Încercați să înțelegeți cum funcționează finanțele descentralizate? Pentru a vă ajuta, ne vom adânci în nucleul finanțelor descentralizate și în modul în care funcționează. Să începem!

Lumea cripto a fost întotdeauna speculativă. Cu toate acestea, aspectul tehnologic este ceea ce face criptarea atât de accesibilă. Blockchain este una dintre cele mai noi tehnologii care schimbă modul în care funcționează diferite sectoare.

Finanțele nu diferă. În acest articol, vom discuta despre finanțarea descentralizată și cum va schimba modul în care funcționează firmele financiare. Crypto determină instituțiile financiare să ia măsuri pentru viitor. Acum se uită la blockchain și cripto ca tehnologie următoare pentru rezolvarea problemelor critice din sectorul financiar.

Inscrie-te acum:Introducere în cursul DeFi

Ce este finanțarea descentralizată?

Finanța descentralizată (DeFi) se referă la sistemele monetare care utilizează blockchain-uri publice. Este un nou sistem monetar și, prin urmare, este unul dintre subiectele fierbinți în rândul industrialilor, al experților în blockchain și al studenților ca tine.!

În esență, termenul „public” este important aici. Poate fi echivalat cu similar cu blockchain-ul public Ethereum. În blockchain-ul public, nu există loc pentru autoritatea centralizată.

Nevoia de DeFi vine din faptul că serviciile financiare nu sunt disponibile pentru toată lumea din întreaga lume. Aproape 1,7 miliarde de oameni din întreaga lume nu au mijloace și acces la servicii financiare. De asemenea, institutele financiare nu pot oferi infrastructura necesară pentru a face oamenii să aibă mai mult acces la bani. Infrastructura existentă este imensă, dar lipsește atunci când vine vorba de a ajunge la toată lumea.

Odată cu descentralizarea, actualele defecțiuni ale infrastructurii sunt rezolvate. Îndepărtează punctul de eșec și asigură faptul că înregistrările pot fi stocate și partajate între diferite noduri din rețea. Poate funcționa pe o rețea peer-to-peer fără nicio autorizare centralizată.

Pentru ca infrastructura actuală să funcționeze, există o dependență excesivă de autoritatea centralizată. Fără guvernare, reguli, reglementări și acoperire, este imposibil de implementat în anumite domenii, în special în locurile în care generarea și distribuția bogăției sunt mai puțin sau inadecvate.

De asemenea, autoritatea centralizată deține puterea de a șterge conturile sau de a le bloca dacă consideră acest lucru. Cenzura ar putea fi necesară în unele cazuri, dar în majoritatea cazurilor, este restrictivă și îi face pe utilizatori să sufere.

Un alt element cheie al DeFi este aplicațiile descentralizate (dApps). DApp-urile permit institutelor financiare să creeze aplicații funcționale pe blockchain-ul public și să se asigure că oricine poate interacționa cu ele cu un cost pe interacțiune minim.

Citeste mai mult: Tehnologie financiară descentralizată: un ghid cuprinzător

Abordarea financiară descentralizată

Acum că avem un răspuns la „Ce este finanțarea descentralizată”, este momentul să știm cum poate fi aplicat DeFi-ul finanțelor descentralizate.

De la început, DeFi pare să fie promițător. Poate schimba multe vieți și poate ajuta la utilizarea unei infrastructuri care nu necesită o abordare centralizată.

finanțe descentralizate

Soluția de piață a remitențelor

Cel mai semnificativ impact al DeFi ar fi asupra pieței remitențelor. Piața înconjoară ideea de a trimite milioane de dolari peste granițe de către lucrători care lucrează în țări străine.

Trece printr-o mulțime de probleme cu trimiterea banilor. Una dintre cele mai mari probleme ale lor este cantitatea de taxe pe care trebuie să o plătească pentru a finaliza taxele. Dacă angajatul câștigă mai puțin, atunci ar avea foarte puțin de trimis.

În plus, reducerea taxelor face chiar mai greu pentru oricine lucrează în condiții extreme să salveze orice și să trimită.

Cu DeFi financiar descentralizat, va fi posibil să reduceți costul asociat cu trimiterea de bani cu 50% și mai mult. Prin utilizarea DeFi, oricine lucrează în străinătate nu va trebui să-și facă griji cu privire la trimiterea plăților peste granițe. Aplicațiile de finanțare descentralizate bazate pe Ethereum sunt mai populare aici.

