Știți despre AWS Blockchain și implicațiile sale pentru dezvoltarea carierei? Următoarea discuție ar intra în detaliile de bază ale blockchain-ului pe AWS, beneficiile sale, serviciile blockchain-ului pe AWS și diferitele cazuri de utilizare.

Dacă vă gândiți la criptomonedă atunci când auziți termenul „blockchain”, atunci încă nu ați descoperit amploarea tehnologiei blockchain. Asocierea tehnologiei blockchain cu tranzacțiile cu criptomonede este una dintre cele mai importante concepții greșite ale oricărui individ în ceea ce privește tehnologia blockchain.

Luând concepțiile greșite la nivelul următor, tehnologia blockchain este, de asemenea, considerată a fi o alegere potrivită doar pentru companiile de finanțare sau tehnologie. Cu toate acestea, întreprinderile și liderii de afaceri recunosc încet capacitățile tehnologiei blockchain.

În plus, intersecția dintre cloud computing și blockchain duce la diverse schimbări în abordările pentru desfășurarea afacerilor. Deci, introducerea blockchain-ului pe AWS este o oportunitate de carieră promițătoare pentru profesioniștii din tehnologie din viitor. Ca urmare, este inevitabil să observăm un interes tot mai mare pentru un tutorial AWS Blockchain în ultima vreme.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce include AWS Blockchain?

Rețelele blockchain servesc ca instrumente credibile pentru întreprinderi în întreținerea și securitatea înregistrărilor pentru diferite tranzacții digitale în mai multe părți. Cu toate acestea, lipsa unei autorități centralizate creează, de asemenea, provocări, oferind în același timp unele beneficii considerabile. Prin urmare, ofertele gestionate de blockchain au devenit destul de populare pentru companiile care lucrează la utilizarea tehnologiei blockchain fără configurarea și gestionarea rețelei independente.

AWS Blockchain este exemplul perfect de servicii complet gestionate pentru utilizarea tehnologiei blockchain. Blockchain pe AWS se referă la un sortiment mic, dar puternic de oferte care susțin inițiativele de blockchain ale întreprinderilor ale organizațiilor. Baza de date Amazon Quantum Ledger, Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Partners și AWS Blockchain Templates sunt intrările importante atunci când vine vorba de discuții despre blockchain pe AWS. Deci, haideți să analizăm cum arată blockchain-ul de întreprindere pe AWS!

Caracteristicile ofertelor AWS Blockchain

Ecosistemul AWS Blockchain este adaptat pentru abordarea diverselor probleme de afaceri în implementarea proiectelor blockchain prin intermediul platformelor cloud. Iată câteva dintre trăsăturile notabile care caracterizează peisajul global al blockchain-ului de întreprindere pe AWS.

  • Adaptate în mod special pentru nevoile de dezvoltare Blockchain

Cel mai important punct pe care îl puteți observa în blockchain pe AWS este natura personalizată. AWS a creat instrumente blockchain orientate spre obiective, care pot susține diferite nevoi. Nevoile pot include o bază de date de registru centralizat pentru menținerea unei înregistrări criptografice verificate și imuabile a tranzacțiilor. Pe de altă parte, utilizatorii pot dezvolta, de asemenea, o rețea blockchain multipartit, gestionată complet, pentru eliminarea intermediarilor.

  • Aplicații mai largi

Un alt aspect notabil într-un tutorial AWS Blockchain se referă la utilizarea pe scară largă a AWS pentru sarcinile de lucru blockchain. În comparație cu alți furnizori de servicii de tip Blockchain, AWS are un avantaj când vine vorba de implementarea blockchain-ului. Cu aproximativ 25% din toate încărcările de lucru Ethereum din întreaga lume care rulează în prezent pe AWS, este posibil să se ia în considerare fezabilitatea aplicațiilor blockchain pe AWS. Cei mai notabili clienți de companie pentru Hyperledger Fabric includ nume precum Guardian, Contura Energy, Nestle, Sage, Sony Music, SGX, BMW, Splunk și multe altele..

  • Productivitate îmbunătățită în dezvoltarea Blockchain

Următorul aspect important despre blockchain-ul AWS se referă direct la perspectivele de productivitate cu implementarea blockchain.

AWS oferă o simplitate, o eficiență și o viteză mai bune în dezvoltarea aplicațiilor de tehnologie blockchain și distribuită. De exemplu, Amazon Managed Blockchain poate ajuta la reducerea muncii majore asociate cu configurarea rețelelor blockchain.

