Blockchain-urile pentru întreprinderi sunt rețele blockchain care sunt dezvoltate și integrate în sistemele de întreprindere și este fără îndoială că vor fi destul de perturbatoare și transformatoare. Pentru a înțelege cât de mult pot exista blockchain-urile de întreprindere pentru a schimba peisajul, este important să înțelegem caracteristicile tehnologiei.

Interesul crescând pentru blockchain-ul întreprinderii înseamnă, evident, că mai multe companii sunt interesate să înțeleagă tehnologia, astfel încât să își poată crea propriile platforme blockchain de întreprindere. Blockchain este descris ca un registru digital care înregistrează date, dar nu permite modificarea datelor. În plus, este descentralizat în sensul că funcționează pe o rețea de computere, iar blockchain-ul este considerat imposibil de accesat și este, de asemenea, extrem de eficient. Aceasta înseamnă că este tehnologia ideală pentru piața întreprinderii, deoarece va permite companiilor să implementeze sisteme mai sigure, care vor realiza, de asemenea, o livrare mai rapidă a serviciilor.

Din păcate, majoritatea oamenilor încă asociază blockchain-ul cu criptomoneda și nu reușesc să recunoască faptul că cele două sunt diferite. Blockchain este tehnologia pe care sunt construite și operate criptomonede. Cu toate acestea, tehnologia are o gamă largă de aplicații dincolo de spațiul valutar digital.

Implementarea tehnologiei blockchain cu sisteme de întreprindere

După cum sa menționat mai devreme, caracteristicile unice ale tehnologiei de registre descentralizate îl fac o opțiune atractivă pentru crearea de platforme blockchain de întreprindere. Sectorul corporativ pare a fi destul de interesat de soluțiile blockchain pentru întreprinderi care pot contribui la obținerea unei eficiențe mai mari și astfel, unii dintre ei au început să efectueze cercetări privind tehnologia.

Începutul erei blockchain a fost asemănat cu era internetului, unde multe companii au venit promițând să ofere cea mai bună experiență pe internet. În cazul tehnologiei blockchain, au existat o mulțime de startup-uri care se concentrează pe dezvoltarea diferitelor soluții care utilizează tehnologia. De asemenea, tehnologia a devenit atât de populară încât firmele majore, cum ar fi IBM, au încercat, de asemenea, să asigure o bucată din plăcintă.

IBM a încheiat până acum parteneriate cu sute de întreprinderi cu scopul de a explora implementarea blockchain-ului. Până în prezent există mii de companii care testează tehnologia. Principalul motiv pentru care sunt interesați de Blockchain este astfel încât să își poată exploata capacitățile pentru a reduce frauda, ​​pentru a spori securitatea sistemelor lor, pentru a-și îmbunătăți produsele și pentru a reduce costul tranzacțiilor, precum și timpul necesar tranzacțiilor. să fie verificat și finalizat.

IBM a lansat deja o inițiativă numită IBM Blockchain Foundation for Developers, care are ca scop îmbunătățirea abilităților dezvoltatorilor. Fundația își propune să răspândească cunoștințele și abilitățile necesare dezvoltării soluțiilor blockchain.

Enterprise Blockchains folosesc cazuri

Există o gamă largă de cazuri de utilizare a întreprinderilor blockchain și acestea continuă să se extindă pe măsură ce tehnologia este introdusă în diferite sectoare. Aplicarea soluțiilor blockchain pentru întreprinderi poate fi clasificată ca:

 • Aplicații specifice verticale

Aceasta se referă la utilizarea blockchain-ului pentru monitorizarea biometrice în sănătate, Evidența personală a sănătății în industria sănătății, proveniența alimentară și autenticitatea în sănătate și siguranță, studii clinice virtuale în industria farmaceutică și a sănătății. De asemenea, se referă la aplicarea tehnologiei în tranzacțiile transfrontaliere în domeniul finanțelor, decontării tranzacțiilor în industria asigurărilor și a finanțelor.

 • Aplicații orizontale

Aceasta este aplicația blockchain-ului de întreprindere în domenii precum verificarea proceselor & audit, proveniența produsului & autenticitate, gestionarea lanțului de aprovizionare, stocarea datelor din ciclul de viață al produsului și interoperabilitatea sistemului & partajarea datelor.

