Credeți dacă blockchain-ul din pharma va funcționa sau nu? Aici, vom discuta blockchain-ul în domeniul farmaceutic și rolul său în îmbunătățirea tehnologiei care îl înconjoară.

Având în vedere că asistența medicală este primul subiect din întreaga lume, farmacia joacă un rol crucial în atingerea obiectivelor.

Blockchain are aproape un deceniu. Prezența sa a fost resimțită în aproape fiecare sector de acolo. Este extrem de aplicabil diferitelor cazuri de utilizare, de la servicii financiare la imobiliare. Câștigătoarele aici sunt companiile care îl folosesc pentru a-și îmbunătăți procesele.

Impactul blockchain-ului poate fi măsurat, deoarece va ajuta industria medicală să economisească între 100 și 150 miliarde USD pe an. Aceste cifre ar trebui să intre în vigoare până în 2025. Economiile pot fi văzute în costul operațional, costul personalului, costurile funcțiilor de asistență, contrafacerea etc. Blockchain și pharma, ambele împreună, pot parcurge un drum lung!

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain In Pharma: Starea actuală a industriei farmaceutice

Industria farmaceutică este o parte critică a asistenței medicale. Este o industrie de 482 miliarde de dolari. Fără aceasta, nu ar exista dezvoltarea, distribuția sau descoperirea medicamentelor. Când vorbim de sectorul farmaceutic, ne referim la aceste trei lucruri: distribuție, dezvoltare și proces de descoperire.

În acest moment, industria farmaceutică nu este în stare bună. Faptul că 9 din cele 10 medicamente nu reușesc să ajungă la faza studiului clinic spune foarte mult despre starea sa. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că rareori un medicament nou ajunge rar la procesul de aprobare FDA. Toate acestea se întâmplă mai ales din cauza lipsei de date despre pacienți, pe care companiile farmaceutice își bazează procesul de cercetare și aprobare.

Pentru a înțelege mai bine industria farmaceutică, să aruncăm o privire rapidă asupra provocărilor.

Disparitatea datelor farmaceutice

La baza industriei farmaceutice se află datele, deoarece le permite să experimenteze, să înțeleagă și să inoveze noi medicamente pentru diferite boli. Companiile farmaceutice consideră întotdeauna că disparitatea datelor este o mare problemă atunci când încearcă să rezolve anumite boli. Această disparitate de date provine din silozurile care stochează datele. Silozurile funcționează prin conectarea la diferite platforme.

Dependența de diferite surse și incapacitatea de a verifica datele încărcate și partajate fac ca disparitatea datelor să fie o problemă reală. Disparitatea datelor se datorează, de asemenea, utilizării diferitelor structuri și modele de date utilizate de sursele de date și departamente.

Concurența crescută a medicamentelor generice

A existat o concurență crescută din partea medicamentelor generice. Motivul din spatele deciziei FDA de a elibera pe piață medicamente generice ieftine într-un mod mai ușor și mai rapid.

Acest lucru face dificilă aprobarea de noi medicamente. Noile medicamente au, în general, o perioadă de 180 de zile de exclusivitate. Dar restanța de aplicații generice este imensă și, prin urmare, face ca principiul exclusivității să fie greu de întreținut.

Citește și: Definiție Blockchain: Înțelesul real al tehnologiei Blockchain

Așteptările clienților în creștere

Cu fiecare zi care trece, clienții devin mai inteligenți și mai cunoscuți. Cererile lor ca client devin din ce în ce mai multe. Cu o examinare sporită, revine companiilor farmaceutice să ia măsuri mai bune, atât din punct de vedere economic, cât și clinic, pentru a-și oferi serviciile care să satisfacă așteptările clienților atât în ​​țările sărace, cât și în cele bogate..

Analize de date consumatoare de timp și cu resurse mari

Deoarece datele sunt accesate din diferite surse folosind diferite modele și structuri, partea de analiză a datelor devine foarte consumatoare de timp și necesită resurse mari. Companiile trebuie mai întâi să se asigure că datele pe care le-au adunat sunt proaspete și perspicace înainte de a putea începe să facă analize de date despre ele.

De asemenea, trebuie să se asigure că folosesc instrumente de analiză a datelor inovatoare pentru a afla ce caută.

Lanț de aprovizionare

Una dintre cele mai mari provocări ale industriei farmaceutice este menținerea lanțului de aprovizionare. Lanțul de aprovizionare farmaceutic este complex și riscant.

Orice lanț de aprovizionare compromis înseamnă că compania farmaceutică pierde tone de bani din cauza fraudei și a medicamentelor contrafăcute. În raportul global al pieței asistenței medicale, companiile farmaceutice vor pierde în fiecare an în jur de 200 miliarde dolari din cauza medicamentelor contrafăcute.

