Doriți să deveniți un specialist în blockchain pentru întreprinderi? Pentru a vă ajuta, vom diseca abilitățile necesare pentru a stabili o carieră bună ca specialist în blockchain.

Cererea de specialiști în blockchain este în creștere în zilele noastre. Dacă încercați să construiți o carieră blockchain, trebuie să fi văzut posturi de locuri de muncă care doresc specialiști în blockchain. Practic, doar marile companii precum IBM, Accenture, Amazon sau chiar Facebook sunt acum în căutarea unui specialist calificat în blockchain.

Cu toate acestea, trebuie să adăugăm că doar o mână de oameni din nișa blockchain sunt calificați pentru a deveni un specialist în blockchain. Este nevoie de o cantitate extraordinară de expertiză pentru a atinge potențialul de a deveni unul.

Deci, dacă doriți să deveniți un specialist în blockchain, trebuie să lucrați din greu și să vă pregătiți pentru călătoria viitoare. Pentru a vă ajuta cu acest lucru, vom acoperi ce fel de abilități caută întreprinderile la un specialist în blockchain.

Cu siguranță vă va ajuta să vă planificați planurile viitoare în consecință și să vă asigurați un loc în companiile de întreprindere.

Așadar, să nu mai pierdem timpul și să continuăm cu ghidul!

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Contents

Cine este un specialist în blockchain?

Practic, un specialist în blockchain este o persoană care este foarte calificată în tehnologia blockchain și poate dezvolta soluții bazate pe blockchain în scopuri comerciale. În realitate, acea persoană se poate concentra și pe câmpuri blockchain specifice.

De exemplu, el / ea se poate concentra pe proiectarea produselor bazate pe blockchain, aspecte tehnice, rezultatele afacerii sau pur și simplu pe eficientizarea acestuia. Deci, nu trebuie să cunoașteți și fiecare aspect al blockchain-ului.

Puteți alege să fiți specialist în orice fel de element din nișa blockchain. Cu toate acestea, pentru a realiza acest lucru, poate fi necesar să vă concentrați și pe alte abilități bazate pe întreprindere.

Oricum, locurile de muncă specializate în blockchain vă vor solicita să vă folosiți expertiza extinsă asupra subiectului și să ajutați compania să crească. După cum știți deja, nu există mulți oameni calificați în blockchain. Și de aceea cererea pieței este destul de mare.

Acesta este motivul pentru care, printr-o pregătire adecvată a specialiștilor în blockchain, puteți ajunge cu ușurință într-o poziție excelentă.

De ce să mergeți pentru joburile de specialitate Blockchain?

Există o mulțime de motive pentru care să luați în considerare joburile de specialitate blockchain. În realitate, plata pentru acest tip de poziție este extraordinară. Judecând după toate posturile de muncă realizate de marile companii, vă puteți aștepta să obțineți 70k $ 150k $ în fiecare an. Deci, acesta este de fapt unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă blockchain de pe piață.

Este un număr mare, nu-i așa? Pe baza nivelului de experiență, numărul poate varia, de asemenea.

În al doilea rând, spațiul specialistului în blockchain nu este încă saturat. Este destul de nou și nu există mulți concurenți în jurul cărora să concureze. Deci, dacă îți poți impresiona intervievatorul cu abilitățile tale, există șanse mai mari să te angajezi.

Un alt beneficiu al acestui tip de carieră blockchain este că veți putea cerceta tehnologii complet noi. Dacă un pasionat de blockchain doriți să urmați o carieră în cercetare, nimic nu poate fi mai bun decât acesta.

De asemenea, întreprinderile vin întotdeauna cu multe caracteristici profitabile. De fapt, veți avea acces la o mulțime de facilități și tehnologii de ultimă generație și instrumente de utilizat.

Și de aceea ar trebui să încercați cu siguranță să obțineți joburi de specialitate blockchain cât mai curând posibil.

Oricum, să verificăm următorul segment din acest mod de a deveni un ghid specializat în blockchain.

Ce abilități doresc întreprinderile la un specialist în blockchain?

De fapt, există o mulțime de abilități pe care trebuie să le stăpânești pentru a fi angajat în această funcție. Practic, întreprinderile doresc anumite abilități într-un specialist în blockchain pe care trebuie să le întâlnești pentru a le aplica.

Am reușit să colectăm o listă de abilități pe care le doresc. Așadar, să vedem cum să deveniți un ghid specializat în blockchain și vă puteți începe cariera în blockchain cât mai curând posibil.

