Când vine vorba de cadrul blockchain de întreprindere, există multe cadre excelente acolo. Dacă doriți să vă construiți soluția de întreprindere, atunci ați ajuns la locul potrivit, deoarece vom trece prin cele mai bune cadre de blockchain de întreprindere.

Blockchain a schimbat modul în care funcționează întreprinderile. A îmbunătățit transparența, imuabilitatea și eficiența rețelei – aducând beneficii configurărilor întreprinderii. De aceea, din ce în ce mai multe companii de companii sunt dispuse să testeze tehnologia pentru a afla mai multe despre aceasta. Există, de asemenea, multe companii de întreprindere care lucrează deja cu succes la tehnologie.

Ca afacere, scopul dvs. este să aveți o rețea care să susțină nevoile întreprinderii dvs. Nu numai asta, dar trebuie să fie, de asemenea, rezistent la viitor și ar trebui să se alinieze obiectivului de afaceri al întreprinderii. Acest ghid va oferi o scurtă listă de cadru blockchain pe care o puteți consulta.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

De ce să utilizați cadrele Blockchain Enterprise?

Așadar, s-ar putea să vă gândiți la care sunt beneficiile blockchain-ului pentru întreprinderi? Dacă sunteți familiarizat cu blockchain-ul, atunci ar trebui să știți că blockchain-ul este totul despre transparență și descentralizare. Cu toate acestea, întreprinderea necesită opusul complet al ceea ce poate oferi un blockchain public tradițional.

Pentru întreprinderi, permisiunea este esențială. Pentru ei, blockchain trebuie să se asigure că permisiunea funcționează prin sistem, protejând în permanență datele și proprietatea intelectuală. Blockchain-urile permise sunt cheia acolo. Nu numai că oferă niveluri de securitate adecvate, dar sunt și rapide în comparație cu un blockchain public.

Blockchain-urile publice nu sunt compatibile cu întreprinderile. Prin definiție, oricine se poate alătura unei rețele deschise – ceea ce nu ar dori toate întreprinderile – până și dacă nu creează o rețea publică pentru o parte din serviciul lor.

Deci, ce factori fac într-adevăr atât de profitabil blockchain-ul întreprinderii? Să vedem avantajele de mai jos:

 • Un blockchain de întreprindere poate însemna un cost mai mic. De asemenea, îmbunătățește procesarea rapidă și asigură un cost redus. Utilizarea contractelor inteligente automatizează o bună parte a tranzacțiilor din rețea, inclusiv autorizarea decontării și așa mai departe.
 • Eliminarea unei rețele centralizate asigură, de asemenea, că nu există fraude umane posibile în rețea.
 • Erorile provocate de om sunt, de asemenea, eliminate din sistem – economisind timp, efort și costuri asociate acestuia.
 • Oferă o transparență mai mare și oferă responsabilitate.
 • Obțineți acces la date în timp real
 • Blockchain-ul Enterprise este excelent pentru configurarea accesului autorizat la diferite niveluri de securitate ale organizației.
 • În cele din urmă, ajută la reducerea redundanței și îmbunătățește o mai bună calitate a colectării și transmiterii datelor.

Citeste mai mult: 6 caracteristici cheie Blockchain despre care trebuie să cunoașteți

De ce avem nevoie de cadrele Blockchain Enterprise?

Acum, că am înțeles necesitatea unui blockchain de întreprindere, să înțelegem de ce întreprinderea are nevoie de cadre.

Cadrele oferă o structură care permite dezvoltatorilor să construiască rapid aplicații. Este adevărat pentru fiecare ecosistem, întrucât cadrele au grijă de funcționalitățile granulare ale unui ecosistem.

De exemplu, dacă utilizați un framework Django pentru a construi webul, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la funcționalitățile de bază, inclusiv autentificarea, conexiunea la baza de date și așa mai departe. Cadrele oferă module pentru îndeplinirea sarcinilor. Cu cadrele, de asemenea, nu este nevoie să construim ceva de la zero sau, în cuvinte mai simple, să „reinventăm roata”.