Productivitate științifică slabă

În ultimul deceniu, comunitatea științifică de la farmaceutică nu a făcut nimic extraordinar. Rata de producție a rămas aceeași, ceea ce duce la convingerea că procesul de descoperire și dezvoltare este fundamental defectuos.

Dacă îl comparați cu alte industrii de cercetare, atunci cercetarea științifică din industria farmaceutică nu este nicăieri comparată cu acestea.

Stagnare

Ultima provocare de care suferă industria farmaceutică este stagnarea. Aceasta se datorează schimbării strategiilor, culturii de management și a modelelor mentale. Totul se face într-un mod tradițional, ceea ce nu îmbunătățește niciunul dintre punctele de durere actuale ale industriei farmaceutice.

Aproape fiecare industrie de acolo s-a schimbat în ceea ce privește cultura și procesul de management. Cu toate acestea, îngrijirea sănătății și produsele farmaceutice par să sufere de o competiție de gândire redusă, care este dincolo de controlul multor competiții farmaceutice de acolo.

Citiți subiect similar: Cum ar putea Blockchain să perturbe asistența medicală??

Blockchain rezolvând aproape fiecare provocare și problemă din industria farmaceutică

farmacia blockchain poate merge la un nou tip de infrastructură dacă companiile încep să o adopte.

Acum, că am înțeles provocările din jurul industriei farmaceutice, să explorăm soluția.

Blockchain este o nouă tehnologie care deține cheia tuturor acestor provocări. Unele provocări depășesc capacitatea blockchain-ului; cu toate acestea, le afectează indirect.

Blockchain este o soluție peer-to-peer care nu are nevoie de o entitate centralizată pentru a funcționa corect. Utilizează un model de consens pentru a ajunge la un consens pentru tranzacțiile și alte activități care sunt desfășurate în rețea. Rețelele blockchain sunt, de asemenea, imuabile, sigure și transparente.

Blockchain poate moderniza industria farmaceutică deoarece introduce trei elemente importante în industrie: confidențialitate, transparență și trasabilitate. Acesta vă va ajuta cu legile, practicile, confidențialitatea și reglementările globale ale industriei. De asemenea, poate ajuta pharma să urmărească și să urmărească medicamentele folosind blockchain.

De exemplu, studiile clinice vor beneficia enorm din cauza accesului la mai multă transparență și informații corecte. Există alte cazuri de utilizare în care blockchain-ul strălucește și, pentru a obține o mai bună înțelegere, trebuie să parcurgem principalele cazuri de utilizare ale blockchain-ului în pharma și cum poate urmări și urmări.

Dacă doriți să citiți mai multe despre tehnologia blockchain, vă recomandăm să consultați ghidul nostru blockchain pentru începători.

Blockchain Use-Cases în Pharma: Blockchain Pentru Pharma

Există multe cazuri de utilizare a blockchain-ului în pharma. Să le parcurgem mai jos.

Autenticitatea drogurilor returnate

Companiile farmaceutice trebuie să se ocupe periodic de medicamentele returnate. Acest lucru se întâmplă din cauza supra-stocării de către angrosiști. De aceea trebuie să returneze producătorii stocul neutilizat.

În orice moment, 2-3% din medicamente sunt returnate. Cu toate acestea, atunci când îl asortați cu volumul de bani, acesta poate ajunge oriunde între 7 și 10 miliarde de dolari.

Dar, cea mai mare problemă este că randamentele sunt compuse din droguri contrafăcute. Provocarea companiilor farmaceutice este să le identifice și apoi să le separe înainte de a putea vinde medicamentele returnate pe piață.

Pentru a vă asigura că acest lucru se întâmplă, fiecare medicament trebuie codat în bare și serializat.

O autoritate centralizată o face (cel puțin în UE). Dar a face acest lucru poate însemna implicarea unui alt furnizor care controlează autentificarea drogurilor. În SUA, lipsește un regulator de bază de date centralizat.

Soluția este de a utiliza un blockchain descentralizat. Procedând astfel, producătorii farmaceutici pot înregistra cu ușurință numărul de serie al pachetului pe blockchain. Aceasta înseamnă că medicamentul poate fi verificat de oriunde. Farmacia blockchain este începutul unei noi ere.

Oferă clienților și angrosistilor posibilitatea de a verifica autenticitatea fără a fi nevoie să depindă de o autoritate centralizată.

Aplicația SAP Pharma Blockchain POC este una dintre dovezile conceptului pentru rezolvarea problemei. Acestea vor oferi un blockchain descentralizat care poate fi accesat atât de clienți, cât și de angrosiști.