Aveți conștiință tehnică pentru a defini soluția corectă Blockchain

Aceasta este una dintre abilitățile majore de care aveți nevoie pentru funcție. Practic, întreprinderile doresc să angajeze o persoană care vine cu o conștiință tehnică care să îi ajute să definească parametrii corecti ai soluției blockchain.

În realitate, nu poți pune laolaltă tot ceea ce găsești fără să știi nimic despre asta. De exemplu, poate că dezvoltați o soluție care ar servi drept sistem de rețea intern pentru o companie.

Deci, dacă utilizați un blockchain public pentru a crea platforma, nu va funcționa, nu-i așa? Dacă cineva poate obține o intrare într-un sistem de rețea intern al unei companii, ar fi o încălcare masivă a securității. Astfel, trebuie să știți exact ce caracteristici și parametri să utilizați pentru a face corectă o anumită soluție.

Expert în limbaje moderne de programare

Cu siguranță, ar trebui să adăugați acest lucru la formarea dvs. specializată în blockchain, deoarece este una dintre cele esențiale. În orice scenariu, trebuie să stăpânești toate limbajele de programare moderne pentru platformele blockchain.

De obicei, există multe versiuni ale blockchain-ului și nu fiecare dintre ele folosește aceleași limbaje de programare pentru a le face. Deci, pentru a-l menține mai divers și pentru a face CV-ul dvs. și mai atractiv, încercați să acoperiți toate cele populare.

De exemplu, Java, JavaScript, Python și Solidity sunt în majoritate limbaje majore pe care mulți le folosesc pentru a dezvolta soluții bazate pe blockchain.

Astfel, este corect ca întreprinderile să dorească și această calitate.

Oricum, nu trebuie să le stăpânești pe toate simultan. Luați-l încet și faceți-l unul câte unul. Cu siguranță, vei ajunge acolo în cel mai scurt timp. De asemenea, cu cât aveți mai multă experiență în limbaje de programare, cu atât vă puteți aștepta la un salariu mai mare.

Fiți capabil să dezvoltați și să proiectați sisteme software bazate pe blockchain

Este mai orientat pentru specialistul în securitate blockchain. Practic, acești specialiști trebuie să știe totul despre dezvoltarea de software. Cel mai bine ar fi dacă puteți stăpâni și dezvoltarea software-ului bazat pe blockchain.

De exemplu, cadrul Node.js sau JVM pentru interfața de programare a suplicării și integrarea serviciului este o necesitate pentru dvs. De asemenea, ar trebui să învățați să proiectați și să configurați baze de date pentru a lucra la un produs bazat pe blockchain.

Mai mult, trebuie să livrați și să integrați soluția și în rețelele vechi. Chiar dacă este posibil să nu trebuiască să o faci, ar trebui să știi cum să o faci.

Testarea unitară în mod regulat este, de asemenea, una dintre responsabilitățile dumneavoastră.

Fii capabil să dezvolți și să testezi contracte inteligente

În calitate de specialist în securitate blockchain, ar trebui să știți cum să dezvoltați sau chiar să testați contracte inteligente. Contractele inteligente sunt excepțional de necesare pentru dezvoltarea produselor blockchain. Practic, acestea sunt logici de afaceri care ajută companiile să semneze un contract digital și să automatizeze întregul proces într-un mediu sigur.

Deci, vedeți, este extrem de benefic pentru companii să aibă printre facilitățile lor un contract inteligent. Nu numai asta, ci și consumatorii lor vor beneficia foarte mult de acestea. Dar numai dezvoltarea unui contract inteligent nu îl va reduce.

De asemenea, trebuie să știți cum să le testați și să vă asigurați că nu au lacune de securitate.

Un master în configurarea și dezvoltarea infrastructurii Blockchain

O altă abilitate pe care trebuie să o stăpânești în pregătirea de specialitate în blockchain este abilitatea de a dezvolta și configura infrastructuri blockchain. În realitate, stăpânirea infrastructurii blockchain este unul dintre pașii cruciale pentru a deveni un specialist.

Este nevoie de o cantitate extraordinară de experiență și cunoștințe pentru a înțelege cum funcționează infrastructurile și apoi a începe să le implementeze.

Ceea ce va face este că vă va ajuta să consultați o echipă despre cum ar trebui să o configureze. În orice caz, poate fi necesar să o faci și tu.

Diplomă de licență sau experiență de muncă echivalentă

Ei bine, cea mai bună opțiune este să mergi la o diplomă de licență în domeniul relevant. De exemplu, încercați să obțineți o diplomă în ingineria informatică. De obicei, fără o diplomă dintr-un domeniu respectiv, există foarte puțină valoare în CV-ul dvs..

