Tehnologia contabilității distribuite (DLT) oferă un avantaj comercial clar. Aceasta înseamnă că adoptatorii timpurii pot profita de aceasta.

Doriți să adoptați blockchain și în procesul dvs. de afaceri? Dacă faceți acest lucru, trebuie să urmați cele mai bune practici blockchain. Aceste bune practici vă vor ajuta să explorați blockchain în modul corect.

Folosind tehnologia, vă puteți consolida platforma și o puteți alinia la tendințele actuale.

Să începem cu cele mai bune practici pentru blockchain.

Contents

Cele mai bune practici Blockchain

Înainte de a intra în cele mai bune practici, să aflăm ce ingrediente cheie sunt necesare pentru ca un blockchain să fie util într-un mediu de întreprindere.

Ecosistemul blockchain evoluează și există cele mai bune practici pentru toată lumea. Dacă sunteți un arhitect blockchain, atunci trebuie să urmați cele mai bune practici pentru un inginer de baze de date blockchain. În cele din urmă, cele mai bune practici vă fac să strălucească munca.

Pentru a simplifica lucrurile, vom începe cu cele șase principii ale implementării și dezvoltării blockchain-ului. Aceasta va stabili esența discuției și a celor mai bune practici.

cele mai bune practici blockchain

Având în vedere blockchain-ul întreprinderii, vom trece apoi pentru a discuta pașii necesari pentru a construi o soluție sau un serviciu blockchain.

Ce vom acoperi?

Practicile blockchain pot diferi în funcție de ceea ce faceți. Dacă sunteți o întreprindere, ar putea fi necesar să urmați practicile legate de întreprindere. Dacă sunteți un arhitect blockchain, atunci trebuie să urmați o practică diferită. Pentru a vă ajuta, să parcurgem structura articolului.

Cuprins

Blockchain pentru întreprinderi: principiu, pași și cele mai bune practici

Cele mai bune practici pentru inginerul de baze de date și arhitectul Blockchain

Cele mai bune practici blockchain: testarea blockchainului și reducerea riscurilor

Blockchain pentru întreprinderi: principii, pași și cele mai bune practici

Șase principii pentru dezvoltarea și implementarea blockchain-ului

  1. Deschis: Soluția blockchain ar trebui să fie deschisă. Aceasta înseamnă că ar trebui să fie open source, permițând oricui să contribuie la creșterea sa. Eticheta open-source va aduce, de asemenea, inovație și va asigura menținerea codului de calitate.
  2. Permis: Permisiunea este, de asemenea, un principiu critic pe care trebuie să îl urmeze un blockchain de întreprindere. Rețelele permise sunt concepute pentru a funcționa într-un ecosistem închis, păstrând intacte caracteristicile cheie ale blockchain-ului. Promovează confidențialitatea și încrederea și se asigură că activitățile ilegale pot fi controlate. Rețelele permise asigură, de asemenea, că numai entitățile de încredere pot interacționa cu rețeaua – făcând-o mai sigură și viabilă pe termen lung.
  3. Guvernare: Blockchain-ul întreprinderii ar trebui să aibă un sistem de guvernanță adecvat. Permite administratorilor să ruleze și să întrețină rețeaua. O guvernanță puternică asigură faptul că nimeni nu poate abuza de rețea în avantajul său. Administratorii pot lua măsurile necesare pentru a opri actorii rău intenționați înainte de a începe să atace rețeaua sau să-i oprească în timpul atacului.
  4. Securitate: Securitatea trebuie să fie de top pentru orice dezvoltare blockchain. Blockchain-urile sunt sigure, dar necesită totuși o planificare și execuție de securitate adecvate. De asemenea, este un proces continuu, iar echipa de securitate ar trebui să facă o verificare periodică pentru a asigura integritatea platformei.
  5. Standarde: Standardele sunt, de asemenea, o parte cheie a oricărei soluții blockchain. Cu standarde interoperabile, este ușor pentru echipe să lucreze la diferite cerințe, nevoi sau integrări. În acest moment, există doar entități independente care lucrează la propria lor soluție blockchain – ceea ce nu este o idee bună pe termen lung.
  6. Confidențialitate: Aspectul de confidențialitate este, de asemenea, foarte important. Fără dreptul la confidențialitate, o soluție blockchain nu poate face dreptate celorlalte caracteristici ale sale, cum ar fi transparența sau imuabilitatea. De aceea, o soluție blockchain de întreprindere ar trebui să funcționeze pentru o soluție care să ofere confidențialitate de la început.

