Industria finanțelor comerciale este pe punctul de a deveni un model învechit care funcționează cu sistemele IT, care îmbătrânesc rapid. Mai mult, aceste sisteme injectează mai multe costuri, ineficiențe și riscuri pentru comerțul global. Astfel, rezultă o experiență proastă a clienților, o abordare costisitoare a clientului și o reconciliere ineficientă. Dar cum se poate schimba scenariul? Introduceți blockchain Contour.

Blockchain-ul Project Contour este o abordare diferită a comerțului global bazat pe cele mai noi tehnologii disponibile în fața noastră. Deoarece modelele vechi nu sunt suficiente acum, este timpul ca blockchain-ul pentru ca întreprinderea să perturbe și acest sector.

Astfel, acum avem o platformă blockchain Contour pentru a gestiona definitiv problemele noastre comerciale globale. Așadar, dacă sunteți și curioși de acest nou proiect, atunci ați ajuns în locul potrivit.

Astăzi, vă voi împărtăși o perspectivă asupra proiectului blockchain Contour și vă voi anunța cum poate beneficia cu adevărat piețele comerciale globale. Deci, să începem!

Ce este platforma Contour Blockchain?

Contour blockchain este o platformă industrială deschisă susținută de Corda pentru crearea, schimbul, aprobarea și emiterea scrisorii de credit. Cu toate acestea, este doar primul produs de pe platformă. A fost cunoscut anterior ca blockchain Voltron. Dar ulterior l-au redenumit ca Contour Blockchain.

Practic, este un consorțiu cu un grup de bănci și companii financiare care a condus proiectul. R3 și CryptoBLK susțin proiectul cu expertiza lor tehnologică. Mai mult, folosește Corda o altă platformă blockchain ca tehnologie de bază pentru a alimenta soluția.

Au început cu doisprezece participanți, iar acum au mai mult de 50 de companii și bănci care folosesc platforma. În realitate, platforma blockchain Contour este disponibilă numai pentru clienții băncilor membre.

Deci, folosind acest lucru, clienții lor vor obține niveluri de servicii rapide, tarife mai mici, decizii financiare și multe altele.

În plus, puteți crea și documente comerciale în rețele externe și le puteți trimite, prelucra și verifica în rețea. Poate schimba cu adevărat modul în care comerțul unei companii este în prezent. Mai mult decât atât, proiectul Contour blockchain a încercat deja integrarea conosamentului electronic de pe alte platforme precum EssDOCS și Bolero.

De-a lungul anilor, blockchain-ul Contour a realizat 25 de tranzacții de date cu succes și are acum mulți participanți bine cunoscuți pentru alte servicii de finanțare a comerțului.

Printre acestea, ReChainMe din Emiratele Arabe Unite a finalizat prima sa tranzacție live cu fostul blockchain Voltron în iunie 2019.

Contur blockchain

Cine sunt membrii consorțiului Contour Blockchain?

În prezent, știm doar că există peste 50 de participanți la proiect; cu toate acestea, încă nu cunoaștem toate numele companiilor. Oricum, membrii inițiali ai proiectului blockchain Contour sunt –

BBVA, Bangkok Bank, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, U.S. Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas și CTBC.

Mai târziu, alte companii precum Alfa-Bank, China Everbright Bank Sucursala Hong Kong, Ekman & Co, MUFG, Natixis, National Bank of Egypt, Standard Bank, Scylla, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Commercial Bank of Qatar, Societe Generale, RBI, și Saudi British Bank au participat la un proiect de încercare de șase săptămâni al platformei.

Inițial, au finalizat tranzacția globală pentru prima dată în aprilie 2018, ceea ce a avut un succes imens. După aceea, în septembrie 2019, HSBC a declarat că a procesat o scrisoare de credit denumită în yuani pe platforma Contour.

Oricum, mai târziu, și-au lansat rețeaua beta în decembrie 2019. Dar au făcut asta, au testat în direct platforma blockchain Contour în 15 țări diferite..

În realitate, rebranding-ul a avut loc destul de recent. În ultima perioadă, CordaCon, în septembrie 2019, au declarat că vor comercializa proiectul blockchain Voltron și vor schimba marca înainte de a se lansa.

Istoria Consorțiului Blockchain Contour

În 2016, consorțiul blockchain Contour s-a format, cu douăsprezece bănci care le susțin. Inițial, clienții lor țintă erau importatori și exportatori mari, împreună cu băncile care se ocupă cu un număr tot mai mare de volume comerciale.

Mai târziu, 2017, au finalizat al doilea blockchain Voltron A.K.A. Prototip contur blockchain. Practic, în 2018, și-au finalizat primul proiect live.

Oricum, au planificat anterior să înființeze managementul pentru consorțiul blockchain Contour în octombrie 2019 și intenționează să facă platforma demnă de producție în 2020.