În mod similar, o întreprindere nu își poate permite să construiască o soluție completă blockchain de la un capăt la altul. Cadrele ajută la simplificarea procesului și asigură, de asemenea, că întreprinderea are libertatea de a personaliza rețeaua blockchain pe care o construiesc pentru ei înșiși. Cadrele oferă elementele care acționează ca un accelerator pentru întreprinderi și se pot concentra pe implementarea cerințelor lor, mai degrabă decât pe reinventarea ideilor.

Același lucru poate fi valabil și pentru dezvoltarea web. Puteți găsi cadre de dezvoltare blockchain care permit dezvoltatorilor web să creeze site-uri web în mod eficient. Vă vom împărtăși cea mai bună listă cadru blockchain cu dvs. mai târziu în acest ghid.

platforme blockchain pentru întreprinderi

Cotă de piață

Tehnologia contabilă distribuită va schimba lumea din jurul nostru. Motivul numărul unu din spatele impactului său este beneficiile pe care le are de oferit. Organizațiile pot profita din plin de încrederea oferită de blockchain. Alimentează încrederea în orice organizație – îmbunătățind procesele și executarea chiar și a celor mai complexe aspecte organizaționale.

Un alt mare avantaj al utilizării blockchain-ului este implementarea, gestionarea și execuția sa cu costuri reduse – toate aceste conturi pentru cota sa de piață, care poate ajunge 3,1 trilioane de dolari până în 2030.

Această creștere uluitoare este posibilă numai dacă organizațiile folosesc blockchain pentru a-și alimenta procesul de afaceri. Potrivit lucrării, inteligența artificială va juca, de asemenea, un rol crucial în dezvoltarea sa.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia contabilității distribuite? Consultați ghidul nostru despre ce este DLT chiar acum!

Care sunt elementele cadrelor de dezvoltare Blockchain?

Doar implementarea blockchain-ului nu vă va oferi succes. Ca organizație sau întreprindere, trebuie să vă asigurați că anumite elemente funcționează conform intenției. Să discutăm elementele de mai jos pentru a obține o imagine mai bună.

Confidențialitate ridicată

Ca întreprindere, trebuie să vă asigurați că înțelegeți importanța confidențialității. Blockchain este definit ca o rețea transparentă, descentralizată, care oferă confidențialitate și încredere.

Pentru o întreprindere, este imposibil să se ofere acces universal, deoarece există multe date sau informații importante care trebuie să rămână private pentru succesul organizației. De asemenea, dacă informațiile se scurg, organizația poate suferi pierderi uriașe. De aceea confidențialitatea și securitatea sunt cele două elemente care trebuie să fie prioritatea maximă pentru o întreprindere în care pierderea informațiilor poate costa milioane de dolari pierdute în venituri.

Pentru a începe, organizațiile trebuie să stabilească un control de acces adecvat pe toate datele stocate pe platformă. Nu numai asta, ci ar trebui să respecte și cerințele legale și de reglementare.

Cadrele blockchain pentru întreprinderi au întotdeauna caracteristica de a oferi securitatea necesară. Hyperledger Fabric, de exemplu, utilizează o structură de flux de date pe trei niveluri pentru a se asigura că datele întreprinderii rămân sigure cu orice preț.

Structura fluxului de date pe trei niveluri arată mai jos:

 • Furnizarea de acces autorizat utilizatorilor prin gruparea informațiilor pe registre sau canale separate.
 • Tranzacțiile dintre părți sunt păstrate confidențiale cu ajutorul unei mai bune confidențialități și confidențialitate a datelor. În acest fel, nicio terță parte nu poate accesa informațiile tranzacționale.
 • În cele din urmă, oferirea unei validări fără cunoștințe asigură faptul că datele încapsulate pot fi verificate fără a dezvălui datele.

Citește și: Cum funcționează Blockchain?

Transparență completă

Transparența este necesară dacă o organizație de întreprindere dorește să crească. Ei trebuie să asigure fluxul adecvat de informații între părți. Lanțul de aprovizionare necesită cea mai mare transparență, deoarece informațiile corecte îi pot permite să funcționeze optim. Orice lipsă de informații înseamnă întreruperea serviciului – rezultând într-o pierdere.

