Blockchain poate oferi o cantitate enormă de oportunități pentru industriile de retail. Să aruncăm o privire mai atentă asupra rolului blockchain-ului în industria de retail.

Industriile cu amănuntul au crescut chiar și anul trecut, înainte ca pandemia să lovească lumea. Deși multe companii de vânzare cu amănuntul oferă facilități de cumpărare online, veniturile primare provin din magazinele lor fizice. Cu toate acestea, după venirea pandemiei, comercianții cu amănuntul s-au confruntat cu unele probleme majore, cum ar fi menținerea lanțului de aprovizionare, vânzarea de produse, deschiderea magazinelor și păstrarea în siguranță a tuturor clienților și angajaților.

Cu toate acestea, toate acestea ar putea fi evitate dacă această industrie ar adopta tehnologia blockchain chiar de la început. În realitate, fiabilitatea blockchain-ului, sustenabilitatea și calitatea urmăririi și ajutării în procesele de gestionare pot oferi industriilor de vânzare cu amănuntul ultima digitalizare de care au nevoie.

Deci, este timpul ca industriile de vânzare cu amănuntul să se concentreze mai serios pe blockchain și să înceapă să îl integreze în sistemele lor vechi. Prin urmare, în acest ghid, vom analiza de ce industria de retail are nevoie de blockchain și modul în care blockchain poate rezolva toate problemele.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Blockchain în comerțul cu amănuntul: are această industrie într-adevăr nevoie de Blockchain?

Este normal să ne întrebăm dacă această industrie are într-adevăr nevoie de blockchain sau nu. În realitate, sectorul comerțului cu amănuntul pare să se descurce destul de bine în comparație cu alte sectoare. Cu toate acestea, această industrie se ocupă de o mulțime de probleme interne care trebuie abordate mai devreme decât mai târziu. Acesta este motivul principal pentru care această industrie are nevoie de o schimbare ca un blockchain în acest moment. Să verificăm problemele probabile.

blockchain pe piața cu amănuntul

Modificarea așteptărilor consumatorilor

Industria cu amănuntul trebuie să se ocupe de o mulțime de elemente volatile, iar una dintre acestea este așteptările consumatorilor. În realitate, așteptările consumatorilor par să se schimbe destul de rapid, lucru greu de ținut. Există doar prea multe elemente în joc, schimbând gusturile consumatorilor peste noapte. De exemplu, o bună parte din consumator ar putea iubi un produs astăzi, chiar a doua zi, s-ar putea să aibă gânduri diferite, iar unora s-ar putea să nu le mai placă produsul.

Schimbările de sezon, ocaziile, sărbătorile, tendințele sunt câțiva dintre factorii cruciale în acest sens. Prin urmare, industria cu amănuntul trebuie să fie suficient de inteligentă pentru a înțelege toate aceste informații. Cu toate acestea, prognozele exacte nu sunt încă posibile până în prezent.

Menținerea slabă a loialității clienților

Pentru a crea o loialitate bună față de marcă, trebuie să aveți o experiență bună a clienților. În realitate, una dintre cele mai importante probleme ale comercianților cu amănuntul este practica de a-și pierde vechii clienți, considerând că pot fi înlocuiți cu ușurință. Știm că tratarea cu consumatorii poate deveni uneori dificilă. Dar practica eliberării nu poate reveni decât să te bântuie mai târziu.

De exemplu, dacă păstrați această mentalitate, atunci veți fi mai greu să vă scalați afacerea. Deși promoțiile sau ofertele de vânzare sau reducerile speciale pot ajuta clienții dvs. vechi să se simtă doriți, în prezent nu este suficient pentru că, de cele mai multe ori, comercianții cu amănuntul nu reușesc să livreze oferte personalizate.

