Acum există diverse tipuri de tehnologie blockchain pe piață. În acest ghid, ne vom scufunda în elementele de bază ale unui blockchain al consorțiului și vom înțelege cum funcționează.

Imediat după ce Blockchain a apărut ca noul șef tehnologic, o nouă piață și un sistem de afaceri au început să se dezvolte în jurul său. Odată cu trecerea timpului, diferite tipuri de Blockchain au intrat în viziunea noastră. Printre acestea, consorțiul federat sau Blockchain creează un hype masiv pe piață.

Consorțiul Blockchain este acum un tip popular de Blockchain, iar multe întreprinderi sunt foarte interesate de acest tip de rețea. Cu toate acestea, mulți dintre voi încă nu știu ce sau cum funcționează acest tip de Blockchain.

Așadar, pentru a vă ajuta, astăzi, vă vom împărtăși informații despre consorțiul blockchain și vom enumera primele 20 de cele mai bune consorții blockchain chiar acum. Deci, de ce să aștepți?

Luați o ceașcă de cafea și începeți să citiți!

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce este Blockchain Consortium?

Consorțiul Blockchain sau Blockchain federat este un tip de rețea blockchain în care mai multe organizații întrețin sistemul. Cu toate acestea, este permis și nu public. L-ați găsi mai asemănător cu cele private.

Dar răsucirea principală este chiar și permisă, poate oferi de fapt o structură descentralizată. Cum? Ei bine, după cum știți deja, în loc de o singură organizație, mai multe organizații participă la consorțiu. Drept urmare, fiecare organizație primește un tratament similar.

Deci, nu există o singură entitate care să guverneze rețeaua și toate celelalte organizații ajută la acest lucru. În realitate, l-ai putea gândi ca pe o platformă în care mai multe companii se reunesc și își împărtășesc informațiile, dacă este necesar. Este un mediu de colaborare, care este un consorțiu extrem de benefic pentru industria blockchain. În plus, nici pe platformă nu există nicio posibilitate de abuz. Există, de asemenea, alte tipuri de tehnologie blockchain.

Cu toate acestea, mulți par să confunde Blockchain privat cu blockchain-urile consorțiului. În realitate, ambele sunt destul de diferite și sunt utilizate pentru nișe și industrii specifice. Deci, dacă comparați blockchainul privat cu blockchainul consorțiului, puteți afla mai multe despre diferențe.

Ce ar oferi Blockchain Consortium pentru compania dvs.?

 • Reducerea costurilor

Arhitectura consorțiului din industria blockchain vă va ajuta să reduceți toate cheltuielile destul de ușor. Deoarece acestea sunt potrivite în principal în scopuri industriale, le puteți conecta cu ușurință la rețeaua dvs. existentă mai eficient decât Blockchain public sau privat.

Așadar, investiția în acest tip de consorțiu industrial blockchain ar fi extrem de benefică pentru întreprinderea dvs..

 • Taxe de tranzacție foarte mici

Un alt aspect semnificativ al acestui consorțiu al industriei blockchain este că pot acorda o taxă tranzacțională mai mică. Trebuie să știți că blockchain-urile publice susțin că oferă funcții similare; cu toate acestea, realitatea este destul de departe de ea.

În realitate, când mulți utilizatori încep să folosească rețeaua, aceasta începe să încetinească drastic. Astfel, procesarea tranzacțiilor devine mai dificilă decât de obicei. Când se întâmplă așa ceva, taxa tranzacțională crește.

Trebuie să știți că în ceea ce privește consorțiul, nu aceasta este problema. Este un mediu mai controlat și numai persoanele autorizate pot intra. Deci, asta înseamnă că ar fi mult mai stabil și poate suporta orice presiune.

 • Mediu de reglementare

Întreprinderile au nevoie de reglementări pentru a funcționa corect. Și cel mai important, deoarece multe organizații ar lucra aici împreună, trebuie să existe anumite reguli. Astfel, un consorțiu pentru industria blockchain vă poate ajuta să înfloriți într-un mediu reglementat și, de asemenea, să le oferiți libertate de descentralizare.

