Vrei să știi cum registrul contabil înregistrează toate tranzacțiile într-un blockchain? Sau cum blockchain înregistrează toate tranzacțiile? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Este Blockcahin tehnologia viitorului? Are potențialul de a schimba peisajul industrial oferind un sistem bazat pe un registru descentralizat.

Aspectul transformator al ceea ce face ca blockchain-ul să vorbească despre oraș. Dar cum toate acestea ajung vreodată la îndoială?

În acest articol, vom explora modul în care funcționează blockchain și ne vom concentra în mod special pe modul în care funcționează tranzacțiile, înregistrarea / stocarea într-o rețea blockchain.

înregistrează toate tranzacțiile într-un blockchain

Blockchain: o creștere de neegalat

Soluțiile blockchain se așteaptă să ajungă la 15,9 miliarde USD de la doar 1,5 miliarde în 2018, conform Statista. Au existat, de asemenea, rate de aprobare mai bune atunci când vine vorba de factorii de decizie în afaceri care adoptă blockchain-ul. De fapt, cu timpul, au existat mai multe industrii care se concentrează acum pe blockchain în 2019. Pe scurt, investițiile sunt în creștere.

Cu mai mulți bani în ecosistemul blockchain, este, de asemenea, ușor să vedeți îmbunătățiri atunci când vine vorba de tehnologia blockchain.

Nu există nicio îndoială că blockchain-ul are potențialul de a schimba viitorul și, de fapt, de a deveni viitorul tranzacțiilor.

Blockchain: viitorul tranzacțiilor

Pentru a afla cum funcționează tranzacțiile de înregistrare blockchain, trebuie mai întâi să aflăm cum funcționează!

În grabă, consultați Ghidul nostru Blockchain for Beginners.

Blockchain este un lanț de blocuri care utilizează algoritmi de consens pentru a permite colegilor să facă tranziții fără a fi nevoie de o autoritate centrală.

Blocuri

Bloc este termenul pe care trebuie să ne concentrăm. Aici sunt stocate și gestionate informațiile digitale.

Fiecare bloc constă din trei părți:

 • Informații despre tranzacție: Blocurile stochează întotdeauna informații cu privire la tranzacții. De exemplu, dacă un peer tranzacționează cu altul, atunci va stoca ora, data și valoarea tranzacției. Poate fi orice informație, inclusiv tranzacții de comerț electronic, transmisii de mesaje și așa mai departe!
 • Utilizatori care participă la tranzacție: blocurile stochează, de asemenea, informații despre utilizatorii care au participat la tranzacție. De exemplu, dacă doi colegi efectuează o tranzacție, atunci informațiile colegului vor fi stocate. Alegerea informațiilor despre colegi depinde de modul în care este implementată confidențialitatea în rețeaua blockchain. De cele mai multe ori, confidențialitatea rețelei este gestionată prin utilizarea semnăturilor digitale, care acționează ca nume de utilizator fără a le dezvălui adevăratele identități..
 • Stocați în mod unic informații tranzacționale: blocul stochează și informații pentru a vă asigura că fiecare tranzacție / informație este unică una față de cealaltă. Tranzacțiile sunt de natură distinctă.

Un „hash” permite rețelei să identifice tranzacția. Algoritmii criptografici sunt utilizați pentru a genera valoarea hash.

Cum funcționează Blockchain

Acum că avem o înțelegere clară a informațiilor despre magazinele blockchain, suntem acum gata să înțelegem pentru a afla cum funcționează blockchain.

Pasul 1: O tranzacție are loc atunci când un partener trimite informații sau bani către alt partener. Odată ce se întâmplă, blocul este notificat cu privire la tranzacție. Este similar cu modul în care efectuați tranzacții online.

Atunci când cumpărați ceva online, platforma și banca sunt notificate despre asta. Ambii stochează informațiile necesare despre tranzacție. De asemenea, rețeaua blockchain poate vedea zeci și mii de tranzacții care au loc în paralel la un moment dat.

Pasul 2: În cazul blockchain-ului, tranzacțiile trebuie verificate. Acest lucru este similar cu verificările efectuate de platforma de comerț electronic și bancă atunci când efectuați o achiziție. Cu toate acestea, există o mare diferență aici.

Diferența este că nu există nicio entitate centralizată care să aibă grijă de ea. Pentru a avea grijă de tranzacții, se folosește metoda consensului.

