Doriți să deveniți un arhitect blockchain? Aflați din ghidul nostru amănunțit în timp ce discutăm despre abilitățile și certificările importante de care veți avea nevoie pentru a deveni unul.

Arhitectul blockchain poate fi una dintre alegerile profitabile de carieră de până acum. Blockchain a fost de ceva timp acum și acum mulți dintre voi văd și noi tipuri de oportunități de carieră.

Deoarece multe întreprinderi analizează tehnologia, angajează și personal calificat pentru a le ajuta să dezvolte soluții inovatoare. Ca urmare, există o cerere mare de experți în blockchain pe tot globul.

Cu toate acestea, se pare că mulți dintre voi sunt confundați cu arhitectul blockchain ca carieră. Cel mai important, mulți dintre voi nu știu exact ce abilități aveți nevoie pentru a urma această carieră. De asemenea, unii dintre voi confundați dezvoltatorii sau inginerii blockchain cu joburile de arhitect blockchain.

Așadar, pentru a vă ajuta să urmăriți această carieră și pentru a vă ajuta să cunoașteți diferența dintre dezvoltatorul blockchain și arhitect, voi acoperi totul în acest ghid.

Deci, ia o cafea și citește mai departe!

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Certified Blockchain Architect (CEBA)

Contents

Cine este un arhitect Blockchain?

În primul rând, înainte de a începe acest lucru cum să devenim un ghid al arhitectului blockchain, să vedem cine este de fapt un arhitect blockchain.

În realitate, un arhitect blockchain este responsabil pentru lucrul cu R&D echipează și ajută la infuzarea blockchain-ului în construirea și proiectarea de soluții care să folosească cadrele și conceptele între active.

Mai mult, veți lucra, de asemenea, la noile inovații și veți crea standarde de performanță pentru evaluarea oricăror soluții noi. În afară de asta, abilitățile arhitectului blockchain includ o experiență înaltă în cadrul de arhitectură blockchain și crearea de soluții de stocare.

Oricum, principalul factor este că poziția este, de fapt, pe partea de sus a locurilor de muncă pentru dezvoltatori și ingineri blockchain. Drept urmare, arhitectul va fi responsabil de conducerea oricăror proiecte bazate pe blockchain și de a descrie foaia de parcurs generală pe care o va urma echipa.

Cel mai bun lucru despre această carieră este că nu numai că veți codifica sau dezvolta sistemul, dar veți lua în considerare și perspectivele de afaceri.

Să luăm notă și de alte riscuri asociate. De obicei, o certificare de arhitect blockchain ar fi calea de urmat. Deoarece există multe platforme excelente care oferă acest tip de certificare și îi ajută să își atingă potențialul maxim.

Oricum, trebuie să aveți alte abilități sociale pentru a vă ocupa și de potențialii clienți. Deci, în final, după cum puteți vedea, veți fi responsabil de aproape tot ceea ce reprezintă soluția.

Arhitect Blockchain

Diferența cu dezvoltatorul și inginerul Blockchain

Aici lucrurile devin un pic mai complicate. Atât un dezvoltator de blockchain, cât și un inginer au unele roluri comune, dar au și diferențele lor. În realitate, aceste roluri comune coincid și cu rolurile posturilor de arhitect blockchain.

De aceea, mulți oameni par să-i confunde și să-i poată schimba. Oricum, joburile de arhitect blockchain au nevoie de o persoană care știe cum funcționează sistemul și cum poate el / ea să vizualizeze un sistem minimizând toate riscurile.

Evident, este necesar să aveți abilități mai mari de codare sau altfel s-ar putea să nu știe dacă compania o poate scoate sau nu. Mai mult decât atât, el / ea va analiza, de asemenea, calitatea tehnică și, în cea mai mare parte, va lua deciziile de nivel superior într-un proiect.

