Industria logistică și a transporturilor sunt forța motrice a oricărei economii. Cu toate acestea, schimbarea constantă a structurii economice și a nevoilor de afaceri face ca acest sector să rămână în urmă drastic. Să vedem cum blockchain-ul pentru logistică poate schimba acest scenariu și deveni coloana vertebrală a acestui sector.

Deși acest sector este forța motrice din spatele fiecărui sector, cum ar fi producția, lanțul de aprovizionare, agricultura, încă din cauza schimbărilor din timpul prezent, așteptările sunt un nivel maxim din toate timpurile. De exemplu, lipsa de inovație, așteptările consumatorilor și reglementările restrictive afectează în prezent această industrie.

Deși plata este încă profitabilă, companiile de transport maritim pierd un procent semnificativ din profit din cauza furtului, a modelului de afaceri ineficient, a atacurilor cibernetice, a costurilor în creștere și așa mai departe. În multe cazuri, gestionarea necorespunzătoare sau furtul mărfurilor pot costa acestor companii pierderi de până la 50 miliarde dolari în fiecare an!

Cu toate acestea, blockchain-ul poate schimba într-adevăr scenariul pentru logistică. În realitate, blockchain-ul poate oferi un model de afaceri mai transparent și mai eficient pentru acest sector. Mai mult, întrucât blockchain-ul poate acționa ca un sistem de registre, deci este perfect potrivit pentru urmărirea expedierilor.

Astfel, acest ghid se va concentra asupra rolului blockchain-ului în logistică și a exemplelor reale de blockchain în acțiune.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain pentru logistică: de ce logistica se lasă în urmă?

Creșterea costurilor de transport

Aceasta este una dintre problemele majore ale acestui sector. În realitate, transportul reprezintă un procent major din totalul cheltuielilor. De exemplu, acoperă 30% din totalul cheltuielilor, care pot ajunge chiar și la 50% din cauza costului în creștere al combustibililor. Principalele probleme sunt că există modalități de a rezolva această problemă, dar nu fără costul afectării altor aspecte.

De exemplu, puteți reduce operatorii, dar atunci puteți avea riscul unei dependențe excesive. Mai mult decât atât, puteți consolida livrările, dar riscă întârzierea livrărilor.

De aceea, acest sector are nevoie de un alt instrument care să îi ajute să gestioneze toate aceste probleme.

Procese de afaceri ineficiente

Un alt defect major al sectorului este că procesele de afaceri sunt prea ineficiente. Conform unui sondaj, marea majoritate a întreprinderilor depind de partenerii lor 3PL pentru a îmbunătăți procesul de afaceri și a reduce costurile.

Cu toate acestea, industria logistică rămâne în urmă, deoarece încă încearcă să urmeze vechile modele de afaceri în aceste timpuri în schimbare. Menținerea stabilității, flexibilității și asumarea riscurilor necesită o planificare strategică pentru a fi un succes. Dar, din cauza lipsei unei planificări eficiente, sectorul trebuie să facă față pierderilor.

Calitate scăzută a serviciului pentru clienți

Serviciul pentru clienți este o parte integrantă a logisticii. În realitate, piața dinamică se ocupă cu un lanț de aprovizionare mai complex și cu așteptări ridicate ale consumatorilor. Deci, în ambele cazuri, este important să faceți livrarea la momentul potrivit, păstrând în același timp calitatea.

De asemenea, în multe cazuri, consumatorii doresc ca furnizorul de logistică să rezolve o multitudine de probleme legate de produse. Deci, compania de logistică trebuie să angajeze o persoană calificată care poate rezolva aceste probleme fără probleme. Cu toate acestea, în acest moment, industria logistică nu are infrastructura pentru a susține toate aceste cereri. Și astfel, se termină cu o satisfacție scăzută a clienților.

Fără transparență în lanțul de aprovizionare

Problema este că această industrie nu oferă vizibilitatea de care aveți nevoie pentru ca totul să funcționeze cât mai eficient posibil. De asemenea, lipsa transparenței în cadrul lanțului de aprovizionare are ca rezultat produse contrafăcute. Cu atât mai mult, cu cât nu există o urmărire a expedițiilor, în multe cazuri, livrările nu se realizează la timp.

Prin urmare, devine o problemă masivă întrucât un termen ratat îi poate paraliza pe cei care vor veni după el. De asemenea, gestionarea stocurilor sau gestionarea depozitelor trebuie să intensifice și jocul.

