Potențialul Blockchain este perfect potrivit pentru producție. Să înțelegem cum blockchain-ul poate crește valoarea afacerii în sectorul de producție.

În realitate, sectorul manufacturier contribuie la creșterea PIB-ului fiecărei țări. Cel mai mult puteți vedea impactul asupra economiei SUA. În trimestrul IV pentru 2019, producătorii au fost responsabili pentru 2233,4 miliarde de dolari! Prin urmare, a constituit 11,39% din economia totală. Deci, puteți vedea cum producția este un element important în creșterea unei țări.

Cu toate acestea, acest sector este, de asemenea, afectat de numeroase probleme. Prin urmare, impactul asupra PIB-ului mondial scade zi de zi. Datorită influențelor internaționale crescute, producătorii trebuie să rămână interconectați între ei. Dar numai blockchain-ul poate face ca acest lucru să se întâmple acum.

Prin urmare, producătorii din întreaga lume încep să dezvolte soluții blockchain pentru a-și eficientiza operațiunile și a le mări vizibilitatea. Deoarece blockchain-ul are potențialul de a modifica întregul proces de fabricație, este relevant doar ca companiile să înceapă să se reunească și să creeze un ecosistem bazat pe blockchain.

În acest articol, ne vom concentra asupra importanței blockchain-ului în producție. Acest lucru îi va ajuta pe începători să realizeze scenariul actual al industriei prelucrătoare. Mai mult, va ajuta, de asemenea, la învățarea modului în care puteți utiliza această tehnologie pentru propriile procese de fabricație.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain în producție: De ce are nevoie acest sector Blockchain?

Industria prelucrătoare se ocupă cu multe probleme în acest moment. În realitate, sectorul rămâne foarte în urmă din cauza numărului crescut de inconsecvențe și gestionare defectuoasă. Prin urmare, acest sector are nevoie de o schimbare gravă în acest moment.

blockchain pe piețele de producție

Cerințe de prognoză pentru dificultăți

Deoarece piața continuă să se schimbe tot timpul, este destul de dificil să țineți pasul cu noile tendințe tot timpul. Prin urmare, mulți producători nu pot prognoza ce fel de produse sunt solicitate în viitor. Această lipsă de capacitate dăunează reputației producătorului, deoarece aceștia nu pot veni cu proiecții de succes ale produselor pentru a-și asigura rolul pe piețele în schimbare.

De asemenea, nu par să posede niciun instrument necesar care să îi ajute să estimeze câte sau când ar trebui să continue să vândă un anumit produs. Astfel, acestea ajung cu o mulțime de produse din cauza surplusului de producție. În multe cazuri, se confruntă chiar și cu o penurie de producție.

Gestionarea necorespunzătoare a inventarului

Aceasta este o altă problemă importantă pentru compania producătoare. Practic, modelul pe care îl urmează pentru a gestiona inventarul este mult datat și plin de probleme. Deși automatizarea a rezolvat unele dintre probleme, complexitatea generală a managementului este copleșitoare pentru mulți producători.

Din cauza gestionării greșite, aceștia nu reușesc să livreze produsele la timp, ducând la pierderi. Mai mult decât atât, nu reușesc să păstreze produsele într-un mediu potrivit, ducând la pierderea multor bani.

În realitate, urmărirea inventarului este un proces costisitor, așa că mulți nu sunt dornici să-l folosească. Dar munca manuală, în acest caz, consumă mult timp și este predispusă la erori. Deci, au nevoie de o soluție care poate economisi costuri și îi poate ajuta să gestioneze stocurile mai eficient.

Eficiență scăzută

Problema este dacă doriți să sporiți eficiența, trebuie să reduceți costurile și chiar calitatea produselor. Din păcate, acesta este scenariul actual al companiei producătoare, în care încearcă să-și degradeze calitatea pentru a crește eficiența. Inutil să spun că această abordare are ca rezultat nemulțumirea consumatorilor, ducând la venituri mai mici pentru companii.

Dar mulți producători nu pot ieși din această lacună, unde eficiența este legată negativ de costuri. În multe cazuri, cei care aleg calitatea trebuie să-și sacrifice eficiența și să fie victime ale costurilor crescute.

Dificultate în creșterea rentabilității investiției

Evident, fiecare producător ar dori să își mărească rentabilitatea investiției (Return on Investment) prin orice mijloace. În realitate, acest proces le va spori semnificativ vânzările sau chiar va crește valoarea produselor lor. Dar nu există multe modalități eficiente în care companiile pot face acest lucru. De asemenea, în timpul multor căderi economice, consumatorii nu sunt capabili să își investească banii în produse.

