Blockchain poate rezolva o mulțime de probleme din lumea reală și poate oferi un model de afaceri și o structură economică mai bune pentru noi toți. Să explorăm aceste probleme și soluțiile posibile pe care le oferă blockchain-ul.

Suntem cel mai obișnuiți să auzim despre blockchain împreună cu Bitcoin și Cryptocurrency. Cu toate acestea, aplicația sa depășește cu mult activele digitale. De fapt, blockchain-ul este de departe una dintre cele mai perturbatoare și revoluționare tehnologii ale timpului nostru.

Potrivit rapoartelor, se estimează că cheltuielile globale pentru blockchain vor crește și se așteaptă să depășească 15,9 miliarde de dolari până în 2023.

În plus, aproape fiecare secțiune industrială caută să adopte tehnologia blockchain și să profite de avantajele sale. Acest lucru începe pentru companiile fintech așteptate, chiar și pentru industria media și îngrijirea sănătății.

Deci, ce face ca blockchain-ul să fie luată în calcul această forță masivă? Ei bine, în scopul acestei citiri, am realizat o listă care acoperă unele dintre problemele din lumea reală și modul în care blockchain oferă soluții eficiente și eficiente. Mai mult decât atât, vom ști și care este problema principală pe care blockchain încearcă să o rezolve?

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Contents

Probleme rezolvate de Blockchain: Ce este Blockchain?

După cum s-ar putea ca numele să te facă să te gândești, Blockchain nu este altceva decât un lanț de blocuri – bine, teoretic cel puțin. „Blocurile” de aici reprezintă informații digitale care sunt legate sau „înlănțuite” de alte blocuri folosind un hash criptografic al blocului anterior.

Această structură unică îl face extrem de sigur și rezistent la orice fel de modificare a datelor, și aici se află cea mai mare parte a aplicației sale.

În primul rând, trebuie să țineți cont de faptul că nu există o autoritate centrală care să guverneze blockchain-ul. Acest lucru îl face un sistem complet democratizat. Apoi, deoarece informațiile furnizate sunt imuabile, pot fi ușor partajate și deschise publicului, permițând niveluri de transparență de neegalat..

Acești doi factori fac din blockchain literalmente următorul lucru cel mai mare de la venirea internetului. Dar ce probleme rezolvă blockchain-ul, făcându-l atât de popular și revoluționar?

Ei bine, iată câteva exemple de probleme din lumea reală pe care blockchain le rezolvă. Deci, fără alte întrebări, să începem:

Aflați mai multe despre elementele de bază ale blockchain-ului aici: Blockchain pentru începători: Ghid de inițiere.

Top 10 probleme din lumea reală rezolvate de blockchain

Acum, că aveți o înțelegere de bază despre ce este blockchain-ul și cum funcționează, să trecem repede peste unele probleme din lumea reală și cum această tehnologie revoluționară poate fi utilizată pentru a le rezolva și a oferi soluții. Vom ști, de asemenea, care este problema principală pe care blockchain încearcă să o rezolve?

Rezolvarea problemelor Blockchain

1. Plăți transfrontaliere

Problema: Starea actuală a plăților internaționale prin canale bancare este un hotch-potch, pentru a spune cel puțin. Este un proces cu mai mulți pași care implică o mulțime de intermediari. În plus, fiecare etapă a procesului necesită mult timp și necesită, de asemenea, o sumă mare de bani.

De fapt, potrivit Băncii Mondiale, taxa de tranzacție medie pentru plățile la nivel mondial este de aproximativ 7%. Asta e mult!

Cum rezolvă problemele Blockchain

Blockchain ajută la eficientizarea întregului proces prin eliminarea oricăror intermediari și proceduri îndelungate, astfel povara întârzierilor inutile.

Utilizând registrul său distribuit sigur și sofisticat, odată ce o tranzacție este înregistrată, plata este aproape instantaneu transferată către partea destinatară. Deoarece tranzacția nu poate fi inversată sau modificată, aceasta asigură, de asemenea, o mai bună responsabilitate și securitate decât sistemul utilizat în prezent.