Pe de altă parte, dezvoltatorii pot lua decizii, de asemenea, dar în principal se bazează pe munca lor. De obicei, într-un proiect, mai mulți dezvoltatori de blockchain lucrează la diferite părți ale unei soluții. Deci, el / ea poate lua decizii de implementare numai pe partea lor.

Inginerii Blockchain pot imagina, de asemenea, structura infrastructurii. Dar nu vor avea autoritatea și nu vor aborda și perspectiva de afaceri a soluției.

Practic, totul se va reduce la autoritate și conducere. Acesta este punctul în care joburile de arhitect blockchain diferă de restul.

Oricum, să verificăm următoarea parte din acest mod de a deveni un ghid al arhitectului blockchain.

De ce aveți nevoie pentru a deveni un arhitect blockchain

Există anumite abilități de care ai avea nevoie pentru a deveni un arhitect blockchain. Am adunat toate abilitățile necesare pentru poziția de mai jos. Verificați-le și aflați ce ar trebui să stăpâniți.

Obțineți cunoștințe amănunțite despre elementele fundamentale ale Blockchain

Înainte de a intra în orice aspect tehnic hard-core, trebuie să începeți mai întâi cu fundamentele blockchain. Obținerea unei soluții blockchain arhitectură ar fi foarte utilă în acest caz. Practic, veți afla despre fiecare termen din lumea blockchain-ului, începând de la definirea blockchain-ului până la contractele inteligente.

Alți factori, cum ar fi anumite caracteristici ale blockchain-ului, ar trebui să fie și în lista dvs. de lectură. Dacă nu începeți cu aceste elemente fundamentale, a deveni dificil pentru dvs. să intrați în alte aspecte. Aș sugera să verificați cursul nostru de certificare Enterprise Blockchain, deoarece oferim o disecție a acestei tehnologii într-un mod simplu.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Lustruiți-vă abilitățile de conducere

Acesta este următorul mare lucru pe care trebuie să-l faci. În realitate, abilitățile arhitectului blockchain ar necesita să vă concentrați și pe abilitățile de conducere și management. De ce totuși? Ei bine, una dintre responsabilitățile tale principale ar fi să conduci o echipă de profesioniști să dezvolte o soluție blockchain care să beneficieze sectorul de afaceri.

Deci, ar trebui să vă îmbunătățiți abilitățile de conducere pentru a oferi echipei dvs. ghidul adecvat pentru a face din orice soluție un succes imens. Fără o coordonare adecvată între toți membrii echipei tale, ar fi dificil să faci ceva în primul rând.

De asemenea, un lider inteligent știe despre punctele tari și punctele slabe ale membrilor echipei sale. Vă ajută să le atribuiți anumite sarcini în care pot excela.

Know-How Funcționează Arhitectura Blockchain

După cum sugerează și numele, cu siguranță ai văzut-o venind. Un arhitect blockchain ar trebui să fie mereu la curent cu toate cele mai recente modele arhitecturale blockchain. Mai mult, ar trebui să înțelegeți și concepte precum funcțiile hash și consensul.

Aș sugera să parcurgeți toate cărțile albe ale platformelor blockchain pentru întreprinderi. Vă va oferi o perspectivă clară asupra modului în care și-au structurat platformele. Mai mult, veți primi alte idei inovatoare pentru a face soluția dvs. diferită și de ele.

Cu toate acestea, trebuie să te avertizez, să mă aștept să pun mult timp și să acumulez această abilitate. Deoarece va fi una dintre abilitățile dvs. de top în linia carierei.

Aveți o cunoaștere extinsă și un sens aplicativ al structurilor de date

Urmează înțelegerea avansată a structurilor de date. În realitate, blockchain-ul vine cu o formă foarte unică de structură a datelor. Mai mult, nu mulți oameni de acolo pot înțelege pe deplin natura complexă a acestuia.