Managementul și urmărirea lanțului de aprovizionare

Un exemplu de aplicație specifică verticală, care este în prezent unul dintre cazurile de utilizare a întreprinderii Blockchain, testat pe piață pentru a urmări produsele, cum ar fi carnea sau culturile de la firmă, până în momentul în care ajung pe rafturile gata pentru consumatori.

Transport și transport

Unul dintre binecunoscutele cazuri de utilizare a întreprinderii Blockchain este parteneriatul dintre IBM și firma de transport maritim Maersk pentru a crea o platformă numită TradeLens, care este o platformă globală blockchain comercială. Așa cum ați fi ghicit, parteneriatul a fost dezvoltat pentru a implementa tehnologia blockchain în industria de transport maritim pentru a obține mai multă eficiență.

Parteneriatul a atras până acum peste 90 de firme, inclusiv companii de logistică, autorități vamale, operatori portuari și chiar alte firme de transport oceanic. În plus, IBM și Maersk s-au străduit să se asigure că platforma va aduce beneficii altor companii și, ca atare, s-au asigurat că este un ecosistem deschis care va fi accesibil altor firme din industrie..

Securitate cibernetică

După cum sa menționat anterior, una dintre caracteristicile cheie ale tehnologiei blockchain este imuabilitatea sa, ceea ce înseamnă că datele nu pot fi compromise sau piratate. Tehnologia poate fi utilizată pentru a garanta siguranța datelor, în special în peisajul întreprinderii, protejând astfel corporațiile de atacurile cibernetice.

Industria fintech

În afară de facilitarea existenței monedelor digitale care ar putea fi viitorul monedei, tehnologia blockchain ar putea contribui, de asemenea, la aducerea unor îmbunătățiri semnificative industriei fintech. Soluțiile Enterprise Blockchain pot fi utilizate pentru a îmbunătăți semnificativ procesarea plăților prin tranzacții care sunt extrem de sigure, rapide și eficiente. Remitențele transfrontaliere ar putea deveni mai puțin complexe și mai eficiente prin tehnologia blockchain.

Sectorul energetic

Soluțiile Enterprise Blockchain pot fi utilizate pentru a crea următoarea generație de sisteme de alimentare și sisteme de rețea. Acest sector va beneficia foarte mult de adoptarea unei astfel de tehnologii. Unele dintre ideile care au fost prezentate referitoare la Bitcoin și sectorul energetic includ contorizarea inteligentă a utilităților și transferul de energie de la egal la egal.

Educaţie

Blockchain-ul Enterprise poate fi utilizat pentru a crea un sistem digital prin care pot fi verificate acreditările academice. Abordările sugerate includ crearea unei platforme care să conțină evidențe academice referitoare la studenți, clase și profesorii acestora. Un astfel de sistem ar fi extrem de benefic pentru companii atunci când recrutează, deoarece le-ar simplifica locul de muncă și ar elimina, de asemenea, o mulțime de documente..

IoT

Tehnologia blockchain ar putea fi piesa lipsă a puzzle-ului atunci când vine vorba de aducerea Internetului obiectelor în mainstream și mai ales în spațiul întreprinderii. Soluțiile blockchain pentru întreprinderi pot fi utilizate pentru a lega datele tranzacționale cu aplicațiile IoT.

Industria media

Odată cu popularitatea în creștere a tehnologiei blockchain, nu ar fi o surpriză dacă și companiile blockchain de întreprindere se aventurează în utilizarea tehnologiei în industria media. De exemplu, pot veni cu soluții care să aplice măsuri anti-piraterie și să controleze drepturile de proprietate asupra drepturilor de autor. Contractele inteligente pot fi, de asemenea, utilizate pentru a facilita procedurile judiciare sau chiar pentru a facilita compensarea artiștilor.

Sectorul sănătății

Soluțiile blockchain pentru întreprinderi ar putea fi extrem de utile în industria medicală în mai multe moduri. Tehnologia poate fi utilizată pentru a crea baze de date pentru pacienți care vor face întregul proces mult mai ușor și sigur. Blockchain poate fi, de asemenea, utilizat pentru a aduce mai multă integritate în gestionarea lanțului de aprovizionare cu medicamente, contribuind astfel la reducerea milioanelor de dolari care se pierd anual.

Tehnologia blockchain poate fi, de asemenea, utilizată pentru a încorpora mai multă confidențialitate, proprietate și eficiență a datelor privind sănătatea pacienților. Ar putea fi, de asemenea, o soluție cheie pentru îmbunătățirea gestionării lanțului de aprovizionare medicală.

