Ca profesionist în blockchain de carieră este o alegere excelentă. Cu toate acestea, construirea unei cariere, un profesionist în blockchain poate fi solicitant. Dacă nu aveți o înțelegere adecvată a abilităților pe care le posedă, v-ar fi dificil să deveniți una. Există multe programe de certificare profesională blockchain pentru a vă ajuta, dar sunt legitime?

Poate fi foarte greu să-ți dai seama. Dar nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta.

Industria blockchain-ului este plină de oportunități, dar îi lipsesc inovația și oamenii creativi care să conducă tracțiunea. Deci, ce înseamnă asta pentru tine? Înseamnă că, cu un pic de îndrumare și interes pentru blockchain, vă puteți modela pentru a ocupa unele dintre pozițiile importante de pe piață.

Deci, să nu mai pierdem timpul. În acest ghid, veți obține o cunoaștere aprofundată a tipului de abilități de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și a responsabilităților dvs. pentru o poziție profesională blockchain.

Oricum, sperăm că puteți folosi aceste sfaturi și vă puteți planifica planurile viitoare în consecință.

Asadar, hai sa incepem!

Contents

Cine este un profesionist Blockchain?

În primul rând, să începem cu elementele de bază. Cine este un profesionist în primul rând, nu? Ei bine, din punct de vedere tehnic, un profesionist în blockchain este cineva care este extrem de calificat într-un domeniu specific al blockchain-ului. În realitate, un profesionist în blockchain este cineva care se poate concentra pe un anumit domeniu, dar care ar lucra într-un mediu de întreprindere.

Dacă nu știți încă, joburile profesionale blockchain necesită în principal să vă concentrați asupra unui singur aspect al unei soluții, cum ar fi demnitatea sau rezultatele afacerii. Deci, pentru a vă numi un profesionist în blockchain, trebuie să fiți extrem de informat într-o singură nișă. Mai mult, trebuie să aveți și o bază de cunoștințe practice.

De aceea există o mulțime de abilități specifice pe care să vă concentrați, dar pe baza planurilor dvs. viitoare, puteți sări mai mult sau mai puțin una sau două.

Pe de altă parte, joburile profesionale blockchain vă vor cere să fiți în mod excepțional expert în subiect. Deci, nu puteți obține locuri de muncă profesionale blockchain în primele zile ale carierei. Trebuie să obțineți cel puțin experiență sau să fiți în mod excepțional expert pentru a fi recompensat ca unul.

profesionist blockchain

Ce abilități tehnice ar trebui să posede un profesionist Blockchain?

Pentru a deveni un profesionist certificat în blockchain și pentru a obține locuri de muncă profesionale blockchain, trebuie să lucrați foarte mult pentru a obține aceste abilități tehnice. În afară de cunoașterea tehnologiei blockchain, trebuie să excelezi și într-o perspectivă de afaceri a întreprinderii.

Fără aceasta, veți întâmpina dificultăți în acest tip de mediu. Deci, să verificăm de ce fel de abilități tehnice aveți nevoie pentru un profesionist în blockchain.

Expert în limbaje de programare populare

Primul este în mod evident un expert în diferite limbaje de programare populare. Pentru formarea profesională blockchain, trebuie să fii expert în codificare. Fără aceasta, ați întâmpina dificultăți în a continua această carieră.

Mai mult, chiar dacă alegeți un alt tip de domeniu profesional, trebuie totuși să stăpâniți aceste limbi. Deoarece există multe versiuni ale tehnologiei blockchain, nu veți ști de care aveți nevoie pentru soluția dvs. blockchain specifică.

De exemplu, Python, JavaScript, Java sau Solidity sunt câteva dintre limbile potrivite pentru platformele blockchain. Deci, dacă nu aveți nicio expertiză în ele, ar fi dificil să deveniți un profesionist în blockchain.

Fii capabil să dezvolți soluții bazate pe blockchain

Odată ce obțineți certificarea profesională blockchain, ar trebui să aveți abilitatea de a proiecta sau dezvolta orice fel de soluție bazată pe blockchain. Profesioniștii din acest domeniu trebuie să învețe despre dezvoltarea de software, deoarece veți dezvolta multe produse pentru compania dvs..

Compania îl poate folosi în scopul intern, dar îl poate comercializa și.

Oricum, aș recomanda să vă familiarizați cu Node.js sau cu integrarea serviciului sau JVM pentru programarea de suplicare. Un alt sfat excelent pentru dvs. – încercați să acoperiți și configurația bazelor de date.

