Ecosistemul blockchain a crescut rapid în ultimii cinci ani. Cu tot mai multe companii care arată interes pentru blockchain, este timpul ca platformele blockchain să crească.

În acest articol, vom trece prin platformele blockchain.

Platformele pe care le vom discuta se vor încadra în mai multe categorii, inclusiv platforme blockchain pentru întreprinderi, platforme cloud blockchain și așa mai departe.

Blockchain este o tehnologie de contabilitate distribuită peer-to-peer. Aplicațiile sale majore pot fi găsite în aproape fiecare sector de acolo. Puteți implementa sau utiliza blockchain în finanțe, lanț de aprovizionare, alimentație, votare și așa mai departe.

A fost introdus pentru prima dată prin hârtia bitcoin în care Satoshi Nakamoto.

Deci, ce așteptăm? Să începem cu cele mai bune platforme blockchain de acolo.

Ce este platforma blockchain? Avem nevoie de ea?

Implementarea blockchain-ului este una dintre cele mai mari provocări din industria actuală.

Există multe rapoarte care indică o rată de succes mai mică cu implementarea blockchain-ului atunci când vine vorba de implementarea complexă a sistemului.

Întreaga implementare a blockchain-ului devine mai complicată dacă o companie dorește să-și construiască rețeaua și cadrul blockchain.

În cuvinte simple, nu este posibil să construim o soluție end-to-end blockchain de la zero.

Aici intervine platforma blockchain. Permite startupurilor, afacerilor și întreprinderilor să profite de infrastructura, soluția sau serviciile existente legate de blockchain..

De asemenea, avem nevoie de creșterea blockchain-ului în ecuație. Pur și simplu nu este posibil ca companiile să-și păstreze sistemul actualizat dacă își folosesc soluția propriu blockchain. Blockchain evoluează într-un ritm rapid și este întotdeauna înțelept să lăsați sarcina de actualizare pe platformele blockchain.

Platformele Blockchain vin cu multe funcții.

platforme blockchain

Acum că am înțeles platforma blockchain și nevoia lor. Să enumerăm mai jos avantajele platformei blockchain:

Avantajele utilizării platformei blockchain

Ca consumator, de ce ar trebui să utilizați o platformă blockchain? Pentru început, platforma blockchain oferă posibilitatea de a depăși cele mai semnificative provocări.

Să luăm în considerare alte avantaje pe care le puteți obține utilizând o platformă blockchain.

 1. Obținerea elementelor esențiale

De ce ați utiliza o platformă blockchain în primul rând?

Motivul este simplu. Obțineți caracteristicile esențiale din aproape fiecare platformă blockchain de acolo. Unele dintre ele oferă o soluție completă, în timp ce altele vă oferă o soluție specifică.

Aceasta înseamnă că obțineți caracteristicile necesare pentru a începe.

Pe scurt, platformele Blockchain sunt soluții care oferă utilizatorului final capacitatea de a interacționa cu blockchain-ul.

În esență, blockchain-ul este o bază de date, distribuită și gestionată de colegi. Poate urmări toate tranzacțiile într-un mod sigur și structurat. Aceasta înseamnă că platformele blockchain oferă caracteristicile de bază ale blockchain-ului.

Fiecare dintre tranzacții este stocată în bloc – o secvență sigură și criptată de tranzacții. Aceasta înseamnă că nicio persoană nu poate manipula blocurile, oferind securitatea necesară.

Un alt factor esențial pe care îl oferă platformele blockchain este implementarea blockchain în funcție de cerințele lor. Blockchain este open source, ceea ce înseamnă că poate fi creat în consecință.

 1. Eficiență îmbunătățită

Platforma blockchain este optimizată pentru a rula eficient. Odată ce cloud-ul devine mai frecvent în rândul platformelor, este evident că aceste platforme oferă o eficiență suplimentară.

Modelul actual de afaceri folosește computerele și ineficiența puterii lor de procesare. Acest lucru se poate schimba cu blockchain, deoarece oferă mai multă flexibilitate și abordare în comparație cu alte soluții de gateway. Soluțiile gateway au restricțiile lor, care pot determina prețul, timpul de livrare și alți factori.