Comunicare internă ineficientă

Acest lucru este cel mai potrivit pentru companiile mari cu amănuntul, deoarece acestea par să aibă o mulțime de divizii în loc. Prin urmare, menținerea acestei diviziuni în același timp este costisitoare și complexă. Astfel, simpla complexitate a gestionării și operării acestor diviziuni prin comunicarea internă poate să nu fie posibilă uneori.

Ca rezultat, lipsa comunicării între divizii poate perturba procesul de afaceri, împreună cu scăderea satisfacției consumatorilor. Fără un sistem adecvat pentru automatizarea acestor comunicații, nu există o modalitate adecvată de a menține această problemă. Prin urmare, au nevoie de ajutorul tehnologiilor.

Fără utilizarea tehnologiilor avansate

Ei bine, multe tehnologii sunt create special pentru anumite companii și pot contribui la promovarea unor beneficii suplimentare dacă sunt utilizate corect. Cu toate acestea, companiile cu amănuntul sunt în spatele acestei tendințe complet. Chiar și astăzi, mulți comercianți cu amănuntul nici măcar nu au o prezență în linie. Prin urmare, ei rămân în urmă drastic.

În realitate, ei încă folosesc vechea metodă care a expirat cu mult timp în urmă. De asemenea, în multe cazuri, comercianții cu amănuntul consideră că utilizarea tehnologiei este o sarcină dificilă și nu au capacitatea de a o utiliza corect.

Din nou, unele companii de retail iau decizii greșite pentru a alege tehnologia de care au nevoie. Acest lucru poate duce la ineficiențe și risipa de bani ca soluție pentru alte companii care nu pot oferi același beneficiu retailului.

Explorează mai multe subiecte similare:Importanța blockchain-ului în industria asigurărilor

Strategie de marketing modernă slabă

Da, multe companii de vânzare cu amănuntul fac tranziție încet în domeniul marketingului online. Dar lipsa unei baze de cunoștințe adecvate pe acest subiect îi face să ajungă să investească o mulțime de bani cu abia rezultate. În realitate, nu puteți rămâne doar cu marketingul social media; există diferite moduri în care vă puteți comercializa produsele către clienți.

Mai mult decât atât, clienții în zilele noastre adoră angajamentul individual de la mărcile lor personale. Deci, dacă nu le puteți oferi această caracteristică, s-ar putea să-și piardă în curând interesul pentru marca dvs. Din nou, companiile cu amănuntul pot comercializa uneori produsele prea mult, ceea ce crește nemulțumirea clienților.

Fraude și bunuri contrafăcute

Una dintre problemele majore ale acestei industrii este cantitatea tot mai mare de activități frauduloase și bunuri contrafăcute. Nu numai că există prea multe produse contrafăcute pe piață care distrug reputația pe care o acumulează companiile de retail, dar activitățile de fraudă internă afectează și veniturile..

De fapt, mărfurile contrafăcute devin din ce în ce mai greu de identificat, ceea ce înseamnă mai multă nemulțumire a consumatorilor. Fără a aborda corect problema, atât clientul, cât și comerciantul cu amănuntul își vor pierde în continuare banii prețioși. Deci, companiile de retail trebuie să rezolve această problemă cât de repede pot.

Cyber ​​Hacks

Numărul tot mai mare de hack-uri cibernetice reprezintă un alt obstacol pentru companiile de retail. În realitate, majoritatea companiilor de retail utilizează un model tipic de rețea client-server, care este destul de vulnerabil, sincer. Prin urmare, este aproape ușor să introduceți serverele și să furați date importante. În plus, întrucât fiecare companie cu amănuntul păstrează date despre clienții săi, este destul de ușor să le manipulați și să obțineți acces la informațiile despre cardul de credit sau contul bancar. Acest lucru poate deveni rapid o încălcare imensă a securității care duce la pierderea multor venituri. Mai mult, va însemna, de asemenea, că consumatorii nu pot avea încredere în dvs. cu datele lor, ceea ce nu este o impresie bună pentru marca dvs..

