Managerul de proiect Blockchain este una dintre alegerile profitabile în carieră în acest moment. Pentru a vă ajuta în carieră, ne vom descurca mai adânc în disecarea abilităților de care veți avea nevoie pentru a deveni una. Deci, ia o ceașcă de cafea și citește mai departe!

Tehnologia blockchain perturbă toate industriile și dă naștere la noi oportunități de angajare a oamenilor, îndeplinire a sarcinilor și afaceri. Cu toate acestea, nu contează cât de mult această tehnologie automatizează procesele, deoarece oamenii vor lua întotdeauna inițierea pentru afaceri sau nevoile personale la sfârșitul zilei.

Prin urmare, una dintre cele mai importante faze ale ciclului de viață al dezvoltării blockchain-ului este faza de inițiere a proiectului, care va avea întotdeauna manageri de proiect, clienți și părți interesate. Aceștia sunt responsabili de descrierea obiectivelor, a scopului, a foii de parcurs și a rezultatelor. Deci, nevoia unui manager de proiect blockchain nu va înceta să existe niciodată.

Puteți profita de această oportunitate și vă puteți asigura o carieră sigură în acest domeniu. Cu toate acestea, va trebui să stăpâniți abilități specifice pentru a deveni manager de proiect. Acest ghid va acoperi abilitățile sau calificările educaționale de care veți avea nevoie pentru a obține un loc de muncă ca manager de proiect blockchain.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Contents

Cine este manager de proiect Blockchain?

Managerii de proiect sunt în fruntea fiecărui proiect de registru descentralizat, care acționează ca legătura dintre dezvoltatori și clienți. Practic, vă veți asigura că dezvoltatorii sunt la îndemână cu privire la sfera fiecărui proiect și vă veți asigura că puteți îndeplini așteptările clientului.

În realitate, managerul de proiect blockchain este responsabil pentru gestionarea echipei. Împreună cu echipa, veți lucra mai ales la sistemul de baze de date, la sistemele de procesare și la economia simbolică a proiectului. Dacă proiectul nu se bazează pe o economie simbolică, veți supraveghea întregul proces de infrastructură blockchain.

Practic, descrierea postului managerului de proiect blockchain include monitorizarea și raportarea resurselor, trecând cu vederea protocoalele de securitate, sistemele de gestionare a tranzacțiilor și dezvoltarea oricărei caracteristici specializate.

De fapt, managerul poate rezolva chiar problema care vine din procesele blockchain.

După cum știți, sistemul de registre și unitățile de procesare se află în centrul fiecărui proiect bazat pe tehnologie blockchain. Deci, este foarte important să vă asigurați că aceste sisteme au cea mai mare performanță și fiabilitate. Prin urmare, va trebui să vă asigurați că aceste activități de procesare sunt întotdeauna la eficiența și fiabilitatea lor maximă.

În realitate, gestionarea proiectelor blockchain acoperă tot, începând de la dezvoltarea foilor de parcurs până la implementarea soluției. Și managerul de proiect blockchain este în centrul acestuia. Indiferent în ce industrie lucrați, sunteți singurul care garantează succesul unui proiect.

Deci, vedeți, această carieră vine cu multă importanță și responsabilități. De aceea, această slujbă merită.

Citește și:Ghid pentru începători la Blockchain

De ce abilități aveți nevoie pentru a deveni manager de proiect Blockchain?

Va trebui să stăpâniți anumite abilități pentru a obține un loc de muncă ca manager de proiect. Cu atât mai mult, întreprinderea de astăzi caută numai experți. Deci, trebuie să vă asigurați că CV-ul dvs. este suficient de îmbogățit pentru asta.

abilități de manager de proiect blockchain

Obțineți cunoștințe amănunțite despre Blockchain Essentials

Locurile de muncă de manager de proiect Blockchain vă vor cere să știți despre tehnologia blockchain. Aceasta poate include o bază de cunoștințe generală sau expertă pe această temă. Deci, înainte de a vă scufunda în partea tehnică a blockchain-ului, trebuie mai întâi să înțelegeți cum funcționează de fapt tehnologia.

De obicei, elementele de bază conțin o idee despre ce este tehnologia, cum funcționează, cum funcționează fiecare dintre elementele de bază și așa mai departe. Deci, începeți cu învățarea definiției blockchain-ului și apoi treceți încet la subiecte complicate, cum ar fi contractele inteligente.

În general, este o idee bună să începeți cu un curs de manager de proiect blockchain pentru a afla despre tehnologie de la un formator profesionist. În acest fel, vă veți îndemna cu siguranță în cel mai scurt timp.