Informațiile tranzacției sunt verificate folosind metoda. Participarea colegilor este crucială pentru ca metoda consensului să funcționeze. Cu toate acestea, toți colegii nu trebuie să participe pentru ca metoda de consens să funcționeze.

Pasul 3: La pasul 3, tranzacția este stocată în bloc. Acest pas se întâmplă numai dacă tranzacția este verificată. Deci, dacă tranzacțiile au eșuat la verificare, atunci nu veți fi adăugat la bloc. Acest lucru poate fi similar cu modul în care trece tranzacția dvs. după ce verificați tranzacția folosind o parolă unică. În cazul blockchain-ului, verificarea se face folosind algoritmi de consens. După finalizarea verificării, tranzacția este stocată în bloc.

Pasul 4: În ultimul pas, blocul are acum o valoare hash unică. Valoarea hash a ultimului bloc este apoi utilizată pentru a genera valoarea hash unică. Acest lucru ajută la crearea lanțului de blocuri.

Valoarea hash este verificată și verificată în raport cu celelalte blocuri de pe lanț pentru a se asigura dacă un bloc face parte din lanț.

De asemenea, valoarea hash este determinată de tranzacțiile stocate în bloc. Acest lucru îl face codul unic care nu poate fi ghicit sau reprodus prin orice alt proces de calcul sau algoritm.

Ce înregistrează toate tranzacțiile într-un blockchain?

Pentru a răspunde la această întrebare, vom introduce un nou termen cunoscut sub numele de „registru.”

Ledger este un fișier computerizat sau o carte principală care surprinde toate înregistrările tranzacțiilor care au loc într-o companie, organizație sau rețea.

Conceptul de registru nu este nou. A fost acolo de pe vremea când au început tranzacțiile. Primele registre au fost găsite în orașul Mesopotamia cu 7000 de ani în urmă, care acum este cunoscut sub numele de Irak. Drept fascinant?

Oamenii țineau aceste registre mari la îndemână, astfel încât să poată ști cum s-au întâmplat tranzacțiile.

Istoria registrelor este un alt concept interesant. În prezent, există registre moderne și computerele sunt acum capabile să înregistreze și să gestioneze registre mari.

Blockchain a schimbat, de asemenea, modul în care funcționează registrele. Cu el, avem acum un registru distribuit și descentralizat. De asemenea, deoarece nu există autoritate centrală, validarea se face folosind algoritmi de consens.

Ce este Blockchain Ledger?

Registrul blockchain este un registru distribuit care stochează și gestionează tranzacțiile. În mod clar, este distribuit și descentralizat, ceea ce îl face atât de interesant în comparație cu sistemele tradiționale de registre.

Deoarece nu există autoritate centrală, registrul este distribuit în natură. Într-un blockchain public, fiecare computer are o copie a registrului. Ei au fie copia completă a registrului, fie piesele esențiale pentru a-i face eligibili să participe la rețea.

Registrul se schimbă constant cu noi tranzacții. Deci, ori de câte ori are loc o nouă tranzacție, registrul este actualizat.

Unele dintre caracteristicile cheie ale registrului blockchain sunt următoarele:

 • Non-coruptibil
 • Tehnologie descentralizată
 • Securitate sporită
 • Consens
 • Așezări mai rapide

Puteți consulta ghidul complet pentru caracteristicile blockchain aici: 6 caracteristici cheie Blockchain despre care trebuie să știți!

Ciclul de viață al tranzacției blockchain

Chiar dacă am tratat acest aspect în biți în secțiunea noastră anterioară, este mai bine să avem o vedere clară a ceea ce se oferă, parcurgând ciclul de viață complet al tranzacției blockchain.

În general, un ciclu de viață al tranzacției are următorii șase pași.

 1. Un nod din rețea face o cerere de tranzacție. Nodul utilizează fie o aplicație descentralizată, fie un portofel.
 2. Un mesaj difuzat este trimis la rețea
 3. Acum, computerele încep să valideze tranzacția pe baza regulilor de validare (algoritm consens) care sunt specifice rețelei blockchain menționate..
 4. Tranzacția primește acum o valoare hash unică. Blocul adaugă tranzacția odată validată.
 5. Blocul validat este acum adăugat la blockchain.
 6. Tranzacția blockchain este acum finalizată.

Cum acționează registrul într-o rețea privată / autorizată?

Există multe tipuri de rețele blockchain. Unul dintre tipurile pe care le discutăm aici este rețeaua permisă. Este o rețea privată la care pot participa singurii participanți selectați.