Potrivit Deloitte, pentru tranzacțiile efectuate utilizând blockchain, părțile implicate suportă cu 40% până la 80% mai puține comisioane de remitere decât metodele tradiționale. Nu numai asta, dar toate tranzacțiile sunt procesate și finalizate în doar 4-6 secunde, în loc să aștepte zile întregi.

Și când includeți avantajele securității și transparenței adăugate în mix, blockchain este cu siguranță o soluție mai bună pentru tranzacțiile monetare globale.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

În prezent, o grămadă de companii fintech utilizează blockchain pentru a rezolva această problemă. Numele notabile din câmp includ:

Cerc: Permite utilizatorilor să transfere bani în siguranță (mai multe valute acceptate) în peste 29 de țări.

Clipoci: Ajută băncile, furnizorii de plăți și schimburile de active digitale să trimită și să primească bani la nivel global, rapid și cu taxe minime de remitere.

WeTrade: WeTrade oferă o platformă digitală inovatoare care permite băncilor și întreprinderilor să lucreze în colaborare în toată Europa, oferind oportunități sigure, transparente.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain? Consultați ghidul nostru definitiv de definiții blockchain chiar acum!

2. Managementul lanțului de aprovizionare

Problema: Managementul lanțului de aprovizionare se referă la planificarea și executarea tuturor proceselor conexe care conduc la o implementare a produsului finit. În general, constituie o rețea de entități – persoane fizice sau companii care pornesc de la furnizorii de materii prime, direct la producătorii de produse, apoi la distribuitori.

Un lanț de aprovizionare bine optimizat asigură o productivitate maximă cu activitate frauduloasă redusă și costuri generale. După cum vă puteți imagina, implementarea acestui lucru în lumea reală este o treabă agitată. S-au făcut eforturi de automatizare folosind AI și Machine Learning, dar blockchain promite să fie un schimbător de jocuri în acest domeniu. Deci, aceasta este una dintre problemele lumii reale rezolvate de blockchain.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Unul dintre beneficiile cheie pe care blockchain le aduce managementului lanțului de aprovizionare ar fi interoperabilitatea.

Transparența în partajarea datelor asigură faptul că toată lumea se află pe aceeași pagină – începând de la producători până la comercianți cu amănuntul, furnizori și chiar contractori. La rândul său, acest lucru ajută la reducerea oricăror conflicte și întârzieri în operațiuni.

În plus, întrucât toate produsele pot fi urmărite în timp real, reduce riscul deplasării greșite sau blocarea mărfurilor în lanțul de aprovizionare.

Și dacă nu este tot, blockchain oferă scalabilitate la niveluri inimaginabile, bazele de date mari fiind disponibile din mai multe locații din întreaga lume. Acest lucru înseamnă că, indiferent cât de mare este afacerea dvs. sau cât de răspândită este pe tot globul, utilizând blockchain, veți putea să vă gestionați lanțul de aprovizionare fără efort.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

Câteva exemple de companii care utilizează blockchain pentru un management eficient al lanțului de aprovizionare sunt:

Origintrail: Acestea oferă un protocol de schimb de date care poate fi utilizat de lanțurile de aprovizionare interconectate.-

Openport: O platformă Blockchain conectează direct expeditorii și transportatorii, ceea ce reduce costurile și optimizează gestionarea lanțului de aprovizionare.

Walmart: Walmart, unul dintre cele mai mari magazine cu amănuntul, utilizează blockchain pentru a-și îmbunătăți lanțul de aprovizionare.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma finanțarea comercială acum!

3. Probleme de responsabilitate cu contractele și acordurile tradiționale

Problema: În esență, creăm contracte și acorduri, deoarece există o lipsă de încredere între părțile care tranzacționează. Drept urmare, parcurgem această procedură legală de creare a contractelor, un proces cu mai multe etape care implică și mai multe părți și tone și tone de hârtie.

