Blockchain a transformat complet lumea din jurul nostru. A început cu Bitcoin în 2009, când Satoshi Nakatomi a inventat blockchain-ul, iar Bitcoin a fost prima criptomonedă care a folosit-o.

Veți fi surprins dacă vom vedea utilizarea curentă a blockchain-ului. În prezent, există sute de cazuri de utilizare blockchain care au o implementare în lumea reală. De ce nu? A perturbat aproape toate industriile de acolo, de la inteligența artificială la producție.

Numerele sunt, de asemenea, în favoarea blockchain-ului. Forumul Economic Mondial a prezis acest lucru până în 2025, 10% din PIB vor fi afectate sau stocate în blockchain. Este mult pentru o nouă tehnologie care încă nu are un deceniu. Liderii, pe de altă parte, trebuie să își schimbe rapid atenția și să se asigure că afacerea lor se poate adapta la transformările blockchain.

În acest articol, ne vom concentra asupra cazurilor de utilizare și aplicațiilor blockchain din lumea reală Blockchain. Toate cazurile de utilizare din lumea reală pe care le vom enumera au promisiuni de îndeplinit. Cu toate acestea, este greu de spus care dintre ele va reuși sau nu.

Contents

Infografie Aplicații Blockchain din lumea reală

Infografie Aplicații Blockchain din lumea realăAm clasificat cazurile de utilizare blockchain în categorii specifice. La momentul scrierii, am enumerat 46 de aplicații sau servicii blockchain începând cu iulie 2018. Aceste exemple de blockchain sunt alese în funcție de impactul lor în categoria lor respectivă. Lista poate fi văzută și ca cele mai promițătoare cazuri de utilizare TOP blockchain din lumea reală. Să enumerăm categoriile de mai jos.

 1. Gestionarea / distribuirea conținutului: PeerNova, Brave.
 2. Management de date: Factom, Essentia.one.
 3. Securitate cibernetică: GuardTime, Remme, Blockverify, PeerNova.
 4. Platformă: Bijuterie.
 5. Sănătate: SimplyVital Health, MedRec.
 6. Servicii financiare: Abra, Barclays, Aeternity.
 7. Producție și industrie: Maersk, proveniență, SKUChain, LO3 Energy.
 8. Depozitare: STORJ.io
 9. Guvern: Proiectul Coreei de Sud, Govcoin, Democracy.earth, FollowMyVote.
 10. Cu amănuntul: OpenBazaar, Loyyal.
 11. Platforma blockchain: Soluții IBM Blockchain, Decente.
 12. Transport și turism: Arcade City.
 13. Mass-media: KodakOne, Ujomusic, Civil.
 14. Proprietate imobiliara: Omniprezent, Propy.
 15. Carte funciara: Registrul public.
 16. Identificare: Uport.
 17. Asigurare: AIG.
 18. Afacere: Azur.
 19. Publicitate: NYIAX.
 20. Autor și proprietate: Blinded, Stampery, Veisart, Po.et.
 21. Rețea socială: AKASHA, a ta.
 22. Diamante: Debitori.

Să începem.

Categorie Blockchain Applications: Managementul / distribuția conținutului

1. Curajos

Utilizare caz: Este nevoie de un browser care poate reduce taxele de date prin blocarea trackerelor și a anunțurilor. Protejează confidențialitatea utilizatorilor prin partajarea numai a informațiilor necesare, economisind atât timp cât și efort.

Soluţie: Brave este un browser modern care oferă un browser sigur, rapid și privat. O face cu ajutorul blockchain-ului. Pentru a face acest lucru, blochează toate anunțurile cu un blocator de anunțuri încorporat. Confidențialitatea utilizatorului s-a menținut și datorită blocării trackerului. De asemenea, datorită blocării reclamelor și a trackerelor, browserul curajos funcționează mai rapid decât alte browsere populare, inclusiv Chrome și Mozilla. De asemenea, aceștia se află în proces de generare de bani pentru blocarea anunțurilor prin utilizarea jetoanelor lor de utilitate. De asemenea, testează publicitatea folosind tehnologia blockchain.

Stare: Disponibil

Site web: https://brave.com/

Blog: https://brave.com/blog/

Categorie: Gestionarea / distribuirea conținutului

curajos

Sursa imaginii: Curajos

2. Paperchain

Utilizare caz: Nevoia ca companiile, creatorii de muzică, organizația de știri etc. să aibă o piață descentralizată adecvată în care să-și poată împinge activele și să le monetizeze, ocolind ciclurile lunare de plată din industrie..

Soluţie: Soluție: Paperchain oferă o piață descentralizată în care orice companie media poate genera bani din conținutul lor și îl poate pune la dispoziția unei rețele globale de investiții care utilizează o piață descentralizată. Rezolvă cea mai mare problemă din industrie a ciclurilor lunare de plată și ajută atât jucătorii mici, cât și cei mari să profite de lichiditate. Caracteristicile critice ale Paperchain includ furnizarea unei rețele de investiții media descentralizate, informații integrate și un strat robust de infrastructură financiară care poate fi utilizat pentru crearea de acorduri financiare de către terți..

Stare: In progres

Site web: https://www.paperchain.io/

Blog: https://blog.paperchain.io/

Categorie: Gestionarea / distribuirea conținutului

paperchain

Sursa imaginii: Paperchain

Categorie Blockchain Applications: Management de date

3. Factom

Utilizare caz: Nevoia de a proteja sistemele comerciale, guvernamentale și non-profit critice de furtul de date și, de asemenea, de a insufla onestitate pe toate platformele și sistemele.