În general, întreprinderile se tem întotdeauna că schimbul de informații se poate defecta dacă competitorii lor vor afla despre asta. În plus, prețurile interne sunt o parte importantă a oricărei organizații – scurgerea acestor informații poate duce la dezavantajele pieței, deoarece concurenții pot afla despre prețurile lor și pot crea strategii pentru a îmbunătăți cota de piață.

Orice cadru blockchain de întreprindere ar trebui să înțeleagă diferența subtilă dintre informațiile critice și informațiile normale pentru a depăși acest lucru. Procedând astfel, transparența în orice entitate poate fi menținută fără a fi necesară expunerea informațiilor critice de bază.

Când vine vorba de blockchain-ul public, transparența înseamnă un lucru complet diferit. Nici măcar blockchain-ul public nu este complet transparent – doar informațiile solicitate sunt ușor accesibile – în timp ce informațiile mai critice sunt stocate în siguranță în rețea.

În ceea ce privește transparența, cadrele blockchain de întreprindere fac o treabă mai bună asigurând diferite niveluri de confidențialitate. Prin urmare, cea mai bună abordare este de a avea un nivel mai ridicat de confidențialitate în cazul în care informațiile necesare pentru a rula în mod optim rețeaua sunt partajate între colegi. Pe de altă parte, informațiile confidențiale trebuie stocate în siguranță – păstrând intact interesul organizației.

Cost operațional scăzut

O rețea transparentă în mod corespunzător poate aduce o reducere mai bună a costurilor operaționale. O poate face sub formă de intervenție manuală redusă, proces de audit și partajare a costurilor.

 • Eliminarea intermediarilor: Orice rețea care reușește să împărtășească informații fără a expune informații mai critice înseamnă, de asemenea, eliminarea intermediarilor. Procedând astfel, costul necesar angajării sau gestionării acestora este complet eliminat. În unele cazuri, numărul de mediatori poate fi redus la un minim. Contractele inteligente sunt utilizate în principal pentru a automatiza tranzacțiile și partajarea datelor.
 • Partajarea costurilor: O altă reducere a costurilor operaționale vine din utilizarea tehnologiilor de registre distribuite. Organizațiile mari necesită partajarea datelor ca parte a fluxului lor de lucru. Utilizând o tehnologie de registru distribuit, marile organizații pot împărți costurile necesare pentru găzduirea și întreținerea datelor în sine. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu este nevoie de nicio soluție terță parte sau software – ceea ce înseamnă costuri suplimentare și mai multe probleme de securitate.
 • Traseul auditului: Un sistem transparent în mod corespunzător înseamnă, de asemenea, un proces de audit ușor, reducând costul și timpul asociat acestuia.

Cost de tranzacție scăzut

Ultimul punct pe care îl vom discuta este reducerea costurilor tranzacțiilor. DLT permite întreprinderilor să elimine elemente ale terților sau cel puțin să-și reducă implicarea la un nivel minim. Acest lucru are ca rezultat reducerea costurilor tranzacțiilor.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia Blockchain? Consultați ghidul nostru de definiție blockchain pentru a afla mai multe despre acesta.

Cum să alegeți cel mai bun cadru tehnologic Blockchain?

Minunat, am discutat destul de mult despre cadrul blockchain de întreprindere. Acum, este timpul să parcurgeți pașii pe care ar trebui să-i urmați pentru a alege cadrul de blockchain de întreprindere potrivit.

Lista vă va ajuta să selectați o serie de cadre blockchain de întreprindere. De acolo, trebuie să luați o decizie în funcție de cerințele dvs. Prin urmare, alegerea unui cadru blockchain de întreprindere poate fi dificil – și de aceea este important să căutați diferite elemente înainte de a face o alegere.

