Căutați cazuri de utilizare Hyperledger Fabric? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Hyperledger este unul dintre cele mai proeminente proiecte open-source de tehnologii blockchain. Prezența sa se simte deja în întreaga companie. În acest moment, este cel mai bine descris ca o umbrelă de proiecte în care scopul este de a oferi biblioteci, instrumente și cadre pentru implementarea blockchain-ului la nivel de întreprindere..

Cu peste 15 proiecte peste Hyperledger Umbrella, crește încet și se asigură că creează un standard pentru tehnologia blockchain atunci când vine vorba de implementare.

Unul dintre cele mai promițătoare proiecte ale sale include proiectul Hyperledger Fabric.

Deci, de ce este atât de impact în comparație cu alte proiecte din umbrela Hyperledger? Să aflăm.

Ce este Hyperledger Fabric?

Hyperledger Fabric este un cadru de registru distribuit permis, care permite dezvoltarea de aplicații și soluții de nivel enterprise.

Pentru a vă asigura că este ușor de integrat și dezvoltat, designul este păstrat versatil și modular. În mod clar, acest lucru înseamnă, de asemenea, că se poate încadra în diferite cazuri de utilizare și oferă un mod unic de a rezolva consensul în cadrul unei rețele, fără a fi nevoie să sacrificați performanța sau confidențialitatea..

Citește și,

  • Tesatura Hyperledger: un pionier al blockchain-ului
  • Hyperledger Fabric Vs Ethereum: luptă cap la cap

În esență, primul lucru care face Hyperledger Fabric atât de util este caracteristicile sale cheie, inclusiv natura permisă, securitatea și performanța ridicată. Codul pentru Hyperledger Fabric este scris în Go, Java, JavaScript, Python, REST și așa mai departe.

Capacitățile cheie ale țesăturii Hyperledger

Înainte de a ne adânci în cazurile de utilizare a Hyperledger Fabric, să enumerăm câteva dintre capabilitățile sale cheie.

  • Managementul identității → Hyperledger Fabric este o rețea autorizată, ceea ce înseamnă că oferă un serviciu adecvat de identitate a membrilor. Poate fi folosit pentru autentificarea și gestionarea ID-urilor pentru cei care participă la rețea.
  • Procesare eficientă → Rețeaua creată utilizând Fabric este eficientă, deoarece asigură faptul că executarea tranzacției este separată de angajamentul și ordonarea tranzacției. De asemenea, oferă paralelism și concurență.
  • Funcționalitate cod de cod → Suportă funcționalitatea codului lanțului, care este utilă pentru un anumit tip de tranzacții, inclusiv schimbarea proprietății activelor și așa mai departe
  • Confidențialitate și confidențialitate → Hyperledger Fabric protejează interesul afacerii asigurându-se că tranzacțiile sunt confidențiale și private și rămân în aceeași rețea autorizată.
  • Design modular → Ultimele capabilități cheie includ arhitectura modulară care permite proiectanților să o utilizeze cu alte sisteme și să-și îmbunătățească sau să-și schimbe funcționalitatea în funcție de cerință.

Cazuri de utilizare pentru țesături Hyperledger

Cazuri de utilizare pentru țesături Hyperledger

Acum, că avem o bună înțelegere a Hyperledger Fabric, este momentul să trecem prin cazuri de utilizare pentru Hyperledger Fabric. Aceste cazuri de utilizare Hyperledger Fabric conțin atât cazuri de utilizare canonice, cât și cazuri de utilizare extinse. De asemenea, vom trece prin studii de caz Hyperledger Fabric pentru a înțelege mai bine cazurile de utilizare pe care le discutăm aici.

Lanțul de aprovizionare cu producție

Unul dintre cele mai evidente cazuri de utilizare pentru Hyperledger Fabric este lanțul de aprovizionare de fabricație. Asamblatorii finali pot utiliza Fabric pentru a crea o rețea de lanț de aprovizionare care poate fi mai bună la menținerea cererii și ofertei între furnizorul de piese și producători. Utilizarea Fabric înseamnă mai multă reacție în întregul sistem.

