Spațiul criptografic a devenit o lume atât de mare. Tehnologia blockchain a stârnit imaginație, frică, confuzie și curiozitate. Aceste sentimente sunt atât pentru entuziaști, cât și pentru critici. Lumea criptografică de astăzi a știut atât de mult, cât și atât de multe rămân necunoscute. Unele dintre necunoscute sunt cine este Satoshi Nakamoto.

Astăzi vom face o plimbare prin modul în care a apărut cripto. Accentul principal este să încercăm să descoperim cel mai mare mister din spatele Bitcoin. Bitcoin este cea mai populară criptomonedă. Persoana sau mai bine zis ar putea fi persoane din spatele Bitcoin.

Crearea Bitcoin

În 2007, a avut loc primul pas către crearea Bitcoin. Satoshi Nakamoto a scris Codul Bitcoin. Pasul a sunat de neprețuit atunci, ani mai târziu puteți fi judecătorul. Crezi că a fost un pas neprețuit? Nu cred.

În 2008, printr-un domeniu online bitcoin.org, creatorul Bitcoin a lansat o carte albă. În lucrare, Satoshi subliniază modul în care Bitcoin va funcționa folosind rețele de calculatoare. Scopul a fost să pună capăt terților pentru tranzacțiile digitale.

În 2009, Bitcoin a fost lansat publicului. Primul miner Bitcoin a fost Hal Finney, care a descărcat blockchain-ul. Mai târziu, a exploatat zece Bitcoins, făcându-l printre primii utilizatori de Bitcoin. Ceilalți entuziaști timpurii ai Bitcoin sunt; Wei Dai, Nick Szabo și Gavin Andresen. Iar sprijinul lor actual a crescut de atunci.

Creșterea Bitcoin

În perioada de creștere, se remarcă un singur nume; Gavin Andresen. Dezvoltatorul american a luat mantaua misteriosului Satoshi Nakamoto în 2010. Ultimul mesaj al creatorului a fost că revoluționarul Bitcoin era pe mâini sigure. Sub Gavin Andresen, următorii șapte ani s-ar dovedi foarte cruciale.

Creșterea a avut loc prin relații strategice izbitoare. În 2013, o instituție de învățare din SUA a acceptat Bitcoin ca mod legal de plată. În prezent, modul este acceptabil la nivel global de către instituțiile private și unele guverne.

Creșterea a avut loc în mijlocul luptelor cu guvernul de-a lungul anilor. Una peste alta, Bitcoin s-a dezvoltat și a crescut ca idee revoluționară. 2017 a fost cel mai bun an încă pentru bitcoin, deoarece valoarea sa a crescut la peste 11.000 $ pentru un singur Bitcoin.

Misterul din spatele lui Satoshi Nakamoto

În mijlocul tuturor acestor informații despre Bitcoin, un mister rămâne nerezolvat. Așa cum este natura oamenilor, curiozitatea a văzut diverse cercetări pe tema cine este Satoshi Nakamoto? Dar nu au existat dovezi concludente care să arate exact cine este sau mai bine zis cine sunt. Ne riscăm intrând în lumea necunoscutului. S-ar putea să fiți norocoși să știți cine este.

Trecerea de la cunoscut la necunoscut. Vom fi dornici de detalii și vom asigura că nu pierdeți nimic. Prin urmare, porniți focalizarea și alăturați-vă mie în această călătorie.

Dar înainte de orice formă de conducere la cunoașterea identității lui Nakamoto, s-au făcut multe. Stilometria a fost utilizată pentru a lega lucrările Bitcoin de identitatea celui care este Satoshi Nakamoto. Stilul privește textele originale Bitcoin și le leagă de textele unui autor.

Stilul are posibilitatea de a identifica multe identități posibile. Dar există încă alții care sunt suficient de apropiați pentru a fi Nakamoto.

Una peste alta, să explorăm mai întâi ce ne ajută să identificăm Nakamoto.

Cunoscutul despre Satoshi Nakamoto

Unele fapte despre cine este Satoshi Nakamoto sunt atât de evidente. Ele sunt informațiile disponibile pentru toată lumea.