Astfel, scade vânzările globale ale companiilor și nu au mijloacele necesare pentru a depăși sistemul. Deci, mulți producători se confruntă cu dificultăți uriașe în creșterea rentabilității investiției.

Citeste mai mult:Importanța blockchain-ului în industria asigurărilor

Lipsa forței de muncă calificate

Știm că robotica sau automatizarea pot ajuta la depunerea forței de muncă umane. Dar mașinile nu pot face totul în acest moment. În multe cazuri, capacitățile umane sunt foarte necesare pentru ca sistemul să funcționeze fără probleme. Cu toate acestea, lipsa forței de muncă calificate pentru a gestiona eficient rezultatele sau pentru a rezolva rapid orice problemă are un impact asupra acestui sector.

De asemenea, pensionarea generației baby boomer dă naștere la lipsă de forță de muncă, deoarece alte generații simt că acest tip de loc de muncă este degradant. Prin urmare, industriile prelucrătoare au dificultăți în a ține pasul cu cerințele cu o cantitate mică de forță de muncă disponibilă.

Sistem vechi de rețea

Noile tehnologii apar în fiecare an și este greu să țineți pasul cu vremurile în schimbare. De exemplu, dispozitivele IoT sau software-ul de fabricație sau chiar robotica pot deveni copleșitoare pentru un producător mic.

Cu toate acestea, utilizarea acestor tehnologii la producătorii mari de timp asigură un randament mai mare decât temporizatoarele mici. Prin urmare, temporizatorii mici sunt în mare dezavantaj și nu pot ține pasul cu concurența. Astfel, ea dă naștere unui decalaj în sectorul manufacturier, unde numai marile nume profitează și cei care se află în spate.

Produse contrafăcute

O altă problemă importantă este creșterea numărului de produse contrafăcute. Producătorii criminali tind să amestece produsele contrafăcute cu cele reale, făcând imposibilă depistarea lor. Dar această problemă degradează marca companiei-mamă, iar consumatorii încep să evite cumpărarea produselor. Ca urmare, vânzările încep să scadă, compania începe să piardă bani. Pe de altă parte, părțile ilicite încep să primească plăți pentru produse de calitate proastă și de calitate scăzută, iar acest lucru schimbă în totalitate piața.

Prin urmare, companiile trebuie să combată această problemă cu eficiență, astfel încât consumatorii să poată obține valoarea pentru care plătesc.

Lipsa unui model de audit adecvat

Lipsa unui model de audit adecvat în scena producției este o altă problemă masivă a acestei industrii. În realitate, fără un model de audit adecvat, multe companii nu pot urmări calitatea produsului în fiecare etapă. Deci, devine greu să afli sursa actuală a problemei atunci când identifică problema în produsul finit.

În realitate, acest lucru duce la pierderi masive de-a lungul anilor, iar companiile trebuie să suporte sarcina eliminării produselor în valoare de milioane de dolari doar pentru că nu ar putea asigura calitatea.

Vedeți cum blockchain-ul pentru imobiliare poate scăpa de problemele acestei industrii!

Cum poate Blockchain să îmbunătățească producția?

Blockchain poate îmbunătăți producția oferind o infrastructură descentralizată. Știm că structura descentralizată nu este potrivită pentru mediul de afaceri. Cu toate acestea, caracteristicile care vin cu această structură pot ajuta de fapt companiile producătoare în diferite moduri. De exemplu, blockchain-ul poate oferi o politică de falsificare, ceea ce înseamnă că odată ce datele obțin o intrare în sistem, acestea rămân acolo. Deci, nimeni nu-l poate schimba sau manipula.

Mai mult, blockchain-ul poate stabili utilizarea unui sistem de audit adecvat. În realitate, totul din blockchain trece prin diferite procese de audit. Deci, este instrumentul perfect care poate ajuta companiile să auditeze în mod regulat calitatea produselor în timp real. Folosind dispozitive IoT, acestea pot monitoriza cu ușurință starea fiecărui produs.

Un alt mod excelent în care blockchain-ul poate îmbunătăți producția este reducerea costurilor. În realitate, blockchain-ul poate ajuta companiile să reducă costurile fără a le afecta calitatea în vreun fel. Deci, companiile se pot elibera în sfârșit de lacune și, în cele din urmă, pot oferi cele mai bune produse pentru consumatori. Mai mult, poate ajuta la economisirea multor resurse și pentru producătorii mici.

