Blockchain poate oferi o cantitate extraordinară de securitate pentru sistemul de vot. Să ne adâncim pentru a înțelege efectele utilizării blockchain-ului pentru a descentraliza sistemul și dacă este posibil să promovăm transparența în votare.

Deși cea mai mare parte a vieții noastre moderne este digitalizată în prezent, alegerile folosesc în continuare buletine de vot pe hârtie. Cu toate acestea, odată cu noul secol, experții au văzut o mare promisiune în votul electronic, care poate accelera procesul de digitalizare în acest sector.

Dar securitatea sistemului de vot digital este destul de fragilă și nu la înălțime. Sistemul de vot se ocupă deja de o mulțime de corupție acum, așa cum este, așa că includerea unui alt sistem fragil nu o va îmbunătăți.

Prin urmare, blockchain-ul poate servi ca bază primară pentru dezvoltarea noului sistem de vot care poate determina mai mulți participanți la vot și poate face din nou democrația puternică. În realitate, există deja câteva aplicații de vot blockchain în curs de dezvoltare care pot rezolva majoritatea problemelor.

Vom analiza cu atenție problemele existente ale sectorului și modul în care blockchain își poate oferi soluția pentru a le rezolva.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain în vot: probleme cu sistemul de vot

De ce avem nevoie într-adevăr de un sistem de vot bazat pe blockchain? Ei bine, există atât de multe elemente în orice fel de vot – indiferent dacă este vorba de alegeri guvernamentale sau de vot în cadrul unei companii. Trebuie să înțelegeți ce este în joc aici, astfel încât tensiunea din cadrul partidelor cu vot va fi întotdeauna instabilă. Acesta este motivul pentru care securitatea generală a sistemelor este întotdeauna în joc și creează și alte probleme. Să verificăm care sunt acestea –

Utilizarea buletinelor de vot pe hârtie

Una dintre problemele de bază ale sistemului de vot de astăzi este utilizarea buletinelor de vot pe hârtie. Deși folosim tehnologia în multe aspecte ale vieții noastre, acest sector major folosește în continuare un sistem vechi care se întâmplă de generații. În realitate, problema buletinelor de vot este că este extrem de vulnerabilă. Orice alt partid poate profita de acest lucru și își poate crește semnificativ votul.

Mai mult, sunt ușor de documentat sau de modificat. Deci, chiar dacă conducerea oferă cea mai mare siguranță, jucătorii răi din sistem pot pune mâna pe buletinele de vot și se pot asigura că votul este în favoarea lor.

Creșterea cantității de corupție

După cum știți deja, sistemul de vot este plin de corupție. Multe partide pot mitui echipa managerială pentru a pregăti votul pentru a-i face să câștige.

Dar nu se oprește doar aici. Chiar și oamenii pot intra în conducerea votului în speranța de a obține plăți mari pentru a-și vinde serviciile partidului care este dispus să plătească suma.

Aceasta este o abordare foarte dezgustătoare. Din păcate, rata corupției nu face decât să crească. Deoarece sistemul de justiție nu poate rezolva problema, jucătorii răi pot scăpa cu ușurință. Prin urmare, nu vedem niciodată o votare sau alegeri democratice corecte.

Evident, există excepții de la acest sistem. Dar majoritatea sistemului de vot al guvernului este mai mult sau mai puțin corupt.

Sondaje de lipsă de lucrători

O altă problemă majoră este lipsa de lucrători la sondaj. Veți vedea că votul în SUA va include civilii care vor verifica identitatea alegătorului, îi vor verifica, vor verifica dacă sunt eligibili sau vor depana orice probleme tehnice. În realitate, acesta este un rol agitat pe care să-l asumi în timpul alegerilor, deoarece există milioane de oameni dintr-o dată.

Mai mult decât atât, aveți nevoie și de oameni capabili să se ocupe de această problemă. Nu există nici o cale; puteți angaja doar persoane aleatorii pentru a prelua sarcina. Din păcate, lucrătorii la sondaj cu abilități adecvate sunt greu de găsit. Mai mult, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că toți acești lucrători sunt cinstiți și nu au nicio legătură cu niciun partid politic la vot.