Dar dacă puteți demonstra că aveți experiență anterioară (6-12 ani) în această nișă și vă demonstrați valoarea, ei vor accepta excepții.

După cum puteți vedea, în cele din urmă, totul se va reduce la nivelul expertizei dvs. Deci, cu cât excellezi mai mult la munca ta, șansa de a obține un loc în companiile de întreprindere va crește în continuare.

Experiență practică cu platformele Blockchain

Întreprinderile caută întotdeauna persoane calificate care au o experiență anterioară practică cu platformele blockchain. Deci, doar citirea despre aceasta nu vă va ajuta să obțineți această abilitate. Trebuie să înveți să lucrezi cu platforme blockchain și să știi exact cum funcționează acestea.

De exemplu, experiența în Enterprise Ethereum, Hyperledger Fabric, R3 Corda, DAML și așa mai departe este extrem de importantă. În realitate, aceste platforme sunt cele mai potrivite pentru cazurile de utilizare a întreprinderii.

Deci, trebuie să știți exact ce sunt și cum să le folosiți. Vă puteți aștepta la un salariu de specialitate mare în blockchain dacă aveți experiență anterioară cu aceștia.

Cel mai bun mod de a afla despre acestea este mai întâi să le citiți hârtia albă și apoi să începeți să le explorați singuri. De asemenea, puteți introduce un curs de certificare blockchain pentru a înțelege mai bine aceste platforme.

Începeți acum cu cursul fundamental Blockchain gratuit!

Un Maestru al Nodurilor Blockchain

Stăpânirea nodurilor blockchain este o sarcină dificilă. Practic, nodurile se află în centrul întregii funcționalități a tehnologiei blockchain. Fără a ști cum funcționează sau ce tip de caracteristici doriți să aibă, o platformă blockchain ar sfârși prin a eșua.

Dacă știți deja despre alte platforme blockchain, veți vedea că, în fiecare caz, nodurile joacă roluri diferite în funcție de platformă. Astfel, trebuie să învățați să configurați nodurile și să le faceți și sigure.

Gestionarea cheilor este un alt aspect al nodurilor. Fiecare nod poate genera perechi de chei și trebuie să mențineți și această caracteristică corect. Doar o ușoară eroare în configurație poate ajunge să doboare întreaga companie.

 Experimentat cu structuri de date Blockchain

Urmează structurile de date blockchain. Blockchain are o structură de date destul de unică și complexă în comparație cu alte tehnologii. De aceea, poate deveni destul de supărător să se dezvolte uneori. Dacă nu înțelegeți cum funcționează structurile de date, atunci nu puteți deveni un specialist în blockchain.

Lucruri precum Patricia Tree sau Merkle Tree sau Merkle-Patricia Tree sunt câteva dintre elementele de bază pe care trebuie să le ștergi. Oricum, încercați să experimentați cu acestea pentru a obține mai multă experiență. După cum știți, o structură de date specifică este responsabilă pentru caracteristicile specifice din blockchain.

Deci, trebuie să-l stăpânești pentru construirea unui blockchain. De asemenea, vă puteți aștepta la un salariu de specialitate mare în blockchain dacă aveți experiență anterioară cu acesta.

Fiți competenți în criptografie

În calitate de specialist în securitate blockchain, criptografia ar trebui să fie în palma ta. Dacă nu știi nimic despre criptografie, atunci începe să o înveți chiar acum. Este unul dintre elementele cruciale ale blockchain-ului. Fără aceasta, nu puteți menține niciodată caracteristicile de securitate ale tehnologiei.

În plus, criptografia ajută la transformarea platformei imuabile și criptează toate informațiile din blocuri. Mai mult, dacă faceți chiar și o mică eroare în criptografie, hackerii pot obține cu ușurință platforma dvs..

Deci, fiți foarte atenți în timp ce experimentați cu criptografie.

Experimentat cu ciclul de viață al dezvoltării software-ului

Ciclul de viață al dezvoltării software-ului este o fază masivă cu care de obicei nu sunt experimentați mulți. Ca specialist în tehnologie blockchain, trebuie să aveți o experiență anterioară cu ciclul de viață al dezvoltării software-ului.

Practic, există 5-7 etape de dezvoltare software. Acest lucru este similar cu dezvoltarea software-ului bazat pe blockchain. Trebuie să vă dați seama de probleme, să planificați, să proiectați, să construiți, să testați, să implementați și să întrețineți.

Ar fi minunat pentru cariera dvs. dacă vă puteți alătura unui consorțiu și veți obține experiență în ciclul de viață al implementării unui proiect blockchain. Puteți utiliza orice fel de instrument pentru a face acest proces complex cât mai ușor posibil.

