Cererea pentru o revoluție în tehnologie sau în orice sector este necesară. Odată cu îmbunătățirea tehnologiei într-un ritm rapid, nu există nicio îndoială că vedem noi schimbări din când în când. De asemenea, industria medicală trebuie să profite la maximum de schimbări și să se doteze cu cele mai bune servicii posibile și soluția pe care o poate oferi. Tehnologia despre care vorbim, care va revoluționa asistența medicală, este blockchain. Blockchain poate schimba modul în care medicii accesează datele pacienților, modul în care vor avea loc cercetările clinice și alte aspecte ale ecosistemului medical.

În acest articol, vom trece prin cazurile de utilizare a asistenței medicale blockchain și exemple de asistență medicală blockchain. Aceste cazuri de utilizare ne vor ajuta să înțelegem mai bine impactul blockchain-ului asupra asistenței medicale. Aplicațiile de asistență medicală blockchain vor veni echipate cu cea mai recentă tehnologie care poate rezolva provocările prin care trece industria asistenței medicale. Accentul ar trebui să se pună pe îmbunătățirea calității asistenței medicale și pe asigurarea faptului că aceasta adoptă o abordare centrată pe pacient, mai degrabă decât maximizarea profitului. Nu se poate nega că impactul blockchain asupra asistenței medicale va fi substanțial în viitor. Aici încercăm să învățăm cazuri de utilizare a asistenței medicale blockchain împărtășind exemple și aplicații de asistență medicală blockchain.

Blockchain pentru asistență medicală infografică

Înainte, ne scufundăm adânc în blockchain-ul care folosește cazuri și aplicații pentru asistența medicală, trebuie mai întâi să înțelegem sistemul actual de sănătate. Să începem.

Sistemul actual de asistență medicală

Sistemul actual de sănătate este vechi. Se bazează foarte mult pe interacțiunea dintre pacient și medic și funcționează pe date limitate. Aspectul limitat al asistenței medicale are ca rezultat un sistem de asistență medicală mediocru care nu reușește în continuare să profite de date. De asemenea, procesul actual de obținere a asistenței medicale este lung și obositor. Toate acestea au ca rezultat o manipulare ineficientă a pacientului.

Lanțul de aprovizionare și contrafacerea drogurilor

Lanțul de aprovizionare suferă, de asemenea, de efectul negativ al lanțului de aprovizionare. Această dependență duce la prețuri manipulate, aprovizionarea cu întârziere a medicamentelor și multe altele.

Falsificarea drogurilor este încă o altă mare problemă, deoarece duce la pierderi masive pentru întreaga industrie a sănătății. Sistemele actuale ale lanțului de aprovizionare nu sunt capabile să țină la distanță drogurile contrafăcute. Acest lucru duce la o pierdere masivă de 200 de milioane de dolari pentru industria medicală.

Segmentarea datelor și nicio gestionare adecvată

Întreținerea datelor din domeniul sănătății este un alt aspect în care sectorul actual al asistenței medicale eșuează. Informațiile și datele critice despre pacienți sunt împrăștiate pe toate sistemele și departamentele, fără nicio modalitate de a obține informațiile corecte la momentul potrivit. Acest lucru duce la probleme și întârzieri atunci când un medic încearcă să afle despre pacient. Chiar și pacienții nu au control deplin, deoarece au prea multe rapoarte de la medici diferiți, care sunt greu de gestionat într-un singur loc. Din cauza lipsei disponibilității datelor critice, multe sisteme de asistență medicală nu reușesc să ofere pacienților tratamentul necesar. Sistemul de management este, de asemenea, afectat, deoarece mulți jucători sunt dezorganizați și nu sunt echipați cu instrumentele potrivite pentru un proces lin.

Stocarea și securitatea datelor în domeniul sănătății

O altă problemă cu care trebuie să se ocupe sistemul de sănătate este utilizarea incorectă a datelor de sănătate. Datele sunt vândute în principal către companii terțe. Problema utilizării greșite a datelor are mai multe informații, care pot fi înțelese parcurgând statisticile menționate mai jos.