Timpuri de așteptare prelungite

Odată cu creșterea numărului de oameni din lume, devine din ce în ce mai dificil să le gestionezi. În zilele noastre, tot mai mulți oameni sunt interesați de drepturile lor de vot, ceea ce este extraordinar, dar poate copleși rapid conducerea de vot cu personal redus. În realitate, alegătorilor nu le plac timpul lung de așteptare. Dar lipsa unui număr suficient de angajați în sondaje poate duce la perioade de așteptare prelungite.

Acest lucru nu numai că descurajează oamenii, dar împiedică și obținerea tuturor voturilor prețioase în timp util. De exemplu, orele lungi de așteptare pot face lucrătorii mai puțin interesați de vot. De asemenea, dacă majoritatea oamenilor nu iau parte la vot, nu va reflecta rezultatele reale ale dorinței oamenilor dintr-o țară.

Citește și: Definiție Blockchain: Înțelesul real al tehnologiei Blockchain

Lipsa transparenței

O altă problemă este secretul în jurul sistemului de vot. Începând de la funcțiile de conducere până la exprimarea voturilor, oamenii de masă nu au acces la rezultate până când autoritatea nu le declară. Evident, deoarece autoritatea centralizată o controlează, cetățenii nu pot avea încredere deplină în rezultate. Mai mult decât atât, nivelul secretului în fiecare etapă asigură și șansa de a manipula voturile.

Prin urmare, acest sistem are nevoie de transparență pe parcursul întregului proces. În realitate, va ajuta cetățenii să aibă mai multă credință în sistem și vor începe să aibă încredere în guvern. Mai mult, va asigura și alegeri pașnice.

Management slab al operațiunilor de vot

Ei bine, gestionarea operațiunilor de votare nu este într-o formă bună în acest moment. Există o mulțime de elemente în joc aici și armonizarea acestora împreună este un apel greu. De exemplu, eșecurile de planificare, eșecurile de producție și de logistică le pot afecta; dacă nu aveți măsuri preventive, poate fi un dezastru uriaș destul de repede.

Mai mult, erorile din buletinele de vot, sosirile târzii, erorile din listele electorale, lipsa facilităților de votare și așa mai departe sunt câteva dintre problemele pe care un management slab al operațiunilor de vot nu le poate rezolva. Pe scurt, sistemul sau managementul nu sunt la înălțime, deoarece utilizează în continuare modele vechi, ceea ce nu este suficient în prezent.

Lipsa gestionării crizelor

Majoritatea stațiilor de vot nu sunt echipate pentru a face față oricărei crize. În realitate, managerii trebuie să reacționeze rapid și să rezolve problemele cât mai repede posibil în caz de urgență. În realitate, managerii care votează trebuie să aibă o pregătire prealabilă cu privire la modul de gestionare a situației.

Dar, din păcate, în majoritatea cazurilor, aceștia nu au pregătire și nu pot reacționa corect la aceasta atunci când au nevoie. De exemplu, acestea sunt unele dintre potențialele crize ale votului – ne-livrarea de materiale critice, dezastre naturale, prea multă mulțime de alegători, violență sau tulburări etc. De aceea, luarea sistemului de vot online poate schimba cu adevărat scenariul aici.

Securitate scăzută în stațiile de vot

Fără o întreținere eficientă, stațiile de vot nu pot oferi securitate completă în stațiile de vot. În perioadele electorale, situația poate crește destul de curând. Mai mult decât atât, există întotdeauna un fel de mulțime de gloată care poate deveni violentă în orice moment. Deci, depinde de secțiile de vot să protejeze tot personalul, buletinele de vot și alegătorii.

