Tehnologia blockchain este tehnologia perfectă potrivită pentru sistemele de plăți. Astăzi, vom analiza mai atent posibilele beneficii ale blockchain-ului în industriile de plăți.

Tehnologia Blockchain oferă servicii de plată securizate mai rapide, la prețuri reduse, împreună cu un registru distribuit, care poate oferi încredere participanților. Deși blockchain-ul a început ca platforma inițială de asistență pentru monedele digitale, acum este integrat în diverse industrii, inclusiv plăți.

În realitate, sistemul nostru de plăți este plin de probleme și are nevoie de o schimbare chiar acum. În multe cazuri, poate dura zile să proceseze o tranzacție cu taxe suplimentare și securitate redusă. Acesta este chiar motivul pentru care consumatorii se feresc să nu folosească metode de plată pentru a-și stoca sau tranzacționa banii.

De asemenea, o bună parte a populației nu are nici măcar acces la canalele bancare și de plată corespunzătoare. Blockchain în acest sens poate face cu adevărat o schimbare. Le poate oferi oportunitatea pe care o merită și, de asemenea, poate reduce într-o măsură semnificativă toate problemele acestui sector.

Deci, în acest ghid, ne vom concentra pe rolul blockchain în sistemele de plăți. Orice novice care este curios cu privire la implicațiile blockchain-ului în industria plăților ar trebui să folosească acest ghid pentru a obține mai multă profunzime despre subiect..

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain în plată: de ce avem nevoie de această tehnologie?

Mulți dintre voi ar putea fi sceptici cu privire la utilizarea blockchain-ului sau a oricărei tehnologii distribuite în sectoarele de plăți. Cu toate acestea, industria este plină de probleme și are nevoie de o verificare a realității în zilele noastre. Să vedem care sunt problemele majore sau acest sector chiar acum!

Fraude de plată și rambursări

Volumul în creștere al furturilor și fraudelor de plată este destul de alarmant în acest moment. În realitate, datorită extinderii sectorului comerțului electronic, oportunitatea de a utiliza abuziv informațiile consumatorilor sau furturile de carduri se întâmplă mai agresiv.

De asemenea, rambursările sunt foarte costisitoare și pot afecta singură reputația unei companii. Mai mult, creșterea numărului de rambursări poate chiar distruge afacerea. Problemele sunt, în multe cazuri, rambursările nu se întâmplă dintr-un motiv legitim. Așadar, activitățile frauduloase se îngrămădesc și îngreunează o afacere pe termen lung.

Mai mult, problemele de furt cauzează probleme masive asupra clienților, care apoi își pierd interesul pentru marcă.

Tranzacții transfrontaliere întârziate

În prezent, este nevoie de mult timp pentru a procesa o plată transfrontalieră. Chiar dacă nu utilizați un canal bancar pentru a procesa tranzacțiile, poate dura până la 6 zile pentru a procesa acest lucru. În realitate, acest lucru poate afecta lumea afacerilor destul de negativ. Întreprinderea trebuie să tranzacționeze bani zilnic. De asemenea, aceste tranzacții au un termen limită de întâlnire.

Deci, orice întârziere în respectarea acestor termene ar duce la pierderi masive. Prin urmare, acest lucru face ca procesul de afaceri să fie destul de ineficient. De asemenea, zilnic, mulți oameni trimit bani din străinătate familiilor lor.

Cu toate acestea, atunci când apare o situație de urgență, nu există nicio modalitate prin care oamenii să trimită banii imediat. Astfel, provoacă și multe nenorociri.

Securitate scăzută a datelor cardului

Un comerciant va avea nevoie de certificarea Standardelor de securitate a datelor din industria cardurilor de plată pentru a accepta orice carduri de debit sau de credit. Cu toate acestea, în multe cazuri, comercianții nu respectă toate nevoile acestei certificări. În majoritatea cazurilor, tind să ignore faptul că securitatea datelor cardurilor ar trebui să aibă cea mai mare prioritate.