Inflația prețului cu amănuntul

Consumatorii trebuie să plătească din ce în ce mai mult în zilele noastre, pentru esențialul vieții de zi cu zi. Deci, tind să aibă mai puțini bani economisiți pentru bugetul oricăror articole de lux. Cu toate acestea, fluctuațiile prețurilor de vânzare cu amănuntul și ale etichetelor de preț ridicate nu fac decât să descurajeze un client să cheltuiască bani. Deci, comercianții cu amănuntul trebuie să ofere oferte speciale sau reduceri pentru a atrage consumatorii să cumpere produsele.

Cu toate acestea, companiile de vânzare cu amănuntul nici măcar nu pot face față costurilor ridicate în acest moment. Dar de ce? Ei bine, lipsa unei automatizări și planificări adecvate poate duce la creșterea costurilor de fabricație, ceea ce crește și prețurile cu amănuntul.

Deci, menținerea unei rate mai mari decât așteptările consumatorilor nu este o strategie bună dacă doriți să scalați.

Inscrie-te acum:Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Care sunt beneficiile blockchain-ului în comerțul cu amănuntul?

Există multe avantaje în utilizarea blockchain-ului în comerțul cu amănuntul. Unele dintre aceste beneficii sunt exclusive și sunt posibile numai dacă industria începe să utilizeze această tehnologie. Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului, această industrie poate depăși în curând toate barierele în cel mai scurt timp. Să vedem care sunt beneficiile –

Managementul corect al inventarului

După cum știți deja, companiile de vânzare cu amănuntul au nevoie de o gestionare adecvată a stocurilor dacă doresc să își sporească eficiența generală. În realitate, nu există nicio cădere care vine cu aceasta. Companiile pot beneficia doar, deoarece gestionarea stocurilor le va ajuta să țină evidența produselor, a datelor de expirare și a intereselor consumatorilor.

Blockchain-ul pe piața cu amănuntul poate ajuta companiile să-și gestioneze stocurile mai eficient. Mai mult decât atât, le va economisi și o mulțime de bani, deoarece poate automatiza procesul de lipsă de produse sau surplusul de produs pe baza cererii consumatorilor în timp real. Credem că este un caz de utilizare excelent pentru industria de retail.

Utilizarea Crypto ca metodă de plată

O altă mare utilizare a blockchain-ului pe piața cu amănuntul sunt metodele de plată criptografică. După cum știți deja, piețele criptomonede sunt în plină expansiune în acest moment. Mai mult, se pare că diferite țări sunt dornice să lucreze la monedele digitale ale băncii centrale, care este practic o versiune criptografică a banilor fiduciari.

Deci, se pare că criptomonedele vor deveni banii viitorului. Aici, companiile de vânzare cu amănuntul pot rămâne cu un pas înainte folosind cripto deja existente ca plată oficială pentru produse. În realitate, este o strategie bună de a entuziasma consumatorii și de ai ajuta să plătească pentru produs folosind bani siguri și digitali într-un mod transparent.

O mai bună gestionare a identității clienților

După cum știți deja, majoritatea companiilor de retail utilizează un model tipic de rețea client-server, care este destul de vulnerabil. Deci, este destul de ușor să manipulați aceste date și să accesați informațiile despre cardul de credit pentru consumatori sau despre contul bancar. Aceasta este o încălcare masivă a vieții private și o încălcare clară a legislației statului.

Pentru a face față acestei probleme, companiile pot utiliza blockchain-ul pe piața de retail pentru a asigura datele referitoare la client. În realitate, ei pot oferi procese de autentificare în sistem și pot stoca toate informațiile în spațiul de stocare imuabil. Deci, clientul va avea acces doar la informațiile sale și niciun terț nu poate încălca rețeaua și nu poate utiliza abuziv aceste informații.

Blockchain poate oferi beneficii pentru aproape fiecare industrie. Consultați acum beneficiile tehnologiei blockchain!

