Vă întrebați dacă există vreo diferență între blockchain sau DLT? Iată răspunsul cu comparația tehnologiei blockchain vs..

În această eră, când toată lumea vorbește despre descentralizare, blockchain și tehnologie de registru distribuit, cunoscută și sub numele de DLT, sunt cele mai frecvent discutate tehnologii. Mulți oameni care nu sunt familiarizați cu aceste tehnologii folosesc adesea termenii în mod interschimbabil.

Cu toate acestea, este adevărat? Sunt blockchain-ul și tehnologia de registre distribuite același lucru? Ei bine, nu chiar. Tehnologia Blockchain vs Ledger distribuit este un subiect fierbinte în rândul persoanelor interesate de viitorul acestor tehnologii.

Lipsa unei cunoștințe adecvate despre oricare dintre aceste tehnologii duce la confuzie și retragere în public. În această eră digitală, noile tehnologii pot deveni rapid cuvinte cheie și, după cum știți, nu durează mult. Cu toate acestea, blockchain și DLT sunt de așteptat să transforme viitorul.

Iată ghidul nostru detaliat despre ce este blockchain-ul și, chiar mai bine, verificați această foaie de trucuri finală blockchain, răspunzând la toate întrebările esențiale despre blockchain.

Tehnologiile blockchain, precum și registrele distribuite, sunt unice în multe aspecte, chiar dacă se învârt în jurul descentralizării. De fapt, acesta este principalul motiv pentru care oamenii confundă adesea ambele tehnologii. Cu toate acestea, un lucru este sigur că acestea sunt și pot revoluționa multe industrii, în special în lumea finanțelor.

Doriți să construiți o carieră în tehnologia Blockchain? Înscrieți-vă la cursul Blockchain Free și începeți acum.

Blockchain vs Tehnologia Ledgerului Distribuit: Pur și simplu explicată

blockchain vs tehnologie de registru distribuit dlt

Înainte de a ajunge la blockchain vs tehnologia de registre distribuite, să ne uităm la ce este cu adevărat fiecare tehnologie.

Citiți acum: Blockchain a explicat modul ușor

Ce este un registru distribuit?

Un registru distribuit este o bază de date descentralizată, adică distribuită pe mai multe computere sau noduri. În această tehnologie. Fiecare nod va menține registrul și, dacă se produc modificări de date, registrul va fi actualizat. Actualizarea are loc independent la fiecare nod.

Toate nodurile au un statut egal în ceea ce privește autoritatea. Nu există nicio autoritate centrală sau server care să gestioneze baza de date, ceea ce face tehnologia transparentă. Fiecare nod poate actualiza registrul, iar alte noduri îi vor verifica existența.

Procesul este destul de ușor. Nodurile vor încerca să verifice tranzacția cu algoritmul de consens sau cu votul. Cu toate acestea, dreptul de vot sau participarea tuturor nodurilor va depinde de regulile acelui registru. Deci, uneori, toate nodurile pot participa, alteori, vor participa doar nodurile selectate.

Odată ce toate nodurile dau semnalul de trecere, tranzacția capătă un loc pe registru și toate nodurile ar putea primi starea actualizată. Deci, care este partea pozitivă a acestei tehnologii?

Ei bine, evident, veți obține multă transparență în această tehnologie, nu-i așa??

Cu toate acestea, toată tehnologia de registre distribuite oferă o mare securitate, deoarece nu există nicio autoritate centrală. Niciun nod unic nu este o singură autoritate. Nodurile vor avea șansa de a efectua verificarea, dar cam atât. Deci, nu are niciun punct de corupție în această tehnologie.

Acest lucru îl face o tehnologie atractivă pentru industria financiară sau orice altă industrie care caută o tehnologie mai transparentă și pentru cei care doresc să se îndepărteze de o autoritate centrală.

Pentru a intra în mai multe detalii, puteți citi, de asemenea, ghidul nostru pentru începători despre ceea ce este registrul distribuit.

Citește și: Tehnologia Ledgerului Distribuit: Unde începe Revoluția Tehnologică

Ce este Blockchain?

Blockchain-ul este într-adevăr doar un tip de registru distribuit. Puteți considera DLT ca fiind tehnologia părinte a blockchain-ului. Cu toate acestea, în timp, a devenit mai popular decât întregul concept de tehnologie de registru distribuit.