Drept urmare, se cheltuie mult timp și bani pe intermediari. Imaginați-vă ultima dată când ați creat un contract și câți bani a trebuit să plătiți avocatului dvs. pentru crearea tuturor acelor acte de reglementare sau cât timp ați petrecut conducând în sus și în centru pentru a aduna toate semnăturile.

Chiar dacă considerăm acest lucru ca o normă și o parte a creării contractelor și acordurilor, toate aceste inconveniente pot fi evitate prin utilizarea tehnologiei blockchain, în special a contractelor inteligente.

Deci, aceasta este una dintre problemele lumii reale rezolvate de blockchain.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Ei bine, blockchain-urile permit ceva cunoscut sub numele de contracte inteligente, o soluție ingenioasă și înlocuirea viitoare a contractelor și acordurilor tradiționale. Deci următoarea întrebare evidentă ar fi, ce este un contract inteligent?

Ei bine, un contract inteligent este practic câteva linii de coduri pe care le puteți stoca pe un Blockchain. Acestea sunt programate pentru a executa anumite acțiuni – în mod ideal, procesați o tranzacție de îndată ce sunt îndepliniți termenii și condițiile specificate în liniile de cod.

Acum, deoarece contractele inteligente sunt stocate pe blockchain, termenii și condițiile nu pot fi modificate sau manipulate. În plus, totul este deschis și disponibil publicului, permițând o transparență mai mare.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

Există tone de companii și companii care au adoptat deja contracte inteligente în schimbul acordurilor tradiționale. Iată câteva mențiuni notabile:

Tradelanse: Ajută la digitalizarea lanțului de aprovizionare prin simplificarea acordurilor și a contractelor tradiționale.

Tradeix: Tradeix rescrie finanțarea capitalului circulant și comerțul utilizând blockchain. Acestea oferă valoare finanțatorilor alternativi, băncilor, furnizorilor de valoare adăugată etc.!

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra guvernelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru guvern chiar acum!

4. Furt de identitate

Problema: În esență, identitatea ta nu este altceva decât o colecție de revendicări referitoare la tine ca persoană. Aceasta include date despre locul în care locuiți, numărul pașaportului, permisul de conducere, numărul de securitate socială și așa mai departe. Toate acestea sunt puncte de date utilizate de guverne și stocate în baze de date centralizate.

Un actor rău poate pune mâna pe unul dintre aceste documente, iar exploatarea anumitor defecte de securitate îți fură identitatea. Aceștia vă pot folosi identitatea pentru a obține un avantaj financiar sau pentru a obține credite în numele dvs. Aceasta este o problemă serioasă! De fapt, mulți infractori fură și identitatea unui mort pentru a comite infracțiuni și a scăpa de ea. Deci, aceasta este una dintre problemele lumii reale rezolvate de blockchain.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Blockchain oferă o soluție nouă la problemă. Într-o platformă descentralizată, aveți acces la o cheie privată și o cheie publică. Cheia publică este pusă la dispoziția publicului.

Și datorită naturii deschise și transparente a blockchain-ului, toată lumea vă poate accesa înregistrările publice. Cu toate acestea, oferă securitate concretă, deoarece nimeni nu vă poate modifica sau edita datele.

Acum, în cazul în care doriți să accesați datele dvs. personale sau să oferiți autorizație, puteți utiliza cheia privată pentru a vă verifica identitatea. Este o metodă simplă, dar oferă multă siguranță împotriva furtului de identitate restricționat, așa cum se efectuează astăzi.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

O mulțime de noi start-uri Blockchain au apărut în jurul managementului identității. Iată câteva dintre cele mai importante:

Validare ID: Compania folosește tehnologia Blockchain pentru a oferi soluții de identitate digitală, inclusiv un serviciu complet de semnături electronice. Serviciul lor se străduiește să ofere servicii simple și rentabile, care oferă, de asemenea, securitate de înaltă clasă.

NewBanking: NewBanking permite utilizatorilor să-și împărtășească identitatea pe web fără să se îngrijoreze de pierderea sau sacrificarea datelor sensibile.