Cu toate acestea, o mulțime de gloată sau un hit politic poate scădea rapid din mână. De aceea, secțiile de vot ar avea nevoie de mai multă securitate și ar trebui să implice forțele de securitate în orice moment. Cu toate acestea, numărul mulțimilor este întotdeauna copleșitor și poate ascunde orice alegeri pașnice.

Vrei să știi cum blockchain-ul poate afecta industria plăților? Consultați ghidul nostru cuprinzător despre blockchain în industriile de plată chiar acum!

Creșterea amenințărilor cibernetice

S-ar putea să simțiți că sistemul de vot nu se confruntă cu nicio amenințare cibernetică, dar scenariul real este mult mai rău. Datorită integrării tehnologiei, acum mulți oameni pot vota și online. Deci, aceste voturi online trebuie să fie numărate în mod corespunzător și să aibă nevoie de stocare adecvată la îndemâna tuturor celorlalți. Cu toate acestea, manipularea sau ștergerea voturilor este o problemă preocupantă pentru acest tip de sistem de vot.

Întrucât tehnologia din spatele acestor platforme de vot nu poate apăra toate atacurile cibernetice, mulți jucători răi pot intra în sistem și pot modifica rezultatele punând în pericol integritatea votului.

Creșterea costurilor

Menținerea generală a votului duce la o mulțime de costuri. Menținerea mulțimii, a lucrătorului la sondaj, a tuturor produselor, a buletinului de vot, totul este un proces costisitor. Cu ajutorul tehnologiei, puteți reduce toate aceste costuri suplimentare. Dar, în multe cazuri, procesul de integrare a tehnologiei poate costa, de asemenea, o grămadă puternică pentru oameni.

De exemplu, pentru a integra noua tehnologie, va trebui să integrați facilități hardware, să aveți software de securitate la îndemână și multe altele. Prin urmare, acestea nu sunt deloc rentabile.

Lipsa unei integrări tehnologice adecvate

După cum puteți vedea, sistemul de vot poate include tehnologie în multe țări. Cu toate acestea, există încă multe locuri în lume care nu integrează tehnologia în sistemul lor. Mai mult, lipsa unei integrări tehnologice adecvate poate reduce eficiența generală a performanței stațiilor de vot. De asemenea, este destul de imposibil să mențineți toate voturile doar cu resurse umane, deoarece acestea tind să facă o mulțime de greșeli.

De aceea, automatizarea acestora și utilizarea tehnologiei adecvate atunci când este nevoie este modalitatea de a rezolva această problemă.

Citeste mai mult: Blockchain în agricultură: cazuri de utilizare și exemple

Ce este sistemul de vot Blockchain?

Acum să vorbim despre sistemele de vot blockchain. În realitate, sistemele de vot bazate pe blockchain oferă o mulțime de aplicații. Este un sistem de vot care folosește principiile de bază ale blockchain-ului.

De exemplu, va fi complet descentralizat, astfel încât nicio autoritate centralizată să nu poată altera sistemul de vot. Cu atât mai mult, fiecare alegător își va verifica propria identitate de alegător.

Acesta este de fapt o modalitate excelentă de a stabili cine este eligibil pentru vot și cine nu. În realitate, asigurarea sau verificarea fiecărui document în timpul votării sau alegerilor este un proces foarte dificil. Stresul este întotdeauna ridicat și mulți oameni pot face multe greșeli.

Cu toate acestea, va verifica automat și va eficientiza întregul proces în mod eficient atunci când îl faceți online. Deci, va economisi o cantitate masivă de timp.

O altă caracteristică este imuabilitatea sistemului. Într-un sistem de vot blockchain, atunci când un alegător își exprimă voturile, acel vot este stocat în registru. Cea mai bună parte este că registrul este imuabil. Deci, nu există nicio modalitate în care cineva poate modifica sau șterge votul dacă dorește. În realitate, poate de fapt să scape de una dintre problemele principale – frauda la vot.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Cum funcționează votul Blockchain?

Trebuie să vă întrebați cum poate funcționa procesul de votare. Să parcurgem pas cu pas un sistem de vot bazat pe blockchain.