 1. Comunitate: O comunitate înfloritoare vă poate ajuta să faceți față problemelor și creșterii. Ca întreprindere, ar trebui să întrebați întotdeauna cât de mare și de impact este comunitatea cadru?
 2. Licență: Ca întreprindere, trebuie să verificați din nou licența cadru. Puneți-vă întrebări precum utilizarea gratuită? Dacă da, are unele limitări? Aceste întrebări vă vor ajuta să luați deciziile corecte. Utilizarea unui cadru cu utilizare limitată sau termen greșit de licențiere poate împiedica cu ușurință creșterea pe termen lung a organizației dvs.
 3. Model de asistență: Cadrele necesită suport constant. Dacă primește sprijin de la o corporație mare, poate doriți să încercați, deoarece înseamnă că are o rată de supraviețuire mai bună pe termen lung..
 4. Foaie de parcurs: Cadrul pe care îl alegeți are o foaie de parcurs clar definită? Dacă da, verificați ce au de oferit în viitor.
 5. Activitate: Cât de activ este cadrul în ceea ce privește actualizările și corecțiile?
 6. Ușurință în utilizare: Nu în ultimul rând, ar trebui să încercați să înțelegeți ușurința de utilizare a cadrului.

Cele mai bune cadre de tehnologie Blockchain Enterprise

Având toate elementele de bază acoperite, este momentul să enumerăm cadrele blockchain pentru întreprinderi mari. Să le parcurgem pentru a afla despre ele.

Tesatura Hyperledger

Fabric blockchain este unul dintre cele mai populare framework-uri open-source blockchain de la Hyperledger. Cadrul Hyperledger a apărut pentru prima dată în 2016. Este o rețea autorizată, ceea ce îl face o alegere ideală pentru întreprinderile de acolo..

În realitate, este un blockchain de întreprindere open-source și oferă toate caracteristicile cheie la care v-ați aștepta de la un blockchain de întreprindere – inclusiv contracte inteligente, protocoale, confidențialitate, securitate etc.!

Există multe avantaje ale utilizării Fabric –

 • Open source și gratuit de utilizat
 • Cod de calitate
 • Design modular, excelent pentru integrare și extindere
 • Eficiență mai mare
 • Rețea permisă
 • Poate fi utilizat într-o gamă largă de industrii

Dintre toate caracteristicile, designul modular este ceea ce face ca cadrul Hyperledger să fie atrăgător. De asemenea, oferă confidențialitate adecvată, criptare a tranzacțiilor – ceea ce blockchain-ul public nu oferă pentru nevoile întreprinderii.

Mai mult decât atât, designul modular aduce, de asemenea, mai puține niveluri de verificare și îmbunătățește performanța software-ului și a rețelei. În cele din urmă, puteți utiliza proiectul Fabric din blockchain-ul Hyperledger și îl puteți configura astfel încât să protejeze datele întreprinderii, ținându-le sub control cu ​​reglementările și diferitele legi..

Vrei să afli mai multe despre Fabric? Citiți mai multe din ghidul nostru despre Hyperledger Fabric acum.

Cvorum

Quorum este un alt cadru popular blockchain de tip open source, bazat pe rețeaua Ethereum. A fost lansat pentru prima dată în 2016. Mai mult, cadrul este axat în principal pe sectorul financiar și este ideea lui JP Morgan.

La fel ca celălalt cadru blockchain de întreprindere, Quorum oferă, de asemenea, rețele permise și permite organizațiilor să îl personalizeze în funcție de cerințele lor.

Caracteristicile cheie ale Quorum includ următoarele –

 • Gestionarea peer și a rețelei
 • Cadru blockchain open source
 • Condus de comunitate
 • De încredere și pregătit pentru întreprindere
 • Matur
 • Gata pentru întreprindere
 • Condus de comunitate

Cele trei componente majore ale arhitecturii Quorum includ următoarele-

 • Nodul cvorumului: un instrument de linie de comandă alimentat de Geth
 • Manager de tranzacții Constellation: un manager de tranzacții care se concentrează pe îngrijirea datelor tranzacțiilor.
 • Enclave: Enclave gestionează informațiile sensibile și gestionează criptarea / decriptarea

Cvorumul a fost dezvoltat activ și a existat deja o implementare cu succes dincolo de instituțiile financiare. Punctul cheie de vânzare aici este tranzacțiile de procesare mai rapidă, integrarea ușoară și rețeaua permisă

Vrei să afli mai multe despre Cvorum? Citiți mai multe din ghidul nostru despre Quorum acum.

