Acest articol oferă o vedere detaliată a cazurilor de utilizare și a aplicațiilor blockchain pentru asigurări și modul în care companiile de asigurări pot profita de tehnologia blockchain.

Asigurările sunt unul dintre sectoarele care pot câștiga din utilizarea blockchain-ului. În acest articol, vom explora ce trebuie să ne ofere asigurarea blockchain. Asigurarea a fost întotdeauna o sarcină importantă pentru oricine trece printr-o problemă și sperăm că asigurarea blockchain poate schimba întregul peisaj. Multe startup-uri de asigurări blockchain lucrează pentru o experiență de asigurare mai bună pentru utilizatorul final și pentru companiile care se ocupă de asigurarea pentru oameni.

Puține dintre startup-urile de asigurări blockchain se concentrează pe o abordare complet nouă, în timp ce altele încearcă să sporească procesele de asigurare deja actuale și să le îmbunătățească în tot procesul.

De asemenea, pentru a înțelege mai bine polița de asigurare blockchain, trebuie să parcurgem cazurile de utilizare a asigurărilor blockchain. Trecând prin aceste cazuri de utilizare a asigurărilor blockchain, veți avea o idee mai bună despre modul în care întreprinderile de asigurare blockchain încearcă să rezolve problema industriei asigurărilor blockchain.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Blockchain pentru asigurări: condițiile actuale și modul în care Blockchain vă poate ajuta

Prevalența asigurărilor în viața noastră nu este nimic nou. Funcționează de mii de ani. În acest moment, trăim într-o industrie a asigurărilor care depinde în mare măsură de brokeri. Este obișnuit ca brokerii să cheme oameni și să-i convingă să adopte o politică.

Abordarea este de a face un contract pe hârtie, ceea ce înseamnă includerea erorilor umane în timpul proiectului sau la solicitarea asigurării. Toate-în-toate, toate fac lucrurile complexe pentru toate părțile în curs de desfășurare, inclusiv asigurătorii, brokerii și consumatorii. De asemenea, trebuie să luăm în considerare riscul asociat întregului proces.

Modul în care Blockchain poate beneficia sectorul asigurărilor?

Blockchain este tehnologia care poate transforma industria. Cu toate acestea, nu este la fel de impactant în acest moment, dar arată promițător. Pentru a obține o mai bună înțelegere, trebuie mai întâi să înțelegem cum impactul sau modificările blockchain-ului în industria asigurărilor?

De asemenea, trebuie să știm ce cazuri de utilizare vor avea un impact semnificativ pe termen lung. Pentru companiile de asigurări, asigurarea blockchain este cel mai nou termen cu care trebuie să se ocupe. Acesta va da naștere companiilor de asigurări blockchain, care vor profita la maximum de ceea ce blockchain are de oferit.

În acest moment, putem spune că avem o mulțime de proiecte de dovadă a conceptului în care ideile sunt mai mult un concept decât o realitate. De asemenea, asigurătorii trebuie să refacă totul, inclusiv schimbarea modelului de afaceri al asigurărilor. Acest lucru va necesita timp și testare adecvată înainte ca schimbările substanțiale să poată fi observate pe piață.

Cu toate acestea, ar exista adoptatori timpurii care vor avea avantajul primilor mutanți. Cele patru cazuri de utilizare și aplicații blockchain includ următoarele.

 1. Detectarea fraudei și prevenirea riscurilor
 2. Prevenirea și gestionarea revendicărilor
 3. Asigurare de sanatate
 4. Reasigurare
 5. Proprietate și accident (P&C) Asigurări

Pentru a înțelege rezultatele potențiale, să parcurgem aplicațiile de asigurare blockchain și cazurile de utilizare de mai jos.

Cazuri de utilizare a asigurărilor Blockchain și aplicații de asigurare Blockchain

Detectarea fraudei și prevenirea riscurilor: probleme și probleme actuale

Fraudele în asigurări sunt o mare problemă pe care atât organizațiile, cât și utilizatorii finali doresc să o rezolve. Cu asigurătorii care nu au investit cu adevărat în rezolvarea problemei fraudelor. Abordarea lor de a rezolva frauda a fost întotdeauna mai mică decât este necesar. Cu toate acestea, utilizarea tehnologiei antifraudă este destul de frecventă în rândul asigurătorilor, cu până la 95% dintre aceștia care o folosesc.