De aceea, aceste canale au o siguranță foarte limitată pentru informațiile despre cardul clientului. Acesta este un lucru pe care infractorii cibernetici îl pot exploata și utiliza cu ușurință oricând doresc. Prin urmare, fără un protocol de securitate adecvat, acest tip de furt de date va continua să se întâmple.

Citește și: Tehnologia blockchain explicată: un ecosistem descentralizat

Dificultate în conversia valutară

Comerțul electronic internațional sau global trebuie să accepte o varietate de valute și metode de plată. Mai mult, plățile electronice, cum ar fi cardurile de debit / credit, plățile mobile sau portofelele electronice, trebuie să ofere conversii valutare în mod eficient. Cu toate acestea, în multe cazuri, aceste servicii nu oferă suport pentru anumite valute native, ceea ce limitează capacitatea utilizatorului de a face cumpărături de oriunde.

Din nou, diferiți furnizori de plăți oferă servicii diferite care vin și cu multe taxe. În general, experiența poate fi destul de supărătoare atât pentru comerciant, cât și pentru clienți. Procesul de conversie valutară nu este eficientizat în mod corespunzător, deci este nevoie și de timp. Deci, comerciantul nu este în măsură să exploateze mult potențial pentru mai multe afaceri.

Lipsa unei integrări tehnice adecvate

O altă problemă majoră a acestui sector este lipsa unei integrări tehnologice adecvate. Ce înseamnă? Ei bine, înseamnă că și acum, furnizorii de plăți folosesc rețele vechi pentru a-și desfășura activitățile de zi cu zi. Din păcate, aceste rețele vechi nu pot face față cererii în creștere a clienților și a companiilor.

Prin urmare, apar o mulțime de erori, iar tranzacțiile sau orice servicii de plată pot dura până la zile până la procesare. Ca să nu mai vorbim de vulnerabilitatea acestor tehnologii crește riscul de furt de identitate sau de bani. Cu toate acestea, aceste organizații sunt încă reticente în schimbarea sau integrarea noilor tehnologii.

Taxe mari de procesare

Ei bine, nu fiecare companie vede taxele de procesare ca pe o problemă majoră. Cu toate acestea, aceasta este și una dintre provocările acestei industrii. În realitate, taxele de procesare cresc întotdeauna cu fiecare an și, în multe cazuri, variațiile taxelor de procesare sunt destul de complexe. Prin urmare, devine destul de greu să țineți evidența taxelor de procesare și cât ar costa pe termen lung.

Fără a înțelege cum funcționează acestea, este posibil să vă confruntați cu probleme în afacerea dvs. într-un stadiu incipient. De asemenea, pentru consumatori, acestea sunt taxe destul de inutile, deoarece, în anumite cazuri, le poate costa mult pe termen lung, în special pentru tranzacțiile internaționale.

Reglementări financiare complexe pe teritorii

Fiecare țară are propriul set de reglementări atunci când vine vorba de procese de finanțare sau de plată. Cu toate acestea, de fiecare dată când o afacere se extinde pe noi teritorii, trebuie să se ocupe de noi tipuri de reglementări. Aceasta înseamnă că trebuie să înceapă sau să-și schimbe modelele de afaceri pentru fiecare țară nouă. Prin urmare, procesul devine mult mai complex și mai greu de urmărit.

Dar fără a respecta în mod corespunzător liniile directoare, companiile ar putea fi nevoite să plătească amenzi sau chiar penalități în baza legii pe care au încălcat-o. Aceasta poate fi o situație dificilă pentru întreprinderile mici și mijlocii, deoarece le poate împiedica valoarea mărcii.