Sovrin: Sovrin oferă prima rețea de identitate auto-suverană (SSI) din lume.

Uport: Uport permite companiei să construiască un ecosistem de încredere și să ofere clienților și partenerilor o modalitate de a tranzacționa în siguranță.

Citește și: Blockchain pentru identitate digitală

5. Gestionarea și protejarea datelor pacienților în organizațiile de asistență medicală

Problema: Sistemele medicale actuale utilizează sisteme centralizate pentru a înregistra și gestiona datele pacienților. Acestea pot fi mai puțin sigure și supuse dezinformării.

Au existat numeroase cazuri de încălcări ale datelor în spitale în care au fost furate date despre pacienți, precum informații despre cardul de credit și înregistrări de testare genomică. De fapt, între 2009 și 2017, peste 176 de milioane de evidențe ale pacienților au fost compromise din cauza încălcărilor datelor.

Mai mult, starea actuală a comunicării interhospitalare a datelor pacienților este o mizerie completă. De multe ori pacienții aleg să schimbe spitalul. Uneori, din cauza urgențelor, sunt internați în spitale într-o altă rețea.

Acum, deoarece sistemul actual nu facilitează schimbul rapid și ușor de dosare ale pacienților de la furnizorul lor de asistență medicală primară, aceștia sunt acum obligați să creeze o nouă fișă medicală, ceea ce înseamnă o pierdere de timp, precum și de bani.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Blockchain poate ajuta la crearea unui jurnal descentralizat de date despre pacienți, care este transparent și public pentru accesul tuturor spitalelor. În plus, nu există nicio modalitate de a corupe datele, astfel încât întreaga problemă a comunicării interhospitalare este rezolvată.

Urmează securitatea. În ciuda faptului că este transparent și public, blockchain vă poate ajuta, de asemenea, să vă păstrați datele private, ascunzându-vă identitatea cu coduri sigure care vă vor proteja toate datele sensibile. Dacă este și chiar necesar, trebuie să furnizați o cheie privată și numai atunci informațiile vor fi accesibile.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

Multe companii adoptă blockchain în sectorul sănătății pentru a oferi o mai bună gestionare și securitate a datelor despre pacienți. Iată câteva nume notabile:

BurstIQ: Compania oferă soluții Blockchain pentru a ajuta companiile din domeniul sănătății să gestioneze cantități masive de date despre pacienți în siguranță și siguranță.

MedicalChain: Ajută la menținerea integrității înregistrărilor medicale. Medicii, spitalele și laboratoarele pot solicita informații despre pacienți, dar identitatea pacientului rămâne sigură și protejată de surse externe.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

6. Drepturi de autor și piraterie digitale

Problema: Știați că industria cinematografică și TV din SUA suferă o pierdere de aproximativ 71 de miliarde de dolari pe an din cauza încălcării drepturilor de autor? Case mari de presă precum Sony și altele luptă constant cu războaie legale împotriva pirateriei și distribuției ilegale a mass-media.

Dar de ce suferă atât de mult aceste industrii?

Ei bine, ai fi uimit să afli că industriile media, în special industria muzicală, se mențin în continuare la sistemele vechi și la modelele de afaceri relevante atunci când formatul tipărit era popular. Sistemul nu este expert în lumea internetului.

Acesta este motivul pentru care câțiva jucători selectați au adoptat această tendință de digitalizare și domină în prezent piața de streaming.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Blockchain poate ajuta artiștii și creatorii să digitalizeze metadatele conținutului lor, cum ar fi timestamp-urile și drepturile de proprietate intelectuală (IP) în registrele imuabile.

Acum, creatorul își poate pune în siguranță conținutul pe o piață deschisă public, dar știe imediat după ce are loc o încălcare a drepturilor de autor și, prin urmare, poate acționa în justiție..

În plus, blockchain-ul poate înregistra de fiecare dată când conținutul este accesat sau utilizat. Acest lucru creează un fel de urmărire transparentă în timp real, care deschide și posibilitatea unor mecanisme de stabilire a prețurilor bazate pe consum, care vor fi mai bune pentru consumator.