O platformă blockchain permite, de asemenea, producătorilor să interacționeze direct cu consumatorii. De exemplu, un producător de alimente își poate vinde produsul prin intermediul platformei blockchain – eliminând intermediarii și comisionul acestora.

Atât vânzătorul, cât și cumpărătorul beneficiază de utilizarea platformelor bazate pe blockchain.

 1. Contracte inteligente

Platformele bazate pe blockchain precum Ethereum oferă contracte inteligente. Contractele inteligente sunt un protocol care stabilește când și în ce condiție are loc o tranzacție. În cuvinte simple, o tranzacție este permisă numai dacă este îndeplinită condiția.

Acest lucru este important pentru a proteja platforma de fraude. Protocoalele de contract inteligente trebuie să fie planificate cu atenție și ar trebui efectuate testări adecvate înainte ca acestea să fie implementate.

 1. Prevenirea fraudei

Platformele blockchain asigură prevenirea fraudei. Acest lucru se datorează modului în care funcționează blockchain. Nu este posibil ca datele să fie modificate odată scrise pe blockchain.

Deci, dacă cineva trimite o anumită sumă de bani, informațiile sale despre tranzacții sunt stocate în blockchain. Receptorul primește suma și acum totul este stocat în bloc. Acum, niciuna dintre părți nu poate nega transferul de fonduri. De asemenea, nu este posibil să modificați informațiile despre tranzacție de către oricare dintre părți sau noduri dăunătoare ale terților.

 1. Transparenţă

Platformele blockchain oferă transparență. În prezent, băncile folosesc soluții care nu sunt complet transparente. Băncile cad din cauza asta – deoarece putem găsi multe fraude care se întâmplă în sistemul bancar.

De asemenea, dacă o tranzacție merge greșit sau întârziat, nu este posibilă urmărirea lor de către clienți. Doar băncile pot confirma starea tranzacției, ceea ce poate dura cu ușurință 2-3 zile până la finalizare. Blockchain permite utilizatorilor să se ocupe singuri de toate. Deoarece nu există intermediari, utilizatorii în sine acționează ca o bancă și pot urmări singuri orice tranzacție.

Întreprinderile care folosesc platforma blockchain pentru întreprinderi pot beneficia și de transparență. Ei pot crea un ecosistem de transparență care poate aduce mai multă încredere în sistem.

 1. Evaluarea performanței

Platformele Blockchain oferă o analiză a performanței asupra diferitelor elemente ale afacerii. De exemplu, dacă un lanț de aprovizionare adoptă blockchain, aceștia pot afla punctele slabe din lanțul lor de aprovizionare și le pot remedia.

Blockchain este un instrument excelent pentru a îmbunătăți nu numai eficiența, ci și pentru a vă înțelege mai bine propria afacere. De asemenea, se reflectă asupra pieselor cu performanțe ridicate.

 1. Auditabilitate

Auditul este o parte esențială a afacerii. Acesta aduce responsabilitate tuturor celor care fac parte din afacere.

Blockchain aduce acea audibilitate pe masă. Cu platforma blockchain, este ușor să stocați toate informațiile care pot fi verificate pentru responsabilitate. De exemplu, o companie din lanțul de aprovizionare își poate responsabiliza lucrătorii atunci când articolele ajung la destinație.

Criterii pentru selectarea platformelor blockchain

Există o mulțime de platforme blockchain acolo.

Pentru a ne asigura că îi alegem pe cei mai buni de acolo, am venit cu un anumit set de criterii pe măsură. Aceste criterii includ următoarele.

Criteriile pot diferi în funcție de cerința dvs. Deci, este întotdeauna o idee bună să cercetați înainte de a stabili criteriile corecte stabilite. În general, urmează criteriile generice pe care ar trebui să le ai în vedere.

 • Activitate și popularitate → Cât de populară sau activă este platforma blockchain.
 • Arhitectură și limbaje acceptate → Ce limbaje de programare sunt acceptate de platforma blockchain? De asemenea, ce arhitectură oferă platforma blockchain?
 • Tip de rețea → Care este tipul de rețea? Rețea publică, privată sau autorizată
 • Github Repo → Au repo Github? Dacă da, este actualizat periodic?
 • Costul implementării și operațiunilor→ Care este costul??

