În ultimele luni, Finanțele Descentralizate (DeFi) sunt unul dintre subiectele fierbinți din spațiul blockchain. Toată lumea este concentrată pe creșterea aplicațiilor de finanțare descentralizate, ceea ce va face în cele din urmă modelul nostru economic transparent.

DeFi utilizează tehnologia blockchain pentru a se asigura că sistemul nostru financiar este complet descentralizat, distribuit și securizat, spre deosebire de mijloacele tradiționale. În realitate, este unul dintre sectoarele cu creștere rapidă din spațiul criptografic.

Te simți intrigat? Să vedem câteva dintre aplicațiile de finanțare descentralizate populare de pe piață pe care le puteți încerca astăzi. Asadar, hai sa incepem!

Inscrie-te acum:Introducere în cursul DeFi

Ce sunt aplicațiile de finanțare descentralizate?

Înainte de a începe să analizăm aplicațiile DeFi, voi explica pe scurt conceptul din spatele finanțelor descentralizate.

Finanțarea descentralizată este sistemul sau rețeaua de finanțare peer-to-peer alimentată de tehnologii descentralizate. În termeni simpli, este de fapt trecerea de la un sistem financiar centralizat și tradițional la o rețea mai descentralizată și peer-to-peer.

Companiile de finanțare descentralizate aduc un întreg ecosistem plin de aplicații, începând de la platforme de împrumut și împrumut până la activele tokenizante. Deci, în acest caz, aplicațiile de finanțare descentralizate nu sunt altceva decât blockchain sau aplicații distribuite dezvoltate special pentru industriile financiare.

De asemenea, majoritatea acestor aplicații utilizează Ethereum ca tehnologie de bază. În realitate, sistemul nostru financiar tradițional rulează în principal pe infrastructură centralizată, care este foarte defectuoasă. Pe de altă parte, aplicațiile de finanțare descentralizate scapă de problemele care provin din infrastructura centralizată.

Deci, este o abordare excelentă pentru digitalizarea acestui sector fără probleme cu sistemele vechi.

Prin urmare, dacă aveți doar o conexiune la internet, puteți accesa toate aceste aplicații Defi create pentru a vă simplifica toate nevoile financiare.

Descoperirea DeFi schimbă cu adevărat scenariul sistemelor noastre financiare. Acum putem folosi activele criptografice în atât de multe moduri care nu au fost niciodată posibile cu monedele din lumea reală. Schimbarea de paradigmă în infrastructura economică ne oferă multe oportunități și scapă de riscuri și probleme de încredere.

Citește și: Tehnologie financiară descentralizată – Un ghid cuprinzător

Care sunt cele mai bune aplicații de finanțare descentralizate de pe piață?

De la active sintetice la DAO-uri, companiile financiare descentralizate deblochează oportunități pentru un model economic complet nou în întreaga lume. Mai mult decât atât, montajul Vesta al cazurilor de utilizare a acestui sector este o dovadă că aceasta este mai mult decât o grămadă de proiecte DeFi.

Este un efort integrat de a dezvolta un ecosistem complet de finanțare care trece de la serviciile tradiționale centralizate. Prin urmare, să analizăm cele mai bune aplicații de finanțare descentralizate pentru a înțelege ce beneficii vă puteți aștepta de la acestea.

Asadar, hai sa incepem!

cele mai bune aplicații de finanțare descentralizate

Gestionarea activelor

Aplicațiile de finanțare descentralizate vă vor ajuta să fiți singurul custode al informațiilor dvs. Prin urmare, include și gestionarea activului dvs. criptografic. Există multe portofele criptografice care vă vor ajuta să interacționați în siguranță și eficient cu aplicațiile de vânzare, cumpărare, transfer și câștig de interes asupra activelor dvs..

Deci, în spațiul proiectelor DeFi, veți deține datele dvs., nu terți sau agenții guvernamentale.