În ceea ce privește tranzacțiile, pot fi stabilite contracte inteligente pentru a oferi facilități de microplată între consumator și creator.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

Unul dintre cele mai proeminente nume din industrie implicate activ în ideea blockchain-ului pentru DRM ar fi Sony.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

7. Sisteme guvernamentale și sectoare publice

Problema: Majoritatea guvernelor locale și a sectoarelor publice din întreaga lume se bazează pe metode și sisteme vechi pentru toate procesele lor, care sunt lente, costisitoare și fac loc pentru corupție.

De exemplu, încălcările interne ale datelor pot face date sensibile despre guvernele cu risc ridicat. Apoi, este cazul proceselor care necesită multă muncă, care necesită mult timp și cresc, de asemenea, costul.

Mai mult, fiind un sistem centralizat, face loc pentru multe abuzuri și corupție din interior. Acest lucru poate avea ca rezultat o neîncredere crescută între guvern și oamenii săi, ceea ce se traduce, de obicei, și în mai multe probleme în stat.

Cum rezolvă problemele Blockchain

În primul rând, modelele guvernamentale bazate pe Blockchain permit întreprinderilor, guvernelor și persoanelor fizice să împartă resursele în siguranță în registrul distribuit cu liniște deplină. Deoarece structura este imuabilă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la fraudă sau manipularea datelor.

În al doilea rând, urmând natura descentralizată a blockchain-ului, acesta face operațiunile guvernamentale mai transparente, consolidând astfel încrederea oamenilor în sistem.

În cele din urmă, folosind contracte inteligente, multe sarcini care necesită multă muncă pot fi automatizate, ceea ce poate eficientiza procesul, contribuind la reducerea timpului și a costurilor.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

Dubai va fi unul dintre primele orașe din lume care va implementa politica blockchain. Acest lucru va permite guvernului lor să faciliteze tranzacțiile folosind blockchain, ori de câte ori este posibil.

Citeste mai mult: 6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

8. Crowdfunding și strângere de fonduri

Problema: Crowdfunding-ul devine din ce în ce mai popular deoarece întreprinderile și startup-urile pot strânge cu ușurință fonduri într-o manieră relativ ieftină și simplă. De asemenea, a fost și este și acum principala formă de strângere de fonduri pentru organizațiile non-profit.

Dar, cu toate acestea, platformele de crowdfunding sunt afectate de o mulțime de probleme, începând de la abuzul investitorilor, probleme de securitate și chiar tranzacții ilegale. Toate acestea creează frică în mintea investitorilor, îndepărtându-i de platformele de crowdfunding.

Ca atare, atât organizațiile, cât și investitorii, se confruntă cu probleme din cauza modului în care se desfășoară lucrurile în prezent.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Sistemele bazate pe blockchain permit valori mobiliare sau crowdfunding inițial. În esență, este similar cu ofertele publice în care o companie sau o startup va emite jetoane care vor funcționa ca acțiunea companiei, dar fără schimb de capitaluri proprii.

Un utilizator poate cumpăra jetoane folosind monede fiat precum USD și, prin urmare, să susțină startup-ul sau compania.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

Până acum, literalmente, sute de companii au folosit titluri de valoare pentru nevoile lor de strângere de fonduri. Petro este de departe cel mai de succes grup, acumulând peste 5 miliarde de dolari în campania sa.

Citește și: 10+ trebuie să știe cazuri de utilizare Enterprise Blockchain

9. Imobiliare

Problema: Starea actuală a pieței imobiliare este o mizerie complexă. De exemplu, dacă intenționați să cumpărați o casă nouă, atunci pur și simplu să aveți bani pentru a cumpăra terenul nu este suficient.

Este un proces lung și plictisitor, care va implica o mulțime de acte, verificări de fond și mulți intermediari. Inutil să spun că acest lucru va necesita mai mulți bani, dar este, de asemenea, un proces stresant care îți va consuma mult timp.

