Având în vedere modul în care blockchainul perturbă masiv sectoarele bancar și financiar, este destul de greu să găsești orice industrie, care este încă lăsată neatinsă de această tehnologie. De fapt, chiar și bunurile imobiliare nu au putut scăpa de perturbare. Deci, vom analiza mai îndeaproape cum și de ce blockchain-ul pentru imobiliare poate deveni punctul de cotitură al acestui sector.

În realitate, imobilul comercial deține un rol semnificativ în economia mondială generală. Potrivit MSCI, piața imobiliară globală a crescut de la 8,9 trilioane de dolari în 2018 la 9,6 trilioane de dolari în 2019. Deși se pare că industria se descurcă destul de bine, aceasta constă de fapt în multe fricțiuni și probleme de lichiditate.

Piața este acum prea volatilă pentru a investi și este disponibilă doar pentru clasa înaltă. Interesant este că de-a lungul anilor au apărut mai multe companii imobiliare bazate pe blockchain, iar acum intenționează să perturbe modul în care funcționează această industrie.

Amenințarea este reală, afectând modalitățile tradiționale de imobiliare, care vor deveni în curând învechite. Prin urmare, singurul mod în care această industrie poate supraviețui este prin integrarea blockchain-ului în modelele lor de afaceri.

De aceea, în acest ghid, voi urmări modul în care această tehnologie perturbă proprietățile imobiliare și modul în care blockchain-ul pentru inițiativele imobiliare este cea mai bună abordare în acest moment.

Inscrie-te acum: Curs gratuit pentru noțiuni fundamentale Blockchain

Blockchain pentru imobiliare: Care sunt cele mai mari probleme ale imobilelor?

Nu este deschis tuturor

Ei bine, sincer, industria imobiliară a fost întotdeauna o alegere de investiție numai pentru cei bogați. Cu toate acestea, anterior clasa de mijloc ar putea încerca să folosească acest lucru ca opțiune, dar nu este la îndemâna lor. Nu există multe active care să poată acționa ca o alternativă la imobiliare pentru clasele de mijloc. Dar de ce este situația atât de dură acum?

În realitate, există o mulțime de bariere pentru a împiedica majoritatea populației să aibă acces la proprietăți imobiliare. De exemplu, scorurile de credit, conturile bancare internaționale, acreditarea, cetățenia, finanțarea, accesul la sponsorul potrivit, cerințele de numerar și administratorii de fonduri sunt unele dintre barierele majore.

De asemenea, această industrie se ocupă cu o mulțime de intermediari, ceea ce ridică nivelul de dificultate pentru populația generală.

Lipsa transparenței

Nivelul de necinste și corupție afectează puternic acest sector. Deoarece nu există un concept de transparență în cadrul procesului de afaceri, acesta se ocupă de evaziune fiscală, escrocherii, spălare de bani etc..

La nivel global, în fiecare an, între 800 și 2 miliarde de dolari sunt spălate. Și o parte semnificativă din aceasta se datorează schemelor imobiliare. Mai mult, estimarea spălării banilor în imobiliare este de aproximativ 1,6 trilioane de dolari.

Evident, este o problemă masivă cu care guvernul întâmpină probleme. Deci, dacă modelul de afaceri începe să încorporeze transparență, acesta poate combate corupția.

Taxe foarte mari

Aceasta este în mare parte o preocupare pentru investitorii care sunt interesați să investească în imobiliare internaționale. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să plătească o sumă imensă de taxe în diferite etape. De exemplu, există comisioane de broker, comisioane de schimb, impozite, comisii de avocat, comisioane de transfer, comisioane de investiții etc..

De asemenea, întrucât numărul intermediarilor din acest sector este destul de copleșitor, toți își iau propriile reduceri, ridicându-vă bugetul global pentru investiție. Mai mult, trebuie să rețineți că va trebui să utilizați contabili și să consultați avocații pentru a vă păstra și evidența fiscală curată..