Cu toate acestea, mulți dezvoltatori încearcă acum să iasă din umbra blockchain-ului. De aceea, oamenii sunt mai mult decât dornici să afle despre diferențele dintre tehnologia blockchain și cea distribuită.

Blockchain-ul este una dintre tehnologiile de registre distribuite în care fiecare nod primește propria copie a registrului. De fiecare dată când cineva adaugă o nouă tranzacție, toate copiile registrului sunt actualizate. Toate tranzacțiile sunt criptate înainte de a fi adăugate la registru.

Blockchain nu necesită o autoritate centrală pentru gestionarea operațiunilor similare cu DLT. De fapt, este complet descentralizat. Există protocoale stricte de securitate care necesită încredere în calcul. Blockchain-ul organizează datele în termeni de blocuri, de unde și numele. Aceste blocuri sunt legate între ele și criptate pentru securitate.

Blockchain permite doar adăugarea operației, adică puteți adăuga date noi, dar nu puteți modifica sau șterge datele existente. Acesta este un aspect care îl diferențiază de bazele de date tradiționale. Deoarece nu puteți modifica sau elimina nici măcar un singur bloc de date, fiecare tranzacție există în istorie.

Acest lucru îl face una dintre cele mai transparente tehnologii, în special pentru industria financiară. Este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care se așteaptă ca piața blockchain să crească jumătate de miliard USD în 2018 la 2,3 miliarde USD în 2021. Unele previziuni estimează chiar a 16 miliarde USD piață în 2024.

Blockchain vs Tehnologia Ledgerului Distribuit

Chiar dacă ambele tehnologii sună la fel, dar există și unele diferențe. Puteți vedea registrul distribuit blockchain ca tehnologie părinte a blockchain-ului sau blockchain ca o versiune avansată a registrului distribuit.

În cuvinte simple, blockchain-ul este un tip de registru distribuit. Cu toate acestea, nu poți numi fiecare contabilitate distribuită un blockchain. Știți cum anumite tipuri de produse devin un brand și devin mai populare în nume propriu.

De exemplu, adidașii de colaborare Michael Jordan cu Nike sunt de fapt doar adidași, dar sunt atât de populari încât oamenii îi cunosc acum ca jordani cu identitatea lor separată. Acesta este cazul blockchain-ului exact așa cum și-a câștigat propria identitate.

De asemenea, puteți găsi diferențe în modul în care funcționează registrul distribuit. De exemplu, în cazul DLT, consensul este esențial. Cu toate acestea, în blockchain, dezvoltatorii pot utiliza mai multe metode pentru a obține un consens care include Dovada mizei (PoS) și Dovada muncii (PoW). Puteți afla mai multe despre aceste două metode în comparația noastră detaliată aici.

Puteți afla, de asemenea, mai multe despre diferența dintre blockchain și baza de date în ghidul nostru blockchain vs bază de date.

Iată câteva aspecte ale blockchain-ului care sunt unice și pot să nu existe neapărat în alte registre mari distribuite, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine compararea tehnologiei blockchain vs registrul distribuit.

  • Structura blocului

Iată prima diferență între tehnologia blockchain și cea distribuită – structura. Blockchain este format din blocuri de date. Această structură nu este structura de date autentică a registrelor distribuite. Un registru distribuit este pur și simplu o bază de date răspândită în diferite noduri. Cu toate acestea, puteți reprezenta aceste date în moduri diferite în fiecare registru.

  • Secvenţă

În tehnologia blockchain, puteți găsi toate blocurile într-o anumită secvență. Registrele distribuite nu necesită o secvență specifică de date. Această secvență de blocuri face diferența blockchain-ului de orice altă tehnologie de registru distribuit.

  • Dovadă a muncii sau a consensului înfometat de putere

O altă diferență între tehnologia blockchain vs cea distribuită este algoritmii de consens înfometați de putere. În majoritatea cazurilor, există de obicei o utilizare largă a mecanismului de dovadă a lucrului. Cu toate acestea, există și alte mecanisme, dar în cele din urmă ele preiau puterea.

Dar registrul distribuit nu are nevoie de acest tip de consens, deci, pe scurt, sunt comparabil mai scalabile.