Dar trebuie să știți cum funcționează aceste procese în primul rând.

Abilitatea de a formula noi modele de afaceri bazate pe blockchain

Ca specialist, ar trebui să aveți capacitatea de a dezvolta noi modele de afaceri care includ blockchain. Din punct de vedere tehnic, blockchain-ul perturbă toate modelele de afaceri existente. Și este corect să spunem că aceste modele vor fi învechite într-un timp scurt.

Deci, cum va crește economia atunci? Ei bine, aici vă va fi utilă expertiza. Este de datoria ta să formulezi noi modele de afaceri cu ajutorul blockchain-ului pentru a-ți asigura viitorul companiei. Dacă poți deveni un expert în blockchain, atunci cariera ta este pregătită pe viață.

Expert în integrarea blockchain-ului în rețelele de afaceri

Poate părea destul de ușor la început, dar integrarea sau formarea unui cuplu cu rețelele existente este un proces complicat. În primul rând, nu merg unul cu celălalt. Deci, forța nu va ajuta prea mult. Dar cum îl poți integra atunci?

Ei bine, trebuie să vă faceți soluția într-un mod care să țină cont cu ușurință și de rețelele vechi. Dacă o puteți face, așteptați un salariu bun pentru specialiștii în blockchain.

Aveți cunoștințe tehnice privind interoperabilitatea

Interoperabilitatea este un lucru al viitorului. Chiar și acum, nu multe dintre platforme pot oferi interoperabilitate, deoarece aproape fiecare dintre ele folosește diferite tipuri de standarde. Deci, acestea nu vor corespunde și nu se pot sprijini reciproc.

Dar, după cum presupun experții, interoperabilitatea este o caracteristică excelentă și cea mai importantă pentru viitor. Deci, ca specialist, ar trebui să aveți cunoștințe tehnice și despre acest aspect. Pentru că există șanse mari să îl implementați.

Vă puteți înscrie oricând la un curs de specialitate blockchain pentru a afla mai multe despre acesta.

Înțelegeți registrele descentralizate și distribuite

Specialiștii trebuie să fie un expert în fiecare aspect al tehnologiei blockchain. Deci, este destul de evident că trebuie să știți și despre registre mari distribuite și descentralizate. După cum ar trebui să știți deja, există alte tehnologii similare cu blockchain-ul.

Dacă poți afla despre ele, te-ar ajuta să-ți dezvolți cadrele blockchain mai creativ.

Au abilități transversale transversale

Abilitățile ample de disciplină transversală sunt o necesitate atunci când vine vorba de jobul unui specialist. În realitate, aceste abilități sunt absolut necesare pentru a lucra într-un mediu de întreprindere. Mai mult, intervievatorul dvs. va aprecia întotdeauna dacă aveți abilități de gândire critică și vă puteți adapta cu ușurință la un mediu nou.

De asemenea, a fi agil sau a analiza anumite aspecte blockchain este un punct pozitiv, de asemenea. Un curs de specialitate vă poate ajuta cu siguranță să vă construiți rapid cariera blockchain.

Fiți competenți cu procesele de afaceri ale întreprinderilor

Pentru a fi un specialist certificat în blockchain, trebuie să fiți competenți cu procesele de afaceri ale întreprinderii. În realitate, întreprinderile nu cercetează de fapt blockchain doar de dragul dezvoltării unei noi tehnologii. O fac și de dragul afacerii lor.

Deci, în acel mediu, trebuie să știți cum funcționează procesele lor de afaceri și cum blockchain-ul poate îmbunătăți situația.

Fiți capabil să simplificați soluțiile Blockchain

Ei bine, blockchain-ul poate fi complex în anumite momente. Mai exact dacă nu înțelegeți cum funcționează arhitectura de bază. Deci, chiar dacă scapă de vechea complexitate a rețelei, poate deveni puțin dificil de gestionat dacă adăugați prea multe caracteristici.

Evident, nu va funcționa similar cu un sistem ERP, dar puteți simplifica procesul cu intuiția dvs..

Deci, asigurați-vă că știți întotdeauna cum să simplificați designul pentru a-l face mai ecologic și mai ușor de utilizat pe termen lung.

Cunoașterea tehnică a standardelor și a ecosistemelor

În calitate de specialist în tehnologie blockchain, trebuie să aveți cunoștințe tehnice de standarde și ecosisteme. Vă recomandăm să vă alăturați unei comunități blockchain care practică dezvoltarea standardelor. Comunitățile pot fi o modalitate excelentă de a vă spori cunoștințele tehnice.

