Blockchain este un catalizator pentru schimbarea proceselor și a modelelor de afaceri din companiile de întreprinderi din domeniul sănătății. Să aflăm exact cum blockchainul devine o forță perturbatoare, în special în sectorul sănătății.

Sectorul sănătății este o piață masivă. Doar în SUA, cheltuielile totale cu asistența medicală sunt estimate la 3,8 trilioane de dolari în 2018. De asemenea, se estimează că va ajunge la 6 trilioane de dolari până în 2027. Dar trista realitate este că acest aspect important al vieții noastre este extrem de ineficient. În realitate, mai mult de 30% din cheltuielile cu asistența medicală sunt risipitoare din cauza gestionării și securității slabe.

Blockchain-ul de inovare de ultimă generație se referă la asistența medicală prin oferirea unei securități ridicate, urmărirea medicamentelor și acordarea dreptului de proprietate persoanelor care au dreptul de a consimți pentru utilizarea acestuia. Mai mult decât atât, indivizii pot migra, de asemenea, între date pe baza păstrării datelor, peste diferite granițe organizaționale.

Blockchain-ul poate face cu adevărat o schimbare și este timpul ca sectorul nostru de asistență medicală să utilizeze această tehnologie pentru propriile beneficii. Așadar, în acest ghid, vă voi plimba prin tărâmul blockchain-ului în domeniul sănătății și cum această tehnologie perturbă încet acest sector. Să începem!

Inscrie-te acum:Curs gratuit pentru noțiuni fundamentale Blockchain

Blockchain în domeniul sănătății: de ce acest sector trebuie să se schimbe?

Sistemul actual de sănătate este plin de lacune și probleme de securitate. Majoritatea acestor probleme se referă la date medicale, lanțul de aprovizionare cu medicamente, studii clinice, informații despre pacienți, acreditări ale medicului și așa mai departe. Începând de astăzi, aceste probleme sunt atât de copleșitoare încât nici companiile medicale de top nu sunt capabile să se ocupe de ea. Să vedem care sunt aceste probleme –

Droguri contrafăcute

Aceasta este una dintre cele mai letale probleme ale acestui sector. În realitate, industriile din domeniul sănătății nu au instrumentele adecvate pentru a urmări fiecare medicament de la etapa de fabricație până la pacienți. Prin urmare, o mulțime de droguri sunt contrafăcute. Cel mai rău este că aceste medicamente contrafăcute intră în sistem fără detectare, iar oamenii le cumpără doar pentru a se îmbolnăvi grav.

În multe cazuri, aceste medicamente sunt chiar în pericol. Problema este că numărul mare de medicamente contrafăcute determină, de asemenea, industria medicală să piardă bani în fiecare an. Companiile farmaceutice pot pierde miliarde în fiecare an pentru produsele contrafăcute.

Gestionarea și segmentarea slabă a datelor

Acesta este un alt aspect major în care sistemul de sănătate eșuează foarte mult. De fapt, sistemul de management din industria asistenței medicale nu este cu adevărat la înălțime. Drept urmare, majoritatea datelor se pierd sau sunt pierdute. Deci, atunci când este nevoie de ele, nu le puteți găsi cu ușurință sau la timp. În realitate, poate duce, de asemenea, la obținerea informațiilor greșite de către medici sau chiar întârzieri în primirea informațiilor adecvate, cauzând rău grav pacienților.

De asemenea, în multe cazuri, datele sunt segmentate în întreaga bază de date și într-o manieră dezorganizată. Așadar, nu este posibilă organizarea lor sub aceleași criterii.

Fără confidențialitate a pacientului

Cea mai proastă parte a sistemului de sănătate este lipsa intimității pacienților. La sfârșitul pacientului, nu are niciun control asupra cine își poate vedea informațiile personale și cine nu. De asemenea, ei tind să nu aibă acces la propriile informații, ceea ce este destul de absurd pentru început. De cele mai multe ori, aceste informații sunt vândute unor terțe părți, unde utilizează în mod greșit informațiile fără consimțământul pacientului.

În realitate, acest lucru scade nivelul de satisfacție al clienților și încrederea medicilor în a efectua cel mai bun apel.