Acces redus la finanțarea lanțului de aprovizionare

Finanțarea lanțului de aprovizionare joacă un rol important în ceea ce privește logistica. În realitate, ajută companiile să aibă o experiență lină în perioadele în care tensiunile sau taxele geopolitice sunt incerte. Mai mult, accesul la un astfel de tip de finanțare deschide într-adevăr probabilitatea de a asigura un rezultat mai bun pentru aceste companii.

De obicei, aveți nevoie de finanțare pentru plăți de audit de marfă, conturi deschise și scrisoare de credit. Cu toate acestea, asigurarea că fiecare element obține fluxul de numerar în timp este o sarcină dificilă. Orice întârziere a plății va afecta toți expeditorii și rezultatele.

Citește și: Tehnologia blockchain explicată: un ecosistem descentralizat

Impactul negativ al economiei

Aceasta denotă probleme politice sau incertitudine, performanțe scăzute în producție, inflație, creșterea indicelui prețurilor de consum și așa mai departe. Practic, toate aceste elemente afectează numărul de servicii și produse, afectând în cele din urmă nevoia de logistică.

Astfel, devine o problemă masivă atunci când economia nu este stabilă, deoarece îngreunează companiile de logistică să-și continue activitatea într-un moment de criză.

Lipsa șoferului

O altă problemă imensă a acestui sector este lipsa șoferilor sau a candidaților calificați pe scena logistică. În realitate, guvernele tind să impună multe reglementări, motiv pentru care companiile trebuie să fie mai selective atunci când vine vorba de recrutarea șoferilor.

Orice fel de discrepanță care vine de la capătul șoferului are un impact negativ asupra companiei. Deci, este o problemă să inspectați fiecare șofer și să vă asigurați că respectă regulile în consecință. În multe cazuri, companiile nu pot urmări șoferii și pot profita de acest neajuns.

Reglementări guvernamentale complexe

După cum știți deja, guvernele pot impune o mulțime de reglementări asupra transporturilor globale, deoarece dețin puterea de a defini regulile. Orice produs trebuie să treacă prin diferite controale de siguranță și calitate înainte de a putea intra în magazin. În multe cazuri, compania de logistică trebuie să se ocupe de acest număr masiv de proceduri. Cu toate acestea, problema principală este că toate aceste procese sunt consumatoare de timp și sunt pline de erori.

De asemenea, în multe cazuri, corupția este adânc înrădăcinată în sistem, ceea ce provoacă mai multe probleme pe termen lung.

Durabilitate scăzută

Deoarece sectorul logistic depinde în mare măsură de diferitele vehicule pentru livrare, trebuie să ia în considerare o cantitate mare de emisii de carbon care se întâmplă. În acest moment, guvernele încearcă să reducă emisiile și amprentele de carbon. Prin urmare, companiile trebuie acum să-și optimizeze rutele, să urmărească emisiile și chiar să aleagă combustibili alternativi.

Aceasta nu numai că este o abordare costisitoare, dar urmărirea procesului este, de asemenea, destul de dificilă.

Utilizarea tehnologiei vechi

Chiar și acum, sectorul logistic folosește un sistem de rețea vechi, care este predispus la erori. În realitate, aceste sisteme moștenite par să limiteze capacitățile întreprinderilor. De asemenea, aceste sisteme sunt lente și tind să scadă productivitatea.

De aceea, logistica trebuie să treacă la o tehnologie mai avansată pentru a-și crește productivitatea și a economisi timp și bani. IoT sau robotica pot ajuta, dar acestea au nevoie, de asemenea, de un sistem de firewall bun sau de o rețea de protecție care să ferească orice criminalitate cibernetică.

Doriți să aflați mai multe despre rolul blockchain în logistică? Citiți mai multe din ghidul nostru despre blockchain în logistică chiar acum!

Avantajele blockchainului în logistică

Avantajele blockchain-ului în logistică sunt extraordinare. În realitate, blockchain-ul poate oferi o mulțime de caracteristici pentru acest sector, ceea ce va crește foarte mult producția generală a acestei industrii. De exemplu, blockchain-ul poate oferi transparență lanțului de aprovizionare. Deci, orice tip de activitate din cadrul lanțului de aprovizionare va fi înregistrat în registru și accesibil tuturor.

Un alt avantaj al blockchain-ului în logistică este procesul de urmărire. În realitate, blockchain-ul pentru industria logistică poate oferi urmărirea livrărilor de pe linia de producție în mâna consumatorului. Întreprinderile din industrie pot urmări chiar locația livrărilor și se pot asigura că livrările sunt livrate la timp.