Practic, oamenii din comunitate se ajută reciproc în dezvoltarea oricărei noi tehnologii. Mai mult decât atât, vă puteți alătura și unui consorțiu pe măsură ce veți învăța de la cei mai buni dintre cei mai buni dezvoltatori.

Dețineți o certificare Enterprise Blockchain

Adevărul este că, fără o certificare de blockchain de întreprindere adecvată, ar fi dificil să-ți arăți abilitățile intervievatorului respectiv. Un curs de specialitate în blockchain este o modalitate excelentă de a demonstra că sunteți de fapt calificați și puteți oferi un nivel ridicat de expertiză atunci când lucrați cu compania.

De asemenea, cursul de specialitate blockchain vă permite să aflați despre conexiunile dintre blockchain și întreprinderi. Mai mult decât atât, vă va oferi o perspectivă bună asupra modului în care puteți cupla cele două aspecte și să îl faceți să producă venituri în cele din urmă.

În acest caz, vă recomandăm cu tărie cursurile noastre blockchain de întreprindere. Încercăm să oferim cele mai bune cunoștințe posibile despre blockchain și acoperim, de asemenea, nișe suplimentare.

În prezent, avem un proces de instruire aprofundat în blockchain și SCM. Mai mult, veți obține, de asemenea, acces la șabloane și instrumente blockchain care vă vor ghida să vă proiectați soluțiile inovatoare.

Pentru a deveni un specialist certificat în blockchain, urmarea unui curs vă va aduce beneficii deosebite.

Ce? Ești un pic sceptic în privința asta? Ei bine, nu vă faceți griji; puteți verifica cursul blockchain gratuit pentru a înțelege mai bine dacă aceste cursuri sunt pentru dvs. sau nu.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

Capabil să comunice valoare

Ei bine, nu este neobișnuit sau nerealist să ceri pe cineva care să poată comunica cu ușurință valorii adecvate altora. În multe cazuri, specialiștii trebuie să lucreze ca consultant într-un proiect. Deci, dacă nu vă puteți transmite cunoștințele în mod corespunzător către alții, cum altfel i-ați ajuta să învețe despre asta.

Ei trebuie să înțeleagă și să obțină conținut informativ de la dvs. Dar dacă nu puteți transmite pur și simplu informațiile dvs., ar deveni dificil pentru toți ceilalți membri să funcționeze corect.

De asemenea, încercarea de a rezolva o problemă într-un timp scurt se încadrează și în categoria comunicării.

Cunoaștere solidă despre instrumentele DevOps Blockchain

Dacă sunteți în căutarea unui job de specialist în tehnologie blockchain, trebuie să aveți o cunoaștere solidă a diferitelor instrumente de dezvoltare blockchain. Instrumentele DevOps ajută foarte mult pe termen lung – acest lucru vă ajută să economisiți timp și resurse. Mai mult, puteți afla, de asemenea, orice erori în timpul fazei de testare destul de ușor cu ele.

Cu toate acestea, în multe cazuri, este posibil ca un specialist să nu fie nevoit să îl folosească în mod regulat. Dar totuși, trebuie să știi cum să le folosești atunci când ai nevoie de ele.

Capabil să disecți arhitecturile Blockchain

Un specialist certificat în blockchain trebuie să știe cum să disecă diferite arhitecturi blockchain. Ei bine, dacă nu știți cum funcționează arhitectura blockchain, nu puteți proiecta una nouă. Întreprinderile doresc oameni care să poată dezasambla în mod expert orice tip de rețea fără niciun ajutor suplimentar.

Vă recomandăm să studiați toate arhitecturile existente într-un mod detaliat. De asemenea, puteți obține fișierul sursă de la GitHub și puteți verifica cum l-au structurat.

În calitate de specialist, este crucial să știți despre ei.

Oricum, am ajuns la segmentul final în acest mod de a deveni un ghid specializat în blockchain.

Notă de încheiere

În cele din urmă, putem spune doar că specialistul în securitate blockchain sau specialist în tehnologie blockchain, oricare ar fi obiectivul dvs., trebuie să fiți un specialist certificat în blockchain. Fără certificarea corespunzătoare, ar deveni dificil să vă demonstrați valoarea întreprinderilor.

Mai mult, specialistul în blockchain este una dintre alegerile minunate de carieră de acum. Cu toate acestea, după cum puteți vedea, abilitățile necesare pentru acest loc de muncă sunt destul de dificil de realizat. Așadar, lucrați din greu și încercați cursul Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) pentru a obține mai multe informații despre domeniul întreprinderilor blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me