Satoshi Nakamoto este Geniu

Un articol din 2011 publicat în The New Yorker acordă dreptate Bitcoin statutul aproape perfect. Codul Bitcoin este fără greșeli. Eliminând greșelile, Satoshi Nakamoto a creat o platformă online sigură, de încredere și sigură.

În cuvintele articolului; „Numai cel mai paranoic și mai minuțios programator din lume ar putea evita să facă greșeli.”

Satoshi Nakamoto vorbește fluent engleza

Nakamoto`s a scris codul și literatura despre Bitcoin, inclusiv cartea sa albă. Și sunt disponibile online. Literatura și codul arată că Satoshi Nakamoto este foarte fluent în limba engleză. Mai ales engleza britanică. Această premisă a alimentat speculațiile repetate cu privire la faptul că Satoshi ar fi un britanic. El poate revendica origini japoneze, dar înțelegerea limbii engleze îl trădează. Cu toate acestea, înțelegerea limbii engleze nu înseamnă neapărat că este britanic sau că nu este japonez.

Satoshi Nakamoto poate fi mai mult de o persoană

Există o șansă masivă ca Satoshi să nu fie o singură persoană. Posibilitatea ca acesta să fie un grup de indivizi este fascinantă. Dar, unde sunt afirmațiile că ar putea fi un grup de oameni care provin din? Iată unde. Afirmațiile provin din natura inovației.

Sistemul Bitcoin iese în evidență în societatea actuală prin strălucirea sa. Este o inovație tranzacțională ireversibilă, rapidă, fiabilă și globală. Mai mult, platforma este pseudonimă. Astfel, este posibil să vă înregistrați fără a expune identitatea reală.

Ceea ce este chiar interesant este că sistemul Bitcoin protejează împotriva intruziunii terților. Fie de la guvern sau de la alte partide. Datorită cantității de muncă care intră într-o astfel de idee, s-ar putea să pară corect că lucrarea ar fi necesitat crearea unei echipe.

O afirmație a lui Laszlo Hanyecz, un dezvoltator Bitcoin timpuriu, susține acest gând. Deci, a avut senzația că codul era prea bun pentru o persoană. De asemenea, a fost privilegiat să-i fi trimis un e-mail lui Nakamoto.

Necunoscutul

Avem acum câteva informații despre unde să începem căutarea. Soluțiile noastre la mister sunt la îndemână. Terenul este larg. Dar trebuie să continuăm. Ai ajuns atât de departe să renunți la soluție. Trebuie să aflăm cine este Satoshi Nakamoto? Nu vrei să rezolvi acest mister? Dacă da, ar trebui să treceți la ceea ce este necunoscut.

Deci, ce este necunoscutul pe Satoshi Nakamoto?

Ne-am ocupat de cunoscut, dar ce este necunoscutul. Ce se adaugă la toată frenezia asupra misterului?

Satoshi Nakamoto este bărbat sau femeie?

Am văzut că Satoshi Nakamoto ar putea fi oricine. Satoshi Nakamoto susține că este japonez născut în aprilie 1975. Dar nu este clar dacă este bărbat sau femeie. Multe opinii indică faptul că Satoshi Nakamoto este bărbat din orice motiv. Dar, dacă este femeie? Nu-i așa! Ar putea fi o femeie genială. Perspectiva de a avea cea mai inovatoare idee a unui dezvoltator de sex feminin este, cel puțin, incitantă. Chiar și așa, este prea devreme pentru a o apela. Trebuie să mai ținem puțin.

De ce nu s-ar lipi pentru a lua credit?

Dacă aș fi Satoshi Nakamoto, m-aș fi blocat pentru a-mi lua creditul. Să apară în emisiuni de televiziune pentru a lua credit. Să mă mândresc cu strălucirea mea. Recunoaste; ai vrea și tu. Inca; Satoshi Nakamoto, a ales să dispară. Deci, care a fost motivația din spatele acestei mișcări? Veți afla în scurt timp, deoarece acesta este un subiect bine cercetat.

Motive posibile pentru care Satoshi Nakamoto a ales anonimatul

O mulțime de precauție

Cel mai rezonabil argument care rezonează bine cu orice gânditor este; a ales să fie liniștit din prudență. Tehnologia Bitcoin este înrădăcinată în cyberpunks! Vă întrebați cine sunt aceia? Cyberpunk-urile sunt activiști care pledează pentru utilizarea criptografiei. Întrucât fac parte dintr-o luptă pentru schimbări sociale și politice.

