Blockchain are capacitatea de a schimba totul din jurul nostru. Subiectul articolului pe care îl vom discuta este blockchain-ul pentru impactul social. Aici, vom explora cum anume blockchain schimbă proiectele de impact social.

Blockchain a atras recent o mulțime de atenție din partea experților din industrie, a profesioniștilor și a publicului larg. Motivul este modul în care ajută la eradicarea problemelor prin care trec cele mai multe industrii. Dacă verificați cazurile de utilizare a blockchain-ului, veți descoperi că cel mai mare impact al blockchain-ului este sectorul financiar, urmat de lanțul de aprovizionare, imobiliar, asistență medicală și așa mai departe.

Cu toate acestea, un domeniu care este și el afectat în mod major este proiectele sociale. Dacă luăm împreună blockchain-ul și impactul social, vom putea găsi o relație clară între ei. Scopul articolului este de a înțelege relația și impactul blockchain-ului asupra socialului. Aceasta înseamnă, de asemenea, că discutăm impactul social al blockchain-ului.

Să începem.

Ce este blockchain-ul?

Este esențial să învățați despre blockchain pentru a înțelege mai bine impactul social al blockchain-ului.

Blockchain este un tip de tehnologie de registru distribuit (DLT) în care colegii se conectează pentru a forma o rețea și funcționează fără a fi nevoie de o entitate centralizată. Fiecare coleg are propriul registru și participă la diferite activități, inclusiv validarea tranzacțiilor folosind metode de consens. 

Blockchain-ul Bitcoin este un exemplu excelent. Aici fiecare coleg are propriul său registru și folosește dovada muncii (PoW).

Unele dintre caracteristicile cheie oferite de blockchain includ transparența, trasabilitatea, securitatea, imuabilitatea și încrederea.

Dacă doriți să aflați mai multe, consultați ghidul Blockchain pentru începători. Doriți să aflați despre caracteristici, apoi verificați caracteristicile cheie ale tutorialului blockchain detaliat.

Jucători în Blockchain pentru impact social

Odată cu înțelegerea noastră de bază asupra blockchain-ului, este acum timpul să săriți în jucătorii din blockchain pentru impact social. Ce este mai bine decât să te uiți la jucătorii care încearcă să revoluționeze asistența socială cu proiectele lor? Mai jos sunt câteva dintre proiectele de impact social blockchain. Să începem.

Blockchain for Social Impact Coalition (BSIC)

Blockchain for Social Impact Coalition este o organizație non-profit care ajută soluțiile blockchain adaptate provocărilor sociale și de mediu. Funcționează în obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Îi ajută să incubeze, să colaboreze și să dezvolte proiectul. Acestea au ca scop îmbunătățirea conectivității dintre agențiile guvernamentale, ONG-urile, investitorii, filantropii și alți actori cheie.

În prezent, se concentrează pe sectoare, inclusiv lanțul de aprovizionare, mediu & energie, incluziune financiară, drepturile omului, educație și sănătate & bunastare. De asemenea, are mulți membri, inclusiv „Chooose”, eduDAO, Everex, Tata Consultancy Services, WWF și așa mai departe!

Blockchain de consens pentru impact social și ONG-uri

Blockchain de consens pentru impact social, iar ONG-urile sunt gestionate de Consensys. Accentul lor este de a face lumea un loc mai bun, oferind un set corect de eforturi pentru a îmbunătăți succesul proiectelor care se ocupă cu provocările sociale și de mediu. Ei folosesc ajutorul comunității Ethereum pentru a ajuta antreprenorii sociali, ONG-urile și investitorii. Scopul este atingerea obiectivelor globale de dezvoltare durabilă. Se concentrează pe următoarele.

 • Parteneriate
 • Educaţie
 • Lanțul de aprovizionare și dovezi imuabile
 • Identitate și accesibilitate
 • Asistență în numerar și filantropie
 • Activele de impact social

Au contribuitori uimitori de rețea care fac proiectul o realitate. Acestea includ Alex Kostura, Silvana Rodriguez, Vanessa Grellet și alții. Partenerii lor includ Maker, RTI Humans Rights Foundations și alții. 

Blockchain Accenture pentru impact social

Accenture este, de asemenea, în avans când vine vorba de blockchain pentru impact social. Inițiativa lor este de a oferi impact social prin tehnologia blockchain. Pentru a-și îmbunătăți șansele la proiecte sociale și a colabora cu guvernele, ONG-urile și întreprinderile pentru o lume mai bună și durabilă.

Aceste organizații fac, de asemenea, blockchain regulat pentru conferința de impact social. Deci, dacă doriți să aflați mai multe, urmați paginile lor de conferință!