Și apoi există teama de fraudă a vânzătorului – unde cineva vinde o proprietate care nu este a lor, pentru început.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Ei bine, vă puteți digitaliza proprietățile și activele imobiliare și le puteți stoca într-un blockchain. Acest lucru îl face imuabil, deci nu poate fi modificat. În plus, fiecare tranzacție care urmează este stocată pentru referințe viitoare.

Toate acestea fac imposibilă pentru o persoană să înșele și să vândă proprietatea dvs. care nu este a lor. În mod similar, odată ce dețineți o proprietate, aceasta este înregistrată chiar acolo în blockchain și nu poate fi modificată sau refuzată.

În plus, cu natura descentralizată a blockchain-ului, combinată cu utilizarea contractelor inteligente, puteți automatiza majoritatea legalităților care consumă timp și eficientiza întregul proces..

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

În prezent, o mulțime de startup-uri și companii folosesc blockchain-ul pentru a revoluționa piața imobiliară. Câteva exemple includ:

Propune: Sunt una dintre primele companii care au introdus utilizarea contractelor inteligente în cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare. Prima tranzacție făcută folosind sistemul lor a fost un apartament de 60.000 de dolari în Ucraina.

PropertyClub: Este un startup bazat pe NewYork, care oferă o platformă bazată pe blockchain, unde oamenii pot cumpăra, vinde și investi în proprietăți imobiliare, folosind contracte inteligente..

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra imobilelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru proprietăți imobiliare chiar acum!

10. Sport și sporturi

Problema: Industria sporturilor și e-sporturilor urmează o abordare de tip școală veche pentru a genera venituri. Aceasta implică crearea de campanii de vânzare a biletelor la evenimente, crearea de abonamente la canale pentru a arăta un joc live etc..

Deși modelul funcționează, nu este optimizat. De exemplu, nu stimulează spectatorii pentru implicarea lor, ceea ce poate atrage mai multă atenție asupra sporturilor și e-sporturilor. Mai mult, finanțarea colectivă este un pic rară în această industrie, dar are o promisiune imensă pentru a permite sportivilor să genereze venituri bazate pe performanță.

Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ușurință prin introducerea blockchain-ului pe piață.

Cum rezolvă problemele Blockchain

Ei bine, în primul rând, blockchain-ul poate fi folosit pentru a crea noi modele de venituri prin tokenizarea echipelor și introducerea de programe de loialitate. De asemenea, permite crearea de noi piețe în care oamenii să poată paria pe echipele lor preferate.

În mod similar, sportivii individuali pot crea opțiuni de crowdfunding folosind contracte inteligente pentru a începe să câștige bani pentru a oferi performanțe mai bune.

Un sistem bazat pe blockchain poate ajuta chiar la urmărirea implicării și interacțiunii utilizatorilor, care poate fi apoi utilizat pentru a crea programe de stimulare pentru a promova și mai multă interacțiune și implicare a publicului.

Cine folosește în prezent Blockchain în acest scop?

O grămadă de companii și startup-uri încep să implementeze blockchain pentru a ajuta la revoluționarea viitorului sportului și e-sporturilor. Câteva mențiuni onorabile ar fi:

SportyCo: Compania oferă sponsorizări criptografice pentru sportivi.

PlayerTokens: Compania ajută la simbolizarea jucătorilor pentru a promova participarea fanilor.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asigurărilor? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asigurări chiar acum!

Încheierea

Așadar, aceasta a fost o privire rapidă asupra unora dintre problemele actuale din diferite sectoare industriale și modul în care tehnologia Blockchain poate ajuta la rezolvarea acestor probleme. De asemenea, am inclus câteva mențiuni despre companiile și startup-urile actuale care adoptă tehnologia pentru a deschide calea către viitor.

Sperăm că această citire te-a ajutat să dezvolți o mai bună înțelegere și apreciere pentru blockchain. Cu toate acestea, dacă aveți încă câteva întrebări cu privire la alte probleme pe care blockchain le rezolvă și cum o face, verificați cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me