Chiar și cu toate măsurile de precauție și utilizarea tehnologiei antifraudă, asigurătorii trebuie să sufere încă de un număr mare de fraude. Potrivit rapoartelor, industria asigurărilor suferă de 80 de miliarde de dolari pe an. Atât companiile de asigurări, cât și utilizatorii finali suferă din cauza fraudei. În medie, o familie poate pierde de la 400 la 700 de dolari pe an.

Pe scurt, metoda standard nu reușește să prevină frauda, ​​având în vedere complexitatea pe care o oferă industria asigurărilor. De cele mai multe ori, apare o problemă de vizibilitate atunci când sunt trimise informații între colegi, inclusiv asigurătorii, reasigurătorii și reclamanții. Documentele permit, de asemenea, infractorilor sau fraudatorilor să modifice informațiile și, prin urmare, să comită fraude.

Cum poate Blockchain să ajute la detectarea fraudei și prevenirea riscurilor?

Blockchain poate rezolva problema fraudei datorită transparenței pe care o are de oferit. O mai bună coordonare între asigurători înseamnă că frauda poate fi combătută în mod corespunzător. Tehnologia contabilității distribuite asigură faptul că tranzacțiile efectuate pe blockchain sunt permanente.

Aceasta înseamnă că nu pot fi modificate date odată scrise, care oferă baza securității datelor. Revendicările pot rezida acum pe registrul distribuit, facilitând astfel asigurărilor să verifice informațiile când va veni momentul.

Pentru a îmbunătăți detectarea fraudei, asigurătorii semnificativi colectează date public și apoi prezic activități frauduloase. Cu datele, sunt dezvăluite tipare care, în schimb, ajută la îmbunătățirea recunoașterii. Cu toate acestea, provocarea este de a partaja date sensibile între organizațiile care au fost întotdeauna acolo, ceea ce face complexul întregului proces.

Scopul este de a construi o platformă de detectare a fraudei care să funcționeze la nivelul întregii rețele, păstrând, de asemenea, confidențialitatea. Blockchain permite asigurătorilor să facă exact asta. Permite oprirea fraudei și o mai mare coordonare între asigurători, care pot beneficia pe termen nelimitat.

Deci, ce fraude pot fi oprite folosind blockchain-ul? Să le enumerăm mai jos.

 1. Oprirea sau reducerea contrafacerii este avantajul numărul unu cu ajutorul certificatelor digitale.
 2. Cheltuielile sau rezervările duble pot fi eliminate în cazul în care clienții nu pot solicita accidentul de două ori.
 3. Eliminarea vânzătorilor neînregistrați și reducerea primei.

Prevenirea și gestionarea revendicărilor: probleme și probleme actuale

Ținând deoparte fraudele, o altă problemă importantă pe care industria asigurărilor o suferă din cauza prevenirii și gestionării daunelor. Este nevoie de timp pentru ca asigurătorii să adune toate informațiile solicitate în timp ce verifică sau soluționează o cerere de asigurare. Acest lucru poate duce la probleme, având în vedere gravitatea cererii.

O altă provocare este de a afla deplinătatea corectă a revendicărilor. Este obișnuit ca reclamanții să falsifice documente false care pot duce la reclamații care nu s-au întâmplat niciodată.

Cum poate Blockchain să ajute la prevenirea și gestionarea revendicărilor?

Blockchain, atunci când este combinat cu tehnologii moderne, poate permite asigurătorilor să creeze un model de creanțe transparent, dar capabil, orientat către client. Modelul ar trebui să depindă în mare măsură de încredere, ceea ce înseamnă că trebuie să fie transparent într-o mare măsură.

Aspectul de prevenire a daunelor asigurării poate beneficia în mare măsură de informațiile referitoare la locația evenimentului, analiza și riscurile externe asociate evenimentului.

Caracterul distribuit al Blockchain permite o metodă de implementare care pune atât asigurătorul, cât și reclamantul în aceeași rețea. Asigurătorii sau alte terțe părți pot capta cu ușurință informații cu privire la formulare, rapoarte ale poliției, dovezi și în curând. Alte aspecte cheie ale tehnologiei care pot ajuta în proces pot fi fie telefoanele mobile, fie senzorii atașați la celelalte dispozitive atașate fie la entitate, fie în zona în care are loc evenimentul.