De aceea, trebuie să aveți cunoștințe extinse despre modul în care structurile de date alcătuiesc blockchain-ul. Deci, ar trebui să studiați Merkle Trees sau Patricia Trees pentru asta. Un alt aspect pe care trebuie să îl verificați este aplicabilitatea acestuia cu soluția dvs. În multe cazuri, structuri de date specifice vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele mai repede.

Astfel, trebuie să țineți cont de acest lucru în timp ce proiectați foaia de parcurs pentru echipa dvs. la început.

Să trecem la următoarea abilitate în acest sens, cum să devenim un ghid al arhitectului blockchain.

Fiți competenți în criptografie

O altă dintre cele mai bune abilități de arhitect blockchain este de a învăța criptografie. Hashing în criptografie este o parte imensă a tehnologiei blockchain. Fără utilizarea criptografiei, întreaga bază a securității s-ar destrăma. Deci, ar trebui să-l utilizați pentru a oferi securitate suplimentară și imuabilitate sistemului.

Dar fiți foarte atenți în timp ce vă ocupați de criptografie. În realitate, chiar și o mică greșeală poate duce la factori de risc uriași. Așadar, asigurați-vă că învățați tot ce există despre criptografie în mod eficient.

Fără să o înțelegeți pe deplin, nu puteți spera niciodată să vă perfecționați soluțiile.

Fii expert în dezvoltarea web front-end și back-end

Este posibil să nu-l găsiți într-un curs tipic de arhitect blockchain. Acest lucru se poate învăța de la un institut sau un program de formare. În multe cazuri, îl puteți explora și dvs. Dar a fi o dezvoltare web front-end și back-end este foarte importantă.

Este posibil să nu trebuiască să îl codificați singur pe termen lung, dar fără să știți cum să faceți acest lucru, nu vă puteți mapa corect desenele.

Oricum, în acesta, va trebui să învățați să dezvoltați UI, API-uri și așa mai departe. De asemenea, oferirea direcției privind modul în care ar trebui să arate interfața de utilizare va aduce beneficii proiectului dvs..

Stăpânește diverse limbaje de programare

Aceasta este partea bună. În calitate de arhitect de soluții blockchain, trebuie să stăpânești diverse limbaje de programare. Mai mult, trebuie să aveți și expertiză la nivel superior. Practic, este una dintre cerințele principale pentru pozițiile de arhitect în întreprinderi.

Mai mult, rolul dvs. vă poate face să codificați anumite părți dificile ale proiectului de care nimeni altcineva nu este capabil. Deci, începeți cu învățarea C ++, Python și Java. De asemenea, odată ce ați terminat cu ei, începeți să învățați Soliditatea. După aceea, trebuie să învățați cum să dezvoltați o aplicație blockchain pentru a înțelege pe deplin conceptul.

Această abilitate va fi cu siguranță utilă în timp ce stați și pentru un interviu.

Înțelegeți mai bine diferitele platforme Blockchain

Programele de certificare a arhitectului soluției Blockchain vă pot ajuta cu aceasta. Una dintre abilitățile tale este să înțelegi cum funcționează toate platformele. Așadar, înțelegerea diferenței dintre platformele private, federate / consorțiale și publice este o necesitate.

Vă va ajuta să alegeți cel mai bun înainte de a lucra la orice proiect.

Fiți competenți în dezvoltarea contractelor inteligente

Contractul inteligent este absolut necesar pentru arhitecții blockchain. Orice arhitect de soluții blockchain trebuie să știe cum să dezvolte contracte inteligente. Cu atât mai mult, cu cât este una dintre caracteristicile extrem de solicitate ale companiilor de întreprindere, nu puteți să o omiteți.

În principiu, începeți să învățați cum funcționează logica de afaceri și apoi construiți-vă drumul către contracte inteligente.

