Căutați cele mai bune cazuri de utilizare Hyperledger? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, vom explora Hyperledger trecând prin cazurile sale de utilizare.

Hyperledger este gestionat de Linux Foundation. Acestea își propun să îmbunătățească adoptarea blockchain-ului de afaceri cu o colaborare open source din întreaga lume.

Hyperledger este un proiect umbrelă. Aceasta înseamnă că este alcătuit din mai multe proiecte, inclusiv biblioteci, instrumente și cadre pentru implementări blockchain la nivel de întreprindere.

Unele dintre cele mai populare proiecte din umbrela Hyperledger includ următoarele.

 • Hyperledger-Fabric
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Caliper

Și așa mai departe.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că vom enumera cazuri de utilizare Hyperledger Fabric, cazuri de utilizare Hyperledger Iroha, cazuri de utilizare Hyperledger Indy și așa mai departe!

Evident, Hypereledger este potrivit pentru utilizarea întreprinderii, care include crearea și gestionarea rețelelor permise. Rețeaua permisă oferă scalabilitate, niveluri de încredere și performanță mai bune.

În plus, o rețea autorizată poate fi utilizată eficient pentru a crea o identitate digitală care să asigure că se face KYC adecvat pentru oricine se alătură rețelei..

Citește și,

 • Hyperledger Cactus: un nou cadru Hyperledger
 • Istoria Hyperledgerului: Tot ce trebuie să știți

În fiecare caz de utilizare, vom menționa proiectul pentru care este aplicabil. Să începem.

Cazuri de utilizare Hyperledger

Cazuri de utilizare Hyperledger

Lanțul de aprovizionare pentru produse farmaceutice

Unul dintre cele mai evidente și mai importante cazuri de utilizare a Hyperledger este lanțul de aprovizionare. Produsele farmaceutice, de exemplu, pot folosi Hyperledger pentru a crea o rețea blockchain care poate prelua controlul complet asupra lanțului de aprovizionare.

Fiecare medicament care părăsește producătorul este înregistrat în lanțul de aprovizionare conform standardelor stabilite, iar informațiile sunt partajate între părțile interesate și consumatorii finali, astfel încât aceștia să poată urmări fiecare mișcare a acestuia. Desigur, acest lucru elimină drogurile contrafăcute din lanț.

IBM este una dintre primele companii de tehnologie care construiesc mai multe sisteme de întreprindere blockchain noi. În acest scop, utilizează țesătura Hyperledger.

Deocamdată, au colaborat cu Sichuan Hejia, un conglomerat chinez pentru construirea de platforme de lanț de aprovizionare bazate pe blockchain. Procedând astfel, comercianții cu amănuntul de diferite dimensiuni din China vor putea avea acces la un sistem de credit adecvat, mai degrabă decât să se bazeze pe sistemul de evaluare a creditelor mai puțin stabilit, plin de risc.

Prin utilizarea rețelei DLT, aceștia vor putea fi plătiți mai repede, fără a fi nevoie să aștepte două sau trei luni pentru a fi plătiți.

Blockchain-ul Hyperledger va putea cripta înregistrările de tranzacționare și, de asemenea, urmări medicamentele. De asemenea, va oferi transparența necesară pentru a asigura încrederea în rândul utilizatorilor.

Finanțe comerciale

Trade Finance este un alt sector care va fi cu adevărat afectat de ecosistemul Hyperledger. În mod evident, există multe avantaje ale utilizării DLT în finanțarea comerțului. Unul dintre cele mai mari avantaje este timpul de procesare redus.

IBM este, de asemenea, în fruntea utilizării Hyperledger pentru crearea unei platforme bazate pe blockchain de finanțare comercială.

IBM a colaborat cu Mizuho Bank și Mizuho Financial Group din Japonia. Aceștia se concentrează pe crearea unei platforme care să împuternicească diferitele entități financiare și să elimine intermediarii ori de câte ori este necesar. Rezultatul final ar însemna transparență îmbunătățită, mai puțin timp de procesare a tranzacțiilor și digitalizarea documentelor.

Ei intenționează să utilizeze Hyperledger Fabric, astfel încât toate tranzacțiile comerciale să poată fi efectuate pe ea. Comunicatul de presă oficial al IBM confirmă, de asemenea, că utilizarea DLT va îmbunătăți timpul tranzacției și va reduce costurile de operare.