 • MetaMask: MetaMask oferă securitatea și utilitatea necesare pentru o evadare a aplicațiilor blockchain. Cu toate acestea, este, de asemenea, un portofel și poate gestiona gestionarea contului, împreună cu conectarea oricărei persoane la blockchain. Mai mult, oferă chiar și portofele hardware, care sunt complet izolate de site.
 • Gnoză sigură: Folosind această aplicație, puteți personaliza și gestiona pe deplin toate activele dvs. cripto. Vă permite chiar să le stocați pe mai multe dispozitive. De exemplu, oferă portofele bazate pe EOA, portofele hardware, portofele din hârtie sau chiar o combinație a acestor trei.

Conformitate și KYT

Practic, în cadrul companiilor de finanțare tradiționale, liniile directoare „know-your-customer” ajută la combaterea finanțării terorismului (CFT) și promovează combaterea spălării banilor (AML). Cu toate acestea, deoarece sistemul este fragil, hackerii pot trece prin sistem și pot ocoli cu ușurință toate protocoalele de securitate.

Prin urmare, DeFi duce acest sistem la o nouă înălțime. Fără a se concentra pe identitățile clienților, aceștia se concentrează pe adresele clienților. Așadar, în loc să vă cunoașteți clientul, aplicațiile se concentrează pe tranzacțiile cunoscute (KYT). Acest lucru ajută la prevenirea riscului în timp real și scapă de orice opțiuni pentru infracțiuni financiare.

 • Conformitate Codefi: Această aplicație oferă procese KYT care ajută companiile să evalueze de la bun început orice comportament riscant. Prin urmare, poate oferi controale CFT și AML pentru a identifica orice activități frauduloase sau chiar terorisme.
 • KYC-Lanț: KYC-Chain este o altă aplicație care vă oferă o serie de caracteristici. Veți primi verificări KYC și AML, identitate și verificare, portofel criptografic AML, rețea scalabilă și sigură și acces la rețeaua Selfkey.

DAO-uri

DAO este de fapt o organizație autonomă descentralizată care se concentrează pe modele de afaceri descentralizate și transparente. Practic, aceste tipuri de organizații se bazează pe tehnologia blockchain și sunt incredibil de diferite de organizațiile tradiționale.

Oricum, există aplicații care se concentrează pe gestionarea operațiunilor financiare, strângerea de fonduri și menținerea guvernării descentralizate în DAO-uri.

 • Producător: Deținătorii MKR guvernează de fapt protocoalele MakerDAO. Și aceasta va include ajustarea politicii pentru Dai, îmbunătățirea guvernanței, selectarea diferitelor tipuri de garanții, oferirea de securitate și transparență.
 • Compus: Compusul este, de asemenea, o altă aplicație pentru DAO, unde comunitatea descentralizată este deținătorii de jetoane COMP. Mai mult, pot propune sau chiar vota upgrade-uri legate de protocolul primar.

Vă întrebați cum funcționează DAO-urile? Consultați ghidul organizării descentralizate pentru a obține răspunsul dvs..

Date și analize

Aplicațiile de finanțare descentralizate vin cu o transparență fără precedent pentru activitatea de rețea și datele tranzacționale. De aceea, utilizarea protocoalelor DeFi vă poate ajuta în analiza datelor, descoperirea și oportunități profunde de luare a deciziilor. Popularitatea explozivă a acestor aplicații duce la dezvoltarea diverselor tablouri de bord și instrumente. În realitate, unele dintre ele vă pot ajuta chiar să evaluați orice riscuri ale platformei, să urmăriți valoarea activelor dvs. și să le comparați pentru procesul de lichiditate.

 • Date Codefi: Codefi Data este o suită pentru gestionarea și analiza datelor. Puteți utiliza această soluție în ecosistemul de investiții, cum ar fi jetoane publice blockchain, active digitale, protocoale de finanțare descentralizate etc. În afară de aceasta, oferă și valori de performanță și securitate.
 • Puls DeFi: Este un tracker live DeFi. Aici, puteți găsi toate cele mai recente clasamente ale protocoalelor DeFi și analiza acestora. De obicei, urmăresc valoarea totală care este blocată în contactele inteligente ale acestor aplicații.