Rolul blockchain-ului în inițiativele de impact social

Minunat! Am enumerat trei dintre jucătorii din blockchain pentru inițiative de impact social. Toți aceștia sunt jucători destul de mari și au un impact semnificativ. Cu toate acestea, încă nu avem o idee clară despre modul în care blockchainul îmbunătățește inițiativele de impact social. În această secțiune, vom face exact acest lucru și vom afla despre rolul blockchain-ului.

Frauda și reducerea riscurilor

Unul dintre cele mai mari avantaje ale blockchain-ului pentru impactul social este reducerea fraudelor și a riscurilor asociate proiectului în sine. Corupția este o problemă uriașă, în special la nivel guvernamental. Acest lucru înseamnă că oamenii lacomi folosesc banii vizați pentru a oferi ajutor celor nevoiași. Acest lucru este posibil datorită utilizării soluțiilor tradiționale care nu sunt suficient de transparente pentru a rezolva corupția.

Cel mai bun mod de a rezolva toate aceste probleme este prin utilizarea blockchain-ului. Blockchain oferă o soluție completă împotriva manipulării, în care fiecare tranzacție este verificată folosind metode de consens. Nu există dependență de o autoritate centralizată și, prin urmare, este liberă de orice fel de fraudă. Informațiile stocate în blockchain sunt, de asemenea, imuabile, ceea ce înseamnă că, odată stocate, nu pot fi modificate sau modificate de un actor rău intenționat. Pentru ONG-uri, acest lucru înseamnă că donațiile nu mai pot fi manipulate. 

Costuri administrative reduse

Organizațiile de caritate necesită multă muncă pentru a se gestiona corect. Aceasta înseamnă că trebuie cheltuiți mulți bani pentru cheltuieli administrative. Cu blockchain, aceste costuri administrative pot fi reduse. Cu contractele inteligente, acum este posibilă gestionarea intermediarilor financiari și legali. Automatizarea este întotdeauna utilă și, prin urmare, face mai ușor pentru toate să se ocupe de aspecte care sunt monotone sau necreative.

Responsabilitate și transparență

Prin utilizarea blockchain-ului, acum este posibil ca organizațiile de caritate să fie responsabile și transparente. Se știe că oamenii sunt întotdeauna sceptici cu privire la organizațiile de caritate. Dar, cu blockchain-ul, donatorii pot fi siguri de ceea ce fac. Ei pot vedea cum contribuțiile lor fac diferența.

Transferuri mai rapide la frontieră

Canalele bancare tradiționale nu sunt bune atunci când vine vorba de transferul de bani la nivel internațional. Poate dura oriunde între zile pentru a trimite bani. În plus, există și un cost asociat transferului. Deoarece majoritatea organizațiilor de caritate sunt globale, acestea au o nevoie constantă de a face tranzacții internaționale. Abordarea târzie le poate împiedica eforturile.

Prin utilizarea blockchain-ului, aceștia pot folosi monede digitale, care pot fi transferate folosind o rețea fără o autorizare centralizată. Cu aceasta, ei nu trebuie să plătească intermediarii și, de asemenea, nu trebuie să aștepte prea mult pentru ca tranzacțiile să fie finalizate.

Accesibilitate îmbunătățită

Cu blockchain, acum va fi posibil ca oricine să transfere sau să primească valoare. Nu trebuie să depindă de activități bancare pentru a putea face toate acestea. Acesta este un boom pentru organizații de caritate și ONG-uri care încearcă să ajute oameni din toate mediile. Prin această abordare, organizațiile caritabile nu trebuie, de asemenea, să facă dublu transfer și să reducă atât timpii de decontare, cât și timpul de cost.

Sectoare sociale afectate de blockchain

În această secțiune, vom parcurge diferitele sectoare care sunt afectate de blockchain din punct de vedere social. statistici partajate în secțiune sunt preluate din studiul Blockchain standard pentru impact social.

Agricultură

Agricultura este unul dintre acele sectoare care necesită o atenție atentă. Are capacitatea de a afecta o populație uriașă din întreaga lume. Accentul principal este îmbunătățirea a trei aspecte cheie ale lanțului de aprovizionare în agricultură. Aceasta include îmbunătățirea transparenței, trasabilității și eficienței. Se va asigura că fermierii sunt bine conectați la consumatori.

Unele dintre elementele cheie care sunt împărtășite în studiu includ următoarele

 • Noile inițiative au mai puțin de doi ani.
 • Niciuna dintre noile inițiative nu are mai mult de 1000 de beneficiari 
 • Unele dintre inițiative au capacitatea de a ajunge la un milion de beneficiari
 • Majoritatea aplicațiilor au scop lucrativ

Cu blockchain, aceste probleme pot fi rezolvate. În primul rând, poate reduce contaminarea și frauda alimentară. Acest lucru se poate întâmpla cu ajutorul eficienței și transparenței blockchain-ului. Rolul Blockchain este de a îmbunătăți implicarea terților, asigurându-se că acestea urmăresc, colectează și gestionează datele în cel mai bun mod posibil. Cu blockchain-ul, fermierii și distribuitorii își vor obține plățile mai repede decât oricând, îmbunătățindu-și capacitatea de a lucra la următorul set de proiecte mai repede.