Deci, în general, devine o opțiune de investiție costisitoare.

Nivele scăzute de lichiditate

Ei bine, cred că toată lumea știe cât de dificilă este lichidarea activelor imobiliare. Este unul dintre motivele majore pentru care acest sector trebuie într-adevăr să se schimbe. Aici, prin lichiditate, mă refer la cât de repede puteți converti activul dvs. imobiliar în numerar. Datorită comisioanelor ridicate și a valorii ridicate a activelor imobiliare, nu există mulți cumpărători care să vă ajute să vă vindeți activul atunci când aveți nevoie.

Deci, găsirea unui cumpărător pentru acesta este mult mai dificilă decât alte tipuri de active. Problemele sunt barierele la intrare, disponibilitatea redusă, prea multe reglementări, procese îndelungate și așa mai departe.

Toate aceste probleme descurajează potențialii cumpărători să investească în imobiliare.

Angajamente cu prețuri ridicate

Aceasta este încă o altă problemă care împiedică clasa de mijloc să considere vreodată imobilele drept o opțiune bună. În realitate, acest tip de investiție are nevoie de mult capital în avans. Nu mulți oameni își permit asta. Mai mult, doar o mână de clase superioare pot arăta atât de mult capital în avans.

În multe cazuri, investitorii trebuie să caute alte alternative scumpe pentru a-și atinge angajamentele de stabilire a prețurilor. De asemenea, întrucât piața este volatilă, este un risc considerabil să pariați atât de mulți bani pe un activ. Deși este posibil să aveți un scor de credit excelent în propria țară, nu îl puteți utiliza pe piețele internaționale.

Viteză de tranzacție lentă

Groaza de a cumpăra proprietăți imobiliare începe cu procesele de tranzacții extrem de lente. Nu numai că acest sector este ineficient masiv de cele mai multe ori, dar face și multe erori și în proces. De asemenea, găsirea proprietății potrivite necesită mult timp.

Aparent, durează în medie aproximativ 6 luni pentru a găsi o proprietate și apoi încă 6 luni pentru a parcurge toate procedurile pentru a o dobândi. Aceasta este o cantitate masivă de timp de pierdut în schemele de investiții.

Dacă țineți cont de toate acestea, veți vedea de ce acest sector are nevoie de o forță perturbatoare în acest moment.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Care sunt beneficiile blockchain-ului în domeniul imobiliar?

 

Există unele avantaje în utilizarea blockchain-ului în sectorul imobiliar. Să verificăm care sunt acestea –

Creșterea transparenței

Fără îndoială că blockchain este perfect capabil să ofere transparența de care sectorul imobiliar are atât de multă nevoie. După cum știți deja, sectorul imobiliar se confruntă cu o mulțime de corupție. Dar cu ajutorul sistemelor transparente, acest lucru se poate opri în cele din urmă. Dacă companiile imobiliare încep să folosească blockchain pentru soluțiile lor, clienții pot vedea exact unde merg banii.

De asemenea, întrucât baza de date principală va rămâne publică, nimeni nu poate modifica sau chiar elimina tranzacții odată ce intră în blockchain.

Credem că aceasta este cea mai bună soluție în acest moment.

Fără silozuri de date

Datele sunt împrăștiate în jurul agențiilor imobiliare. Prin urmare, nu veți găsi niciodată o singură sursă de punct în care puteți obține acces la toate informațiile necesare pentru achiziția dvs. Este și mai esențial pentru companiile de întreprindere. Dacă există doar o singură bază de date care conține toate informațiile de la diferiți actori, atunci eficiența companiei va crește foarte mult.

Blockchain poate oferi asta. În realitate, blockchain-ul poate oferi jurnale partajate rezistente la manipulări care pot compila fiecare informație despre o proprietate. Deci, utilizarea blockchain-ului în domeniul imobiliar poate rezolva rapid o problemă masivă și poate crește și veniturile globale.