În primul rând, va trebui să mergeți în jurisdicția dvs. și să solicitați votul mobil. Dacă coordonatorul alegerilor sprijină procesul de vot prin blockchain, atunci puteți obține buletinul de vot direct pe dispozitivul dvs. inteligent.

Apoi, trebuie să descărcați sau să instalați aplicația pe dispozitivele dvs. și să vă creați contul.

După aceea, va trebui să parcurgeți procesul de verificare. În multe cazuri, aplicația va conecta IP-ul dispozitivului sau biometrica telefonului la cont și va șterge toate informațiile vizibile. De asemenea, vă va verifica identitatea națională și va verifica dacă sunteți eligibil pentru aceasta.

Totul este făcut în acest moment. După ce ați fost verificat, veți primi buletinul de vot în dispozitiv și puteți începe să votați cu codul PIN sau informațiile dvs. biometrice.

După ce ați terminat votul, veți primi un fel de confirmare că tocmai ați votat.

După cum puteți vedea, acesta este modul în care blockchain-ul poate funcționa la vot.

Blockchain vine cu o mulțime de beneficii pentru diverse industrii. Consultați ghidul nostru cu privire la beneficiile tehnologiei blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Aplicarea Blockchain în vot

Accelerarea procesului de înregistrare

Aceasta este una dintre cele mai importante aplicații ale blockchain-ului în vot. În realitate, procesul de înregistrare în orice fel de votare durează mult timp. Mai mult decât atât, complexitățile și erorile comise în acel timp nu fac decât să o înrăutățească. Din nou, întrucât tot acest proces se bazează pe sistemul bazat pe hârtie, acesta lasă loc pentru corupție.

Prin urmare, blockchain-ul este cea mai potrivită tehnologie pentru a rezolva această problemă. În realitate, blockchain-ul este pe deplin capabil să accelereze procesul de înregistrare, unde va dura doar câteva minute pentru a face acest lucru. Mai mult, oamenii nu trebuie să se prezinte la coordonatorul alegerilor pentru a se înscrie la vot. În realitate, ei o pot face prin intermediul unor platforme online care vor verifica automat autenticitatea documentelor.

Verificarea ID-ului alegătorului

O altă aplicație a blockchain-ului în vot este procesul de verificare a identificatorului de vot. În realitate, asigurarea sau verificarea fiecărui document în timpul votării sau alegerilor este un proces foarte dificil. Stresul este întotdeauna ridicat și mulți oameni pot face multe greșeli. Mai mult decât atât, aici se întâmplă cele mai ilegale activități, deoarece oamenii își pot copia identitățile de vot sau le pot modifica ușor pentru a face să pară un votant unic.

Dar cu blockchain-ul, această situație se va schimba grav. Blockchain poate ajuta la eficientizarea acestui proces și mai bine. Deoarece veți face totul online, nu este nevoie să pierdeți timpul pentru a vă verifica ID-ul. Coordonatorii electorali vă pot obține informațiile de pe platformă sau platforma le poate verifica și vă poate anunța că sunteți un posibil alegător.

Infrastructură de vot descentralizată

În prezent, infrastructura de vot este centralizată masiv. De aceea este atât de ușor să influențezi rezultatele. În realitate, sistemul centralizat va avea întotdeauna o autoritate superioară care își poate folosi în mod greșit poziția și poate altera rezultatele. Prin urmare, este practic imposibil să ne asigurăm că votul a fost 100% echitabil în orice circumstanță.

Cu toate acestea, votul electronic folosind blockchain poate ajuta la eliminarea problemelor. De exemplu, blockchain-ul își poate oferi platforma descentralizată pentru a vota. Aici, nu va exista nicio autoritate centralizată care să poată altera rezultatele. Deci, ne putem asigura că alegerile sunt 100% corecte folosind blockchain.