De asemenea, infrastructura descentralizată poate scăpa definitiv de discrepanțele din cadrul ecosistemului pentru totdeauna. Deși o structură descentralizată nu este oarecum potrivită pentru companiile de întreprinderi, caracteristicile pot ajuta totuși acest sector să înflorească în mod corespunzător.

Credem că cel mai bun mod în care poate ajuta acest sector este printr-un proces de tranzacție mai rapid. Deoarece această industrie depinde în mare măsură de plățile în timp util în fiecare etapă, așa că o plată mai rapidă poate schimba într-adevăr rezultatul și poate economisi mult timp.

Astfel, folosind blockchain, puteți finaliza o tranzacție în câteva secunde, mai degrabă decât să luați zile și săptămâni pentru a o procesa.

Dacă doriți, puteți utiliza acest articol sau ghid ca blockchain în logistică pdf pentru a studia în continuare despre subiect.

Blockchain poate oferi o mulțime de avantaje și pentru alte sectoare. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

8 cazuri de utilizare adecvate ale blockchain-ului pentru logistică

Există multe cazuri de utilizare a blockchain-ului în logistică. Să vedem câteva dintre cele mai bune cazuri de utilizare a blockchain-ului în ecosistemul de transport și logistică.

Urmărirea mai bună a mărfurilor

Utilizarea blockchain-ului în logistică și lanțul de aprovizionare vă poate ajuta să depistați mai ușor transportul de marfă. În prezent, cererea pentru livrări la cerere și în aceeași zi este în creștere. Deci, este o problemă masivă când vine vorba de companiile de logistică, deoarece acestea nu au capacitatea de a satisface nevoile acestor cereri tot mai mari.

Cu toate acestea, multe companii de camioane încearcă deja să investească în tehnologii bune de urmărire, dar securitatea acestor tehnologii este discutabilă.

De asemenea, deoarece aceste tehnologii nu au un proces de autentificare securizat, infractorii cibernetici sau persoanele rele utilizează întotdeauna informațiile rețelei.

Blockchain poate schimba cu adevărat scenariul aici. Deoarece blockchain oferă un canal de autentificare adecvat cu verificare, nimeni nu poate acum să manipuleze datele.

De asemenea, deoarece puteți urmări toate livrările dvs. și urmări livrările în timp real, acesta poate asigura într-adevăr o experiență mai bună pentru consumatori pentru industria logistică.

Securitate pentru Internetul obiectelor (IoT) Dispozitive pentru creșterea eficienței

După cum știți deja, multe companii folosesc deja dispozitive Internet of Things pentru a urmări produsele sau pentru a menține calitatea tot timpul. Cu toate acestea, aceste dispozitive IoT sunt predispuse la atacuri cibernetice, deoarece tind să folosească servere cloud pentru a comunica între ele, ceea ce reprezintă un proces vulnerabil.

Așadar, aici, blockchain-ul din logistică și lanțul de aprovizionare poate oferi securitate pentru aceste dispozitive IoT și poate monitoriza toate datele care provin de la toate aceste dispozitive. Mai mult, poate ajuta, de asemenea, să analizeze și să clasifice toate datele de pe aceste dispozitive pentru a face schimbări în strategia de afaceri.

Urmărirea eficientă a transportului

Importanța urmăririi transporturilor este enormă. Fără canale adecvate de urmărire, este destul de imposibil să efectuați livrarea sau să programați livrările la timp. Cu toate acestea, este o problemă masivă, deoarece, în multe cazuri, transporturile pot lua o rută care, în cele din urmă, duce la livrarea târzie.

În realitate, blockchain-ul din logistică și lanțul de aprovizionare poate oferi urmărirea livrărilor de pe linia de producție în mâna consumatorului. Întreprinderile din industrie pot urmări chiar locația livrărilor și se pot asigura că livrările sunt livrate la timp.

Din nou, poate ajuta la achiziționarea oricărui vehicul la mâna a doua și autentificarea informațiilor privind performanțele anterioare ale jurnalului. Deci, vedeți, în general, este un câștig minunat pentru toată lumea.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Incorporare mai bună a operatorului de transport

La fel ca validarea vehiculului la mâna a doua, blockchain poate valida toate înregistrările șoferului pentru orice operator nou. În realitate, procesul durează destul de mult și este plin de probleme. Mai mult decât atât, deoarece necesită mult timp, compania se confruntă și cu anumite probleme.

De exemplu, un broker poate atinge o capacitate de încărcare într-o locație foarte specifică. Deci, el / ea poate identifica noul operator pentru a-l atribui, dar nu îl poate procesa până când cariera nu este integrată corect. În realitate, în perioade de criză, poate crea mai multe probleme.