Deci, dacă o companie decide să creeze o rețea autorizată, poate invita persoanele selectate la aceasta. Toți participanții trebuie să treacă prin procesul Cunoaște-ți clientul (KYC).

Dar, cea mai importantă întrebare este că registrul meteo funcționează similar într-o rețea autorizată?

Ei bine, întrebarea este parțial, da.

Singura diferență este alegerea persoanelor care se pot alătura rețelei. O altă modificare care este obișnuită într-o rețea autorizată este acel set de computere preselectate pentru procesul de validare a tranzacției.

Prin utilizarea rețelei permise, companiile pot utiliza viteza și eficiența pe care le are de oferit.

Rețeaua permisă permite companiei să modifice setările rețelei în funcție de cerințele lor.

Cum funcționează sistemul de registre în diferite rețele blockchain?

Ecosistemul blockchain evoluează într-un ritm rapid. Prima rețea blockchain bitcoin a fost limitată în ceea ce privește eficiența, scalabilitatea și caracteristicile.

Acest lucru a oferit oportunitatea potrivită pentru ceilalți și a dat naștere la multe proiecte blockchain interesante.

Să le discutăm mai jos și să aflăm cum înregistrează tranzacțiile în rețeaua lor blockchain.

Corda

Corda este un prim exemplu de a adopta o abordare diferită a rețelei blockchain. Spre deosebire de rețelele tradiționale blockchain, Corda nu dorește să transmită detaliile tranzacției tuturor celor de acolo.

Vrea să fie eficient în abordarea sa și de aceea doar colegii care participă la tranzacție știu despre date. Această abordare este unică și rezolvă problema duplicării datelor și a problemelor de scalabilitate.

În Corda, fiecare tranzacție este individuală și, prin urmare, nu există un concept de bloc sau registru. Nu este nevoie să actualizați registrul cu fiecare modificare a fiecărei tranzacții care se întâmplă în rețea. De asemenea, colegii pot conecta alte servicii esențiale care pot verifica tranzacțiile și se pot asigura că nu conțin fraude.

În acest fel, companiile pot folosi cu adevărat Corda ca tehnologie de registru distribuit. Este rapid și sigur. Corda este, de asemenea, ideal pentru crearea de aplicații din lumea reală.

Ethereum

Ethereum este o tehnologie blockchain de a doua generație care a introdus conceptele interesante de contracte inteligente și dApp-uri. Automatizarea diferitelor sarcini permite companiilor să își perfecționeze în continuare procesele de afaceri. Dar, schimbă modul în care funcționează registrul aici? Sau, de fapt, tranzacțiile funcționează diferit?

În cazul Ethereum, există stări de tranzacție.

 • Stare necunoscută → În starea necunoscută, tranzacția nu este văzută sau procesată.
 • În așteptare → Minerii nu aleg tranzacția, deoarece starea acesteia este în așteptare. Mempool stochează tranzacțiile până atunci. De asemenea, minerii selectează tranzacția cu cea mai mare valoare a gazului.
 • În bloc → Starea tranzacției este acum setată la „în bloc”.
 • Înlocuit → Aici, tranzacția este înlocuită

Pentru a înțelege mai bine modul în care sunt stocate și executate înregistrările blockchain în Ethereum, verificați acest lucru post detaliat.

Cvorum

Cvorumul are o abordare foarte interesantă a modului în care tranzacțiile se produc și sunt stocate în registru. Există mai multe aspecte care depășesc domeniul de aplicare al articolului. De aceea, vă recomandăm să citiți ciclul de viață al unei tranzacții private în blockchain-ul Quorum aici: Ciclul de viață al unei tranzacții private.

înregistrează toate tranzacțiile într-un blockchain

Legendă: Ciclul de viață al tranzacției Quorum, Sursa: Quorum

Blockchain Record tranzacții: sfârșitul

Este ușor de spus că tehnologia blockchain evoluează în fiecare zi. Există și alte proiecte pe care nu le-am menționat în postare. Hyperledger, de exemplu, își ia propriul drum pentru a rezolva problema tehnologiei distribuite a registrelor pentru întreprinderi.

Sper că ați aflat cum registrul înregistrează toate tranzacțiile într-un blockchain. Dacă doriți să contribuiți la subiect, faceți comentarii folosind secțiunea de comentarii de mai jos. Ascultăm!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me