Soluţie: Factom este despre încredere, onestitate și imuabilitate. Aceștia asigură sistemul mondial cu tehnologie care poate ajuta la protejarea sistemelor și se asigură că oamenii sunt scoși din sărăcie. Prin utilizarea blockchain-ului, sistemele câștigă transparență, onestitate, integritate și securitate. De asemenea, necesitatea unui cadru de încredere care să facă din onestitate o petrecere a peisajului mai larg. Pe scurt, cu Factom, va fi mai ușor să construiți produse de date și să luați decizii pe baza acestora. Software-ul Factom este, de asemenea, conectabil la un sistem existent și nu este nevoie să creați sau să reconstruiți sisteme de la zero.

Stare: In progres

Site web: https://www.factom.com/

Blog: https://www.factom.com/blog

Categorie: Management de date

factom

Sursa imaginii: Factom

4. Essentia.one

Utilizare caz: Necesitatea unui cadru de gestionare a datelor care să îi ajute pe utilizatori să acceseze și să stocheze date de oriunde într-un mod sigur.

Soluţie: Essesntia.one este un cadru de gestionare a datelor construit deasupra blockchain-ului și oferă o descentralizare modulară și interoperabilitate. Acesta cuprinde două componente importante: sinergii și esențe. Esențele dețin datele lor și sunt interconectate prin mai multe servicii, în timp ce sinergiile acționează ca țesut conjunctiv al operațiunilor, cum ar fi platformele de conectare, resursele și așa mai departe. Dezvoltatorii pot profita de această arhitectură și construită deasupra acesteia, oferind accesibilitate oricui din întreaga lume.

Stare: In progres

Site web: https://essentia.one/

Blog: https://medium.com/@matteozago

Categorie: Management de date

essentia

Sursa imaginii: Essentia

Categorie Blockchain Applications: Securitate cibernetică

5. GuardTime

Utilizare caz: Nevoia unei dovezi de securitate mai bune și mai verificabile, care funcționează pe blockchain și protejează datele utilizatorului mult mai bine decât soluția blockchain tradițională.

Soluţie: GuardTime este un proiect blockchain de securitate cibernetică care își propune să utilizeze propria tehnologie KSI Guartime. Tehnologia este concepută special pentru soluțiile de întreprindere. De asemenea, performanța este neatinsă.

Au construit pe lângă ceea ce Bitcoin are de oferit până acum, adică transparență, imuabilitate și securitate. În 2003, au oferit prima dovadă formală de securitate care creează o dovadă de securitate verificabilă în întreaga rețea. În prezent, colaborează cu o mulțime de companii care profită de tehnologia lor KSI.

Inițial, au început cu guvernul eston și i-au ajutat să securizeze dosarele de sănătate ale cetățenilor estoni. În prezent, ei colaborează cu Verizon Enterprise Solutions și chiar cu apărare și aerospațială.

Puteți citi mai multe despre stiva lor de tehnologie Aici.

Stare: Disponibil

Site web: https://guardtime.com

Blog: https://guardtime.com/blog

Categorie: Securitate cibernetică

GuardTime

Sursa imaginii: GuardTime

6. Remme

Utilizare caz: O autentificare rezistentă la piraterie care protejează datele utilizatorilor și ale companiei de atacurile cibernetice.

Soluţie: Remme este un proiect blockchain de securitate cibernetică care își propune să îmbunătățească standardele actuale de securitate atât pentru utilizatori, cât și pentru companii care încearcă să își protejeze datele împotriva utilizării neautorizate. Este, de asemenea, construit pentru a face față atacurilor cibernetice. Pentru a face acest lucru, ajută organizațiile cu infrastructură critică, medtech, schimburi criptografice și multe altele. De asemenea, elimină complet aspectul uman, automatizând totul. Atacurile obișnuite împotriva cărora Remme protejează includ Forța brută, phishing-ul, Keylogging-ul, atacurile de reutilizare a parolei și multe altele.

Stare: Implementarea proiectelor pilot pentru Infopulse și altele.

Site web: https://remme.io/

Blog: https://medium.com/remme

Categorie: Securitate cibernetică

remme

Sursa imaginii: Remme

7. Blockverify

Utilizare caz: Este nevoie de transparență în lanțurile de aprovizionare care utilizează blockchain, care nu numai că identifică contrafacerile, ci oferă și o soluție globală. Lanțurile de aprovizionare precum farmaceutice, electronice, diamante și articole de lux au nevoie de transparență pentru a funcționa corect.

Soluţie: Blockverify este o „Soluție anti-contrafacere bazată pe blockchain”. Funcția sa este de a identifica falsurile și oferă un mediu non-duplicat. De asemenea, este complet personalizabil pentru companii și își pot gestiona lanțul de aprovizionare în timp ce înregistrează produse noi. Există multe cazuri de utilizare a Blockverify. Unele dintre cazurile de utilizare importante includ electronice, produse farmaceutice, electronice și articole de lux.

Funcționează etichetând fiecare produs cu o etichetă de blocare unică. Oferta este, de asemenea, verificată atât din perspectiva consumatorului, cât și din perspectiva comerțului cu amănuntul. De asemenea, oferă anticorupție și, prin urmare, oferă integritatea necesară pentru a rula lanțurile de aprovizionare cu o transparență de 100%.

Stare: In progres.

Site web: http://www.blockverify.io/

Blog: Nici unul

Categorie: Securitate cibernetică

blockverify

Sursa imaginii: Blockverify

8. PeerNova

Utilizare caz: Nevoia de integritate a datelor în industria financiară de care au nevoie atât părțile interesate, cât și autoritățile de reglementare.

