Cariera blockchain crește la fel ca popularitatea tehnologiei blockchain. Încet încet începe să se mute în diverse domenii și a venit timpul să îmbrățișați această nișă.

Fiecare industrie, de la finanțe la sănătate și chiar educație, începe să beneficieze de această minunată tehnologie. Încurajarea unei cariere blockchain nu este încă un lucru ușor. De ce? Deoarece adoptarea și integrarea tehnologiei sunt încă în primele etape.

Cu toate acestea, există doar o mână de instituții care oferă cantitatea necesară de formare pentru acest tip de locuri de muncă. Dar asta nu a împiedicat organizațiile, instituțiile și companiile să posteze joburi blockchain cu un anumit set de competențe în tehnologia blockchain.

Cererea pentru persoanele cu abilități de blockchain este mai mult decât oferta totală. Și în acest fel, locurile de muncă Blockchain continuă să crească pe zi ce trece. Multe companii de masă, precum și startup-uri, explorează tehnologia. Deci, ar trebui să vă așteptați să persiste mulți ani de acum încolo.

Acestea fiind spuse, ce oportunități puteți obține în acest domeniu? Să explorăm câteva dintre cerințele de abilități blockchain chiar acum!

Oportunități de carieră Blockchain

Cererea de persoane cu experiență în protocoale de securitate și structuri de date este în creștere. Majoritatea carierelor blockchain de până acum s-au concentrat asupra persoanelor care pot veni cu aplicații de finanțare. Dar peisajul se schimbă încet.

Acceptarea acestei tehnologii face toate aceste schimbări noi pe tot globul. Pentru început, există o cerere pentru persoanele care pot utiliza tehnologia blockchain și pot veni cu aplicații pentru stocarea sigură a datelor sensibile în sectorul sănătății..

Companiile caută, de asemenea, persoane care pot utiliza tehnologii blockchain pentru lanțul de aprovizionare și gestionarea logisticii.

Mai multe cariere blockchain „specifice” sunt deja în funcțiune și rulează la o viteză mare.

Infografie privind oportunitățile de carieră blockchain

Roată a oportunităților în carieră Blockchain

Generalist Blockchain

Este mai degrabă un fel de nișă „fă-o singur”. Dacă petreceți o perioadă corectă de timp online și aflați despre materialul relevant, puteți obține o mai bună înțelegere a tehnologiei. Se pare că aceasta include concepte și aplicații de bază. Procedând astfel, ar trebui să puteți înțelege diverse cazuri de utilizare și aplicații în mai multe ecosisteme.

Dezvoltator de contracte inteligente

Contractele inteligente sunt una dintre caracteristicile utile ale blockchain-ului. Multe companii sunt înnebunite și caută dezvoltatori de contracte inteligente. Există multe modalități prin care puteți învăța despre toate abilitățile de bază necesare dezvoltării blockchain-urilor cu contracte inteligente.

Contractele inteligente sunt un aspect esențial al tehnologiei emergente. A fi dezvoltator de contracte inteligente aici te-ar face cu siguranță un superstar în cel mai scurt timp.

Dezvoltator Blockchain

Este, fără îndoială, una dintre cele mai importante cariere blockchain, având în vedere numărul de abilități necesare în primul rând. Dar vom ajunge la această nișă mai târziu în articol.

Expert Blockchain

Pentru a dezvolta o carieră blockchain, trebuie să cunoașteți limbajul de codificare a tehnologiilor precum Bitcoin și Ethereum. Este un început. Dar vă poate ajuta să hrăniți abilitățile esențiale de codare. A putea dezvolta protocoale sunt, de asemenea, una dintre atracții.

Cum să începeți o carieră în blockchain

Există trei domenii cheie de oportunitate atunci când vine vorba de cariere blockchain.

Dezvoltare de software

Tehnologia Blockchain necesită abilități de bază de programare software. Deci, un dezvoltator de software este o cerință pentru a face o carieră în această tehnologie. Pentru început, trebuie să aveți o înțelegere de bază a modului în care funcționează blockchain-urile. De asemenea, va trebui să folosiți diverse limbaje de programare.