Enterprise Ethereum (EE)

Rețeaua Ethereum este populară datorită capacității sale de a crea dApp-uri și contracte inteligente. Cu toate acestea, este o rețea deschisă, de natură publică.

Enterprise Ethereum este o preluare permisă sau privată a bazei de cod Ethereum. Permite întreprinderilor să utilizeze Ethereum fără a se îngrijora de confidențialitate, securitate, transparență și costuri.

EE oferă toate caracteristicile pe care Ethereum le poate oferi. Singura diferență este includerea managementului identității pentru a face din aceasta o rețea permisă. EE este un produs excelent, deoarece își propune să utilizeze standardele existente și dorește să evolueze unul lângă altul. În prezent, este o organizație condusă de membri (Enterprise Ethereum Alliance) cu peste 300 de membri ai companiei, peste 45 de țări, peste 1400 de membri individuali și peste 19 consultanță tehnică și juridică.

Doriți să aflați mai multe despre Enterprise Ethereum? Citiți mai multe din ghidul nostru despre Enterprise Ethereum acum.

R3 Corda

R3 Corda este o altă platformă blockchain de întreprindere pe care ar trebui să o verificați. În realitate, oferă un mediu permis și nu oferă niciun cadru fără permisiuni în acest moment. Chiar dacă anterior era mai potrivit pentru organizațiile financiare, acum este aplicabil în multe industrii.

Standardele arhitecturale Corda includ următoarele:

 • Longevitate
 • Grajd
 • Sigur
 • Interoperabil
 • Scalabil

R3 Corda are, de asemenea, propriile principii de afaceri stabilite, care ajută întreprinderea să înțeleagă ce are de oferit.

 • Utilizatorii se pot descoperi reciproc
 • Oferă identitate asigurată
 • Sprijiniți logica partajată
 • Orientat spre confidențialitate
 • Imuabil
 • Autoritar

În general, R3 Corda trebuie să ofere tot ce poate oferi un blockchain de întreprindere.

Vrei să afli mai multe despre R3 Corda? Citiți mai multe din ghidul nostru de pe R3 Corda acum.

Compararea cadrelor blockchain

Mai jos veți vedea o comparație completă a celor patru cadre blockchain diferite. Puteți utiliza acest tabel pentru a compara cadrele și pentru a lua decizia finală.

Hyperledger FabricQuorumR3 CordaEthereum
Tip Ledger Permis Permis Permis Fara Permisiuni
Guvernare Fundația Linux Dezvoltatori JP Morgan și Ethereum Consorțiul R3 Dezvoltatori Ethereum
Focus pe industrie Trans-industrie Trans-industrie Industria financiara Trans-industrie
Criptomonedă Nici unul Nici unul Nici unul Eter (ETH)
Mecanism de consens Mecanism conectabil Protocol de vot Mecanism conectabil Dovada muncii (PoW)
Contract inteligent
Limbajul Smart Contract NodeJS sau Golang sau Java Soliditate Java sau Kotlin Soliditate
Tipul aplicației Pe larg Pe larg Aplicații financiare Pe larg
Randament > 2000 tps 100 tps ~ 170 tps ~ 20 tps

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru privind cadrele de blocuri ale întreprinderii. Aici am discutat despre ceea ce constituie blockchain de întreprindere, nevoile, cota de piață, elementele și cadrele blockchain de întreprindere populare acolo. Sperăm că acest ghid îi va ajuta pe toți începătorii de acolo să afle mai multe despre cadrul blockchain de întreprindere.

Cu toate acestea, tema tehnologiei blockchain este destul de complexă și dificil de înțeles de cele mai multe ori. Dacă sunteți interesat să aflați de la un expert, vă recomandăm să consultați cursul nostru gratuit blockchain. De ce să aștepți? Începeți călătoria blockchain chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me