Procese de tranzacții eficiente

În realitate, tranzacțiile care se desfășoară zilnic în imobiliare se realizează prin transfer bancar și au nevoie de mult timp. Mai mult, în multe cazuri, verificarea KYC sau alte documente necesită o mulțime de bani. Dar cu blockchain-ul, tranzacțiile se pot întâmpla în câteva minute.

Chiar și în cel mai rău caz, poate finaliza un proces într-o zi, în timp ce anterior a fost nevoie de zile pentru a finaliza. Deci, investitorii sau clienții vor deveni mai dornici să investească și să nu se ferească de aceasta.

Dar trebuie să vă asigurați că soluția dvs. blockchain poate satisface cererea zilnică a companiei dvs. Dacă nu poate, atunci veți avea un sistem lent.

Intermediari limitați

Cel mai bun beneficiu al utilizării blockchain-ului în domeniul imobiliar este reducerea intermediarilor copleșitori. În realitate, prea mulți intermediari generează complexitate și costuri suplimentare. Blockchain este eficient în eliminarea intermediarilor din ecuație. Deci, trecând complet digital, nu va trebui să vă ocupați de reducerile inutile ale intermediarilor.

De asemenea, orice listă nouă de pe platformă va trece printr-un proces de verificare amănunțit. Deci, nu există posibilități pentru înșelătorii sau activități frauduloase din sector. Nu numai că este mai eficient pentru investitori, ci și pentru marile companii imobiliare.

Doriți să aflați mai multe despre beneficiile tehnologiei blockchain? De ce nu consultați ghidul nostru despre avantajele tehnologiei blockchain?

Cazuri de utilizare probabile ale blockchain-ului în imobiliare

Creșterea lichidității

Unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare a blockchain-ului în această industrie este lichiditatea crescută. În realitate, utilizarea blockchain-ului poate crea o platformă în care companiile imobiliare își pot oferi serviciile și proprietățile pentru cumpărare și vânzare.

Mai mult decât atât, persoanele care investesc în active imobiliare își pot lista și proprietățile pentru o acoperire mai bună. Platformele publice blockchain pot întâmpina pe oricine să-și listeze activele. Cu toate acestea, vor trebui să treacă printr-un proces de autentificare pentru a-și verifica fondul și a elimina orice escrocherii.

Dar dispunerea unei platforme pentru cumpărarea și vânzarea proprietăților va ajuta la conectarea potențialilor cumpărători cu vânzătorii mai eficient.

Proces mai bun de căutare a proprietății

Căutarea proprietății perfecte este o adevărată pacoste, deoarece nu există multe platforme care să ofere opțiuni legitime. În zilele noastre, oamenii sunt mai interesați să caute online, mai degrabă decât să meargă acolo personal. Deci, este doar de bun simț să căutați platforme care oferă această funcție.

Dar, în majoritatea cazurilor, aceste platforme oferă acces minim la proprietăți. Mai mult, în multe cazuri, acestea au taxe de abonament scumpe. De asemenea, o altă problemă a acestui tip de platformă este lipsa de conținut actualizat. În majoritatea cazurilor, nici măcar nu actualizează dacă o proprietate este deja vândută sau nu.

Prin urmare, utilizarea blockchain-ului poate ajuta enorm, deoarece brokerii pot controla direct datele, iar consumatorii nu vor trebui să aibă de-a face cu terți. De aceea blockchain-ul pentru imobiliare poate oferi opțiuni mai bune de căutare a proprietăților.

Transparență completă în transferurile de titluri

Există atât de multe povești de groază care se învârt în jurul cumpărării de case. De la istoricul proprietății până la executarea silită, există prea multe scopuri de a comite erori la fiecare pas. Din toate acestea, o achiziție de locuințe poate reveni și poate cauza o mulțime de probleme noului proprietar. În realitate, fără transparență deplină în procesul de transfer al titlului, mulți se confruntă chiar cu probleme legale odată ce își cumpără o casă nouă.