Creșterea transparenței

După cum știți deja, începând de la funcțiile de conducere până la votarea, oamenii de masă nu au acces la rezultate până când autoritatea nu le declară. Evident, deoarece autoritatea centralizată o controlează, cetățenii nu pot avea încredere deplină în rezultate. Mai mult decât atât, nivelul secretului în fiecare etapă asigură și șansa de a manipula voturile. Nu există deloc transparență în sistem.

Prin urmare, votul electronic folosind blockchain va remedia această problemă. Tot ce se întâmplă pe platformă este vizibil pentru toți oamenii. Deci, oamenii din masă pot vedea în timp real cât de mult vot obține partidul. Deci, puteți elimina secretul o dată pentru totdeauna și puteți stabili alegeri mai transparente.

Citeste mai mult: Blockchain în producție: un ghid pentru abilitarea industrială

Prevenirea fraudelor de vot

Aceasta este problema fraudei de vot. În realitate, sistemul de vot este plin de corupție. Multe partide pot mitui echipa managerială pentru a pregăti votul pentru a-i face să câștige. Dar nu se oprește doar aici. Chiar și oamenii pot intra în conducerea votului în speranța de a obține plăți mari pentru a-și vinde serviciile partidului care dorește să plătească suma. Deci, modificarea voturilor, manipularea lucrătorilor la sondaj sau chiar votul dublu pot avea loc în orice moment.

Dar cu votul electronic folosind blockchain, această situație se poate schimba. În realitate, blockchain-ul poate preveni problemele de vot dublu și se poate asigura că un singur alegător primește o singură șansă de a vota. Mai mult decât atât, va elimina, de asemenea, orice implicare a terților și va stabili votul împotriva manipulării.

Securitate cibernetică mai bună

Datorită integrării tehnologiei, acum mulți oameni pot vota și online. Așadar, aceste voturi online trebuie să fie numărate corect și să aibă un spațiu de stocare adecvat, la îndemâna tuturor celorlalți. Cu toate acestea, manipularea sau ștergerea voturilor este o problemă preocupantă pentru acest tip de sistem de vot. În majoritatea cazurilor, aceste tehnologii nu pot oferi securitatea deplină de care are nevoie această nișă.

Prin urmare, este timpul ca aplicația de vot blockchain să intensifice jocul. În realitate, blockchainul rezolvă perfect problema, deoarece poate rezolva orice atac exterior sau interior. Mai mult, există multe aplicații care pot lupta și împotriva atacurilor DDoS. Deci, este un avantaj masiv pentru comunitatea lecțională și cetățenii unei țări.

O mai bună gestionare a operațiunilor de vot

Gestionarea operațiunilor de vot este o responsabilitate imensă și mulți nu reușesc să o respecte pe deplin. Există o mulțime de elemente în joc aici și armonizarea acestora împreună este un apel greu. De exemplu, eșecurile de planificare, eșecurile de producție și de logistică le pot afecta; dacă nu aveți măsuri preventive, poate fi un dezastru uriaș destul de repede.

Prin urmare, utilizarea aplicației de vot bazate pe blockchain poate ajuta la gestionarea tuturor problemelor dintr-un singur loc. Este o modalitate bună de a urmări procesele și de a vă asigura că totul merge conform planului. Aici, Guvernul poate utiliza dispozitivele IoT pentru a urmări. Deci, este un avantaj masiv pentru toată lumea.

Numărare mai rapidă a voturilor

Buletinele de vot pe hârtie sunt o metodă veche de votare. Mai mult decât atât, atunci când sunt milioane și milioane de oameni implicați, numărarea voturilor poate dura mai multe. Doar în SUA este nevoie de câteva zile pentru a număra voturile în diferite state. În realitate, această întârziere agravează situația și oferă, de asemenea, posibilitatea manipulării rezultatului final.