Blockchain-ul este doar un subset de registre distribuite. Are funcționalități suplimentare dincolo de sfera DLT-urilor tradiționale. Sunt capabili de unele funcționalități pe care poate alte registre mari distribuite nu le pot atinge, de exemplu, instanțierea valorii digitale și a interoperabilității. Ar fi sigur să spunem că blockchain-ul duce DLT la nivelul următor.

Citește și: Algoritmi de consens: rădăcina tehnologiei Blockchain

  • Implementări în viața reală

Implementările sunt un factor imens atunci când vine vorba de tehnologia blockchain vs. Blockchain se întâmplă să fie în fruntea acestuia. Datorită faptului că Blockchain a primit toată atenția de la început, există o mulțime de implementări în viața reală.

De asemenea, multe întreprinderi au apreciat natura blockchain-ului și au început încet să-l integreze în sistemele lor. Există, de asemenea, mulți uriași mari, cum ar fi IBM, Amazon, Oracle, Alibaba și mulți alții care oferă soluții bune Blockchain As A Service.

Pe de altă parte, dezvoltatorii au început de curând să adâncească în centrul tehnologiei contabile distribuite. Există alte variante de DLT-uri în lumea tehnologiei. Cu toate acestea, nu există atât de multe implementări din viața reală bazate pe simpla tehnologie a registrului distribuit. Dar sunt în curs de dezvoltare și vor vedea lumina zilei foarte curând.

De aceea, în ceea ce privește implementările din viața reală, blockchain-ul are mai multă popularitate decât DLT pentru moment. Cu toate acestea, piața se îndreaptă încet către întregul concept de tehnologie de registru distribuit.

Citiți acum: Ghid de implementare Blockchain: Împuterniciți-vă afacerea

  • Jetoane

Aici vin jetoanele, o altă diferență cheie între cele două tehnologii. Într-o tehnologie de registru distribuit, nu este necesar să aveți jetoane sau orice fel de monedă în rețea.

Singura dată când este posibil să găsiți nevoia de a utiliza jetoane este atunci când doriți să blocați spamul și este nevoie de detectarea anti-spam..

În blockchain, oricine poate rula un nod. Cu toate acestea, rularea unui nod complet înseamnă în esență o rețea imensă care poate deveni dificil de gestionat. În majoritatea cazurilor, există un fel de economie simbolică.

Deși tehnologia modernă blockchain încearcă să iasă din umbra criptomonedelor.

Jetonul joacă un rol fundamental în tehnologia blockchain. Orice persoană poate rula un nod complet, dar este puțin probabil să poată rezolva un bloc nou. Cu toate acestea, ele pot face parte din sistem prin verificarea tranzacțiilor și a blocurilor noi.

Dintr-o perspectivă arhitecturală, blockchain-ul este foarte diferit. Luați, de exemplu, contracte inteligente care sunt blocuri individuale de cod. Ori de câte ori are loc o tranzacție în rețeaua blockchain, aceasta creează aceste contracte inteligente în ecosistemul platformei.

Un punct minunat de remarcat pentru tehnologia blockchain vs..

Citește și: Jetoane nefungibile (NFT): Un ghid complet

Aplicații Blockchain și DLT

Multe aplicații și sisteme utilizează tehnologie distribuită, iar copilul său, tehnologia blockchain. Atunci când dezbateți despre tehnologia blockchain vs registrul distribuit, este important să vă uitați la sistemele actuale din lume care se bazează pe aceste tehnologii. Acest lucru ar contribui la o mai bună înțelegere a diferenței dintre blockchain și alte tehnologii de registre distribuite.

Este important să știți că DLT-urile nu sunt un concept nou, deși au devenit populare abia recent. Discuția despre bazele de date descentralizate există de mult.

Dacă te uiți în urmă, Bitcoin, prima criptomonedă din lume care face din blockchain un termen popular. Bitcoin s-a bazat pe platforma blockchain. După ce blockchain-ul și-a stabilit piața pentru prima dată cu ajutorul criptomonedelor. Dar, în timp, dezvoltatorii și-au recunoscut potențialul.

Acum, blockchain-ul crește independent și în alte industrii, altele decât industria financiară și criptografică.

De fapt, scăderea actuală pe piața criptografică, care a suferit cel mai grav an în 2018 din cauza unei scăderi uriașe a valorii aproape tuturor criptomonedelor, are un efect redus asupra creșterii blockchain-ului.