Cele cinci principii au fost discutate de IBM postare pe blog.

Cele mai bune practici blockchain: șapte pași spre succes în blockchain întreprindere

Acum, că înțelegem principiile de bază ale unui blockchain de întreprindere. Să parcurgem cei șapte pași către succes în blockchain-ul de întreprindere.

1. Alegerea unei platforme

Primul pas este selectarea unei platforme. Construirea platformei dvs. poate fi o opțiune viabilă, dar necesită o investiție monetară substanțială. Nu este fezabil pentru majoritatea afacerilor de acolo. De aici intră platformele existente.

Înainte de a continua, trebuie să înțelegeți că există compromisuri pe platformele existente. Nu sunt perfecte și nu sunt complet aliniate cerințelor dvs. De asemenea, nu toate platformele au valoare sau caracteristici egale. Unii ar putea fi minunați la guvernare, în timp ce alții ar fi minunați pentru scalabilitate.

Platformele de generație actuală precum Hyperledger oferă o mulțime de opțiuni. Puteți utiliza alte platforme de întreprindere, cum ar fi IBM Blockchain, SAP blockchain și altele.

Pe scurt, trebuie să înțelegeți că fiecare platformă are limitele sale și trebuie să decideți în prealabil pe care doriți să o alegeți.

Puteți citi mai multe despre blockchain-ul de întreprindere aici.

2. Începeți să experimentați

Ca organizație, trebuie să începeți să experimentați cu blockchain. Ce aspecte ale organizației dvs. pot fi transformate folosind blockchain? Este lanțul de aprovizionare sau administrația? Descoperind aceste lucruri și experimentând pe o scară redusă vă puteți informa cu exactitate rezultatele.

Având în vedere că marketingul evoluează rapid, depinde de dvs. să testați noile tendințe. Adoptarea timpurie este întotdeauna utilă, deoarece vă oferă un avantaj. Cu toate acestea, este și riscant. De asemenea, a începe devreme are propriul său avantaj. Vă va permite să construiți o relație informală devreme și, de asemenea, să dezvoltați o înțelegere a tehnologiei. De asemenea, vei putea atrage talente mai bune. Pe scurt, veți fi agil și gata să profitați de noua tehnologie.

3. Obțineți scalabilitatea și securitatea corectă

Nu există nicio îndoială că blockchain-ul este sigur. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să urmărești în mod activ securitatea blockchain-ului tău. Abordarea permisă este utilizată pentru a se asigura că numai persoanele autorizate pot accesa rețeaua. Acest model centralizat protejează rețeaua blockchain de multe amenințări, inclusiv 51% atacuri.

Rețelele centralizate sunt, de asemenea, bune la scalare. Poate ajunge la 2000TPS, ceea ce este excelent, având în vedere că vor exista noduri limitate care vor participa la rețea.

Deci, ca afacere, trebuie să vă asigurați că obțineți scalabilitatea și securitatea corectă. Puteți citi mai multe despre securitatea blockchain-ului de întreprindere aici.

4. Construirea unui cadru juridic

Următorul pas este realizarea lucrărilor legale. Deoarece blockchain-ul este descentralizat, este greu să controlezi sau să legalizezi rețeaua. Dar un mic pas către legalizare vă poate proteja rețeaua de orice angajament rău și vă poate asigura că toată lumea lucrează în conformitate cu cele mai bune intenții posibile.