Soluţie: PeerNova îmbunătățește modul în care funcționează lumea financiară oferind cele mai bune tehnologii Blockchain, BigData și Cloud. Acesta își propune să ofere institutelor financiare un mod de a-și verifica și securiza datele. Acest lucru le permite, de asemenea, să abordeze auditul, reconcilierea și conformitatea lor. Cele trei caracteristici principale ale tehnologiei PeerNova Blockchain oferă includerea imuabilității, redactării și redării logice. Aceasta înseamnă că datele sunt sigure, verificabile și pot fi reluate ori de câte ori este necesar.

Stare: Angajat în mai multe proiecte, incluzând contabilitatea post-tranzacționare, Lineage of Capital și tehnologia Cuneiform.

Site web: http://peernova.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Securitate cibernetică

peer-nova

Sursa imaginii: Peer Nova

Categorie Blockchain Applications: Platformă

9. Gem

Utilizare caz: Necesitatea unui sistem de operare care să poată identifica problema silozului și să conecteze toate silozurile într-un singur timp, efort și cost economisitor pentru diferite verticale de afaceri, cum ar fi sănătatea, mass-media, băncile și multe altele.

Soluţie: Gem este un sistem de operare blockchain care leagă datele legate de un activ sau o persoană împreună prin crearea de identificatori globali. Acest lucru elimină consumul de timp și nevoia de reconciliere. De asemenea, oferă transparență și oferă rezultate mai bune cu riscuri reduse. Pe scurt, este vorba despre identificarea entităților globale și apoi oferirea acestora unei platforme pentru schimb și comunicare prin partajarea datelor. Nu numai că totul poate fi automatizat cu fluxuri de lucru.

Această soluție simplă poate fi utilizată în multe verticale diferite, inclusiv Lanț de aprovizionare,Sănătate, și mult mai mult.

Stare: În curs de desfășurare cu mai mulți parteneri, inclusiv Philips și Xpansiv.

Site web:https://enterprise.gem.co/

Blog: http://blog.gem.co/

Categorie: Platformă

bijuterie

Sursa imaginii: GEM

Categorie Blockchain Applications: Sănătate

10. SimplyVital Health

Utilizare caz: Nevoia unei soluții adecvate de asistență medicală care să poată oferi o platformă pentru furnizori, clienți și specialiști în domeniul sănătății.

Soluţie: SimplyVital Health este o soluție blockchain care conectează pacienții și furnizorii sub un singur acoperiș. Este o soluție de gestionare a datelor de sănătate și folosește, de asemenea, învățarea automată și prognozele algoritmilor pentru cea mai bună soluție posibilă. Informațiile analitice sunt furnizate pentru experiența pacientului. De asemenea, funcționează în mod egal pentru furnizorii privați, spitale și sistemele de sănătate. Una dintre componentele sale majore este Health Nexus. Este un protocol compatibil HIPAA care este acceptat în întreaga lume. Un protocol care poate fi utilizat pentru a conecta datele de asistență medicală și controlul pacientului.

Stare: In progres

Site web: https://www.simplyvitalhealth.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Sănătate

pur și simplu vital

Sursa imaginii: SimplyVital

11. MedRec

Utilizare caz: Necesitatea ca pacienții să aibă datele legate de asistența medicală într-un singur loc și ar trebui să fie accesibilă de oriunde.

Soluţie: MedRec este o platformă blockchain care rezolvă problema înregistrărilor electronice de sănătate (EHR) oferind o soluție blockchain în care datele pacienților pot fi stocate și accesate în diferite organizații, persoane fizice și specialiști în domeniul sănătății. Acest lucru creează un ecosistem care funcționează pentru pacienți și le oferă posibilitatea de a avea rapoartele lor medicale la îndemână. Utilizarea blockchain oferă, de asemenea, transparență și creează o amprentă individuală unică. Acest lucru duce la costuri mai mici și asistență medicală mai ușoară pentru pacient.

Stare: In progres

Site web: https://medrec.media.mit.edu/

Blog: Nici unul

Categorie: Sănătate

medrec

Sursa imaginii: Medrec

Categorie Blockchain Applications: Servicii financiare

12. Abra

Utilizare caz: Nevoia unei aplicații mobile care să permită oricui nu numai să investească în criptomonede, ci și să le facă sigure și să-și stocheze activele fără griji.

Soluţie: Abra este o aplicație de criptomonedă mobilă care permite utilizatorilor să stocheze, să investească și să cumpere criptomonede. De asemenea, este sigur și asigură că oricine îl poate folosi. La momentul scrierii, acesta acceptă 25 de criptomonede, inclusiv criptomonede populare precum bitcoin, litecoin, dash și așa mai departe. Prin utilizarea aplicației, oricine poate tranzacționa sau cumpăra criptos. De asemenea, este sigur și oferă mobilitate.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.abra.com/

Blog: https://www.abra.com/blog/

Category: Servicii financiare

un sutien

Sursa imaginii: Abra

13. Barclays

Utilizare caz: Băncile care utilizează tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți procesul bancar intern și, de asemenea, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Soluţie: Banca Barclays înțelege blockchain-ul și impactul acestuia. Și, de aceea, își construiesc sistemele pentru a susține blockchain-ul. Va deschide noi uși utilizatorilor, deoarece aceștia pot interacționa cu sistemele bancare de oriunde doresc. Un mediu activat pentru blockchain va însemna, de asemenea, că autentificarea se poate face cât mai repede posibil. De asemenea, fraudele pot fi eliminate complet din sistem datorită transparenței și integrității oferite de soluția blockchain. De asemenea, lucrează pentru a aduce o revoluție comercială în care totul este urmărit pentru a asigura transparența.