Derivate

Folosind contracte inteligente bazate pe Ethereum, DeFi introduce acum un nou tip de instrumente derivate tokenizate. De obicei, aceste instrumente derivate sunt direct legate de un activ subiacent, iar performanța se schimbă pe baza acelui activ.

Mai mult, puteți utiliza instrumente derivate DeFi pentru a reprezenta obligațiuni, valute, mărfuri și chiar criptomonede din lumea reală..

 • bZx: Este un protocol de împrumut de marjă bazat pe blockchain-ul Ethereum. În plus, puteți utiliza această aplicație pentru a construi alte platforme care oferă facilități de împrumut, împrumut și tranzacționare. Deci, chiar dacă sunteți împrumutat sau creditor, veți fi cel care controlează cheile.
 • dYdX: dYdX este o aplicație excelentă care vă va permite să tranzacționați, să împrumutați, să împrumutați și chiar să vă gestionați activele direct. Mai mult, puteți utiliza deținerea criptografică ca garanție pentru împrumutarea altor active. Urmărirea performanței și a activelor dvs. este, de asemenea, destul de ușoară.

Dezvoltarea infrastructurii

Aplicațiile finanțării descentralizate oferă compozibilitate. În realitate, înseamnă că permite diferitelor componente dintr-un sistem să comunice, să se conecteze și să interopereze cu ușurință. Folosind această tehnică, comunitățile se bazează pe ceea ce alți dezvoltatori au construit deja, devenind una dintre cele mai proeminente și mai puternice rețele în acest moment.

Vă puteți gândi să creați aplicații DeFi, cum ar fi construirea cu Legos. Există o mulțime de instrumente dedicate în mod special dezvoltării infrastructurii platformelor blockchain. Mai mult, acestea sunt cu siguranță unele dintre cele mai bune instrumente pe care dezvoltatorii tind să le iubească pentru soluțiile lor blockchain.

 • Suită de trufe: Truffle Suite este o combinație de instrumente de dezvoltare care vă vor permite să creați o nouă infrastructură de la zero. Conține trei instrumente pentru compilare, testare, depanare și implementare – Truffle, Ganache și Drizzle.
 • Infura: Folosind Infura, vă puteți conecta imediat aplicația la API-urile lor și puteți utiliza asistența lor pentru interfață pentru a vă rula aplicația. Cea mai bună parte este că o puteți face doar cu o singură adresă URL. Mai mult, acestea oferă servicii de management, astfel încât să vă puteți concentra asupra dezvoltării proiectelor.

Există multe alte instrumente blockchain care vă pot ajuta să dezvoltați soluții descentralizate. Consultați instrumentele blockchain pe care dezvoltatorii le plac să afle mai multe despre acestea.

Schimb descentralizat

Un alt caz de utilizare popular al DeFi este binecunoscutele aplicații de schimb descentralizate. În principal, acestea sunt schimburi de criptomonede care nu au nevoie de nicio autoritate centrală. Mai mult, permite utilizatorilor să tranzacționeze direct cu alți colegi și să se asigure că controlul rămâne doar pentru utilizatori. Astfel, ajută la reducerea oricărei manipulări a prețurilor, a oricărui tip de furt sau a hackerilor.

În plus, aceste schimburi descentralizate oferă lichiditate pentru anumite proiecte, în special atunci când vine vorba de burse centralizate rivale.

Mai mult, unele schimburi pot utiliza descentralizarea într-o anumită măsură fără a scăpa complet de serverele centralizate.