Poate ajuta la reducerea timpului necesar pentru găzduirea cadrelor Hyperledger Fabric cu aproape 60%. În plus, serviciul blockchain complet gestionat îmbunătățește, de asemenea, ușurința operațiunilor de rețea, cu suport pentru AWS CLI, Amazon CloudWatch Logs și AWS CloudFormation. Ulterior, Amazon QLDB prezintă, de asemenea, o viteză de două până la trei ori mai bună în comparație cu cadrele tradiționale. În plus, oferă și modele de date de documente și operatori similari cu SQL pentru gestionarea tranzacțiilor.

  • Cu mai mult de 70 de soluții Blockchain

Ecosistemul AWS Blockchain este, de asemenea, favorabil pentru întreprinderi, pe baza productivității dovedite. Protocoalele blockchain acceptate includ Corda, Ethereum și Hyperledger Fabric.

În prezent, AWS are peste 70 de soluții blockchain dovedite de la parteneri implicați în sprijinul tuturor protocoalelor esențiale blockchain. De asemenea, acceptă Hyperledger Sawtooth, RSK și multe altele.

Deci, este clar că un tutorial AWS Blockchain poate fi extrem de benefic pentru dezvoltarea și implementarea soluțiilor blockchain pe cloud AWS. Prin urmare, o reflecție mai atentă asupra fiecărui instrument individual din blockchain pe AWS poate oferi o claritate suplimentară cu privire la aplicațiile AWS Blockchain.

Sunteți curios despre performanța AWS în comparație cu alte BAAS? Iată un ghid pentru comparațiile AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain pe care ar trebui să le verificați.

Baza de date Amazon Quantum Ledger (QLDB)

Baza de date Amazon QLDB sau Quantum Ledger este o soluție complet gestionată de baze de date de registre. Poate oferi un jurnal de tranzacții cuprinzător cu o mai bună transparență, standarde de verificare criptografică și imuabilitate, sub proprietatea autorităților centrale de încredere. Amazon QLDB poate fi o alternativă adecvată pentru urmărirea fiecărei modificări a datelor aplicației.

În plus, asigură, de asemenea, menținerea unui istoric detaliat și audibil al modificărilor pe parcursul timpului. Amazon QLDB în AWS Blockchain servește ca o clasă complet nouă de oferte de baze de date pentru reducerea nevoii de angajare cu eforturi complicate de dezvoltare în construirea de aplicații personale precum registre.

QLDB permite imuabilitatea istoricului modificărilor datelor și verificarea lipsei modificărilor neintenționate în datele aplicației. QLDB prezintă un jurnal de tranzacții cu imuabilitate, cunoscut și sub denumirea de jurnal, pentru urmărirea fiecărei modificări a datelor aplicației, menținând în același timp un istoric cuprinzător și audibil al modificărilor.

API-ul de tip SQL, împreună cu suport complet pentru tranzacții și un model de date document cu flexibilitate cuprinzătoare, ajută considerabil dezvoltatorii. Mai mult, Amazon QLDB în AWS Blockchain oferă, de asemenea, capacitatea de streaming pentru realizarea unui flux de date aproape în timp real pentru dezvoltarea analizelor în timp real și a fluxurilor de lucru bazate pe evenimente.

În plus, capacitatea de streaming poate ajuta, de asemenea, la replicarea datelor către alte servicii AWS pentru a obține o procesare analitică îmbunătățită. Natura fără server a QLDB asigură, de asemenea, că este automat scalabilă pentru a susține cerințele aplicației dvs. În același timp, natura fără server a QLDB elimină necesitatea gestionării serverelor sau a configurării limitelor de citire și scriere. Cel mai important dintre toate, QLDB percepe utilizatorii numai pentru serviciile pe care le utilizează.

Blockchain gestionat de Amazon

Următoarea adăugare importantă în lumea AWS Blockchain se referă direct la Amazon Managed Blockchain. Amazon Managed Blockchain este practic o soluție dovedită pentru crearea și gestionarea cu ușurință a rețelelor blockchain foarte scalabile. Este un serviciu complet gestionat, care permite utilizatorilor să se alăture cu ușurință rețelelor publice.