Stare: In progres

Site web: https://www.barclayscorporate.com

Blog: Nici unul

Categorie: Servicii financiare

14. Aeternitatea

Utilizare caz: O nevoie de contracte inteligente rapide, care să permită organizațiilor să se extindă la nivel global cu avantajul blockchain-ului.

Soluţie: Aeternity este o interfață contractuală inteligentă scalabilă care ajută orice organizație să lucreze cu date din lumea reală. Este conceput astfel încât să poată oferi scalabilitate globală de neegalat și de neegalat, eficiență de neegalat și guvernanță transparentă. Aspectul inovației provine din contractele inteligente, deoarece acestea sunt complete. Nu numai că consensul se realizează printr-un nou algoritm de consens care profită atât de Proof-of-Work (PoW), cât și de Proof-of-Stake (PoS). Există încă un alt concept care face ca Aeternity unic să fie canalele de stat. Permite executarea contractelor inteligente în afara lanțului. Oracolele sunt folosite pentru a conecta contractele inteligente cu date reale și a interacționa cu ele ca obiecte cu adevărat de primă clasă.

Stare: In progres

Site web: https://www.aeternity.com/

Blog: https://blog.aeternity.com/

Categorie: Servicii financiare

aeternitate

Sursa imaginii: Aeternity

Categorie Blockchain Applications: Producție și industrie

15. Maersk

Utilizare caz: Mișcarea încărcăturii care poate fi urmărită eficient și eficient.

Soluţie: Maersk este deja o companie de transport consacrată care se ocupă cu încărcăturile din întreaga lume. Acum, aceștia tranzitează încet către soluția blockchain, astfel încât să poată profita de transparența, integritatea și securitatea oferite cu aceasta. Procedând astfel, companiile sau porturile de transport vor avea un control mai bun asupra mărfurilor. Aceasta înseamnă, de asemenea, că transportul ilegal va fi oprit complet, deoarece datele odată stocate nu pot fi modificate.

Stare: In progres

Site web: https://www.maerskline.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Fabricare și industrială

maeslk

Sursa imaginii: Maeslk

16. Proveniența

Utilizare caz: Un lanț de aprovizionare care oferă încredere și împuternicește atât utilizatorii, cât și companiile.

Soluţie: Provenance este o platformă blockchain care alimentează lanțul de aprovizionare și permite întreprinderilor să construiască încredere. De asemenea, ajută cumpărătorii să aleagă produse. Pe scurt, alimentează întregul lanț de aprovizionare, inclusiv comercianții cu amănuntul, producătorii, cumpărătorii și partenerii. Acesta își propune să ofere un mediu transparent în care cumpărătorii pot găsi originea produsului și alte informații vitale înainte de a face o achiziție. De asemenea, comerțul cu amănuntul poate profita de schimbare și se poate asigura că clienții primesc toate informațiile înainte de a face o achiziție.

Stare: In progres

Site web: https://www.provenance.org/

Blog: https://www.provenance.org/case-studies

Categorie: Fabricare și industrială

provenienţă

Sursa imaginii: proveniență

17. SKUChain

Utilizare caz: O soluție blockchain care poate alimenta lanțuri de aprovizionare întregi și oferă valoare industriei, unde întreprinderile pot lucra și crește împreună.

Soluţie: SKUChain dorește să schimbe modul în care funcționează lanțul de aprovizionare al întreprinderii prin împuternicirea fiecărui participant și crearea unui lanț valoric global. Fiecare întreprindere poate avea acces la lanțul de aprovizionare pe care îl poate folosi pentru a debloca câștigurile în mai multe moduri. Pe scurt, este vorba despre reunirea întreprinderilor și crearea unui mediu de colaborare. Acest lucru face mai ușor pentru întreprindere să ia decizii și să aducă un control mai bun asupra lanțurilor de aprovizionare.

Stare: In progres

Site web: http://www.skuchain.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Fabricare și industrială

SKUCHAIN

Sursa imaginii: SKUCHAIN

18. LO3 Energie

Utilizare caz: Nevoia unei platforme în care utilizatorii să poată gestiona energia pe care o produc și să efectueze operațiuni de piață, inclusiv cumpărarea, vânzarea, stocarea etc., atât la nivel local, cât și la nivel global.

Soluţie: LO3 Energy este o platformă blockchain care împuternicește utilizatorii să-și controleze consumul de energie și producția, oferindu-le capacitatea de a genera, stoca, cumpăra, vinde și energie la nivel local. Pentru a face acest lucru, vor folosi Smart meter, Blockchain, API și Grid. Contorul inteligent face parte din energia LO3 care se ocupă de consumul de energie și se asigură că comunică bine cu rețeaua. API-ul și Grid sunt acolo pentru a oferi colaborare și conectivitate cu sistemele de rețea vechi. Acesta aduce schimb de energie de la egal la egal pentru toată lumea.

Stare: In progres

Site web: https://lo3energy.com/

Blog: https://lo3energy.com/news/

Categorie: Fabricare și industrială

LO3Energie

Sursa imaginii: LO3Energy

Categorie Blockchain Applications: Depozitare

19. STORJ.io

Utilizare caz: Necesitatea unui spațiu de stocare distribuit în cloud, unde utilizatorii pot avea acces la datele lor într-un format criptat.