De ce totuși? Ei bine, modelele noastre de afaceri sunt de fapt destul de vechi. Deci, atunci când utilizați o nouă tehnologie, trebuie să o integrați în vechiul model și să o faceți să sprijine și noul model.

Este în principal pentru o tranziție mult mai lină.

Un master în configurarea și dezvoltarea infrastructurii Blockchain

O altă mare abilitate pe care trebuie să o materne este ca înainte de a-ți lua certificarea profesională blockchain este o bază de cunoștințe perfectă pe infrastructuri. Știu că poate deveni puțin dificil în unele cazuri. Dar este unul dintre aspectele cruciale ale tuturor timpurilor.

În realitate, infrastructurile blockchain sunt destul de complicate și nu mulți oameni de acolo pot înțelege cum funcționează. Deci, atunci când conduceți o echipă pentru un proiect de soluție blockchain, trebuie să știți exact cum puteți proiecta infrastructura. Dar cum poți face asta fără să știi nimic despre platformele blockchain populare?

De aceea, aflați mai întâi despre aceste infrastructuri și disecați cum le folosesc și apoi încercați să implementați soluția dvs. blockchain.

Experimentat cu platforme Blockchain

În formarea profesională blockchain, trebuie să vă asigurați că adăugați și platforme blockchain. Unul dintre motivele majore pentru a deveni un maestru în platformele blockchain este că vă poate informa despre diferitele aspecte ale blockchain-ului..

În realitate, toată tehnologia blockchain populară folosește diferite tehnici pentru ao face distribuită și descentralizată. De aceea, și rezultatul este diferit. Oricum, aș recomanda să verificați hârtiile albe ale Hyperledger Fabric, DAML, R3 Corda, Enterprise Ethereum și așa mai departe pentru finalizarea instruirii.

De asemenea, vă puteți aștepta la un salariu ridicat dacă îl puteți retrage sau aveți dovezi că aveți experiență în aceste platforme.

Fii capabil să dezvolți contracte inteligente

Contractele inteligente sunt extrem de populare în rândul întreprinderilor. De ce? Ei bine, folosindu-le, pot procesa cu ușurință un contract fără a avea nevoie de prea multe acte.

De asemenea, deoarece rețeaua verifică dacă documentele sunt legitime sau nu, este o dovadă completă. Nu aveți nicio șansă să vă îndrăgostiți de escrocherii sau orice alte probleme în tranzacționarea internațională.

Ca profesionist în tehnologia blockchain, trebuie să știi cum să dezvolți contracte inteligente. Chiar dacă este posibil să nu participați la faza de codare, totuși colegii dvs. de echipă pot veni la dvs. pentru sfaturi probabile.

Un alt lucru este că este posibil să trebuiască să verificați calitatea înainte de a lansa o soluție cu un contract inteligent. Dacă există chiar și cea mai mică eroare, se poate termina în catastrofă.

Expert în noduri Blockchain

Nodurile blockchain sunt esențiale pentru o soluție blockchain. În realitate, nodurile sunt de fapt responsabile pentru transformarea platformei într-o platformă echitabilă. Deci, pentru pregătirea dvs. profesională blockchain, trebuie să aflați despre aceste noduri.

Oricum, aproape toate platformele folosesc de fapt noduri într-un mod diferit. De exemplu, în Hyperledger, veți vedea diferite familii de tranzacții. Practic, nodurile de acolo au sarcini diferite pentru a vă oferi acest tip de caracteristică.

Deci, poate fi necesar să veniți cu propria dvs. versiune de utilizare atunci când vine vorba de nodurile blockchain. Astfel, dacă nu știți cum funcționează, v-ar fi greu să dezvoltați soluția.

Înțelegeți structurile de date Blockchain

Structurile de date blockchain tind să difere unele de altele. Dar de ce? Ei bine, de fapt, tehnologia blockchain este destul de complexă și, în multe iterații ale acesteia, dezvoltatorii au folosit diferite tehnici pentru a o realiza. Fără a înțelege structurile de date, nu puteți extrage o soluție perfect.

De exemplu, Merkle Tree sau Merkle-Patricia Tree sunt extrem de populare în blockchain. Deci, pentru ca soluțiile dvs. să aibă succes, trebuie să vă asigurați că puteți experimenta cu acestea. Astfel, să știi cum funcționează te poate ajuta în orice fel.

De asemenea, întrucât anumite structuri de date sunt responsabile pentru anumite funcții, este evident că nu puteți sări peste această abilitate în niciun caz.

Deci, asigurați-vă că stăpâniți cu orice preț structurile de date.