În cele din urmă, blockchain-ul pe piețele de producție poate îmbunătăți procesul de tranzacție care se întâmplă în cadrul ecosistemului. Totul se face în câteva secunde, plătind furnizorul, tratând cu centrul de distribuție sau cu logistica. Anterior, procesarea tranzacțiilor ar dura câteva zile. Dar folosind blockchain-ul, îl puteți face în câteva minute!

Deci, acesta este un impuls masiv pentru toate companiile, deoarece acestea își pot crește eficiența la maximum. După cum puteți vedea, importanța blockchain-ului în producție este vastă și nu există nicio excepție.

Inscrie-te acum:Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Cum se utilizează Blockchain în producție?

Auditul lanțului de aprovizionare pentru creșterea transparenței

Acesta este unul dintre cele mai bune blockchain-uri în cazurile de utilizare a fabricării în acest moment. În realitate, 78% dintre companii își fac griji cu privire la procesul de audit al lanțului de aprovizionare, iar deșeurile datorate acestui fapt continuă să crească. Deci, aceasta este o problemă care necesită o soluție imediată. Blockchain poate ajuta cu ușurință în acest caz.

În realitate, blockchain-ul poate oferi audit în timp real al produselor și se poate asigura că datele nu sunt corupte. Mai mult, puteți utiliza blockchain pentru a vă verifica linia de producție oricând doriți. Aceasta este o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de risipă și de a crește veniturile.

Îmbunătățirea eficienței la fabricile

Un alt bun caz de utilizare este îmbunătățirea eficienței în întregul sector de producție. După cum știți deja, fabricile trebuie să facă față multor probleme de ineficiență. Dar nu există nicio modalitate bună de ao crește fără a distruge calitatea produsului. Dar utilizarea blockchain-ului îi poate ajuta să mențină un echilibru bun între cele două elemente.

În acest caz, nimeni nu trebuie să sacrifice calitatea produsului pentru a-și crește statutul. Blockchain-ul poate îmbunătăți producția scăpând de toate gestionările necorespunzătoare și procesul haotic. Mai mult decât atât, lipsa erorilor provocate de om și a datelor fără manipulări le poate crește foarte mult veniturile. Prin urmare, le va spori automat eficiența.

Bariere de coborâre pentru producătorii mai mici

Un alt blockchain în cazurile de utilizare a fabricării este avantajul pentru producătorii mai mici. În realitate, blockchain-ul poate deveni salvatorul acestei industrii și, în cele din urmă, pune capăt discriminării împotriva producătorilor mici. Blockchain poate ajuta la crearea de noi oportunități pe piața internă pentru ca producătorii mai mici să obțină profit.

Deci, în cele din urmă, folosind tehnologia, acești concurenți de mici dimensiuni pot intra în joc și își pot face numele în sector. S-a raportat că orice producător care a folosit tehnologia în orice element al sectorului a câștigat un avantaj competitiv pe piețe. Pe de altă parte, un blockchain este o opțiune rentabilă chiar și pentru producătorii mici.

Blockchain vine cu o mulțime de beneficii pentru diverse industrii. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Reducerea defecțiunilor sistemice

Ei bine, sectorul de producție nu este imun la anumite încălcări ale datelor. În realitate, aceste încălcări provin din mai multe forme diferite. De asemenea, întrucât companiile folosesc acum sisteme de rețea pentru a automatiza sau ține evidența activității, orice încălcare a sistemului poate avea ca rezultat accesul criminalilor la informații sensibile. Prin urmare, poate deveni o povară imensă pentru companii să mențină sau să aibă la dispoziție proceduri de securitate adecvate.

Blockchain vă poate ajuta în acest caz. În realitate, rețeaua blockchain acționează ca un paravan de protecție împotriva multor infracțiuni cibernetice. Poate preveni orice public rău intenționat să pătrundă în sistem și chiar să alerteze ceilalți membri cu privire la încercare. Acest lucru poate ajuta companiile să își protejeze informațiile sensibile și să reducă eventualele defecțiuni sistematice pe termen lung.

Astfel, importanța blockchain-ului în producție crește din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Detectarea contrafacerilor și proveniența produsului

Un alt blockchain popular în cazurile de utilizare a fabricării este detectarea produselor contrafăcute. Dar aici, blockchain va avea nevoie de ajutor de la dispozitivele IoT. Acest tip de activitate frauduloasă afectează întreaga lume. De exemplu, în fiecare an, doar pentru produsele contrafăcute, sectorul pierde 3,7 trilioane de dolari. Nu numai atât, consumatorii își pierd și banii, deoarece nu primesc valoarea pe care o plătesc.