Companii blockchain pentru întreprinderi

Cererea masivă și în creștere pentru soluția blockchain a dus la crearea de soluții blockchain de întreprindere care urmăresc să ofere aceste soluții. Iată câteva dintre companiile blockchain pentru întreprinderi care se află în prezent pe piață.

 • Blockchain aplicat

Aceasta este o companie care se ocupă cu dezvoltarea de soluții blockchain, în special cele care se concentrează pe contracte inteligente și pe tehnologii de contabilitate descentralizate (DLT). Firma are sediul în CanaryWharf, Londra și face parte din Level39 FinTech Accelerator. Până în prezent, compania a dezvoltat un cadru de confidențialitate și o aplicație agnostică blockchain. Acestea pot fi utilizate pe orice platformă blockchain pentru soluții de viitor, introduc funcționalitatea fluxului de lucru și sporesc eficiența dezvoltării.

 • Platforma Ledger distribuită AlphaPoint

Aceasta este o companie blockchain de întreprindere privată care încearcă să profite de avantajele pe care tehnologia blockchain le poate oferi. Acestea includ compensarea rapidă, criptografia puternică și imuabilitatea. ADLP este, de asemenea, diferit în mod unic de blockchain-ul tradițional, deoarece oferă firmelor posibilitatea de a deține un control complet asupra datelor lor. Clienții Enterprise își pot implementa aplicațiile financiare utilizând platforma de scop general ADLP.

 • BigchainDB

Această companie oferă întreprinderilor și dezvoltatorilor posibilitatea de a lansa dovezi de concept pentru rețelele blockchain, precum și accesul la aplicații și platforme care prezintă o bază de date blockchain scalabilă.

 • Avalanchain

Aceasta este o companie blockchain care oferă clienților servicii de date ca flux. Întreprinderile pot profita de soluțiile blockchain Avalanchain pentru a veni cu un număr nelimitat de lanțuri. În plus, fiecare lanț poate fi un lanț separat de evenimente care sunt semnate digital.

 • Blockchain Foundry

Această companie blockchain este ideală mai ales pentru companiile care caută o platformă blockchain de întreprindere care să fie sigură, puternică și scalabilă pentru implementarea producției și prototipuri.

 • Bloq

Bloq este una dintre companiile care oferă companiilor globale de top tehnologie blockchain la nivel de întreprindere. Dezvoltă o infrastructură software vitală care este implementată în aplicații blockchain.

 • BlockCypher

Aceasta este o firmă blockchain care se concentrează pe furnizarea unei arhitecturi de nivel enterprise, optimizată pentru cloud și modulară. De asemenea, își propune să ofere un grad ridicat de fiabilitate și performanță.

 • Reactor cu lanț

Această companie blockchain de întreprindere se concentrează pe furnizarea unei platforme pentru blockchains autorizați care oferă niveluri ridicate de performanță. Unele dintre caracteristicile sale cheie includ suport pentru baze de date NoSQL și SQL, ceea ce înseamnă că tehnologia Chain Reactor poate fi încorporată în sistemele deja existente.

 • Lanț Asta

Această companie specială blockchain de întreprindere se concentrează pe furnizarea diferitelor industrii cu produse și aplicații distribuite care se bazează pe soluții blockchain de întreprindere. Startup-ul are ca scop furnizarea de servicii și soluții orientate spre îmbunătățirea procesării peer-to-peer prin intermediul celor mai noi tehnologii descentralizate. Prin urmare, obiectivul general este de a facilita procesarea centralizată, care va permite o calitate mai bună a datelor, o livrare mai rapidă și economii de costuri.

 • ChromaWay

Această pornire blockchain oferă instituțiilor financiare blockchain ca platformă pe care își pot dezvolta soluțiile. Compania se laudă, de asemenea, cu o platformă care se bazează pe contracte inteligente și este concepută pentru a facilita digitalizarea și, de asemenea, pentru a ajuta companiile să reprezinte fluxurile de lucru într-un mod privat, sigur și eficient. Platforma este utilizată în rețeaua bitcoin pentru a facilita tranzacțiile.

 • Epifit

Această companie specială se ocupă de sectorul financiar oferind un serviciu SaaS care este alimentat de blockchain pentru a livra livrare instantanee versus plată (DVP) și decontare pentru tranzacții financiare. Software-ul pentru întreprinderi dezvoltat de Epiphyte poate fi utilizat de bănci și alte instituții financiare pentru a realiza o integrare sigură cu piața criptocondiției.