A avea o bună înțelegere a modului în care funcționează sistemele descentralizate și rețelele de la egal la egal este o altă cerință. Dacă sunteți un dezvoltator de software extrem de calificat, atunci vă poate ajuta să operați independent. În acest fel puteți veni cu diverse aplicații alimentate de tehnologia blockchain.

Management de produs

Cariera blockchain în domeniul managementului produselor este greu de obținut, deoarece majoritatea companiilor din acest domeniu sunt startup-uri cu un singur produs. Totuși, de aceea ar trebui să începeți propria afacere blockchain pentru a fi manager de produs.

Dacă aveți un background ca manager de produs, ar trebui să găsiți pe altcineva care împărtășește aceleași abilități. Combinarea eforturilor cu un dezvoltator de software ar trebui să parcurgă un drum lung aici. Veți putea veni cu un produs blockchain viabil.

Antreprenoriat

La fel ca orice altă tehnologie emergentă, Blockchain prezintă o nouă oportunitate de piață. Comparativ, este destul de ușor să veniți cu afaceri bazate pe blockchain, spre deosebire de aplicarea pentru joburi blockchain.

Dacă decideți să întrețineți o carieră blockchain ca antreprenor, trebuie să fiți puțin creativi. Concentrarea mai mare asupra problemelor și nevoilor comunității blockchain vă va ajuta aici.

Pentru început, ați putea decide să îmbunătățiți gradul de utilizare a aplicațiilor descentralizate ca antreprenor.

Acum, să analizăm unele dintre carierele profitabile ale blockchain-urilor care ocupă încet spațiu.

13 Carieră Blockchain în care ar trebui să te uiți

Mai jos sunt câteva dintre cele mai tari poziții și cariere blockchain ideale pentru dvs..

Dezvoltator Blockchain

Dezvoltatorii Blockchain sunt probabil cei mai solicitați profesioniști în noua nișă de ocupare. Deci, majoritatea locurilor de muncă blockchain necesită persoane care pot veni cu aplicații pentru îmbunătățirea prestării serviciilor în diverse sectoare.

Un dezvoltator de blockchain va avea probabil o oportunitate solidă de carieră. De ce? Pentru că poate lucra în diferite industrii, de la finanțe la producție și în sectorul sănătății.

În mod similar, liderii din industrie se intrigă cu toate oportunitățile de tehnologie blockchain. Și asta înseamnă, mai multe locuri de muncă pentru dezvoltatorii de blockchain în viitor.

Dezvoltarea blockchain-ului ar trebui să ofere în continuare cariere solide pentru a-l face mai profitabil. Cu toate acestea, veți fi într-o poziție extrem de tehnică. Deci, ar fi nevoie de o atenție și abilități extraordinare dacă doriți să străluciți aici.

Veți avea nevoie de niște abilități tehnice pentru a crește o cerere puternică. Abilități precum înțelegerea Microsoft SQL Server, Visual Studio, precum și JavaScript, rețele neuronale, rețele agile, printre altele și multe altele.

Inginer Blockchain

Inginerii Blockchain sunt a doua poziție de renume pe piață acum. Multe organizații caută oameni care să îi ajute să obțină un avans în tehnologie. Folosirea abilităților ca inginer blockchain este o modalitate sigură de a face carieră din această tehnologie.

Inginerii Blockchain sunt aici pentru a crea și implementa diverse soluții digitale pentru companii în funcție de nevoi. Ar trebui să studiați nevoile tehnologice ale companiei pentru care lucrați și să dezvoltați aplicații relevante.

Pentru a câștiga o carieră blockchain în acest domeniu, aveți nevoie de niveluri ridicate de calificare în Java, Solidity, C #, APL, Python etc. Cunoștințele despre alte tehnologii blockchain pot fi un punct de plus aici. Veți putea inova noi aplicații blockchain pentru a se potrivi nevoilor unei organizații.

Analist de securitate a informațiilor Blockchain

Pentru ca dezvoltarea să aibă succes, securitatea este una dintre cerințele de bază. Acestea fiind spuse, persoanele cu abilități și experiență în securitatea informațiilor au un rol de jucat în sectorul blockchain.