Citiți subiect similar: Importanța blockchain-ului în industria asigurărilor

Satisfacție scăzută a clienților

Odată cu problemele în creștere din sectorul plăților, nivelul de satisfacție a clienților scade într-un ritm rapid. Și de ce nu? Suma tot mai mare de furturi de bani, furturi de identitate și servicii lente determină consumatorii să se îndepărteze de furnizorii de plăți. De exemplu, să presupunem că un furnizor de plăți încetează să ofere servicii din cauza unui atac cibernetic sau a unor discrepanțe în sistemul său. În acest caz, clientul va trebui să plătească prețul.

În acest caz, clienții care folosesc zilnic cardurile nu pot accesa banii pe care îi au și s-ar confrunta cu multe probleme. De asemenea, poate dura mult timp pentru a rezolva problema; în tot acest timp, toți consumatorii vor trebui să caute o altă opțiune pentru a-și recupera banii.

Creșterea atacurilor cibernetice

Numărul de atacuri cibernetice asupra furnizorilor de plăți este alarmant. Ei bine, furnizorii de plăți sunt prima lor țintă când vine vorba de atacuri cibernetice. Atacurile cibernetice singure pot costa până la 6 trilioane de dolari în fiecare an ca pierderi. Imaginați-vă doar cantitatea de pierderi care se întâmplă atât din capătul consumatorului, cât și al companiilor.

După cum știți deja că companiile nu oferă reglementări sau protocoale de securitate adecvate, este destul de ușor să intrați în sistem și să furați banii sau datele consumatorilor din acesta. Prin urmare, acest sector are nevoie de o nouă tehnologie care poate ajuta la combaterea tuturor problemelor fără probleme.

Proceduri repetitive KYC

Procedurile Cunoașteți-vă clientul sau KYC sunt acolo dintr-un motiv. Știm că este aici pentru a proteja furnizorii de plăți și consumatorii de orice problemă bazată pe identitate. Cu toate acestea, acest proces nu este atât de ușor pe cât pare. În realitate, implică o mulțime de documente și are nevoie de o mulțime de documentație oficială pentru ao verifica.

Cu toate acestea, să presupunem că un client decide să utilizeze un alt furnizor de plăți. În acest caz, el / ea trebuie să facă același proces din nou. Deoarece nu există nicio modalitate prin care băncile pot utiliza informațiile de la alte bănci pentru a le verifica, consumatorul trebuie să se ocupe de același proces într-un mod care consumă mult timp. Pe termen lung, este o problemă masivă atât pentru bancă, cât și pentru consumator.

Citeste mai mult: Blockchain în producție: un ghid pentru abilitarea industrială

Care sunt avantajele utilizării Blockchain în plată?

Acum, că știți despre problemele industriilor de plăți, este timpul să înțelegeți modul în care blockchain-ul îl poate afecta într-un mod pozitiv. Ei bine, blockchain-ul nu este încă perfect acum, dar poate oferi totuși o mulțime de caracteristici pentru această industrie.

În primul rând, blockchain-ul poate oferi o platformă mai sigură pentru procesele de tranzacție. În realitate, utilizarea blockchain-ului pentru procesarea plăților poate deschide noi oportunități atât pentru consumator, cât și pentru companie. Funcția hash criptografică va asigura că nimeni nu poate intra în sistem și modifica datele sale după bunul plac.

Deci, blockchain-ul poate proteja rețeaua atât de atacurile exterioare, cât și de cele interioare.

Din nou, platforma de plată blockchain urmează o rețea distribuită. Deci, nu există o autoritate centrală de guvernare. Acest lucru poate fi de fapt destul de pozitiv, deoarece autoritățile centrale de guvernare sunt acum pline de corupție. Deci, să presupunem că autoritățile centrale nu au control asupra sistemelor. În acest caz, consumatorii pot avea încredere în cele din urmă în sistem pentru a oferi securitatea deplină pe care o merită.

Transparența este un alt avantaj al blockchain-ului în această industrie. În prezent, această industrie nu oferă nicio transparență în sistem. Deci, clienții nu știu cum își procesează companiile banii sau cum îi folosesc. Cu toate acestea, blockchain-ul le poate restitui drepturile clienților.