Cu toate acestea, întrucât blockchain-ul este pe deplin capabil să rezolve problema, orice proces nou de integrare a driverului poate avea loc în câteva minute. Deci, blockchain-ul pentru funcția de urmărire logistică poate ajuta la urmărirea tuturor proceselor de integrare într-o manieră prietenoasă cu timpul.

Comunicarea vehicul la vehicul

Un alt caz de utilizare major al blockchain-ului este opțiunea pentru comunicarea vehicul-vehicul.

Multe companii integrează deja comunicații V2V în sistemul lor. Prin urmare, vehiculele de marfă pot comunica între ele și pot forma un pluton pentru a îmbunătăți siguranța, a economisi combustibil și timp. Cu toate acestea, securitatea acestor informații este foarte scăzută și are nevoie de un canal adecvat pentru întreținere.

În realitate, blockchain-ul pentru opțiunile de urmărire logistică poate asigura rapid toate datele din procesele de comunicare vehicul-vehicul și poate ajuta companiile să eficientizeze informațiile eficient. Prin urmare, companiile pot utiliza, de asemenea, această tehnologie pentru a păstra toate datele în siguranță de orice atacuri cibernetice.

Imbarcare de încărcare fiabilă

Aceasta este una dintre problemele majore ale oricărei companii de logistică. Multe întreprinderi sunt îngrijorate în mod constant de plăcile de încărcare, deoarece aceste date sunt modificate, duplicate sau chiar pline de erori. Acest lucru poate crea o reprezentare nesigură a cererilor consumatorilor.

Fără blockchain, șansa de duplicare și erori va crește, deoarece nu mai poate fi tratată manual. Dar cu blockchain pentru funcția de urmărire logistică, expeditorii pot actualiza direct cu timestamp-uri în blockchain. Deoarece toate informațiile din blockchain sunt verificate, nu există nicio șansă de eroare sau duplicare.

Deci, este un beneficiu imens pentru companie și expeditori.

Citeste mai mult: Blockchain în producție: un ghid pentru abilitarea industrială

Costuri reduse folosind contracte inteligente

Un alt mare caz de utilizare a blockchain-ului pentru logistică este utilizarea contractelor inteligente în fiecare etapă. După cum știți deja, industria logistică se ocupă de o mulțime de tranzacții în mai multe etape. Dacă chiar una dintre întârzieri, întregul sistem se poate destrăma. Cu toate acestea, de obicei, aceste tranzacții necesită o perioadă foarte mare de timp pentru procesare.

Dar dacă începeți să utilizați contracte inteligente în fiecare etapă, puteți simplifica întregul proces în câteva secunde. Mai mult decât atât, economisiți și mulți bani scăpând de intermediar. Cea mai bună parte este că puteți automatiza toate procesele din blockchain dacă începeți să utilizați contracte inteligente în fiecare etapă.

Lichiditate crescută în lanțul logistic de aprovizionare

Există multe aplicații cu ecosistemul blockchain în joc care se concentrează pe sectorul logistic. Toate acestea încearcă să rezolve problema majoră a acestui sector, care este lichiditatea, flexibilitatea și operațiunile. Scăderea cantității de lichiditate în acest sector este destul de alarmantă, deoarece dă naștere la tot felul de probleme.

Dar cu blockchain, puteți rezolva rapid problema definitiv. În realitate, blockchain-ul are capacitatea de a crește lichiditatea în cadrul lanțului de aprovizionare pentru acest sector. Deci, ar putea însemna lichiditatea șoferului sau lichiditatea operatorului și așa mai departe. De asemenea, blockchain-ul poate autentifica fiecare element al acestui sector pentru a se asigura că fiecare element este la îndemână.

Dacă doriți, puteți utiliza acest articol sau ghid ca blockchain în logistică pdf pentru a studia în continuare despre subiect.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Companii care utilizează Blockchain în industria logistică

Vă întrebați doar despre implicația reală a acestei tehnologii. Este destul de normal să fii sceptic în privința asta. Dar pentru a vă ajuta să înțelegeți pe deplin profunzimea acestei tehnologii, am compilat o listă de companii de întreprinderi din industria logistică care utilizează tehnologia blockchain.

UPS

UPS este un important operator american care folosește blockchain în industria logistică. În realitate, ei lucrează cu Inxeption pe o platformă blockchain care le va îmbunătăți lanțul de aprovizionare pentru comercianți. Mai mult decât atât, numele platformei este Inxeption Zippy și va vedea în curând lumina zilei.

Această platformă va ajuta companiile să listeze, să comercializeze și chiar să distribuie orice produse clienților lor. Deci, este un mare câștig pentru industria logistică.