Educatie si antrenament

De departe, unul dintre cazurile de utilizare fascinante ale Hyperledger este educația și instruirea. Educația nu s-a schimbat prea mult în ultimele decenii. Integrarea sa cu tehnologia a acționat ca un catalizator în care acum institutele educaționale sunt acum mai dornice să facă schimbări în sistemul lor.

De asemenea, odată cu pandemia care se desfășoară în întreaga lume, acum este momentul în care studenții trebuie să urmeze cursurile online.

În afară de îmbunătățirea diferitelor fațete ale sistemului de învățământ, cum ar fi furnizarea de certificate digitalizate care sunt accesibile la nivel global și verificabile, există și alte cazuri de utilizare a Hyperledger.

În 2018, implementarea a fost făcută pentru a facilita educația elevilor. IBM a făcut față provocării aici, precum și a colaborat cu Universitatea Națională din Singapore. Amândoi lucrează la crearea unui modul de tehnologie financiară care să ajute în mod direct studenții din sectorul educațional.

Studenții vor putea acum să învețe despre mai multe tehnologii de ultimă generație, inclusiv tehnologii de registre distribuite și elemente fundamentale blockchain. Facilitatea NUS va fi responsabilă pentru dezvoltarea curriculumului.

Un alt aspect în care Hyperledger poate fi utilizat este crearea unei platforme pentru a oferi instruire. Companiile și organizațiile pot utiliza platforma pentru a distribui digital videoclipuri și certificate de instruire.

Lanțul de aprovizionare simplificat

Lanțul de aprovizionare se află în centrul industriei globale. Fără un lanț de aprovizionare adecvat, companiile se vor lupta pentru a satisface cererile și, prin urmare, vor suferi pierderi de venituri.

Comerțul electronic crește, de asemenea, rapid, ceea ce solicită, la rândul său, o eficiență îmbunătățită din lanțul de aprovizionare în sine. Industria eCommerce crește într-un ritm rapid, unde creșterea cu 246,15% se observă în vânzările din întreaga lume.

Pentru a îmbunătăți performanța generală a lanțului de aprovizionare, este important să se asigure urmărirea în timp real și transparența lanțului de aprovizionare.

IBM și Walmart au colaborat împreună pentru a urmări mâncarea. Urmărind alimente, vor să reducă numărul de boli transmisibile de alimente și, de asemenea, oferă companiilor și fermierilor informații, astfel încât să poată acționa rapid în caz de urgență sau de dispută.

IBM a folosit Hyperledger Fabric pentru a crea platforma care la rândul său este destinată a fi utilizată de diferiții furnizori de alimente din întreaga lume. În prezent se află în faza de testare în care au reușit să urmărească 5 produse alimentare de la originea sa la 25 de furnizori din întreaga lume.

Succesul inițial înseamnă că din ce în ce mai mulți comercianți cu amănuntul vor să colaboreze la acesta, inclusiv de la Kroger, McLane Company, Dole și așa mai departe.

Managementul inteligent al energiei

Energia alimentează totul în viața noastră. Fără aceasta, nu vom fi avansat niciodată așa cum am făcut acum. Cu toate acestea, piața actuală a energiei este limitată din multe puncte de vedere. Ori de câte ori un ciclon lovește o zonă, este obligat să piardă electricitatea din cauza copacilor dezrădăcinați. Responsabilitatea de a rezolva acest lucru este de către furnizorul de energie electrică din acea zonă.

Chiar dacă rezolvă problema, dar își iau propriul timp pentru a rezolva acest lucru. Abordarea centralizată încetinește întregul proces de restaurare și reduce procesul de reparații.

Ca să nu mai vorbim, energia este întotdeauna centralizată, ceea ce înseamnă că nu toată lumea își poate produce propria energie sau poate avea propria rețea. Și, chiar și atunci când fac acest lucru, nu au acces adecvat la soluțiile de conectare la rețeaua centrală pentru a-și împărtăși energia cu ceilalți.

Soluția la toate acestea este managementul inteligent al energiei. IBM în mai 2017 a înțeles problema și a decis să creeze un proiect inteligent de gestionare a energiei cu platforma blockchain Hyperledger.