Nu este suficient stocarea datelor pentru sănătate

Nu este o surpriză faptul că sectorul sănătății va continua să stocheze informații despre pacienți, deoarece aceste informații sunt necesare în beneficiul pacienților și chiar pentru cercetători ulterior. Dar, în timp, sistemul de stocare a acestor date despre asistență medicală a devenit învechit. Acestea nu sunt suficiente pentru a stoca cantitatea crescândă de informații sau chiar pentru a le putea analiza.

Mai mult decât atât, sistemele de stocare a datelor au lacune software care sunt ușor vizate de infractorii cibernetici. Deci, reprezintă amenințarea cu o încălcare masivă a securității.

Slabă securitate cibernetică

Sistemele medicale trebuie să aibă un nivel mai înalt de protocoale de securitate pentru a proteja confidențialitatea atât a pacienților, cât și a medicului. Dar tehnologia pe care o utilizează în prezent nu este potrivită pentru această sarcină. În realitate, tehnologia veche este predispusă la lacune de securitate care dau naștere la atacuri cibernetice.

De cele mai multe ori, acești infractori cibernetici au acces la aceste date și le vând unui terț care utilizează în mod greșit informațiile. Cel mai rău este că, în multe cazuri, autoritatea nici măcar nu realizează că sistemul a fost spart.

Deci, fără a rezolva această problemă, industria medicală va rămâne în curând în urmă.

Creșterea costurilor

Costul asistenței medicale crește de la o zi la alta. Mai precis, costul de fabricație al medicamentelor este foarte mare și, ca urmare, consumatorii trebuie să le cumpere la un preț ridicat. Acest lucru nu permite fiecărei persoane să aibă acces la instituții medicale adecvate, ceea ce este dreptul lor.

Cu toate acestea, din cauza ineficiențelor din ce în ce mai mari din sectorul lanțului de aprovizionare, costurile de fabricație și de expediere cresc, ducând la o creștere a prețului produselor. Deci, pentru început, acest sector trebuie să-și dea seama de ineficiențe și să ia măsuri pe baza acestora.

Citește și:Principalele caracteristici ale tehnologiei Blockchain

Avantajele blockchain-ului în industriile de sănătate

Acum, că știți care sunt principalele probleme ale acestui sector. Să verificăm avantajele pe care blockchain le poate aduce la masă.

Precizia datelor

Utilizarea blockchain-ului în asistența medicală vă poate ajuta să obțineți precizia datelor în fiecare etapă. Pentru a vă asigura că toate fișele medicale ale sistemului de sănătate sunt la îndemână, blockchain-ul poate da imuabilitatea sarcinii. În realitate, orice informație stocată pe blockchain nu poate fi modificată în niciun fel. Deci, dacă puneți în aplicare o procedură de audit adecvată, atunci fiecare document va rămâne intact.

Deci, nu va exista posibilitate pentru niciun fel de discrepanță sau informații inexacte. Există deja multe proiecte pe cale de a rezolva această problemă specială pentru asistența medicală.

Interoperabilitate

Beneficiile blockchain-ului în asistența medicală se extind și la interoperabilitate. În realitate, puteți utiliza tehnologia blockchain pentru a vă conecta la diferite părți din această industrie. De exemplu, puteți utiliza o platformă blockchain pentru a funcționa ca un hub pentru conectarea la furnizorii de asigurări de sănătate, spitale, produse farmaceutice, distribuitori sau chiar inspectori de sănătate.

În acest fel, veți obține o experiență mai generală în care pacientul poate cere automat asigurare atunci când se află în spital. De asemenea, acest lucru ajută la verificarea multor documente legale într-un timp mult mai scurt.

Securitate inalta

Blockchain se străduiește să ofere cele mai bune protocoale de securitate de pe piață. Folosind blockchain-ul, sistemele de sănătate își pot spori procedurile de securitate și pot elimina orice amenințare cu atacuri cibernetice.

Deci, niciun criminal nu poate intra în sistem și poate accesa datele și le poate vinde unor terțe părți. Acesta este unul dintre beneficiile blockchain-ului în asistența medicală, care este complet necesar. De asemenea, întrucât tehnologia nu are un punct central de eșec, în perioadele de dezastre naturale, comunitatea medicală poate accesa documentele indiferent de locația lor.

