V-ați întrebat vreodată când a fost inventat blockchain-ul? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. 

Blockchain, chiar dacă este o tehnologie nouă, are o origine și o istorie bogate. De aceea, în acest articol, vom explora în detaliu originile noastre blockchain.

Dacă sunteți dornici să aflați despre blockchain, atunci este întotdeauna o idee bună să îi cunoașteți istoria, deoarece vă va învăța necesitatea tehnologiei blockchain și modul în care se potrivește cerințelor actuale ale pieței..

Înainte de a începe cu drumul nostru către învățarea despre originile și istoria blockchain-ului, permiteți-ne să aflăm rapid despre blockchain.

Ce este Blockchain și când a fost inventat Blockchain?

Blockchain este o rețea peer-to-peer în care colegii pot comunica și face tranzacții între ei fără a fi nevoie de o entitate centralizată. Pentru a face rețeaua autonomă, fiecare partener va avea o copie a registrului și va exista, de asemenea, un algoritm de consens care se va ocupa de validarea și stocarea tranzacțiilor în blocuri care fac parte din „lanțul de blocuri”.

Deci, dacă doriți să trimiteți bani unei alte persoane folosind o rețea blockchain, atunci nu trebuie să vă înregistrați pentru niciun serviciu. 

Tot ce aveți nevoie este un portofel care este capabil să se conecteze la rețeaua blockchain și să inițieze tranzacția. După finalizare, rețeaua își va folosi algoritmul de consens pentru a ajunge la un consens cu privire la tranzacție și, în cele din urmă, se va adăuga la bloc. 

Tranzacția devine imuabilă odată ce blocul este adăugat în lanț.

Există multe avantaje ale blockchain-ului, inclusiv:

  • O mai bună transparență
  • Securitate sporită
  • Adevărată trasabilitate
  • Cost redus
  • Viteză și eficiență îmbunătățite

Și altele!

Dacă doriți să aflați mai multe despre blockchain și să îl înțelegeți atât din perspectiva începătorilor, cât și din perspectiva tehnică, consultați Blockchain For Beginners: Getting Started Guide.

De la centralizare la descentralizare

Munca noastră prosperă prin centralizare. Aproape fiecare aplicație de socializare pe care o deschideți pe computerul dvs. este controlată de o companie sau un grup de companii care furnizează serviciul în locul datelor dvs., chiar și atunci când neagă faptul că nu vă folosesc datele pentru beneficii monetare. Dacă închideți ecranul computerului și mergeți la bancă, atunci veți găsi și centralizarea la baza fiecărei funcții.

De ce nu? Centralizarea a fost destul de reușită când vine vorba de globalizare. Secolul XXI a reunit o mulțime de invenții care împuternicesc întreprinderile să își globalizeze piața și să profite de tratatele internaționale și de colaborare care permit fiecărei companii să se afle la același nivel de concurență.

Cuvântul centralizare a fost folosit pentru prima dată în Franța în 1794. În 1820, cuvântul „descentralizare” a fost folosit pentru prima dată.

În engleză, cuvântul de centralizare a apărut în anii 1800.

După cum puteți vedea, conceptele de centralizare și descentralizare sunt vechi de aproape două secole. 

Odată cu centralizarea care a avut o bază puternică asupra modului în care a funcționat lumea, a fost doar momentul în care oamenii au început să-și dea seama că este nevoie și de descentralizare. La începutul secolului al XX-lea, poporul american a răspuns negativ la centralizare; au dat vina pe producția industrială la scară largă pentru distrugerea întreprinderilor mici sau mijlocii.

Există mai multe abordări ale descentralizării care sunt mai asemănătoare naturii distribuite.

Călătoria Internetului în ceea ce privește centralizarea și descentralizarea

De asemenea, internetul a văzut același ciclu de schimbare și creștere atunci când vine vorba de centralizare și descentralizare. Când a apărut prima dată internetul, toată lumea era aproape convinsă că este descentralizată. Cu toate acestea, odată cu cantitatea maximă de comunicare care circulă printr-o serie de corporații, s-a înțeles că internetul nu este cu adevărat descentralizat. 

În curând, au început să apară o mulțime de noi proiecte care au încercat să rezolve problema descentralizării. Unele dintre proiecte includ FreedomBox, Namecoin, ArkOS și așa mai departe! Toate aceste obiective ale proiectului au fost să facă internetul mai descentralizat în timp. 