Soluţie: STORJ.io este o platformă distribuită de stocare în cloud, care se concentrează pe oferirea de control utilizatorilor oferind stocare criptată de la un capăt la altul. Numai utilizatorii pot avea acces la datele lor, iar plățile blockchain le alimentează. Deci, cum funcționează? Funcționează permițând utilizatorilor să închirieze spațiu către rețea. Procedând astfel, un utilizator poate câștiga bani prin partajarea spațiului HD. De asemenea, este open-source și gratuit și oricine poate ajuta la dezvoltarea soluției.

Stare: În acces anticipat

Site web: https://storj.io/

Blog: https://medium.com/@storjproject

Categorie: Fabricare și industrială

storj

Sursa imaginii: Storj

Categorie Blockchain Applications: Guvern

20. Samsung SDS

Utilizare caz: Nevoia de a îmbunătăți transparența în serviciile guvernamentale, inclusiv siguranța publică, bunăstarea și transportul.

Soluţie: Samsung SDS a colaborat cu guvernul sud-coreean pentru a crea servicii guvernamentale mai transparente, care pot ajuta la îmbunătățirea a trei componente majore ale societății, inclusiv siguranța publică, bunăstarea și transportul. În prezent se află într-un stadiu incipient și se preconizează că va fi finalizat până în 2020.

Stare: In progres

Site web: https://www.samsungsds.com/us/en/index.html

Blog: Nici unul

Categorie: Guvern

SasmsungSDS

Sursa imaginii: Samsung SDS

21. Govcoin

Utilizare caz: O monedă alimentată de guvern care poate ajuta utilizatorii să gestioneze economiile, să îi ajute să evite întârzierile de plată și să le ofere acces instantaneu, îmbunătățind sistemul de asistență socială.

Soluţie: Un startup cu sediul în Londra își propune să rezolve utilizarea mediului tradițional, permițând oricui să descarce o aplicație și să creeze borcane virtuale. Procedând astfel, oricine poate închiria și cumpăra servicii printr-o platformă unificată. De asemenea, va ajuta oamenii care au nevoie de ajutor financiar și le vor oferi beneficii mai repede ca niciodată. Soluția are încorporat un sistem de asigurare a bunăstării.

Stare: In progres

Site web: Nici unul

Blog: Nici unul

Categorie: Guvern

22. Democrație.pământ

Utilizare caz: Nevoia unui blockchain alimentat de democrație, în care oricine își poate vota votul și poate construi un protocol guvernamental democratic suveran.

Soluţie: Meet Democracy Earth, un proiect unic care își propune să construiască un protocol guvernamental democratic suveran, care este open source și se bazează pe ideea rețelelor de la egal la egal. Protocolul poate fi utilizat în orice organizație care poate profita de avantajele sale. Există multe avantaje ale Democracy Earth, inclusiv democrația lichidă, proprietatea datelor și guvernarea fără frontiere.

Stare: In progres

Site web: https://www.democracy.earth/

Blog: http://words.democracy.earth/

Categorie: Guvern

democrație-pământ

Sursa imaginii: Democracy Earth

23. Followmyvote.com

Utilizare caz: Nevoia unei platforme electorale de votare care să ofere transparență deplină.

Soluţie: Follow My Vote este o platformă de vot peer-to-peer care utilizează blockchain și oferă transparență întregului proces electoral. Acest lucru va duce la rezultate ale alegerilor care sunt 100% precise, deoarece datele sunt transparente și pot fi urmărite ori de câte ori este necesar. Este un mod open source, eficient din punct de vedere al costurilor, convenabil și 100% sigur de gestionare a alegerilor.

Stare: In progres

Site web: https://followmyvote.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Guvern

urmează-mi votul

Sursa imaginii: FollowMyVote

Categorie Blockchain Applications: Cu amănuntul

24. OpenBazaar

Utilizare caz: O piață online în care nu există centralizare și nu oferă restricții sau taxe de platformă.

Soluţie: OpenBazaar este o piață online gratuită care oferă zero restricții utilizatorilor lor fără taxe de platformă și, în același timp, câștigă criptomonede. Utilizatorii își pot crea propriul magazin, își pot vinde articolele și pot ajunge la un public nou. Platformele folosesc criptomoneda ca mijloc de schimb valutar. Aceasta înseamnă că nu este nevoie de bănci sau carduri de credit. Platforma oferă, de asemenea, personalizare completă și rețea peer-to-peer. Aceasta este una dintre cele mai bune piețe online care este alimentată de blockchain.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.openbazaar.org/

Blog: https://www.openbazaar.org/blog/

Categorie: Cu amănuntul

openbazaar

Sursa imaginii: OpenBazaar

25. Loialitate

Utilizare caz: O platformă tehnologică care recompensează loialitatea.

Soluţie: Loyyal este o platformă universală de recompensare și loialitate care folosește tehnologii moderne precum contracte inteligente și blockchain. Utilizând acest lucru, mai multe industrii, mărci și o altă formă de organizare pot forma o relație unică cu clienții și pot crea un sistem de loialitate și recompensă.

Stare: In progres

Site web: https://www.loyyal.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Cu amănuntul

loial

Sursa imaginii: Loyall

Categorie Blockchain Applications: Platformă Blockchain

26. Soluții IBM Blockchain

Utilizare caz: Nevoia de aplicații blockchain care funcționează la nivel de întreprindere.