Analiștii de securitate a informațiilor pot câștiga o mare parte din bani aici. Oferind o rețea de protecție blockchain, precum și o aplicație, cererea pentru acest loc de muncă este enormă.

Managerii de proiect Blockchain

Multe companii caută manageri de proiect blockchain pentru a transforma nevoile companiei în limbaj tehnic. În nișa blockchain, ar trebui să înțelegeți conceptul și apoi să îl simplificați pentru consumatori.

Profesioniștii planifică și supraveghează întregul proces al proiectelor blockchain după finalizarea tuturor dezvoltărilor inițiale.

Carierele blockchain din acest domeniu necesită persoane care au experiență tradițională în lucrul în alte industrii. Experiența este esențială, deoarece acesta este singurul mod în care puteți muta un produs de la dezvoltatori la clienți și de a avea impactul dorit.

Inginer de calitate Blockchain

Inginerii de calitate blockchain lucrează sau completează lucrările inginerilor blockchain. Deci, aceasta este o carieră blockchain ideală pentru inginerii de calitate. Dezvoltările ar avea nevoie de certificare pentru a se asigura că funcționează corect.

Inginerii de calitate sunt necesari pentru a testa diferite cadre de blockchain înainte de a fi utilizate într-o organizație. De asemenea, ele ghidează procesul de testare pentru dezvoltarea blockchain-ului, precum și mențin standardele de calitate premium.

Un loc de muncă inginer de calitate vă va cere să efectuați cercetări și sfaturi cu privire la noile instrumente blockchain și automatizarea testelor. De asemenea, este posibil să trebuiască să dezvoltați, să aplicați și să mențineți standarde de testare automată QA. Alte sarcini suplimentare includ oferirea de conducere tehnică și mentorat pentru inginerii de testare juniori.

Avocat Blockchain sau consultant juridic

Blockchain-ul fiind o tehnologie nouă aduce o mulțime de probleme juridice. De aceea, multe organizații își doresc un consultant juridic printre echipa lor. Trebuie să luați în considerare multe proceduri legale înainte de a lansa o nouă tehnologie. De aceea, companiile caută din ce în ce mai multe persoane cu expertiză juridică atunci când vine vorba de tehnologia registrului digital.

Trebuie să stăpâniți toate elementele de bază și politicile legale pentru tehnologie. Acesta este singurul mod în care ați putea sfătui o companie blockchain înainte de a lansa o nouă aplicație. Cu toate acestea, cel mai bine este să abordăm în prealabil ce pot face și ce nu.

Avocații primesc apeluri de la diverse companii și startup-uri viitoare, care solicită sfaturi cu privire la blockchain. În principal cu privire la modul de structurare și guvernare a ofertelor inițiale de monede, pentru a respecta anumite reglementări. Poate fi o oportunitate de carieră în creștere pentru dvs. dacă vă puteți familiariza cu toate cerințele blockchain.

Blockchain Designer

Noile startup-uri blockchain, precum și companiile care doresc să utilizeze criptomonede, vor să investească în site-uri web. Este o strategie excelentă pentru a le oferi clienților informații despre ce fac. Acest lucru asigură o cerere bună pentru designerii care pot realiza site-uri web și produse axate pe blockchain.

Este o modalitate excelentă de a ajunge la masă cu o pagină web plină de farmec.

Cu toate acestea, simplitatea este cheia aici. Majoritatea companiilor își doresc o prezență elegantă, dar atrăgătoare pe web. Paginile ar trebui să informeze clienții și clienții despre ceea ce oferă compania în nișa blockchain.

În acest caz, va necesita un Proiectant de interfață utilizator. Vor crea un design de interfață utilizator (UX / UI) cu Sketch, PS și Figma care funcționează și pe mobil. Aceste posturi solicită, de asemenea, dezvoltatori cu abilități excelente de comunicare. De asemenea, necesită abilitatea de a interacționa eficient cu echipele de marketing pentru operațiuni de conținut.

Specialiști în marketing Blockchain

Startup-urile și firmele care au deja aplicații blockchain încep să integreze procesele de marketing în operațiunile lor. Astfel de joburi blockchain necesită oameni care pot crea planuri de marketing pentru a ajunge la publicul dorit.