Costuri reduse de manipulare

Costul de manipulare al tehnologiei blockchain este destul de mic în comparație cu sistemele tradiționale vechi. Chiar și cu o întreținere redusă, sistemul este perfect capabil să gestioneze o creștere ridicată a traficului într-un interval scurt de timp. Nu numai asta, dar unele platforme pot oferi 3000-10000 de tranzacții pe secundă. Imaginați-vă cât de repede este comparat cu sistemele tradiționale de procesare.

Acest lucru este lipsit de sectorul sănătății, deoarece investesc milioane de dolari în fiecare an doar de dragul întreținerii. În realitate, blockchain-ul poate perturba efectiv asistența medicală oferind această soluție de reducere a costurilor fără probleme. Cu toate acestea, există și alți factori de cost. Îți voi explica în scurt timp.

Trasabilitate în timp real

Un alt avantaj al utilizării blockchain-ului în acest sector este caracteristica de trasabilitate. În realitate, blockchain-ul poate oferi urmărirea în timp real a drogurilor sau a oricăror alte acțiuni din ecosistem. De exemplu, producătorii pot urmări toate medicamentele de pe linia de producție până la consumatori. Mai mult decât atât, își pot urmări chiar consumabilele pentru a asigura de fiecare dată cea mai înaltă calitate.

O altă caracteristică excelentă este urmărirea rapoartelor de testare medicală. Folosind acest lucru, un pacient va ști exact când se poate aștepta să primească diferite teste medicale. Deci, în acest fel, blockchain-ul și asistența medicală pot începe să coexiste și să creeze un ecosistem de lucru mai bun și mai eficient.

Citește și:Blockchain pentru asistență medicală: cazuri de utilizare și aplicații

Care sunt cazurile de utilizare probabile?

infografie blockchain și asistență medicală

Securizarea înregistrărilor electronice de sănătate

Să ne imaginăm un scenariu în care trebuie să vă completați formularele medicale o singură dată și să nu vă mai ocupați de niciun fel de hârtie! Blockchain în asistența medicală vă poate oferi un singur portal cu toate informațiile în formate digitale. De obicei, industriile din domeniul sănătății folosesc în continuare sisteme manuale pe hârtie, care sunt predispuse la erori.

Dar cu blockchain-ul în amestec, este doar o chestiune de timp în care fiecare document primește o prezență digitală. De asemenea, există multe aplicații ale blockchain-ului în asistența medicală care creează un hub pentru pacient și acesta poate încărca informațiile lor generale acolo, iar alți medici le pot vizualiza cu permisiunea.

Deci, este un caz de utilizare excelent pentru blockchain.

Revendicări și audituri de asigurare mai bune

Blockchain-ul și asistența medicală pot crea un ecosistem minunat în care cererile de asigurare sunt procesate cu o viteză mai mare. În realitate, cu toții avem nevoie de asigurări de sănătate pentru a ne acoperi facturile medicale. Dar procesul este extrem de consumator de timp și este puțin obositor.

De fapt, toți americanii trebuie să aibă asigurări de sănătate, altfel vor trebui să se confrunte cu o sancțiune. Deși sistemul poate varia de la o țară la alta, în cele din urmă, asigurările joacă un rol important în ea. Deci, procesul trebuie să fie cât se poate de lin sau este întotdeauna cineva obligat să aibă probleme pentru asta.

Folosind blockchain-ul, companiile își pot simplifica polițele de asigurări de sănătate, ținând evidența oricăror comportamente suspecte, împreună cu eliminarea tuturor documentelor. De asemenea, prin conectarea directă la spital, aceștia pot primi actualizări privind starea și cerințele pacientului.

Prevenirea facturării frauduloase

În fiecare an, miliarde și miliarde de dolari sunt colectate ca decont pentru facturări frauduloase și prescripții false. Transparența acestor facturi medicale este inexistentă și, prin urmare, pacienții sunt cei care sunt victima acestui lucru în fiecare zi. Pentru a opri acest lucru, blockchain poate oferi transparența fiecărei tranzacții care a avut loc pentru fiecare pacient.

Întrucât pacientul își poate ține evidența facturilor prin intermediul platformei blockchain, nu există nicio posibilitate pentru înșelătorii de facturi medicale sau supra-facturarea unui pacient. Astfel, blockchain-ul și industriile de asistență medicală pot crea un spațiu sigur adecvat pentru consumatori, care creează încredere și securitate.