Citeste mai mult:DeFi vs CeFi – Înțelegerea diferențelor

Împrumuturi

Finanțarea descentralizată este, de asemenea, foarte utilă atunci când vine vorba de gestionarea împrumuturilor. În general, industria creditelor este foarte dependentă de accesul la servicii bancare.

Dacă nu aveți acces la servicii bancare sau similare, nu puteți lua un împrumut. Aceasta înseamnă că trebuie, de asemenea, să aveți un scor de credit adecvat sau o evidență bancară pe care să o arătați pentru a dovedi eligibilitatea pentru împrumut.

Cu DeFi, toate acestea se vor schimba. Platforma poate aborda problemele de conectivitate dintre creditori și debitori. Îi vor conecta mai bine și direct. De asemenea, va asigura verificări mai bune ale creditelor și se va asigura că activele digitale pot fi transferate rapid.

Există multe aplicații de finanțare descentralizate bazate pe Ethereum, care oferă facilități de împrumut.

Stablecoins

Un alt caz de utilizare extrem de bun al DeFi este utilizarea sa în monede stabile. Stablecoins sunt create în așa fel încât valoarea sa să nu se schimbe. Monedele financiare descentralizate sunt în mare parte monede stabile și reprezintă o parte crucială a acestei tehnologii.

Sunt monede digitale care pot fi utilizate de populația generală ca monedă digitală. Poate fi folosit ca monedă eliberată de guvern.

De fapt, face ușoară tokenizarea activelor din lumea reală. Activele din lumea reală pot fi adăugate la blockchain și, prin urmare, tranzacționate pe blockchain. Stocarea activelor pe blockchain înseamnă o securitate mai bună și mai puțin predispusă la securitatea cibernetică. Vă recomandăm să verificați singuri aceste monede financiare descentralizate pentru a experimenta cum funcționează acestea în primul rând.

Citeste mai mult: Cele mai bune 30 de aplicații de finanțare descentralizate

Finanțe tradiționale vs. descentralizate (DeFi)

Ce diferențiază finanțele tradiționale și descentralizate (DeFi)? Principala diferență este modul în care funcționează.

Sistemele financiare tradiționale funcționează cu centralizarea și aduce ineficiență și nesiguranță. Riscurile de securitate sunt persistente în actualul sistem financiar tradițional. Criminalitatea informatică crește, de asemenea, din cauza lipsei de evoluție a tehnologiilor utilizate de un institut financiar. Majoritatea tranzacțiilor riscă să fie piratate. Toate acestea prezintă atât riscuri financiare, cât și de date.

DeFi, pe de altă parte, se asigură că problemele sunt rezolvate într-o anumită măsură. În esență, DeFi folosește un blockchain public, ceea ce înseamnă că nu se bazează pe un sistem sau entitate centralizată. Poate funcționa fără a fi nevoie de o infrastructură adecvată.

Pur și simplu descentralizează economia lumii și aduce activități economice viabile tuturor celor din întreaga lume. Blockchain-urile publice pot înlocui în mod eficient sistemul financiar tradițional și le pot face transparente, descentralizate și fără permisiuni.

Să discutăm mai jos despre îmbunătățirile pe care le aduce.

  • Fara Permisiuni: Blockchain-ul public nu necesită permisiunea altcuiva pentru a se alătura și interacționa. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru implementarea globală. De asemenea, asigură remedierea problemei inegalității.
  • Descentralizare: Fără autoritate centrală, datele sunt stocate între diferitele noduri dintr-o rețea
  • Transparenţă: Blockchain-ul public este, de asemenea, transparent.

Exemplul de finanțare descentralizată include Rainier AG. Este o firmă independentă de administrare a activelor care folosește câmpul criptografic în avantajul lor. Ei au stabilit o platformă de schimb STO adecvată împreună cu o platformă de tranzacționare pentru criptomonede.

În prezent, aceștia lucrează pentru a-și îmbunătăți ecosistemul oferind servicii unice în sectorul financiar. Oricum, dacă doriți, puteți folosi acest ghid ca fișier pdf descentralizat pentru materialul dvs. de învățare a proiectului blockchain.

Citește și:50+ proiecte DeFi de top în 2020

Riscuri financiare descentralizate

Nu totul este pozitiv când vine vorba de finanțare descentralizată. Unele provocări trebuie acoperite pentru ao face mai viabilă pentru diferitele guverne și organizații de acolo.

Una dintre cele mai mari provocări pe care DeFi trebuie să le întâmpine este ratele de adopție. Chiar dacă suntem conectați prin Internet, rareori avem conștientizare publică cu privire la DeFi.