DHL

DHL este un alt blockchain din exemplele de logistică care utilizează această tehnologie pentru îmbunătățirea acestui sector. În realitate, ei lucrează cu Accenture la acest lucru. Au o dovadă a conceptului care va ajuta la urmărirea produselor farmaceutice de la producție la consumator.

Aceasta va urmări în principal procesul care se află în jurisdicția logistică, mai degrabă decât procesul de fabricație.

J.B. Transport de vânătoare

J.B. Hunt Transport este un alt exemplu de blockchain în logistică. În realitate, ei lucrează cu BiTA sau Blockchain în Transport Alliance. Împreună cu acest consorțiu, intenționează să dezvolte standarde blockchain pentru logistică și să educe industria despre această nouă tehnologie. Ei cred că blockchain-ul este soluția pentru toate problemele cu care se confruntă acest sector în acest moment.

C.H. Robinson

C.H. Robinson este un alt exemplu de blockchain în logistică. În realitate, această companie este un gigant 3PL masiv. Această companie lucrează și cu Blockchain în Trucking Alliance (BiTA) pentru a dezvolta anumite standarde pentru această industrie. De asemenea, lucrează la o platformă care îi poate ajuta să îmbunătățească eficiența.

Blockchain vă poate ajuta să vă stimulați afacerea. Începeți-vă proiectul blockchain folosind strategia noastră de implementare finală blockchain acum!

Penske Logistics

Penske Logistics este o altă companie care folosește blockchain pentru industria logistică. În realitate, compania dorește să crească dezvoltarea platformelor blockchain din industria transporturilor, astfel încât acestea să poată crea mai multe aplicații pe piețe.

În prezent, nu suntem siguri de platforma exactă, dar știm că vor lucra la logistica lor de alimente și băuturi.

NFI Industries

O altă companie folosește blockchain pentru sectorul logistic – NFI. În realitate, această companie lucrează cu Blockchain în Transport Alliance (BiTA). Mai mult decât atât, vor să folosească acest consorțiu pentru a profita de oportunități în domeniu și pentru a se extinde la diverse inițiative tehnologice, inclusiv blockchain.

GEODIS

GEODIS este o altă companie care folosește blockchain pentru industria logistică. Aici, ei colaborează cu Project Verte pentru întreținerea depozitului. Project Verte este de fapt o platformă de comerț electronic care dorește să ofere oportunități de depozitare pentru mărci de dimensiuni medii și mici. Deci, colaborarea în cadrul acestor două grupuri va avea ca rezultat mai multe oportunități pentru mărcile mai mici.

FedEx

FedEx folosește, de asemenea, blockchain în scopuri logistice. În realitate, vor să integreze blockchain-ul în sistemul lor și au finalizat, de asemenea, perioada de testare a dovezii inițiale a conceptelor. Potrivit lor, testul a avut un succes imens, iar acum se îndreaptă spre experiența completă.

Ceva Logistics

Ceva Logistics este încă o altă companie care folosește blockchain pentru cazuri de utilizare logistică. În realitate, Ceva este un gigant logistic înregistrat în Elveția. Mai mult, acum lucrează cu IBM și Maersk la noua lor platformă TradeLens.

Cea mai bună parte este că vor să îmbunătățească experiența lanțului de aprovizionare și, de asemenea, doresc să includă transparența în modelul lor de afaceri.

Werner Enterprises

Werner Enterprises folosește, de asemenea, tehnologia blockchain pentru sectorul logistic. În prezent, ei colaborează cu Blockchain in Transport Alliance (BiTA) pentru a se asigura că toată implementarea blockchain-ului în acest sector respectă același set de linii directoare și reguli. De asemenea, vor să-l folosească pentru gestionarea mărfurilor.

Citeste mai mult: Top 50 de companii care folosesc tehnologia Blockchain

Concluzie

Acum, că știți ce este blockchain-ul în logistică, puteți înțelege cum blockchain-ul poate modifica într-adevăr scenariul acestui sector. În realitate, blockchain-ul este încă o tehnologie nouă, care are nevoie de mai multe actualizări de acum. Totuși, este capabil să rezolve toate problemele perfect.

Deci, dacă doriți să încorporați blockchain pentru compania dvs. de logistică, ar trebui să înțelegeți cu siguranță cum funcționează această tehnologie. Dacă sunteți doar un novice și doriți să aflați despre această tehnologie de la un profesionist, vă recomandăm să începeți cu Cursul nostru gratuit Blockchain.

Începeți-vă călătoria blockchain și duceți compania logistică la noi culmi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me