  • Nu toate rapoartele clinice sunt raportate în SUA, ceea ce înseamnă pierderea datelor
  • Rapoartele privind asistența medicală sunt pline de informații și erori înșelătoare
  • Organizațiile medicale care au încălcat datele au pierdut 380 USD per înregistrare.

Motivul pentru o manipulare deficitară a datelor este utilizarea sistemelor învechite, cum ar fi silozurile de date care nu sunt conectate la majoritatea sistemelor și aplicațiilor medicale. Mai mult decât atât, unor platforme de asistență medicală le place să aibă tot ceea ce este local, ceea ce face și mai dificilă găsirea informațiilor relevante, ceea ce duce la o aventură consumatoare de timp pentru medici. Costul este, de asemenea, afectat, ceea ce împiedică pacienții. Actuala asistență medicală ne poziționează pentru cazurile de utilizare a asistenței medicale blockchain pe care le vom discuta după ce vom afla cum blockchain poate rezolva sistemul actual de asistență medicală.

Cum blockchain va rezolva problemele de sănătate

Blockchain poate schimba complet sistemul de sănătate. Poate ajuta industria medicală să depășească provocările prin care trece. De exemplu, poate ajuta la îmbunătățirea accesului universal, integrității, securității, trasabilității și interoperabilității. Aplicațiile de asistență medicală blockchain dețin cheia îmbunătățirii stării actuale de sănătate.

Cu blockchain-ul, mai multe sisteme de asistență medicală (SIS) se pot uni și schimba date între ele, datorită cadrului distribuit pe care îl are de oferit. Deci, ce provocări blockchain poate rezolva? Să le enumerăm mai jos.

Interoperabilitate

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării blockchain-ului este interoperabilitatea pe care acesta o poate oferi. Actualul SIS utilizează diferite tipuri de protocoale și standarde pentru a se asigura că datele pot fi accesate în spitale.

Majoritatea utilizează CDA, FHI, HL7 2.X pentru schimbul și stocarea datelor. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la complexitate atunci când vine vorba de integrarea de noi sisteme sau platforme. Soluția este blockchain. Blockchain poate rezolva toate problemele de interoperabilitate, deoarece acționează ca o bază de date descentralizată. Datele pot fi accesate datorită API-urilor, cu accent pe formatul standard de date. Blockchain poate funcționa, de asemenea, perfect cu platformele și protocoalele actuale care sunt utilizate pentru a accesa și stoca date.

Integritate

Integritatea Blockchain rezolvă, de asemenea, o mulțime de probleme prin care trece industria actuală a asistenței medicale. Blockchain-ul din domeniul sănătății astăzi își dă seama foarte mult de modul în care datele sunt transmise între sisteme. Acest lucru duce la erori care anulează importanța datelor stocate.

Cu blockchain-ul, integritatea datelor poate fi menținută la toate nivelurile tot timpul. De asemenea, permite eliminarea mai multor cazuri de date depășite ale pacienților. De asemenea, odată ce datele sunt încărcate pe blockchain, acestea nu pot fi modificate de către actorii răuvoitori, păstrând integritatea datelor. Numai pacienții pot schimba detaliile atunci când lucrează cu un medic. Există multe studii de caz pentru blockchain în indicii de asistență medicală că blockchain poate aduce integritatea necesară pentru a proteja datele de a fi furate sau utilizate în mod abuziv.

Securitate

Actuala industrie medicală tradițională suferă de scurgeri de date care le pot costa milioane de dolari. Fără o soluție adecvată, ei depind în mare măsură de încercări și erori, iar acest lucru nu reușește prea mult să-și securizeze toate platformele, inclusiv integritatea datelor. Manipularea și furtul de date devin o mare preocupare și ar trebui tratate în mod corespunzător. Blockchain utilizează criptarea datelor folosind chei private și numai receptorul poate decripta conținutul folosind cheia sa.

Pe scurt, putem spune cu ușurință că blockchain oferă o securitate mai bună decât soluțiile disponibile în prezent.