În realitate, partenerii de livrare, băncile membre și investitorii externi au proprietatea platformei.

Exemple de tranzacții finalizate

Banca emitenta

HSBC, Bangkok Bank, ING, BNP Paribas și Standard Chartered.

Consilierea băncii

ING, HSBC, Standard Chartered și Bangkok Bank.

Importator

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group și China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Exportator

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox și Lille și IRPC.

Prima lor tradiție de date live pe platformă a inclus Cargill, ING și HSBC. În plus, aici au emis o scrisoare de credit digitală pentru soia exportată din Argentina în Malaezia. Cea mai bună parte este că, în acea tranzacție live, au reușit să reducă timpul de la 10 zile la 24 de ore!

De ce conturul folosește Corda?

Contour blockchain este alimentat de R3Blockchain-ul întreprinderii Corda platformă. Dar de ce folosesc Corda pentru finanțarea comerțului? Îl poate scoate cu adevărat? Să vedem câteva dintre avantajele utilizării Corda ca tehnologie de bază.

 • Imuabilitate

În platforma Corda, nimeni nu poate manipula registrul. Odată ce datele obțin o intrare în sistem, nimeni nu o poate modifica sau modifica în vreun fel. Deci, este complet rezistent la manipulare.

 • Verificare completă

Toate informațiile din registru parcurg procesul de verificare pentru a verifica dacă sunt autentice sau nu.

 • Interoperabilitate

Corda păstrează confidențialitatea, dar ajută și nodurile să tranzacționeze fără probleme de lichiditate sau creând insule de active.

 • Confidențialitate și securitate

În platformă, numai nodurile autorizate să vadă anumite informații le pot vedea. Alte noduri care nu au acces la acesta nu pot vedea informațiile, păstrând astfel confidențialitatea.

 • Integrare ușoară

Integrarea în sistemul bancar existent este foarte ușor cu Corda. Mai mult, puteți utiliza chiar și limbaj standard, cum ar fi Java, pentru codificarea contractelor.

 • Transparenţă

Acesta vine cu o gamă largă de algoritmi de consens. Deci, puteți obține un consens cu privire la fiecare tranzacție, mai degrabă decât la nivel de sistem.

 • Date coerente

Toate datele din mai multe registre din sistem sunt consistente. Deci, nu ar exista probleme de nepotrivire a informațiilor.

 • Contracte inteligente

Puteți utiliza, de asemenea, funcții de contract inteligent în sistem, care vă vor economisi timp și resurse.

Contour Blockchain Scrisoare de credit Prezentare generală a afacerii

Prelucrarea documentelor pentru Scrisoarea de credit pe blockchain va ajuta la creșterea fondului de rulment, la îmbunătățirea gestionării riscurilor acestora, la digitalizarea întregului proces și la asigurarea decontării mai rapide.

Crearea unei rețele de rețele cu ajutorul essDocs, Bolero și alte ecosisteme, platforma va deveni una dintre cele mai mari rețele de companii, bănci, expeditori, transportatori și alți facilitatori de comerț.

Întrucât este o platformă deschisă, permite altor furnizori de soluții de finanțare comercială să ofere documente pentru soluții comerciale în rețeaua de afaceri Contour, ceea ce crește amploarea și flexibilitatea.

Contour Blockchain Trade Finance Mission

Finanțarea comerțului blockchain contur vine cu propriul set de misiuni pentru proiectele lor. În realitate, acestea au rezultate diferite pentru bănci și companii care utilizează platforma. Să vedem ce sunt acestea –

Pentru bănci

Folosind sistemul deschis și descentralizat de finanțare a comerțului blockchain Contour, băncile se pot conecta cu ușurință la exportatori, importatori și la oricare alți participanți la comerț din cadrul ecosistemului. Mai mult, misiunea lor este de a oferi soluții comerciale de la un capăt la altul pentru a scăpa de toate problemele cu care se confruntă finanțarea comercială de astăzi.

În plus, intenționează să extindă și să servească clienți pe tot globul. Deci, nu va conta unde este compania dvs. Puteți utiliza cu ușurință ecosistemul acestora pentru finanțarea comerțului.

Pentru corporații

Pentru companii, intenționează să ofere tranzacții mai rapide, este comerțul, ceea ce le va spori eficiența. Mai mult decât atât, pot reduce și riscul multi-băncii. Platforma de finanțare a comerțului blockchain Contour oferă, de asemenea, necesități de fond de rulment și finanțare pentru exportatori și importatori.

Utilizarea corporațiilor din rețea poate menține cu ușurință toate standardele și regulile globale.

Cum funcționează tehnologia

Practic, o scrisoare de credit Contour blockchain este acum disponibilă în rețea. Deși intenționează să-l extindă la alte servicii. Dar în acest moment, acestea oferă procesarea acreditivului prin sistem. Deci, să vedem ce fac –

Practic, vine în două etape –

Cumpărare

 • Redactare scrisoare de credit digitală

În primul rând, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul pot crea, face modificări și pot fi de acord cu o schiță a Scrisorii de credit între ei.