Învață să cuplezi afacerea cu Blockchain

În calitate de manager de proiect, este vital pentru dvs. să știți cum puteți cupla blockchain-ul cu afacerea. De exemplu, compania dvs. poate dori să integreze o soluție blockchain la sistemul lor existent (în majoritatea cazurilor, pentru a spori eficiența proceselor). Dar dacă nu știți cum este compatibil blockchain-ul cu modelul de afaceri al companiei dvs., nu îl veți putea retrage niciodată.

În realitate, este una dintre sarcinile cruciale pe care trebuie să le stăpânești cu siguranță. Așadar, vă voi sugera să începeți prin a încerca să cuplați blockchain-ul cu modelele de afaceri existente. Odată ce sunteți capabil să eliminați acest lucru, vă puteți muta pentru a crea noi modele de afaceri pe partea de sus a blockchain-ului.

În realitate, această abilitate îți poate oferi locuri de muncă foarte bine plătite, deoarece majoritatea companiilor de întreprinderi nu știu cum tehnologia poate lucra cu afacerea lor.

Învață să dezvolți strategia de implementare Blockchain

Bineînțeles, va trebui să fii un expert în dezvoltarea strategiilor de implementare a blockchain-ului. Dacă nu aveți în minte o strategie clară din start, atunci crearea soluției va fi dificilă. Oricum, dacă nu aveți experiență sau cunoștințe anterioare pe acest subiect, atunci este mai bine să studiați implementările blockchain care au deja succes.

La ce bun va face? Ei bine, pentru început, vă va ajuta să analizați modul în care alte companii și-au strategizat soluțiile blockchain. Când începeți să vedeți cum iau această chestiune, veți prinde curând tactici speciale.

Mai mult, vă puteți alătura unui consorțiu sau unei comunități pentru a înțelege mai bine modul în care lucrează alții. În realitate, comunitatea blockchain este vastă și de susținere. Deci, puteți obține o experiență bună de la aceste comunități.

Polonați-vă abilitățile de conducere și management

Responsabilitatea dvs. de serviciu va depinde în mare măsură de această abilitate. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că puteți deveni un maestru al acestei abilități. În realitate, trebuie să fii o persoană. Locurile de muncă ale managerului de proiect Blockchain vă vor include să conduceți o echipă de profesioniști pe parcursul întregului ciclu de dezvoltare a proiectului blockchain. Fără îndrumarea dvs., echipa dvs. nu o poate realiza.

Deci, este o necesitate pentru tine. Prin urmare, asigurați-vă că vă îmbunătățiți abilitățile de conducere. Fără ca liderul dvs. să asigure succesul unei soluții este o provocare.

De asemenea, ca manager, trebuie să vă coordonați și cu membrii echipei. Un lider inteligent își va descoperi întotdeauna punctele tari și punctele slabe și va atribui sarcini pe baza acestora. Mai mult, trebuie să vă echilibrați și între persoana dvs. prietenoasă și prietenoasă.

Exagerați oricare dintre acestea și echipa dvs. se poate destrăma.

Familiarizați-vă cu instrumentele de gestionare a proiectelor Blockchain

Există multe instrumente de gestionare a proiectelor bazate pe tehnologia blockchain. În realitate, puteți utiliza aceste instrumente pentru a accelera procesul de dezvoltare al proiectului dumneavoastră. Mai mult, acestea sunt eficiente în economisirea timpului și a resurselor. Testarea este, de asemenea, ușoară cu ei. Nu sunt grozavi!

Dar da, trebuie să știi cum să le folosești și să păstrezi aceste instrumente incluse în procesul tău de dezvoltare. În acest moment, multe companii de întreprinderi își doresc profesioniști care se simt confortabil folosind aceste instrumente și care pot face lucrurile mai repede.

Deci, pentru procesul dvs. de gestionare, este de fapt o necesitate. Deci, asigurați-vă că știți despre aceste instrumente de gestionare a proiectelor blockchain și utilizați-le corect.

Dezvoltatorii folosesc o mulțime de instrumente blockchain pentru a economisi timp și resurse. Consultați cele mai bune instrumente blockchain pe care dezvoltatorii le adoră!

Fii eficient în gestionarea riscurilor blockchain

O altă abilitate de manager de proiect blockchain de care aveți nevoie este să fiți eficient în gestionarea riscurilor. Cu proiectul blockchain vine un risc enorm. În realitate, miza nu se limitează doar la aspectul tehnic, ci și la rezultatele afacerii.