Lista celor mai bune platforme Blockchain

Acum, că am trecut prin avantajele utilizării platformei blockchain, este timpul să enumerăm cele mai bune platforme blockchain de acolo.

Platforme populare Blockchain

Hyperledger

Hyperledger este cunoscut ca una dintre cele mai bune platforme blockchain de acolo.

Platforma Hyperledger este o abordare unică pentru rezolvarea problemelor blockchain. Este o colaborare open-source realizată în întreaga industrie. În prezent este găzduit de The Linux Foundation. Companiile mari din sectorul bancar, financiar, lanțul de aprovizionare și altele au participat la Hyperledger.

Hyperledger platformează o gamă largă de cadre / proiecte care vizează diferite cazuri de utilizare. Cele care credem că merită menționate includ:

 • Tesatura Hyperledger – Este o implementare cadru blockchain, care are ca scop să ofere fundamentul pentru companii pentru a-și construi soluția sau aplicația utilizând arhitectura modulară. Oferă o gamă largă de caracteristici, inclusiv servicii de membru și consens. Mai mult, puteți găzdui și contracte inteligente folosind un „nod de lanț”. IBM și Digital Asses sunt contribuția inițială la proiect.
 • Hyperledger Sawtooth Lake: Sawtooth platforma sa modulară. Acesta are ca scop furnizarea de servicii utilizatorilor pentru implementarea și rularea DLT-urilor.
 • Hyplerleder Iroha: Hyperleder Iroha este o altă implementare a platformei blockchain care este scrisă folosind C ++. Folosește algoritmul de consens al toleranței la defecțiuni bizantine. Caracteristica sa unică este utilizarea PostgreSQL.

Există, de asemenea, alte proiecte Hyperledger, inclusiv Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Berbec și așa mai departe. În prezent, nu toate proiectele sunt inactive. Puține dintre proiecte, inclusiv Hyperledger Burrow și Hyperladder Grid, sunt încă în faza de incubație.

Sunteți curios să aflați mai multe despre Hyperledger? Apoi, verificați Hyperledger: Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Corda este, de asemenea, cunoscut ca una dintre cele mai bune platforme blockchain de întreprindere de acolo.

R3 Corda este o platformă open-source blockchain. Este o tehnologie de registru distribuit cu o schimbare.

Abordarea sa este destul de diferită de blockchain-ul tradițional, unde o tranzacție trebuie verificată de o mulțime de noduri. Abordarea sa este de a reduce numărul de validări și de a îmbunătăți eficiența, păstrând totodată setul de caracteristici al blockchain-ului intact.

Cele trei caracteristici cheie ale R3 Corda sunt open source, design deschis și dezvoltare deschisă. Aceasta înseamnă că oricine poate folosi R3 Corda și poate utiliza platforma open-source blockchain pentru nevoile și cerințele sale.

Dacă sunteți curioși, puteți consulta ghidul nostru final de pe R3 Corda. Vă va învăța mai multe despre R3 Corda, inclusiv principiul afacerii, arhitectura, rețeaua globală Corda, Corda Bass Vendor și multe altele!

Ethereum

Ethereum este, de asemenea, cunoscut ca una dintre cele mai bune platforme blockchain de acolo.

Ethereum este un pas în sus în comparație cu blockchain-ul Bitcoin. A introdus noi concepte, inclusiv dApp-uri și contracte inteligente.

Dacă sunteți o afacere care dorește să profite de o platformă blockchain open-source, acceptată la nivel global, atunci Ethereum este o alegere excelentă. Poate fi folosit pentru a crea aplicații descentralizate extrem de sofisticate (dApps).

Ethereum blockchain este dezvoltat de Vitalik Buterin, care este cunoscut pentru expertiza sa în blockchain.

Pentru dezvoltatori, aceștia au început ghiduri, inclusiv programarea de contracte inteligente și găsirea celor mai noi instrumente pentru dezvoltatori. Ethereum folosește și Solidity, care este popular în comunitatea dezvoltatorilor.

Dacă sunteți interesat să aflați ce oferă Ethereum, atunci puteți verificaPagina Ethereum 2.0.

Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum este, de asemenea, cunoscut ca una dintre cele mai bune platforme blockchain pentru întreprinderi.