De asemenea, utilizarea protocolului standard în rândul participanților înseamnă că fiecare dintre aceștia respectă aceleași reguli și regulamente, creând o abordare standard.

fabricarea de cazuri de utilizare a țesăturii cu hipergeri

Legendă: Hyperledger Fabric use case: Fabricarea lanțului de aprovizionare

Contract B2B

Un alt caz de utilizare util Hyperledger Fabric despre care trebuie să aflați este contractul B2B. Deci, ce face? Într-un contract B2B, două părți automatizează acordurile într-un mediu de încredere.

Pentru a se asigura că confidențialitatea și securitatea ambelor părți sunt menținute, Hyperledger Fabric oferă o modalitate permisă de a gestiona contractul. În acest fel, informațiile comerciale sensibile nu sunt distribuite niciodată în afară de cele două părți.

Este, de asemenea, util atunci când vine vorba de a face contracte descoperibile pentru părțile din registrul principal.

În acest fel, părțile pot verifica contractul și pot licita în consecință. Hyperledger Fabric asigură standardizarea abordării în care ofertanții pot găsi contractul și pot licita pentru aceștia fără a fi nevoie să se conecteze direct cu cealaltă parte comercială.

hyperledger-fabric-cases-use-b2b

Legendă: Caz de utilizare a țesăturii Hyperledger: Contract B2B

Depozitar de active

Un alt caz de utilizare a Hyperledger Fabric este depozitarul de active. În acest caz de utilizare, activele pot fi dematerializate în rețeaua blockchain.

În acest fel, toate părțile interesate pot accesa direct activul și apoi îl pot folosi pentru a face tranzacții. Cele mai bune cazuri de utilizare reală Hyperledger Fabric, bazate pe depozitarul de active, sunt titlurile financiare și like-urile.

Prin utilizarea acestei abordări, comercianții nu trebuie să se îngrijoreze de intermediari și pot interacționa direct cu piața în timp real. Întreprinderile sau părțile interesate, pe de altă parte, pot adăuga reguli de afaceri la activele stocate și pot ajuta la reducerea costurilor de operare.

Comunicare directă

Hyperledger Fabric este, de asemenea, util atunci când vine vorba de scenarii sau cerințe mai specifice. De exemplu, poate ajuta la stabilirea unei comunicări directe cu compania și cu părțile interesate în timp real, când apare momentul.

Deci, dacă o companie își propune fie să finanțeze participativ, fie să dorească să vândă un procent din acțiunile sale către alte companii, poate crea conducta utilizând Hyperledger Fabric. În acest fel, nu trebuie să se îngrijoreze de intermediari și să furnizeze informațiile corecte persoanei potrivite la momentul potrivit.

Interoperabilitatea activelor

Hyperledger Fabric poate fi, de asemenea, utilizat pentru a oferi companiilor, părților interesate și utilizatorilor finali posibilitatea de a schimba un tip de activ la altul.

Acest lucru este util în cazurile în care o parte are un tip de activ, în timp ce cealaltă nu o acceptă. Ele pot schimba pur și simplu tipul de activ și finaliza tranzacția. Procesul poate funcționa și atunci când nu există suficientă lichiditate pe piață.

Studii de caz asupra țesăturii Hyperledger

Modul corect în care putem afla despre cazurile de utilizare este să parcurgem câteva dintre studiile de caz. Aceste studii de caz vă vor oferi o idee clară a cazurilor de utilizare reală Hyperledger Fabric. Asadar, haideti sa începem.