Prin urmare, utilizarea blockchain-ului la vot este un plus minunat pentru a rezolva problemele. În realitate, blockchain-ul poate sorta rezultatul final direct după ce un alegător votează. Deci, votul va fi contorizat instant și eficient. Deoarece nu există oameni implicați, nu există nici o posibilitate de erori provocate de om.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Exemple din lumea reală a sistemelor de vot bazate pe blockchain

Vă întrebați doar despre implicațiile lumii reale ale sistemelor de vot blockchain. Ei bine, există de fapt multe țări care au luat inițiative pentru blockchain. Deci, să verificăm câteva dintre exemplele de vot blockchain pentru a vedea scenariul real.

Estonia

Guvernul eston este unul dintre primele exemple de vot pe bază de blockchain care utilizează această tehnologie de ceva vreme. În prezent, Estonia este una dintre națiunile avansate din lume. Mai mult decât atât, nu numai la vot, dar folosesc și această tehnologie în carduri inteligente și facilitează multe servicii guvernamentale.

Canada

Canada este, de asemenea, o altă țară pentru exemplul de vot pe bază de blockchain. Camera de Comerț Digital din Canada a început recent prima adoptare a blockchain-ului la alegeri și îndrumă toate partidele politice din acesta.

Sierra Leone

Sierra Leone este o altă țară care folosește blockchain la vot. Mai mult, au efectuat deja un vot bazat pe blockchain și au analizat modul în care funcționează sistemul. În realitate, Guvernul dorește să crească nivelul de transparență și încredere în sistem și să se asigure că este o șansă echitabilă pentru toată lumea.

Rusia

Rusia lucrează, de asemenea, la un proiect de sistem de vot blockchain. În realitate, autoritățile din Moscova desfășoară un proiect pilot de vot electronic din 2019. Aici au colaborat cu Departamentul de Tehnologia Informației din Moscova (DIT) și Comisia electorală a orașului Moscova. În prezent, ei cred că rezultatele sunt reușite și vor să le ducă la faza următoare.

Blockchain vă poate ajuta să vă stimulați afacerea. Începeți-vă proiectul blockchain folosind strategia noastră de implementare finală blockchain acum!

Elveţia

Elveția este o altă țară care lucrează la proiectul sistemului de vot blockchain. În realitate, majoritatea cetățenilor din Zug sunt deja cu adevărat mulțumiți de ofertele blockchain de e-vot, întrucât procesul face un proces eficient și rapid. Mai mult decât atât, au participat și la votarea recentă pentru a testa în continuare sistemul.

Danemarca

Danemarca lucrează la un proiect de sistem de vot blockchain. Deja utilizează această tehnologie pentru multe sectoare guvernamentale. Guvernul a folosit și acest sistem pentru a vota, iar acum își organizează alegerile interne folosind această tehnologie.

Australia

Australia este, de asemenea, în cursa pentru a utiliza blockchain-ul la vot. În prezent, intenționează să utilizeze această tehnologie pentru viitoarele lor sisteme de vot. De asemenea, vor să se asigure că sistemul este rezistent la manipulări și 100% securizat înainte de a se integra oficial în sistemul lor.

Coreea de Sud

Capitala Coreei de Sud, Seoul, participă la utilizarea blockchain-ului pentru vot. În prezent, aceștia se asigură că platforma cetățenească Democracy Seoul este complet integrată cu blockchain-ul pentru a preveni orice fraudă de vot.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a vedea mai multe exemple reale de cazuri de utilizare bazate pe blockchain.

Gânduri de încheiere

În cele din urmă, blockchain-ul în vot poate fi o binecuvântare dacă lumea îl tratează așa. Cu toate acestea, întrucât blockchain-ul este încă în evoluție, mulți sunt sceptici cu privire la autenticitatea acestei noi tehnologii. Da, știm că blockchain-ul nu este atât de perfect; totuși, poate oferi o mulțime de cazuri de utilizare dacă începem să ne integrăm sau să ne concentrăm mai mult pe a-l face mai sigur și mai echitabil.

Deci, este timpul ca guvernele din întreaga lume să intensifice și să ia inițiativa de a face alegerile noastre mai transparente și mai echitabile. Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care blockchain-ul poate afecta acest sistem, vă recomandăm să începeți cu cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me