Ethereum este un blockchain public open-source. Este potrivit pentru unele companii, dar nu și pentru întreprinderi.

Întreprinderea necesită o platformă blockchain care oferă dezvoltare blockchain permisă, oferind în același timp caracteristici blockchain precum transparență, securitate și imuabilitate.

Aici intervine Enterprise Ethereum.

Enterprise Ethereum oferă un blockchain flexibil, sigur și scalabil destinat afacerilor. Oferă trei tipuri de implementare, inclusiv privat, hibrid și consorțiu. Aceasta înseamnă că orice companie poate profita de Ethereum personalizându-l la cerințele lor. Cu instrumentele furnizate, puteți crea aplicații descentralizate. Mai mult, puteți testa și dApp-ul.

Enterprise Ethereum este o soluție blockchain extrem de capabilă, ceea ce înseamnă mai puține perioade de nefuncționare, o implementare mai bună și o personalizare. De asemenea, vă ajută să reduceți costurile de implementare și să creșteți încrederea în întregul sistem.

Beneficiile cheie ale utilizării Enterprise Ethereum includ

 • O mai bună încredere la un cost redus
 • Eficiență îmbunătățită
 • Oferă personalizare completă, inclusiv permisiuni personalizate
 • Sporiți securitatea
 • Modele de afaceri mai bune și mai noi

Enterprise Ethereum Alliance se află în spatele standardelor și implementării Enterprise Ethereum. Accentul lor este de a dezvolta un standard deschis care poate funcționa la nivel mondial. Colaborarea lor constă din peste 250 de companii membre, distribuite în peste 45 de țări.

Vă întrebați ce mai oferă Enterprise Ethereum? Apoi, consultați ghidul nostru despre Enterprise Ethereum: Private Blockchain For Enterprise.

Cvorum

Cvorumul este ideea lui J.P.Morgan. De asemenea, este axat pe întreprinderi și este creat în principal pentru institutele financiare.

Deci, dacă sunteți o afacere în industria financiară, atunci Quorum ar trebui considerat o platformă de întreprindere blockchain.

Principalele caracteristici ale cvorumului includ tranzacții și performanțe rapide, ceea ce îl face ideal pentru sectorul financiar. Mai mult, este și unul dintre cele mai avansate protocoale de securitate care îl fac sigur.

Cvorumul se bazează și pe Ethereum, ceea ce înseamnă că oferă caracteristici precum contracte inteligente și posibilitatea de a crea dApp-uri descentralizate.

Cvorumul oferă funcții mai bune, inclusiv

 • Performanță mai bună
 • Confidențialitate contractuală îmbunătățită
 • Gestionarea corectă a rețelei
 • Mecanism de consens pe bază de vot

Cvorumul utilizează algoritmul de consens Istanbul BFT, care oferă securitate ridicată și performanță îmbunătățită. De asemenea, Quorum este open-source, ceea ce înseamnă că îl puteți personaliza pentru cerințele dvs. Abordarea open-source aduce, de asemenea, încredere, maturitate și comunitate.

Unele dintre proiectele notabile care utilizează Quorum includ VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS și altele.

Doriți să aflați mai multe despre Quorum? Apoi, consultați ghidul final de pe platforma blockchain Quorum.

Blockchain ca platforme de servicii (platforme BaaS)

Acum, că am trecut prin unele dintre cele mai bune platforme blockchain, să listăm blockchain-ul ca platformă de servicii.

Aceste platforme BaaS oferă servicii întreprinderilor, afacerilor și startup-urilor, deoarece le permite să găzduiască soluția lor blockchain.

IBM

Potrivit IBM, primii motocicliști au avantajul lor. Acestea oferă expertiză de încredere, care constă din 1500 de experți din industrie. De asemenea, au o bază mare de clienți de peste 500 de clienți și sunt clasați pe locul 1 în ceea ce privește cercetarea.

Blockchain-ul lor de întreprindere vă asigură că puteți construi, guverna, opera și crește folosind soluția lor blockchain ușor de utilizat. Dacă utilizați blockchain IBM, veți obține, de asemenea, acces la cloud IBM, ceea ce vă asigură că puteți scala rapid aplicația blockchain.