Cariera blockchain ca specialist în marketing ar necesita să cercetați piețe potențiale pentru viitoarele proiecte sau produse blockchain. De asemenea, ai avea nevoie de abilități pentru a dezvolta și menține o prezență socială pe piață. Fără o strategie de marketing socială și adecvată, nicio companie nu se poate aștepta să aibă succes.

Intern Blockchain

Locurile de muncă blockchain pentru stagiari încep să înceteze și să plătească bine. Atribuțiile stagiarilor variază foarte mult. Acești profesioniști viitori sunt priviți să completeze lucrările inginerilor și dezvoltatorilor de blockchain.

Internii blockchain, în funcție de organizație, pot proiecta și dezvolta registre de blockchain pe platforme open source, cum ar fi Linux. A veni cu idei potențiale și dovezi ale conceptului este o altă poveste aici. În principal, veți învăța de la profesioniști și apoi vă veți alătura echipei.

Pentru a începe o carieră blockchain ca stagiar, trebuie să aveți o înțelegere de bază a tehnologiei registrului digital. Abilitățile tehnice în diferite limbaje de programare, cum ar fi C ++, Java și Node, ar fi un plus.

Recrutare tehnică Blockchain

Cererea pentru recrutorii care pot descoperi talente de top cu abilități de blockchain atât de necesare este o poziție solicitantă. În plus, piața este imensă acum, deoarece multe companii necesită o extindere mare în zilele noastre. În prezent, există un deficit relativ de muncitori calificați chiar și cu apariția mai multor locuri de muncă blockchain.

Cu toate acestea, situația se va schimba pe măsură ce oamenii vor lua notă de faptul că tehnologia blockchain este aici pentru a rămâne. Urmărirea unei cariere blockchain este o prioritate majoră pentru majoritatea oamenilor care doresc să-și câștige existența cu acest tip de abilități.

Acestea fiind spuse, multe organizații caută recrutori tehnici care să poată descoperi cele mai bune recrutări blockchain. Acestea ar putea include dezvoltatori de blockchain, ingineri, precum și designeri cu un nivel mai ridicat de abilități.

Trebuie să atrageți solicitanții de locuri de muncă cu abilități relevante. Este esențial să creezi o carieră în blockchain ca recrutor tehnic în acest caz. Deci, recrutorul tehnic trebuie să fie unul dintre cei mai ușori din cariera blockchain. Dar ar trebui să aflați despre tehnologie pentru a juca roluri de resurse umane.

Reprezentant pentru dezvoltarea afacerilor

Blockchain-ul fiind un domeniu în plină expansiune a cunoscut o apariție de noi oportunități de afaceri în diferite industrii. Și mai mult există o nevoie tot mai mare de oameni care pot împinge proiecte sau produse blockchain pe piață. Și, de asemenea, transformați-le într-o întreprindere mai mare.

O carieră în blockchain ca reprezentant al afacerii ar necesita, de asemenea, să solicitați parteneriate de produse. Pe de altă parte, încheierea tranzacțiilor va ajuta la dezvoltarea în continuare a proiectului de bază. Ar trebui să aveți o înțelegere clară a obiectivului companiei pentru a finaliza bine lucrarea. Utilizarea aplicațiilor pentru consolidarea companiei este un alt rol pentru această activitate.

De asemenea, ar trebui să aveți o experiență în vânzări. Și abilități excelente de comunicare pentru a putea ajunge la publicul țintă. Este posibil să fie necesară o diplomă de licență în domeniul finanțelor și comunicațiilor, în funcție de cerințele organizației.

Blockchain Data Scientist

Blockchain, fiind o tehnologie de registru, este sinonim cu numeroase date. Prin urmare, munca oamenilor de știință a datelor blockchain este de a colecta, interpreta, analiza și gestiona datele prin aplicarea statisticilor. Oamenii de știință de date devin acum o parte integrantă a evoluției tehnologiei.