 • AirSwap: AirSwap este o aplicație excelentă de finanțare descentralizată peer-to-peer. În realitate, folosește Ethereum ca tehnologie de bază. Mai mult, nu veți avea nevoie de taxe, depozite sau înscrieri pentru tranzacționare. De asemenea, oferă o interfață sigură și ușor de utilizat, care promovează lichiditatea activelor.
 • Uniswap Exchange: Aceasta se bazează, de asemenea, pe Ethereum și oferă un protocol automat de lichiditate. Formula pe care o folosesc este destul de unică și folosesc contracte inteligente care nu pot fi actualizate. Prin urmare, puteți accesa intermediari de încredere, securitate excelentă, rezistență la cenzori și prioritizarea descentralizării folosind acest lucru.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Jocuri

Aplicațiile de finanțare descentralizate sunt și în lumea jocurilor. Mai mult decât atât, folosind aceste aplicații, jucătorii pot debloca acum posibilitatea de a gestiona achizițiile în aplicație fără riscuri de piratare a cardului de credit. Mai mult, aceste aplicații oferă acum modele de stimulente unice, lucru greu de întâlnit în experiența de joc tipică.

Acest lucru vă va îmbunătăți cu siguranță experiența de joc, fără a vă îngrijora prea mult de finanțele dvs..

 • PoolTogether: Este un joc de economii auditat în care nu există pierderi pentru dvs. În plus, folosește Ethereum pentru a-l face complet descentralizat. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți Dai pentru a obține bilete de la piscină. Fiecare Dai din piscină va primi interes, deci este o situație câștig-câștig pentru toată lumea.

Împrumuturi și împrumuturi

Împrumuturile și împrumuturile utilizează unul dintre cele mai importante cazuri de utilizare pentru aplicațiile de finanțare descentralizată. În realitate, utilizatorii își pot împrumuta criptomonedele către un fond de împrumut și pot câștiga dobânzi pe baza acestora. Pe baza criteriilor lor, multe aplicații se potrivesc cu împrumutatul și creditorul, scăpând de orice problemă de încredere pe parcurs.

 • Aave: Este un protocol open-source care creează diferite tipuri de piețe monetare. Aici puteți câștiga dobânzi pe baza împrumuturilor și a depunerii activelor. Mai mult decât atât, deponenții sunt responsabili pentru creșterea lichidității, iar debitorii pot împrumuta orice activ în mod subcolateralizat sau supracolateralizat.
 • Dharma: Dharma oferă o suită de instrumente pentru dezvoltatori și contracte inteligente care ajută la împrumuturi și împrumuturi de cripto-active. Mai mult, aplicația oferă acces la peste 2000 de jetoane, unde nu veți avea nevoie de comisioane pentru tranzacționare. Puteți chiar să vă retrageți oricând doriți.

Managementul identității

Puteți asocia aplicații de finanțare descentralizată cu sisteme de identitate bazate pe blockchain pentru a oferi utilizatorilor acces la o platformă economică globală. Mai mult, acest lucru îi va ajuta pe utilizatori să aibă acces la propria identitate și să o utilizeze ca identificare portabilă ori de câte ori au nevoie.

În plus, vă puteți aștepta la o securitate ridicată a informațiilor dvs. financiare și a documentațiilor dvs. personale, deoarece niciun terț nu poate avea acces la acestea. Puteți alege chiar să partajați informații parțiale clienților dvs. fără a dezvălui datele dvs. personale.

 • Civic: Civic este un ecosistem de identitate descentralizat. Aici, va trebui să vă verificați identitatea o singură dată și apoi o puteți folosi cât doriți. Mai mult, puteți alege în ce companie aveți încredere pentru a vă partaja informațiile. Deci, nu trebuie să excedați nimic altceva.
 • uPort: La uPort, veți obține o identitate auto-suverană cu doar câteva clicuri. În realitate, acest instrument va oferi oricărei persoane să își partajeze datele într-un mod sigur, simplu și privat. Se prezintă în două variante – sectoarele public și privat.

Asigurare

DeFi vorbește cu siguranță și asupra industriilor asigurărilor. Datorită lipsei unei gestionări și securități adecvate, acest sector se ocupă de încălcările contractelor și de creanțele de asigurare false. De asemenea, procesul de solicitare a asigurării durează mult. De aceea, o serie de aplicații descentralizate inovatoare din acest spectru utilizează blockchain pentru a proteja și acoperi contractele și pentru a simplifica mai rapid cererile de asigurare..