Blockchain este perfect pentru creșterea eficienței pentru compania dvs. Aflați acum despre strategia de implementare blockchain!

Conformitatea lanțului de aprovizionare Pharma

Utilizarea blockchain-ului în lanțul de aprovizionare farmaceutic are multe beneficii. Lanțul de aprovizionare Pharma este una dintre cele mai mari preocupări pentru companiile farmaceutice. Provocarea nu este doar de a gestiona eficient lanțul de aprovizionare, ci și de a respecta standardul. Poate –

  • Reducerea drogurilor contrafăcute
  • Vizibilitate îmbunătățită
  • Respectarea reglementărilor
  • Expediere mai bună în lanțul rece

Medicamente sensibile

Medicamentele necesită întotdeauna mai mulți parametri pentru a fi urmăriți. Aceasta include captarea informațiilor precum calitatea aerului, umiditatea, intervalul de temperatură etc. Dacă unul dintre acești parametri nu este menținut, medicamentul poate merge prost și s-ar putea să nu fie util pentru utilizatorul final. Unul dintre cele mai bune exemple sunt vaccinurile. Au nevoie de un mediu operat cu atenție pe tot parcursul călătoriei lor în lanțul de aprovizionare.

Blockchain poate ajuta la rezolvarea problemei menționate prin integrarea cu lanțul de aprovizionare și IoT. Lanțul de aprovizionare poate fi echipat cu dispozitive care urmăresc umiditatea, temperatura și alți factori vitali. Odată înregistrat, îl puteți trimite cu ușurință părților interesate, astfel încât acestea să poată face pasul necesar atunci când este necesar. Rezolvă problema gestionării unui registru separat și apoi încercarea de a le sincroniza.

Conformitate

Blockchain este la fel de util pentru a adăuga guvernanță și respectarea lanțului de aprovizionare. Acest lucru este posibil datorită caracteristicilor cheie ale blockchain-ului, inclusiv imuabilitatea, natura distribuită și transparența.

Automatizare

Blockchain oferă și contracte inteligente. Contractele inteligente oferă posibilitatea de a automatiza sarcini pe blockchain. Acest lucru este foarte util deoarece contractele inteligente pot executa notificări dacă nu sunt îndeplinite condițiile de conformitate. Odată terminat, toate părțile relevante pentru droguri vor fi notificate.

După cum puteți vedea, beneficiile utilizării blockchain-ului în lanțul de aprovizionare farmaceutic sunt imense.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Mai bune studii clinice

Deoarece blockchain-ul poate stoca informații despre pacienți, poate oferi și modalități de îmbunătățire a studiilor clinice. Companiile pot utiliza blockchain-ul ca o modalitate de a comunica cu pacienții și de a-i ajuta să obțină informații despre fiecare etapă a procesului de studiu clinic. Acest lucru reduce panica în rândul pacienților și îi ajută să înțeleagă mai bine riscurile.

Protocoalele studiilor clinice sunt, de asemenea, mai transparente atât pentru părțile interesate, cât și pentru pacienți. Acesta este un pas critic, având în vedere că este întotdeauna greu să oferiți o modalitate satisfăcătoare și riguroasă de desfășurare a procesului de consimțământ informat.

Potrivit FDA, 10% din studii suferă de problema consimțământului, inclusiv formulare neaprobate, fără documente de consimțământ semnate, lipsă de protocoale, neinformarea pacientului cu privire la protocolul revizuit etc..

Includerea Blockchain îmbunătățește studiile clinice generale, deoarece oferă o mai bună transparență și trasabilitate a consimțământului. Formularele de consimțământ pot fi verificabile cu un timbru corespunzător. De asemenea, nimeni nu poate manipula informațiile odată stocate.

Calitatea și fiabilitatea datelor din testele clinice

Fiabilitatea și calitatea datelor studiilor clinice se vor îmbunătăți, de asemenea, cu integrarea blockchain-ului. Natura descentralizată permite laboratoarelor clinice să utilizeze o sursă de date transparentă, imuabilă, în cazul în care nu este posibil să se împiedice datele.

Datele studiilor clinice sunt stocate în blockchain-ul public, unde puteți verifica datele ori de câte ori este necesar. Este rezistent la manipulare, iar laboratoarele clinice pot avea încredere completă în date pentru a realiza rezultatele studiilor lor.

Companiile farmaceutice pot utiliza, de asemenea, sistemul pentru a convinge mai mulți pacienți și a-i ajuta să participe la studii. Mai mult decât atât, produsele farmaceutice pot urmări și urmări datele folosind tehnologia.