Acestea vor simplifica întregul proces și vor asigura depunerea corectă a revendicărilor. În schimb, va îmbunătăți satisfacția clienților și va îmbunătăți coordonarea între toate părțile implicate în procesul de revendicare.

Deci, cum ar ști un asigurător când are loc un eveniment? Permisiunea senzorului de a furniza informații poate alerta părțile solicitate atunci când are loc un eveniment neplanificat.

Pe scurt, asigurătorii, în combinație cu blockchain-ul și alte tehnologii precum satelitul, datele senzorilor, tehnologia mobilă și altele pot ajuta la rezolvarea problemei încrederii în sistem. Blockchain acționează ca coloană vertebrală, deoarece oferă transparență de la început. Mai mult, blockchain-ul poate fi utilizat și pentru a facilita plățile dacă sunt îndeplinite anumite criterii, îmbunătățind timpul necesar pentru a gestiona o cerere.

Asigurarea proprietății și a accidentelor: probleme și probleme actuale

Asigurarea pentru proprietăți și accidente este unul dintre cele mai importante segmente de asigurări, deoarece este utilizată foarte mult de către persoane fizice, start-up-uri sau chiar întreprinderi. Acest tip de asigurare reprezintă 48% din toate primele din SUA și este considerat semnificativ în întreaga lume. Cu toate acestea, este afectat și de probleme, cum ar fi evaluarea datelor pentru procesarea cererilor, introducerea manuală a datelor, coordonarea între părți și așa mai departe. Introducerea manuală a datelor duce, de asemenea, la erori care ulterior duc la pierderea oricăreia dintre părți, în funcție de tipul de eroare care a avut loc.

Lipsa unui cadru adecvat pentru procesarea revendicărilor dăunează utilizatorului final. De exemplu, dacă casa dvs. a fost deteriorată din cauza neglijenței, atunci trebuie să completați documentele de daune și apoi să solicitați daune furnizorului dvs. de asigurări. După ce ați terminat, compania de asigurări va continua cu creanțele și le va verifica.

Cu toate acestea, se poate întârzia sau opri în funcție de modul în care compania de asigurări a infractorului gestionează cererea. Această problemă apare din cauza nepotrivirii dintre modul în care asigurătorii gestionează creanțele de la clienții lor.

Cum poate Blockchain să ajute la revendicare Asigurarea proprietății și a accidentelor?

Blockchain poate ajuta la rezolvarea problemelor actuale ale asigurărilor de proprietate și accident. Abordarea este de a gestiona activele fizice digital. După cum știm deja, blockchain-ul poate fi utilizat pentru a scrie contracte inteligente în cod.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că regulile de afaceri pot fi implementate și executate automat. Pe scurt, revendicările pot fi procesate automat prin utilizarea unor contracte inteligente. De asemenea, toate modificările pot fi urmărite pentru autenticitate, ceea ce le face audibile.

Cheia aici este contractele inteligente, deoarece oferă funcționalitatea necesară schimbării contractelor de hârtie în cod programabil. La rândul lor, contractele inteligente pot fi executate automat prin preluarea tuturor informațiilor și apoi executarea acestora în consecință. Datoriile pot fi calculate și folosind contracte inteligente care pot fi apoi plătite tuturor participanților.

Asigurarea auto poate beneficia de creșterea tehnologică generală, deoarece senzorii de pe vehicul pot fi trimiși automat în cazul unui accident. Contractul inteligent va face automat pașii următori, cum ar fi tractarea sau serviciile medicale.

Apoi, va încerca să evalueze daunele vehiculului cu ajutorul senzorilor montați pe vehicul și, de asemenea, prin inspecție manuală. Contractele inteligente vor înregistra atunci când vor sosi rapoarte noi. După obținerea tuturor informațiilor solicitate, contractul inteligent va soluționa cererea. Toate acestea se pot face cu o intervenție umană minimă sau deloc.

Asigurări de sănătate: probleme și probleme actuale

Una dintre problemele majore include neaccesul la datele pacientului din cauza confidențialității. Acest lucru duce la o lipsă de informații / date necesare pentru asigurarea pentru daune, care costă atât spitalele, cât și pacientul.