Poseda cunostinte despre cum functioneaza standardele si ecosistemele

Pentru a obține o carieră ca arhitect blockchain, ar trebui să aflați cum funcționează diferite standarde. Mai mult decât atât, ar trebui să studiați, de asemenea, toate ecosistemele blockchain diferite, împreună cu tehnologia de registre distribuite.

În acest caz, cursul de arhitect blockchain vă va ajuta foarte mult. Ecosisteme precum Corda, Quorum, Ethereum și Hyperledger sunt o necesitate pentru dvs..

Interoperabilitate Master Blockchain

Interoperabilitatea blockchain-ului este un factor imens pentru orice tip de proiect. Deși mulți high-end încă nu au putut asigura o interoperabilitate adecvată. Dar, pe măsură ce va deveni una dintre funcțiile foarte solicitate în viitor, trebuie să studiați cum funcționează.

Dacă poți să stăpânești această abilitate și să implementezi blockchain în soluțiile pentru întreprindere, atunci este evident că poți obține un loc de muncă în această nișă. Oricum, ideea de bază este să ne concentrăm pe standarde comune mai degrabă decât să le folosim pe noi.

Aflați cum să dezvoltați specificațiile produsului Blockchain

Va fi una dintre responsabilitățile tale majore ca arhitect blockchain. De aceea, trebuie să învățați să dezvoltați specificațiile produsului blockchain. Practic, ar trebui să înțelegeți cum sunt ambalate sau comercializate produsele blockchain.

Mai mult decât atât, va trebui să luați în considerare și cerințele clientului împreună cu cerințele consumatorilor companiei dvs. Dacă nu puteți defini clar specificațiile, consumatorii nu ar înțelege ceea ce oferiți.

Oricum, oferirea unui ghid adecvat al produsului îi ajută și pe ceilalți membri ai echipei să lucreze eficient la soluție.

Obțineți cunoștințe despre dezvoltarea strategiei de implementare Blockchain

Ei bine, cred că nu există o modalitate mai bună de a fi expert în acest sens, având mai degrabă experiență în alte proiecte. Dacă sunteți doar un începător în acest domeniu, atunci cel mai bine ar fi să studiați evoluțiile de succes ale implementării blockchain-ului în trecut.

Cum ar ajuta asta? Ei bine, te-ar ajuta să înțelegi cum și-au strategizat produsele pentru a le face succes. De asemenea, aderarea la o comunitate sau consorțiu blockchain poate ajuta, de asemenea, în acest mod. Consorțiile au un mediu de colaborare și puteți fi mereu la curent cu modul în care lansează fiecare dintre produsele lor blockchain.

Fii expert în instrumente de dezvoltare Blockchain

Instrumentele de dezvoltare Blockchain vă vor ajuta să vă accelerați proiectul. Practic, aceste instrumente blockchain sunt aici pentru a economisi timp și resurse. Mai mult, fără a implementa soluția de schiță, o puteți testa oricând folosind instrumentele.

Oricum, dezvoltatorilor le plac instrumentele de dezvoltare blockchain. Deci, ca arhitect, trebuie să știți și despre ei. Mai exact, trebuie să decideți care instrument este cel mai potrivit pentru un anumit proiect. Deci, odată ce știți despre elementele de bază ale blockchain-ului, începeți să utilizați aceste instrumente pentru a le stăpâni.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains Templates

Învață să cuplezi Blockchain-ul cu afaceri

Este încă o altă responsabilitate a dvs. ca arhitect în nișa blockchain. În formarea dvs. de arhitect blockchain, începeți să aflați cum puteți cupla tehnologia cu modelele de afaceri existente. Evident, va trebui să faceți câteva modificări la modelul tipic de afaceri. Dar nu ar trebui să fie în detrimentul veniturilor.

În realitate, aceasta este o abilitate extrem de crucială, deoarece eșecul sau succesul unui proiect va depinde în mare măsură de acesta. În plus, întrucât întreprinderile nu știu cum să folosească această tehnologie în avantajul lor, ele ar depinde de deciziile dvs. Prin urmare, va trebui să veniți cu modele de afaceri blockchain.