Citeste mai mult:Blockchain In Pharma: Va evolua industria farmaceutică??

Reducerea produselor farmaceutice contrafăcute

Produsele farmaceutice contrafăcute sunt una dintre principalele probleme ale sectorului medical. După cum știți deja, acest lucru generează miliarde de pierderi în fiecare an. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 10% din produsele farmaceutice mondiale sunt produse contrafăcute. Chiar dacă poate părea o sumă mică, dar, în realitate, pune 75 de miliarde de dolari în buzunarele producătorilor ilegali.

Mai mult, cu atât de multe produse contrafăcute în fiecare an, mor 100.000 de oameni. În acest caz, blockchain-ul ar perturba asistența medicală oferind o procedură adecvată de urmărire. În realitate, puteți utiliza blockchain pentru a urmări toate medicamentele și pentru a vă asigura că consumatorii primesc doar cele originale. Mai mult, acest lucru va ajuta, de asemenea, la identificarea oricăror medicamente contrafăcute și a producătorilor.

Verificarea studiilor clinice

Acesta este un alt caz de utilizare a tehnologiei blockchain în sănătate. În realitate, testarea medicală sau studiile clinice depind în mare măsură de procesul de verificare a datelor, deoarece de ele depind vieți valoroase. Cu toate acestea, datele nu sunt verificate 100% în multe cazuri, oferind un domeniu de activități frauduloase.

Dar costul verificării tuturor datelor este destul de costisitor atunci când există un buget restrâns. Mai mult, rentabilitatea pentru acest tip de investiții este aproape zero. Aproximativ 150.000 USD sunt cheltuiți pentru verificarea datelor, cu doar 500 USD în schimb.

Cu toate acestea, blockchain-ul poate ajuta la rezolvarea acestei probleme, oferind un mecanism de hashing pentru a verifica și marca temporală toate datele pentru a preveni erorile. Prin urmare, poate reduce și costul stocării sau verificării tuturor acestor informații. Există deja multe aplicații ale blockchain-ului în domeniul sănătății care oferă această caracteristică.

Protejarea datelor pacientului

Datele despre pacienți sunt unul dintre cele mai importante elemente ale industriilor din domeniul sănătății. După cum știți deja, pacienții în acest moment nu au nicio control asupra datelor lor. Prin urmare, folosirea greșită a tuturor informațiilor este o sarcină ușoară pentru infractori sau companii umbre.

De asemenea, în majoritatea cazurilor, aceste încălcări ale datelor costă foarte mult, deoarece în singurele SUA, este nevoie de aproximativ 6,2 miliarde de dolari în fiecare an. Mai mult, acest cost este transferat pacienților, crescând în cele din urmă cheltuielile lor generale, ceea ce cu siguranță nu este corect.

Blockchain poate perturba industria asistenței medicale prin utilizarea politicilor sale de confidențialitate. Multe platforme blockchain sunt private sau federate. Deci, folosind aceste platforme ca bază, sectorul medical poate oferi pacienților confidențialitate și securitate. Astfel, va elimina și încălcările de date.

Acreditarea personalului medical

Există mulți medici și experți în domeniul medical fără a avea o verificare adecvată a antecedentelor. În multe cazuri, lipsa de timp și resurse și cererea copleșitoare pot face ca spitalele sau clinicile să treacă cu vederea acest proces.

Drept urmare, uneori, persoanele sub-calificate pot fi angajate într-o funcție exigentă, ceea ce pune și pacienții la risc. Cu toate acestea, blockchain-ul poate înlocui rapid această metodă veche de verificare cu descentralizarea de ultimă generație, unde poate fi verificată direct online.

Mai mult, puteți utiliza această tehnologie pentru a permite accesul complet, parțial sau foarte limitat la toate acreditările. În prezent, există multe aplicații ale blockchain-ului în domeniul sănătății care oferă această caracteristică.

Citeste mai mult:Lista a peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Provocări și considerații de implementare

Există anumite provocări de implementare asociate blockchain-ului. În realitate, utilizarea blockchain-ului în asistența medicală are încă nevoie de multă muncă. În acest moment, blockchain-ul este încă o tehnologie relativ nouă. Deci, are unele constrângeri care trebuie remediate. Prin urmare, orice implementare a blockchain-ului în sectorul sănătății trebuie să le ia în considerare dinainte.