Soluţie: Soluțiile IBM Blockchain care utilizează Hyperledger Composer și Hyperledger Fabric pentru a furniza o rețea de producere a valorii, care este open-source și extrem de sigură. Poate fi folosit cu alte idei blockchain și îi poate ajuta să funcționeze cu ușurință. Aceste aplicații blockchain vor deveni, de asemenea, mult mai confortabile de guvernat și dezvoltat. Securitatea cloud a IBM asigură, de asemenea, că întregul blockchain este sigur și îl protejează împotriva atacurilor din interior și a malware-ului.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.ibm.com/blockchain/solutions

Blog: Nici unul

Categorie: Platforma blockchain

BM-blockchain

Sursa imaginii: IBM Blockchain

Categorie Blockchain Applications: Transport și Turism

27. Oraș Arcade

Utilizare caz: Nevoia unei rețele care să poată deservi zona locală cu șoferi locali descentralizați.

Soluţie: Arcade City este un sistem bazat pe bresle blockchain, unde șoferii pot face asociații locale și să servească o comunitate locală. Se bazează pe cooperare și servește cel mai bun mod posibil. Astfel, cei mai buni șoferi câștigă cel mai mult și îi ajută și pe ceilalți șoferi să învețe din experiența și greșelile lor. Oricine poate crea o breaslă sau poate crea propria sa. Jetonul arcade este utilizat pentru a genera bani din tranzacțiile din sistem.

Stare: In progres

Site web: https://arcade.city/

Blog: Nici unul

Categorie: Transporturi și turism

arcade-oraș

Sursa imaginii: Arcade City

Categorie Blockchain Applications: Mass-media

28. KodakOne

Utilizare caz: O platformă de licențiere în care lucrările media și creative pot fi stocate, securizate și partajate la nivel global.

Soluţie: KodakOne este o platformă de gestionare a imaginii care rulează deasupra blockchain-ului și folosește criptomoneda KODAKCoin pentru a o alimenta. Permite constructorilor creativi să-și licențieze munca în siguranță și în siguranță. Taxele de licențiere sunt, de asemenea, mici și conduc la venituri mai mari atunci când sunt găzduite pe platforma Kodak One. Transformă complet economia imaginii și asigură, de asemenea, că proprietatea este menținută pe parcursul ciclului de viață al imaginilor. KODAKCoin creează, de asemenea, o platformă de licențiere care protejează drepturile creatorilor de imagini și le oferă, de asemenea, o piață.

Stare: In progres

Site web: https://kodakone.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Mass-media

kodakone

Sursa imaginii: KodaKOne

29. Ujomusic

Utilizare caz: Nevoia unei platforme de drepturi și proprietate în care creatorii de muzică își pot încărca muzica și își pot păstra drepturile complete pentru aceasta.

Soluţie: Ujomusic este o platformă blockchain care împuternicește muzica. Este creat pentru creatorii de muzică, astfel încât aceștia să poată avea drepturi complete asupra muzicii pe care o creează. Platforma este, de asemenea, complet descentralizată și transparentă, ceea ce înseamnă că pot vedea totul și, de asemenea, nu trebuie să se bazeze pe o entitate centralizată. Este vorba, de asemenea, despre automatizarea plăților cu redevențe inteligente utilizând criptocurrency și contracte inteligente.

Stare: Beta disponibilă

Site web: https://ujomusic.com/

Blog: https://medium.com/@UjoMusic

Categorie: Mass-media

ujomuzic

Sursa imaginii: UjoMusic

30. Civil

Utilizare caz: Jurnaliștii au nevoie de o piață descentralizată, astfel încât jurnalismul să poată prospera fără ca nicio entitate centrală să-l controleze.

Soluţie: Civil este un proiect blockchain care vizează jurnaliștii. Este o piață în care jurnalismul poate susține și înflori în direcția corectă. Multe proiecte rulează pe Civil, inclusiv The Colorado Sun, FAQ NYC, Popula și așa mai departe. Proiectul își propune să remedieze lacunele din practica jurnalistică actuală și să stimuleze comportamentul de colaborare decât concurența.

Stare: Disponibil

Site web: https://civil.co/

Blog: https://blog.joincivil.com/

Categorie: Mass-media

civil

Sursa imaginii: Civil

Categorie Blockchain Applications: Proprietate imobiliara

31. Ubitocitate

Utilizare caz: Nevoia unei platforme transparente, dar sigure, pentru evidența imobiliară /

Soluţie: Unicitatea este unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare blockchain din industria imobiliară. Este una dintre primele platforme imobiliare care oferă software-as-a-Service organizațiilor și le ajută să stocheze și să urmărească proprietățile în siguranță. Aplicația SaaS rulează pe partea de sus a blockchain-ului, ceea ce înseamnă că oferă transparență, integritate și securitate. Utilizatorii au, de asemenea, proprietatea deplină asupra datelor, fără nici o îngăduință a autorității centrale.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.ubitquity.io/

Blog: Nici unul

Categorie: Proprietate imobiliara

ubititate

Sursa imaginii: Ubitquity

32. Propy

Utilizare caz: Tranzacții cu proprietăți transparente, sigure și trasabile.

Soluţie: Faceți cunoștință cu Propy, cazul de utilizare blockchain perfect pentru tranzacțiile cu proprietăți. Prin utilizarea Propy, oricine poate cumpăra și vinde proprietatea și se poate bucura de avantajele transparenței și securității utilizând blockchain. În acest fel, atât vânzătorul, cât și cumpărătorii sunt siguri, deoarece este aproape imposibil de fraudat folosind Propy. De asemenea, funcționează transfrontalier și oferă o modalitate de a face o căutare de proprietăți.