Oamenii de știință ai datelor, în acest caz, trebuie să analizeze numeroase date despre tranzacții. De asemenea, li se cere să ajute inginerii și dezvoltatorii să vină cu produsul blockchain final. Și chiar, efectuarea de upgrade-uri și actualizări.

Deținerea unui masterat în informatică și date ar avea avantajul atunci când aplică pentru aceste locuri de muncă.

Analist de cercetare

Analiștii de cercetare își pot valorifica abilitățile în acest domeniu prin înlocuirea lucrărilor dezvoltatorilor și inginerilor blockchain. În mod similar, analistul de cercetare profesionist poate efectua analize aprofundate asupra potențialelor domenii de aplicare. Astfel pot ajuta la dezvoltarea de noi tehnologii.

Lucrările și operațiunile lor simplifică munca dezvoltatorilor și inginerilor. De asemenea, asigură creativitatea.

Pentru un analist de cercetare, trebuie să aveți abilități aprofundate de analiză a datelor. Dacă gândiți în mod strategic, veți putea folosi sistemul de registre fără probleme.

Analiștii de cercetare care urmăresc cariera blockchain ar trebui să aibă, de asemenea, o înțelegere profundă a tehnologiei blockchain și a industriei criptomonedelor.

O comparație a tuturor carierelor Blockchain

Carieră Blockchain Descrierea postului Abilități dorite
Dezvoltator Blockchain
 • Proiectarea cercetării Dezvoltă tehnologii Blockchain
 • Dezvoltă aplicații descentralizate și contracte inteligente

 • O diplomă de licență în informatică sau matematică
 • Competență în diferite limbaje de programare, adică Java, Node JS și Python
Inginer Blockchain

Responsabil pentru proiectarea soluțiilor Blockchain

Istoric în informatică sau inginerie software
inginer de calitate
 • Monitorizează și gestionează rețele Blockchain
 • Certifică rețeaua înainte de lansare
 • Realizează actualizări și actualizări ale rețelei
 • Diplomă de licență în inginerie software sau orice alt domeniu conex.
 • Abilitatea de a aplica, documenta și certifica politici, standarde și proceduri.
Analist de securitate a informațiilor Blockchain
 • Cercetarea și planificarea măsurilor de securitate a rețelei
 • Instalarea unui firewall pentru protejarea rețelelor de calculatoare
 • Licență în informatică
 • Licență în sisteme informaționale și tehnologie informațională.
Managerii de proiect Blockchain
 • Responsabil pentru organizarea și gestionarea mai multor proiecte și rezultate
 • Sarcina cu crearea unui plan de lucru pentru finalizarea proiectelor
 • Diplomă de licență în administrarea afacerilor sau domenii conexe.
 • Experiență în tehnologia blockchain.
Avocat Blockchain /Consultant legal

 • Redactarea și revizuirea aspectelor juridice ale documentației ICO
 • Respectarea anumitor reglementări legale înainte de lansare.

 • O diplomă în drept.
 • Admiterea la baroul de stat.
 • Experiență în blockchain.

Blockchain Designer
 • Proiectați, implementați și susțineți site-uri web axate pe blockchain.
 • Proiectarea interfeței de utilizator Blockchain în jurul unor modele de afaceri specifice
 • Fundal puternic de dezvoltare software.
 • Licență în informatică.
 • Abilități și experiență de codificare.
 • Expertiză în multe limbaje de programare.
 • Familiarizat cu rețelele P2P
Specialiști în marketing Blockchain

 • Supravegherea și dezvoltarea campaniilor de marketing
 • Cercetarea pentru identificarea publicului țintă
 • Elaborarea de idei și strategii
 • Licență în vânzări și marketing
 • Abilități superioare de comunicare scrisă și verbală
 • Cunoașterea produsului Blockchain
Recrutare tehnică Blockchain
 • Identificați și examinați potențialii candidați la proiectul blockchain
 • Examinați solicitanții pentru a vă asigura că îndeplinesc cerințele minime ale proiectului Blockchain
 • Cercetează noi tehnologii

 • Licență în resurse umane
 • Abilitatea de a învăța informații tehnice
 • Abilitatea de a construi relații puternice
 • O mare practică de resurse umane și înțelegerea legislației muncii.
Intern Blockchain