Aici blockchain-ul poate fi cu adevărat util. Folosind contracte inteligente în domeniul imobiliar, acestea pot eficientiza procesul de transfer al titlului. Atât cumpărătorul, cât și vânzătorul pot vedea singuri cine este proprietarul actual al proprietății, iar viitorii cumpărători pot vedea și cine a deținut proprietatea de-a lungul anilor!

Vânzare și cumpărare automată de proprietăți

Din nou, procesul de cumpărare și vânzare a proprietăților necesită mult timp. În acest timp, prețul se poate modifica, împreună cu taxa brokerilor. Cu toate problemele, sectorul rămâne în urmă drastic. Deci, utilizarea contractelor inteligente în domeniul imobiliar poate ușura procesul de cumpărare și vânzare a proprietăților.

În realitate, blockchain-ul poate automatiza întregul proces de cumpărare a unei case. Consumatorii pot merge la o platformă unde potențialii vânzători își vor afișa activele. Odată ce au ales unul, pot merge pentru a arunca o privire fizică sau pentru a face un tur virtual. După aceea, tot ce trebuie să facă este să stabilească parametrii și să proceseze plata, iar acestea sunt gata.

Toate acestea pot dura doar câteva zile până la finalizare.

Prevenirea fraudei la titluri și fapte

Un alt caz de utilizare a proprietăților imobiliare blockchain este prevenirea fraudelor de fapte și titluri. Nu veți crede cât de multe probleme provoacă frauda în ultimul deceniu. În realitate, acest tip de activitate frauduloasă crește rapid, în special în vânzările de proprietăți pe internet.

Mai mult decât atât, oamenii își pot vinde activele către o altă parte fără știrea dvs., ceea ce este destul de înfricoșător pentru început. Însă, întrucât blockchain-ul poate stoca toate informațiile despre proprietate și informațiile proprietarului și documentele legale pe registrul contabil, nu există nicio modalitate prin care un terț poate prelua controlul asupra activelor dvs..

Combaterea fraudei prin fir și e-mail

Știați că escrocheriile bazate pe proprietăți imobiliare și prin e-mail cresc cu 480% în fiecare an? Aceasta este mult prea multe victime cu pierderi mai semnificative în fiecare an. Mai mult, acest sector este o opțiune destul de costisitoare pentru a începe, iar apoi acest tip de infracțiuni îi face pe oameni mai reticenți să investească în acesta. În realitate, infractorii se pot prezenta ca agenți sau companii pentru a înșela oamenii să le dea bani.

Întrucât nu există un protocol de securitate adecvat, mulți agenți chiar și-au furat identitatea și apoi sunt prinși în acuzațiile penale. Însă blockchain-ul poate reduce drastic acest număr. Nu știm dacă poate scăpa pe deplin de problemă, dar cu siguranță poate lupta puternic împotriva ei.

Citeste mai mult: Lista a peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Descentralizarea serviciilor de listare multiplă

Un alt mare caz de utilizare a proprietăților imobiliare blockchain este utilizarea MLS descentralizate. De obicei, în MLS, brokerii corporativi se reunesc pentru a forma o bază de date pentru proprietăți. Aici, aceștia își pot împărtăși informații reciproc pentru a face o potențială vânzare. Deci, odată ce o proprietate este vândută, comisionul este împărțit între brokeri.

Aceasta este o piață coaptă, dar fără o bază de rețea adecvată, infractorii pot intra și în acest sistem. Mai mult, utilizarea blockchain-ului în MLS poate descentraliza procesul, făcând imposibilă manipularea.

Investiție fracțională sau proprietate

Aceasta este o altă abordare creativă a cazurilor de utilizare a blockchain-urilor. Folosind tehnologia blockchain, companiile imobiliare pot oferi opțiuni de investiții fracționate. De obicei, înseamnă că mai mulți proprietari pot deține o porțiune a unei proprietăți care nu este accesibilă individual. Deci, dacă clasele mijlocii vor să investească într-o proprietate cu prețuri ridicate, atunci pot împărți proprietatea cu alții.