Managementul inventarului

Ultimul caz de utilizare pe care îl vom discuta pentru blockchain în pharma este gestionarea stocurilor.

Cu o integrare adecvată cu lanțul de aprovizionare, companiile farmaceutice își pot gestiona mai bine stocurile. Inventarul poate fi, de asemenea, automatizat pentru a crea declanșatoare atunci când există un scenariu de ofertă sau cerere.

De exemplu, dacă există o creștere a cererii, atunci poate pur și simplu să alerteze sistemul la cerere, solicitând mai multă producție de droguri. De asemenea, va oferi o vizibilitate adecvată a angrosiștilor și a performanței inventarului acestora în diferite circumstanțe. Mai mult decât atât, produsele farmaceutice pot urmări și urmări fiecare etapă folosind tehnologia.

Citește și: 10+ trebuie să știe cazuri de utilizare Enterprise Blockchain

Oportunități farmaceutice cu Blockchain

Industria farmaceutică actuală este centrată pe pacient. Există un anumit avantaj al urmării tiparului; nu oferă inovația necesară.

De asemenea, dacă sunteți un pacient care are o boală de bază, medicul dumneavoastră are șanse mai mari de a trece printr-un tratament centrat pe pacient.

Blockchain poate ajuta cu abordarea centrată pe pacient și poate ajuta companiile farmaceutice să urmărească pacienții prin blockchain.

Pentru a se asigura că pacienții primesc îndrumarea corectă, companiile farmaceutice trebuie să încheie parteneriate cu comunitatea medicală. Cu aceasta, aceștia pot primi în mod direct feedback de la pacienți și apoi pot folosi acele date și cunoștințe pentru a afla valoarea de comunicare și prețul justificat.

Blockchain-ul poate ajuta nu numai în procesul, ci și să faciliteze procesul de conectare la pacienți.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Companii care utilizează o soluție Blockchain în domeniul sănătății și farmaceutice

Multe companii utilizează tehnologia blockchain în industria farmaceutică și medicală. Unele dintre cele mai notabile sunt cele de mai jos.

Pfizer

Pfizer participă activ la proiectul blockchain MedilLedger. Proiectul se referă la crearea unui ecosistem închis care să permită companiilor să urmărească medicamentul până la ultimul detaliu. De asemenea, se asigură că nu este posibilă falsificarea. Mai mult, Pfizer este deja asigurat de implicațiile blockchain-ului și îl folosesc în beneficiul lor.

NMC Healthcare

Asistența medicală NMC este foarte proactivă în colaborarea cu startup-uri pentru a îmbunătăți industria farmaceutică și a asistenței medicale. Este un furnizor de asistență medicală privată din Emiratele Arabe Unite care lucrează cu startup-uri din 2017.

United Healthcare

United Healthcare încearcă, de asemenea, să participe împreună cu Optum. Consorțiul pharma blockchain la care participă conține diagnostice Multiplan, Humana și Quest.

În proiectul consorțiului blockchain pharma, scopul principal este reducerea costului general asociat sarcinilor administrative. Utilizarea blockchain poate eficientiza întregul proces și poate ajuta la actualizarea bazei de date mai des comparativ cu sistemele tradiționale.

Roche  

Roche este unul dintre cei mai mari giganți din industria farmaceutică. În prezent, lucrează cu Abbvie și Pfizer pentru a testa pilotul lanțului de aprovizionare prin divizia sa Genentech.

Mai mult decât atât, ei lucrează, de asemenea, la un sistem în timp real, care va și datele despre sânge ale pacienților cu inimă. Ei lucrează la ideea Dex și PwC Singapore.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre modul în care o utilizează.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul blockchain-ului nostru în articolul pharma. Industria farmaceutică este una dintre industriile cu cea mai lentă evoluție. Am discutat toate problemele prin care trece industria farmaceutică actuală.

Majoritatea problemelor pot fi rezolvate folosind blockchain. Unele dintre cele mai mari utilizări ale blockchain-ului în pharma sunt îmbunătățirea autenticității medicamentelor returnate, o mai bună conformitate în ceea ce privește medicamentele sensibile, automatizarea și studii clinice mai bune. Ultimele două îmbunătățiri vor fi gestionarea stocurilor și datele studiilor clinice.

Există deja nume mari în industrie care utilizează blockchain pentru a-și îmbunătăți procesul de lucru. Aici, companiile farmaceutice au o bună oportunitate de a utiliza cât mai bine blockchain-ul. În orice caz, dacă sunteți doar un novice și doriți să aprofundați tehnologia blockchain, verificați acum cursul nostru gratuit blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me