Lumea tehnologică a fost agitată de blockchain-uri și criptomonede în ultimii 10 ani. În timp ce unii oameni văd viitorul în blockchain, unii arată lumii că ar putea fi mai mulți. Există o serie de defecte ale tehnologiei blockchain. De exemplu, consumul de energie și un număr limitat de tranzacții pe secundă și așa mai departe. Ei bine, când oamenii au cunoscut noua tehnologie inventată – Hashgraph, au început să pună la îndoială viitorul blockchain-ului. Deci, să începem dezbaterea noastră despre blockchain vs Hashgraph.

Blockchain vs Hashgraph: Defectele tehnologiei Blockchain

Alternativă Hashgraph vs Blockchain

Oamenii spun că Hashgraph ar putea face tehnologia blockchain învechită. Dar cum? Blockchain-ul nu este o tehnologie de ultimă generație care ar eradica regula corporațiilor malefice? Ei bine, da, dar chiar și luna are cicatrici! Blockchain are, de asemenea, câteva puncte negative. Ca,

Puterea foamei

Primul și cel mai important blockchain de defecte de proiectare este că necesită o cantitate imensă de putere. Algoritmii de consens precum Proof-of-Work (PoW) sau Proof-of-Stake (PoS) necesită o mulțime de puteri de calcul pentru a rula. În zilele noastre, veți avea nevoie de depozite pline de procesoare miniere și facturile de energie electrică crește. Utilizatorii obișnuiți obișnuiți nu mai pot extrage monede folosind computerul de acasă.

Mai lent

Știm cu toții că procesul minier este foarte lent. La fel ca procesul global de tranzacție este, de asemenea, lent ca un melc. Bitcoin poate gestiona doar 7 tranzacții pe secundă. Durează 6-7 ore pentru a tranzacționa Bitcoin cuiva. Deși există blockchain-uri mai rapide decât bunicul Bitcoin, totuși nu este cel mai rapid mod posibil.

Nedrept?

Dacă sunteți miner, puteți alege comanda de tranzacție după cum doriți. Deci, minerii pot întârzia o tranzacție deoarece au puterea să o facă? Dar, este corect? Minerii pot opri chiar un bloc pentru a se alătura lanțului sau a registrului.

Mai vechi deja!

În timp ce alte tehnologii emergente de la zgârieturi, blockchain-ul ar putea fi considerat un pic vechi în comparație cu aceste tehnologii de ultimă oră. Da, blockchain a făcut ca ideea să fie posibilă chiar și de gândire. Dar, din nou, tinerii vor devora întotdeauna pe bătrâni!

Ce este Hashgraph?

Asa de, ce este Hashgraph? Scuzele mele pentru păstrarea secretului până acum. Hashgraph seamănă cu tehnologia blockchain, dar mai bună. De asemenea, este un registru digital descentralizat bazat pe consens, la fel ca un blockchain. Deci, ce diferă? Ei bine, diferența de bază constă în mecanism. Un Hashgraph adoptă două tehnologii ale informaticii. Sunt –

  • Bârfe despre Bârfe și
  • Vot virtual

Tehnologia Hashgraph este invenția lui Leemon Baird, cofondatorul și CTO-ul Swirlds. El a primit sprijin masiv de la CEO-ul său Mance Harmon. Obiectivul lor era de a face blockchain-urile și mai eficiente. Și băiete, au făcut-o! Hashgraph poate gestiona peste 250.000 de tranzacții pe secundă, în timp ce liderul de piață Bitcoin poate gestiona doar 7! Deci, dezbaterea blockchain vs Hashgraph este inevitabilă.

Blockchain vs Hashgraph: De ce Hashgraph este în față?

Blockchain vs Hashgraph

Credite de imagine: Swirlds

Spune la revedere de la Forking

Când un blockchain se împarte în două sau mai multe părți, fenomenul este cunoscut sub numele de furcă sau pur și simplu furculițe. Acest fenomen apare atunci când toate nodurile din rețea încearcă să facă upgrade la cea mai recentă versiune. Fondatorii Hashgraph au spus că sistemul lor este lipsit de astfel de furci.

Mai multe tranzacții

Da, blockchain-urile sunt încă lente. Ripple și NEO pot gestiona 10.000 de tranzacții pe secundă, care sunt liderii în ceea ce privește câte tranzacții poate efectua blockchain-ul într-o secundă. Hashgraph, pe de altă parte, permite 250.000 de tranzacții pe secundă. Visa putea suporta doar 25.000. Viteza este ceea ce face această tehnologie atât de inovatoare.

Dovada muncii: Ce este asta?!

Aproape toate blockchain-urile sunt minabile. Cel puțin toate cele publice sunt. Exploatarea minieră are nevoie de multă putere de calcul care necesită o cantitate extraordinară de electricitate. Hashgraph nu are algoritmul de consens tradițional, deci nu trebuie să cheltuiți mii de dolari pe factura de energie electrică.

Cu adevărat corect

Toate tranzacțiile apar pe contabil conform cronologiei lor. Niciun miner sau cine poate decide dacă o tranzacție va fi înregistrată sau nu. Datorită Gossip despre tehnologia Gossip, oamenii pot scăpa de o astfel de nedreptate.

Gânduri finale

Deci, cine va conduce viitorul – Blockchain vs Hashgraph? Nimeni nu poate fi sigur de asta. Dar este sigur că Hashgraph arată mult mai mult potențial decât blockchain-ul. Scopul de bază al ambelor este același. Dar Hashgraph este mai tânăr, mai rapid și mai robust!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me