E.F.Schumacher în cartea sa, „Micul este frumos: un studiu de economie ca și când oamenii ar conta”. a folosit un alt termen cunoscut sub numele de „tehnologie adecvată”. Termenul a accentuat puternic tehnologiile la scară mică, dar eficiente din punct de vedere energetic și descentralizate.

Toate acestea conduc la tehnologia Blockchain.

Creșterea tehnologiei Blockchain: Când a fost inventat Blockchain?

Ideea blockchain-ului nu este nouă. Stuart Haber și W. Scott Stornetta în 1991 a imaginat, de asemenea, ceva similar cu blockchain-ul. Ei își creează primele lanțuri de blocuri sigure criptografic cu marcaje de timp, astfel încât nimeni să nu le poată manipula. 

În anul următor, Haber, Stornetta și Bayer au folosit copaci Merkle pentru a rafina în continuare designul. A îmbunătățit eficiența sistemului și le-a permis să stocheze mai multe certificate de documente într-un singur bloc.

Apoi, există un alt progres interesant, legat de criptomonede, cu principiul de bază al unui sistem similar cu tehnologia blockchain..

B-Bani

W.Dai, un binecunoscut inginer informatic, cu activitatea sa majoră în criptomonede și criptografie, a menționat ideea de bani descentralizați, bani b în 1998. Este o schemă în care utilizatorii pot rămâne anonimi folosind pseudonimele lor digitale și, de asemenea, pot face tranzacții cu fiecare în timp ce aplică contracte fără a fi nevoie de niciun ajutor din exterior.

Acest proces de gândire poate fi găsit pe site-ul său B-Bani, el și-a început trenul de gânduri menționând că nu este nevoie de guvern sau violență într-o comunitate în care oamenii sunt legați fără a-și cunoaște adevărata identitate.

Teoria sa menționa clar că un astfel de sistem este posibil în cazul în care o comunitate poate funcționa fără a fi limitată de reguli și reglementări ale unei singure entități. Participanții pot coopera între ei și, prin urmare, pot folosi comunitatea pentru a conduce schimbul de bani și pentru a aplica contracte. 

De asemenea, el a menționat inteligent două protocoale în care primul protocol era „toată lumea montează acolo o bază de date (separată)”. Baza de date va avea un cont complet al fiecărui pseudonim de bani și, prin urmare, toată lumea știe colectiv proprietatea banilor.

El a teoretizat necesitatea rezolvării problemelor de calcul, unde a menționat că este crearea de bani.

Fascinant, corect?

Ei bine, ideea criptomonedelor nu a fost nouă și au existat întotdeauna teorii pentru aceasta.

În 2008, o persoană pe nume Satoshi Nakamoto (pseudonim) a lansat carte albă bitcoin, care s-a bazat pe ideea împărtășită de W.Dai de a crea bitcoin. Bitcoin este criptomoneda aici. Cu toate acestea, tehnologia utilizată de bitcoin este tehnologia blockchain.

Cu toate acestea, există informații contradictorii online, în care puține resurse menționează anul tehnologiei blockchain în 2009 și altele în 2008. Alegem Wikipedia, deoarece este mai fiabil decât alte surse online.

Deci, dacă sunteți întrebat când a fost inventat blockchain-ul? Răspunsul ar trebui să fie 2008 și nu 2009.

Blockchain se separă de Bitcoin

Bitcoin este o criptomonedă care utilizează tehnologia blockchain. Asta înseamnă că a durat câțiva ani până când dezvoltatorii au început să realizeze potențialul tehnologiei blockchain și au început să-l folosească în afară de a crea doar criptomonede. 

Există încă mulți oameni care cred că bitcoin și blockchain sunt aceleași lucruri.

Dar, în realitate, bitcoin a folosit tehnologia blockcahin ca tehnologie de bază.

Apoi a venit 2017, unde cererea de bitcoin a crescut și a atins noi culmi. Acest lucru a permis tehnologiei blockchain să ajungă la oameni și mase noi.

 

Tehnologie Blockchain: Călătoria continuă

Tehnologia de bază a blockchain-ului Bitcoin este tehnologia de primă generație. Acest lucru a lăsat o mulțime de posibilități de îmbunătățire a tehnologiei blockchain.