Constrângeri de scalabilitate

Blockchain este o tehnologie minunată, dar există un compromis atunci când vine vorba de utilizarea tuturor beneficiilor pe care le oferă. Pentru început, se ocupă de probleme de scalabilitate.

Deci, atunci când sunt prea mulți participanți la rețea, performanța rețelei se deteriorează drastic. Deci, acest lucru poate pune o problemă uriașă, deoarece sectorul se ocupă cu mulți pacienți la un moment dat.

Cu toate acestea, există câțiva factori esențiali în acest sens. Anumite implementări ale blockchain-ului în asistența medicală încearcă să rezolve problema cu blockchain-uri private sau folosind un consens diferit. Dar mai are nevoie de un drum lung de parcurs.

Standardizarea datelor

Standardizarea datelor este un punct masiv de îngrijorare. Fără a înțelege sau a selecta ce tip de informații ar trebui stocate pe platformă, nu puteți utiliza avantajele în mod corespunzător. De exemplu, dacă alegeți un tip de date mult mai mare, atunci veți fi dificil să stocați tot felul de informații chiar dacă utilizați blockchain.

Să presupunem că o platformă dorește să păstreze și nota medicului. Dar aceasta este o dimensiune inutilă de mare pentru stocare, ceea ce va afecta în mod evident performanța. Deci, în acest caz, conturarea standardizării datelor în prealabil va împiedica în mod evident ca aceasta să nu fie performantă. Orice tip de implementare a blockchain-ului în asistența medicală ar trebui să ofere standarde pentru stocarea datelor.

Provocările de implementare a blockchain-ului pot deveni un mare obstacol pentru proiectul dvs. dacă nu știți cum să le gestionați. Puteți verifica primele 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi pentru a afla mai multe despre ele.

Procesul de adoptare lentă

Una dintre provocările masive ale blockchain-ului în domeniul sănătății este faza de adopție. Deoarece este o tehnologie nouă, mulți nu sunt interesați să folosească tehnologia în locul sistemelor vechi pe care le folosesc de ani de zile. În realitate, este o schimbare masivă și poate modifica modalitățile de desfășurare a activității.

De asemenea, incompletitudinea sau noua caracteristică este oarecum imprevizibilă, deoarece nimeni nu știe cum se va simți într-adevăr o lume cu un ecosistem bazat pe blockchain. Deci, procesul de adoptare este încă destul de lent. În acest caz, organizațiile sau platformele pot oferi stimulente pentru a motiva oamenii să participe.

Cost ridicat

Acesta este unul dintre dezavantajele blockchain-ului în sănătate. În realitate, tehnologia blockchain vă poate crește veniturile, dar implementarea sau chiar înlocuirea sistemelor anterioare cu aceasta necesită o investiție masivă.

Deoarece tehnologia nu este încă disponibilă pe scară largă și doar o cantitate mică de companii sau startupuri lucrează la aceasta, prețurile sunt încă destul de ridicate. De asemenea, întrucât organizațiile de asistență medicală trebuie să migreze către noua tehnologie din vechile lor sisteme, vor avea nevoie de mai mult timp și bani pentru a le înlocui pe fiecare. De aceea, multe companii nu sunt interesate să investească atât de mulți bani în tehnologie.

Considerații de reglementare

Un alt dezavantaj major al blockchain-ului în domeniul sănătății este lipsa reglementărilor. Fără reglementări adecvate în cadrul platformei, industria asistenței medicale nu poate funcționa eficient. Aceste companii au nevoie de reglementări pentru a ține pasul cu sarcinile de zi cu zi și respectă reguli specifice pentru a elimina orice activitate ilicită.

Deci, ceea ce pot face organizațiile este să elaboreze politici privind administrarea tehnologiei blockchain, împreună cu descrierea condițiilor de reglementare din timp. Cu toate acestea, trebuie să ia în considerare și natura descentralizată a sistemului.

Orice fel de modificare ar trebui să aibă loc fără a afecta principiile de bază ale blockchain-ului.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Companii din lumea reală care utilizează Blockchain pentru asistență medicală

Schimbați asistența medicală

Change Healthcare este una dintre companiile care utilizează blockchain în sectorul sănătății. Oricum, acestea oferă o rețea de asistență medicală inteligentă ™ pentru gestionarea cererilor pacienților și urmărirea stării în timp real. Mai mult, folosește Hyperledger Fabric ca tehnologie de bază pentru proiect.