Stare: Disponibil

Site web: https://propy.com/

Blog: https://blog.propy.com/

Categorie: Proprietate imobiliara

propie

Sursa imaginii: Propy

Categorie Blockchain Applications: Carte funciara

33. Registrul public

Utilizare caz: Nevoia unei platforme descentralizate în care proprietățile și activele digitale pot fi stocate cu control complet al utilizatorului.

Soluţie: Registrul public este una dintre aplicațiile unice blockchain prin care cetățenii își pot înregistra proprietatea și o pot stoca ca un bun digital. Acesta va fi susținut de dovada criptografică și este publicat pe blockchain alimentat de Bitcoin. Proiectul Registrului public își propune să construiască o platformă care este sigură pentru siguranța datelor și oferă, de asemenea, transparență și proces audibil.

Stare: In progres

Site web: https://exonum.com/napr

Blog: https://exonum.com/blog/

Categorie: carte funciara

registru public

Sursa imaginii: Registrul public

Categorie Blockchain Applications: Identificare

34. Uport

Utilizare caz: Nevoia unui sistem de identitate descentralizat care să funcționeze pe web.

Soluţie: Uport construiește un sistem de identitate deschis, cu blockchain, în care indivizii își pot asuma complet identitatea. Orice persoană își poate stoca identitatea în blockchain. În prezent, rulează pe blockchain Ethereum ceea ce înseamnă că profită și de contracte inteligente. Utilizatorii pot efectua multe acțiuni pe blockchain, inclusiv solicitarea și trimiterea acreditării, cheile securizate, datele și, de asemenea, semnarea tranzacțiilor. Acesta cuprinde un protocol de mesagerie și identitate care funcționează cu webul descentralizat.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.uport.me/

Blog: Nici unul

Categorie: Identificare

uport

Sursa imaginii: Uport

Categorie Blockchain Applications: Asigurare

35. AIG

Utilizare caz: Nevoia unei polițe de asigurare „inteligente” care să profite de blockchain-ul care poate fi utilizat de companii.

Soluţie: Atât IBM, cât și AIG au finalizat un program pilot în care pot construi o politică multinațională utilizând contracte inteligente. Este creat pentru Standard Chartered Bank PLC. Acest lucru va permite crearea mai rapidă a politicilor fără a fi nevoie să fie aproape una de cealaltă, facilitând crearea și executarea politicilor transfrontaliere.

Stare: In progres

Site web: Nici unul

Blog: Nici unul

Categorie: Asigurare

Categorie Blockchain Applications: Afacere

36. Azur

Utilizare caz: Companiile au nevoie de instrumente și cadru de dezvoltare a aplicațiilor blockchain cloud mai sigure, scalabile și transparente.

Soluţie: Azure pune la dispoziție banca de lucru Azure blockchain care permite oricărei companii sau companii să își construiască propriile aplicații blockchain. Rezolvă probleme legate de diferite verticale și, de asemenea, poate fi utilizat pentru automatizarea majorității sarcinilor datorită contractelor inteligente. Blockchain împuternicește orice afacere în funcție de nevoile sale.

Stare: Disponibil

Site web: https://azure.microsoft.com/en-in/solutions/blockchain/

Blog: https://azure.microsoft.com/en-in/blog/

Categorie: Afacere

azur

Sursa imaginii: Azure

Categorie Blockchain Applications: Publicitate

37. NYIAX

Utilizare caz: Nevoia de piață publicitară alimentată de blockchain, unde agenții de publicitate pot controla ceea ce cumpără, vând și promovează.

Soluţie: NYIAX este o piață cu blockchain care permite agenților de publicitate să tranzacționeze contracte de publicitate prin utilizarea motorului său de potrivire financiară brevetat. Poate fi folosit pentru a cumpăra, vinde și închiria contacte de publicitate utilizând metodologia futures / forward. Întreaga piață este de încredere și transparentă și oferă rentabilitate mai bună pentru agenții de publicitate prin reducerea costurilor pe durata ciclului de viață al ofertei. Are avantaje atât pentru editori, cât și pentru agenții de publicitate.

Stare: In progres

Site web: https://www.nyiax.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Publicitate

nyiax

Sursa imaginii: nyiax

Categorie Blockchain Applications: Autor și proprietate

38. Legat

Utilizare caz: Copierea drepturilor de autor asupra imaginilor este dificilă și este nevoie de mult efort pentru a rezolva și problemele legate de drepturile de autor.

Soluţie: BInded este o platformă cu drepturi de autor în care fotografii își pot proteja imaginile fără a plăti niciun fel de taxe. Instrumentele sunt puse la dispoziția fotografilor și pot face singuri întregul proces de protejare a drepturilor de autor. Imaginile pot fi încărcate în blockchain-ul sau seiful online și pot fi stocate acolo. Se poate face și monitorizarea lucrului. În plus, blockchain-ul generează un certificat al drepturilor de autor și vă asigură că aveți dovada dacă are loc o încălcare a drepturilor de autor.

Stare: Disponibil

Site web: https://binded.com/

Blog: https://blog.binded.com/

Categorie: Autor și proprietate

legat

Sursa imaginii: legat

39. Stampery

Utilizare caz: O nevoie de platformă de certificare a datelor care să asigure integritatea, existența și atribuirea datelor, proceselor sau comunicațiilor.