Orice pacient care se confruntă cu probleme de sănătate este obligat să viziteze mai mulți medici de-a lungul vieții sale. Acest lucru duce la probleme la schimbul de informații de la un medic la altul. În general, toată lumea din ecosistemul industriei medicale, inclusiv asigurătorii, furnizorii și pacienții suferă de probleme flagrante.

De cele mai multe ori, o organizație medicală va stoca informațiile în propriile silozuri, mai degrabă decât să le distribuie altor furnizori de servicii. De asemenea, există o problemă a informațiilor despre duplicate sau erori care sunt stocate fără nicio formă a procesului de rectificare. Neutilizarea cadrului conjunctiv înseamnă, de asemenea, mai multe cheltuieli administrative și chiar o durere de cap pentru pacienți.

Pe scurt, există două probleme semnificative cu asistența medicală care afectează direct sau indirect asigurările de asistență medicală. Legile rigide privind confidențialitatea înseamnă că informațiile nu pot fi partajate fără probleme între institutele de asistență medicală.

Blockchain în asigurările de sănătate: soluții

Blockchain este o rețea criptografică sigură care oferă asistenței medicale infrastructura necesară pentru a funcționa corect. Poate fi folosit pentru a crea confidențialitate în rețea și, în schimb, pentru a ajuta industria medicală să economisească miliarde de dolari.

Obiectivul principal al blockchain-ului de a crea o rețea care să asigure că pacienții sunt întotdeauna în controlul datelor lor medicale. Procedând astfel, aceștia pot lăsa pacienții să decidă când și cum datele lor sunt partajate cu practicienii sau institutele medicale.

Impactul general al blockchain-ului asupra asistenței medicale înseamnă că asigurarea poate funcționa și așa cum ar trebui. Aceștia pot utiliza rețeaua blockchain pentru înregistrările medicale ale pacienților și se pot asigura că aceștia sunt corecți. Deoarece blockchain folosește o semnătură criptografică, asigură că datele nu pot fi manipulate în niciun fel.

Blockchain-ul protejează datele folosind marcaje de timp. De asemenea, documentul stocat pe blockchain poate fi actualizat în mod regulat pentru a reflecta modificările. Atât asigurătorii, cât și furnizorii pot accesa datele oricând și se asigură că informațiile de audit sunt efectuate fără probleme. Pacienții pot, de asemenea, să adauge mai multe informații la audit în proces și să adauge valoare cererii lor de asigurare.

Citeste mai mult: Blockchain pentru asistență medicală: cazuri de utilizare și aplicații

Reasigurare: Probleme și probleme actuale

Reasigurarea este, de asemenea, o mare parte a industriei asigurărilor. Aceștia protejează asigurătorii și își protejează interesul atunci când au loc dezastre naturale. La fel cum asigurarea îi ajută pe oameni să atenueze riscurile și să gestioneze evenimente neașteptate de viață, reasigurarea face același lucru și pentru asigurători.

Pentru asigurători, reasigurarea are ca scop reducerea riscurilor atunci când șansele sunt împotriva lor. De exemplu, în caz de dezastre naturale și epidemii de sănătate în masă, reasigurarea poate ajuta asigurarea să facă față tuturor cererilor și cererilor.

Soluția actuală utilizată de reasigurare este ineficientă în cel mai bun caz. Este procesat manual și determinat prin contracte unice. Situația actuală duce la complexități, deoarece fiecare contract este scris în mod explicit, care acoperă riscul parțial sau un eveniment specific. Adevărata problemă se întâmplă atunci când are loc evenimentul. Poate dura până la 3 luni până se decide un contract, ceea ce face ca întregul proces să fie greu de realizat pentru ambele părți.

De asemenea, un asigurător nu negociază doar cu un reasigurător, ci cu mai mulți, complicând întregul proces. Pe scurt, nu trebuie respectat niciun standard care să conducă la diferite standarde de date între instituții.

Cum poate Blockchain să ajute la reasigurare?

După cum sa discutat mai sus, reasigurarea suferă puternic din lipsa fluxului de informații între organizații. Tehnologia blockchain poate ajuta la rezolvarea problemei, oferind o rețea simplificată pentru schimbul de informații între părți.