5. Pregătirea contractelor inteligente

Contractele inteligente sunt o parte importantă a oricărei rețele. Acționează ca un mediator care se ocupă de tot ce există între două părți. Se execută numai dacă este îndeplinită o anumită cerință. Acest lucru este foarte util pentru automatizarea multor sarcini blockchain.

De asemenea, ar trebui să utilizați contracte inteligente pentru a aplica reguli, astfel încât nimeni să nu le poată încălca.

6. Gamificare și schimb de valori

Crearea unei piețe pe blockchain-ul dvs. vă va permite să o faceți populară printre utilizatori. Aici intervine gamificarea. Ar trebui să vă concentrați și pe modelele de schimb de valoare, care vă permit să profitați de metodele nemonetare, monetare și de consens..

7. Modelarea ecosistemelor de rețea

Ultimul pas este să vă aliniați modelul de afaceri blockchain cu modelele economice de acolo. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama cum va funcționa implicarea în sistemul dvs. În mod clar, există o mulțime de moduri în care puteți face acest lucru, dar aranjarea este ceea ce trebuie să faceți.

Cea mai bună practică Blockchain pentru Enterprise

Minunat! Acum, că am parcurs pași către succesul în blockchain-ul de întreprindere și gestionarea riscurilor, este momentul să împărtășim cele mai bune practici pentru blockchain-ul de întreprindere.

Aceste bune practici sunt împărtășite de Hyperledger, una dintre cele mai importante soluții blockchain pentru întreprinderi. Aceste bune practici pentru blockchain sunt, de asemenea, aplicabile diferitelor tipuri de companii și utilizarea acestora de platforma blockchain. Va ajuta orice companie să facă față direct securității, datelor și procesului de afaceri.

Să începem.

1. Asigurarea unui proces de afaceri este un proces continuu

Blockchain este definit ca o rețea peer-to-peer care este susținută a fi super sigură utilizând algoritmi criptografici. Definiția este corectă, dar asta nu înseamnă că este sigură tot timpul.

Ca afacere, trebuie să vă asigurați că nu vă gândiți la aceeași linie. Această presupunere că blockchain-ul este deja sigur vă poate costa foarte mult afacerea. Există multe moduri în care o rețea blockchain poate fi piratată. Actorii răi pot juca un rol crucial în eșecul rețelei. De asemenea, ei pot reuși să rupă algoritmul criptografic în viitor.

Ar trebui să lucrați întotdeauna pentru a vă asigura soluția blockchain acum și în viitor. Nu numai că, în viitor, vom avea calcule cuantice, care sunt capabile să rupă algoritmii criptografici actuali.

Dacă este sigur astăzi, atunci trebuie să vă asigurați că este sigur și mâine. De aceea, este întotdeauna o idee bună să țineți la curent noile tehnici care vă fac blockchain-ul mai sigur. Securitatea este mai degrabă un proces decât o sarcină unică.

2. Folosiți blockchain-ul permis pentru date private

Utilizarea blockchain-ului permis este importantă pentru a vă asigura securitatea datelor. Întreprinderea generează tone de date și nu toate datele sunt destinate publicului. Acolo intră rețeaua permisă.

Înainte de a vă angaja, trebuie să identificați blockchainul potrivit pentru dvs. Ca întreprindere, trebuie să evitați întotdeauna soluțiile publice blockchain. Cu blockchain-ul permis, datele pot fi stocate sau accesate într-o rețea securizată. Aceștia pot decide cine participă la rețea, ceea ce simplifică securitatea datelor la o marjă mare.

Există multe rețele permise, inclusiv Hyperledger, blockchain SAP, care vă permit să faceți acest lucru. Blockchain-urile publice precum Ethereum și Bitcoin ar trebui evitate.

Blockchain-urile permise sunt cunoscute și sub denumirea de consorțiu sau blockchain-uri private. Dar ambii se încadrează în categoria blockchain permisă.