Proiecte: AgriDigital, Grassroots Cooperative, Bext360

Democrație și guvernare

Următorul sector în care blockchain-ul poate juca un rol crucial este Democrația și Guvernanța. În acest moment, guvernele sunt foarte receptive la blockchain și la rolul său în îmbunătățirea democrației și guvernării.

Aspecte cheie

 • Guvernele au început blockchain încă din 2008
 • 21 de inițiative în toată democrația și guvernanța.
 • 81% dintre inițiative au înregistrat succes până la începutul anului 2019.
 • Mai puțin de 50% din inițiative sunt cu scop lucrativ.

Guvernele se bazează pe încredere. Și, acolo intră în joc blockchain. Cu blockchain-ul, guvernele pot aborda securitatea legată de schimbul de date de adresă. În plus, va permite, de asemenea, utilizatorilor să voteze prin blockchain, ceea ce îi face să poată fi numărați și trasabili instantaneu.

Prin utilizarea blockchain-ului, guvernul poate, de asemenea, să stocheze datele cetățenilor într-un mod mult mai bun. Datele sunt imuabile, ceea ce înseamnă că nu există date ale cetățenilor care să poată fi șterse sau editate ilegal. De asemenea, oferă agențiilor posibilitatea de a accesa datele ori de câte ori doresc. Lipsa centralizării înseamnă, de asemenea, că nu există un punct central al eșecului. De asemenea, guvernul poate gestiona un crowdfunding adecvat folosind blockchain.

Proiecte: e-Estonia, Votem

Energie, climă și mediu

Tehnologia blockchain are potențialul de a schimba clima, energia și mediul. Cu milioane de dolari de tranzacții, este important să optimizăm fiecare aspect al acestui sector. Blockchain-ul poate contribui la îmbunătățirea utilizării transmisiei peer-to-peer și, de asemenea, oferă oamenilor posibilitatea de a crea micro-rețea.

Aspecte cheie

 • Doar 10% din inițiative nu au scop lucrativ în sectorul energetic.

Cu ajutorul blockchain-ului, sectorul energetic poate aduce soluții mai eficiente. Aceasta înseamnă, de asemenea, că energia electrică poate deveni mai fiabilă, mai curată și mai accesibilă.

Proiecte: Singularitatea rețelei, ME SOLshare

Sănătate

Sectorul sănătății este unul dintre acele sectoare care au o mulțime de inițiative atât de organizații non-profit, cât și de organizații non-profit. Cu blockchain-ul, asistența medicală poate îmbunătăți înregistrările digitale ale asistenței medicale. De asemenea, îmbunătățește gestionarea lanțului de aprovizionare farmaceutic. Ca de obicei, blockchain oferă o soluție descentralizată, eficientă și sigură.

Aspecte cheie

 • Inițiativele din domeniul sănătății au cel mai mare impact în orice sector.
 • Doar 18% din inițiative sunt non-profit.

Beneficiile cheie includ fișe medicale electronice adecvate, o mai bună implementare a confidențialității și medicamente contrafăcute.

Proiecte: Modium.io

Filantropia și ajutorul

Impactul social poate fi cel mai bine văzut din sectorul filantropiei și al ajutorului. În prezent, ajutorul și filantropia nu ajung la destinația lor. Acest lucru se datorează ineficiențelor uriașe pe care le suferă platforma actuală atunci când vine vorba de ajutor și filantropie. Chiar și cu atât de multe investiții, este încă nevoie de fonduri suplimentare pentru a satisface cererea de drepturi fundamentale ale omului, sărăcie și acces la educație.

Aspecte cheie

 • Peste 80% din inițiative sunt non-profit
 • Peste 55% din inițiative ajung la mai puțin de 1000 de persoane.

 

Miliardele de dolari sunt investite în ajutorarea celor nevoiași. Cu toate acestea, aceste ajutoare sunt utilizate în mare parte din cauza lipsei de transparență. De fapt, majoritatea ajutorului nu ajunge niciodată la persoanele vizate. Acest lucru a determinat, de asemenea, oamenii să nu contribuie la aceste organizații non-profit. Blockchain poate rezolva toate aceste probleme și poate contribui la creșterea încrederii în non-profit în utilizarea fondurilor.

Proiecte: Fundația Ixo, Disberse, RootProject 

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul blockchain-ului nostru pentru articolele de impact social. Deci, ce părere aveți despre subiect? Comentează mai jos și anunță-ne mai jos. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me