Posedați abilități strategice pentru rezolvarea mai rapidă a problemelor

Abilitățile strategice sunt extrem de necesare pentru a deveni arhitect. În timp ce lucrați într-un mediu de întreprindere la un proiect complet nou, vă veți confrunta cu multe probleme. Deci, va trebui să vă asumați responsabilitatea și să o rezolvați cât mai repede posibil.

Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că compania dvs. nu se va confrunta și cu pierderi. Astfel, trebuie să dețineți abilități strategice superioare pentru a menține totul. Oricum, asigurați-vă că lustruiți această abilitate pentru a obține un loc de muncă ca arhitect blockchain.

Să vedem următorul în acest mod de a deveni un ghid al arhitectului blockchain.

Obțineți o diplomă sau o diplomă în ingineria informatică

Cred că acesta este cel mai de bază lucru pe care îl puteți face pentru formarea dvs. de arhitect blockchain. Care poate fi cel mai bun mod de a vă prezenta meritele în fața întreprinderilor, altele decât obținerea unei diplome? O diplomă în ingineria informatică vă va ajuta să arătați angajatorului că sunteți perfect calificat pentru a fi angajat.

Mai mult decât atât, în timp ce luați diploma sau diploma, veți învăța totul despre dezvoltarea de software. Vă va ajuta în continuare să înțelegeți mai bine toate rezultatele programării pentru proiectele dvs. blockchain.

De asemenea, dacă vă confruntați cu orice fel de problemă în timp ce dezvoltați soluția blockchain, puteți identifica cu ușurință eroarea și fără efort.

Înscrieți-vă într-un program de certificare Enterprise Blockchain

Vrei să afli un mic secret? Un program de certificare blockchain de întreprindere este de fapt cel mai bun mod de a obține un avans în călătoria dvs. de a deveni un arhitect blockchain. În acest moment există multe cursuri online, dar vă recomand cu tărie să verificați programele noastre.

Practic, cursul nostru de arhitect blockchain vă va ajuta să înțelegeți mai bine fundamentele tehnologiei blockchain.

De asemenea, întrucât cursul nostru de arhitect blockchain acoperă toate potențialele platforme blockchain high-end precum Ethereum, Hyperledger și Corda, puteți cunoaște cu ușurință cum funcționează aceste platforme. În plus, obținerea unui punct de vedere al afacerii în fiecare caz te-ar ajuta și pe tine.

Cu ajutorul pregătirii arhitectului blockchain, puteți sări înainte în cursa de a obține locul de top. Cu toate acestea, oferim cursurile noastre numai factorilor de decizie, conducerii de vârf, inginerilor, dezvoltatorilor, arhitecților, analiștilor de afaceri, managerilor de inovare, consilierilor și multora.

Căutați cursuri de certificare blockchain care vă pot oferi un loc de muncă bun? Consultați acum colecția noastră largă de cursuri blockchain!

Arhitectul Blockchain este drumul cel bun de urmat?

Ei bine, este destul de firesc să fii sceptic cu privire la asta. Adică, blockchain-ul este o tehnologie destul de nouă. Nimeni nu poate fi total sigur cum va ajunge să perturbe sau chiar să perturbe în primul rând. Dar, judecând din toată exagerarea și aproape o fascinație a nivelului de obsesie a întreprinderilor cu tehnologia, mă face să gândesc altfel.

Așadar, aici vă oferim câteva beneficii clare care vă pot intriga mai mult decât credeți.

  • Opțiuni salariale exclusive

Tehnologia este nouă și, ca să fim sinceri, aproape toate pozițiile din blockchain primesc mult salariu de la bun început. Există multe locuri de muncă blockchain cu cea mai mare plată pe piață. Și joburile de arhitect blockchain nu diferă de acestea.