 • Emisiuni bancare LC digital

În continuare, băncile vor consilia, emite și confirma Scrisoarea de credit pe platformă.

 • Procesul de urmărire

După confirmarea și acordul ambelor părți, va începe procesul de urmărire în timp real.

Se vinde

 • Documentații digitale

Aici puteți să vă integrați în esDocs și conosamentul electronic Bolero din sistem.

 • Repere Discrepanțe

Se pot obține direct toate discrepanțele evidențiate în sistem. Cu atât mai mult, acele erori pot fi remediate, de asemenea.

 • Directivele bancare

Vânzătorul va primi toate instrucțiunile de la bancă, începând de la confirmare, acceptare, facturi și împrumuturi direct pe blockchain-ul Voltron A.K.A. Contur blockchain.

Caracteristici ale platformei Contour Blockchain

 • Disponibilitate ridicată a nodurilor, deci nu ar exista pierderi de sistem.
 • Suportă implementarea hibridă.
 • Oferă criptare de date în repaus pentru securitate.
 • Platforma acceptă reînnoirea și revocarea cheilor în caz de dezastre.
 • Oferă o conectivitate mai bună pe tot globul.
 • Platforma este foarte scalabilă.
 • Monitorizarea sănătății DLT a CryptoBLK ajută la monitorizarea stării rețelei în timp real.

Funcții pe care platforma nu le are

 • Transfer de fonduri

În prezent, încă nu puteți efectua plăți în Contour. Deci, trebuie să utilizați SWIFT.

 • Potrivește automat documente

Deoarece majoritatea industriei nu utilizează tehnologia blockchain, trebuie să verificați manual unele dintre documente.

 • Criptomonede sau jetoane

Platforma nu are simboluri sau cripte native.

Care sunt beneficiile proiectului?

Practic, atât băncile, cât și corporațiile vor obține partea lor corectă de beneficii cu proiectul. Să vedem ce sunt –

Beneficii bancare

 • Experiență mai mare a clientului.
 • Creșteți valoarea mărcii bancare ca inovator pentru angajați, clienți și acționari.
 • Reduce managementul riscului de credit.
 • Îmbunătățește gestionarea operațională.
 • Reduce costul procesării comerțului prin digitalizare și productivitate crescută.
 • Obțineți mai mulți clienți oferind diverse opțiuni de finanțare și servicii de conducere mai mari.
 • Crește cota de portofel pentru clienții existenți cu o soluție de fond de rulment și reducerea riscurilor.
 • Oferă compatibilitatea auditului în timp real.
 • Urmărește activele și îmbunătățește transparența.

Beneficii corporative

 • Reduce documentația și timpul pentru tranziții. Documentele necesită mai puțin timp pentru a tranzita și prelucra pe un singur canal între mai mulți parteneri comerciali.
 • Decontări rapide de credit și tranzacții aproape instantanee.
 • Reduce ratele de finanțare a fondului de rulment.
 • Nivel mai ridicat de protecție împotriva fraudei.
 • Toate documentele digitale sunt semnate și produse criptografic, care ulterior este verificat pentru revendicări de autenticitate.
 • Scapă de reclamații frauduloase și de BL-uri duplicate în cadrul soluției.
 • Crește eficiența operațională într-o mare măsură și utilizează caracteristicile de validare automată și de contact inteligent în timp real pentru asta.
 • Prezentare electronică în timp real și schimb de informații despre documente și aplicații.
 • Oferă comerț tradițional Doc cu verificări fiabile și mai rapide pentru modularizare și reducerea factorilor de risc specifici.

Aflați mai multe despre cum să implementați blockchain!

Notă de încheiere

Scrisoarea de credit blockchain contur este o platformă minunată pentru sectorul finanțelor comerciale. Chiar dacă multe companii s-au arătat sceptice în ceea ce privește utilizarea tehnologiei de registre distribuite pentru sectorul finanțelor comerciale, dar oferă într-adevăr o soluție mai bună la toate problemele cu care se ocupă această industrie..

După proiectul live din 14 țări diferite, care a inclus peste 50 de corporații și bănci, se lansează lansarea comercială. Potrivit rezultatelor, poate executa întregul proces de acreditiv în termen de 24 de ore, mai degrabă decât în ​​10 zile!

Aceasta este o piatră de hotar și pentru tehnologia blockchain. În prezent, proiectul se înființează în Singapore pentru lansare și, după aceea, vom obține mai multe informații despre ceea ce este capabil sistemul.

Vrei să verifici mai multe industrii?

Aflați cum blockchainul afectează asistența medicală și asigurările acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me