3. Crearea unei structuri de guvernanță pentru blockchain

Chiar dacă blockchain-ul este tehnic greu de implementat la nivel de întreprindere, aspectul de guvernanță este cel mai provocator. Ca întreprindere, trebuie să vă asigurați că alegeți modelul de guvernanță potrivit.

Inițial, este o idee bună să definiți structura de guvernanță în avans. După ce ați terminat, vă puteți scufunda în implementarea blockchain. Modelul de guvernanță ar trebui să conțină o mulțime de lucruri, inclusiv modul în care se adaugă utilizatorii noi, rolul rolurilor existente, diferitele niveluri de utilizatori și rolul lor respectiv, mecanismul de stocare a datelor etc..

Modelul de guvernanță ar trebui, de asemenea, să funcționeze proactiv pentru a elimina actorii răi din rețea. Nu numai asta, dar ar trebui să se ocupe și de alte situații, atât critice, cât și non-critice.

Un alt lucru care trebuie avut în vedere este schimbarea procedurii de guvernanță în timp. Nu este o idee bună să rămâi fix cu o versiune a modelului de guvernanță. Lucrurile evoluează, la fel și modelul de guvernanță. Este mai bine să te dezvolți proactiv.

4. Înțelegeți și analizați timpuriu cazurile blockchain

Afacerea este complexă și necesită înțelegere și execuție adecvată. Același lucru este valabil și pentru blockchain. Este cea mai recentă tehnologie care evoluează într-un ritm rapid. Pentru a înțelege complexitatea și a vă asigura că îl puteți implementa cu succes, trebuie să parcurgeți cazurile de utilizare blockchain.

Analiza cazurilor de utilizare blockchain trebuie făcută într-un stadiu incipient. Va ajuta întreprinderile să proiecteze și să realizeze strategii în consecință. De asemenea, vă va permite să definiți obiective.

Există o mulțime de cazuri de utilizare acolo. Sarcina dvs. este să vă asigurați că parcurgeți cazurile de utilizare din sectoarele dvs., cum ar fi sănătatea, lanțul de aprovizionare sau finanțele, și să învățați de acolo. În cele din urmă, veți putea capta punctele forte ale acestor cazuri de utilizare și le veți implementa în implementarea blockchain-ului dvs. de întreprindere.

5. Decideți cerințele de scalabilitate și performanță

Există mai multe moduri în care un blockchain poate fi implementat. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că există diferite tipuri de provocări prin care trebuie să treacă un arhitect blockchain. În acest proces, arhitectul blockchain trebuie să facă unele comprese. Poate fi vorba de probleme de scalabilitate sau de performanță.

Pentru a vă asigura că nu trebuie să faceți compromisuri devreme, este o idee bună să decideți mai devreme cerințele de scalabilitate și performanță. De asemenea, aceste decizii trebuie luate mai devreme, astfel încât implementarea blockchain-ului să nu fie împiedicată.

Întreprinderea poate dezvolta, de asemenea, blockchain diferit, fiecare pentru cerințele lor specifice, inclusiv performanță, scalabilitate sau guvernanță.

6. Nu stocați niciodată fișiere mari pe blockchain

După cum am discutat deja, blockchain-ul este o rețea peer-to-peer. Replică date în întreaga rețea. Procesul de replicare poate dura ceva timp.

În calitate de arhitect blockchain, trebuie să setați o limită de fișiere pentru blockchain. Asta înseamnă că stocarea fișierelor mari nu este o opțiune. Dacă se face, atunci costurile de calcul și stocare vor dispărea.

Menținând acest lucru, costurile pot fi economisite. Dacă este nevoie să stocați fișiere mari, atunci trebuie să utilizați serviciile cloud pentru a stoca fișiere și să utilizați pointeri în blockchain pentru a indica fișierul real.