Simplificați impozitul pe vânzările cu amănuntul

Un alt avantaj al blockchain-ului în comerțul cu amănuntul este procesul de raționalizare a impozitului pe vânzări cu amănuntul. În realitate, în fiecare an, fiecare companie cu amănuntul trebuie să plătească impozite pe baza vânzărilor lor. Cu toate acestea, mulți tind să evite plata acestui impozit, care se ridică la 14,5 miliarde de dolari! Mai mult, majoritatea acestei evaziuni fiscale se întâmplă pentru comercianții cu amănuntul online. Dacă se întâmplă acest lucru, companiile pot primi chiar acuzații pentru aceștia pentru acest lucru.

Prin urmare, pentru a rezolva această problemă, colectarea automatizată a impozitului pe vânzări de bază blockchain poate contribui la colectarea impozitelor pe baza numărului de vânzări sau a profitului realizat de acestea. Mai mult, comercianții cu amănuntul își pot încărca documentele, care vor trece printr-o verificare adecvată în rețea. Acesta este de fapt o modalitate excelentă de a plăti impozitul în timp util și de a evita orice probleme legale.

Prevenirea contrafacerii și a fraudelor

Un alt avantaj al blockchain-ului în comerțul cu amănuntul este prevenirea fraudei și a produselor contrafăcute. În realitate, tocmai din cauza fraudei, industria de retail a pierdut 62 de miliarde de dolari în 2019. Mai mult, companiile de vânzare cu amănuntul de ultimă generație și-au pierdut aproape 30% din profit datorită politicilor de returnare înguste și a marjelor ridicate. Însă problema nu este pierderea, ci daunele pe care le ia marca ca urmare a păstrării la vânzare a produselor contrafăcute.

Folosind tehnologia blockchain, comercianții cu amănuntul își pot urmări bunurile de la producători și se pot asigura că primesc produsul autentic de fiecare dată. Mai mult, acest lucru îi poate ajuta să facă față definitiv produselor contrafăcute.

Furnizarea provenienței produsului

Un alt dintre blockchain-urile din cazurile de utilizare cu amănuntul este caracteristica de a avea proveniența produsului. În prezent, consumatorii sunt sceptici cu privire la tot ceea ce cumpără. Și acest lucru este perfect normal, deoarece se pot aștepta la mai mult atunci când plătesc pentru asta. Dar companiile de vânzare cu amănuntul nu pot oferi nicio altă proveniență decât sigiliul de pe containerul pe care scrie „fabricat în xxx”.

Deci, folosind blockchain-ul, companiile pot oferi în sfârșit proveniența, deoarece consumatorul poate urmări sau vedea întregul lanț de aprovizionare al unui singur produs. Va începe cu furnizorii și se va termina cu consumatorul care l-a cumpărat. Acesta va oferi proveniența dorită de clienți acum și își poate cheltui banii pe un produs autentic.

Fără un model de afaceri adecvat în minte, este dificil să folosiți blockchain-ul ca pârghie. Consultați strategia noastră finală de implementare blockchain pentru a afla mai multe despre dezvoltarea blockchain.

Oferirea de contracte de produse

Lipsa unei întrețineri adecvate a canalului furnizor împiedică dezvoltarea acestei industrii. În realitate, procesul de plată al expedierilor necesită mult timp, inclusiv verificarea și procesarea. Cu toate acestea, acest proces îndelungat poate descuraja mulți furnizori de la furnizarea transportului în termenul promis. Prin urmare, poate însemna o mulțime de pierderi și pentru comercianții cu amănuntul.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune elemente ale blockchain-ului în cazurile de utilizare cu amănuntul este contractul inteligent. În realitate, multe companii cu amănuntul pot folosi contractele inteligente ca garanție de plată. Aici pot oferi o promisiune de plată care va dura doar câteva minute pentru a fi procesată. Prin urmare, furnizorii vor fi motivați să îndeplinească transportul în termen.