Doriți să aflați mai multe despre Hyperledger Fabric? Consultați acum ghidul nostru final privind țesătura Hyperledger!

FDA (Food and Drug Administration)

Soluția FDA este o altă abordare creativă în care puteți vedea blockchain care perturbă asistența medicală. Mai mult decât atât, această platformă va asigura date de asistență medicală, cum ar fi EMR, date genomice, studii clinice și așa mai departe, oricum această tehnologie folosește și Hyperledger pentru a-și alimenta soluția..

DHL

DHL este un alt bun exemplu de blockchain înfloritor în sectorul sănătății. În realitate, ei lucrează cu Accenture la un POC care va urmări medicamentele farmaceutice de la producție la consumatori. În acest fel, pot face față cu ușurință problemelor contrafăcute.

Centre pentru Controlul și Prevenirea Bolilor

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor sunt, de asemenea, aici pentru a utiliza această tehnologie pentru sectorul medical. În prezent, lucrează direct cu IBM la o platformă care va înregistra și va oferi securitate tuturor înregistrărilor electronice de sănătate (EHR). Deci, folosesc Hyperledger Fabric pentru asta.

Pfizer

Este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume. În realitate, Pfizer și Biogen folosesc blockchain pentru a perturba sectorul sănătății prin crearea Grupului de lucru Clinical Supply Blockchain. Mai mult, acest grup dezvoltă un POC pentru urmărirea și gestionarea înregistrărilor inventarului digital al produselor farmaceutice.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Un alt mare proiect de asistență medicală blockchain este utilizarea tehnologiei pentru a partaja în siguranță datele referitoare la coronavirus. Mai mult, platforma va utiliza Hyperledger Fabric ca tehnologie de bază. În plus, platforma poate oferi detectare timpurie și hotspoturi pentru COVID-19.

Metlife

Centrul de inovare MetLife LumenLab lucrează la procesele de automatizare a asigurărilor de sănătate. În realitate, acestea oferă asigurări automate femeilor însărcinate care se confruntă cu diabet gestațional. Cel mai bun aspect este că nici măcar nu trebuie să solicite asigurarea; va merge automat la ei odată ce li se oferă dovada problemelor.

GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din acest moment. Dar lucrează și la diverse proiecte de asistență medicală blockchain. Unul dintre proiecte folosește Ethereum, care va urmări toate produsele farmaceutice și va elimina domeniul de aplicare al contrafacerilor pentru a se amesteca cu produse autentice.

McKesson

McKesson este una dintre cele mai importante companii din sectorul sănătății. În realitate, această companie, împreună cu alți giganți, lucrează cu MediLedger pentru crearea unei platforme de contractare și rambursare. Companiile farmaceutice au, de obicei, un acord de stabilire a prețurilor cu GPO-uri și angrosiști. Deci, este important ca fiecare parte să cunoască preferințele înainte de a le cumpăra.

UnitedHealth Group

UnitedHealth Group lucrează la unul dintre proiectele de asistență medicală blockchain, care se concentrează pe menținerea actualizată și securizată a tuturor evidențelor medicale. În realitate, întrucât asistența medicală tratează de cele mai multe ori informații incorecte, compania ia măsuri pentru a elimina definitiv această problemă.

Citeste mai mult:Lista celor mai bune 50 de companii care utilizează tehnologia Blockchain

Gânduri de încheiere

Blockchain preia încet industriile de sănătate. Cu toate acestea, poate fi una dintre tehnologiile de până acum care schimbă ierarhia industriei de asistență medicală prin acordarea autorității pacienților.

Acest transfer de autoritate duce în cele din urmă la o îngrijire mai centrată pe pacient. Cu toate acestea, efectele blockchain-ului în asistența medicală sunt doar la nivelul suprafeței până acum. Mai are un drum lung de parcurs.

Orice începător poate folosi acest ghid pentru a afla despre forța perturbatoare a tehnologiei. Dar dacă sunteți mai interesat să aflați despre tehnologia blockchain, puteți începe cu cursul nostru gratuit blockchain. Faceți primul pas către o nouă eră acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me