Astfel, utilizarea sistemelor de facturare bazate pe blockchain poate reprezenta de fapt o mulțime de beneficii pentru companii și baza lor de clienți.

Blockchain vine cu o mulțime de beneficii pentru diverse industrii. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Utilizați cazuri de blockchain în sectorul plăților

Blockchain-ul din sectorul plăților poate oferi o mulțime de cazuri de utilizare. Să verificăm care sunt acestea –

Verificarea identității digitale

După cum știți deja, verificarea identității este un proces îndelungat și, de asemenea, nu oferă securitate 100%. De aceea, mulți consumatori sunt sceptici cu privire la construirea sau partajarea informațiilor lor pentru verificarea digitală. Un alt punct major este timpul necesar pentru fiecare verificare. În realitate, este nevoie de mult timp pentru a verifica fiecare document.

Cu toate acestea, metodele de plată bazate pe blockchain pot oferi procese automatizate de verificare a identității. Mai mult, procesul general de verificare se accelerează în comparație cu cele tradiționale. Aici puteți încărca toate documentele dvs. și le va verifica și vă va crea o identitate digitală. Evident, în acest caz, veți deține identitatea dvs. digitală și va trebui să o mențineți singur.

Securitate ridicată a datelor

Un alt mare caz de utilizare a blockchain-ului pentru procesarea plăților este securitatea ridicată pe care o oferă pentru date. După cum știți deja, comercianții nu respectă toate nevoile acestei certificări. În majoritatea cazurilor, tind să ignore faptul că securitatea datelor cardurilor ar trebui să aibă cea mai mare prioritate.

De aceea, aceste canale au o siguranță foarte limitată pentru informațiile despre cardul clientului. Cu toate acestea, cu un sistem de facturare blockchain, scenariul se poate schimba drastic. În realitate, blockchain oferă un proces de rețea securizat în care comercianții pot stoca informațiile clienților și nimeni nu va putea să le acceseze.

Acest proces poate scăpa definitiv de orice fel de probleme de securitate a datelor.

Protocoale mai bune împotriva spălării banilor (AML)

Datorită lipsei protocoalelor de combatere a spălării banilor (AML) și a finanțării împotriva terorismului (CTF), multe bănci sau furnizori de plăți sunt victime ale acestor activități ilegale. De exemplu, banca HSBC a trebuit să plătească o amendă de 1,9 miliarde de dolari în 2012 pentru implicarea într-o schemă de spălare a banilor din cartelul columbian Norte del Valle și cartelul mexican Sinaloa.

Acest tip de scenariu se întâmplă foarte mult, atunci ne putem gândi. Doar pentru că modelul existent nu este capabil să gestioneze situația, nu înseamnă că acest lucru ar trebui să continue astfel.

Cu toate acestea, blockchain-ul pentru schemele de procesare a plăților poate modifica scenariul definitiv. Folosirea unui sistem de facturare blockchain va ajuta băncile oneste să țină pasul mai bine cu conformitățile. Mai mult, pot detecta cu ușurință orice tip de activități ilegale care se pot întâmpla pe termen lung.

Procese automate de cunoaștere a clientului (KYC)

După cum știți deja, procesul KYC nu este atât de ușor pe cât pare. De fapt, implică o mulțime de documente și are nevoie de o mulțime de documentație oficială pentru ao verifica.

Cu toate acestea, să presupunem că un client decide să utilizeze un alt furnizor de plăți. În acest caz, el / ea trebuie să facă același proces din nou. Deoarece nu există nicio modalitate prin care băncile pot utiliza informațiile de la alte bănci pentru a le verifica, consumatorul trebuie să facă față aceluiași proces într-o manieră repetitivă.

Dar, cu metodele de plată bazate pe blockchain, un consumator va trebui să parcurgă procesul o singură dată. După aceea, toate procesele vor fi automatizate. În realitate, blockchain-ul este un sistem de registru care poate fi distribuit, dar sigur. Deci, băncile pot comunica între ele și pot utiliza datele KYC de la o bancă la alta.