Amazon Blockchain

Amazon oferă, de asemenea, soluția sa BaaS cu utilizarea Amazon Managed Blockchain. Cu acesta, puteți crea și gestiona blockchain. Funcționează cu rețele populare blockchain, cum ar fi Ethereum și Hyperledger Fabric.

Cu aceasta, veți obține următoarele beneficii

 • Complet gestionat
 • Alegeți Ethereum sau Hyperledger Fabric
 • Sigur și scalabil
 • De încredere

Multe cazuri de utilizare pot fi implementate folosind blockchain-ul Amazon. De exemplu, puteți implementa un lanț de aprovizionare, vânzare cu amănuntul, activ și transfer de tranzacționare.

Pentru a ajuta întreprinderile să își construiască aplicația blockchain, acestea oferă o gamă largă de soluții, inclusiv Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates și AWS Blockchain Partners.

Au clienți precum Smatto, DTCC, healthdirect și alții.

Oracol

Oracle oferă, de asemenea, expertiza lor în blockchain prin intermediul platformei lor Oracle blockchain. Oferă o modalitate ușor de utilizat de a construi aplicații blockchain, facilitând astfel adoptarea de către blockchain a unei întreprinderi.

Oracle se definește ca o platformă blockchain la nivel de întreprindere. Acestea oferă servicii care sunt necesare pentru a transforma aplicația și procesul de afaceri pentru a utiliza blockchain-ul.

Caracteristicile lor cheie includ servicii gestionate pre-asamblate, integrare plug-and-play, operațiuni automate, la nivel de întreprindere și deschise. Acestea oferă deja soluția lor legată de blockchain pentru lanțul de aprovizionare cu CargoSmart.

Alte platforme Blockchain merită menționate

OpenChain

OpenChain este o tehnologie blockchain pentru întreprindere. Este open-source, la fel ca majoritatea celorlalte platforme blockchain.

OpenChain se adresează în principal organizațiilor care doresc să se asigure că activele lor digitale sunt gestionate și emise într-un mod sigur, robust și scalabil.

Este ușor de utilizat și oricine își poate crea propria instanță OpenChain în câteva minute. De asemenea, este personalizabil de către administratori. Regulile pot fi stabilite de acesta, unde utilizatorii finali pot participa și schimba valoarea definită de aceste reguli. Fiecare tranzacție este semnată digital pentru a asigura securitatea.

OpenChain utilizează consensul partiționat. Fiecare instanță Openchain are o autoritate pentru validitatea tranzacției, în care blockchain-ul utilizează instanțe Openchain în scopuri de descentralizare. Aceasta înseamnă că tranzacția trebuie validată de diferite instanțe OpenChain.

Alte caracteristici cheie ale OpenChain includ mai multă eficiență datorită utilizării arhitecturii client-server și fără miner. Aceasta înseamnă, de asemenea, că tranzacțiile nu au nevoie de taxe și sunt instantanee.

În cele din urmă, folosește un design modular pentru o mai bună integrare cu alte procese de afaceri.

Cazurile de utilizare ale OpenChain includ crearea de valori mobiliare pentru active din lumea reală, implementarea dreptului de proprietate a activității creative, puncte de loialitate și carduri cadou.

Stelar

Stellar este o platformă blockchain care ajută la conectarea băncilor, a persoanelor și a sistemelor de plăți. Este vorba despre a obține bani peste granițe folosind tehnologia lor.

Stellar se numește viitorul bancar. Oferă remitențe, sucursale mobile, microplăți, bani mobili și servicii pentru cei subbănci.

Dacă vă aflați în sectorul plăților, puteți utiliza Stellar pentru a personaliza infrastructura de plăți. Vă puteți dezvolta rapid folosind rețeaua.

Dacă sunteți interesat, puteți verifica Documentație stelară.

Concluzie

Acest lucru ne duce la sfârșitul celei mai bune liste de platforme blockchain. Împreună cu platformele blockchain, am acoperit și platformele BaaS. Aceste platforme oferă companiilor, întreprinderilor și startup-urilor să înceapă cu blockchain-ul și să își construiască aplicațiile blockchain complete.

Deci, ce părere aveți despre platformele blockchain? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me