Cut Onboarding de Chinayard și IBM

În acest studiu de caz, vom afla despre modul în care IBM și ChinaYard utilizează Hyperledger Fabric în sectorul de fabricație. Au reușit să utilizeze Fabric pentru a reduce riscul noilor furnizori și pentru a îmbunătăți timpul de îmbarcare de la 60 de zile la 3 zile! Este impresionant, având în vedere cantitatea de timp economisit.

Cu aceasta, ei pot acum să înceapă furnizorii B2B mult mai rapid, cu o mai bună gestionare a riscurilor. Vor crea ID-uri digitale corporative care vor crea noi standarde din industrie.

Dacă sunteți interesat, puteți citi mai multe despre studiul de caz Aici.

Creați piața online de piese de schimb de către Honeywell Aerospace

Honeywell Aerospace a creat o piață online de piese cu ajutorul Hyperledger Fabric. Acest lucru se face pentru a îmbunătăți timpul de cumpărare, reducându-le la zile în loc de săptămâni.

De asemenea, va contribui la crearea unei piețe de tip Amazon pentru piesele aeronavelor. Anterior, a fost nevoie de călătoriile și întâlnirile cumpărătorului înainte ca acestea să poată decide părțile. Acum, cumpărătorul trebuie să cumpere piese la fel cum fac de pe un site de comerț electronic.

De asemenea, ajută la stimularea măsurilor anti-contrafacere. Dacă doriți să citiți mai multe despre studiul de caz, consultați linkul Aici.

Îmbunătățiți ciclul de viață al revendicărilor prin Change Healthcare

Reclamațiile privind asistența medicală au fost întotdeauna o experiență provocatoare pentru pacienți. Health Change vrea să o schimbe și o fac cu ajutorul Hyperledger Fabric. Vor să îmbunătățească transparența și randamentul procesului de revendicare și, de asemenea, să îmbunătățească fezabilitatea generală.

Pentru a face acest lucru, ei vor defini cerințele, vor alege platforma potrivită și o vor testa cu milioane de tranzacții.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre studiul de caz, consultați linkul Aici.

Îmbunătățirea transparenței lanțului de aprovizionare cu alimente de către Walmart

Lanțul de aprovizionare cu alimente este în prezent transformat de Walmart, deoarece acestea aduc transparență fără precedent cu Hyperledger Fabric.

Prin utilizarea Fabric, acestea permit urmărirea alimentelor la fiecare pas al călătoriei, aducând transparență și autenticitate alimentelor pe care le consumăm..

Citeste mai mult Aici.

Platforma de acreditări de generație următoare de la Sony Global Education

Ultimul dintre studiile de caz Hyperledger Fabric pe care le vom enumera este platforma de acreditări de generația următoare.

Acest lucru este gestionat de nimeni altul decât Sony Global Education, deoarece își propun să profite de tehnologia distribuită a registrelor, cum ar fi Hyperledger Fabric. Acesta va permite organizațiilor și agențiilor guvernamentale consorțiul să îmbunătățească datele de instruire și educația cu o abordare centralizată.

Vrei să citești mai mult? Verifica Aici.

Hyperledger Fabric Business Cases

În această ultimă secțiune, vom discuta despre cazurile de utilizare a afacerii Hyperledger Fabric. Toate aceste cazuri de utilizare sunt orientate spre afaceri și oferă o perspectivă mai largă și implementarea Hyperledger Fabric.

Produse farmaceutice

Industria farmaceutică poate beneficia enorm de mult cu utilizarea DLT, cum ar fi Hyperledger Fabric. IBM lucrează deja la un sistem enterprise blockchain care va fi construit deasupra Fabric.

Au încheiat un parteneriat cu Sichan Heija, un conglomerat chinez. Acest lucru va îmbunătăți evaluarea creditului, iar plățile care au durat 2-3 luni vor fi livrate aproape instantaneu.

Urmărirea drogurilor va fi, de asemenea, îmbunătățită odată cu utilizarea Fabric, deoarece va aduce transparență și securitate lanțului de aprovizionare.