IBM colaborează cu Vandebron, Sonnen și TenneT pentru a crea o bază de date distribuită care va ajuta la gestionarea centurii de energie electrică în Germania și Olanda.

Rețeaua va fi capabilă să soluționeze deficiențele unei anumite zone și să le ajute să le ofere energie atât de necesară. De asemenea, vor contribui la umplerea celorlalte surse de energie, inclusiv baterii, mașini eclectice, și la îmbunătățirea procesului general de dezvoltare a energiei și a consumului de energie.

Aceasta se încadrează în cazurile de utilizare Hyperledger Blockchain.

Studii de caz ale Hyperledger

Pentru a obține o mai bună înțelegere, vom trece prin studii de caz Hyperledger.

ChainYard și IBM Reducing Onboarding Process

 • Tehnologia utilizată: Tesatura Hyperledger
 • Industrie: de fabricație

IBM și ChainYard lucrează pentru a crea o nouă platformă în care își propun să eficientizeze procesul de integrare a furnizorului B2B, menținând în același timp riscul scăzut. Noua platformă va reduce procesul de integrare de la două luni la doar trei zile.

Honeywell Aerospace creează o piață online pentru piese

 • Tehnologie utilizată: țesătură Hyperledger
 • Industrie: producție

Un alt studiu de caz interesant este realizat de Honeywell Aerospace, deoarece vor să creeze o platformă de comerț electronic pentru piese de avion. Platforma de comerț electronic va reduce timpul necesar pentru achiziționarea de piese noi, care are loc în general luni. De asemenea, include intermediari, ceea ce înseamnă să cheltuiți mai mulți bani pe companii de avioane. Fără îndoială, există o mulțime de alte lucruri care se îmbunătățesc, inclusiv o mai bună transparență, disponibilitate și expediere.

Change Healthcare utilizează materialul Hyperledger pentru a îmbunătăți procesul de revendicare

 • Tehnologie utilizată: țesătură Hyperledger
 • Industrie: Sănătate

Change Healthcare dorește să utilizeze Hyperledger pentru a îmbunătăți procesul de revendicare și, prin urmare, să îmbunătățească transparența legată de acesta. Abordarea lor este de a crea un sistem de sănătate mai bun, oferind rețelelor de asistență medicală o modalitate de a îmbunătăți tranzacțiile și cererile de sănătate.

Rezultatele au fost, de asemenea, uimitoare, deoarece Hyperledger Fabric prezintă o mare capacitate atunci când vine vorba de gestionarea tranzacțiilor. A reușit să facă 50 de milioane de tranzacții pe zi într-un test în 2018, ceea ce înseamnă 550 de tranzacții pe secundă.

BTP simplifică adoptarea blockchain-ului pentru întreprinderi

 • Tehnologie utilizată: Hyperledger Sawtooth
 • Industrie: Cloud Computing, Blockchain, servicii IT și tehnologie

Aici, compania Blockchain Technology Partners (BTP) încearcă să se asigure că rețelele blockchain se pot susține pe o perioadă lungă de timp, mai degrabă decât să dispară odată instalate sau puse în funcțiune. De aceea au folosit Hyperledger Sawtooth pentru rețea și Kubernetes pentru stratul operațional.

Proiectul a funcționat destul de mult până la sfârșitul anului 2018 și este deja disponibil pe piața AWS. Recent, acesta acceptă, de asemenea, limbajul contractului inteligent DAML pentru a oferi valoare utilizatorilor.

Columbia Britanică tăie birocrația cu utilizarea Hyperledger Indy

 • Tehnologie utilizată: Hyperledger Indy
 • Industrie: tehnologie, blockchain, guvern, întreprinderi mici

Canada, Ontario și Columbia Britanică au creat Rețeaua Organizațiilor Verificabile (VON), care sponsorizează proiectul. Proiectul își propune să îmbunătățească încrederea între întreprinderile mici și mijlocii cu guvernul prin furnizarea unui pachet de software deschis. Stiva îi va ajuta pe oamenii de afaceri să creeze și să gestioneze relațiile digitale și să ajute guvernul să reducă sau să reducă birocrația.

Proiectul a găsit un sprijin și un succes bun, deoarece a reușit să includă 529000 companii ID-uri digitale și să ajute serverul 1,4 milioane acreditări.