Acestea sunt doar câteva dintre multele companii de tip blockchain care există în prezent. Majoritatea acestor companii și-au dezvoltat soluțiile pentru a se concentra pe ajutarea companiilor tradiționale să adopte tehnologii blockchain și registre descentralizate, astfel încât să își poată îmbunătăți afacerile. Se așteaptă să aibă loc mai multe evoluții, deoarece cazurile de utilizare a întreprinderilor Blockchain continuă să apară.

Modul în care mișcarea blockchain transformă industria

După cum sa menționat mai devreme, blockchain-ul este una dintre cele mai promițătoare și perturbatoare tehnologii apărute de la începutul erei internetului. Ca atare, are capacitatea de a introduce o nouă eră care adoptă o abordare diferită a modului în care operează lumea tehnologiei și a computerelor. Până în prezent, blockchain-ul s-a dovedit a fi destul de transformator și asta explică de ce sunt interesate multe companii din diferite industrii.

Tehnologia blockchain este, de asemenea, foarte versatilă, în sensul că va fi adoptată pentru utilizarea întreprinderii fără a fi nevoie să creeze noi sisteme organizaționale de la bază. Aceasta înseamnă că implementarea unei astfel de tehnologii nu va fi o afacere costisitoare și acesta este, de asemenea, un alt motiv pentru care este extrem de atractivă. Datorită companiilor Blockchain, există soluții pe care întreprinderile și companiile le pot utiliza pentru a realiza integrarea blockchain. Acest tip de sprijin evidențiază, de asemenea, cererea existentă pentru astfel de servicii și, ca atare, dezvoltatorii reacționează prin crearea de companii care să răspundă acestei cereri.

De asemenea, este important să rețineți că întreprinderile vor adopta cel mai probabil blockchain-uri private și nu publice din un motiv destul de evident. Blockchain-urile publice oferă acces oricui și acest lucru nu ar fi bun pentru setările corporative în care lucrurile trebuie gestionate într-un mediu închis. Blockchain-urile private pot fi implementate astfel încât doar anumitor utilizatori să li se permită accesul unei întreprinderi.

Permiterea anumitor utilizatori este o caracteristică atractivă în ceea ce privește măsurile de securitate. În plus, tehnologia poate fi ușor implementată pentru a oferi mai multă eficiență în ceea ce privește accesul la date, cum ar fi detaliile cheie. Este important ca firmele să selecteze cel mai bun blockchain care se potrivește intereselor lor particulare. De exemplu, blockchain-urile care acceptă contracte inteligente sunt ideale pentru companiile care se ocupă în principal de sisteme concepute pentru a facilita orice formă de tranzacții contractuale.

Aplicații descentralizate și contracte inteligente

Soluțiile blockchain care oferă contracte inteligente sunt de obicei ideale pentru aplicațiile descentralizate (DApps). Acest lucru se datorează faptului că DApp-urile sunt concepute pentru a efectua tranzacții prin contracte inteligente. În ceea ce privește viitorul, tehnologia blockchain va fi cel mai probabil în centrul său și, judecând popularitatea sa crescândă în diferite industrii, cel mai probabil va fi o tehnologie care este aici pentru a rămâne.

Blockchain-urile private înseamnă, de asemenea, că nu va exista un blockchain, ci versiuni diferite ale tehnologiei. În plus, tehnologia se lucrează în mod constant pentru a o îmbunătăți, deoarece este încă în stadiile incipiente. Sunt șanse ca tehnologia blockchain în următorii cinci sau 10 ani să fie mult mai avansată decât este în prezent.

Există unele probleme care au fost ridicate în ultimii ani, pe măsură ce blockchain-ul câștigă popularitate, iar unele dintre acestea au dus la crearea altor soluții. Acesta este de obicei cazul când vine vorba de dezvoltarea altor tehnologii în care se fac în mod constant îmbunătățiri și actualizări pentru a depăși provocările sau obstacolele care apar pe parcurs..

Adoptarea tehnologiei blockchain pentru întreprindere se aliniază, de asemenea, cu interesul guvernului pentru tehnologie. Țări precum China au fost destul de primitoare la ideea de a utiliza soluția blockchain pentru întreprinderi și au oferit mult sprijin pentru dezvoltarea tehnologiei.