În plus, susține, de asemenea, crearea și gestionarea rețelelor private cu scalabilitate prin utilizarea unor cadre renumite open-source, cum ar fi Ethereum și Hyperledger Fabric. Amazon Managed Blockchain poate permite utilizatorilor să se alăture rețelelor publice sau să configureze și să gestioneze rețele scalabile private doar cu câteva clicuri.

Importanța Amazon Managed Blockchain în AWS Blockchain este evidentă în reducerea cheltuielilor generale în crearea rețelelor. De asemenea, ajută la reducerea cheltuielilor generale implicate în aderarea la un blockchain public. Ulterior, ajută și la scalabilitatea automată pentru a răspunde cerințelor mai multor aplicații care execută milioane de tranzacții.

După ce rețeaua este stabilită și funcțională, Amazon Managed Blockchain poate îmbunătăți ușurința gestionării și întreținerii rețelei blockchain. În plus, este de asemenea extrem de productiv în gestionarea certificatelor dvs., permițând noilor membri să se alăture rețelei.

Aflați cum blockchain vă poate ajuta să vă îmbunătățiți modelele de afaceri ale întreprinderii prin colecția noastră de cursuri blockchain acum.

De ce să alegeți Amazon Managed Blockchain?

Întrucât Amazon Managed Blockchain este mențiunea importantă atunci când vine vorba de AWS Blockchain, permiteți-ne să reflectăm asupra beneficiilor sale. Beneficiile Amazon Managed Blockchain ar putea prezenta în mod clar motivele cererii în creștere substanțială pentru blockchain pe AWS.

  • Avantajele „Gestionat complet”

Natura complet gestionată a Amazon Managed Blockchain permite utilizatorilor să creeze rețele blockchain care se întind pe diferite conturi AWS. Poate ajuta un grup de membri să partajeze date și să execute tranzacții fără nicio autoritate centralizată.

În loc să auto-găzduiască infrastructura, companiile care utilizează tehnologia blockchain nu trebuie să își furnizeze hardware-ul, să configureze componente de securitate și de rețea și să configureze software-ul manual. API-ul de vot în Blockchain gestionat de Amazon permite privilegii de vot pentru participanții la rețea pentru adăugarea sau eliminarea membrilor.

După adăugarea unui nou membru, Amazon Managed Blockchain îi permite membrilor să lanseze și să configureze diverse rețele de tip blockchain peer to peer. În plus, Amazon Managed Blockchain oferă și facilități pentru monitorizarea rețelei blockchain. În plus, Amazon Managed Blockchain poate înlocui automat și nodurile cu performanțe slabe.

  • Securitate și scalabilitate îmbunătățite

Avantajele serviciului Amazon Managed Blockchain pe AWS Blockchain includ și scalabilitate și securitate. Blockchain gestionat permite funcțiile pentru scalabilitatea ușoară a rețelei blockchain în funcție de creșterea rețelei. Când membrii rețelei au nevoie de capacitate suplimentară pentru noi tranzacții și verificare, membrul poate utiliza API-uri pentru a adăuga rapid un nou nod peer.

Marea varietate de tipuri de instanțe cu diferite combinații de memorie și CPU pot oferi flexibilitatea dorită pentru selectarea resurselor. Cel mai important dintre toate, Blockchain gestionat poate asigura securitatea rețelei blockchain cu ajutorul tehnologiei AWS Key Management Service (KMS). Ca urmare, poate rezolva și cerințele pentru configurarea stocării cheii securizate individuale.

  • Flexibilitate pentru diferite cadre Blockchain

Amazon Managed Blockchain este o intrare crucială în AWS Blockchain datorită suportului său pentru selectarea protocoalelor blockchain de întreprindere. În prezent, Amazon Managed Blockchain oferă suport pentru două cadre renumite blockchain, cum ar fi Hyperledger Fabric și Ethereum.

Interesant este că Hyperledger Fabric acceptă aplicații care depind de permisiuni stricte și controale de confidențialitate cu un anumit set de membri. Pe de altă parte, Ethereum este o opțiune favorabilă pentru rețelele blockchain cu o natură foarte distribuită, axată pe transparența datelor pentru toți membrii. În plus, Enterprise Ethereum poate fi o alternativă promițătoare pentru o rețea publică blockchain Ethereum.