 • Fără intrare penală

Evident, ai vrea să stai departe de criminali într-un mediu de colaborare. Spre deosebire de un blockchain public, numai persoanele autorizate pot intra în acest tip de rețea. Astfel, fiecare nod ar fi autentificat și nu ar lăsa nicio posibilitate pentru infractori.

Tipuri de consorțiu Blockchain

În prezent, există practic trei tipuri de consorțiu blockchain pe piață în prezent. Acestea sunt –

 • Centrat pe tehnologie:

Acestea oferă platforme blockchain reutilizabile, soluții bazate pe standarde tehnice. În principal, acestea au cazuri de utilizare polivalente – Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance etc..

Mai mult, acest tip de consorțiu pentru industria blockchain există exclusiv în scopul de a ajuta Blockchain să ajungă la recunoașterea globală.

 • Concentrat pe afaceri:

Acestea tind să dezvolte soluții blockchain pentru o anumită problemă de afaceri. În principal, toate soluțiile sunt doar în scopuri comerciale – de exemplu, Bankchain, Tradelens etc..

În realitate, această arhitectură a consorțiului blockchain s-ar concentra pe un caz de utilizare specific al Blockchain, cum ar fi serviciile bancare, lanțul de aprovizionare, asistența medicală etc. În loc să ofere platforme open-source, multe dintre ele merg doar în scopuri comerciale..

 • Focalizat dual:

Aici, se concentrează atât pe tehnologie, cât și pe afaceri atunci când oferă o platformă sau o soluție. Deci, într-un fel, ar oferi o platformă open-source potrivită pentru orice tip de soluție, dar ar oferi și produse comerciale. Un exemplu ar fi R3.

Ce beneficii ar trebui să vă așteptați de la Blockchain Consortium?

Există anumite beneficii pe care ar trebui să le așteptați de la Blockchain-ul federat. Să vedem ce sunt acestea –

 • Economii

Trebuie să vă gândiți dacă Blockchain-ul federat vă va economisi costurile. Ideea de bază a fi membru este reducerea cheltuielilor. Deci, alegeți-l pe cel care oferă cele mai multe funcții de economisire a costurilor pentru industria dvs..

 • Accelerați învățarea

Un alt mare beneficiu de așteptat de la Blockchain-ul federat. Pentru a crește pe nișa blockchain, ai avea nevoie de sprijin deplin în învățare. Așadar, așteptarea accelerării metodelor de învățare ar fi benefică. Multe consorții oferă formare și alți experți în formarea de sprijin pentru dezvoltare. Oportunități de genul acesta vă pot hrăni cu adevărat și echipa.

 • Partajarea riscului

Ei bine, un alt beneficiu al Blockchain-ului federat este acela de a împărți riscul. Deci, ați dori cu siguranță o platformă în care fiecare companie să împărtășească riscul în cazul unei noi soluții blockchain. Deoarece Blockchain este încă nou, există o mulțime de riscuri asociate cu acesta pe piață. Dar dacă membrii colaborează, atunci riscul general este mult mai mic, indiferent dacă soluțiile eșuează sau reușesc.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

 • Construiți o masă critică de adopție

Construirea unei singure soluții nu ar trebui să fie cazul pentru Blockchain federat. Luarea acestuia la un nivel de adoptare în masă ar ajuta compania dvs. să atingă cu ușurință o nouă înălțime. Fără adoptarea în masă, atingerea pieței globale ar deveni dificilă.

 • Menținerea relevanței / durata de viață

Consorțiul dvs. trebuie să ofere o soluție relevantă sau un plan de parcurs. Deoarece tehnologia continuă să se schimbe, rămâne relevant în domeniu este extrem de dur. Astfel, pe măsură ce timpul se va schimba, ar trebui să vă așteptați ca consorțiul dvs. să își schimbe planul și în funcție de acest lucru.