Nu mulți oameni știu despre DeFi și acest lucru poate afecta rata de utilizare a acestuia. De fapt, sunt foarte puțini oameni care știu despre cripto. Cripto-ul și-a câștigat popularitatea în timpul creșterii prețului bitcoin și, totuși, nu este nici pe departe „internetul” sau alte tehnologii mai populare de acolo.

Chiar dacă blockchain-urile publice sunt tehnic capabile să ne accepte pe fiecare dintre noi, dar nu are lățimea de bandă pentru a funcționa eficient. În comparație, Visa poate procesa un număr mare de tranzacții pe secundă.

Această limitare este ceea ce nu face din bitcoin un succes atât de mare. De fapt, alte soluții blockchain de a doua generație, inclusiv Ethereum, nu au lățimea de bandă pentru a-l face mai atrăgător în lumea reală. În acest moment, cercetătorii blockchain lucrează din greu pentru a face tehnologia mai scalabilă.

O altă preocupare majoră pentru DeFi este legătura sa cu criptomonedele. Blockchain este o rețea ideală pentru transferul de active digitale.

Monedele stabile sunt răspunsul, dar nu pot fi utilizate pentru fiecare tranzacție de acolo. Aici intervin criptomonedele. Dar natura volatilității criptomonedelor este ceea ce o face să nu fie o soluție ideală pentru lumea reală.

Balanța, o monedă stabilă lansată recent, a trecut prin recepție atât pozitivă, cât și negativă. În general, nu a primit o primire pozitivă și multe instituții au renunțat la colaborarea la proiectul Balanță.

Doriți să aflați mai multe riscuri în DeFi? Consultați ghidul nostru privind riscurile din DeFi și modul în care le puteți gestiona chiar acum!

De ce este atât de popular finanțele descentralizate?

Trebuie să vă întrebați de ce finanțele descentralizate sau DeFi sunt atât de populare în rândul instituțiilor financiare. Ei bine, după cum puteți vedea, vine cu multe beneficii. De exemplu, vă va oferi mai multă siguranță și transparență pe termen lung.

În afară de adoptarea lucrărilor, DeFi trebuie să se asigure și că are un cadru de reglementare adecvat. Întrucât se află pe un blockchain public, este necesar să aducem reglementări în spațiu.

În acest moment, există mai multe organizații DeFi care lucrează la propriile soluții. Soluțiile lor sunt independente și, prin urmare, nu respectă nicio orientare.

Creează o piață fragmentată, care ar deveni greu de realizat în viitorul apropiat. Cu tot mai multe platforme DeFi, nu putem găsi că niciuna dintre ele să nu reușească, pierzând timp, bani și riscând și ideea..

Există, de asemenea, unele țări care interzic cryptos sau le reglementează prea greu pentru a le face greu de utilizat.

Soluția este de a avea o organizație de reglementare open-source care să poată colabora pentru a aduce împreună proiecte. Procedând astfel, ne putem asigura că DeFi poate crește în direcția corectă.

Citeste mai mult: Cum funcționează finanțele descentralizate?

Crește la popularitate

Blockchain are mai mult de un deceniu. Cu toate acestea, nu am văzut popularitatea DeFi până în 2019. Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a lumii nu a fost conectată prin Internet.

În acel moment, finanțarea descentralizată nu avea niciun sens, deoarece ar necesita internetul pentru conectivitate.

Cred că DeFi va deveni mai popular până în 2025. Internetul crește rapid și devine mai accesibil ca niciodată. India, una dintre țările lumii a treia, a cunoscut, de asemenea, o creștere extraordinară atunci când vine vorba de telefoane mobile și conectivitate la internet.

Oricum, dacă doriți, puteți folosi acest ghid ca fișier pdf descentralizat pentru materialul dvs. de învățare a proiectului blockchain.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Concluzie: Viitorul finanțelor descentralizate

În prezent, viitorul finanțelor descentralizate pare destul de luminos. Multe companii caută deja finanțarea descentralizată ca alternativă la cele tradiționale. De asemenea, multe companii au luat deja măsurile necesare pentru a implementa proiecte de finanțare descentralizate.

Deci, se pare că adopția va continua să crească. Astfel, dacă vă aflați într-un institut financiar sau într-o companie similară care se ocupă de finanțe, ar trebui să aruncați cu siguranță o privire la DeFi. Deoarece acum este o stea în creștere, nu trebuie să pierdeți șansa de a beneficia de ea.

Pentru orice novice care dorește să aprofundeze subiectul, chiar mai mult, vă recomandăm să începeți cu Cursul nostru de introducere în DeFi. De ce nu începeți acum procesul de adopție?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me