Blockchain-urile de întreprindere vor înlocui computerul în cloud și sistemele deja existente ale întreprinderii?

S-au speculat că tehnologia blockchain va prelua rolul sistemelor existente pe platformele blockchain Enterprise și poate chiar înlocui tehnologii semnificative, cum ar fi cloud computing. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul, deoarece blockchain-ul seamănă mai mult cu o tehnologie care completează aceste tehnologii și le permite să își atingă obiectivele mai repede și mai eficient.

Un bun exemplu este utilizarea tehnologiei blockchain pentru a îmbunătăți sistemele spitalicești în care blockchain-ul poate fi utilizat pentru îmbunătățirea sistemelor de date ale pacienților, permițând totodată utilizarea tehnologiilor precum inteligența artificială, stocarea în cloud și cloud computing.

Blockchain-urile de întreprindere vor deveni centrul sistemelor corporative?

Multe companii încearcă în prezent soluții blockchain pentru întreprinderi și din motivul evident, tehnologia are multe de oferit în ceea ce privește eficiența și viteza. Tehnologia sa dovedit a fi extrem de utilă și de succes în special în spațiul criptomonedelor și câteva platforme blockchain Enterprise. Testele desfășurate în alte sectoare din afara cripto-domeniului au demonstrat, de asemenea, mult potențial, deși adoptarea în masă nu are loc.

Blockchain a început astfel cu o notă ridicată, iar șansele ca acesta să devină mainstream sunt destul de mari în acest moment. În ceea ce privește cronologia, nu se știe cât va dura până când acest lucru se va întâmpla, dar este clar că tehnologia este atrăgătoare pentru multe industrii. Acest lucru este bun, deoarece înseamnă că există șanse mai mari ca soluțiile blockchain de întreprindere să fie adoptate în cele din urmă de mai multe industrii.

Adoptarea de soluții blockchain pentru întreprindere va introduce, de asemenea, o eră a modelelor de afaceri extrem de perturbatoare. De exemplu, tehnologia blockchain elimină necesitatea intermediarilor datorită contractelor inteligente pentru a realiza un sistem fără încredere care să permită încheierea de contracte între părți. Executarea de contracte inteligente în platforme blockchain Enterprise fără intermediari sau terțe părți poate amenința modelele de afaceri deja existente și poate duce la pierderea multor locuri de muncă.

Educație blockchain

După cum sa menționat mai devreme, blockchain-ul este încă în stadiile incipiente de adoptare și, ca atare, există încă o mulțime de oameni care nu înțeleg tehnologia. Educația blockchain este, așadar, importantă pentru a ne asigura că masele înțeleg despre ce este vorba. Această abordare ar putea contribui la creșterea încrederii în tehnologie și, prin urmare, va permite adoptarea de soluții de tip blockchain pentru a avea un impact mai mare.

Implicarea marilor companii precum IBM și Microsoft în dezvoltarea blockchain-ului de întreprindere ar trebui, de asemenea, să încurajeze adoptarea tehnologiei. Acest lucru se datorează faptului că astfel de corporații majore și-au construit deja o imagine corporativă puternică și, ca atare, și-au câștigat încrederea societății. Implicarea lor în blockchain prin intermediul platformelor Enterprise blockchain ar putea juca un rol uriaș în convingerea mai multor companii să se arunce pe bandwagon întreprinderile blockchain.

Microsoft este una dintre companiile care sunt bine cunoscute pentru încercarea și dezvoltarea de noi tehnologii și este revigorant faptul că compania a înțeles și dezvoltat soluții blockchain.

Soluțiile blockchain pentru întreprinderi ar putea umbri criptomonedele

Până în prezent, tehnologia blockchain a fost popularizată de piața criptomonedelor și de aceea mulți oameni încă nu pot face diferențe între cele două, în ciuda distincției lor clare. Cu toate acestea, popularitatea în creștere rapidă a blockchain-ului de întreprindere în diferite industrii ar putea duce la adoptarea masivă, ceea ce înseamnă că acest lucru ar putea ajunge să devină mai popular decât utilizarea blockchain-ului pentru spațiul criptografic. Aceasta nu înseamnă că criptomonedele vor deveni inutile. De fapt, nu se spune ce va rezerva viitorul, într-un fel sau altul; blockchain-ul va fi cel mai probabil în centrul acelui viitor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me