 • Influențarea standardelor

În cele din urmă, ar trebui să vă așteptați ca consorțiul să ofere standarde de influență. Potrivit pieței, Blockchain va ajunge în curând la interoperabilitate. Ar trebui să influențezi standardele pentru a-ți marca locul în industria valorii a trilioanelor de dolari.

Beneficiile organizațiilor se așteaptă de la consorțiul Blockchain

În timp ce vă dați seama la ce să vă așteptați și ce să nu, puteți verifica la ce se așteaptă alte întreprinderi de la consorțiul blockchain.

Un Deloitte studiu din 1386 de întreprinderi globale vă pot ajuta să vedeți ce se întâmplă cu adevărat în acest sens. Însă trebuie să știți că sondajul nu include fiecare întreprindere din lume și, astfel, numărul real ar putea varia.

Consultați formularul de tabel de mai jos –

Beneficii Procentajul întreprinderilor care se așteaptă
Economii 57%
Accelerați învățarea 55%
Partajarea riscului 47%
Construiți o masă critică de adopție 45%
Menținerea relevanței / durata de viață 42%
Influențarea standardelor 42%
Nu sunt sigur 1%

Ce criterii utilizează organizațiile pentru a selecta un consorțiu Blockchain?

De asemenea, puteți verifica ce criterii utilizează întreprinderile pentru selectarea unui consorțiu blockchain. Un Deloitte studiu din 1386 de întreprinderi globale vă pot ajuta să vedeți ce se întâmplă cu adevărat în acest sens. Însă trebuie să știți că sondajul nu include fiecare întreprindere din lume și, astfel, numărul real ar putea varia.

Consultați formularul de tabel de mai jos –

Criterii Procentajul de întreprinderi care îl utilizează
Obiective aliniate 41%
Calitatea altor membri 37%
Dovezi ale influenței 36%
Oportunitatea de a influența 36%
Cost accesibil de participare 36%
Implicarea în reglementare 36%
Politici sau reguli de membru 35%
Maturitate 34%
Bine finanțat 34%
Guvernare 30%
Nonprofit sau cu scop lucrativ 23%
Nu sunt sigur 1%

Consorții și rețele majore Blockchain

Acestea sunt unele dintre marile consorții și rețele Blockchain de pe piață. Toate aceste consorții par să aibă o mulțime de companii care folosesc tehnologia blockchain. Deci, să verificăm cum sunt aceste consorții –

Hyperledger

Să începem cu Hyperledger. Blockchain-ul Hyperledger este unul dintre cele mai proeminente consorții blockchain de pe piață chiar acum. Abia începând călătoria în 2016, Linux a fondat Hyperledger. În realitate, acest consorțiu poate fi una dintre cele mai bune platforme open-source pentru întreprinderi.

De ce? Ei bine, acest lucru se datorează faptului că Hyperledger oferă o mulțime de soluții și se concentrează în principal pe furnizarea de suport tehnologic pentru revoluția blockchain. În prezent, au un număr mare de proiecte, inclusiv instrumente, platforme, biblioteci și multe altele.

Folosind acestea, vă puteți dezvolta rapid propriile platforme blockchain. În prezent, ei au peste 260 de membri în consorțiul lor.

Enterprise Ethereum Alliance

Este un alt consorțiu demn pentru lista noastră de consorții blockchain. Vitalk Buterin este de fapt fondatorul inițial al Ethereum. Cu toate acestea, deoarece Ethereum original este un blockchain public, au decis să lanseze și unul de tip enterprise.

În plus, această nouă vă va permite să obțineți confidențialitate în ceea ce privește tranzacțiile și multe facilități adăugate. În prezent, Enterprise Ethereum are peste 250 de membri care colaborează împreună. Inovația este principala lor prioritate și au tendința de a oferi un mediu excelent și pentru hrănire.

R3

Consorțiul blockchain r3 este de fapt ciudatul din lista consorțiului blockchain. Cum? Ei bine, acesta este unul dintre consorțiile dual-concentrate în prezent. Nu numai consorțiul blockchain r3 are o versiune open-source a platformei Corda, dar oferă și una comercială pentru întreprinderi.