 • Etherisc: Fundația DIP susține ecosistemul și conține furnizori de oracole, constructori de produse, revânzători, deținătorii de grupuri de riscuri, ajustatori de daune, subscriitori și relee. Oricum, este o aplicație excelentă pentru construirea de soluții de transfer de risc exclusiv pentru industria asigurărilor.
 • Nexus Mutual: Nexus Mutual este o aplicație unică care scapă de conceptul de companii de asigurări. Aici, puteți împărtăși riscul cu alte părți dintr-un pool fără a avea nevoie de nicio companie care să-l facă. Mai mult, oferă o soluție de rezervă pentru orice dezastru, cum ar fi contractele inteligente defectuoase sau hack-ul DAO.

Tranzacționarea marjelor

În realitate, comercianții de marjă pot împrumuta fonduri de la un creditor și își pot utiliza tranzacțiile într-un sistem financiar tipic. Cu toate acestea, în DeFi, această tranzacționare este complet descentralizată și oferă protocoale de împrumut non-custodiale. Datorită faptului că contractele inteligente sunt conectate la majoritatea acestui tip de aplicație, mulți le numesc „piețe monetare autonome” în acest moment.

 • Punct de sprijin: este o aplicație de finanțare descentralizată pentru tokenizarea proceselor de tranzacționare și împrumut de marjă. Nu are nevoie de KYC și AML și oferă soluții fără custodie. Reînnoirea automată și fără taxe de răsturnare ajută la menținerea unei experiențe uniforme.
 • DDEX: DDEX oferă împrumuturi instantanee, dobânzi la împrumuturi de la început și tranzacționare de 5 ori cu pârghie. Mai mult, toate contractele inteligente sunt auditate și securizate împreună cu dispozitive mobile accesibile.

Stablecoins

Stablecoins se încadrează și în spectrul DeFi. În principal, acestea sunt criptomonede, dar sunt legate de orice tip de activ stabil. Poate fi bani fiduciari, sau aur, sau chiar alte criptomonede. În realitate, monedele stabile sunt aici pentru a reduce natura volatilă a criptomonedelor și a le face o sursă bună de monedă digitală. În prezent, multe protocoale de monedă digitală a băncii centrale (CBDC) folosesc monede stabile.

 • Dai: Dai este o monedă stabilă care este legată de USD. Aici, 1 Dai = 1 USD. Stablecoin folosește platforma bazată pe Ethereum, iar MakerDAO este guvernarea din spatele acesteia. În realitate, nu există discriminare când vine vorba de Dai, deoarece oferă prețuri stabile tot timpul.
 • Dolarul Gemeni: Dolarul Gemeni este, de asemenea, legat de dolarul SUA. Aici, este în proporție de 1: 1 în USD. Mai mult decât atât, oferă scalabilitate și utilizare ridicată în orice mediu, scăpând de orice natură volatilă a criptelor tradiționale.

Piețe online

Piațele online reprezintă un alt caz de utilizare excelent al DeFi. Aplicațiile finanțării descentralizate îi ajută pe utilizatori să facă schimb direct de produse fără terți. Mai mult decât atât, promovează și globalizarea atunci când vine vorba de piețele online. Puteți face chiar concerte independente pe aceste aplicații, dacă doriți.

 • Gitcoin: Gitcoin este o piață pentru munca dvs. de dezvoltare. Este o piață open-source, ceea ce înseamnă că toată munca dvs. de dezvoltare aici va fi destinată publicului. Oferă ateliere, un mediu în creștere pentru proiectele dvs. și anumite plăți pentru a vă ajuta să continuați să contribuiți.
 • Etilanța: Este o abordare diferită a blockchain-ului, care este cam asemănător platformelor populare precum Upwork, Fiverr etc. Dar, în loc să fiți plătiți în bani, veți fi plătiți în Ether. În momentul de față, aceștia nu iau niciun fel de reducere din plățile dvs., așa că orice ban pe care îl câștigați din acesta este complet al vostru.