În realitate, este o soluție excelentă pentru cumpărarea și vânzarea activelor imobiliare, deoarece poate include mai mulți oameni decât de obicei, sporind opțiunile generale de lichiditate.

Puteți utiliza contracte inteligente pentru imobiliare pentru a facilita tranzacțiile și a economisi timp.

Proprietate bazată pe jeton

Acesta este unul dintre genialele cazuri de utilizare a imobilelor blockchain. În realitate, este o abordare diferită asupra tuturor activelor imobiliare. De exemplu, puteți investi într-o multitudine de active folosind jetoane. Deci, aici, jetoanele vor reprezenta o valoare pentru active. Deci, nu este ca și cum ai deține o anumită proprietate, decât să investești în jetoanele care vor reprezenta un colectiv al proprietății respective.

Astfel, este mai asemănător cu investițiile în aur, care are un risc foarte mic asociat cu acesta. De fapt, există deja mai multe proiecte pentru acest tip de aplicație.

Prevenirea fraudei ipotecare

Frauda ipotecară este una dintre principalele preocupări ale industriilor imobiliare. De fapt, creșterea valorii proprietății nu face decât să crească procentul acestui tip de fraudă. Deci, industria va continua să aibă pierderi care pot ajunge la miliarde. Doar în SUA, această fraudă provoacă o pierdere de 2,5 miliarde de dolari în fiecare an! Îți poți imagina asta?

Dar dacă începeți să utilizați blockchain pentru proprietăți imobiliare, atunci puteți preveni acest tip de fraudă chiar de la început. Deoarece totul va fi monitorizat online, nimeni nu se poate strecura prin sistem fără detectare.

Inspecție transparentă a proprietății

Există o mulțime de probleme în ceea ce privește inspecția proprietății. În realitate, inspecția proprietății provoacă mai multe pierderi cumpărătorilor decât vânzătorilor. De exemplu, multe escrocherii din companiile imobiliare prezintă cumpărătorului o proprietate falsă. În multe cazuri, cumpărătorii investesc în proprietate nu doar pentru ao folosi, ci pentru a o vinde atunci când prețul crește. Așadar, este posibil să nu știe nici măcar că proprietatea în care au investit nici măcar nu există.

Dar odată ce vă convertiți în blockchain pentru proprietăți imobiliare, puteți obține transparență în inspecția proprietății. Aici nu este nicio modalitate de a înșela sistemul aici și veți vedea proprietatea potrivită în care veți investi. Mai mult, puteți vedea și istoricul trecut al oricăror probleme din proprietate doar de pe platformă.

Reducerea costurilor imobiliare

Acesta este de departe cele mai bune cazuri de utilizare a blockchain-ului. Odată ce companiile încep să încorporeze blockchain în sistemul lor de rețea, pot automatiza întregul proces și apoi pot reduce drastic costurile. Mai mult, nu va rămâne limitat doar la nivelul organizațional, ci va ajuta și consumatorii.

Când blockchain-ul ia locul intermediarilor, nu va trebui să plătiți taxe suplimentare pentru a cumpăra proprietățile. Schimbarea drastică a modelului intermediar va asigura reduceri mai mici și, de asemenea, va economisi mult timp.

Doriți să implementați tehnologia blockchain în domeniul imobiliar? Începeți-vă călătoria cu strategia noastră finală de implementare blockchain acum!

Modul în care organizațiile folosesc Blockchain pentru imobiliare

Lantmäteriet

Lantmäteriet este o agenție imobiliară guvernamentală suedeză care lucrează cu tehnologia blockchain. În prezent, lucrează la o nouă soluție care să le faciliteze procesul de evidență funciară. Mai mult, va scăpa de orice discrepanțe și va face procesul mai ușor.