Soluţie: Stampery este o platformă de certificare a datelor blockchain care utilizează tehnologia blockchain și asigură integritatea, existența și atribuirea unei forme diferite de date și procese. Oferă securitate și responsabilitate maximă. Stampery poate fi folosit pentru a crea înregistrări verificabile ale oricărui element de pe blockchain.er

Stare: Disponibil

Site web: https://stampery.com/

Blog: https://blog.stampery.com/

Categorie: Autor și proprietate

stampery

Sursa imaginii: Stampery

40. Veisart

Utilizare caz: O modalitate de certificare și verificare a operelor de artă și a colecțiilor

Soluţie: Veisart este o aplicație blockchain de autor și proprietate. Permite utilizatorilor să-și lege munca în înregistrări de proveniență digitală de unde primesc certificate digitale. Este complet securizat prin criptografie, unde oricine își poate crea înregistrările și poate deține proprietatea asupra lucrării lor. Fiecare înregistrare este criptată și timbrată și poate fi verificată de oricine.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.verisart.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Autor și proprietate

verisart

Sursa imaginii: Verisart

41. Po.et

Utilizare caz: Creatorii de conținut, consumatorii și editorii trec prin problemele de pe piața actuală în care furtul de conținut, problemele de licențiere sunt frecvente.

Soluţie: Po.et este un caz de utilizare blockchain care rezolvă problema editorilor, consumatorilor și creatorilor de conținut. Fiecare dintre lucrări este imuabilă atunci când este încărcată în blockchain. De asemenea, acestea sunt marcate în timp, astfel încât să poată fi verificate ori de câte ori este nevoie. Creatorul de conținut trebuie doar să-și înregistreze munca creativă în rețea și să se bucure de avantajele rețelei descentralizate, unde datele sunt imuabile și, prin urmare, sigure.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.po.et/

Blog: https://blog.po.et/

Categorie: Autor și proprietate

poet

Sursa imaginii: POET

Categorie Blockchain Applications: Rețea socială

42. AKASHA

Utilizare caz: Nevoia unei rețele de socializare descentralizate care să ofere confidențialitate, dreptul la informații și să protejeze drepturile fundamentale ale omului.

Soluţie: AKASHA este o rețea de socializare descentralizată care protejează libertatea de exprimare a utilizatorului oferind confidențialitate, acces la informații și este construită deasupra Ethereum. O face cu ajutorul codului și asigurându-se că confidențialitatea este menținută în toate modurile posibile. Îndeplinește conectivitatea umană în cea mai pură formă.

Stare: Disponibil

Site web: https://akasha.world/

Blog: Nici unul

Categorie: Rețea socială

akasha

Sursa imaginii: Akasha

43. A ta

Utilizare caz: O rețea descentralizată în care creatorii de conținut sunt plătiți pentru conținutul lor.

Soluţie: A ta este o rețea socială în care membrii pot posta conținut și pot fi plătiți în Bitcoin Cash. Este pentru oamenii cărora le place să-și împărtășească cunoștințele și ideile și totuși doresc să fie plătiți pentru asta.

Stare: Disponibil

Site web: https://www.yours.org/

Blog: Nici unul

Categorie: Rețea socială

a ta

Sursa imaginii: a ta

Categorie Blockchain Applications: Platformă Blockchain

44. Decent

Utilizare caz: Nevoia unui ecosistem care poate ajuta dezvoltatorii să construiască aplicații descentralizate.

Soluţie: Decent este o aplicație blockchain avansată care permite oricui să construiască aplicații descentralizate blockchain. Oferă toate tehnologiile și instrumentele necesare dezvoltării aplicațiilor descentralizate. Este cel mai potrivit pentru divertisment și media digitală și este complet personalizabil din bază. Prin utilizarea Decent, organizațiile pot construi un viitor mai sigur și mai transparent.

Stare: In progres

Site web: https://decent.ch/

Blog: https://medium.com/@decentplatform

Categorie: Platforma blockchain

decent

Sursa imaginii: decent

Categorie Blockchain Applications: Diamante

45. De Beers

Utilizare caz: Urmărirea diamantelor folosind lanțul de aprovizionare alimentat de blockchain.

Soluţie: De Beers este cel mai mare producător de diamante din lume care folosește blockchain pentru a urmări și verifica diamantele din lanțul de aprovizionare. Acest lucru duce la autenticitatea diamantelor odată ce părăsesc minele de diamante. De asemenea, protejează conflictele și se asigură că totul este verificabil din start.

Stare: Implementat

Site web: https://www.debeers.co.uk/

Blog: Nici unul

Categorie: Diamante

debeers

Sursa imaginii: Debbers

Categorie Blockchain Applications: Plăți mobile

46. ​​Ripple

Utilizare caz: Necesitatea îmbunătățirii sistemelor de plată atât la nivel de utilizator, cât și la nivel de întreprindere.

Soluţie: Ripple este o soluție blockchain la nivel de întreprindere care împuternicește atât utilizatorii, cât și băncile, oferind caracteristici precum plăți globale, viteza de transfer, certitudine, urmărire în timp real etc. Utilizează RippleNet pe care îl construiesc pe caracteristicile oferite de blockchain în general. Ripple proliferează cu peste 100 de clienți și multe proiecte în care este încă implementat comercial.

Stare: Disponibil.

Site web: https://ripple.com/

Blog: Nici unul

Categorie: Plăți mobile

Sursa imaginii: Ripple

Concluzie

Acest lucru ne duce la sfârșitul cazurilor de utilizare din lumea reală Blockchain. Am acoperit aproape fiecare exemplu posibil de blockchain pe care l-am putut găsi. Tehnologia Blockchain este aici pentru a rămâne și va schimba modul în care ne percepem împrejurimile și le vom folosi pentru a construi o lume mai bună. Deci, ce proiect enumerat aici este preferatul tău? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me