Un maestru al criptografiei

Știi cum blockchain își arhivează statutul imuabil? Este cu ajutorul criptografiei. Fără criptografie, nu ar exista nicio imuabilitate în blockchain. În realitate, platformele blockchain se asigură că, odată ce un blockchain intră în registru, nimeni nu îl poate modifica.

Și o face folosind o altă formă de criptografie. În calitate de profesionist în tehnologia blockchain, criptografia vă va ajuta să vă asigurați platforma de atacuri rău intenționate. Indiferent de modul în care cineva încearcă să spargă blocurile, nu poate face acest lucru.

De asemenea, într-un mediu de întreprindere, este extrem de necesar ca dvs. să vă faceți soluțiile cât mai sigure posibil. Deci, este o necesitate pentru tine.

Aveți cunoștințe tehnice de interoperabilitate

Interoperabilitatea este un lucru al viitorului. Deși multe platforme încearcă să o implementeze, doar o mână o poate oferi. De asemenea, aceste oferte sunt destul de limitate. Dar dacă vrem ca blockchain-ul să prospere în viitor, atunci trebuie să-l ofere.

Un scenariu optim este că toate platformele sunt interconectate printr-un hub, iar oamenii îl pot accesa dacă au o anumită credibilitate. Deci, pentru formarea profesională blockchain, trebuie să stăpânești interoperabilitatea, deoarece compania ta ar avea nevoie de ea în viitor.

Oricum, deoarece poate avea o natură puțin complexă, ar trebui să o stăpânești pe măsură ce câștigi experiență într-un mediu de întreprindere.

Înțelegeți registrele descentralizate și distribuite

Știți că există și alte tipuri de platforme distribuite, cu excepția blockchain-ului. Deși, vă așteptați să fiți un profesionist numai în blockchain, dobândirea de cunoștințe despre alte tehnologii de registre distribuite este un mare avantaj.

Practic, puteți utiliza aceste platforme pentru a vă crea propriile soluții. Mai mult, dacă aveți tendința de a reveni și la blockchain, vă va ajuta extrem de mult.

Oricum, întreprinderile se vor aștepta să aveți cunoștințe despre aceste platforme. Așadar, asigurați-vă că învățați cât de mult puteți.

Au abilități transversale transversale

Abilitățile largi de disciplină transversală nu pot merge direct cu joburile bazate pe blockchain, dar vă pot ajuta să obțineți un drum lung în companie. Practic, întreprinderile își doresc întotdeauna pe cineva care să fie vocal și versatil. Deci, pentru un proiect ca acesta, trebuie să dețineți unele dintre aceste abilități pentru a străluci într-un mediu de întreprindere.

Abilități precum DevOps, agilitate, gândire simplă, mintea analitică este ceva ce toate întreprinderile caută în prezent.

Expert în standarde blockchain și ecosistem

Serviciile profesionale Blockchain vă vor include în dezvoltarea ecosistemelor și standardelor. Deci, fără un background tehnic în acest subiect, nu vă puteți vedea devenind un profesionist. Oricum, aș recomanda să vă alăturați unei comunități pentru a afla mai multe despre ecosistemul însuși.

De asemenea, vă puteți înscrie la un curs de certificare blockchain pentru a afla mai multe despre standarde, de asemenea. Practic, aceste cursuri vă vor ajuta să recunoașteți diferitele tipare și să vă spuneți cum le puteți utiliza în scopuri comerciale.

Deci, dacă doriți să deveniți un profesionist, cel mai bine este să vă înscrieți la un curs.

Un profesionist la Blockchain DevOps Tools

În calitate de profesionist certificat în blockchain, trebuie să aflați despre instrumentele DevOps. În realitate, aceste instrumente vă pot ajuta să dezvoltați sau să proiectați și chiar să testați soluțiile înainte de a le lansa. Trebuie să vă amintiți că codarea este destul de complexă și poate da naștere la multe lacune dacă nu o faceți corect.

Dar, deoarece aceste instrumente blockchain se concentrează doar pe a-ți face viața un pic mai ușoară, poți pur și simplu să le folosești și să-ți faci codarea perfectă. Acestea economisesc, de asemenea, mult timp, împreună cu resurse pe care întreprinderile nu le vor pierde.

Înțelegeți arhitecturile Blockchain

Arhitecturile blockchain sunt puțin diferite de infrastructuri. Deci, după cum știți, doar cunoașterea infrastructurii nu va fi de niciun folos. În calitate de profesionist în tehnologia blockchain, trebuie să aflați cum sunt aceste arhitecturi.