Dar cu blockchain-ul, ei pot pune în sfârșit sfârșitul acestei probleme. În realitate, utilizând funcția de urmărire în timp real a blockchain-ului, aceștia pot folosi dispozitive IoT pentru a verifica fiecare produs livrat de la producător către consumator. Deci, nu există nicio modalitate prin care un terț să poată intra între tranzacții și să-și planteze produsele pe piață.

Autentificarea dispozitivelor IoT

Chiar și dispozitivele IoT au nevoie de protecție blockchain din când în când. În prezent, companiile producătoare utilizează în mare măsură dispozitivele IoT pentru a-și urmări produsele. Cu toate acestea, aceste dispozitive nu dispun de protocoalele de securitate necesare pentru a le proteja de atacurile cibernetice. Prin urmare, infractorii cibernetici pot accesa dispozitivele și le pot dezactiva și manipula datele doar printr-o conexiune la internet.

Este un risc masiv. Dar blockchain-ul din producție poate salva ziua aici. Folosind protocolul de securitate blockchain, dispozitivele IoT pot utiliza rețele descentralizate pentru a-și stoca datele. Deci, pot rămâne protejați, chiar și sub atac.

Urmărirea în timp real a procesului de întreținere

Timpul de nefuncționare al producției are loc din cauza problemei de întreținere. Dar costul acestui lucru este dificil de calculat. Din păcate, mai mult de 80% dintre companii nu pot nici măcar să calculeze corect acest cost. Deci, acest lucru dă naștere unei ineficiențe masive în cadrul lanțului de aprovizionare intern. De asemenea, deoarece companiile se bazează pe echipamente vechi, frecvența timpilor de nefuncționare poate crește drastic.

Dar utilizarea blockchain-ului în producție pentru menținerea lanțului de aprovizionare poate asigura automatizarea acestui proces. De exemplu, puteți obține urmărirea în timp real a procesului de întreținere care vă va ajuta să determinați cu ușurință timpul de nefuncționare. De asemenea, în multe cazuri, dependența de blockchain vă poate ajuta să aflați cauza principală a problemei.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Securizarea datelor sensibile

O altă sarcină importantă pentru blockchain în producție este securizarea datelor sensibile în linia de producție. După cum știți deja, sectorul de producție se ocupă din când în când cu o mulțime de informații interne. Deci, dacă informațiile ies sau intră în mâinile concurenților, aceasta poate însemna o pierdere masivă. Prin urmare, este logic doar să folosiți o tehnologie care poate oferi securitate pentru aceste informații sensibile.

Și blockchain pare a fi potrivirea perfectă pentru acest lucru. În realitate, blockchain-ul poate ajuta acest sector oferind acces la date bazat pe autentificare.

Piață sigură pentru fabricarea aditivă

Fabricarea aditivă este un nou tip de abordare a sectorului de fabricație. În realitate, aceasta înseamnă imprimare 3D. Cu toate acestea, încă nu este încă mainstream. Problema este că acest sector are nevoie de un canal adecvat pentru a prezenta posibilitățile. Dar, cu toate activitățile frauduloase care se desfășoară deja în industrie, mulți producători autentici nu se pot deosebi de acest număr. De asemenea, există o altă problemă a furtului proiectelor altor persoane prin hacking pe serverul acestei imprimante. Dar blockchain-ul poate oferi o piață sigură în care designerii își pot breveta desenele și le pot vinde. De asemenea, guvernele pot ține evidența oricăror activități ilegale din acest tărâm folosind și blockchain.

Îmbunătățirea aprovizionării cu materiale

Cursul de materiale este crucial pentru industriile prelucrătoare. De ce totuși? Ei bine, pentru că dacă nu folosesc materiale autentice, calitatea produsului lor final va scădea masiv. Prin urmare, este logic doar să testați sursa înainte de a efectua achiziția finală.

Deci, utilizarea blockchain-ului în producție pentru menținerea lanțului de aprovizionare este crucială. Blockchain vă poate ajuta să vă asigurați că sursa este autentică și că calitatea materialelor este la îndemână. Mai mult, blockchain poate conecta chiar surse probabile cu cumpărătorii lor pentru a le oferi mai multe opțiuni.

Un model de afaceri mai bun folosind blockchain vă poate ajuta compania în mai multe moduri. Începeți-vă proiectul blockchain folosind strategia noastră de implementare finală blockchain acum!