Deci, vedeți, dacă nu aveți abilități de gestionare a riscurilor, nu puteți prevedea cu ce ar trebui să se ocupe clientul sau compania dvs. în viitor. Mai mult decât atât, de cele mai multe ori, va trebui să faceți eforturi unice, care vor veni cu teritorii neexplorate.

Dacă poți controla riscurile, oricât de unice ar fi acestea, arată că ești în topul jocului tău. Aceasta este o oportunitate excelentă de a obține bonusuri și de a vă ridica rapid la vârf.

Poseda cunostinte despre cum functioneaza standardele si ecosistemele

Formarea managerului de proiect Blockchain vă poate ajuta să dețineți cunoștințele despre înțelegerea modului în care funcționează ecosistemul și standardele. În prezent, diferențele dintre standardele fiecărui ecosistem sunt masive și de aceea este destul de imposibil să se realizeze interoperabilitatea între ele.

Dar, deoarece standardele par să varieze, ar trebui să aflați cum funcționează și ce cale trebuie să urmați. De exemplu, Hyperledger și Ethereum vin cu standarde variabile. Mai mult, Hyperledger se concentrează pe accesul permis și pe accesul public Ethereum.

Deci, trebuie să fii competent să alegi care dintre cele mai potrivite cu proiectul tău. Vă voi sugera să aruncați o privire la Corda, Hyperledger, Quorum și Ethereum pentru a afla despre ele.

Aveți abilități strategice pentru rezolvarea mai rapidă a problemelor

Un manager de proiect blockchain trebuie să fie strategic. Abilitățile strategice sunt extrem de importante pentru a deveni manager de proiect. În realitate, lucrul la un nou proiect într-un mediu de întreprindere poate genera o mulțime de probleme.

Prin urmare, va trebui să vă asumați responsabilitatea de a le rezolva și trebuie să faceți acest lucru cât de repede puteți. Dar asigurați-vă că nu comiteți erori în timp ce faceți acest lucru, deoarece acest lucru poate duce la pierderi. Deci, trebuie să-ți perfecționezi abilitățile strategice la perfecțiune înainte de a putea aplica chiar și pentru un loc de muncă.

Cred că pentru asta, verificarea studiilor de caz despre probleme sistematice vă ajută foarte mult. Totuși, nu uitați că de cele mai multe ori vă veți confrunta cu probleme unice. Așadar, trebuie să veniți cu soluții unice pentru a le rezolva.

Fii expert în gestionarea bugetului

Gestionarea bugetului este una dintre părțile cruciale ale unui manager de proiect blockchain. Ei bine, nu va trebui să fiți un șiret la matematică, dar un bun simț al bugetului vă poate ajuta să faceți un drum lung. Una dintre sarcinile dvs. esențiale va include asigurarea utilizării bugetului proiectului cât mai eficient posibil.

Este în regulă dacă parcurgi doar puțin câteodată, dar trebuie să te asiguri că majoritatea proiectelor tale se realizează în limita bugetului.

Dacă sunteți un expert în gestionarea costurilor, puteți realiza orice proiect, chiar dacă bugetul este prea restrâns. Un alt lucru esențial de reținut este diferitele strategii pe care le puteți implementa pentru a reduce costurile fără a compromite calitatea.

Know-How Funcționează Arhitectura Blockchain

Acesta este un alt aspect tehnic al postului în care trebuie să excelați. Abilitățile managerului de proiect Blockchain acoperă cunoașterea modului în care funcționează arhitectura blockchain. Trebuie să fiți la curent cu toate cele mai recente descoperiri arhitecturale din această nișă.

Din nou, înțelegerea modului în care funcționează hash sau consensul este un punct pozitiv.

Sfat Pro: Parcurgeți toate hărțile albe ale platformelor populare blockchain pentru întreprinderi. Vă va ajuta să înțelegeți cum funcționează infrastructura blockchain.

În realitate, este, de asemenea, o practică excelentă pentru a-ți crește abilitățile de inovare. Dar trebuie să dedici mult timp pentru a valorifica această abilitate. De asemenea, puteți obține o certificare de manager de proiect blockchain pentru a obține o pregătire adecvată de la un instructor calificat.

Inscrie-te acum:Curs de arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

Posedați o înțelegere mai profundă a diferitelor platforme Blockchain

Știți că există diferite tipuri de platforme blockchain și nu fiecare dintre ele este potrivită pentru fiecare tip de proiect. Deci, trebuie să aflați cum funcționează aceste diferite tipuri de platforme pentru a dezvolta POC pentru proiect.

Practic, există trei tipuri de blockchain – blockchain privat, public și federat. Este posibil să vedeți și blockchains hibrizi. În realitate, toate acestea au caracteristici, puncte forte și puncte slabe diferite.