Există practic trei tipuri diferite de arhitectură blockchain, cum ar fi federate, private și publice. Dacă nu înțelegeți diferența de bază dintre acestea, atunci va fi puțin dificil să vă proiectați propria soluție, nu-i așa??

Deci, este foarte important să știți despre asta.

Ce face un profesionist Blockchain?

Oferă sprijin administrativ echipei de proiect

Serviciile profesionale blockchain vă vor solicita să deveniți personal administrativ într-un proiect. În principal, veți conduce o echipă și îi veți sprijini în orice mod puteți. De asemenea, trebuie să luați anumite decizii care pot schimba și cursul proiectelor echipei dvs..

Practic, trebuie să vă ghidați membrii echipei pentru a face proiectul un succes uriaș.

Simplifică soluțiile Blockchain

Un profesionist certificat în blockchain simplifică în principal soluțiile blockchain. În termeni simpli, trebuie să înțelegeți când soluțiile dvs. vor deveni prea complicate. Practic, cu cât utilizați mai puține caracteristici, cu atât mai bine.

Cu toate acestea, în anumite cazuri, poate fi necesar să utilizați mai multe funcții, dar asigurați-vă că este plăcut și pentru consumatori.

Gestionează proiectele Blockchain

În realitate, poate fi necesar să gestionați și proiectele blockchain. Multe dintre întreprinderi par să sublinieze această responsabilitate atunci când vorbesc despre serviciile profesionale blockchain. În orice caz, fără abilități de management adecvate, veți întâmpina dificultăți în acest sens.

De asemenea, în calitate de manager, veți prezenta cum vor lucra ceilalți membri și ce anume.

Cupluri Blockchain cu procesele de afaceri ale întreprinderii

De asemenea, trebuie să cuplați blockchain-ul și procesele de afaceri ale întreprinderii. Întreprinderile se bazează pe tehnologie pentru a-și spori veniturile. Deci, fără a ține cont de blockchain, nu puteți crește sau chiar susține producția de venituri.

În multe cazuri, întreprinderile sunt dispuse să investească o sumă mare de bani pentru a realiza acest lucru de la un profesionist.

Formulează modele de afaceri bazate pe blockchain

Întreprinderile angajează profesioniști pentru a formula module de afaceri bazate pe blockchain. După cum știți deja, blockchain-ul perturbă o mulțime de module de afaceri în timp ce vorbim. Drept urmare, companiile sunt în căutarea unor servicii profesionale blockchain care să le asigure veniturile din afaceri.

Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să-și schimbe întregul model de afaceri. Deci, dezvoltarea de noi modele bazate pe cerințele întreprinderii este și una dintre responsabilitățile dumneavoastră.

Evaluează calitatea arhitecturii și oferă asigurare

Un alt dintre serviciile profesionale blockchain interesante este de a revizui calitatea arhitecturii și de a vă asigura compania că nu are probleme.

Profesioniștii în blockchain știu multe despre arhitectura blockchain. Deci, când dezvoltatorii au terminat de realizat soluția, o veți examina și, în unele cazuri, veți remedia orice fel de probleme din soluție.

Cum vă puteți califica pentru a deveni un profesionist Blockchain?

Obțineți experiență în ciclul de viață al dezvoltării Blockchain

O altă calificare majoră pe care trebuie să o obțineți este să obțineți experiență în ciclul de viață al dezvoltării software-ului. Dacă reușiți să obțineți experiență în ciclul de viață al dezvoltării software-ului, acest lucru vă va ajuta, de asemenea. Cu toate acestea, cel mai bun lucru este că experiența ciclului de dezvoltare blockchain este un punct de plus masiv pentru dvs..

Acest lucru se datorează faptului că doar o mână de oameni pot asista la un produs blockchain pentru a ajunge de la faza de proiectare la faza de marketing. Deci, ca profesionist certificat în blockchain, este mai bine să obțineți cât mai multă experiență în acest domeniu.

Urmăriți o diplomă de licență sau o experiență de muncă echivalentă

Pentru a deveni un profesionist în tehnologia blockchain, trebuie să obțineți o diplomă de licență. Fără a urma o diplomă de licență, întreprinderile nu vor ști dacă sunteți calificat sau nu pentru locuri de muncă. De asemenea, o diplomă vă poate ajuta să aflați despre elementele de bază ale programării și vă va ajuta să deveniți dezvoltator.

Problema este că învățarea de a dezvolta blockchain pe cont propriu este o sarcină extrem de dificilă. De aceea, obținerea unei diplome înainte de a aplica pentru o slujbă este un plus important.

