituania și Letonia trăiesc deja în acceptarea acestei cripte.

Gazprom

Gazprom folosește, de asemenea, blockchain în câmpul de petrol și gaze. În realitate, vor să folosească această tehnologie pentru a-și monitoriza și executa contractele de afaceri de zi cu zi. Pentru aceasta, ei vor folosi contracte inteligente pentru a automatiza procesul.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a vedea mai multe exemple reale de cazuri de utilizare bazate pe blockchain.

Notă finală: Viitorul blockchain-ului în petrol și gaze

După cum puteți vedea, viitorul blockchain-ului în industria petrolului și a gazelor este destul de luminos. Există atât de multe moduri în care această tehnologie poate ajuta acest sector. Judecând după toți marii jucători care au luat deja inițiativa în acest sens, putem presupune în siguranță că este aici să rămână.

Deși mulți sunt încă sceptici cu privire la viitorul blockchain-ului în sectorul petrolului și gazului, totuși exemplele din lumea reală vă spun altceva.

Dacă sunteți doar un novice care dorește să utilizeze blockchain în această industrie sau doriți să aflați mai multe despre tehnologie, vă recomandăm să începeți cu cursul nostru gratuit blockchain. Acesta poate fi primul pas către obiectivul tău!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me