Gândiți-vă doar cât timp și documente va economisi!

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Tranzacții transfrontaliere mai rapide

Plata transfrontalieră este o parte integrantă a întreprinderilor. Însă este nevoie de mult timp pentru a procesa o plată transfrontalieră în zilele noastre. Chiar dacă nu utilizați un canal bancar pentru a procesa tranzacțiile, poate dura până la 6 zile pentru a procesa acest lucru. În realitate, acest lucru poate afecta lumea afacerilor destul de negativ.

Pe de altă parte, metodele de plată bazate pe blockchain pot oferi un timp de tranzacție mai rapid. De fapt, puteți procesa o tranzacție în câteva secunde în loc de zile! Vă puteți imagina implicațiile acestei caracteristici? Poate economisi de atâtea ori și ar crește eficiența multor companii.

Transferuri de la egal la egal (P2P)

Un alt caz de utilizare major al platformei de plată blockchain sunt transferurile peer-to-peer. În realitate, utilizarea tehnologiei blockchain vă va ajuta să tranzacționați direct cu un alt utilizator. Nu va trebui să treceți printr-un intermediar sau o autoritate centrală pentru a face acest lucru.

Deși aplicațiile de transfer P2P sunt deja pe piață, nu sunt capabile să vă ofere libertate deplină, deoarece toate au o formă de limitare. De exemplu, acestea ar putea suporta doar o singură locație geografică sau ar avea o anumită zonă.

Dar într-un blockchain, nu există nicio opțiune pentru limitări. Puteți tranzacționa bani de oriunde din întreaga lume.

Taxe de procesare reduse

Taxele de procesare sunt o problemă importantă atunci când vine vorba de furnizorii de plăți. În realitate, povara este atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi. În multe cazuri, taxele de procesare cresc întotdeauna cu fiecare an și, în multe cazuri, variațiile taxelor de procesare sunt destul de complexe. Prin urmare, devine destul de greu să țineți evidența taxelor de procesare și cât ar costa pe termen lung.

Dar, cu platforma de plată bazată pe blockchain, nu va fi nevoie de un intermediar. Deci, nu va trebui să plătiți niciun fel de taxe de procesare pentru aceasta. Acest lucru reduce semnificativ numărul de comisioane de tranzacție atât pentru întreprinderi, cât și pentru consumatori.

Protecția împotriva infracțiunilor informatice

O altă problemă majoră cu care se ocupă sectorul plăților este rata crescândă a infracțiunilor informatice. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că companiile nu oferă reglementări adecvate sau protocoale de securitate atunci când au nevoie. Astfel, devine destul de ușor să introduceți sistemul și să furați bani sau date despre consumatori din acesta.

Cu toate acestea, cu sistemul de plăți bazat pe blockchain, nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la atacurile cibernetice. Blockchain este perfect potrivit pentru a face față oricărui tip de atac cibernetic. Mai mult, există chiar și aplicații de atac anti-DDoS bazate pe blockchain care vă pot ajuta să evitați orice atac DDoS. Poate obține ceva mai bun decât atât?

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Companii care utilizează tehnologia Blockchain în sectoarele de plăți

BBVA

BBVA este una dintre companiile de plăți care utilizează blockchain. Mai mult, recent, au finalizat un împrumut sindicalizat cu Red Electrica Corporation folosind această tehnologie minunată. Cea mai bună parte este că, potrivit lor, procesul de tranzacție a fost atât de rapid încât a fost o viteză record pe platforma BBVA.

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este, de asemenea, o altă companie de plăți care utilizează tehnologia blockchain pentru aplicațiile lor. În realitate, ei folosesc această tehnologie pentru validarea datelor de tranzacționare. Recent, alți participanți, cum ar fi Eternity Wall și Deloitte, au început să testeze tehnologia pentru a le vedea beneficiile.