Companiile producătoare din lumea reală care utilizează tehnologia Blockchain

Grupul Volkswagen

Grupul Volkswagen folosește blockchain în producție pentru urmărirea lanțului lor de aprovizionare cu minerale. În realitate, compania încearcă să furnizeze materialul în mod eficient și să mențină starea în mod corespunzător. Practic, vor urmări mineralul cobalt pe care îl folosesc în bateriile lor litiu-ion. Auditarea acestor minerale necesită o mulțime de resurse, dar utilizarea blockchain-ului le poate economisi timp și bani.

Grupul Toyota

Toyota este o altă companie producătoare care folosește blockchain pentru industria auto. În realitate, acest grup explorează efectul blockchain-ului în industrie pentru a vedea unde blockchain-ul poate străluci cel mai mult. Mai mult decât atât, aceștia folosesc și blockchain-ul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare pentru a obține informațiile necesare pentru mașinile lor cu conducere automată.

Samsung

Samsung utilizează blockchain-ul pe piețele de producție foarte eficient. În principal, vor să folosească blockchain pentru a-și urmări expedierile din fabrică către magazine folosind funcția de urmărire în timp real. Potrivit acestora, își pot reduce costurile de expediere cu până la 20% dacă încep să folosească blockchain.

Daimler

Daimler este o altă companie producătoare care folosește blockchain pentru platforma lor de partajare a datelor. În realitate, au finalizat deja o dovadă de concept cu Ocean Protocol în ceea ce privește blockchain-ul. Mai mult, acum știu cum pot folosi blockchain-ul pentru a genera bani din fluxurile de date din cadrul lanțului lor intern de aprovizionare.

Foxconn

Foxconn este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din acest moment și este responsabilă pentru fabricarea iPhone-ului Apple. În realitate, folosind blockchain-ul, aceștia oferă creditorilor nebancari posibilitatea de a împrumuta bani în lanțul de aprovizionare direct. Deci, pot conecta cu ușurință creditorii cu furnizorii, fără nici o hârtie suplimentară.

Vad

Ford este o altă companie producătoare de automobile care folosește blockchain pentru a acriva minerale. În realitate, ei folosesc tehnologia IBM pentru a-și urmări aprovizionarea cu minerale pentru industria lor de producție auto. Scopul principal este de a asigura o rețea deschisă care îi poate ajuta pe alții să urmărească și să valideze toate mineralele care economisesc timp și bani.

Nestle

Nestle folosește blockchain în procesul de fabricare a produselor alimentare. Aici, compania lucrează cu OpenSC pentru a-și dezvolta propria urmărire a proceselor alimentare și a lanțurilor de aprovizionare. Dar această inițiativă este diferită de munca lor cu IBM Food Trust.

Unilever

Unilever lucrează la un proiect pilot de un an în care vor folosi blockchain pentru a urmări tranzacțiile din lanțul de aprovizionare cu ceai. În prezent, compania lucrează cu bănci mari pentru a urmări fermierii și procesul global de aprovizionare și fabricare a ceaiului.

Pfizer

Pfizer folosește blockchain și în producție. În realitate, ei sunt o companie farmaceutică și vor să se asigure că au produsele potrivite în aprovizionarea lor. Deci, împreună cu alte companii farmaceutice, își urmăresc toate medicamentele clinice de la producție la consumator.

Merck & Co.

O altă companie farmaceutică Merck & Co. folosește blockchain în producție pentru a face față problemelor de fabricație precum depozitarea medicamentelor, conformitatea cu reglementările, studiile clinice, eficiența lanțului de frig și așa mai departe. În prezent, acestea fac parte din consorțiul Legii privind securitatea lanțului de aprovizionare cu droguri (DSCSA).

Citeste mai mult:Top 50 de companii care folosesc tehnologia Blockchain

Concluzie

Avantajele blockchain-ului în producție sunt vaste. Blockchain poate da naștere la oportunități pentru întreaga industrie și poate asigura o piață echitabilă pentru producătorii mari și mici. După cum puteți vedea, blockchain-ul se poate încadra în ecosistemul producției destul de ușor. Prin urmare, a sosit timpul ca companiile din întreaga lume să înceapă să încorporeze această tehnologie și să profite de toată gloria ei.

Ești încântat de tehnologie și vrei să explorezi mai multe oportunități? Dacă sunteți doar un începător și doriți să aflați mai multe despre tehnologie, puteți consulta cursul nostru gratuit blockchain. Începeți călătoria dvs. blockchain și profitați de avantajele blockchain-ului acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me