Cele șase bune practici sunt discutate în Post Hyperledger

Cele mai bune practici pentru inginerul de baze de date și arhitectul Blockchain

Acum, că am înțeles cele mai bune practici legate de dezvoltarea întreprinderii, să trecem la cele mai bune practici pentru un arhitect blockchain. Vom începe cu baza de date și apoi vom trece la practici mai generale privind dezvoltarea blockchain-ului.

Cele mai bune practici: gestionarea bazelor de date blockchain pe platforme cloud

Bazele de date sunt o parte critică a unui blockchain. Acestea definesc modul în care datele sunt stocate și recuperate. În calitate de arhitect blockchain sau inginer de baze de date care încearcă să-și dezvolte soluția blockchain pe platforme cloud, este esențial să urmezi cele mai bune practici blockchain pentru a asigura o gestionare adecvată a bazelor de date.

Să parcurgem cele mai bune practici pe care trebuie să le cunoașteți pentru a gestiona baza de date blockchain pe platforme cloud.

1. Înțelegeți în mod corespunzător blockchain-ul

Înainte de a începe să gestionați baza de date blockchain, trebuie să obțineți o înțelegere adecvată a blockchain-ului în sine. De cele mai multe ori, înțelegerea necorespunzătoare a blockchain-ului afectează dezvoltarea blockchain-ului.

Ideea Blockchain este simplă. În calitate de arhitect blockchain, ar trebui să înțelegeți că este personalizabil. De asemenea, are o mulțime de cazuri de utilizare și nu se limitează doar la criptomonede. De asemenea, folosește colegii pentru a stoca și gestiona rețeaua. Fără contribuția colegilor, un blockchain nu poate exista. Chiar și colegii salvează o copie a datelor.

Pentru a vă oferi o perspectivă mai bună, puteți gândi blockchain-ul ca o soluție cloud mai bună. Oferă un mod mai bun de manipulare a datelor și le menține în siguranță. De asemenea, deoarece este descentralizat, nu este posibil să se facă nicio manipulare – ceea ce este în întregime posibil într-un mediu centralizat.

2. Blockchain nu este soluția supremă pentru securitate

Am discutat deja punctul de securitate de mai sus și este aplicabil și pentru gestionarea datelor din blockchain. Chiar dacă blockchain-ul este promovat ca fiind cea mai sigură tehnologie existentă, nu este 100% sigur. Există mai multe moduri în care hackerii sau actorii rău intenționați terți pot prelua blockchain-ul, manipulând datele și distrugând însăși esența unei rețele blockchain.

În calitate de arhitect blockchain, trebuie să fiți prudent în abordarea dvs. și să vă asigurați că protejați blockchain-ul cu implementarea corectă a regulilor de guvernanță. De asemenea, trebuie să vă asigurați că datele personale sunt securizate în cel mai bun mod posibil.

Pe scurt, trebuie să luați toți pașii necesari pentru a vă asigura că datele rămân sigure. Blockchain nu este soluția de securitate unică.

3. Folosiți instrumente cu care sunteți familiarizați

Blockchain este o tehnologie nouă. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că veți putea găsi o mulțime de instrumente pentru a lucra cu acesta. Aproape fiecare afacere de acolo încearcă să își creeze propria soluție blockchain și un set de instrumente.

Pentru a vă asigura că faceți tot posibilul, trebuie să rămâneți cu cele mai bune instrumente disponibile. Alegând soluțiile deja stabilite pentru a vă gestiona blockchain-ul, vă puteți asigura că proiectul dvs. este la timp și poate fi gestionat în viitor fără mari dificultăți.

De exemplu, puteți profita de Azure Blockchain de la Microsoft. Acestea oferă un kit de dezvoltare care vă permite să lucrați eficient cu serviciile Azure. De asemenea, este posibil ca instrumentele să nu vă fie utile, deoarece este posibil să aveți o cerință diferită. În acest caz, ar trebui să alegeți instrumentele care se potrivesc bine cerințelor dvs..