Dar, în orice caz, dacă poți dovedi că ai experiență de lucru în domeniu și îl poți realiza, te vor angaja și pe tine. Cu toate acestea, trebuie să arătați certificările anterioare ale experienței de lucru.

Obțineți o certificare Enterprise Blockchain

Pentru a deveni un profesionist certificat în blockchain, trebuie să obțineți o certificare de blockchain de întreprindere. Dar cum poți face asta? Cel mai bun mod de a obține o certificare în acest domeniu este să vă înscrieți la un curs de certificare blockchain.

În realitate, joburile profesionale blockchain vă vor cere să prezentați dovada certificării pentru a vă stabili ca profesionist. Dar, fără a vă înscrie la un curs de certificare blockchain, este destul de dificil să faceți acest lucru.

De aceea aș recomanda verificarea cursului nostru de certificare blockchain. Tindem să ne concentrăm pe cazuri de utilizare strict întreprinderii. Deci, vă va ajuta pe termen lung. Mai mult, în prezent, avem șase cursuri majore de parcurs.

De asemenea, avem surse specifice pentru finanțarea lanțului de aprovizionare și a comerțului. Deci, cu acestea, vă puteți concentra cu ușurință pe un câmp specific din blockchain.

De asemenea, cursurile noastre de certificare blockchain vor acoperi disecții de platforme populare, cum ar fi Enterprise Ethereum, R3 Corda, Hyperledger, si multe altele.

Fii autorizat legal să lucrezi

Întreprinderile doresc să fiți autorizați legal să lucrați în companiile lor? Dar ce înseamnă? Înseamnă că, dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă într-o altă țară, veți avea nevoie de permis de viză special pentru a lucra acolo.

Deci, dacă nu aveți permisiunea autorităților competente, nu puteți lucra acolo. În multe cazuri, dacă puteți arăta calibru, atunci companiile pot solicita un permis de muncă în numele dvs. Dar acesta este mai degrabă un scenariu rar. Deoarece blockchain-ul este în prezent un fenomen global, înainte de a aplica pentru un loc de muncă, trebuie să țineți cont de acest lucru.

Nu va conta dacă aveți sau nu certificare profesională blockchain dacă nu sunteți autorizat.

Aveți un fundal cu companiile de tehnologie

Presupun că poți spune că acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a te ocupa de o poziție profesională blockchain. Dacă reușiți să obțineți un background cu companii de tehnologie cu ani de experiență, cu siguranță vă vor angaja.

Vedeți, competiția din blockchain nu este atât de copleșitoare. Cu toate acestea, dacă sunteți un începător, vă veți confrunta cu dificultăți în obținerea unui loc de muncă în întreprinderi mari precum Amazon sau IBM.

Dar, dacă ați lucrat anterior într-o companie de tehnologie, înseamnă că sunteți calificat să lucrați și în întreprinderi.

Deci, asigurați-vă că obțineți un loc de muncă în companii de tehnologie la începutul carierei.

Obțineți expertiză suplimentară în domeniul relevant

În căutarea calificării pentru certificarea profesională blockchain, trebuie să deveniți expert în unul sau două domenii relevante. Ce înseamnă? Ei bine, din punct de vedere tehnic, un profesionist nu se va concentra pe fiecare aspect al unui proiect blockchain.

Mai degrabă, el / ea va oferi asistență numai în anumite părți ale proiectului. Deci, poate fi necesar să proiectați platforma sau să o dezvoltați sau chiar să o integrați într-un nou model de afaceri.

Puteți alege ce tip de câmp doriți să vă concentrați în ecosistemul blockchain. Dar trebuie să stăpânești acest domeniu cu orice preț.

Deoarece fără calificări adecvate, întreprinderile nu vă vor angaja.

Notă de încheiere

Profesionistul în tehnologie blockchain este o alegere de carieră unică. Dar pentru a deveni unul, trebuie să te pricepi. Cei mai buni candidați pentru a deveni unul sunt cei care sunt deja în domeniu.

Deci, dezvoltatorii cu experiență, inginerii, arhitecții, managerii de produse și așa mai departe sunt pe deplin capabili să treacă la profesioniști în blockchain. Din nou, așa cum am spus mai devreme, fără o certificare adecvată, nu puteți deveni un profesionist în blockchain.

Deci, asigurați-vă că vă înscrieți la un curs de certificare și învățați tot ce puteți din acesta. Dacă doriți, puteți consulta și cursul nostru gratuit pentru a testa programele noastre.

Continuă să lucrezi din greu și poți deveni și tu un profesionist în blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me