Puteți găsi multe alte aplicații care utilizează în prezent registre mari distribuite. Unele dintre acestea includ IBM Fabric, R3 Conda și Digital Asset Holdings. Aceste sisteme DLT sunt similare cu blockchain-ul, dar asta se datorează în principal faptului că tehnologia blockchain este descendența sau subsetul tehnologiei de registre distribuite.

Citește și: Tehnologia Ledgerului Distribuit: Unde începe Revoluția Tehnologică

De ce să comparăm registrul distribuit și blockchain-ul? Are sens?

Frumusețea tehnologiei blockchain față de cea distribuită este că este deschisă noilor idei și inovații. Începutul acestei tehnologii îl vedem doar în domenii practice. Lumea Crypto produce în mod regulat proiecte destul de interesante, ca să spunem cel puțin.

Chiar dacă blockchain-ul provine din DLT, este important ca publicul, dezvoltatorii și credincioșii acestor tehnologii să poată face distincția corectă. Exemplul Bitcoin se potrivește cel mai bine aici, deoarece a fost un proiect open source care a dus la crearea multor proiecte similare, Ethereum, monedă Lite și multe altele.

Multe proiecte s-au lipit de principiile DLT-urilor și au abandonat conceptele tradiționale blockchain. Acestea includ Hedera Hashgraph, RaiBlocks, Peaq, și NANO.

Avantajele tehnologiei Ledger distribuite & Blockchain

Avantajele DLT sunt numărul unu și motivul pentru care devine din ce în ce mai popular este descentralizarea nodurilor. Îl îndepărtează pe tipul mare de pe scenă. În esență, oferă controlul informațiilor și al fluxului către toți utilizatorii.

Transparența este o mare nevoie a orei în multe industrii, în special în domeniul bancar și financiar. Registrele distribuite oferă transparență și pot gestiona miliarde de tranzacții relativ mai repede decât sistemele tradiționale de baze de date care funcționează astăzi. Când reduc problemele operaționale, costurile acestor operațiuni se reduc automat.

Blockchain-ul a permis transparența în cazul criptomonedelor. Fiecare tranzacție a fost disponibilă publicului. Oamenilor le-a plăcut ideea unui sistem atât de robust, care nu putea compromite datele, iar tranzacțiile erau sigure.

Citește și: Hashing criptografic: un ghid pentru începători

Un alt beneficiu al descentralizării este securitatea robustă. Toate jurnalele activităților și adăugarea de noi date trebuie să treacă prin verificări de securitate dure.

Fie că este vorba de transfer de bani sau de crearea de înregistrări de asigurări, algoritmii inteligenți combinați cu criptarea la nivel înalt creează un mediu rezistent la manipulare.

Conform avantajelor, există o diferență uriașă între tehnologia blockchain și cea distribuită.

În loc să se bazeze pe resurse umane sau baze de date tradiționale, un registru distribuit face totul mai rapid și într-un mod mai fiabil. Datele nu pot fi compromise deoarece nicio locație sau entitate nu le controlează. Există multe domenii în care blockchain-ul se poate dovedi instrumental în eliminarea problemelor.

Concluzie

Sperăm că puteți avea acum o idee clară despre diferențe după ce ați citit ghidul nostru de tehnologie Blockchain vs. Tehnologia contabilității distribuite este tehnologia mamă a blockchain-ului. Blockchain-ul este practic un registru distribuit care a devenit tehnologia din spatele criptomonedelor.

Blockchain diferă de DLT-uri în ceea ce privește arhitectura; cu toate acestea, ideea este aceeași. Aceste tehnologii au devenit atât de populare din cauza descentralizării. Există un consens între entuziaștii de descentralizare și monedă digitală că DLT poate rezolva multe dintre problemele existente în industria financiară. Până în prezent putem vedea blockchain-ul ca pe o parte a criptomonedelor și a intra în industria financiară, dar are potențialul de a afecta fiecare industrie și de a revoluționa în bine.

Blockchain este o tehnologie de trend și, conform rapoartelor, Blockchain este abilitatea de top. Deci, dacă aspirați să începeți o carieră în Blockchain, ar trebui să vă înscrieți la cursul Blockchain gratuit și să începeți călătoria dvs. Blockchain fără întârziere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me