Reducerea hackerilor cibernetici

Un alt blockchain popular în cazurile de utilizare cu amănuntul este apărarea împotriva hackerilor cibernetici. După cum știți deja, industria cu amănuntul se confruntă cu amenințări la adresa securității destul de frecvent. Prin urmare, acest lucru poate deveni rapid o încălcare imensă a securității care duce la pierderea multor venituri. Mai mult, va însemna, de asemenea, că consumatorii nu pot avea încredere în companii cu datele lor, ceea ce nu este o impresie bună pentru marcă.

Dar cu utilizarea blockchain-ului aici, scenariul se poate schimba drastic. Deoarece blockchain poate oferi protocoale de înaltă securitate pentru a combate atacurile cibernetice, nu va mai fi posibilă nicio încălcare a securității. Prin urmare, blockchain-ul poate începe să crească veniturile prin protejarea rețelei de la o entitate terță parte.

Programe de loialitate inteligentă

Blockchain-ul într-un magazin cu amănuntul poate ajuta și în programele de fidelizare. În prezent, multe companii de retail au la dispoziție programe de loialitate care îi ajută să se conecteze cu o mulțime mult mai mare și să-și mențină vechii consumatori mulțumiți de mărcile lor. Dar există și ineficiențe și în programele de loialitate. De cele mai multe ori, oferă reguli inconsistente care nu permit consumatorului să obțină puncte de recompensă.

De asemenea, în multe cazuri, din cauza nepotrivirii sistemului, chiar dacă un consumator este eligibil pentru puncte, este posibil să nu-l primească.

Dar, cu contractele inteligente ale blockchain-ului, companiile de retail pot automatiza întregul proces. Pot doar să pre-programeze regulile într-un contract inteligent și, odată ce un client respectă fiecare regulă, el / ea primește automat punctele.

Tranzacții între persoane și comercianți

Aceasta este o caracteristică destul de interesantă a blockchain-ului pe care acum încearcă să-l folosească mulți comercianți cu amănuntul. Blockchain-ul dintr-un magazin de vânzare cu amănuntul poate oferi persoane tranzacțiile comercianților. În realitate, acest lucru ajută ambele părți să beneficieze de procesul de plată. Clientul nu trebuie să elimine taxele suplimentare folosind alte servicii financiare terțe, iar comerciantul poate beneficia de plata directă fără a utiliza aplicații terțe.

Mai mult decât atât, acest lucru poate crea o încredere continuă între ambele părți, ceea ce reprezintă un punct de plus masiv pentru companiile de retail.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Companii cu amănuntul care utilizează tehnologia Blockchain

Walmart

Walmart lucrează la blockchain în soluții de vânzare cu amănuntul pentru trasabilitatea alimentelor. Pentru asta, ei folosesc Hyperledger Fabric. În acest moment, lucrează cu IBM pentru a obține suportul tehnic pentru soluție. Mai mult decât atât, gigantul de retail a lucrat deja la două proiecte de probă de succes, folosind blockchain. Potrivit acestora, blockchain-ul îi poate ajuta să mențină calitatea alimentelor și să evite orice rezultate dezastruoase.

Amazon

Amazon profită din plin de tehnologia blockchain. În prezent, ei folosesc blockchain-ul în afacerea lor de publicitate. În realitate, aceasta este de fapt o bună utilizare a caracteristicilor blockchain, deoarece le poate îmbunătăți eficiența în mod eficient.

În afară de aceasta, ei vând produse blockchain, cum ar fi blockchain, ca serviciu în care oferă dezvoltarea rețelei pe baza nevoilor clientului.

Alibaba

Alibaba lucrează și la blockchain în soluțiile de vânzare cu amănuntul. Compania folosește blockchain pentru a spori trasabilitatea produselor sale. Mai mult decât atât, au construit deja o platformă transfrontalieră de comerț electronic numită Kaola bazată pe blockchain. Oricum, această platformă va înregistra toate vămuirea, detaliile logistice și înregistrările de produse. Prin urmare, ei intenționează să-l folosească și pentru a combate produsele contrafăcute cu un cod bidimensional.