Dar cea mai bună parte a acestui rol de muncă este că veți fi șeful unei soluții blockchain, deci vă puteți aștepta mult mai mult decât alte poziții în prezent pe piață. De asemenea, întreprinderile sunt dispuse să plătească mai mult dacă aveți și experiență anterioară.

De asemenea, pregătirea suplimentară a arhitectului blockchain pentru a vă ajuta să vă obișnuiți cu politicile companiei lor este, de asemenea, pe masă. Pe baza poziției dvs., este posibil să obțineți mai multe perioade de vacanță cu stimulente.

  • Cerere mare pentru Blockchain Architect

În acest moment există o cerere mare de arhitect blockchain. Dar de ce, totuși? Ei bine, există doar o mână de oameni capabili să realizeze o soluție blockchain. Pe de altă parte, personalul calificat care poate prelua responsabilitățile arhitecților este chiar mai rar.

Trebuie să fiți un gânditor excepțional pentru a genera veniturile unei companii pe baza proiectelor soluției. De aceea, dacă sunteți calificat în mod corespunzător, cu siguranță ați fi angajat atunci și acolo.

  • Obțineți mai multă flexibilitate

Întreprinderile sunt dispuse să vă facă confortabil așa cum ați dori. Chiar dacă ați lucra sub ele, o persoană cu abilitățile dvs. ar fi tratată foarte bine la locul de muncă. Astfel, obținerea unui mediu prietenos cu o echipă proprie și cu alte facilități pare o muncă de vis, nu-i așa??

În multe cazuri, puteți alege chiar să „lucrați de acasă” în anumite condiții, desigur! A fi puntea de legătură între nișa companiei și blockchain este prima dvs. prioritate și de aceea întreprinderile sunt dispuse să vă ofere orice fel de flexibilitate de care aveți nevoie..

  • Lucrați la Revoluția tehnologică

Blockchain este o revoluție tehnologică din această epocă. Poate reforma cu adevărat toate modelele noastre de afaceri și le poate face să funcționeze și mai eficient. Imaginați-vă doar că veți lucra la o tehnologie complet nouă. Adică, câți oameni au această șansă, corect?

Cu abilitățile dvs. de arhitect blockchain, puteți explora noi oportunități și chiar descoperi noi inovații și în acest domeniu. Mai sunt atât de multe oportunități de explorat. Deci, primiți pachetul complet.

  • Poziție mai bună

Evident, abilitățile arhitectului blockchain vă vor aduce o poziție profitabilă în echipă. Veți ajunge cu siguranță să conduceți proiectul cu totul. Deși dezvoltatorii și inginerii blockchain au, de asemenea, poziții mai înalte, ei ar funcționa sub aripile tale.

În realitate, atingerea acestui tip de poziție în cariera ta poate dura multe zile. Dar dacă vizezi poziția de top, cu siguranță o poți obține dacă vrei. Cea mai bună parte este că există și un curs de arhitect blockchain care vă poate ajuta să vă atingeți rapid obiectivele.

Notă de încheiere

Se pare că blockchain-ul preluează încetul cu încetul lumea. Poate părea un pic deranjant, dar așa se simte orice inovație la început. Vă amintiți vremurile de industrializare? Chiar dacă a eliminat unele opțiuni de carieră potențiale, a introdus și altele noi.

Același lucru este valabil și pentru tehnologia blockchain. Astfel, oamenii au noi oportunități în acest domeniu, precum și arhitecții blockchain.

Cu toate acestea, dacă doriți să continuați această carieră în plină desfășurare, atunci cel mai bine este să obțineți o certificare de arhitect de soluție blockchain. Nu numai că va oferi instruire în domeniul arhitectului blockchain, dar va oferi și pârghie față de alți concurenți de pe piață. Vă recomandăm să începeți cu cursul Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA).

Este timpul să străluciți. Așadar, ia-ți ocazia și începe-ți călătoria acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me