Walmart Îmbunătățirea transparenței în aprovizionarea cu alimente

 • Tehnologie utilizată: țesătură Hyperledger
 • Industrie: agricultură, comercianți cu amănuntul, lanț de aprovizionare, produse alimentare

Unul dintre cazurile de utilizare faimoase ale Hyperledger este aprovizionarea cu alimente. Walmart folosește Hyperledger Fabric pentru a îmbunătăți transparența în lanțul de aprovizionare cu alimente.

Provocarea lor a fost reducerea bolilor transmise prin alimente și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a oferi o mai bună trasabilitate a lanțului de aprovizionare cu alimente. Acest lucru va ajuta companiile, astfel încât acestea să poată acționa mai repede și, de asemenea, să protejeze mijloacele de trai ale fermierilor, deoarece vor primi o notificare dacă ceva nu merge bine.

Abordarea este de a utiliza Hyperleder Fabric, o tehnologie de registru distribuit permis. Walmart a colaborat apoi cu IBM pentru a crea o platformă care să urmărească alimentele de pe continente. Rezultatele au fost, de asemenea, promițătoare, deoarece reușesc să urmărească originea a 25 de produse pe măsură ce au trecut prin 5 furnizori diferiți – totul prin sistemul Hyperledger Fabric.

Circulatorul rezolvă conflictele din industria minieră oferind trasabilitate

 • Tehnologie utilizată: țesătură Hyperledger
 • Industrie: minerit

Întotdeauna a existat o luptă puternică atunci când vine vorba de minerit. În acest studiu de caz, vom afla cum se luptă Ruanda, cel mai mare furnizor de tantal pentru a prezenta trasabilitatea.

Pentru a rezolva problema urmăririi mineralului, aceștia au procesat fiecare pungă de tantal în condițiile aprobate de OCDE. Acest lucru a îmbunătățit circulația generală și a îmbunătățit încrederea în rândul consumatorilor, precum și a opri munca sclavilor sau a copiilor.

ScanTrust Îmbunătățirea transparenței lanțului de aprovizionare cu dinte de ferăstrău

 • Tehnologie utilizată: Hyperledger Sawtooth
 • Industrie: bunuri comerciale, lanț de aprovizionare

ScanTrust își va îmbunătăți transparența lanțului de aprovizionare, deoarece oferă identitate digitală utilizând tehnologia cloud.

Asociațiile naționale îmbunătățesc serviciile membrilor cu fabrică

 • Tehnologie utilizată: țesătură Hyperledger
 • Industrie: Identitate digitală și imobiliare

National Associations folosește Hyperledger Fabric pentru a oferi servicii mai bune membrilor relatorilor. În prezent, aceștia reprezintă cei 1,3 milioane de membri cu 54 de asociații teritoriale și 1200 de asociații locale.

Vor să-și îmbunătățească codul de etică lucrând împreună. Pentru a face acest lucru, ei vor construi Blockchain-ul Asociațiilor RETALOR unde vor împărtăși informații despre membri și vor îmbunătăți implicarea.

Sony Global Education Crearea platformei de acreditare de generație următoare utilizând Fabric

 • Tehnologie utilizată: țesătură Hyperledger
 • Industrie: Guvern, Educație

Sony Global Education lucrează la crearea platformei sale de acreditare de nouă generație împreună cu consorțiul de organizații și agenții guvernamentale.

Abordarea lor este de a crea un consorțiu de colaboratori și apoi de a crea un prototip de soluție blockchain. Odată terminat, vor testa prototipul cu 250.000 de participanți. Dacă totul funcționează excelent, vor lansa platforma de acreditări către lume.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul cazurilor noastre de utilizare Hyperledger. Am trecut prin câteva cazuri de utilizare și studii de caz interesante Hyperledger.

Un lucru pe care ar trebui să-l observați este, de asemenea, cât de des este folosit Hyperledger Fabric pentru implementarea reală. Fără îndoială, Fabric este unul dintre cele mai importante cadre pe care Hyperledger le poate oferi.

Dar nu înseamnă că există mai puține cazuri de utilizare sau implementarea altor proiecte. Motivul este că alte proiecte Hyperledger oferă o utilizare specifică, ceea ce le face să fie utilizate mai rar.

Deci, ce părere aveți despre cazurile de utilizare Hyperledger discutate în post? Credeți că ar trebui să adăugăm mai multe cazuri de utilizare la listă? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me