O altă mare problemă este că ambele platforme sunt compatibile între ele. Deci, trecerea între ele ar fi o sarcină ușoară. În prezent, consorțiul blockchain r3 are un ecosistem de peste 200 de membri și în creștere. Cu toate acestea, trebuie să spunem, tehnologia lor este mai bine orientată către nișele financiare. Dar consorțiul blockchain r3 încearcă încet să ajungă și la alte cazuri de utilizare.

Multe nume importante urmăresc deja consorțiul blockchain r3 în prezent.

BankChain

BankChain este de fapt un consorțiu blockchain bancar în care implementează, construiește și explorează diferite soluții blockchain. Cu toate acestea, formarea acestor consorții blockchain a început de la tehnologiile Primechain.

În realitate, ei sunt cei responsabili de întreținerea, guvernarea și operarea sistemului. Mai mult, și-au început călătoria în 2017 cu 9 proiecte live și 34 de membri. Unele dintre produsele lor includ – Reducerea facturilor, garanții bancare & Credite documentare, Corporate KYC și Charge Registry și multe altele.

B3i

B3i este următorul pe lista noastră consorțiului blockchain bancar. În 2016, Blockchain Insurance Industry Initiative și-a început călătoria cu reasigurătorii și asigurătorii. La vremea respectivă, ei nu doreau decât să exploreze tehnologia Ledger distribuită și să afle potențialele beneficii.

Cu toate acestea, ulterior și-au extins linia de produse și oferă acum o mulțime de soluții bazate pe asigurări. Unul dintre ele este – Contractul Cat Property XOL. În prezent, au aproximativ 18 membri.

IBM Food Trust

O mare parte a vieții noastre se învârte în jurul mâncării, iar Blockchain poate contribui la asigurarea siguranței în acest domeniu. Aparent, IBM Food Trust oferă cel mai mare ecosistem de furnizori, producători, producători, comercianți cu amănuntul și mulți alții.

În prezent, au peste 80 de membri pe lista lor și există câteva nume gigantice importante precum Walmart, Nestle, Unilever și multe altele. Astfel, cu ajutorul platformelor lor, întreprinderile își pot urmări lanțul de aprovizionare cu alimente, chiar de la furnizori la consumatori.

China Ledger

China Ledger este un consorțiu blockchain lansat în China. În realitate, au lansat consorțiul pentru a explora și a înțelege impactul acestei tehnologii asupra economiei lor. Mai mult, explorează, de asemenea, diferiți algoritmi de criptare, lanțuri laterale, lanțuri private și multe alte tehnologii de rețea.

Wanxiang Blockchain Labs conduce acum alianța. De asemenea, este alcătuită din alte unsprezece schimburi de mărfuri, de active financiare și de acțiuni.

Mai mult decât atât, vor să construiască soluții și platforme pentru propriile sectoare financiare din China mai târziu în viitor.

FISCO – Consorțiul financiar Shenzhen Blockchain

Înființat pe 31 mai 2016, Financial Blockchain Shenzhen Consortium are acum peste 100 de membri în consorțiul lor. După cum puteți vedea după nume, acestea se concentrează în principal pe industriile financiare. Astfel, toți membrii lor sunt compuși din companii și instituții de servicii de informații financiare.

Mai mult, FISCO are deja proiecte de capitaluri proprii, credit, asigurări, servicii cloud, sistem de puncte de loialitate, active digitale și multe altele. Cu toate acestea, platforma este de fapt open-source. China începe să ajungă din urmă pe nișa blockchain, iar FISCO este rezultatul. Deci, acesta este un alt blockchain pentru consorțiul de asigurări.

Rețea globală de afaceri de transport maritim

Global Shipping Business Network a format un grup de nouă operatori de terminale și transportatori oceanici. După aceea, și-au lansat platforma deschisă bazată pe Blockchain. În realitate, CargoSmart este primul care a inițiat acest consorțiu.

În prezent au –

OOCL, PSA International și Shanghai International Port, Evergreen Marine, COSCO Shipping Lines, Hutchison Ports, DP World, Yang Ming și CMA CGM.