 • Finalizarea sarcinilor atribuite relevante, cum ar fi codificarea, marketingul etc.
 • Brainstorming pentru idei noi.
 • Abilitati de baza.
 • Înțelegerea tehnologiei registrului digital.
 • Licență în domenii relevante
Reprezentant pentru dezvoltarea afacerilor

 • Împingeți un anumit parteneriat de produse.
 • Încheierea de noi oferte.
 • Negocierea și prezentarea companiei.
 • Diplomă de licență în marketing, administrarea afacerilor sau domeniu relevant.
 • Un nivel mai înalt de expertiză în negociere și comunicare.
 • Capacitatea de a oferi prezentări atractive.
Blockchain Data Scientist

Cercetează și analizează rezultatele datelor Blockchain Licențiat în statistică sau matematică
Analiști de cercetare
Aplicați tehnici de extragere a datelor în analiza statistică

 • Înțelegere excelentă a tehnologiei Blockchain
 • Cunoașterea codificării

Cine angajează?

O carieră blockchain nu va fi completă fără ca tu să ai o idee clară despre unde să cauți locuri de muncă în vastul sector. Printre principalii jucători în ceea ce privește locurile de muncă blockchain se numără startup-urile, companiile de tehnologie, precum și guvernul.

Startup-uri

Startupurile încearcă încet să profite de câmpul blockchain și criptomonedă. Conduse de tocilari, precum și de oameni de afaceri, aceste firme caută oameni care pot crea platforme. Dezvoltarea de noi site-uri, portofele digitale, Vlog-uri și instrumente educaționale sunt acum una dintre nevoile de bază.

În vremurile de demult, startupurile nu puteau plăti atât de mult. Dar acum scenele sunt schimbate. Acum, startup-urile plătesc o sumă destul de mare pentru abilități bune.

Companii înființate

Tehnologia blockchain își face un nume în sectorul financiar în care firmele băncilor încearcă să se adapteze la această nouă tehnologie pentru a-și îmbunătăți caracteristicile. Nu este surprinzător faptul că aceste companii caută persoane calificate bazate pe blockchain. Dezvoltatorii sau inginerii blockchain sunt una dintre prioritățile lor de top.

Majoritatea moștenirilor angajează echipe blockchain formate din dezvoltatori, ingineri, avocați, analiști de date și analiști de securitate. Este o metodă excelentă pentru a ține pasul cu cerințele tehnologiei.

Companii de tehnologie

Firmele de tehnologie investesc acum în această nouă tehnologie. Ei încearcă să își consolideze portofoliile de produse, precum și furnizarea de servicii. Asemenea Facebook, Microsoft și IBM au creat deja divizii blockchain. Ei caută din ce în ce mai multe persoane cu abilități vaste de blockchain pentru a explora aceste ape. Știind cum să integreze tehnologia în operațiunile lor ar fi un mare plus aici.

Dezvoltarea blockchain a devenit de atunci o prioritate ridicată pentru astfel de companii. Acest lucru asigură faptul că carierele blockchain sunt aici pentru a rămâne pe termen lung.

Guvernele

China este una dintre țările care par să fi fost interesate de tehnologia emergentă. Guvernul investește milioane în inovații care vor contribui la creșterea eficienței în diferite sectoare.

Potențialul de reducere a costurilor tehnologiei este unul dintre atributele pe care China le folosește. Investițiile au condus în esență la o creștere a locurilor de muncă blockchain pe care oamenii cu abilitățile potrivite le pot aplica.

Linia de fund

Tehnologia blockchain este o știință care continuă să se schimbe cu timpul. Multe tipuri diferite de oameni stau să fie angajați în diferite sectoare ale economiei. Și astfel, construiți cariere blockchain pe măsură ce tehnologia evoluează.

Faptul că tehnologia amenință să revoluționeze modul în care operează diverse industrii înseamnă că vor exista întotdeauna locuri de muncă blockchain pentru persoanele cu abilitățile potrivite. Carierele Blockchain sunt aici pentru a rămâne. Așadar, puteți parcurge această nișă ca o carieră fără griji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me