Barclays

Barclays este a doua cea mai mare bancă din Marea Britanie în acest moment și se află și în ecosistemul blockchain. În prezent, acestea sunt una dintre companiile de plăți proeminente și active care utilizează blockchain pentru a-și eficientiza protocoalele KYC și transferurile de fonduri. De asemenea, au chiar brevete împotriva acestor două caracteristici pe care le-au implementat în platforma lor.

HSBC

HSBC folosește, de asemenea, blockchain în industria plăților. În realitate, banca lucrează deja la o multitudine de proiecte care le pot facilita transferurile de fonduri și documentația fără hârtie. Deci, investitorii lor își pot urmări toți banii în cadrul platformei.

De asemenea, recent, HSBC Bangladesh a concurat pentru prima emisiune transfrontalieră a unei scrisori de credit.

Visa

Visa lucrează la această tehnologie de ceva timp. În realitate, compania folosește blockchain și în industria plăților pentru a face față serviciilor sale de plăți între companii. În prezent, proiectul este încă viu și înfloritor.

Fără un model de afaceri adecvat în minte, este dificil să folosiți blockchain-ul ca pârghie. Consultați strategia noastră finală de implementare blockchain pentru a afla mai multe despre dezvoltarea blockchain.

Banco Santander

Banco Santander folosește blockchain în industria plăților pentru eficientizarea proiectului lor de identitate digitală. Împreună cu alți participanți, compania lucrează la un sistem automatizat de identitate digitală. Mai mult, acest proiect poate oferi utilizatorului său mai mult control asupra propriilor date și a modului în care doresc să le utilizeze.

MasterCard

MasterCard este una dintre companiile de procesare a plăților care utilizează și blockchain. Au o platformă de testare a monedei digitale care poate ajuta băncile să facă față inițiativei CBDC (moneda digitală a băncii centrale). Mai mult, această platformă va demonstra modul în care clientul poate utiliza monedele pentru a plăti în viața de zi cu zi.

PayPal

PayPal este o altă companie de procesare a plăților care folosește blockchain pentru a obține mai multă eficiență în afaceri. În realitate, această companie oferă utilizatorilor să cumpere, să vândă și chiar să dețină criptomonede sau jetoane digitale din portofelele lor PayPal. Acest lucru va deschide în mod evident noi posibilități pentru companii în viitor.

Citibank

Citibank folosește un sistem de plăți blockchain pentru a moderniza procesele de tranzacționare a mărfurilor. În realitate, ei vor folosi blockchain-ul pentru a oferi o soluție mai bună pentru finanțarea tranzacționării mărfurilor. Aceasta înseamnă că vor simplifica toate tranzacțiile financiare sau contractele de tranzacționare prin intermediul platformei lor.

ING Bank

ING Bank folosește și un sistem de plăți blockchain pentru a-și testa tehnologia de confidențialitate cunoscută sub numele de antiglonț. Aceasta va ascunde suma în orice tranzacții folosind bitcoin. Acest lucru va asigura că toate informațiile clientului lor sunt întotdeauna în siguranță și că nu este afectată confidențialitatea.

Multe companii din întreaga lume sunt interesate de tehnologia blockchain. Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Concluzie

În cele din urmă, utilizarea blockchain-ului în industriile de plăți poate ajuta de fapt să scapi de multe dintre probleme fără probleme. Puteți prelucra mai bine tranzacțiile, mai multă siguranță pentru datele dvs. și proprietatea identității dvs. digitale. Credem că implementarea blockchain-ului poate oferi cu adevărat beneficii atât pentru companii, cât și pentru clienți.

Dacă sunteți interesat să implementați blockchain-ul în sistemele dvs. de plată, atunci trebuie să începeți să învățați mai bine tehnologia. Vă recomandăm să începeți cu un curs blockchain gratuit pentru a stăpâni elementele de bază ale blockchain-ului înainte de a începe propriul dvs. proiect. Deci, de ce să aștepți? Luați intuitivul chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me