Plăți

Ei bine, cazul principal de utilizare al aplicației DeFi începe cu un sistem de plăți peer-to-peer. De aceea, majoritatea celor mai bune aplicații financiare descentralizate oferă această funcționalitate tuturor utilizatorilor. În realitate, tehnologia blockchain este mai mult decât suficientă pentru a asigura o conexiune sigură și directă cu ceilalți utilizatori fără a avea nevoie de terți.

Dar plățile DeFi o duc la un nivel cu totul nou. Se creează un spațiu mai deschis pentru trimiterea și primirea în siguranță a plăților pe tot globul.

 • Solicitați rețeaua: Este o rețea de plăți care utilizează IPFS și Ethereum. Oricum, folosind această aplicație, puteți obține acces la standarde, infrastructuri pentru construirea propriului dvs. proiect de plăți.
 • Groundhog: Groundhog este o cutie de instrumente minunată dezvoltată special pentru crearea de abonamente bazate pe criptare. În realitate, adăugarea Groundhog la aplicația dvs. este o sarcină simplă, cu doar câteva linii de cod. Mai mult, puteți transfera bani pe acest portofel folosind orice portofel criptografic sau un cont bancar.

Citeste mai mult:Ghidul final al contractelor inteligente Ethereum

Piețe de predicție

Există multe aplicații de finanțare descentralizată construite exclusiv pentru piețele de predicție. În realitate, aceste aplicații pot analiza cu ușurință datele și comportamentele consumatorilor pentru a prezice cu succes orice schimbări.

În orice caz, prețurile pieței pot indica indirect anumite evenimente. Astfel, aceste aplicații analizează situația și vă pot oferi rezultatele în jurul evenimentului economic, al rezultatelor alegerilor și chiar al jocurilor sportive.

 • Augur: Cui nu îi plac aplicațiile de piață de predicție? Augur este acum una dintre aplicațiile de piață de predicție de pe piață, fără limită la ceea ce puteți paria. Depinde total de tine pe cât de mult vrei să pariezi.
 • Gnoză: Gnosis este mai degrabă o platformă care vă permite să dezvoltați soluții de predicție pe piață bazate pe Ethereum. Deci, este mai degrabă un instrument al dezvoltatorului, unde aceștia pot obține acces la resurse, informații și infrastructuri financiare.

Activele sintetice

Acestea sunt mai mult sau mai puțin legate de stablecoins. În realitate, aceste active sunt un amestec de alte active, cum ar fi banii fiduciari, aurul sau criptomonedele, pentru a oferi o valoare stabilă. De exemplu, un anumit procent sau bani fiduciari și aur pot constitui un activ sintetic.

În plus, acest proces ajută la absorbția oricărui șoc de preț care ar putea avea loc mai târziu în viitor. Deci, dacă prețurile aurului au fluctuat, banii fiduciari îl pot susține și pot stabiliza valoarea finală.

 • Sintetix: Synthetix este o aplicație unică care oferă un amestec de active variate pentru un activ cu valoare stabilă. În prezent, este coloana vertebrală a tranzacțiilor cu instrumente derivate cu active sintetice. Oricum, Synthetix Network Token face backup pentru fiecare activ al aplicației.

Citește și:50+ proiecte DeFi de top în 2020

Aplicațiile DeFi schimbă viitorul economiei noastre

Aplicațiile DeFi schimbă încet, dar sigur modelul economic al lumii. Chiar și acum un deceniu, imaginația unui sistem de finanțare complet descentralizată era imposibilă. Cu toate acestea, tehnologia blockchain pregătește încet calea pentru a ne oferi următoarea revoluție tehnologică.

Deși aceste aplicații nu sunt perfecte, acestea reușesc în continuare să înlocuiască sistemele vechi predispuse la erori.

Dacă sunteți mai interesat să aflați despre finanțele descentralizate, aș sugera să începeți cu cursul nostru Introducere în DeFi!

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Faceți-vă propriile cercetări și asigurați-vă că ați citit Renunțarea completă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me