Așadar, asigurați-vă că aflați despre ele temeinic. Fără a le înțelege, nu poți lua o decizie educativă asupra platformei care se potrivește nevoilor clientului tău.

Învață să faci o planificare strategică operațională pe termen lung

Efectuarea planificării strategice operaționale pe termen lung este o necesitate pentru managerii de proiect blockchain. Deci, trebuie să excelezi și în acest sens. În realitate, puteți începe cu definirea și determinarea scopului proiectului și care sunt obiectivele dvs. Apoi, trebuie să preziceți cât de multe resurse veți avea nevoie pentru a atinge obiectivul și pentru a le gestiona cel mai eficient și mai eficient.

În realitate, crearea unui program pentru fiecare sarcină și gestionarea unui plan de lucru vor face lucrurile rapid. Deci, odată ce puteți defini acestea, vă puteți bloca planificarea pe termen lung fără probleme. Cred că aceasta este una dintre calitățile excelente pe care ar trebui să le aibă un manager de proiect.

Master Dezvoltare și gestionare a contractelor inteligente

S-ar putea să credeți că nu va trebui să stăpâniți această abilitate, dar, într-adevăr, va trebui să mențineți contacte cu clienții. Iar cu blockchain-ul vin contracte inteligente, deci este necesar să știm cum să le folosim.

O parte din responsabilitățile dvs. va include gestionarea furnizorilor. Dar fără abilități în contractele inteligente, nu poți face asta. Managementul contractelor se va concentra pe gestionarea acestor achiziții.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să mergeți la un training de manager de proiect blockchain care include contracte inteligente. În realitate, puteți utiliza acest tip de instruire pentru a afla despre procesul de dezvoltare și pentru a vă instrui asupra gestionării acestora.

Contractele inteligente sunt unul dintre elementele de bază ale unui proiect blockchain. Aflați mai multe despre aceasta din ghidul nostru final de contracte inteligente acum!

Obțineți experiență cu ciclul de viață al dezvoltării proiectelor Blockchain

Practic, ciclul de viață al dezvoltării proiectului blockchain poate include 8-10 pași. Acestea vor începe cu identifică problema și obiectivul scalării POC și lansării produsului. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a afla despre aceasta participând activ la el.

Dacă sunteți doar un începător, atunci alegeți locuri de muncă pentru stagiari care se concentrează pe dezvoltare. Ca stagiar, puteți vedea cum gestionează managerul și lansează cu succes un produs. Mai mult, dacă sunteți deja expert, atunci ar trebui să aveți deja potențialul de a realiza cu succes un întreg proiect.

Dar, în orice caz, dacă nu, atunci pentru un loc de muncă într-o firmă de dezvoltare software blockchain și să câștige experiențe. Vă va îmbunătăți CV-ul, iar marile companii vor dori să vă angajeze cu un salariu bun.

Fii un expert în dezvoltarea de software bazat pe blockchain

Acesta este un plus în ceea ce privește managerii de proiect. Deoarece veți lucra exclusiv pe nișă de tehnologie și IT, nu vă puteți conduce membrii echipei în direcția corectă fără cunoștințe adecvate despre dezvoltarea de software.

De exemplu, veți avea dezvoltatori și ingineri în echipă. Deci, atunci când au lovit un patch dur, trebuie să îi ajutați să rezolve problema corect. Dar dacă nu știți cum funcționează dezvoltarea de software blockchain sau nu știți cum să programați, atunci nu îi puteți ajuta în niciun fel.

Sincer, fără asta, nu veți fi calificat pentru acest post. Deci, asigurați-vă că perfecționați această abilitate la perfecțiune, practicând zilnic.

Înscrieți-vă într-un program de certificare Enterprise Blockchain

Un mic sfat secret pentru dvs. – o certificare pentru blockchain-urile de întreprindere merge într-adevăr un drum lung. Aceasta este de fapt una dintre cele mai bune modalități de a obține un avans în călătoria dvs. blockchain. În prezent, există multe cursuri pe piață.

Dar trebuie să vă asigurați că obțineți cel mai bun de pe piață. Practic, majoritatea cursurilor nu oferă valoarea de care aveți nevoie cu adevărat pentru banii pe care îi cheltuiți pentru ei. Folosind aceste cursuri, puteți înțelege rapid fundamentele blockchain-ului, cum funcționează diferite arhitecturi și riscurile majore asociate tehnologiei.