Provocarea instituțiilor guvernamentale este dificilă. Vă poate lăsa vulnerabil la atacurile din toate părțile. Inutil să spun că Satoshi Nakamoto, fiind vizionar, a prevăzut asta. Astfel, a ales să rămână anonim pentru binele său.

Deviați atenția și răsucirile politice

La începutul blockchain-ului Bitcoin, Nakamoto avea în minte o intenție foarte clară. A vrut să schimbe lumea financiară. El a dorit să ușureze tranzacțiile, eliminând în același timp și terții. Așadar, a vrut să-și asigure securitatea de dragul proiectului.

Știm că până acum oricine ar fi putut fi Satoshi Nakamoto. De asemenea, se știe că organizațiile de criminalitate au folosit blockchain-ul în tranzacțiile lor. Faptul că citești acest lucru aruncă și el lumină, nu ești cetățeanul obișnuit. Deci, este evident că te implici în politică și știi că politica răsucește poveștile.

Acum, imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Satoshi Nakamoto ar fi dat față numelui. Și organizațiile de criminalitate au folosit tehnologia sa. Povestea ar fi fost răsucită că noua idee ar fi considerată nepotrivită. Previziunea lui l-ar fi obligat să caute să rămână anonim. Pentru ca tehnologia să atingă scopul dorit. Ghici ce? El a avut dreptate.

Anonimatul a ușurat ceea ce s-ar fi putut transforma într-o urmărire politică a pisicilor. Oricât de clar ar fi implicarea politică, ar fi fost mai dezordonat.

S-a bucurat de confidențialitate?

Oricât de surprinzător ar suna, unii oameni se bucură de intimitate. Satoshi Nakamoto ar fi putut fi unul dintre acestea. Pentru el sau ea sau ei este suficientă o viață liniștită. Atenția urmărește doar să adauge nenorocire vieții lor. Deci, el a optat pentru a rămâne în caseta anonimatului. Faima și atenția care i-au venit nu au contat. Atâta timp cât s-a întâmplat revoluția, nu a contat dacă ar trebui să fie creditat sau nu.

Deci, putem pune o față în fața numelui?

Faceți progrese extraordinare. Cu ceea ce este cunoscut și necunoscut în tărâmul tău, putem pune acum numele pe față? Luați provocarea.

Din această cauză, iată câteva dintre calitățile care sunt obligatorii pentru orice posibil candidat. El trebuie să fie un dezvoltator, un credincios ferm în criptografie, un entuziast descentralizat al monedei și un antreprenor.

Cine este Satoshi Nakamoto: Candidați de top

Iată principalii concurenți pentru originea Bitcoin;

Nick Szabo – The Bit Gold Creator

Nick_szabo

Credite pentru imagine: Youtube

Nick Szabo a negat constant legăturile care îl leagă de a fi Satoshi Nakamoto. Dar, scrierea sa despre „bit gold” atunci când este analizată arată similaritate cu originalul Hârtie albă Bitcoin. Mai mult, fiind printre primii care au explorat Bitcoin, acesta îl plasează pe un concurent de top în fața lui Satoshi Nakamoto.

Harold Finney – Prima tranzacție Bitcoin de către un Cypherpunk american

Harold Finney

Credite pentru imagine: Youtube

Îți amintești de Harold Finney care a exploatat primii zece Bitcoins în aceeași zi în care au fost eliberați? Da, acest tip ar putea fi la fel de bine creatorul Bitcoin care face afaceri cu el însuși. În plus, faptul că a sugerat îmbunătățirea Bitcoin doar după Satoshi Nakamoto este oarecum dovadă. Oricât de circumstanțial ar fi, Hal Finney s-ar putea dovedi la fel de bine ca fiind Nakamoto.

Dorian Prentice – Fizician militar: americanul Satoshi Nakamoto?

dorian

Credite de imagine: Steemit

Dorian Prentice al cărui nume de naștere este Satoshi Nakamoto a fost supus atenției presei. Ar fi pentru numele sau ingeniozitatea lui. Dar, experiența sa de libertarian și cunoștințele sale de fizician îl plasează într-o poziție de a fi Satoshi Nakamoto nostru.