Servicii financiare

De asemenea, serviciile financiare se vor îmbunătăți odată cu utilizarea Fabric. Instituțiile financiare vor putea beneficia acum de confidențialitate, confidențialitate și responsabilitate.

Faptul că rețeaua poate fi menținută în mod privat fără a fi nevoie de nicio entitate externă poate pune bazele acestor instituții financiare, deoarece acestea apreciază viața privată mai mult decât orice altceva. Totul va fi, de asemenea, sigur cu utilizarea algoritmilor criptografici în DLT, cum ar fi Fabric.

În afară de aceasta, contractele inteligente pot ajuta serviciile financiare să automatizeze diferite aspecte ale procesului și să elimine documentele inutile.

Bancar

Serviciile bancare, similare cu serviciile financiare, pot beneficia de utilizarea Hyperledger Fabric. Poate ajuta băncile să fie bine echipate cu cele mai noi tehnologii și să își protejeze tranzacțiile de orice atacuri cibernetice. De asemenea, îl pot folosi pentru a oferi o experiență perfectă utilizatorului care dorește ca tranzacțiile lor să se facă în câteva minute.

Sănătate

Am acoperit deja un studiu de caz în care asistența medicală utilizează Fabric pentru a ușura procesul de revendicare. Cu toate acestea, aceasta nu este singura modalitate, industria medicală poate folosi Fabric. De asemenea, îl pot folosi pentru a asigura o protecție adecvată a confidențialității, pentru a elimina problemele contrafăcute și pentru a stoca înregistrările medicale de sănătate digital.

Pe lângă toate acestea, Fabric DLT poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina medicamentele contrafăcute din lanțul de aprovizionare.

Internetul obiectelor (IoT)

Internetul lucrurilor poate fi îmbunătățit și mai mult cu ajutorul Hyperledger Fabric. Deoarece dispozitivele trebuie să fie conectate, au nevoie de o rețea principală pentru a funcționa corect, care este sigură și poate oferi o rețea rapidă pentru mijloacele de conectare între ele. Fabric poate oferi un protocol robust pentru a gestiona toate acestea.

Educatie si antrenament

Țesătura poate fi utilizată pentru a îmbunătăți educația și instruirea. IBM a colaborat cu mai multe instituții în anul 2017-2018. Folosind Fabric, studenții pot folosi un mod mai bun de a-și gestiona sarcinile de lucru sau de a obține certificări care pot fi accesate de oriunde.

Lanț de aprovizionare

Nu există nicio îndoială că managementul lanțului de aprovizionare va beneficia cel mai mult. Așa cum ar trebui să știți deja, tehnologiile de registre distribuite pot ajuta la îmbunătățirea întregului lanț prin introducerea transparenței, imuabilității și securității.

Lanțul de aprovizionare va crește în următorii ani, unde creșterea va fi mai mare de 200%.

Îmbunătățește calitatea transportului alimentar și asigură că există suficientă transparență din partea consumatorilor.

Guvern

Guvernele se luptă deja atunci când vine vorba de gestionarea diferitelor lor procese. Odată cu situația actuală de pandemie, guvernul are nevoie de sisteme care sunt fiabile și care pot fi scalate ori de câte ori este necesar, fără a afecta securitatea și transparența.

Fabric poate oferi guvernului o modalitate de a crea rețele permise pentru gestionarea lor internă. De asemenea, pot crea module pentru identitatea digitală și pot conecta oamenii la sistem în consecință.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul cazurilor noastre de utilizare Hyperledger Fabric. Am acoperit diferite cazuri de utilizare Hyperledger Fabric, inclusiv canonice, situaționale și de afaceri.

Hyperledger Fabric oferă un cadru robust, astfel încât orice entitate să poată crea o soluție în jurul său. Designul său modular este cel mai mare avantaj al său, urmat de eficiență și securitate.

Deci, ce părere aveți despre cazurile de utilizare Hyperledger Fabric? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me