Brookfield Asset Management

Ei bine, Brookfield Asset Management este una dintre cele mai mari companii imobiliare din lume în acest moment. În prezent, s-au interesat de blockchain și intenționează să lucreze la o soluție care să o integreze în sistemul lor intern de rețea. Ei cred că își pot reduce costurile drastic folosind blockchain-ul pentru imobiliare comerciale.

Link REIT, Hongkong

Link REIT din Hongkong lucrează cu Allinfra pentru un proiect blockchain în domeniul imobiliar. Cu toate acestea, acesta este mai mult un proiect pilot în care verifică modul în care funcționează blockchain în acest moment pentru acest sector.

JLL

JLL lucrează și la proiecte imobiliare blockchain. Folosind tehnologia, ei se orientează spre evaluarea imobiliară comercială spaniolă. Mai mult decât atât, ei cred că îl pot folosi și pentru construirea și finanțarea proiectelor.

Westfields

Un alt exemplu bun de proiecte imobiliare blockchain este soluția Westfield. Lucrează la o soluție axată pe oferirea de garanții bancare imobiliare. De asemenea, va introduce în principal arendașii în sectorul de retail.

Coldwell Banker

Coldwell Banker este unul dintre giganții imobiliari care lucrează la soluții bazate pe blockchain. În realitate, ei folosesc blockchain pentru listarea agenților, vânzătorilor și oferirea proceselor de tranzacție. De asemenea, vor să își eficientizeze tranzacțiile și contractele de pe o singură platformă.

Agenția Națională a Registrului Public

Agenția Națională a Registrului Public din Georgia este unul dintre exemplele de utilizare a blockchain-ului pentru aplicații imobiliare comerciale. În realitate, Georgia lucrează la o soluție care le va spori transparența imobiliară și va reduce costurile și va spori eficiența.

Prologis

Prologis lucrează la o soluție axată pe logistică imobiliară. Aceasta este încă o completare excelentă la lista de proiecte imobiliare blockchain. În prezent, aceștia și-au unit forțele cu Blockchain în Transport Alliance (BiTA) pentru a dezvolta standarde de date fără redevențe pentru companiile de logistică.

Mata Capital

Mata Capital este o companie franceză de administrare a fondurilor imobiliare. În prezent, lucrează la soluții blockchain care se vor concentra pe optimizarea și modernizarea procesului de menținere și distribuire a fondurilor din registrul lor de investitori..

Departamentul funciar din Dubai

Departamentul funciar din Dubai lucrează la blockchain pentru opțiuni imobiliare comerciale. În realitate, ei lucrează la o soluție care se va concentra pe înregistrarea tuturor contractelor lor imobiliare locale pe contabilitate. Mai mult, intenționează să asigure și toate documentele guvernamentale aferente.

Blockchain nu se limitează doar la companiile imobiliare. Multe alte sectoare folosesc, de asemenea, blockchain pentru a le facilita procesele de afaceri. Aflați mai multe din lista celor mai bune 50 de companii care utilizează tehnologia blockchain.

Concluzie

Blockchain pentru imobiliare este un domeniu care are nevoie de mai multă expunere în lume. Acest sector este plin de corupție și activități infracționale. Cu toate acestea, importanța acestui sector este din ce în ce mai mare acum. Deci, fără îndrumări adecvate, nu există nicio modalitate în care acest sector să poată înflori eficient și să scape definitiv de corupție.

Are nevoie de o schimbare, iar blockchain-ul este cu siguranță la înălțimea sarcinii. Prin urmare, este doar o chestiune de timp când companiile imobiliare vor vedea valoarea blockchain-ului și vor începe să integreze în masă tehnologia.

Dacă vă aflați în industria imobiliară și doriți să explorați în detaliu blockchain-ul, vă recomandăm să verificați cursul nostru gratuit blockchain.

Lumea se schimbă. Deci, de ce ar trebui să rămâi în spatele cursei, nu? Începeți-vă călătoria acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me