Lupta tehnologică Bitcoin

Una dintre problemele pe care le-a suferit este lipsa de viteză pentru a face tranzacțiile să se întâmple. Lipsa scalabilității a împiedicat bitcoinul. Dar, acum, dezvoltatorii de bitcoin sunt deja în lucru pentru a introduce o rețea fulger care îmbunătățește tranzacția bitcoin pe secundă de la 7 TPS la un număr respectabil.

VISA, pe de altă parte, oferă 24000 de tranzacții pe secundă.

Bitcoin suferă, de asemenea, de taxe de tranzacție care pot fi destul de impozante pentru persoana care face tranzacția.

Cu toate acestea, scenariul actual se schimbă rapid, deoarece Bitcoin testează și implementează acum rețele de iluminat.

Cele două componente pentru rețeaua lor de trăsnet includ Daemon de rețea de iluminat și Neutrino. Sarcina grea a rețelei este scoasă din lanț folosind rețeaua de fulgere.

Neutrino este un client axat pe confidențialitate, ușor de utilizat și axat pe confidențialitate. Daemonul Lightning Network, pe de altă parte, se va ocupa de alte aspecte ale rețelei.

Ethereum: introducerea contractelor inteligente

Lipsa perfecțiunii în tehnologia blockchain a bitcoin a însemnat o mulțime de oportunități pentru alții de a crea tehnologie blockchain care poate fi mai flexibilă atunci când vine vorba de scalabilitate, compatibilitate și configurabilitate.

Ethereum a fost lansat pentru prima dată pe 30 iulie 2015 de Vitalik Buterin și Gavin Wood. A introdus contracte inteligente care au permis dezvoltatorilor să codifice condițiile și cerințele și să creeze contracte virtuale între două părți. 

Deci, dacă cumpărați o casă de la un vânzător, amândoi puteți crea un contract inteligent autoexecutabil care va avea toate condițiile de bază, inclusiv plata împrumutului, transferul de proprietate etc. După ce efectuați toată plata, contractul inteligent se va executa singur și vă va transmite proprietatea de la vânzător.

Citiți mai multe despre Ethereum aici: 

  • Includeți articolul 1 Ethereum de pe blogul nostru
  • Includeți articolul 1 Ethereum de pe blogul nostru

Soluții blockchain bazate pe tehnologie Ledger distribuite

Tehnologia contabilă distribuită este un termen general în care se încadrează tehnologia blockchain. 

Acum, veți putea găsi soluții DLT excelente, inclusiv Hyperledger, Quorum și Corda. Toți au o abordare diferită pentru rezolvarea problemei registrului distribuit. Le-am acoperit pe toate pe 101Blcockahins.com, așa că verificați-le mai jos.

  • Articol Hyperledger
  • Articolul cvorumului
  • Articol Corda

întrebări frecvente

Când a fost inventată criptomoneda?

Ideea criptomonedei este veche și datează din anii 1900.

Prima implementare reală a criptomonedelor a fost făcută în 2008, când Satoshi Nakamoto a lansat cartea albă bitcoin.

Cu toate acestea, David Chaum a lansat în 1983 ideea banilor electronici, cunoscută sub numele de Cash.

În 1998, Wei Dei și-a lansat ideea de bani b. Ideea este o criptomonedă care va fi distribuită și va oferi un sistem electronic de numerar cu anonimat.

Când a fost inventată tehnologia blockchain?

Satoshi Nakamoto a inventat prima dată tehnologia blockchain în 2008 prin lansarea hârtiei bitcoin.

Când a fost inventat blockchain-ul pentru prima dată?

Tehnologia blockchain și blockchain înseamnă același lucru. Acest blockchain a fost inventat pentru prima dată în 2008.

Cine a inventat criptomoneda?

Termenul „criptomonedă” a fost inventat încă din anii 1900. În 2008, Satoshi Nakamoto a realizat implementarea efectivă când a lansat hârtia albă bitcoin.

 

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului, unde am discutat despre originile și istoria blockchain-ului. Accentul nostru a fost să găsim motivația din spatele tehnologiei blockchain, calea sa de evoluție și oamenii care se află în spatele ei.

Deci, ce părere aveți despre articol? Crezi că am reușit să o acoperim în profunzime? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me