Ahold Delhaize

O filială a Ahold Delhaize, Albert Heijn, lucrează la blockchain în soluții de vânzare cu amănuntul pentru digitalizarea procesului lanțului de aprovizionare. În realitate, ei doresc să folosească tehnologia pentru a-și reduce procesul de hârtie și pentru a automatiza întregul proces. Potrivit acestora, ei vor să-și facă lanțul de aprovizionare curat, sigur și inteligent folosind tehnologia.

Carrefour

Carrefour s-a alăturat cursei blockchain cu mult timp în urmă. De asemenea, lucrează la aplicații blockchain din comerțul cu amănuntul pentru urmărirea produselor lor. Mai mult, vestea bună este că compania susține că vânzările lor au crescut drastic după ce au trecut la blockchain. Procesul de urmărire a avut un succes imens în China. Deci, vor să-l încorporeze și în alte țări.

Aldi

Aldi folosește blockchain în comerțul cu amănuntul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare. În prezent, ei folosesc tehnologia pentru a-și valida cumpărăturile corporative. Împreună cu Verifish, urmăresc fructele de mare irlandeze organice și durabile. Mai mult, Verifish a dezvoltat proiectul, iar BIM susține soluția. Deși proiectul se va desfășura timp de 12 luni, compania dorește să împacheteze proiectul în 2021.

IKEA

Cine nu știe numele IKEA? Cu toate acestea, veți fi încântați să știți că această companie lucrează și la aplicații blockchain din sectorul de vânzare cu amănuntul. În special divizia lor din Islanda participă la procesele de tranzacții comerciale folosind Ethereum. Mai mult, soluția a venit de la Tradeshift și a folosit bani programabili. În realitate, acest lucru stabilește și utilizarea CBDC la scară globală.

Auchan

Auchan lucrează, de asemenea, la aplicații blockchain în industriile de retail. Compania a anunțat recent că lansează o aplicație de trasabilitate alimentară folosind blockchain în Franța, Portugalia, Italia, Spania și Senegal. Acesta este un exemplu excelent de proveniență, deoarece oferă consumatorilor să urmărească viața produsului de la scanarea codului QR.

The Home Depot

Home Depot este un alt nume familiar în rândul companiilor de retail. Folosind blockchain-ul într-un magazin de vânzare cu amănuntul, vor să elimine orice dispută a furnizorilor care se întâmplă din cauza unei gestionări incorecte. Mai mult decât atât, disputa poate umfla și inventarul, care nu este eficient. Deci, Home Depot lucrează la o soluție pilot pentru a urmări toate achizițiile de la furnizori și pentru a se asigura că totul este bine întreținut.

Ţintă

Target folosește blockchain în comerțul cu amănuntul pentru a-și gestiona lanțul de aprovizionare. Cu toate acestea, încă nu cunoaștem încă aplicația corectă a proiectului, dar știm că folosesc dinte de fierăstrău Hyperledger pentru soluție. Dar mai târziu, au trecut la Hyperledger Grid, ceea ce i-a ajutat să vizeze mai eficient sectorul retail.

Citeste mai mult:Top 50 de companii care folosesc tehnologia Blockchain

Gânduri finale

Blockchain-ul în comerțul cu amănuntul poate schimba o mulțime de aspecte ale acestui sector. Deși acest sector este deja destul de puternic pe cont propriu, se ocupă totuși de o mulțime de probleme care pot cauza probleme mai târziu în viitor. Dar folosind blockchain-ul, această industrie poate depăși toate neajunsurile și poate introduce mai multe caracteristici pentru consumatori.

Dacă vă aflați în industria comerțului cu amănuntul, atunci este timpul să îmbrățișați această tehnologie și toate beneficiile acesteia. Orice novice care este curios cu privire la tehnologia blockchain poate verifica cursul nostru gratuit blockchain și își poate începe călătoria blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me