Costul întreținerii

Costul întreținerii este, de asemenea, o problemă integrală cu sistemele actuale de asistență medicală. Sistemul actual necesită întreținere în diferite operațiuni și are nevoie de o echipă specializată pentru a se asigura că toate funcțiile rulează corespunzător și sunt sincronizate. Blockchain nu suferă de această problemă, deoarece este o rețea descentralizată distribuită.

Datele sunt distribuite prin rețea, ceea ce înseamnă că nu există un singur punct de eșec. Dacă un nod cade, datele pot fi preluate de la alte noduri, deoarece există mai multe copii ale datelor în rețea. Fiecare nod are copia sa a bazei de date. Mecanismul de rezervă este uimitor, deoarece va ajuta spitalele să facă față mai bine situațiilor de urgență. Un alt avantaj al existenței unei copii de rezervă pe fiecare nod înseamnă că există un cost de tranzacție mai mic atunci când vine vorba de stocarea sau preluarea informațiilor.

Acces universal

Blockchain oferă acces universal tuturor utilizatorilor săi. Nu depinde de o autoritate centrală care face posibil accesul universal. Entitățile autorizate pot accesa cu ușurință datele ori de câte ori este nevoie, iar întregul proces poate fi automatizat cu diferite mecanisme similare contractelor inteligente. Pe scurt, blockchain-ul pentru medicină este promițător și ar trebui încurajat și în mediul de lucru.

Blockchain pentru asistență medicală: cazuri de utilizare și aplicații

Există o mulțime de cazuri de utilizare blockchain de blockchain pentru asistență medicală. Să le discutăm mai jos.

1. Trasabilitatea medicamentelor

Problemă: Problema contrafacerii medicamentelor este una dintre problemele majore din industria medicală. Cu aproximativ 10-30% din medicamentele contrafăcute, este timpul ca institutele de asistență medicală să o remedieze definitiv. Nu numai că pierd venituri de milioane de dolari, dar afectează și pacienții. În prezent, cantitatea de piață a drogurilor contrafăcute valorează acum 200 de miliarde de dolari anual. Cele două țări principale care sunt cel mai mare producător de medicamente contrafăcute sunt China și India. Aceasta este o problemă uriașă și trebuie rezolvată folosind blockchain. Medicamentul contrafăcut este, în general, mai dăunător, deoarece fie nu conține ingredientele necesare, fie este format din ingrediente diferite.

Soluţie: Blockchain poate rezolva toate aceste probleme oferind securitatea și trasabilitatea medicamentelor. Blockchain funcționează prin adăugarea de tranzacții la bloc. Aceste tranzacții sunt imuabile și sunt, de asemenea, marcate cu timp pentru verificare ulterioară. Deci, dacă întregul lanț de aprovizionare este mutat în blockchain, toate problemele pot fi rezolvate. Acesta este un exemplu perfect al cazului de utilizare blockchain în pharma.

Sistemul de informații al spitalului poate funcționa cu un blockchain privat, dacă au nevoie. Cea mai potrivită soluție este utilizarea unui blockchain hibrid, unele aspecte ale acestuia fiind private, iar altele să fie publice. În acest fel, nu numai că își pot păstra datele în siguranță, ci și pot comunica cu alte sisteme și pot împărtăși informații publice.

Toate medicamentele trebuie înregistrate pe blockchain înainte de a începe circulația. Deci, dacă un registru de droguri nu este găsit pe blockchain, acesta poate fi considerat cu ușurință fals și eliminat din lanțul de aprovizionare. Această metodă simplă poate fi utilizată pentru a verifica autenticitatea drogurilor.

Blockchain va oferi, de asemenea, o soluție end-to-end în care platformele pot lucra împreună. Sistemele vor putea urmări medicamentele și vor îmbunătăți întregul proces de livrare a medicamentelor către comercianții cu amănuntul și pacienții.

Startup-uri sau soluții implementarea cazurilor de utilizare include aplicația SAP Pharma Blockchain POC, Novartis, GEM, Chronicled

2. Studii clinice

Problemă: Studiul clinic este o metodă simplă de testare a unui medicament nou și eficacitatea acestuia într-un mediu controlat. Poate dura cu ușurință câțiva ani până la finalizare. Nu numai că companiile farmaceutice trebuie să investească mult în studiile clinice. Acestea adaugă toate acestea, ceea ce înseamnă mult în joc pentru companii. Cu atâta miză, nu există nicio îndoială că vedem fraude în studiile clinice. De asemenea, companiile nu vor admite dacă au comis fraude pe cont propriu. Aceasta înseamnă că ar trebui să existe o soluție transparentă care să permită oricui să revizuiască rapoartele clinice și să se asigure că rezultatele studiului nu sunt modificate.