Cursul de manager de proiect Blockchain vă poate ajuta, de asemenea, să aflați despre platforme populare precum Ethereum, Hyperledger, și Corda. După cum știți deja, învățarea despre acestea este esențială pentru cariera dumneavoastră.

În realitate, cu ajutorul certificării managerului de proiect blockchain, vă puteți îmbogăți CV-ul și puteți obține rapid un post cu salarii mari. Adică, companiile sunt în căutarea unor experți și deținerea unei certificări pe care o prezintă cu adevărat.

De ce ar trebui să deveniți un manager de proiect Blockchain?

Cerere ridicată și perspective de viitor

Cererile pentru managerii de proiect blockchain sunt în creștere. Acum, că blockchain-ul devine încet o nișă consacrată, multe companii lucrează la soluții. Deci, acest lucru dă naștere cererii, dar oferta de persoane calificate nu este încă suficientă.

Puteți folosi cu ușurință această oportunitate în beneficiul dvs..

Salariu atractiv

Salariul managerului de proiect Blockchain poate varia de la 60k $ 136k $. Evident, cu cât aveți mai multă experiență, cu atât puteți solicita mai mult salariu de la companiile de întreprindere. În realitate, din cauza cererii mari pentru această poziție, salariul managerului de proiect blockchain pare să devină mai atractiv. Nu numai acest lucru, dar vă puteți aștepta, de asemenea, să obțineți o parte din proiectele la care veți lucra. Deci, în cele din urmă, este o oportunitate excelentă pentru asigurarea viitorului.

Doriți să aflați mai multe despre salariile altor locuri de muncă blockchain? Aruncați o privire la ghidul nostru de salarizare a locurilor de muncă blockchain pentru a afla mai multe despre acesta.

Program de lucru flexibil

Dacă ați verificat orice postare despre acest post, este posibil să fi observat avantajul flexibil al programului de lucru. Aproape, toată descrierea postului managerului de proiect blockchain include faptul că oferă ore de lucru flexibile.

Acest lucru se datorează faptului că munca dvs. este în principal în funcție de proiect și munca pe care va trebui să o faceți va varia semnificativ în funcție de aceasta. Însă companiile de întreprindere sunt dispuse să vă lase să vă lase în pericol și să nu facă necesară menținerea unui program 9-5.

Oportunitate în diverse industrii

Acum că blockchain-ul este utilizabil în diverse industrii, oportunitățile tale sunt nelimitate. Dacă doriți să lucrați în lanțul de aprovizionare, puteți, dar puteți lucra și în finanțe. Aproape toate industriile pot beneficia de această tehnologie și, pentru aceasta, majoritatea acestor companii se concentrează pe dezvoltarea de soluții de dragul lor.

Instruire pentru nivelul CEO

Practic, responsabilitățile unui CEO se potrivesc cu managerii de proiect. În realitate, ambii gestionează oameni și modele de afaceri. Așadar, vă puteți gândi să luați această funcție pentru a vă pregăti cum să deveniți CEO.

În plus, este o bună oportunitate de a vă ridica la nivel și de a afla despre pozițiile de înaltă autoritate.

Lucrați la proiecte unice

Blockchain este o tehnologie destul de nouă. Deci, veți vedea o mulțime de proiecte unice pe care nici nu le-ați imaginat niciodată. Folosind blockchain, puteți automatiza practic orice. Deci, inovația nu poate fi limitată niciodată aici. Veți acționa chiar ca un agent de schimbare care va lua parte la noua revoluție.

Oportunitate de învățare

Dacă îți place să fii la curent, atunci această slujbă te poate ajuta să faci asta. Rolul unui manager de proiect vă va oferi posibilitatea de a învăța lucruri noi în fiecare zi. Deci, aveți șansa de a afla despre o tehnologie complet nouă, care va fi viitorul ecosistemului nostru de afaceri.

Poate obține ceva mai bun decât atât?

Inscrie-te acum:Cum să-ți construiești cariera în cursul Blockchains Enterprise

Notă de încheiere

În cele din urmă, după cum ați observat, nevoia unui manager de proiect blockchain nu va înceta să existe niciodată. Tehnologia blockchain este aici pentru a rămâne și este o bună oportunitate de a construi o carieră de-a lungul vieții. Dar pentru asta, trebuie să devii un expert în toate responsabilitățile de serviciu pe care le poți avea.

Puteți face primul pas prin cursul nostru profesional blockchain de întreprindere dacă doriți să aflați despre blockchain într-un mod ușor.

Mai mult, puteți consulta și cursul nostru gratuit blockchain dacă nu sunteți sigur că mergeți la un curs profesional. Deci, nu pierdeți timp și începeți-vă călătoria blockchain acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me