Probabil cea mai mare legătură a acestui om cu creatorul Bitcoin este o declarație pe care a făcut-o. În declarație, el a făcut aluzie la faptul că nu mai este implicat în tehnologie. Afirmă că există persoane responsabile de Bitcoin. Nu este suficient acest lucru pentru a ridica suficiente suspiciuni? Deși, ulterior, el a retras declarația.

Craig Wright – Admiterea a greșit de un informatician australian

craig wrights

Credite de imagine: Economistul

Informaticianul a fost demis de o persoană care pretindea că lucrează cu el. În e-mailul către Gizmodo, sfatul anonim pretindea că Craig Wright este creatorul Bitcoin.

În plus, în 2016, Craig Wright a susținut că este Satoshi Nakamoto al nostru. Cu toate acestea, autoritatea australiană a reacționat făcând raid acasă. După care, Craig și-a retras declarația. Dovezile dovezilor pe care le-a susținut că le-a retras.

Alți posibili candidați

Un lucru pe care Nakamoto a reușit să îl facă atât de bine este să-și ascundă identitatea. El a dat, dacă nu chiar, pe toți dintre cei mai buni oameni de care să aibă grijă. Dar posibilitatea ca el să nu fie din ele nu poate fi ignorată. Chiar și având în vedere acest lucru, puteți fi norocos să cunoașteți și alții care au trăsături legate de creatorul Bitcoin.

Printre personalitățile de top sunt un student, oameni de știință, sociolog și matematicieni.

Un articol a legat identitatea lui Nakamoto de sociologul finlandez Dr. Vili Lehdonvirta. Articolul încă îl lega pe studentul irlandez Michael Clear, absolvent în criptografie.

Chiar și Garvin Andersen a fost, de asemenea, conectat la identitatea lui Nakamoto într-un articol din 2013. Argumentul articolului este că Garvin și-a asumat responsabilitatea de a dezvolta Bitcoin atât de ușor. Ori Garvin știe cine este Nakamoto sau el este cel.

O altă legătură scandaloasă a fost făcută cu Elon Musk, pe baza expertizei în software financiar și scrierea cărții albe într-un articol din 2017.

Satoshi Nakamoto Net Worth

După cum sa menționat anterior, nu există nicio claritate cu privire la cine este Satoshi Nakamoto. Dar, informații despre valoarea lui sunt cunoscute. Înainte de a dispărea în 2011, rapoartele susțin că Satoshi Nakamoto a exploatat aproximativ 1 milion de bitcoin. În prezent, acestea se traduc la peste 6% din totalul Bitcoin. Cu atât de mult Bitcoin, valoarea variază în valoare de peste 15 miliarde de dolari. Valoarea l-a plasat în poziția anilor 40-50 în cea mai bogată persoană din lume. Prin urmare, este evident că creatorul Bitcoin este, de asemenea, un om de afaceri înțelept.

Concluzie

În concluzie, există misterul în jurul creatorului și dezvoltatorului Bitcoin. Satoshi Nakamoto va rămâne nerezolvat cel puțin pentru moment. Poate că nu vom ști niciodată cine a creat Bitcoin. Sau poate am rezolvat misterul chiar acum.

Cu toate acestea, printre toate misterele, unele lucruri rămân atât de clare. Această tehnologie Bitcoin este o creație fenomenală. Că, de-a lungul anilor, Bitcoin a devenit ideea profundă pe care se prevedea să o aibă. A făcut ca comunitatea Bitcoin să aibă o platformă globală. O platformă rapidă, fiabilă, de încredere și sigură pentru tranzacțiile lor online.

Mai mult, este posibil ca identitatea creatorului să nu fie la fel de semnificativă precum cercetarea asupra viitorului Bitcoin. Entuziaștii susțin că odată cu creșterea blockchain-ului, potențialul este masiv. Criticii susțin că potențialul în creștere ar putea suprasolicita sistemul. În consecință, trădarea pentru care Bitcoin a fost dezvoltat – descentralizarea monedei.

Una peste alta, chiar dacă nu știi cine este Satoshi Nakamoto. Vă bucurați de fructele tehnologiei sale. Din acesta au apărut și alte proiecte blockchain.

Resurse

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me