Studiile clinice produc tone de date. Include statistici, rapoarte, sondaje, imagini medicale, analize de sânge și așa mai departe. Prima provocare pentru echipa care lucrează la studiile clinice este să se asigure că acestea au grijă de datele colectate într-un mod adecvat. În general, devine foarte greu să gestionezi datele, ceea ce duce la greșeli care nu sunt destinate să fie acolo în primul rând.

Fraudele se produc sub formă de manipulare a datelor. Unele date sunt păstrate ascunse și nu ajung niciodată la sisteme, în timp ce altele sunt modificate pentru a ajunge la rezultatul dorit. Organizațiile care conduc procesele nu vor veni niciodată în față și vor spune că au manipulat informații. Alte probleme includ nepartajarea informațiilor critice înainte de începerea unui studiu clinic. Lucruri precum protocolul de cercetare, ipoteza, metodele de stocare a datelor nu sunt partajate. Lipsa transferului de informații în timpul fazelor critice ale procesului înseamnă că modificările pot fi făcute ulterior în teste pentru a ajunge la rezultatele dorite. De asemenea, formularele sunt în mare parte neconcurențiale și, prin urmare, sunt fabricate.

Soluţie

Blockchain poate acționa ca mijloc pentru a facilita studiile clinice. Deoarece blockchain oferă integritatea datelor, acesta poate acționa ca o dovadă atunci când autenticitatea documentelor trebuie verificată. De asemenea, să adăugăm date noi care necesită alte noduri pentru procesul de verificare. În general, rețelele distribuite asigură menținerea integrității datelor și, de asemenea, asigură faptul că nu pot fi modificate date fără acces autorizat.

Simpla idee a integrității datelor poate schimba modul în care au loc studiile clinice. Este un sistem fără lacune și ne poate îmbunătăți definitiv asistența medicală. Termenul care se potrivește cel mai bine blockchain-ului este un sistem care oferă „dovada existenței”, ceea ce înseamnă că datele pot fi verificate. De asemenea, folosește SHA256, algoritm de criptografie de top pentru a se asigura că datele nu pot fi modificate și piratate de către terți actori rău intenționați.

Startup-uri sau soluții implementarea cazurilor de utilizare include Amgen, Pfizer și Sanofi.

3. Managementul datelor pacientului

Problemă

Sănătatea noastră este afectată de probleme variate și probleme de sănătate. Aceasta înseamnă că fiecare pacient este diferit, ceea ce face dificilă gestionarea datelor pacientului. Deoarece fiecare boală funcționează diferit pentru diferiți pacienți, de asemenea, nu este posibil să se creeze o structură sau să se utilizeze o strategie de tratament comună. Dacă tratamentul a funcționat la un singur pacient, nu înseamnă că va funcționa la toți cei cu aceeași boală. Toate aceste probleme complexe fac necesar să aveți dosare medicale complete pentru pacient. Acest lucru va permite îngrijirea personalizată, cu accent pe tratamentul centrat pe pacient.

O altă provocare prin care trece majoritatea medicului este lipsa disponibilității informațiilor. Acest lucru poate duce la tratamentul pacientului cu un plus de cost pentru asistența medicală generală.

De asemenea, datele pacientului nu sunt sigure, deoarece sistemele pe care sunt stocate datele nu sunt complet sigure. De asemenea, medicii folosesc modalități nesigure de a împărtăși informații. De exemplu, putem vedea cu ușurință medici partajând informații prin intermediul rețelelor sociale. Acest lucru poate duce cu ușurință la scurgerea datelor pacientului. Mai mult, pacienții nu sunt niciodată responsabili de datele lor. Deținerea datelor este, de asemenea, o problemă în care organizațiile dețin în principal datele pacientului fără permisiunea corespunzătoare a pacientului.