CargoSmart este de fapt un furnizor de soluții. Mai mult, soluția ar oferi o platformă digitală pentru a conecta expeditori, agenții personalizate, logistică, transportatori și multe altele. Deci, este, de asemenea, un blockchain pentru consorțiul lanțului de aprovizionare.

Tradelens

Tradelens este următorul pe lista noastră de consorțiu blockchain pentru lanțul de aprovizionare. Sunt aici pentru a revoluționa lumea gestionării lanțului de aprovizionare. Este de fapt o platformă industrială neutră și deschisă bazată pe Blockchain, iar mulți jucători majori de pe piață o susțin.

În prezent, au peste 100 de întreprinderi în ecosistemul lor. Mai mult, include în principal porturi, transportatori, expeditori, 3PL, operatori de terminale și expeditori. Astfel, adunându-se sub o singură platformă, digitalizează tot ceea ce ține de lanțul de aprovizionare.

Dacă sunteți curioși cu privire la modul în care Blockchain poate avea un impact pozitiv asupra lumii lanțului de aprovizionare și a operațiunilor de management, trebuie să vă înscrieți acum la cursul nostru de blockchain-uri și de management al lanțului de aprovizionare!

Fundația Energy Web

Energy Web Foundation preia conducerea în sectorul energetic al unui consorțiu blockchain. Mai mult decât atât, ei susțin că sunt pionierii acestui blockchain de întreprindere pentru asigurarea nevoilor de piață, operaționale și de reglementare ale sectorului.

În prezent, au peste 100 de membri în ecosistemul lor. Dacă vă aflați în sectorul energetic, atunci îl puteți verifica cu siguranță. Energy Web Foundation oferă, de asemenea, o mulțime de oportunități flexibile pentru membri.

Colectiv Hashed Health

Când toate celelalte consorții preiau piața, de ce ar rămâne în urmă sectorul sănătății, nu? Astfel, vine Hashed Health Collective. Acest Blockchain pentru consorții de asistență medicală este o comunitate globală de dezvoltatori, consumatori, organizații de asistență medicală sau oricine lucrează în nișa de asistență medicală.

Este o platformă deschisă și o comunitate nonprofit în care cultivă noi inovații și idei bazate pe Blockchain. Oricum, nu am putut găsi numărul exact al membrilor ecosistemului lor; cu toate acestea, ODH, Change Healthcare, Accenture, PLC, Altarum Institute și multe altele se află pe listă.

Rețeaua de utilități de sănătate

Chiar dacă este destul de nou, până când Health Utility Network creează o mulțime de hype pe piață. În realitate, IBM, Aetna, PNC Bank, Anthem și Health Care Service Corporation (HCSC) colaborează pentru a crea acest ecosistem consorțial pentru sectoarele de sănătate.

Mai mult, obiectivul lor principal este de a îmbunătăți trasabilitatea și interoperabilitatea industriei medicale. Întrucât IBM se află în mix, putem presupune în siguranță că platforma ar fi bazată pe Hyperledger Fabric. Oricum, în conformitate cu, vor lansa o serie de soluții pentru a ajuta la creșterea sectorului.

Contur

Contour blockchain este unul dintre pionierii consorțiilor blockchain. În realitate, proiectul lor se axează pe sectoarele financiare. Mai mult decât atât, vor folosi tehnologia R3 pentru a face backup platformei lor blockchain. Scopul principal este de a digitaliza fiecare document din sectoarele financiare. După aceea, pot începe să lanseze o serie de soluții.

În prezent, au douăsprezece bănci în ecosistemul lor. Ei includ –

Mizuho, ​​Scotiabank, BNP Paribas, CTBC bank, Bangkok Bank, ING, Intesa Sanpaolo, Natwest, SEB, U.S Bank, BBVA și HSBC.