  • Fiabilitate îmbunătățită

Aspectul final benefic al Amazon Managed Blockchain în peisajul AWS Blockchain se referă la fiabilitate. Amazon Managed Blockchain oferă o asigurare absolută a fiabilității pentru „serviciul de comandă.” Serviciul de comandă este o componentă din Hyperledger Fabric care ajută la livrarea tranzacțiilor în întreaga rețea blockchain.

Pe de altă parte, serviciul de comandă implicit al Hyperledger Fabric nu oferă stocare pentru istoricul tranzacțiilor complete. Ca urmare, creează dificultăți în urmărirea sau recuperarea istoricului tranzacțiilor în funcție de cerințele dvs. Serviciul de comandă al Amazon Managed Blockchain se bazează pe tehnologia Amazon QLDB.

Jurnalul de modificări imuabile al serviciului de comandă din Amazon Managed Blockchain ajută la menținerea exactă a istoricului tranzacțiilor din rețelele blockchain. Prin urmare, AWS Blockchain se poate asigura că utilizatorii își pot salva datele cu asigurarea garanțiilor pentru integritatea datelor.

Șabloane AWS Blockchain

Prin urmare, puteți asista clar la modul în care Amazon QLDB și Amazon Managed Blockchain servesc drept elemente esențiale esențiale într-un tutorial AWS Blockchain. Un alt aspect important implicat în lumea blockchain-ului pe AWS se referă la șabloanele blockchain. Șabloanele blockchain de pe AWS ajută la crearea și implementarea mai rapidă a rețelelor blockchain prin utilizarea cadrelor blockchain de întreprindere dorite.

Blockchain funcționează, de asemenea, ca o tehnologie de bază de date descentralizată pentru întreținerea unui set de tranzacții și contracte inteligente în continuă expansiune. Șabloanele AWS Blockchain pot ajuta utilizatorii cu configurarea și lansarea pachetelor AWS CloudFormation pentru crearea rețelelor blockchain. Diferite șabloane blockchain pe AWS prezintă resurse și servicii AWS diferite care le sunt atribuite. În plus, specificațiile utilizatorului determină, de asemenea, tipul de servicii și resurse într-un șablon blockchain pe AWS.

Șabloanele AWS Blockchain sunt capabile să valorifice diferite servicii AWS pentru implementarea blockchain în funcție de opțiunile selectate de acestea. Serviciile notabile asociate cu șabloanele blockchain pe AWS includ EC2, Amazon VPC, Amazon ECS și Application Load Balancers. Să aruncăm o privire asupra funcționalităților oferite de aceste servicii și resurse pentru blockchain pe AWS.

Amazon EC2 este o alternativă adecvată pentru obținerea capacității de calcul pentru a rula o rețea blockchain. Amazon VPC sau Virtual Private Cloud ajută la facilitarea accesului la rețea la resursele Ethereum create de utilizatori. În același timp, utilizatorii pot utiliza Amazon VPC pentru personalizarea configurației pentru a asigura securitate și accesibilitate. Șabloanele Blockchain de pe AWS acceptă, de asemenea, Amazon ECS sau Elastic Container Service.

Amazon ECS ajută la orchestrarea implementării containerelor bazate pe cluster în instanțele EC2 pentru rețeaua blockchain. Suportul Application Load Balancer din șabloanele AWS Blockchain permite, de asemenea, un singur punct de contact pentru a accesa interfața de utilizator disponibilă.

Inscrie-te acum: Curs pentru șabloane Enterprise Blockchains

Concluzie

Într-o notă finală, puteți observa în mod clar că combinația dintre cloud și blockchain poate induce rezultate pozitive. Cele mai bune lucruri despre ambele tehnologii se reunesc pentru a oferi cele mai fezabile soluții de afaceri cu asigurarea productivității. Pe termen lung, dezvoltarea și implementarea soluțiilor blockchain prin intermediul platformelor cloud ar câștiga recunoaștere generală.

Deci, ar trebui să începeți să aflați mai multe despre AWS Blockchain dacă doriți să vă duceți cariera de blockchain înainte. Beneficiile de flexibilitate, securitate și scalabilitate ale blockchain-ului pe AWS sunt cele mai importante motive pentru a-i lua în considerare potențialul.

Dar mai întâi profesioniștii aspiranți trebuie să înțeleagă mai bine tehnologia blockchain în sine. Ar trebui să începeți cu certificările noastre blockchain pentru a rămâne înaintea jocului și pentru a profita de puterea AWS pentru îmbunătățirea expertizei lor de dezvoltare blockchain chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me