Soluţie:

Blockchain oferă o modalitate bună de a gestiona gestionarea datelor pacientului. Oferă o modalitate structurată de stocare a datelor care pot fi accesate de profesioniștii potriviți. Datele despre pacienți pot fi stocate pe blockchain și pot fi păstrate accesibile doar pacientului medicului care se ocupă de caz. Accesul poate fi revocat oricând pentru a se asigura că pacientul are autoritate deplină asupra rapoartelor sale medicale. Asta nu înseamnă că nu toate datele sunt inaccesibile. Datele nesensibile sunt disponibile public, care pot fi apoi accesate de organizația medicală sau de părțile interesate prin API. Acest lucru asigură o colaborare adecvată între diferite sisteme. De asemenea, medicii pot solicita date ori de câte ori este posibil.

De asemenea, pacienții își pot împărtăși datele fără a le dezvălui identitatea. Acest lucru este extrem de favorabil pentru institutele de asistență medicală, deoarece acestea pot utiliza datele anonime pentru a-și îmbunătăți cercetarea și sistemele de asistență medicală. Pacienții au întotdeauna controlul asupra datelor lor și decid cine poate accesa datele.

Atunci când sunt combinate cu IoT, cercetările pot monitoriza constant starea pacientului, cum ar fi bătăile inimii și alte funcții vitale ale corpului. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea pacienților de îngrijirea sănătății. IoT cu ajutorul blockchain-ului poate permite luarea mai rapidă a deciziilor și salvarea vieții pacienților în condiții critice de viață.

Startup-uri sau soluții implementarea cazurilor de utilizare include DokChain, Patientory, GEM, GuardTime

Revendicare și facturare

Problemă

Ultima problemă pe care o vom discuta este cererile de sănătate. Facturarea și cererile de asistență medicală sunt pline de activități frauduloase, iar facturarea suferă cel mai mult. Spitalele sunt primele locuri în care facturează pacienții cu servicii care nu sunt niciodată luate sau sunt supraevaluate decât standardele din industrie. Toate acestea sunt făcute pentru a maximiza profitul, menținând la distanță interesul pacienților. Nu numai atât, spitalele și medicii sunt, de asemenea, surprinși de multe ori de prezentarea necorespunzătoare a stării de sănătate a utilizatorului, ceea ce face lucrurile și mai grave.

Intermediarii din cadrul sistemelor care sunt desemnați să verifice revendicările sunt, de asemenea, reticenți în munca lor și lasă utilizatorii finali agățați. Revendicările necesită mult timp pentru procesare și trebuie să vizitați biroul oricând înainte de a fi procesate.

Soluţie

Blockchain poate rezolva atât procesul de facturare, cât și procesul de revendicare. Dacă procesul de facturare este legat de blockchain, atunci nu există nicio șansă ca furnizorul de servicii medicale să suprasolicite un pacient pentru servicii sau să adauge un serviciu pe care pacientul nu l-a luat niciodată..

Gestionarea creanțelor poate fi, de asemenea, îmbunătățită. Cu blockchain-ul, acesta poate fi redus la câteva minute, nu la luni. Acest lucru se datorează faptului că intermediarii vor fi eliminați și automatizarea poate prelua controlul asupra întregului proces de revendicare.

În prezent, nu există startup-uri sau organizații semnificative care să lucreze pentru rezolvarea cazului de utilizare.

Concluzie

Blockchain deține o mulțime de promisiuni și este gata să ofere rezultatele sale în industria medicală. În acest articol, am explorat diferitele cazuri și aplicații de utilizare a blockchain-ului. Am acoperit problemele și soluțiile lor, astfel încât să vă fie ușor să înțelegeți cum blockchain poate rezolva provocările prin care trece industria actuală a asistenței medicale. Blockchain-ul din domeniul sănătății de astăzi se află în stadiul său infantil și putem vedea îmbunătățiri în următorii câțiva ani. Deci, credeți că viitorul este luminos pentru asistența medicală cu blockchain? Credeți că putem avea mai multe utilizări ale blockchain-ului în domeniul sănătății? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me