4. Folosiți date ușor de verificat

Nu în ultimul rând, ar trebui să vă concentrați asupra datelor ușor de verificat. Blockchain se bazează foarte mult pe colegi pentru a gestiona datele prin reproducerea acestora. Luați criptocurrency, de exemplu, – funcționează în lumea reală, deoarece utilizează date numerice care pot fi ușor urmărite sau referite.

Este posibil să nu fie cazul întreprinderilor de acolo. Ei trebuie să utilizeze o formă complexă de date care poate fi compusă din numere întregi, șiruri și alte forme de date. Sarcina dvs. de arhitect blockchain este să vă asigurați că puteți converti datele complexe în date verificabile. De asemenea, puteți utiliza stocarea în cloud și referințe la stocare pentru a stoca date complexe. Datele ușor verificabile vă vor ajuta, de asemenea, să vă faceți datele mai sigure.

Cele mai bune practici pentru un arhitect Blockchain

În ultima secțiune, vom acoperi cele mai bune practici pentru un arhitect blockchain. Există multe roluri și responsabilități pentru un arhitect blockchain. Ei trebuie să aibă grijă de întreaga soluție end-to-end. Aceasta înseamnă dezvoltarea unei strategii adecvate de implicare a ecosistemului blockchain, crearea unor indicatori de performanță, generarea unei analize de risc / eșec, urmarea celor mai bune practici blockchain și crearea acestora. În cele din urmă, trebuie să monitorizeze și să instruiască personalul tehnic. E multă muncă.

Una dintre cele mai semnificative responsabilități pentru un arhitect blockchain este să urmeze cele mai bune practici. Am enumerat cinci dintre cele mai bune practici blockchain pe care trebuie să le urmați. Să le enumerăm mai jos.

1. Cunoaștere profundă a tehnologiei subiacente

Dacă lucrați ca arhitect blockchain, trebuie să vă asigurați că înțelegeți complet tehnologia DLT. Pentru a face acest lucru, ar trebui să construiți un blockchain modular care să ofere personalizare și operabilitate. Pentru a vă maximiza învățarea și cunoștințele, ar trebui să încercați, de asemenea, să creați un design în două părți. Designul în două părți va conține o rețea blockchain și stocare distribuită. În cele din urmă, soluția ar trebui să poată fi ușor de utilizat pentru întreprindere. Mai mult, ar trebui să știți cum să gestionați informațiile sensibile și să le păstrați în siguranță.

2. Guvernare deschisă

Guvernarea deschisă este cea mai bună cale de urmat. Oferă întreprindere folosind blockchain-ul pentru a-l regla mai târziu. În calitate de arhitect blockchain, trebuie să înțelegeți importanța guvernării deschise și să obțineți rezultate mai bune pentru compania dvs. Pentru a începe, trebuie să vă asigurați o bază de cod care este înțeleasă corect de alți dezvoltatori. Aceasta înseamnă că va fi ușor de gestionat. De asemenea, va aduce mai multă transparență sistemului.

3. O gamă largă de instrumente pentru dezvoltatori

Instrumentele și tehnicile sunt o parte importantă a unei soluții blockchain. Pentru a vă asigura că compania poate profita din plin, trebuie să utilizați instrumentul potrivit. Acesta va ajuta la accelerarea implementării și procesului de adoptare a blockchain-ului.

4. Calificat în construcția de registre cu permisiune

Dacă doriți să fiți un arhitect eficient al blockchain-ului, trebuie să aveți capacitatea de a construi registre mari permise. Există multe registre mari permise. De asemenea, nu toate soluțiile blockchain oferă o soluție permisă de la început. Cu toate acestea, trebuie să-l modificați astfel încât să funcționeze conform permisiunii și să aducă în joc caracteristicile cheie. Există numeroase avantaje ale nodurilor permise, inclusiv viteza, securitatea, eficiența, imuabilitatea și așa mai departe.

5. Scalabilitate

În cele din urmă, trebuie să vă asigurați că puteți scala soluția blockchain. Poți să folosești Sisteme IPFS care sunt bune pentru scalabilitate.