Utilizarea unui registru partajat este cheia aici, unde informațiile necesare sunt actualizate de îndată ce devin disponibile. Aceasta înseamnă că atât părțile, asigurătorii, cât și reasigurătorii se pot conecta și partaja informații pentru a soluționa mai repede daunele.

Această eficiență poate ajuta industria să funcționeze mai eficient și, prin urmare, să scadă costurile operaționale asociate acesteia. De asemenea, consumatorii beneficiază de aceasta, deoarece reduce costul general asociat cu creanțele.

Internetul obiectelor (IoT)

Un alt caz de utilizare interesant al blockchain-ului pentru asigurări include blockchain-ul și Internetul obiectelor (IoT). În ziua lumii conectate, este obișnuit ca dispozitivele să rămână conectate și să schimbe o cantitate imensă de date care să fie create și colectate. Aceleași date pot fi utilizate de asigurători și își pot îmbunătăți modelele de asigurare pe baza utilizării.

Piața asigurărilor auto poate beneficia foarte mult de aceste modele bazate pe utilizare, care le pot permite să adune date cu privire la vehiculele asigurate. Deci, dacă un vehicul întâmpină un accident, informațiile pot fi colectate și apoi trimise către rețeaua de asigurări bazată pe blockchain.

Citeste mai mult: Importanța blockchain-ului în industria asigurărilor

Aplicații care îmbunătățesc Blockchain pentru asigurări

Asigurarea pentru blockchain a fost întotdeauna în lucru la marile companii și organizații. Încearcă să rezolve problemele de asigurare cu blockchain-ul și multe aplicații îl utilizează corect. Pentru a obține o imagine clară, vom enumera câteva dintre acele aplicații speciale care se concentrează pe utilizarea corectă a asigurărilor în blockchain. Să începem.

Un caz de utilizare special: IBM Blockchain

IBM blockchain este unul dintre acele uimitoare proiecte de asigurare care transformă managementul asigurărilor cu ajutorul IBM blockchain. IBM este, de asemenea, una dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain. Permite companiilor să construiască o platformă având în vedere transparența.

Deci, cum schimbă industria asigurărilor?

În primul rând, simplifică întregul proces al companiei care lucrează cu operațiuni de asigurare. De asemenea, le este mai ușor să se ocupe de mai multe petreceri întrucât interacționează constant cu ele. În general, utilizarea blockchain-ului IBM în asigurări poate ajuta la reducerea provocărilor legate de gestionarea mai multor părți.

Procesul de validare și actualizare se face în conformitate cu tehnologia registrului distribuit. Aceasta înseamnă că există o reducere generală a costurilor asociată cu gestionarea și dispersarea politicilor. În schimb, asistența pentru clienți este simplificată pentru a funcționa perfect în întreaga industrie a asigurărilor. Pe scurt, blockchain-ul IBM ne permite să gestionăm provocările actuale în gestionarea asigurărilor.

Unele dintre modurile critice în care blockchain-ul IBM îmbunătățește gestionarea asigurărilor sunt următoarele:

 • Acoperirea completă a riscurilor
 • Subrogarea
 • Beneficii de grup
 • Reasigurare

Și așa mai departe. Există alte cazuri de utilizare în care blockchain-ul IBM poate fi aplicat pentru a reduce costurile, eficientizarea operațiunilor și, în schimb, îmbunătățirea serviciului pentru clienți. De asemenea, creează încredere între diferiți furnizori, clienți și părți legate direct sau indirect de asigurări.

Asigurare marină Blockchain

Majoritatea jucătorilor lucrează pentru a rezolva o anumită problemă. Acest lucru este valabil și în cazul industriei marine, deoarece jucători precum Guardtime, EY și alte proiecte blockchain de asigurări încearcă să rezolve problema asigurărilor marine.

Alți jucători cheie care participă activ la proces includ Microsoft, A.P și alții. Acestea urmăresc să îmbunătățească gestionarea riscurilor utilizând tranzacții de contabilitate automate.

La început, aceștia se vor concentra doar pe gestionarea riscurilor pentru 1.000 de nave comerciale. Odată, acestea sunt stabilite și au o rată de succes; apoi își vor extinde platforma către alte asigurări de afaceri, inclusiv aviație, energie, marfă maritimă și alte sectoare.