Marco Polo

Marco Polo este un alt mare în lista noastră consorțiului blockchain. Au lansat în 2017 și s-au concentrat în principal pe nișa blockchain de finanțare a comerțului. În principal, își propun să ofere disponibilitate de finanțare de capital în soluția lor platforma TradeIX. Mai mult, ei construiesc soluția r3 Corda.

Mai multe sectoare financiare precum SMBC, Bangkok Bank, ING, Standard Chartered Bank, BNP Paribas, Forfaiting Association (ITFA), NatWest, OP Financial Group, Natixis, Commerzbank, DNB și comerțul internațional sunt o parte majoră a ecosistemului.

Noi comercializăm

We.trade, facilitând conectarea consumatorilor cu potențiali vânzători și furnizori și gestionarea tuturor plăților și comenzilor. În plus, fiecare afacere de pe Blockchain este KYC. Deci, nu există nicio problemă de fraudă sau corupție.

Un alt aspect extraordinar al acestui consorțiu blockchain este că ajută la selectarea diferitelor produse bancare. Băncile din ecosistem oferă, de asemenea, garanții de plăți. În prezent, au opt bănci sub platformă.

Batavia a fost unul dintre cele mai mici consorții blockchain de până acum. Au doar cinci membri în ecosistemul lor. Pentru backupul lor tehnologic, aceștia caută ajutor de la IBM. Aceste cinci bănci sunt –

Commerzbank, Bank of Montreal, Erste Group, UBS și CaixaBank.

Batavia se concentrează pe aplicațiile blockchain de frontieră, cum ar fi utilizarea funcțiilor de contract inteligent pentru orice soluție financiară. Cu ajutorul, vă puteți urmări plățile transfrontaliere și puteți trimite sau primi plăți ușor. Cu toate acestea, Batavia a fuzionat cu We.Trade și nu mai există acum.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Trade Finance

MOBI

Mobility Open Blockchain Initiative este un consorțiu nonprofit bazat pe Blockchain. Se compune din ONG-uri, companii și guverne care se gândesc la viitor, pentru a asigura servicii de mobilitate sigure și accesibile.

În plus, acestea oferă, de asemenea, soluții mai ecologice, eficiente și mai puțin aglomerate, cu standardele tipice ale Blockchain. Au început cu identitățile vehiculelor și vor acoperi în curând și alte sectoare ale mobilității. În prezent, ei au 87 de membri.

Alianța IoT de încredere (TIA)

Sectorul IoT are o nevoie mai mare de încredere. Astfel, a venit Alianța Trusted IoT pentru a salva ziua. În realitate, își propun să facă industria IoT mai fiabilă și să inducă lizibilitatea. De aceea încorporează senzori IoT cu contracte inteligente pentru a facilita un mediu de urmărire digitală.

Un alt mare avantaj este că oferă libertate deplină atunci când vine vorba de inovații. Deci, veți obține cele mai bune instrumente pentru a vă dezvolta noul proiect. În prezent, ei au 42 de membri.

Japonia Exchange Group – JPX

Diferite instituții financiare și IT japoneze au format acest consorțiu blockchain numit Japan Exchange Group. În prezent, au 44 de membri și toți sunt companii financiare sau IT. Dar care este obiectivul principal?

Ei bine, vor să dezvolte soluții pentru piețele de capital. Mai mult, unele dintre proiectele lor sunt în derulare. Acestea includ –

Operațiuni KYC, procese de potrivire a comerțului, proces de pre-decontare a comerțului cu valori mobiliare transfrontaliere etc..

Gânduri de încheiere

În cele din urmă, consorțiile blockchain schimbă cu adevărat modul în care piața a funcționat în toți acești ani. În loc de concurență, ei colaborează pentru a face lumea un loc mai bun. În cazul în care doriți să vă dezvoltați propria soluție de întreprindere, puteți începe prin a vă alătura unui consorțiu în care ideile dvs. ar fi hrănite.

În acest ghid, am enumerat primele 20 de consorții blockchain. Verificați-le și alegeți cea care se potrivește nevoilor dvs. Dacă doriți să aflați mai detaliat despre acest tip de blockchain, vă recomandăm să începeți cu cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me