Cele mai bune practici blockchain: testarea blockchainului și reducerea riscurilor

La fel ca orice altă aplicație, blockchain trebuie, de asemenea, testat înainte de a putea fi difuzat. Întrucât tehnologia blockchain vă ajută să creați încredere, trebuie să vă asigurați că soluțiile blockchain respectă valorile sale de bază.

În calitate de tester, trebuie să începeți mic și să testați aplicația. Pe scurt, trebuie să aveți grijă de două tipuri de testare.

1. Testarea API

În testarea API, trebuie să aveți grijă de interacțiunile pe care aplicațiile dvs. le fac cu alte elemente din ecosistemul blockchain. Este larg răspândit ca un blockchain să interacționeze cu alte elemente. De exemplu, poate emite evenimente, poate efectua apeluri externe sau poate declanșa un eveniment atunci când este îndeplinită o anumită condiție. Acest lucru poate fi folosit în mai multe moduri. Un lanț de aprovizionare poate colecta informații de la serverul extern și poate comanda un lot nou dacă este nevoie sau condițiile sunt potrivite. Cea mai bună practică pentru a face testarea este de a valida toate interacțiunile cu alte servicii sau soluții. Parcurgeți fiecare solicitare API și asigurați-vă că acestea funcționează conform intenției sau nu.

2. Testarea funcțională

Testarea funcțională este o altă parte a testării în care verificați diferitele componente blockchain. De asemenea, acoperă întreaga platformă. În calitate de tester blockchain, trebuie să faceți teste bazate pe caz de utilizare, asigurându-vă în același timp că așteptările privind dimensiunea blocului și lanțului sunt îndeplinite. Poate doriți să testați și adăugarea blocurilor.

3. Testarea performanței

În cele din urmă, trebuie să faceți și teste de performanță. Testarea performanței asigură faptul că utilizatorul nu trebuie să aștepte mult timp pentru finalizarea unei tranzacții. Alte aspecte vitale care trebuie testate pentru performanță includ timpul de răspuns la contractul inteligent, timpul de răspuns al interfeței de sistem etc. De asemenea, ar trebui să aflați blocajele și să încercați să le eliminați. În cele din urmă, ar trebui să reglați sistemul astfel încât să funcționeze la cel mai bun nivel.

Testele de performanță ar trebui făcute, de asemenea, la mai multe puncte finale și să acopere toate aspectele diferite ale blockchain-ului.

4. Blockchain și reducerea riscurilor

Blockchain va schimba modul în care funcționează piața. Are cel mai mare impact asupra sectorului financiar. Aceasta înseamnă, de asemenea, că poate acționa ca atenuare a riscurilor pentru sistemele actuale. Procesele actuale nu sunt pe deplin sigure și aici intervine blockchain-ul.

Ca practicant de blockchain, ar trebui să încercați întotdeauna să atenuați riscul utilizând blockchain. Chiar și Deloitte crede că blockchain-ul este o tehnologie fundamentală care va îmbunătăți gestionarea riscurilor în viitor.

Fiecare tip de blockchain își prezintă riscurile. Contractele inteligente sunt folosite pentru a încorpora logica de afaceri. De asemenea, se autoexecută, astfel încât cea mai mare parte a procesului de afaceri să poată fi automatizată.

Pe scurt, blockchain-ul ar trebui să îmbunătățească tehnicile de gestionare a riscurilor. Dar depinde de implementatorii blockchain să urmeze cele mai bune practici atunci când vine vorba de gestionarea riscurilor.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul celor mai bune practici blockchain. Aceste bune practici pentru blockchain vă vor ajuta să vă gestionați mai bine proiectul blockchain. Am acoperit diferite perspective, inclusiv întreprinderea, baza de date, testarea și așa mai departe.

Deci, ce părere aveți despre cele mai bune practici pentru blockchain-ul întreprinderii? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me