Blockchain în asigurările de viață

Viața umană este probabil cea mai importantă. Și, când vine vorba de tehnologie, poate ajuta la modelarea vieții a milioane de oameni din întreaga lume. Asigurarea de viață poate câștiga mult din utilizarea blockchain-ului, îmbunătățind procesul de înregistrare a decesului și creanțele aferente acestuia.

Întrucât procedura de asigurare de viață diferă de la o țară la alta, este important să căutați un mijloc unic de gestionare a tuturor cererilor și proceselor legate de aceasta.

Cererile de asigurări de viață existente nu sunt eficiente, deoarece poate dura până la șase luni până la procesarea cererilor. Înseamnă că reclamantul trebuie să treacă printr-o mulțime de probleme înainte ca cererile să fie procesate în cele din urmă. Asigurarea de viață blockchain poate ajuta la atenuarea tuturor problemelor.

Un model adecvat bazat pe asigurarea de viață blockchain poate funcționa împreună cu spitalul, compania de asigurări, procesează certificatul de deces și permisul de înmormântare pentru a se asigura că pot procesa cererile de despăgubire mai rapid și cu o abordare mai bună.

Pași necesari Blockchain pentru asigurare pentru adulți și adoptare

La fel ca orice altă tehnologie, va dura ceva timp până când blockchain-ul să poată fi implementat corespunzător în asigurări. Cu toate acestea, pentru a se asigura că reușește, trebuie să urmeze o soluție pe trei căi pentru o maturizare și adoptare adecvate.

Acestea sunt după cum urmează:

Dovada internă a conceptului

Primul pas pe care trebuie să-l facă asigurătorii este să folosească cazurile de utilizare axate pe interior. Procedând astfel, își pot folosi propriul set de date pentru clienți și pot îmbunătăți operațiunile interne utilizând contracte inteligente.

Experimentarea trebuie făcută pentru a afla cât de favorabile sunt sistemele lor pentru blockchain.

Procese centrate pe client

Chiar dacă este obișnuit ca companiile să își îmbunătățească eficiența generală a proceselor, au uitat să utilizeze o abordare orientată spre client. Situația ideală este să vă asigurați că aplicațiile orientate către clienți sunt realizate corect folosind strategii care se încadrează direct în ecosistemul mare.

Această abordare va asigura că adoptarea se face pe piață și asigurătorii pot deveni mai degrabă factori de piață decât adepți. De asemenea, asigurătorii trebuie să urmeze cadrele de reglementare, legale și fiscale corecte pentru a se asigura că tehnologia este dezvoltată pentru o utilizare pe termen lung.

Activare IoT

Asigurătorii se bazează foarte mult pe informații și date capturate prin intermediul diferitelor dispozitive pentru precizie și credibilitate. Cea mai bună abordare pentru a se asigura că datele captate sunt corecte, asigurătorii trebuie să se asigure că blockchain-ul este integrat în IoT.

În acest fel, interacțiunea dintre blockchain, IoT și big data poate schimba modul în care funcționează industria asigurărilor. Cheia aici este să automatizăm întregul proces, inclusiv primele, creanțele și alte probleme.

Pentru a implementa soluții bazate pe tehnologie blockchain, trebuie să înțelegeți provocările care stau la baza acestora. Aflați mai multe din lista noastră cu primele 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi.

Concluzie

Nevoia de blockchain este primordială în aproape fiecare industrie de acolo. Asigurările nu sunt diferite și pot beneficia enorm de blockchain. În acest articol, am discutat despre cazurile de utilizare importante care sunt legate de blockchain pentru asigurări. Cazurile cheie de utilizare includ prevenirea detectării fraudei, gestionarea și prevenirea reclamațiilor și așa mai departe. De asemenea, va dura mult timp pentru a implementa blockchain în asigurări, iar asigurătorii trebuie mai întâi să îl implementeze intern înainte ca alții să îl poată adopta. Prioritatea trebuie stabilită de câțiva asigurători și reasigurări înainte ca schimbarea reală să poată începe.

Dacă sunteți interesat de mai multe cazuri de utilizare și aplicații blockchain, ar trebui să consultați acum cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me